Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 09:01   #4921
lutien
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
dzien dobry

mnie wkurza jak chodze tylko raz, a potem czasem nie umiem zasnac na szczescie nie zdarza sie to codziennie

ale fajnie, gdzie sie wybieracie
ja tez mam polowkowe na pocztaku grudnia, do tego czasu juz nie pojde na wizyte, pozostaje czekac
Nie martw sie, chyba kazda z nas tak ma, ze non stop sie czyms martwi

ladny

a mozesz napisac jaki wynik dokladnie, bo nie wiem za bardzo co tzn niski
za wizyte
Przed testem pappa miałam prawdopodobieństwo 1:4000 zespołu downa, po pappa 1:186.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:09   #4922
teQiba
Moderator

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Witam serdecznie po długaśnej przerwie.

Gratuluję udanych wizyt, zdrowych dzieciaczków i rozwikłania zagadek płci!

Muszę się pochwalić, że chociaż przez ten czas nie bardzo miałam czas i możliwości żeby odpisać to nadrobiłam 50stron!

Już Wam pisze dlaczego. Od soboty jestem na zwolnieniu bo ostatnie 2 tygodnie to była jakaś masakra. W pracy miałam niezbyt przyjemną sprawę, babrałam się z nią długo, mnóstwo osób próbowało na mnie wpłynąć, żebym inaczej ją załatwiła, do tego nalatłam się jak w maratonie i nadenerwowałam zawsze czasy. W środę normalnie wylam z 10 minut w łazience i powiedziałam basta. Całe popołudnie mi na tym zeszło i od rana to samo więc wylądowałam u lekarza. Do tego Dzieć mi się od niedzieli już nie ruszał, znów budziłam się w środku nocy i nie spałam, znów wymiotowałam w drodze do pracy (uwierzcie- nie tak łatwo 1h spędzić w autobusie). Lekarz wypisał l4, szef przerażony czy jeszcze wrócę. Na razie lenię się tylko do następnego wtorku.

Z przyjemniejszych rzeczy - jestem po połówce robionej w 21tc. Nadal jest Zosia (proszę o wpisanie). Czyli już nie świruję bo tak chciałam córkę. Chłopca sobie nie mogłam wyobrazić. A wszyscy właśnie na ogonek czekali i go przepowiadali.
Otóż Zosik waży 428 g, nie pokazała twarzy (2 ręce przy ustach i 2 nogi przy uszach) także zdjęcia ładnego do ramki brak (jak zwykle). Części intymne też chowała. Ważne, że wszystko w porządku.

Pochwalę się jeszcze, że tak mnie zmobilizowałyście, że prawie karton ciuszków nazbierałam - kupuję używane komplety na all. Co prawda nie są to nówki (pewnie wyrodna matka jestem, bo idę na ilość, nie na jakoś) ale ekonomicznie trzeba myśleć. Część jest takich wyjściowych, część po domu. Mam ciepły kombinezon, bluzy, polarki, sweterki, tony spodenek i sukienek (jupi!). Teraz mam szlaban bo się do szafy nie upcha,poza tym teraz czas na apteczno-drogeryjne zakupy i meble.

Kate: gdzie w Wawie jest ta hurtownia wózków bo też szukam bryki?

Pytanie do bardziej doświadczonych mamuś: w co te dzieci ubiera się w szpitalu? Bo ja już zgłupiałam. Body+ kaftanik+pajac? jedno wyklucza drugie... A chcę coś kupić właśnie na okoliczności szpitalne. W domu będę 3mać dziecia w czym mi wygodnie.
Dobra decyzje podjelas
I przy takich stresach, ja na Twoim miejscu juz bym nie wracala do pracy
Szef powinien wczesniej myslec o zastepstwie - nie jestes mu nic winna.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
hmm.. 3 lata?... raczej nie...
też wybierałam wózek z myślą - jeden na cały czas i guziczek. na lato i wyjazdy kupiłam używaną parasolkę, bo ten mój mimo kombi cały bagażnik zajmował, a jednak jadąc na urlop trochę (hehe 3/4 bagażnika to rzeczy Zuzinki w tym łóżeczko turystyczne) rzeczy trzeba było zmieścić. ale nie ukrywam, że teraz nadal chętniej korzystam z tego dużego niż parasolki

może 500 zł uda się przyoszczędzić na innych wydatkach a tu zainwestować, bo ten, co wrzuciłaś jest śliczny
Zobaczymy - nawet jak na 2 lata starczy to bedzie dobrze Najwyzej na same wyjazdy kupimy cos malego

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja też nie wstaję chociaż dzisiaj w nocy młoda chyba mi nadepnęła na pęcherz, bo się przebudziłam i aż mnie zakuło, myślałam, że się posikam jak wstałam to przeszło. Poszłam się wysikać, położyłam, to czułam jak się wierci w brzuchu
Podusie pewnie zabralas i sie wiercila

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mam pytanie na pokrewny temat:
Czy jak pies wskoczy na suczkę z cieczką to od razu będą z tego szczeniaki? Bo mi cholera uciekła za psem, on na nią wszedł i wykonywał ruchy, ale biegłam za nimi i przegoniłam towarzystwo.
Nie powinno byc
Stary 2013-11-07, 09:12   #4923
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale jestem zirytowana do tej pory mi nie przeszło
Co ja potem zrobię ze szczeniakami? Ludzie tak nie chcą brać, a przecież sobie nie zostawię.
Utopić też nikomu nie pozwolę za bardzo szanuje życie.
Oby nic z tego nie było
nie dziwie sie, ale nie martw sie na zapas Kiedy mozna najszybciej sprawdzic czy jest w ciazy

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:15   #4924
cayenneOna
Zadomowienie

Czesc dziewczyny,az sie poryczalam, bo u nas już druga rozpakowana, 29.tydzień

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:19   #4925
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

popieram. Sudocrem dpiero na odparzenie i to też nie smarować w zagięciach skóry, fałdkach, bo wysusza mocno i mogą się zrobić ranki. a na każdorazową zmianę pieluchy polecam jeszcze (obok bepanthenu) maść witaminową (ok 3 zł w aptece) linomag
Dobre uwagi Starajcie się tylko jakoś zaznaczać dla kate takie informacje, żeby mogła dopisać do listy

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Przyszła mi ta poduszka z motherhood ale nie wiem czy umiem z nią spać napisane jest, że jest do spania na lewym boku - próbowała któraś na prawym?
I jak mam się ułożyć? To zgięcie, co idzie na dół ma być między nogami?
ja śpię na lewym i na prawym boku. Polecają na lewym, bo to najbezpieczniejsza pozycja dla ciebie i maluszka, ale sama musisz wybrać co jest najwygodniejsze dla ciebie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
po przeczytaniu tego:
http://www.srokao.pl/2011/08/analiza...my-z.html#more
stwierdziłam że sudocremem pupci mojego dziecka smarować nie będę więc nie kupuję
dziękuję za link, muszę poczytać co to siedzi w tych rzeczach dla maluszka Tak, jak pisałam, ja się sugerowałam mojej siostry dzieciakami, u nich po sudocremie nic się nie działo. Ale było to 6 i 4 lata temu więc mogło coś się zmienić więc dziękuję za radę
Za to kocham wizaż i Was

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ja w ogóle nie wstaję tylko korzystam przed położeniem się do łóżka i zaraz po wstaniu, jakaś dziwna jestem?
ja też nie wstaję... a w ciągu dnia jestem w stanie być w toalecie raz na godzinę

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość
omg. ! jak wam zazdroszcze. ja duzo nie pije.. ale sikam ciagle. ! a to dopiero 19tydzien. ! ostatnio od godz 23.00 do 8.00 sikałam 8 czy 9 razy - juz zgubilam rachubę :/
współczuję...

Cytat:

Czy jak pies wskoczy na suczkę z cieczką to od razu będą z tego szczeniaki? Bo mi cholera uciekła za psem, on na nią wszedł i wykonywał ruchy, ale biegłam za nimi i przegoniłam towarzystwo.

A w ogóle musiałam biegać po trawniku w obcasach i z tym brzuchem za psem. Co za obciach
do pogrubionego - jakoś mi się śmiać zachciało
a na temat - ja niestety miałam 2 razy to wątpliwe szczęście, że jak doszło do "zbliżenia" to były z tego szczeniaki Więcej zbliżeń nie było i szczeniaków też nie. Ale nie wiem, czy jest to reguła Za jakiś miesiąc chyba możesz iść na usg do weterynarza, jeśli okaże się, że są szczeniaki można podać wtedy coś na poronienie. Wiem, że nie do końca jest to "dobre", ale może lepiej tak, skoro nie masz co zrobić z maluchami później...
Ja nie potrafiłam podjąć takiej decyzji, ale udało się rozdać psiaki, został nam tylko jeden i mamy tym sposobem 2 suczki w domu i 2 razy więcej pilnowania w czasie cieczki Ale kochane są
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:20   #4926
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

A w ogóle musiałam biegać po trawniku w obcasach i z tym brzuchem za psem. Co za obciach
Nie musi być od razu. Nie wiadomo też czy pies skończył. Dla psów chyba nie ma tabletek 72 po współczuję...
Chociaż nie wiem, czy podanie implantu Suprelorin by teraz zadziałało, ale to juz trzeba z wetem gadać.

Cytat:

masz usg w moje urodziny
Ja mam 28 grudnia urodziny, równy miesiąc możemy balować

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

co się tam dzieje

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2013-11-07 o 09:22
Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:23   #4927
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dzień dobry! Ja już siedzę w pracy, leci mi kipa z nosa, ale ogólnie dobrze się czuje. Postaram się zajrzeć na nowy wątek

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:25   #4928
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Dziekuje za mile slowa

juz poodpoczywalam, dzis ide do pracy
wiesz, czasami dobrze za duzo nie wiedziec
no tak, kariotyp prawidlowy ale bardzo niskie papa
martwie sie, bo skoro niskie pappa powiazywane jest z hipotrofia wenatrzmaciczna, wiekszym cisnieniem i porodem wczesniaczym, a to wszystko mialam poprzednio, to jest szansa, ze bede miala znowu

poza tym was cos tam klujnie lub macica sie postawi raz czy dwa i sie zamartwiacie, a ja mam sie nie martwic wynikiem, ktory o czyms swiadczy?
Mariola, mi lekarka, nie ginekolog jeszcze przed badaniem mówiła, ze jesli NT wyjdzie ok, to żebym się nie zamartwiala krwia. Jej dwie synowe tak miały, nt super, a pappa kiepskie i do końca ciąży się martwily, urodziły zdrowiuskie dzieci.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Nie musi być od razu. Nie wiadomo też czy pies skończył. Dla psów chyba nie ma tabletek 72 po współczuję...
Chociaż nie wiem, czy podanie implantu Suprelorin by teraz zadziałało, ale to juz trzeba z wetem gadać.

co się tam dzieje
Ze nie wspomnę, ze trzecia w szpitalu, lekarze odstawili leki rozkurczowe i wszystko moze sie wydarzyć, ale tu przynajmniej termin porodu na koniec grudnia...

Stary 2013-11-07, 09:29   #4929
kate1623
Zadomowienie

Witam
Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość
omg. ! jak wam zazdroszcze. ja duzo nie pije.. ale sikam ciagle. ! a to dopiero 19tydzien. ! ostatnio od godz 23.00 do 8.00 sikałam 8 czy 9 razy - juz zgubilam rachubę :/

Nic mi nie mów ja sikam w kółko nawet tego nie liczę

Cytat:

Musiałaś komicznie wyglądać , a co do psich stosunków to czy one nie powinny się skleić że tak brzydko powiem?

Cytat:

Co Ty jak to????

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:30   #4930
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Przed testem pappa miałam prawdopodobieństwo 1:4000 zespołu downa, po pappa 1:186.
te wyniki to dla mnie czarna magia Ja mam przy Pappa napisane 0,8 MoM co to jest A test downa to ktory trisom sory za te pytania ale ja sie w tym gubie

Cytat:
rety, ale te maluszki sie pchaja na swiat

Cytat:
to bedziemy fajrowac soczkiem

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:31   #4931
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ze nie wspomnę, ze trzecia w szpitalu, lekarze odstawili leki rozkurczowe i wszystko moze sie wydarzyć, ale tu przynajmniej termin porodu na koniec grudnia...

Własnie czytam, ale widzę, że jest dobrze oby tak zostało.

Stary 2013-11-07, 09:33   #4932
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witam

Nic mi nie mów ja sikam w kółko nawet tego nie liczę

Musiałaś komicznie wyglądać , a co do psich stosunków to czy one nie powinny się skleić że tak brzydko powiem?

Co Ty jak to????
No normalnie, laska czuła się świetnie, jednego dnia była w pracy a drugiego łożysko postanowiło się odmówić, ot tak. Ponoc zdarza się.. ja jestem w 26.tygodniu, dygam...i o małego, i o to, ze mam moc nie pozalatwianych formalnych spraw (

Stary 2013-11-07, 09:36   #4933
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
nie dziwie sie, ale nie martw sie na zapas Kiedy mozna najszybciej sprawdzic czy jest w ciazy
Nie wiem tego nawet. Moja suczka miała zawsze zastrzyki, potem ja się wyprowadziłam i nie wiem co wtedy było. Wiem, że potem ona nie miała długo cieczki - z 1,5 roku (chyba coś nie tak z tymi zastrzykami było) i dopiero jej teraz się pojawiła ta cieczka.
Nie wiem jak to wszystko wygląda i co teraz zrobić

Cytat:

O matko
Co tak szybko

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
do pogrubionego - jakoś mi się śmiać zachciało
a na temat - ja niestety miałam 2 razy to wątpliwe szczęście, że jak doszło do "zbliżenia" to były z tego szczeniaki Więcej zbliżeń nie było i szczeniaków też nie. Ale nie wiem, czy jest to reguła Za jakiś miesiąc chyba możesz iść na usg do weterynarza, jeśli okaże się, że są szczeniaki można podać wtedy coś na poronienie. Wiem, że nie do końca jest to "dobre", ale może lepiej tak, skoro nie masz co zrobić z maluchami później...
Ja nie potrafiłam podjąć takiej decyzji, ale udało się rozdać psiaki, został nam tylko jeden i mamy tym sposobem 2 suczki w domu i 2 razy więcej pilnowania w czasie cieczki Ale kochane są
W końcu jesteście specjalistkami od zachodzenia w ciążę

Nie strasz mnie co ja zrobię ze szczeniakami

Wyobrażacie sobie? Suczka, jej szczeniaki, królik, chomik, siostra i jej tż, mój tż i nasze dziecko na 48 m2

Cytat:
Wykończę się Oby nic z tego nie było
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:39   #4934
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
kolorki ładne ,wózek tez ale ja osobiscie nie lubie 3 kołowców
To jest 4-kołowiec, tylko zdjęcie głupie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Dziś na 16 mam wizytę u gina

Mona, ja tez nie sikam w nocy no od czasu do czasu raz w nocy mi się zdarzy, ajk przed samym snem zapomnę

teQiba, jestem czujna, jako który post mam się zapisać?

Karolcia, super lista. też sobie skopiowałam.

Mam pytanie właśnie odnośnie dokumentów. Ja jestem ubezpieczona w UP, a oni chyba nie wydają już karty ubezpieczeń.. To skąd mam wziąć dowód ubezpieczenia?

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-11-07 o 09:41
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:40   #4935
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Wstyd mi było
No właśnie też mi się wydaje, że powinny się skleić, ale chyba nie zawsze muszą Nie wiem - dlatego pytam.

Dziewczyny rodzą w 29 tygodniu, niedługo na naszym wątku mogą pojawić się takie historie. Oby nie
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:41   #4936
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

koziemleko, a może zadzwoń do weterynarza i zapytaj, czy nie ma na to jakiejś rady?

mmhym, nie wiem do końca jak to jest z tym dowodem ubezpieczenia. Ale moja mama, która jest na zasiłku przedemerytalnym dostaje co jakiś czas z zusu takie coś. Więc może z UP? Ale tak poza tym, to nie wiem czy jest to konieczne, czasem po prostu chcą to w szpitalu podobno, warto zapytać może u źródła... Bo to też jest informacja sprzed 2 lat, nie wiem jak ma się to do obecnego czasu

Edytowane przez Karolcia2401
Czas edycji: 2013-11-07 o 09:44
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:41   #4937
asialll
Raczkowanie

dziewczyny wczoraj byłam na usg, mój mały waży 590g!!! lekarz powiedział, że się duży urodzi a ja brzucha jeszcze prawie nic nie mam. Ile ważą wasze skarby? u mnie to 22 tydzień

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:45   #4938
kolba
Raczkowanie

A ja sie martwię o Cobrę Mam złe przeczucia...((

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:46   #4939
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny rodzą w 29 tygodniu, niedługo na naszym wątku mogą pojawić się takie historie. Oby nie
Nie gadaj nawet takich rzeczy u mnie niedługo będzie ten czas i jestem poprostu przerażona

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 09:47   #4940
kolba
Raczkowanie

Poza tym czytam i jestem na bieżąco tylko coś pisać nie mam o czym. Za długo w domu siedzę i pewnie zgburowaciałam

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:51   #4941
teQiba
Moderator

Cytat:
No normalnie, laska czuła się świetnie, jednego dnia była w pracy a drugiego łożysko postanowiło się odmówić, ot tak. Ponoc zdarza się.. ja jestem w 26.tygodniu, dygam...i o małego, i o to, ze mam moc nie pozalatwianych formalnych spraw (

O kurcze
Ale najważniejsze, że z maluchem wszystko ok.
Ale nie ma co panikować - to się zdarza, najważniejsze żeby z dzidziusiem wszystko w porządku było.

Cytat:
Wykończę się Oby nic z tego nie było
A bardzo długo to trwało?
Na mojej pies też na 5 sekund się pobujał, ale nic z tego nie było...
Może nie trafił?

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
teQiba, jestem czujna, jako który post mam się zapisać?
Jako drugi
Za minutkę zapisuję wątek - szykuj się
Stary 2013-11-07, 09:54   #4942
mona1
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Mariola, mi lekarka, nie ginekolog jeszcze przed badaniem mówiła, ze jesli NT wyjdzie ok, to żebym się nie zamartwiala krwia. Jej dwie synowe tak miały, nt super, a pappa kiepskie i do końca ciąży się martwily, urodziły zdrowiuskie dzieci.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Oby tylko z dzieciaczkami wszystko byłodobrze Takie maleństwa...

Cytat:
Oby nie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
dziewczyny wczoraj byłam na usg, mój mały waży 590g!!! lekarz powiedział, że się duży urodzi a ja brzucha jeszcze prawie nic nie mam. Ile ważą wasze skarby? u mnie to 22 tydzień
wow kawał chłopa, moja córeczka w 21 ważyła 410g
Stary 2013-11-07, 09:59   #4943
teQiba
Moderator

Cytat:
Gratuluję
Już byłaś na liście zaginionych mamuś - co tak rzadko do nas zaglądasz?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Nowy wątek już założony, ale najpierw proszę Mmhym i Kate żeby uzupełniły ważne dla nas informacje - a my w tym czasie wykańczamy stary wątek:
Jeszcze 57 postów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 10:00   #4944
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej
dziewczyny to , ze na innym watku sie rozne rzeczy dzieją nie znaczy ze trzeba panikowac i sie pakowac do szpitala.to naprawde nei zdarza sie aż tak czesto.
co do ubranek na wyjscie ze szpitala ja mialam (ale to byl listopad): rajtuzki, body z dlugim, cieplą bluze z kapturem i kombinezon zimowy..mialam jeszcze spodenki ale uuz nie ubralam bo maly sie zgrzal jak go ubieralam i stwierdzilam ze bez przesady.
teraz nie wiem jaka pogoda bedzie, ale biorąc pod uwage ze to kwiecien, to pewniedużo lżej.chociaz wyjdzie na bieżąco- w kwietniu tego roku spadl snieg

ja w poprzedniej ciazy tzn moj Tymon byl wyjątkowo szybko rosnący, lekarze sie bali ze bedzie mial ponad 4 kilo , ale skonczylo sie na normalnej wadze 3540. Roznie z tą waga bywa pozniej, bo jedne pod koniec przystopują ze wzrostem inne przeciwnie.

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2013-11-07 o 10:03
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:05   #4945
monkaa321
Zakorzenienie

cayenneOna przerażające jest to wszystko... czemu się tak dzieje...
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:07   #4946
mmhym
Zadomowienie

teQiba, mogę jeszcze coś włożyć w razie czego, bo u mnie taki lichutki ten post będzie w porównaniu do Waszych

Drugie serce
Stary 2013-11-07, 10:09   #4947
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
widzisz w poprzedniej ciazy wyniki mialam duzo lepsze, NT super, a urodzilam dziecko z wada genetyczna ( w tej ciazy to wykluczone) i wada rozwojowa mozgu
poza tym mialam PIH, niewydolnosc lozyska, moje dziecko hipotrofie i urodzilam w 31 tc.
Poza tym wierze mojemu lekarzowi, ktory jest wysokiej klasy specjalista i posiada wszelkie mozliwe certyfikaty, ciagle sie szkoli itp.

Asienko, papp-a mam duzo nizsze od ciebie, bo 0,26
tak wiec sie nie przejmuj
wierze, ze wasi lekarze patrza na wyniki i wiedza o co chodzi.

Mam lekkiego dola, wiec w ramach rozrywki pojde dzis na szkolenie z zakresu epidural
Stary 2013-11-07, 10:10   #4948
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem tego nawet. Moja suczka miała zawsze zastrzyki, potem ja się wyprowadziłam i nie wiem co wtedy było. Wiem, że potem ona nie miała długo cieczki - z 1,5 roku (chyba coś nie tak z tymi zastrzykami było) i dopiero jej teraz się pojawiła ta cieczka.
Nie wiem jak to wszystko wygląda i co teraz zrobić
Jest jeszcze kastracja z aborcją, ale to zależy od człowieka czy się zdecyduje. Ja na pewno jakbym miała suczkę, to bym ją wykastrowała nie byłoby cieczki i problemów z innymi psami

Stary 2013-11-07, 10:14   #4949
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
teQiba, mogę jeszcze coś włożyć w razie czego, bo u mnie taki lichutki ten post będzie w porównaniu do Waszych
To może od Kate coś weź?
Bo ona ma takiego wypasionego posta

Może Kate niech ma samą wyprawkę i weźmie te ciekawostki z SR ( w końcu są jej autorstwa ), a Ty resztę? :nieniewiem:
Mnie to tak na prawdę wszystko jedno - może niech wszystkie dziewczyny zdecydują, w końcu to dla nas wszystkich jest
Stary 2013-11-07, 10:14   #4950
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
No na pierwszej stronie właśnie zaczęłysmy tworzyć listę wagową, więc możesz porównać a z USG tez Ci wyszło, że małe jest w 22t?

Drugie serce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości