|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() nie mysl o najgorszej sytuacji, bezdie dobrze Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziekuje za odpowiedz, moj gin mowi ze wyniki bardzo dobre i wszystko w porzadku, ale jak widac na Twoim przykladzie roznie to bywa ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() Także od początku- w poniedziałek wieczorem stawiała mi się macica i trochę mnie bolało, we wtorek obudziłam się o 5 rano i nie czułam Piotrusia, wstałam o 8 zjadłam jabłko (bo po nich zawsze mi szaleje), później śniadanie i ciepła herbata i ciągle cisza. Stukałam, pukałam i nic no i decyzja, że nie ma co czekać, jedziemy do szpitala bo skurcze się też pojawiły. Przyjechałam do szpitala i od razu przyjeli mnie na oddział i zaczeli robić badania- biocenoza, usg, ktg, krew. Podczas usg 4 osoby w pokoju, lekarz rzuca tylko cyferkami, jedyne co do mnie dotarło to, to że zagrożenie przedwczesnym porodem i że dziecko ważyło ponad 550g (w czwartek ważył 518g). Wzieli mnie na sale i ktg podłączyli ale nie wykazało skurczy, w międzyczasie mały zaczął kopać w ten czujnik od ktg. Pielęgniarka poszła i się dla mnie dowiedziała co w sumie wyszło na tym usg- lekko skrócona szyjka ale nie przejmować się. Jak przyszły wyniki to mi powiedzieli, że mam straszny niedobór magnezu i że może podłączą mi kroplówkę (magnez codziennie brałam i to czasami nawet 2 tabletki). Później przyszła oddziałowa i powiedziała, że właśnie mi się ta szyjka skraca i że przede wszystkim co mi może pomóc to leżenie a leki to tylko dodatek. Lekarstwa podawali mi co 2h. A, jeszcze ciśnienie mi mierzyli i nie mogli zmierzyć tzn studentka, swoją drogą bardzo miła, ale w końcu wyszło 90/60. Myślałam, że skoro nie jest tak źle a ja skurczy nie odczuwam już to może mnie wieczorem wypuszczą no i przyszedł lekarz wieczorem na wizytę i dopiero się w sumie dowiedziałam co się dzieje. Powiedział mi że szyjkę powinnam mieć przynajmniej długości 4cm a ja mam 2,4cm gdzie od 2,5 zaczyna się stan zagrożenia dla ciąży, że jestem na granicy porodu, a poronienia, że za 2tyg mogę mieć już rozwarcie i sobie poszedł. Byłam sama na sali, w nocy nie mogłam spać, martwiłam się co teraz będzie, a lekarz rano przyszedł zobaczył na ktg, że dalej skurczy nie ma i powiedział, że jak wynik moczu będzie ok to wyjdę do domu i że mam leżeć, się nie ruszać, bo jak mi się jeszcze szyjka skróci to mnie zaszyją. Wzieli mnie na pobranie śluzu, 5 osób w pokoju, ja na tym samolociku rozkraczona do 3 mężczyzn, no i w sumie trochę to pobranie bolało. Potem leżałam czekałam na ten wynik moczu, w międzyczasie na obiad dostałam kaszankę na ciepło.. Po 13 poszłam i się dowiedziałam, że wynik już jest ale oddziałowa powiedziała mi, że dziś na pewno nie wyjdę bo mi się szyjka skraca, że muszą mi badania robić jeszcze jutro i pojutrze także mam się przygotować na dłuższą wizytę. Wróciłam załamana do pokoju bo po co mi wtedy ten lekarz rano mówił, że może mnie puszczą.. Akurat przyjeli nową panią na oddział i położna która robiła jej badania rzuciła do mnie że mam się ubierać bo wychodzę, ja w szoku bo przecież dosłownie przed chwilą słyszałam co innego no ale się spakowałam, położne przyszły powiedziały, że co 7 dni mam się stawiać na kontrolę szyjki u mojego lekarza, leżeć, chłopa odstawić i w razie jak coś się będzie działo to nie czekać tylko do nich wracać. Jedna dobra rzecz z tej przygody to, to że poznałam personel i oddział- porodówka była dosłownie za rogiem i przechodziłam koło sal porodowych i poporodowych w drodze do kuchni. Słyszałam jak się rodzą dzieciaczki. Położne, pielęgniarki, oddziałowa bardzo przyjemne kobietki- co chwilę któraś się pytała jak się czuję itp mimo tego, że leżałam "na odludziu", za to lekarze zostawiają wiele do życzenia.. A teraz wybaczcie, że nawet nie nadrabiam tylko wracam do łóżka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zadomowienie
|
cayenneOna widzę ze na Waszym wątku już 2 kolejne mamusie w szpitalu...
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-11-07 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Wtajemniczenie
|
headzik dobrze, ze pojechalas Lez i wypoczywaj
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() headzik No to tez pięknego stresu użyłaś - dobrze, że zareagowałaś i pojechałaś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ten niedobór magnezu niepokojący, jaki dokładnie brałaś, bo podobno najlepiej wchłania się MagneB6? Odpoczywaj i zaglądaj do nas czasem! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Zakorzenienie
|
headzik Trzymaj się
![]() ![]()
#4961 |
Zadomowienie
|
No właśnie dwie, szczęście jedna w 32 tygodniu, ale w szpitalu też od dwóch tygodni.. jasne, to ze akurat się to dzieje na styczniowych, nie musi się dziac tu, ale jednak można statystyczne prawdopodobieństwo wyliczyć.. mi to daje do myślenia, by nie bagatelizować, by jeszcze lepiej dbać o siebie...żebym się zajęła swoimi formalnymi sprawami... Zreszta ja wczoraj też w szpitalu wyladowalam, myślałam, ze mam twardy brzuch, bolało, a jak mnie dostali, czy mam skurcze, to powiedziałam, ze nie, bo nie wiedziałam, ze to właśnie skurcze są
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Aaaaa, i w końcu widziałam siusiaka mojego synka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4962 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chodziło mi raczej o to, że trzeba szybciej kompletować wyprawkę, bo nie znamy dnia ani godziny! Ja sama urodziłam się wcześniej, ciekawe czy to w genach przechodzi ![]() Cytat:
![]() Może się dopiero przymierzał? A ta moja suczka stała jak ciele malowane i patrzała zadowolona w przestrzeń ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale teraz się martwię, bo chciałabym tym ewentualnym szczeniętom znaleźć fajny dom, a sama im tego nie zagwarantuje. Ciężko jest znaleźć kogoś kto będzie chciał kundelka i jeszcze żeby się tym psem zajął. (jest dużo ludzi, którzy porzucają, krzywdzą zwierzaki) Cytat:
Ale miałaś przeboje! Dobrze, że już cię wypuścili ![]() Leż jak najwięcej i dbaj o siebie ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja swoje zrobiłam, myslę że ciekawostki można zrobić kolejnym postem.
Połączyłam dwie wyprawki ta co była i ta Karolci i stworzyłam jedną według mnie mega wypasioną ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny - pilna sprawa, mam okazję kupić taki wózek:
http://tablica.pl/oferta/abc-design-...tml#4476cf3e0e myślicie że warto? zapierałam się że nie chce trójkołowca, no sama nie wiem...
#4965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Moderator
|
headzik
![]() ![]() Kurcze, a ja nawet nie wiem co to jest "stawianie się macicy" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Wtajemniczenie
|
![]() headzik ojj dobrze że pojechałaś na IP. musisz duzo lezec, nic nie robić - dosłownie prawie nic. mnie się skracała szyjka w pierwszej ciąży miałam o tej porze 1,7 cm. bardzo się wsytraszyłam. mieli mi tez tego ringa aplikować czy coś tam,lezałam w szpitalu ponad 10 dni. czytałam i wstawałam tylko na siku. w domu to samo - i szyjka się wydłużyła ![]() ![]() praktycznie wróciła do normy ![]() i urodziłam dzień przed terminem a lekarz mówił mi że na pewno urodzę wcześniej bo ja w 35tc miałam już 4cm rozwarcia i taka rozwarta i gotowa na poród chodziłam następne 5 tyg ![]() miałam cel wytrzymać do 38tc zeby wcześniaka nie było ![]() a sam poród trwał dzięki temu 2h!! ![]() ![]() będzie dobrze ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-11-07 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Wydaje mi się że nie zdążyły się szczepić - ale może skocz do weta później dla pewności ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Wtajemniczenie
|
teQiba takie uczucie twardniejącego brzucha. brzuch robi się jak kamień. twardy bardzo i takie dziwne uczucie że coś jednak się tam dzieje....
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie się wydaje, że jesli ja to czasem miewam, to tego nie idzie z niczym pomylić. Macica czyli całe podbrzusze do pępka robi się twarde jak kamień. I czuć to nawet bez dotykania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
headzik trzymaj się cieplutko, wypoczywaj
![]() ![]() coś nam nie idzie wykańczanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-11-07 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() headzik, współczuję przeżyć. Oby więcej komplikacji się nie pojawiło. Mnie też ostatnio brzuch pobolewa i twardnieje ale szyjka 3,4 i gin mówi, że to dobra szyjka ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Wtajemniczenie
|
no to może zagrajmy w jakąś grę słowną jak na plotkowym
![]() aaaaaaa co macie dziś na obiad? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zakorzenienie
|
rosół a na drugie gotowane udko z rosołu
![]() A powiedzcie mi, czy są jakieś czynności które mogą spowodować skracanie się tej szyjki? W sensie mało ruchu/za dużo ruchu? Bo ja doopke na krzesełku cały dzień grzeje i się zastanawiam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.