Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 17:24   #4951
iwantyou99
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
A masz jakiś sprawdzony patent na zrobienie pasty cukrowej? Raz próbowałam, ale to była katastrofa. Zamówiłam gotową, ale też nie dała rady .
Nieee ja latam do kosmetyczki. Prędzej bym sie tam zaslodzila niż cokolwiek wyrwała. Ja z tych wrażliwych

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:27   #4952
souris5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
O matko nie było mnie moment a tu tyle czytanka. Zaraz będę nadrabiac. Widziałam ze rozmawialiście o goleniu miejsc intymnych ja już pisałam ze dla dziewczyn które lubią na gładko polecam pastę cukrowa. Nie ma szans na podrażnienia czy zapalenie mieszkow.

Nigdy nie używałam pasty cukrowej, a przydałoby mi się bez wrastania jakimś sposobem się wydepilować, bo już mnie męczą stany zapalne ciągle. A używam depilatora. Jak bardzo boli depilacja pastą?
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:28   #4953
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
Nigdy nie używałam pasty cukrowej, a przydałoby mi się bez wrastania jakimś sposobem się wydepilować, bo już mnie męczą stany zapalne ciągle. A używam depilatora. Jak bardzo boli depilacja pastą?
Baaaardzo ale w porównaniu z porodem to pewnie pikus

Stary 2013-10-03, 17:29   #4954
EVI07
Raczkowanie

Kobietki, pocieszcie mnie... Właśnie zrobiłam morfologię, mocz i poziom glukozy oczywiście na czczo, i wszystko fajnie, glukoza w dolnej granicy normy, w moczu też nieobecna (na krzywej miałam tydzień temu 149-), ale leukocyty mam ponad 17 tys.!!! Czy to może być od tego, że boli mnie gardło?! No, załamałam się normalnie... Cholera, nawet przy wyrostku nie miałam aż takich!!!

W ogóle mam dzisiaj zły dzień. W laboratorium pielęgniara przekłuła mi na wylot 4 żyły i nie dała rady krwi pobrać, za to 4 siniaki zostały. Dopiero druga od razu zrobiła...

Poczołgałam się do tesco, żeby kupić żarcie dla kocicy, i oczywiście boli mnie spojenie i kręgosłup tak, że prawie wyję...

Psica zeżarła mi dwie kanapki z talerza, jak poszłam się wysikać i zostawiłam je na stole. Herbaty nie ruszyła...

No, jakaś masakra normalnie!!!

Jutro o 13 proszę o kciuki, mam wizytę u ginki i się boję co powie na krzywą i na te leukocyty...:prosi ::pr osi:

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
żartuje, tż z dumą chodzi z ptasim mleczkiem i się nie przejmuje, zagryzając mówi do mnie "kochanie wyyyytrzymasz "
O, jak to dobrze, że nie tylko mój tz się nade mną znęca...
Cytat:
Ja na chwilę obecną jakoś daję radę z tym słodkim, ale kupię chyba jakąś czekoladę dla cukrzyków czy cokolwiek (muszę lekturę zgłębić), żeby nie skusiło mnie jak już będę na skraju rozpaczy. Motywuje mnie, że mogę zrobić krzywdę małemu Dam Ci znać co mi Pani w środę powiedziała. Mam na razie glukometr w domu, ale pasków mało a dziś już Pani w recepcji pytała czy mam glukometr, ale zerknęła, że wizyta za tydzień i machnęła ręką.
Ja jestem ciekawa co moja gin jutro mi powie... A imię Borys świetne!

Cytat:
em ma ja się już "tam" kompletnie nie widzę ostatnio próbując właśnie ogarnąć się na dole tak się pocięłam że aż wstyd! a na drugi dzień wizyta u gina.... na szczęście bez badania ginekologicznego ufff
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
O matko...ja sobie inaczej nie wyobrażam, musi być zero, nawet jak mam lekki odrost to czuję się okropnie i nieatrakcyjnie
Ja to całkiem na zero nie lubię, jakieś "lądowisko" być musi, ale wierzch futra likwiduję, bo nie cierpię na sobie takiego buszu...
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:29   #4955
souris5
Raczkowanie

Cytat:

A w porównaniu z depilatorem? w sumie racja, przynajmniej bym się lepiej przyzwyczajała do bólu!

EVI07 pewnie dostaniesz jeszcze jakieś kolejne badania i przed wizytą nie powinnaś się tym stresować, skoro jutro masz, to jutro to omówisz z lekarzem, a teraz się nie denerwuj!

Edytowane przez souris5
Czas edycji: 2013-10-03 o 17:34
Stary 2013-10-03, 17:33   #4956
The light
Zadomowienie

to ja polecam filmik Agnieszki o pascie cukrowej:

nie stosowalam ale ogladalam :P
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:34   #4957
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
A masz jakiś sprawdzony patent na zrobienie pasty cukrowej? Raz próbowałam, ale to była katastrofa. Zamówiłam gotową, ale też nie dała rady .
Też mi nie wyszło, zrobił się bardziej twardy lizak z tego.

Cytat:

To od dzisiaj zaczynam hartować się przed porodem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 17:37   #4958
perfuzja
Zakorzenienie

Evi leukocyty w ciazy sa fizjologicznie podwyższone. Norma ciazowa jest do 15 tysięcy. Wiec po dodaniu infekcji (bolace gardło) spokojnie robi się te 17.

Kurde, leże w domu i dogorywam. Dzisiaj miałam ciężki dzien w pracy i teraz ledwo się ruszam.
O ile pierwszy i drugi trymestr byly dla mnie łaskawe, to trzeci pierdyknął we mnie ze strojoną siłą. Wykończy mnie ten bol pleców, czymkolwiek by nie był

A co do golenia - nie wyobrażam sobie na codzień chodzić na zero. Owszem, od czasu do czasu na jakieś większe okazje Ale to straszliwie niewygodne jest, juz nie mówiąc o tym ile czasu trzeba poświęcić na robienie się na zero. Ja najlepiej się czuje z bikini woskiem na "frencha" i przystrzyzoną resztą.
Stary 2013-10-03, 17:42   #4959
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Kobietki, pocieszcie mnie... Właśnie zrobiłam morfologię, mocz i poziom glukozy oczywiście na czczo, i wszystko fajnie, glukoza w dolnej granicy normy, w moczu też nieobecna (na krzywej miałam tydzień temu 149-), ale leukocyty mam ponad 17 tys.!!! Czy to może być od tego, że boli mnie gardło?! No, załamałam się normalnie... Cholera, nawet przy wyrostku nie miałam aż takich!!!

W ogóle mam dzisiaj zły dzień. W laboratorium pielęgniara przekłuła mi na wylot 4 żyły i nie dała rady krwi pobrać, za to 4 siniaki zostały. Dopiero druga od razu zrobiła...

Poczołgałam się do tesco, żeby kupić żarcie dla kocicy, i oczywiście boli mnie spojenie i kręgosłup tak, że prawie wyję...

Psica zeżarła mi dwie kanapki z talerza, jak poszłam się wysikać i zostawiłam je na stole. Herbaty nie ruszyła...

No, jakaś masakra normalnie!!!

Jutro o 13 proszę o kciuki, mam wizytę u ginki i się boję co powie na krzywą i na te leukocyty...:prosi ::pr osi:

O, jak to dobrze, że nie tylko mój tz się nade mną znęca...

Ja jestem ciekawa co moja gin jutro mi powie... A imię Borys świetne!

Ja to całkiem na zero nie lubię, jakieś "lądowisko" być musi, ale wierzch futra likwiduję, bo nie cierpię na sobie takiego buszu...
Moze walni Crp na szybko przed wizyta na wszelki wypadek?? Duże leukocyty lubią sie pojawiać czy siuskowych zapaleniach. Bakterii w moczu brak??

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

To od dzisiaj zaczynam hartować się przed porodem.
Hah ja z moim progiem bólu powinnam była zacząć w poprzednim wcieleniu

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
A w porównaniu z depilatorem? w sumie racja, przynajmniej bym się lepiej przyzwyczajała do bólu!

