|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1375562843 na czubku glowy. ja tez tego w innych pozycjach nie widze ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
a rece zawsze ma gdzies kolo buzi, rakiete udało mi się uwiecznić ranem, jak już jej chyba zdretwialy Cytat:
mloda tez padla o 21, obudzila się o 5 wyssala cyca i chrapie nadal. tatuś pojechal na lotnisko i udało mu się być tak cicho, ze już nie spie no ale przynajmniej sprawdziłam, ze fruna gdzies nad newport i bristolem moja mama tez już dzwonila, ze nawet baloniki poprzyczepiala no nic sprobuje jeszcze pospać...milej niedzieli!!!
|
|||
|
|
|
#4952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
i ma duuzo miejsca ![]() Cytat:
heee moje dziecie nie toleruje gondoli spacery sa w foteliku dlatego mysle o ubeaniu juz spacerowki ale chyba poczekam do wrzesnia Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. dziekujemy---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Oj dzisiaj bedzie juz 2 watek na odchowalni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4953 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
wiatamy z rana i zaraz lecimy na spacer, popadalo w nocy i jest super na dworze
![]() diabli mnie tez przeraża to ciemiączko pulsujące, u nas jest dość spore i mam wrażenie że cały mózg mu z czaszki wyjdzie bleeemały zasnął na całe 15 min ![]() bańka super Michaś
|
|
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pt.i sob. użyłam Delicolu i w sumie w dzień może nawet sobie chłopak radzi, ale w nocy koszmar, właściwie poza tym pierwszym snem zaraz po kąpieli, który zwykle trwa 3,5 h, i drugim takim około 3h zaczyna się jazda i ta jazda niestety trwa i trwa, niby się ją np. po godzinie uspokoi, ale tylko do takiego poziomu, że dziecko nieco mniej płacze i przysypia bo jest zmęczone, ale dalej się pręży i około 5 następuje kolejne apogeum. Inna sprawa, że mam wrażenie, że on po Delicolu jakoś bardziej pobudzony. Ale jestem też pełna zwątpienia bo wzięlam go w końcu i stwierdziłam, że spróbuję kateterka i w sumie prawie żadne gazy mu nie odeszły ani też kupka. Mimo tego stwierdziłam, że może te 2 dni podawania delicolu to utrzymał się tylko efekt Sab Simplexu i znów go spróbuję ale tym razem mam zamiar zapisywać jak wyglądają dnie i noce bo później nie mogę sobie przypomnieć ze zmęczenia. I też mam ochotę wszystko to już rzucić w cholere i chcę by mu brzuszek sam dawał sobie rade. Do tego chyba mamy skok, a przynajmniej mam nadzieję, że to skok, a nie dzieje się krzywda mojemu dziecku. Marudzi baaardzo mocno , właściwie potrafi marudzić w każdej pozycji. Dziś mi zasnął na ramieniu, po odłożeniu do bujaczka obudził się po 5 min., więc go wzięłam w ramiona i w sumie odpłynął na jakieś 40 min. Obudził się bo głodny, zjadł i TŻ go wziął teraz na spacer i w wózku sobie kimnie, ale naprawdę mam wrażenie, ze nic mu nie odpowiada, tylko noszenie i to też nie zawsze. Płacze nam częściej niż dotychczas. Myślicie, że to może być skok?
|
|
#4955 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy sie z W na kolanach z rana
![]() juz 3 dzien W spi od 22 do 6 i moje cycki (szczególnie prawy porabany...;p ) tego nie ogarniają wszystko mokre, cycek jak kamień ...<diabli wiesz o co chodzi ![]() >wczoraj mieliśmy spontaniczny wypad na pojezierze brodnickie nad jeziorko takze pierwsza kapiel w tym roku w jeziorku zaliczonaWojtuś miał zamoczone nózki aż do kolan i bardzo mu się podobało ![]() W ogóle był bardzo grzeczny- praktycznie całą podróż spał a na plaży nawet nie zapłakał,leżał sobie na kocyku albo w gondoli![]() === nie jadłam jeszcze śniadania, ale może Was podczytam trochę, bo nie wiem co się u Was dzieje
|
|
|
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze nie tylko ja tak mam z ciemiaczkiem miałam już dawno wstawić fotke mojej zamrażarki oto czesc naszych zapasow. po poworcie do domu (nawal) nie miałam nic do przechowywania mleka, wiec pierwsze mleczko wyladowalo w butelkach i słoiczkach...a teraz zal mi je wyrzucić, wiec trzymam, bo pewnie najbardziej wartościowe czesc woreczków mam już u mamy, bo staram się codziennie zamrozić jedna porcje 120 swoja droga to kropla w morzu potrzeb...tydzień odciagac żeby mloda miała na jeden dzień i jeszcze kilka fotek z cyklu - bierzemy się do roboty, cwiczymy od samego rana wjechaly nam Wasze dzieci na ambicje a ilez się przy tym nastekala! identycznie jak ja przy brzuszkach (nie wiedziałam, ze umie dzwigac az tak ladnie! książeczki zdzialaly jednak cuda...)
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-08-04 o 10:36 |
|
|
|
|
#4957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez sensu doprowadzić cyce do stanu zapalnego...rozumiem Cie naprawdę dobrze, bo mloda tez spi cala noc, a ja się w nocy doje. czekam az sąsiedzi zaczna pytac dlaczego w srodku nocy używamy wiertarki zazdroszczę wypadu. u mnie tz uważa, ze Nela jest na wszystko "za malutka" i nad wode jej na pewno nie zabierze może za rok...
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dzisiaj w nocy spałam jak zabita, obudziłam się "zalana" dopiero o 5:30 i wtedy już W zaczął się powoli kręcić przekonaj TŻ-ta ,że nic małej nie grozi
|
|
|
|
|
#4959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w Krakowie to wsio ale za 2 tyg znowu jedziemy do Zakopanego to mielibysmy więcej miejsca w aucie, bo gondola, łóżeczko turystyczne, materac turystyczny, leżaczek bujaczek i torby to masakra jest ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#4960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam żadnych znajomych tutaj
|
|
|
|
|
#4961 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A takie ciasto drożdżowe to i ja robię i faktycznie przepis jest banalny a do tego zawsze wychodzi a wcale nie trzeba się narobić jak to przy drożdżowym cieście bywa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i w ogóle czy mam się martwić jeżeli moje dziecko nie je tabelkowo wg tego co jest na opakowaniu mm? Bo niby w drugim miesiącu powinna jeść 6x120ml ale ona ma zazwyczaj 7 karmień (czasem 8) i porcje są mniejsze. Czasem zje 120 ale zazwyczaj 90. Cytat:
![]() Cytat:
Aha Jenny możesz mi wpisać mm, ale jakie to jeszcze dam znać bo póki co jesteśmy w fazie testów ciągle
Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-08-04 o 11:07 |
|||||||
|
|
|
#4962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Witam się i ja
U nas też chłodniej,pochmurno i deszczowo. Jeszcze wczoraj był taki upał,że wyrobić nie szło normalnie. My z Tymkiem obijamy się w łóżku a mąż rosołek robi:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko zaspalo, matka tez, ale cyce zawsze w gotowości ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() tako ma super gondole, bo z regulacja zaglowka. mogę podnosić dziecko praktycznie do prostego siadu jak w spacerówce. myslalam, ze to będzie tylko odrobinka do góry. |
||
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wpadłam tylko na chwilę założyć nowy wątek, bo widzę, że ten zaraz kończymy ![]() Oto link do części 2 => https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=709179 A ja zmykam dalej spać, bo wróciliśmy do domu ok 2:30, a już o 6 była pierwsza pobudka Odezwę się i nadrobię jak się wyśpię Do usłyszenia |
|
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dopiero 11 porcji po 100 i 2 po 50 ale widzę,że używamy inaczejnaklejek, bo ja poziomo i tym chwytam zwinięty worek![]() pochwalę moje dziecię bo zaczęło się bawić dłużej samo ale niestety nie śpi tak cudownie jak wasze pobudki co 4-2 h w nocy wczoraj został z babcią a my wybylismy na piwko urodzinowe małża to przegadal z babcią godzinę, zjadł i padł spać:P spał 21-24, 24-2.30, 2.30-5, 5-7.30 niestety nie zdarzyło nam sę nigdy dłużej niż 5h ![]() aaa własnie polecam mamom kolkowym ale i niekolkowym książkę 'najszczęśliwsze niemowlę w okolicy; nasz młody tfu tfu tfu nie miał kolki ale książka mi się podoba
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe która pierwsza zrobi falstarcik
![]() familia już nad koninem. koncze sledzic lot i spadamy na spacer.Jenny, ja tak ostatnio codziennie, siedze do 3, spie do 10 z cycem o 6 nie jest zle. toz to 7 godzin snu ![]() istne szaleństwo przy niemowlaku.
|
|
|
|
#4968 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wciąż domagam sie fotki nowej fryzurki!A my też jedziemy na jednym prześcieradełku Chyba czas się zaopatrzyć w jakieś na zmiane (a frotte też nie lubię )Cytat:
Cytat:
----- U nas moooże widać koniec skoku... Wczorajszy dzień był odrobinę lepszy. Ale wieczór wręcz szablonowy: kąpanie, karmienie i usypianie zajęło nam łącznie mniej niż godzinę. W nocy tylko 2 pobudki na cysia. No jestem pod wrażeniem. Oby tak już zostało ![]() Diabli, Ty pewnie na miejscu usiedzieć nie możesz, przed wielkim rodzinnym zlotem Super, że rodzinka przyjeżdża, życzę Wam jak najfajniej spędzonego czasu
|
||||
|
|
|
#4969 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
moj tex tak jadl skoncxyl 3 mc a od okolo 2 tyg. Zjads dopiero 120 takze nie martw sie Cytat:
dzieki ![]() Cytat:
Ja tez oddtawialam saba ale bylo gorzej :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja śpię mniej więcej 8-9. Jak mamy normalny, nie skokowy czas, to śpimy od 9 do 9 z przerwami na jedzonko (no czasem położe się o 10 czy 11, ale nie później)
|
|
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna próba wrzucenia zdjec z Zakopca
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widujemy się raz na 2-3 lata, wiec to naprawdę niezle wydarzenie. dzieciaki rosna i chciałoby się mieć je tu bliżej. ze starszym bylam naprawdę mocno zzyta i jak mi go porywali to dluuugo mnie to meczylo. na pewno przed nami bombowy miesiąc, tym bardziej, ze ostatnim razem większość ich pobytu musiałam spedzac w pracy. odbijemy sobie za wszystkie czasy! zaluje, ze omija mnie lotnisko, ale bez sensu Nele ciagnac, a babci tez nie chcieliśmy robic problemu, bo szykuje niezla imprezke ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- jeszcze pytanie: ma ktoras jakies doświadczenie/wieści na temat takich mat? http://allegro.pl/lamaze-mata-edukac...401460778.html warto o czyms takim pomyslec? czy dziecko zamecze?
|
|
|
|
|
#4973 |
|
Wtajemniczenie
|
diabli Nela nie chciała byc gorsza i pokazala ciotkom jak sie glowę trzyma
![]() u nas znowu flądra z nad morza na obiad, sprawic tą rybe to nie lada sztuka, łuski m twarde jak pumeks i trzeba całą skórę usunąć, ale za to jaka pyszna ![]() barwniczek masz tak samo jak ja, tż wiecznie w pracy od pon do soboty wieczorem, oczywiście niby konczy o 18 ale w domu po 19 jest - pracoholik małż pojechał po lody i czipsy - <olać dietę> a mały śpi jak suseł po spacerze - chyba znowu zacznie padać
|
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba mu było pieczatki zbierac w książeczce pttk hehe.aaa i musze powiedzieć, ze caly tata
|
|
|
|
#4975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Ale super jakiw wloski ma
![]() Widac ze dala pospacerowac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja w zasadzie nie widzę różnicy czy podaje sab simplex czy nie ![]() Super! A jak ładnie Piotruś trzyma już głowę
|
||
|
|
|
#4978 |
|
siedzę i myślę
|
Mysia super zdjecia, tez bym sue wybrala w gory, ale nie znam sie po jakuch szlakach mozna spokojnie z wozkiem przejsc.. podpowiesz?
Banka i Puchatkowa moj juz pod koniec 1 miesiaca zaczal jesc po 120 ml 6,7 razy dziennie ... zarlok
|
#4979 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziecko znow spi
i jak tu się rozstać z kompem? Cytat:
![]() taka swieza rybka, a jeszcze trawiona nad morzem...to jest to! u mnie odwrotnie - wyjde z domu i same maluszki. jakas plaga smialismy się ze znajomymi, ze chyba w okolicy była wtedy jakas awaria pradu ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
i dotarlo do mnie, ze lepiej dziecko zainteresować ksiazeczka albo lusterkiem
|
||
|
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja tak z doskoku mam pytanie czy chrzestny Może być kobieta w ciąży ? Bo Słyszałam o przesądził ale czy ksiądz może robić problem ?chyba nie bo ślub kościelny ta osoba ma
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

a pozy piękne 

Czekamy na foto
07.07.2012

praktycznie co drugi dzień gdzieś wychodzę na zakupy, fitness czy masaż,a mąż z młodym zostaje, w weekendy kino czy piwko jak dzisiaj i wtedy zostaje teściowa
a czemu porzuciliście tak szybko gondolę?