Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-18, 09:17   #4951
agnes208
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

justynka narazie testowana przez nas tz siedzial w sypialni i symulowal placz noworodka haha a ja w kuchni z odbiornikiem sprawdzalam czy slysze tego "malucha" poki co dzialala ok zobaczymy co wyjdzie z prawdziwym dzieckiem

fame haha ja tez dbam o dom teraz bardzo od soboty juz 3 razy oodkurzalam haha guzik to daje tyle ze dom czysty jak nigdy dotad podczas ciazy i piekna pogoda wiec piore piore nawet wypralam moje pluszaki ktorych mam kilka jakby mlody cos chcial zaadoptowac.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:17   #4952
Karolinek_
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Co do sprzatania - tz wszystko ogarnal wg listy, ktora mu zostawilam, zanim wroce pewnie jeszcze zdazy okna umyc i firanki wyprac i weekend przeleniuchujemy moze sie na jakiegos grilla zalapiemy

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:17   #4953
justynka2992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
wszystkich napewno nie umyje wogóle to ja nie cierpie myć okien ale w pojedynku teściowa-okna wybieram okna:-D moja teściowa rozmraża dzisiaj swoją lodówke i nie ma może w tym nic dziwnego tylko że to pierwszy raz odkąd ją ma ja z tż jestem 5 rok i ta lodówka wtedy już byla ale co tam teściowa wszystko wie najlepiej:-D haha

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk

My też z teściami mieszkamy a może faktycznie odpuść sobie te okna, szkoda ryzykować, zdrowie Twoje i Dzidziusia jest najważniejsze okna mogą poczekać
justynka2992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:18   #4954
Ines3037200
Rozeznanie

Heh te wszystkie moje przeboje, to przez głowę mojego syna
Strasznie mi uciska na pęcherz i np. jak czuję, że chce mi się sikać, to siadam na kibelek i nic nie leci. Muszę się wtedy pochylić do przodu, pęcherz się jakoś odblokowuje i leci ciurkiem Pewnie wczoraj jak sikałam to i to nie pomogło, a minutę później jak stałam myłam zęby to gdzieś głowę zabrał i się zesikałam pod siebie, ale pierwszy raz w życiu tak miałam, że nagle i nie mogłam tego zatrzymać. A że dużo piję to mam mocz rozcieńczony i to było bezbarwne, bez zapachu (nawet TŻ zamoczoną wkładkę oceniał organoleptycznie ), więc zasiało wątpliwości.

Piękne Wasze brzuszki dziewczęta

Pisałyście o ochraniaczach do łóżeczka.
Nasze łóżeczko stoi jeszcze w garażu w częściach. Ochraniacz jakiś mam, taki z ikei

nie kupowałam go sama, tylko dorzuciła go pani, od której kupiliśmy łóżeczko.
Nie jestem specjalnie przekonana o tym, żeby ochraniacze miały spełniać jakąś super ważną funkcję, raczej są ozdobą. Dzieci raczej się aż tak nie szamotają po łóżku, żeby sobie głowy porozbijać
Nawet nie wiem, czy go będę zakładać, na razie leży wyprany.

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
My już w domku uczymy sie siebie
Zjadlam czekolady i nektarynke i maly ma gazy, brzuszek pobolewa-a to głupi łeb
Mały śpi i ja chyba utne drzemke

Ale nie mów, że głupi łeb, po prostu musisz próbować co małemu pasuje, a co nie. Teraz już wiesz, że te 2 produkty odpadają.

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość

Również to potwierdzam, moje miesiączki też zrobiły się mniej boelesne i dużo mniej obfite, w zasadzie 3 dnia to już mogłam zakładać zwykłą wkładką i było ok i pierwszego dnia brałam 1 apap i po bólu.. a wcześniej dwa nurofeny co 6 godzin bo inaczej byłam nie do życia..