EVI07 pewnie dostaniesz jeszcze jakieś kolejne badania i przed wizytą nie powinnaś się tym stresować, skoro jutro masz, to jutro to omówisz z lekarzem, a teraz się nie denerwuj!
Nie używałam nigdy depilatora bo jakby miała sama to sobie zrobic to bym uciekła. Ja sobie brwi niewyreguluje sama

Stary 2013-10-03, 17:51   #4960
souris5
Raczkowanie

Cytat:

Hah ja z moim progiem bólu powinnam była zacząć w poprzednim wcieleniu

Nie używałam nigdy depilatora bo jakby miała sama to sobie zrobic to bym uciekła. Ja sobie brwi niewyreguluje sama

To może jest jeszcze dla mnie szansa na zniesienie porodu. U dentysty też zawsze się leczę bez znieczulenia. Raz mi wyrwał ząb na żywca Depilator na bikini to też mi zawsze mówią, że mam skłonności masochistyczne
Stary 2013-10-03, 17:51   #4961
ejani
Zadomowienie

Cytat:
pewnie, że może. a oprócz tego od ciąży, to też wpływa na ich poziom

najgorsze, co teraz możesz zrobić dziecku, to się stresować... lekarz na pewno wszystko wyjaśni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 17:52   #4962
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Moze walni Crp na szybko przed wizyta na wszelki wypadek?? Duże leukocyty lubią sie pojawiać czy siuskowych zapaleniach. Bakterii w moczu brak??
CRP nie zrobię bo mi tak zmasakrowała żyły, że rękami ruszać nie mogę!!!
A bakterie w moczu są dość liczne, dopiero zauważyłam... Ale nic mnie w tej materii nie boli, raczej ten cholerny ból jest od spojenia... A może i nie...? Cholera wie...
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:57   #4963
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
http://mojekucharzenie.blox.pl/2008/...to-z-dyni.html

jest banalne

tylko teraz jedną szklankę mąki zmieniłam na razową (błonnik) i dodaję mniej cukru a za to trochę rodzynek, ale nawet mojej wybrednej mamie to smakuje, więc polecam
Dziękuję!

Cytat:
Kobietki, pocieszcie mnie...
Nie martw się!
Na pewno będzie dobrze
Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Kurde, leże w domu i dogorywam. Dzisiaj miałam ciężki dzien w pracy i teraz ledwo się ruszam.
O ile pierwszy i drugi trymestr byly dla mnie łaskawe, to trzeci pierdyknął we mnie ze strojoną siłą. Wykończy mnie ten bol pleców, czymkolwiek by nie był

Współczuję dolegliwości
Stary 2013-10-03, 18:00   #4964
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
A bakterie w moczu są dość liczne, dopiero zauważyłam... Ale nic mnie w tej materii nie boli, raczej ten cholerny ból jest od spojenia... A może i nie...? Cholera wie...
Nie denerwuj sie jutro lekarz wszystko wyjaśni. Ja mam liczne bakterie i dostałam antybiotyk. To sie zdarza. Dziewczyny maja racje spokój najważniejszy. Moze jakies małe zamowienie w sklepie online albo coś?

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
To może jest jeszcze dla mnie szansa na zniesienie porodu. U dentysty też zawsze się leczę bez znieczulenia. Raz mi wyrwał ząb na żywca Depilator na bikini to też mi zawsze mówią, że mam skłonności masochistyczne
Dentysta bez znieczulenia??? Ja przegląd mam ze znieczuleniem!!
Czyli tylko ja nie rodzę i zostaje w ciazy już na zawsze. Bosko

Stary 2013-10-03, 18:00   #4965
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym zrobiła w tej sytuacji posiew moczu - kupujesz sterylny pojemniczek i zanosisz w nim czysto pobrany mocz do laboratorium.
Stary 2013-10-03, 18:02   #4966
carolyna86
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny za życzenia...
wam również życzę wszystkiego dobrego, macie już taaakie fajne brzuszki, u mnie na razie jest to nieco większe wzdęcie

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:06   #4967
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
to wiem, ale ciekawa jestem, czy któraś z Was w innych miastach, gdzie już się odbyły na nich była
a, to sorry, nie załapałam ja się zapisałam na 16.10
mam nadzieję, że tym razem mi się uda przyjśc

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
O ja właśnie pytałam kiedyś o te targi Was bo nie mogłam linku znaleźć w temacie.
o, to jednak info się przydało

Cytat:
W ogóle Dziewczyny... Bardzo długo mnie nie było bo byłam mega załamana.

Najpierw lekarz mnie wystraszył moimi badaniami (ale to prawie 2 miesiace temu było).

2 tygodnie temu dorwało mnie przeziębienie. Więc poszłam na zwolnienie. I co sie okazało? Że to nie przeziębienie tylko półpasiec

Na szczęście(?) szybko trafiłam do dermatologa i od poniedziałku zażywam Heviran (dostaje się przez łożysko i do wód płodowych ale na szczęście nie kumuluje w ciele Dzieciątka).

Teraz mam wrażenie, że przez Heviran a dostaję 800mg 5 razy dziennie, siada mi chyba wątroba bo czuję ucisk po prawej stronie.
Nie wiem teraz czy to po leku czy może mi się macica rozszerza na przeponę a ta uciska żołąd.
..................

Podsumowując:
jeżeli któraś z Was waha się iść na zwolnienie to nie ma co. Trzeba myśleć o sobie i Dzieciątku. Ja chodzenie do pracy przyp[łaciłam półpaścem (nieogrzewane wnętrza, grzyb aż rzepę można sadzić w pracy i do tego 2 przesiadki autobusem żeby dojechać i wróćić do/z pracy). Przewiało mnie i zmoczyło 3 tygodnie temu jak czekałam 20 minut na autobus (dzięki zmianom "na lepsze" dla budżetu warszawskiego HGW). Jestem zła na siebie, chciałam być bohaterką i pracować to teraz mam za swoje.
Bidulko wracaj szybciutko do zdrowia!

Cytat:
No mogę Ci opowiedzieć . W gimnazjum tematy o rozmnażaniu są zwykle w I lub II klasie. Zwykle na początku omawia się symptomy dojrzewania płciowego i różnice anatomiczne u kobiet i mężczyzn. Dzieciaki są jeszcze niedojrzałe i zażenowane, bo u większości w domach takie tematy to tabu. Z tego zażenowania wiercą się i kręcą, czasem głupkowato podśmiewają, ale generalnie nie są skupieni. Dopiero po jakimś czasie oswajają się z tematem i dociera do nich, że ten układ zbudowany jest z podobnych narządów jak każdy inny. Niestety, nastolatki (z nielicznymi wyjątkami) niezbyt chętnie się uczą lub szybko zapominają. Idą do LO, a tam nowa, zreformowana podstawa programowa - w wersji bez rozszerzonej biologii, nie przewiduje już tematów, dotyczących człowieka i jego zdrowia
matko
Jeśli któraś z Was ma bliższy kontakt z edukacją to polecam Grupę Edukatorów Seksualnych PONTON. Organizują lekcje dla młodzieży.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=CG-37ZU6L8E dziewczyny powoli czas na naukę
Mamusie które już karmiły....w jakiej pozycji najlepiej się Wam karmiło?
Muszę się trochę przyłożyć do tego tematu bo nie mam pojęcia jak to będzie
Lolita, ja przez Ciebie to wpadnę w kompleksy że za mało wiem na temat wszystkiego Ale szczerze to podziwiam Cię za to wyszukiwanie i szperanie w temacie

Cytat:
Nieee ja latam do kosmetyczki. Prędzej bym sie tam zaslodzila niż cokolwiek wyrwała. Ja z tych wrażliwych
A myślisz, że można pierwszy raz zrobić depilację cukrową/woskową będąc w ciąży? Ja nigdy nie robiłam, ale jeśli nie ma przeciwwskazań to bym się zdecydowała, bo mnie wkurza to ciągłe golenie (co chwilę mam wizytę u lekarza, u fizjoterapeutki itd.)
Co do depilacji to ja też ze względu na bezpieczeństwo nie golę się całkowicie, tylko tzw. okolice bikini, a resztę przystrzygam nożyczkami. Mi też ginekolog powiedział, że całkowite wygolenie sprzyja infekcjom (u mnie akurat się to potwierdziło )

Kupiłam dzisiaj przez przypadek w second handzie pajacyk-śpiworek polarowy dla noworodka 0-3 m-c. Nie jest może jakiś mega piękny (standardowy, błękitny), ale zapłaciłam za niego 20 zł
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:07   #4968
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym zrobiła w tej sytuacji posiew moczu - kupujesz sterylny pojemniczek i zanosisz w nim czysto pobrany mocz do laboratorium.
Ja bym z posiewem wstrzymała sie do wizyty. Bo tez jak zobaczyłam bakterie na poprzednim badaniu to polecialam zrobic a okazało sie ze niepotrzebnie bo nic nie wyszło i była to chwilowa niedyspozycja nerek.

Stary 2013-10-03, 18:08   #4969
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
wam również życzę wszystkiego dobrego, macie już taaakie fajne brzuszki, u mnie na razie jest to nieco większe wzdęcie
To i ja się przyłączam do gratulacji i życzę Ci wszystkiego dobrego
Stary 2013-10-03, 18:14   #4970
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
a, to sorry, nie załapałam ja się zapisałam na 16.10
mam nadzieję, że tym razem mi się uda przyjśc

o, to jednak info się przydało

Bidulko wracaj szybciutko do zdrowia!

matko
Jeśli któraś z Was ma bliższy kontakt z edukacją to polecam Grupę Edukatorów Seksualnych PONTON. Organizują lekcje dla młodzieży.

Lolita, ja przez Ciebie to wpadnę w kompleksy że za mało wiem na temat wszystkiego Ale szczerze to podziwiam Cię za to wyszukiwanie i szperanie w temacie

A myślisz, że można pierwszy raz zrobić depilację cukrową/woskową będąc w ciąży? Ja nigdy nie robiłam, ale jeśli nie ma przeciwwskazań to bym się zdecydowała, bo mnie wkurza to ciągłe golenie (co chwilę mam wizytę u lekarza, u fizjoterapeutki itd.)
Co do depilacji to ja też ze względu na bezpieczeństwo nie golę się całkowicie, tylko tzw. okolice bikini, a resztę przystrzygam nożyczkami. Mi też ginekolog powiedział, że całkowite wygolenie sprzyja infekcjom (u mnie akurat się to potwierdziło )

Kupiłam dzisiaj przez przypadek w second handzie pajacyk-śpiworek polarowy dla noworodka 0-3 m-c. Nie jest może jakiś mega piękny (standardowy, błękitny), ale zapłaciłam za niego 20 zł
Moze zapytaj lekarza albo położna. To jest jednak lekki stresie w dodatku sie trochę napinasz przy tym. Ja robiłam już w ciazy ale wiedziałam co mnie czeka. A na dodatek w gabinecie obok był facet który chciał byc gładki dla nowej dziewczyny krzyczał w nieboglosyvwiec ubaw miałyśmy po pachy.

Stary 2013-10-03, 18:14   #4971
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym z posiewem wstrzymała sie do wizyty. Bo tez jak zobaczyłam bakterie na poprzednim badaniu to polecialam zrobic a okazało sie ze niepotrzebnie bo nic nie wyszło i była to chwilowa niedyspozycja nerek.

Ale gdybys go nie zrobiła, to bys tego nie wiedziała.

Bakterie w moczu + leukocyty w moczu (no wlasnie Evi są?) + podwyższone leukocyty w krwi jak najbardziej są wskazaniem do zrobienia posiewu, na ktory czeka się zresztą parę ładnych dni.

Jesli nie ma leukocytow w moczu to rzeczywiście mozna sobie odpuścić, bo z dużym prawdopodobniestwem mocz został złe pobrany.
Stary 2013-10-03, 18:16   #4972
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Ale gdybys go nie zrobiła, to bys tego nie wiedziała.

Bakterie w moczu + leukocyty w moczu (no wlasnie Evi są?) + podwyższone leukocyty w krwi jak najbardziej są wskazaniem do zrobienia posiewu, na ktory czeka się zresztą parę ładnych dni.

Jesli nie ma leukocytow w moczu to rzeczywiście mozna sobie odpuścić, bo z dużym prawdopodobniestwem mocz został złe pobrany.
Właściwie to masz racje choćby na czas oczekiwania na wynik. Zawsze w razie czego bedzie szybciej. I mimo wszystko pokusilabym sie o to Crp.

Stary 2013-10-03, 18:17   #4973
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
no i jesteśmy w wyjątkowej sytuacji tych noworocznych mamuś
Ze mnie w zasadzie taka noworoczna mamusia jak z koziej... wiadomo co Chociaż ręki sobie nie dam uciąć, że Mała się nie pośpieszy

Wiecie, mam brata który urodził się 31 grudnia 1999 roku. O 10 rano. Położne stwierdziły, że gdyby urodził się na wieczornej zmianie - czyli po 19, to bez problemu przepisałyby go na 01.01.2000 - miałby ładniejszą datę urodzenia i dłuższe dzieciństwo No i pamiętacie może, wtedy był taki szał na dzieci z nowego tysiąclecia, różne firmy dawały prezenty, wyprawki, dla tych urodzonych tuż po północy... Choć wychodzi na to, że łatwo o przekręt w takiej sytuacji. Mama się śmieje, że próbowała go trzymać do nowego roku, ale za wszelką cenę chciał się urodzić w tym tysiącleciu co reszta rodziny
Stary 2013-10-03, 18:26   #4974
souris5
Raczkowanie

Cytat:
U mnie na wyniku badań ostatnim było, że mam liczne bakterie ale lekarz nic nie powiedział na ten temat. I już też sama nie wiem, czy na własną rękę nie zrobić badań, tym bardziej że miewam problemy z pęcherzem.
Stary 2013-10-03, 18:28   #4975
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Moze zapytaj lekarza albo położna. To jest jednak lekki stresie w dodatku sie trochę napinasz przy tym. Ja robiłam już w ciazy ale wiedziałam co mnie czeka. A na dodatek w gabinecie obok był facet który chciał byc gładki dla nowej dziewczyny krzyczał w nieboglosyvwiec ubaw miałyśmy po pachy.
Dzięki , zapytam lekarza
Stary 2013-10-03, 18:32   #4976
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
U mnie na wyniku badań ostatnim było, że mam liczne bakterie ale lekarz nic nie powiedział na ten temat. I już też sama nie wiem, czy na własną rękę nie zrobić badań, tym bardziej że miewam problemy z pęcherzem.
Mi tez nie kazał robic właśnie ze względu na brak leukocytow. Byc moze bakterie sa w ostatnim fragmencie drogi.
Ja dostałam antybiotyk ale wyraźnie czułam ze z moja cewką moczową dzieje sie coś złego i przeszło.
Chociaż właściwie lepiej zrobic za dużo niż za malo.

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Dzięki , zapytam lekarza
Spoko.
Ja przed porodem napewno walne sobie cukier pod pachami bo po dwóch dniach mam las .

Stary 2013-10-03, 18:32   #4977
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Aaaaa, i wszystko jasne .
Cytat:
Kobietki, pocieszcie mnie...
Evi, , nie martw się na zapas, bo całkiem prawdopodobne, że nie ma czym. Perfuzja ładnie wszystko wyjaśniła i myślę, że tak właśnie jest. A jeśli masz jakiś stan zapalny - czy to w układzie moczowym, czy gardle - wyleczysz szybciutko . Póki co, znajdź sobie jakieś miłe zajęcie i nie myśl o tych wynikach za wiele. I przede wszystkim za jutrzejszą wizytę.
Cytat:
to ja polecam filmik Agnieszki o pascie cukrowej:

nie stosowalam ale ogladalam :P
Lubię jej filmiki, ale o paście cukrowej nie widziałam. Dzięki . Zaraz obczaję.
Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Zrobiłaś mi właśnie ochotę na colowego chupa-chupsa .
Cytat:
No to babo wypoczywaj. A może jakaś relaksująca kąpiel?
Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
Poczekaj jeszcze troszkę, a też będziesz miała . Brzuszek jest fajny i cieszy, dopóki nie wchodzi w konflikt z udami, np. przy kucaniu
Cytat:
Dzięki, poedukuję się . I gratuluję łowów.

Właśnie mąż skręca Kacperkowe łóżeczko. Wygląda na solidne i podoba mi się. Na dziś żegnam się z Wami, obczajam linki i poświęcam się tżtowi . Miłego wieczoru!
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:40   #4978
krolowa_nilu
Rozeznanie

Skończył się błogi czas bezproblemowej ciąży Pierwszy tydzień trzeciego trymestru i bach! Tak mnie napierdzielają żebra, że aż mi ciężko oddychać. Jakby mi ktoś tam balon wsadził i pompował. Ma któraś tak?
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:40   #4979
iwantyou99
Zadomowienie

Widać ze tatusiowie do domów powracali bo sie spokój i cisza na forum zrobiły.

Stary 2013-10-03, 18:42   #4980
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Skończył się błogi czas bezproblemowej ciąży Pierwszy tydzień trzeciego trymestru i bach! Tak mnie napierdzielają żebra, że aż mi ciężko oddychać. Jakby mi ktoś tam balon wsadził i pompował. Ma któraś tak?
Mnie napierdziela naddupie. Klątwa trzeciego trymestru, jak nic. Łącze się w bólu.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości