|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() Ja też słyszłam i tez wiele historii ,ze małe dzieci widzą zmarłych naszych bliskich ![]()
![]() |
#4952 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ----------------------- Dziewczyny czy otwarty słoiczek Hippa może stać w lodówce tylko 24h? Bo tylko wyczytałam, że zużyć na drugi dzień, a np. na bobovicie jest napisane, że do 48h... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
Puchatkowa - ja trzymam 3 dni słoiczki czyli 48 godzin.
A w ogóle dzień dobry ![]() Podczytywałam Was ale coś weny nie miałam do pisania i wbić się nie umiałam w tematy ![]() Pięknie Wasze dzieci pupki podnoszą ![]() W ogóle Hela teraz ma fazę wydawania nowych dźwięków a w obracaniu się jest cały czas na etapie obrotów na brzuch z prawej ręki. Z lewej nie próbuje nawet, no i na plecki z brzucha też nie potrafi (raz przez przypadek jej się udało 1,5 tygodnia temu).
#4954 |
Zakorzenienie
|
Cloche no to Sofia zalicza kolejny niemiecki skok-jutro konczy 26tyg a w czwartek pol roczku, tak jak synek Twojej kolezanki
![]() Motylku masz racje i chetnie sie z Sofcia przytulamy ![]() ![]() Sofinka plakala mi nocy biedna....i.bardzo zle spala. Ech... oby dzien byl lepszy. Lece robic czekoladowe muffinki na poprawe humoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Wtajemniczenie
|
o "zjawiskach" mówicie..hmmm...wypowiem sie żeby było bardziej strasznie
![]() czy wierze ?? ....coś w tym jest... ![]() sama na własnej skórze przez trzy noce czułam .. wiedziałam podświadomie i świadomie (bo to sen z pograniczem jawy byla) . straszne uczucie cierpnięcia ciała doznałam.. z całym przekonaniem że mój śp.maż był koło mnie i z upartością chciał czegos ode mnie...(zaraz po pochowaniu) prosiłam ..krzyczałam żeby dał spokój .. bo męczył mnie strasznie.. płakałam...a On naciskał w dziwny sposób .. napierał dziwnie na moje sparaliżowane cialo.. ze strachu..z obawy ..a może lęku nieznanego mi wcześciej .. nie wiem brak tchu..siadałam z wysiłkiem ogromnym po to żeby przeżegnać sie(wiara) i otrzeć czoło z potu i pomyslec .. co za cholera!!!.... ![]() z dniem trzecim po kolejnej walce nocnej postanowiłam porozmawiac z babcią na ten temat.. powiedziała żebym swieczkę zapaliła na jego grobie i pozwoliła mu odejśc(wcale go nie trzymałam ![]() tak zrobiłam ..na odległośc .. bo mamę poprosiłam żeby zapaliła znicz w moim imieniu... (jego grób 400km ode mnie) zostawił mnie..uwierzyłam! nigdy więcej nie nękał mnie ![]() brrrrryyyyyy jak pomyślę ![]() Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-11-04 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cytat świetny
![]() |
#4957 | |
Zadomowienie
|
brrrr...straszne
![]() ![]() ja mam osobiście prorocze sny ![]() ![]() albo to,ze śnią się rodzice i ostrzegają ![]() Znajomej przyśnił się ojciec jak siedzi na ławce i ona pyta "tato co tutaj robisz" a on "czekam " ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4958 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
Ada też napiszę brrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyy yyy
Ogólnie nie chcę pisać czy wierzę czy nie wierzę w różne takie zjawiska... ale też różnych historii się nasłuchałam. Pracowałam z babką która bardzo wierzyła w tego typu zjawiska, duchy itp. Raz w pracy spadła półka w zamkniętej szafce. Tego dnia nikt tam nie zaglądał. Później zadzwonił do tej babki mąż że zmarł jego szef, okazało się że mniej więcej wtedy kiedy półka spadła - ona sobie to przypisała do tej śmierci (znali się dobrze z tym szefem). Jak sobie myślę o tej półce...no to już chyba duże naciąganie ![]()
#4960 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4961 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Żyrafo-gryzak bym może i chciala. Ale w prezencie, bo sama nie kupię, bo dla mnie za drogie na gumową kurę z atestem ![]() A powiem Wam jeszcze coś ciekawego. Otwieramy przedszkole. Staramy się o taki wypas, tzn monitoring online na hasło, minizoo w ogrodzie, za rok będzie 300m2 figloraju z zamkami, piłeczkami itp. Ale nie otwieramy takiego punktu przedszkolnego typu "klub malucha", tylko przedszkole niepubliczne, z zatwierdzeniem ministerstwa. Więc musimy spełnić normy i wytyczne sanepidu, straży itp. normy są SZALONE! np w kuchni gdzie będzie jedzenie (firma kateringowa dostarcza gotowe do podania, wystarczy zdjąć wieczko z pudełka) obok zlewu musi być... umywalka ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ada okropne przeżycie. powtórzę tylko brrrrrrry
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
Ada, brrrryyyyy
To ja miałam "sny" jak zmarł pierwszy dziadek. Pierwsza śmierć w rodzinie i nie potrafiłam się pogodzić jak to tak w ogóle może być, że ktoś jest, nie pożegna się i odchodzi. No i śniło mi się w nocy, że chodzimy z dziadkiem na spacer on mi coś tłumaczy, opowiada. Raz mi się przyśniło i zapamiętałam co mówił "powiedz tacie, że aparat nie jest zepsuty" i niech popatrzy dokładniej. Mój tata kupił aparat foto a ja nawet nie wiedziałam, że coś jest nie tak. Wstałam rano, ale taty nie było i jak wrócił to mu powiedziałam, a on się zdziwił skąd wiem, bo był u jakiegoś naprawiacza i okazało się, że źle kliszę wkładał i męczył się kilka dni, a aparat nie był zepsuty. Powiedziała, że jego tata mi się przyśnił, no i mi uwierzył, że może tak być. Skończyło się jak przyśniło mi się, że na końcu drogi był domek z płotkiem, dziadek wszedł prze furtkę a ja nie mogłam. Bardzo chciałam w tym śnie z nim iść, a on powiedział, że musi iść dalej sam a ja jeszcze nie teraz. I więcej mi się nie śnił.
#4965 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kupcie taką matę: http://allegro.pl/mata-materac-do-ka...665184133.html dziecia na matę się kładzie i tyle, nie trzeba go trzymać, my tak robimy od urodzenia Przemka ![]() w smyku są i marketach, na allegro najtaniej ale plus przesyłka więc opłąca się coś więcej kupić. Cytat:
![]() ja lubię cmentarze. jakieś trzy miesiące temu poszłyśmy z mamą na owy cmentarz właśnie odwiedzić dziadka. po drodze był rozkopany grób z którego wysypywały się kości. makabra lekka. a my stałyśmy z zastanawiałyśmy się co to za kość, mama biolog więc zafascynowana ![]() Cytat:
![]() -- a propos duchów i innych takich. nie powiem ani że wierzę ani że nie wierzę. wszystko się może zdarzyć. tak samo z reinkarnacją. z jednej strony nie wierzę, ale z drugiej jak słucham opowieści że ludzie mają wiedzę z czasów zamierzchłych, znają języki starożytne i mają wspomnienia jakby z innych wcieleń to mam ochotę poddać się hipnozie i sprawdzić. tylko nie wiem gdzie takie rzeczy robią ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale słodziak ![]() Cytat:
![]() Strasznie mi przykro, że tyle się u Was nazbierało negatywnych emocji ![]() Dziewuszki, przepraszam, że pytam, ale ta grupa na fb, to dla wybranych, jak klub, czy można dołączyć?
![]() |
#4967 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupuje taki, ale to jeszcze chwilkę http://allegro.pl/skladany-kojec-dre...672981651.html Cytat:
![]() ![]() ![]() zazdroszczę powrotu do pracy, ja dopiero od marca ![]() daj znać jak tam odstawianie cycka, bo to wisi nade mną i szukam rad Cytat:
![]() Cytat:
![]() u małego w końcu widać białą kreskę ![]() ![]() mały od rana szczęśliwy i śpi już od godziny (co mu się nie zdarza) więc chyba mu ulżyło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
Która to pisała, że najlepsza zabawa jest nie na puzzlach tylko na panelach i to bujaczkiem? Bo u nas to samo od paru dni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tak samo, kładziemy w wannie i tylko kibicujemy ![]() ![]() co do kości ja tez bym się gapiła, niektórych przeraża wystawa human body, aja to nawet byłam na dniach otwartych na uj i oglądałam wszystko w formalinie ![]() ja np. jestem w stanie uwierzyć w reinkarnację, bo energia nie znika po smierci i musi gdzieś się przenieść ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | |
Zakorzenienie
|
Nawet jak na opakowaniu nie jest tak napisane
![]() Cytat:
No u nas też raczej schodzą w 24h, ale wczoraj już nie dałam jej szpinaku z ziemniakami bo coś był problem z kupką rano i dostała tylko jabłko i teraz nie wiem czy dać ten szpinak jak był w sobotę otwierany czy wyrzucić ![]() Brawo za kreseczkę u Piotrusia - oby to był koniec jego męki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zadomowienie
|
Mysia tez zastanawiałam się nad tym kojcem, ale stwierdziłam, że jednak za duży, a w tamtym przekonało mnie to, że można go rozłożyć na małe części i gdzies zabrać,co w praktyce będzie raczej niewykonalne, bo jest bardzo ciężki, a składa się go tak ciężko, ze pociłam się jak po 2 godzinach tyrania w polu
![]() ![]() U nas tez chyba widac kreske ![]() No pieknie, wygra tytuł ze spadaniem i nigdy o tym nie zapomne ![]() ![]()
![]() |
#4972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bujaczek mam po jedzeniu jak muszę coś zrobić i nie mam jak jej dłużej nosić. Na macie to jest fik na brzuszek i zwrot ... ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Puchatkowa kiedyś była mowa, że 48h to 3 dni właśnie na zjedzenie wychodzą.
![]() |
#4973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam, że była dyskusja o słoiczkach, ale zdziwiłam się, że na bobovicie jest napisane, że 48h można przechowywać w lodówce a z napisów na hippie wynika jakby tylko 24h i skąd ta różnica ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Rozeznanie
|
tak hipotetycznie...
Wszędzie mowa, że mm zużyć zaraz po przygotowaniu. nie może stać. Ale DLACZEGO? dlaczego mm zrobione, wsadzone do lodówki nie może być ponownie podgrzane? albo w temperaturze pokojowej podane np na następne karmienie? o tym nikt nie mówi DLACZEGO, piszą tylko, że NIE I JUŻ. nie slyszalam o żadnej mamie, która podała mm po np 6 godzinach, bo napisano, że nie można, wiec nie ryzykujemy. A może można? I sądzę, że tu jest analogicznie. taki dupochron. można zapewne trzymać 48 godzin, ale firma robi sobie dupochron w postaci 24 h. i jeśli coś się stanie a mama poda po 28 godzinach to oni są kryci, bo to samowolka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A dzięki za linka do kojca, za jakiś czas będę też musiała kupić to przynajmnej już zapisałam w ulubionych. I miałam napisać to samo co Hawwa- Diabli, jak Ty masz fajnie z tą Nelą. No kurcze sama się bawi, sama zasypia bo zmęczona. Niesamowicie. Moje dziecko nawet jak się samo pobawi i nawet jak jest później zmęczone to wybiera opcję krzyku, a nie zaśnięcia. Może moje drugie dziecko będzie takie układne ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
A apropo takich zaleceń to np. na kaszkach Nestle jest napisane, że zużyć w przeciągu 3 tygodniu, a później już wywalić jeśli się nie zużyje.
![]() |
#4976 |
Rozeznanie
|
no właśnie. Ale wszędzie trują, że NIE! mamy na spacer iść z termosem z wrzątkiem, zimną wodą, mm w pojemniku i merdać jak domorosły alchemik. Bo inaczej rychły zgon.
Ja wprawdzie robię inaczej, bo do termotorby wkładam butlę z wrzątkiem i później zazwyczaj jest już dobra temperatura, więc tylko dosypuję proszku. W nocy butlę w odmierzoną wodą mam w podgrzewaczu i tylko dosypuję. Nie wyobrażam sobie w nocy mieszać odpowiednich proporcji wrzątku z termosu i zimnej z butelki... (a tak robią!) Wprawdzie na początku gotowaliśmy wodę w garnku, 5 minut, potem chłodenie, dodanie mleka. Ale szybko koleżanki mnie przekonały, że to bzdura i lepiej podgrzewać w podgrzewaczu mineralkę |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Budyniek, a o co chodzi, że się nie powinno podawać takiego odstanego? Ponoć namnażanie bakterii tak wyczytałam, ale czy to prawda to nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas I. jest wszystkożerny, i nie ma jakiegoś parcia na cyca więc myślę że będzie ok. ten cyc to ja czasem wciskam mu żeby się przyssał i uspokoił jak nie mam sił z nim spacerować a ten ma akcję wrzask. będę relacjonować na bieżąco postępy ![]() a ten ząbek to wyszedł wam mniej więcej po jakim okresie marudzenia?
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2013-11-04 o 10:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Wtajemniczenie
|
hello
moje dziecie po długim weekendzie się poprzestawiało ze spaniem dziennym prawie o 2 godziny ![]() miałam dziś dentyste i zapomniałam, obudziła mnie telefonem czy przyjdę, ale mi sie glupio zrobiło ![]() dzis na obiad zupa cebulowa - z wczoraj ![]() na dworzu zimno, wietrznie że aż sienie chce wychodzić aa i moje dziecię polubiło w końcu kaszke, po wielu próbach z holle, nestle, bobovitą wybrał babydream z rossmana - oczywiście najtańsza z tych i skład nie najgorszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.