--------
Dziś po południu wybywam, i rano do gina na ostatnią wizytę.. trzymajcie kciuki! W sumie to nie wiem za co, ale trzymajcie żeby z małym było wszystko ok, bo rodzić to ja jeszcze nie chcę
Uff pocieszyłaś mnie
Trzymam kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Jednak nie wychodzimy... Pogorszyły mi sie wyniki badań, wiec minimum do jutra zostajemy...
Ojjj. W sumie jak oni wiedzą, że masz wysokie ciśnienie na widok fartuchów, to pewnie by Cię wypuścili, ale nie mogą ze względów formalnych
Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Arek jest już w domu na szczęście nie było to tak poważne jak się wydawało antybiotyki pomogły tylko muszę podawać sporo wody i mleko nutramigen tylko po tym mleku nie chce już pić ale to jakoś się da

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
No zalogowałam się na telefonie. To nie okres. Mam jakieś zastoje w macicy. Jutro dostałam zaproszenie na izbę. Mój lekarz ma dyżur cały dzień to zrobi mi wszystkie badania. Dam znać. A teraz spać.
Daj znać, odezwij się jak będziesz po badaniach.

Cytat:
Napisane przez justynka2992 Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczyny jakie polecacie podgrzewacze do butelek i nianie elektroniczne???
Zastanawiamy się nad kupnem niani bez video... czy może lepsze są z ekranem Doradźcie
Nie mam ani jednego ani drugiego. Podgrzewacza nie mam, bo mam nadzieję cycem karmić, a niania do naszego "ogromnego" apartamentu niepotrzebna.

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Fame - mozemy sobie podac lapki... Straszyli porodem, a ja wlasnie po badaniu uslyszalam, ze rozwarcie zniknelo szyjka miekka zgladzona nerki siedza cicho, dzisiaj i jutro ktg.
Ja sie az poplakalam z radosci i w piatek do domku, a od pon odstawiamy leki i zaczynamy rosyjska ruletke
Karolinek jesteś super dzielna babeczka, dałaś radę
Heheh to od poniedziałku może będziemy mogły sobie przybić piątkę, będziesz następną królową fałszywych alarmów Oczywiście Ci tego nie życzę, żartuję.
Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość

Ines jeszcze troszkę i będziesz biła rekord najdłuższego porodu. Jak już pisałam. Chyba bym błagała, żeby mnie już przyjęli na jakąś obserwację

Wczoraj byłam u gin, nie zrobił mi jeszcze GBS, powiedział, że i bliżej porodu tym lepiej. Poza tym wszystko ok. Mały dalej skierowany główką w dół, wszystko zamknięte i ułożone jak się należy na ten czas ciąży. Kolejna wizyta za 2 tyg, jak wszystko będzie ok, to znów kolejna za 2 tyg, a potem powiedział, że wcale się nie zdziwi jak urodzę zaraz po 15tym lipca. Jedna sprawa tylko Go zastanawia - ciśnieniomierz zwariował i jakieś dziwne ciśnienie mi wyskakiwało
No tak, teoretycznie I faza porodu się u mnie już zaczęła, bo szyjka skrócona i rozwarta
A ja właśnie nie chcę żadnych obserwacji, wolę w domu siedzieć, tylko ewentualnie tak jak wczoraj wyskoczyć na konsultację na IP.

Cytat:
Okazało sie, ze wyniki badań są w porządku A chodzi tylko o to, ze skacze mi cisnienie Dzisiaj mierze 6 razy cisnienie, jak bedzie w miarę ok to do domu
Trzymam kciuki, już wystarczy tego pobytu, w domu obydwoje będziecie szczęśliwsi
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:18   #4955
Iris1988
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Też miałam taki plan, ale gin na miesiąc przed porodem kategorycznie zabronił myć okien, także po remoncie wszystkie (3) okna Tż umył także daj się popisać małżowi tyle Twojego

tż jezdzie do pracy okolo 18 wraca okolo 8 potem spi bo jako kierowca nie puszcze go niewyspanego do pracy a jak bedzie miec wolne to zamiast myc okna niech mi lazienke i kuchnie zacznie ogarniac remontowo bo z tesciowa dlugo nie damy rady

Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:20   #4956
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
nie chcesz być dopisana do listy? jak coś to mogę w nowym wątku Cie dopisać tylko musisz podać jesli chcesz wiek i płeć dziecka
malwiska dopiszesz i mnie?

29 lat, dziewczynka. tp 3.08. (według pani doktor połowa lipca będzie))
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:20   #4957
justynka2992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
justynka narazie testowana przez nas tz siedzial w sypialni i symulowal placz noworodka haha a ja w kuchni z odbiornikiem sprawdzalam czy slysze tego "malucha" poki co dzialala ok zobaczymy co wyjdzie z prawdziwym dzieckiem

fame haha ja tez dbam o dom teraz bardzo od soboty juz 3 razy oodkurzalam haha guzik to daje tyle ze dom czysty jak nigdy dotad podczas ciazy i piekna pogoda wiec piore piore nawet wypralam moje pluszaki ktorych mam kilka jakby mlody cos chcial zaadoptowac.

Bardzo dobry sposób testowania no właśnie wszystko okaże się jak Dzidziuś będzie z Wami
Stary 2014-06-18, 09:23   #4958
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
justynka narazie testowana przez nas tz siedzial w sypialni i symulowal placz noworodka haha a ja w kuchni z odbiornikiem sprawdzalam czy slysze tego "malucha" poki co dzialala
My tak testowalismy pozytywke ze swiatelkiem, ktora reaguje na dzwiek najpierw ja miauczalam do mikrofonu, potem tz i dzialalo

Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:25   #4959
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Fame Wziełam się za siebie, zmotywowałam, zrobiłam pranie, a w planach jeszcze mycie okien i prasowanie, ale zobaczymy co z tych wszystkich planów wyjdzie

Kurcze ja wizytę dopiero mam 2 lipca, a ostatnia była 4 czerwca, lekarz ma urlop, zastanawiam się czy nie iść gdzieś na usg lub ktg czy wszystko jest w porządku jutro kończę 36 tydzień

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

z miłą chęcią
22 lata, TP: 17 lipca i będzie chłopiec
JA ostatnio też miałam 4 tyg temu tylko że dzis mam i to mój 36tc, następną mam za 2 tyg
Stary 2014-06-18, 09:25   #4960
Iris1988
Rozeznanie

Ide powoli myc jedno okno chociaz bo tesciowa zaczyna mi mowic jak najladniej bedzie zrobic lazienke...ma swoja niech sobie ja robi...

Stary 2014-06-18, 09:26   #4961
justynka2992
Raczkowanie

Hah no to muszę kupić tą nianię i wytestować na mężu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 09:28   #4962
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
malwiska dopiszesz i mnie?

29 lat, dziewczynka. tp 3.08. (według pani doktor połowa lipca będzie))
dopisana w nowej części

jak ktoś będzie jeszcze chciał to niech daje znać bo ciężko się ogarnąć jak już tyle czasu jesteśmy na forum i tyle wątków
Stary 2014-06-18, 09:30   #4963
justynka2992
Raczkowanie

Cytat:
JA ostatnio też miałam 4 tyg temu tylko że dzis mam i to mój 36tc, następną mam za 2 tyg
A ja mam wizytę jak będę już w 38 tyg i nie wiem czy czekać do wtedy czy gdzieś iść na kontrolne choćby ktg
Stary 2014-06-18, 09:31   #4964
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Ide powoli myc jedno okno chociaz bo tesciowa zaczyna mi mowic jak najladniej bedzie zrobic lazienke...ma swoja niech sobie ja robi...

ja co prawda okien nie myłam ale ostatnio kafelki w łazience na ścianie więc to tak samo działa jak okna... nic mi nie było - a poza tym to już taki tc ciąży że najwyżej pojadę i urodzę wczesniej
Stary 2014-06-18, 09:32   #4965
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha doobree
ogólnie co do niani to ja chciałam miec koniecznie bezprzewodową, a nie wszystkie takie są więc trzeba na to też zwracać uwagę

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Heh te wszystkie moje przeboje, to przez głowę mojego syna
Strasznie mi uciska na pęcherz i np. jak czuję, że chce mi się sikać, to siadam na kibelek i nic nie leci. Muszę się wtedy pochylić do przodu, pęcherz się jakoś odblokowuje i leci ciurkiem Pewnie wczoraj jak sikałam to i to nie pomogło, a minutę później jak stałam myłam zęby to gdzieś głowę zabrał i się zesikałam pod siebie, ale pierwszy raz w życiu tak miałam, że nagle i nie mogłam tego zatrzymać. A że dużo piję to mam mocz rozcieńczony i to było bezbarwne, bez zapachu (nawet TŻ zamoczoną wkładkę oceniał organoleptycznie ), więc zasiało wątpliwości.
ja też tak miewam z tym sikaniem.. tzn mam czasami wrażenie, że nie dojdę do kibelka a jak już przychodzi co do czego to poleci tylko odrobinkę
jesli chodzi o ochraniacz to zamierzam kupić dopiero jak będę kupować pościel i poszewki, bo noworodek chyba nie jest w stanie przywalić w szczebelki a może sie mylę..?

naleciało mnie na paprykarz

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-06-18 o 09:34
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:35   #4966
justynka2992
Raczkowanie

My kupiliśmy łóżeczko z całym wyposażeniem włącznie z ochraniaczem na szczebelki, jak będzie przeszkadzać to zdejmiemy łóżeczko już ubrane i czeka na Synka
Stary 2014-06-18, 09:37   #4967
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
tż jezdzie do pracy okolo 18 wraca okolo 8 potem spi bo jako kierowca nie puszcze go niewyspanego do pracy a jak bedzie miec wolne to zamiast myc okna niech mi lazienke i kuchnie zacznie ogarniac remontowo bo z tesciowa dlugo nie damy rady

To powolutku myj i rób przerwy, w sumie z atrakcji teściowa / okna też bym wybrała okna . A z lodókwą mnie rozwaliłaś, może teściowa kupiła no frost i myśli że z taką nic nie trzeba robić sama się myje i sterylizuje
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:38   #4968
justynka2992
Raczkowanie

Cytat:
To powolutku myj i rób przerwy, w sumie z atrakcji teściowa / okna też bym wybrała okna . A z lodókwą mnie rozwaliłaś, może teściowa kupiła no frost i myśli że z taką nic nie trzeba robić sama się myje i sterylizuje
Hahaha dobre
Stary 2014-06-18, 09:39   #4969
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam wizytę jak będę już w 38 tyg i nie wiem czy czekać do wtedy czy gdzieś iść na kontrolne choćby ktg
ja nie miałam ktg w ogóle jeszcze i wiem że jak nie pójdę do szpitala to nie będę mieć, bo moja gin nie ma. Mam nadzieje że na tej wizycie coś mi posprawdza ale na pewno wymiarów dziecka już nie będzie robiła dzisiaj
Stary 2014-06-18, 09:40   #4970
karolina2121
siedzę i myślę

Ochraniacz do łóżeczka przydaję się gdzieś około 6-8 miesiąca gdy maluch zaczyna już się przekręcać na brzuch i wiercić przez sen
Stary 2014-06-18, 09:42   #4971
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Ines jak mogłaś nas tak rozczarować?! hehe myślałam że padnę jak przeczytałam
chociaż żarty żartami, ale ja Ci współczuję...

heh ja większość czasu spędziłam na piłce na którą był nabity (na takie rogi) podkład, potem przy bólach partych zmuszala mnie połozna do kucania.. i nie miałam majtek, leciało ze mnie friwolnie wszystko, a u mnie akcja porodowa zaczęła sie właśnie od sączenia wód i trwało to w nieskończoność

----
Czekam na teściową żeby została z Matylką i lecę do gina , dzisiaj będzie tam sparta, skoro ma go nie być 3 tyg....
trzymamy kciuki i daj znać jak po
Cytat:
może przeczyszcza Ci się organizm ale w sumie to byś jeszcze wymiotowała ... niektóre dziewczyny chyba tak mają, ale lepiej zapytać lekarza

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Wklejam link do nowej części

bo nie wiem czy później będę bo mam wizyte u ginki za która proszę trzymajcie kciuki a jeszcze później wyjeżdżam z tż na wioche a coś czuję że powinnyśmy dzisiaj skończyć

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765047

jakby były jakies uwagi to pisac na pw
super

Cytat:
Fame - mozemy sobie podac lapki... Straszyli porodem, a ja wlasnie po badaniu uslyszalam, ze rozwarcie zniknelo szyjka miekka zgladzona nerki siedza cicho, dzisiaj i jutro ktg.
Ja sie az poplakalam z radosci i w piatek do domku, a od pon odstawiamy leki i zaczynamy rosyjska ruletke
wow cóż za obrót wydarzeń, super,że do domku

Cytat:
Okazało sie, ze wyniki badań są w porządku A chodzi tylko o to, ze skacze mi cisnienie Dzisiaj mierze 6 razy cisnienie, jak bedzie w miarę ok to do domu

Cytat:
i juz zapowiedzialam, ze ostatni niech tz sie teraz poswieci

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Bedzie dobrze

Cytat:
ide sie szykowac dzis wizyta ciekawe co tubylcy mi powiedza. Dalej brzuch delikatnie poboliwuje, plamie na brazowo i nie wiem co dalej. Kurcze na nadgarskach wyskoczyly mi takie drobne krostki taka kaszka swedzi to jak opetane.

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
ee tam.. ja tam dziś mam znów syndrom wicia gniazdka już któyś z kolei

ja nie wiem co te szyjki nas tak w konia robią głupie jakieś czy co?

Hej Laski!!
Jak tam? Jakie dziś plany?
Ja sprzątam od rana przecież przez 2 dni na pewno dużo się nabrudziło i koniecznie trzeba znowu latać ze ścierą

ahh.. i witaj 39 tc
gratulację z okazji 39 tc
ps. nie rób konkurencji perfekcyjnej pani domu, bo do nowego sezonu to Ciebie z iza wezmą

Ines jeszcze ciebie cytowałam ale wessalo... w kazdym razie współczuję fałszywych alarmów,ale jeszcze bardziej zszokowałaś mnie z tym łóżeczkiem.... dzieć jedną nogą na świecie a łóżeczko w garażu i jak Ty mi powiesz,że Ty nie masz nerwów ze stali to nie wiem co zrobię

ehhh mam nadzieję, że nie wcieło mi więcej postów... podgrzewacza nie mam, więc się nie wypowiem. Nianie mam z monitorem angel care i testowaliśmy z tż to działa i wyje wniebogłosy jak trzeba

ja dziś ledwie żyje... głowa boli, niedobrze i do tego z tz dalej na wojennej ścieżce ehhh....

Edytowane przez i like it
Czas edycji: 2014-06-18 o 09:46
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:43   #4972
justynka2992
Raczkowanie

Cytat:
ja nie miałam ktg w ogóle jeszcze i wiem że jak nie pójdę do szpitala to nie będę mieć, bo moja gin nie ma. Mam nadzieje że na tej wizycie coś mi posprawdza ale na pewno wymiarów dziecka już nie będzie robiła dzisiaj
Mój lekarz też nie ma u siebie w gabinecie ktg Gdy wylądowałam w szpitalu tam robili mi ktg co parę godzin. W PPC w Krakowie robią ktg na każdej wizycie po 32 tc
Stary 2014-06-18, 10:03   #4973
elcia_
Raczkowanie

Cytat:

Mamaya - trzymam kciuki za wyjscie do domku

Za wszystkie udane wizyty

mnie też tak straszyli. Trzy tygodnie od wyjścia ze szpitala a u mnie nic się nie dzieje. Do wtorku 24 mam zwolnienie i moja gin nawet się ze mną nie umówiła na wizytę bo mówi że na pewno już urodzę. To się zdziwi jak zadzwonię do niej w poniedziałek

Cytat:
ide sie szykowac dzis wizyta ciekawe co tubylcy mi powiedza. Dalej brzuch delikatnie poboliwuje, plamie na brazowo i nie wiem co dalej. Kurcze na nadgarskach wyskoczyly mi takie drobne krostki taka kaszka swedzi to jak opetane.
kciuki za wizytę

Cytat:
Witam z rana tż wrócił z nocki i nie mam gdzie sie zbunkrować a jakoś nie uśmiecha mi się z teściowa tv ogladać:-P jak myślicie czy mycie okien na miesiąc przed terminem nic mi nie wywoła? Powolutku może bym chociaż po jednym myła bo przy tym remoncie to wyglądają jakbym miała mleczne szyby
Ja w poniedziałek umyłam wszystkie salonowe, ale mało machałam ścierką raczej psik, psik i zebrałam ściągaczką. Okna przejrzały na świat a ja nie urodziłam
A tak wogóle to spakowałam w końcu torbę do szpitala dla mnie Zbierałam się do tego całe dwa tygodnie, jestem miszczem w swoim domu . Teraz pora na dzieciową mam nadzieję że uwinę się szybciej

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Ja chodzę na ktg co tydzień od 34tc, ale to przez wzgląd na dwunaczyniową pępowinę. W pierwszej ciąży kazali mi się umówić dopiero po wyznaczonym terminie porodu. 8 miałam termin, zadzwoniłam do przychodni pierwszy wolny termin miały za tydzień, zapisałam się ale jak się domyślacie już nie zdążyłam skorzystać bo 10 urodziłam Nadię. Także szybciej by było na IP pościemniać tam by zrobiły od ręki.
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 10:04   #4974
Iris1988
Rozeznanie

Cytat:

nie próbuje nawet wnikać w to co ona myśli bo tego nie da się ogarnąć ona i tak wie lepiej...ostatnio tż i mojego brata instruowała w tym jak robić wylewke samopoziomującą mój brat jako budowlaniec był w ciężkim szoku że nie robi tego prawidłowo

Stary 2014-06-18, 10:08   #4975
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

dziewczyny, mam pytanie - troche glupie chyba, ale co tam
czy np. jadac na izbe przyjec lub do szpitala w ktorym przyjmuje Wasz lekarz powolywalyscie sie na niego?
chodzi o to, ze ja mam jakas faze strachu, ze nie przyjma mnie do szpitala w ktorym chcialabym rodzic bo np. nie bedzie miejsc, a moja lekarka na nastepnej wizycie mam mi zalozyc karte i co - przekaze ja do szpitala?

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
nie próbuje nawet wnikać w to co ona myśli bo tego nie da się ogarnąć ona i tak wie lepiej...ostatnio tż i mojego brata instruowała w tym jak robić wylewke samopoziomującą mój brat jako budowlaniec był w ciężkim szoku że nie robi tego prawidłowo

o skąd ja to znam
moja ciągle wie wszystko lepiej.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 10:23   #4976
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
u mnie w domu odeszly, w szpitalu bylam po 19 a od mniej wiecej 1-2 w nocy zaczely sie skurcze, na lozko trafilam dopiero na sam koniec wczesniej chcieli zebym na pilce skakala, ale ja nie chcialam
no tak, ale jak juz miałaś skurcze i sączyły się wody/wydzieliny, to miałaś majtki + podpaskę czy bez? a potem zaraz po porodzie też sie zakłada majtki? czy podkład i te siateczkowe? i czy od razu zaczyna sie krwawienie?
Takie mam dzisiaj rozkminki

justynka ja pamiętam, że tu mamy wcześniaków pisały o niani z angelcare jako polecanej przez lekarzy.

agnes208;46930798 za symulacje z tżtem, to musiało brzmieć i wyglądać bosko
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 10:24   #4977
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2014-06-18, 10:25   #4978
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
czy np. jadac na izbe przyjec lub do szpitala w ktorym przyjmuje Wasz lekarz powolywalyscie sie na niego?
chodzi o to, ze ja mam jakas faze strachu, ze nie przyjma mnie do szpitala w ktorym chcialabym rodzic bo np. nie bedzie miejsc, a moja lekarka na nastepnej wizycie mam mi zalozyc karte i co - przekaze ja do szpitala?

Myślę (a nawet znam taki przypadek gdzie chodzenie prywatnie do lekarza nic nie dało gdy miejsc w szpitalu nie było) że lekarz nic tu nie pomoże, jak nie będą mieli miejsc to ci łózka nie dostawią, tylko odeślą do innego szpitala.
A jaką kartę ma ci założyć?
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 10:29   #4979
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

o skąd ja to znam
moja ciągle wie wszystko lepiej.
a masz kartę ciąży?? głupie pytanie ale powinnaś mieć zawsze przy sobie - tam masz pieczątke lub nazwe lekarza prowadzącego i jak przyjeżdżasz na IP to oni patrzą kto jest Twoim lekarzem prowadzącym.
A jak przyjedziesz i usłyszysz na [progu że nie ma miejsca to powiedz:
- ale pan dr .... kazał mi przyjechać do szpitala tam gdzie pracuje... to gdzie ja mam teraz jechac??

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Myślę (a nawet znam taki przypadek gdzie chodzenie prywatnie do lekarza nic nie dało gdy miejsc w szpitalu nie było) że lekarz nic tu nie pomoże, jak nie będą mieli miejsc to ci łózka nie dostawią, tylko odeślą do innego szpitala.
A jaką kartę ma ci założyć?
niby tak, ale często się słyszy że dla pacjentek lekarzy prowadzących którzy pracują w szpitalu jednak miejsce się znajduje wiec warto chociaz głupim tekstem zarzucić
Stary 2014-06-18, 10:29   #4980
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:

Iris pamiętaj Teściowa ma zawsze rację, jak nie ma to patrz punkt pierwszy a Twoja teściowa na wylewce sampomoziującej napewno zęby zjadła to co się będzie taki gówniarz wymądrzał Ja się tak śmieję a moja mama robi tak samo też wszytsko wie lepiej , przy młodej to będzie iskrzyć, bo dzieci mojej siostry to strasznie rozpuściała a mi już powtarza że nie damy rady ehh . Ciekawe jakimi my będziemy teściowymi

Irsin ja się nie powoływałam na mojego lekarza, ale jak byłam na IP to wzieli odrazu kartę ciąży i położna zwróciała uwagę że jestem pacjentką "ich" lekarza. Lekarz mi powiedział że jakbym pojechała na IP i byłyby jakieś problemy to mam do niego dzwonić. Najlepiej zapytaj się lekarki na wizycie żebyś była spokojna.

Justynka ja też pod koniec mam tak rzadko wizyty bo gin gdzieś pojechał miałam 17.05 a teraz dopiero w sobotę tj. 21.06 ogólnie gin mówił że jak jest ok to nie trzeba częściej chociaż ja bym wolała żeby był na miejscu. Ja poszłąm prywatnie na ktg bo się bałam czy wszystko ok i tam źle zinterpretowali wyniki i wylądowałam na IP gdzie się okazało że wszytsko ok. Ale jak masz się martwić to lepiej pójść na USG lub Ktg i sprawdzić czy wszytsko ok, ja ogólnie od wizyty na IP jestem spokojniesza.

Ines jak czytam o Twoich przebojach to nie mogę uwierzyć że mamy taki sam termin porodu, ja jakoś nie czuję że to już pewnie mnie złapie w najmniej oczekiwanym momęcie.

Edytowane przez Marianna 54
Czas edycji: 2014-06-18 o 10:30
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości