|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
justynka narazie testowana przez nas tz siedzial w sypialni i symulowal placz noworodka haha a ja w kuchni z odbiornikiem sprawdzalam czy slysze tego "malucha" poki co dzialala ok zobaczymy co wyjdzie z prawdziwym dzieckiem
fame haha ja tez dbam o dom teraz bardzo od soboty juz 3 razy oodkurzalam haha guzik to daje tyle ze dom czysty jak nigdy dotad podczas ciazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Co do sprzatania - tz wszystko ogarnal wg listy, ktora mu zostawilam, zanim wroce pewnie jeszcze zdazy okna umyc i firanki wyprac
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My też z teściami mieszkamy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |||||||||
Rozeznanie
|
Heh te wszystkie moje przeboje, to przez głowę mojego syna
![]() Strasznie mi uciska na pęcherz i np. jak czuję, że chce mi się sikać, to siadam na kibelek i nic nie leci. Muszę się wtedy pochylić do przodu, pęcherz się jakoś odblokowuje i leci ciurkiem ![]() ![]() Piękne Wasze brzuszki dziewczęta ![]() Pisałyście o ochraniaczach do łóżeczka. Nasze łóżeczko stoi jeszcze w garażu w częściach. Ochraniacz jakiś mam, taki z ikei ![]() nie kupowałam go sama, tylko dorzuciła go pani, od której kupiliśmy łóżeczko. Nie jestem specjalnie przekonana o tym, żeby ochraniacze miały spełniać jakąś super ważną funkcję, raczej są ozdobą. Dzieci raczej się aż tak nie szamotają po łóżku, żeby sobie głowy porozbijać ![]() Nawet nie wiem, czy go będę zakładać, na razie leży wyprany. Cytat:
![]() Ale nie mów, że głupi łeb, po prostu musisz próbować co małemu pasuje, a co nie. Teraz już wiesz, że te 2 produkty odpadają. Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizytę! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Heheh to od poniedziałku może będziemy mogły sobie przybić piątkę, będziesz następną królową fałszywych alarmów ![]() Cytat:
![]() A ja właśnie nie chcę żadnych obserwacji, wolę w domu siedzieć, tylko ewentualnie tak jak wczoraj wyskoczyć na konsultację na IP. Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tż jezdzie do pracy okolo 18 wraca okolo 8 potem spi bo jako kierowca nie puszcze go niewyspanego do pracy a jak bedzie miec wolne to zamiast myc okna niech mi lazienke i kuchnie zacznie ogarniac remontowo bo z tesciowa dlugo nie damy rady ![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
29 lat, dziewczynka. tp 3.08. (według pani doktor połowa lipca będzie) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo dobry sposób testowania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Rozeznanie
|
Ide powoli myc jedno okno chociaz bo tesciowa zaczyna mi mowic jak najladniej bedzie zrobic lazienke...ma swoja niech sobie ja robi...
Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Raczkowanie
|
Hah no to muszę kupić tą nianię i wytestować na mężu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ktoś będzie jeszcze chciał to niech daje znać bo ciężko się ogarnąć jak już tyle czasu jesteśmy na forum i tyle wątków |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogólnie co do niani to ja chciałam miec koniecznie bezprzewodową, a nie wszystkie takie są więc trzeba na to też zwracać uwagę ![]() Cytat:
![]() jesli chodzi o ochraniacz to zamierzam kupić dopiero jak będę kupować pościel i poszewki, bo noworodek chyba nie jest w stanie przywalić w szczebelki ![]() ![]() naleciało mnie na paprykarz ![]() Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-06-18 o 09:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Raczkowanie
|
My kupiliśmy łóżeczko z całym wyposażeniem włącznie z ochraniaczem na szczebelki, jak będzie przeszkadzać to zdejmiemy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Zakorzenienie
|
ja nie miałam ktg w ogóle jeszcze i wiem że jak nie pójdę do szpitala to nie będę mieć, bo moja gin nie ma. Mam nadzieje że na tej wizycie coś mi posprawdza ale na pewno wymiarów dziecka już nie będzie robiła dzisiaj
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 |
siedzę i myślę
|
Ochraniacz do łóżeczka przydaję się gdzieś około 6-8 miesiąca gdy maluch zaczyna już się przekręcać na brzuch i wiercić przez sen
![]()
#4971 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ps. nie rób konkurencji perfekcyjnej pani domu, bo do nowego sezonu to Ciebie z iza wezmą ![]() Ines jeszcze ciebie cytowałam ale wessalo... ![]() ![]() ![]() ehhh mam nadzieję, że nie wcieło mi więcej postów... podgrzewacza nie mam, więc się nie wypowiem. Nianie mam z monitorem angel care i testowaliśmy z tż to działa i wyje wniebogłosy jak trzeba ![]() ja dziś ledwie żyje... głowa boli, niedobrze i do tego z tz dalej na wojennej ścieżce ehhh.... Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-06-18 o 09:46 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A tak wogóle to spakowałam w końcu torbę do szpitala dla mnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Ja chodzę na ktg co tydzień od 34tc, ale to przez wzgląd na dwunaczyniową pępowinę. W pierwszej ciąży kazali mi się umówić dopiero po wyznaczonym terminie porodu. 8 miałam termin, zadzwoniłam do przychodni pierwszy wolny termin miały za tydzień, zapisałam się ale jak się domyślacie już nie zdążyłam skorzystać bo 10 urodziłam Nadię. Także szybciej by było na IP pościemniać tam by zrobiły od ręki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie próbuje nawet wnikać w to co ona myśli bo tego nie da się ogarnąć ona i tak wie lepiej...ostatnio tż i mojego brata instruowała w tym jak robić wylewke samopoziomującą ![]() ![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, mam pytanie - troche glupie chyba, ale co tam
czy np. jadac na izbe przyjec lub do szpitala w ktorym przyjmuje Wasz lekarz powolywalyscie sie na niego? chodzi o to, ze ja mam jakas faze strachu, ze nie przyjma mnie do szpitala w ktorym chcialabym rodzic bo np. nie bedzie miejsc, a moja lekarka na nastepnej wizycie mam mi zalozyc karte i co - przekaze ja do szpitala? ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() moja ciągle wie wszystko lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie mam dzisiaj rozkminki ![]() justynka ja pamiętam, że tu mamy wcześniaków pisały o niani z angelcare jako polecanej przez lekarzy. agnes208;46930798 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jaką kartę ma ci założyć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak przyjedziesz i usłyszysz na [progu że nie ma miejsca to powiedz: - ale pan dr .... kazał mi przyjechać do szpitala tam gdzie pracuje... to gdzie ja mam teraz jechac?? ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Irsin ja się nie powoływałam na mojego lekarza, ale jak byłam na IP to wzieli odrazu kartę ciąży i położna zwróciała uwagę że jestem pacjentką "ich" lekarza. Lekarz mi powiedział że jakbym pojechała na IP i byłyby jakieś problemy to mam do niego dzwonić. Najlepiej zapytaj się lekarki na wizycie żebyś była spokojna. Justynka ja też pod koniec mam tak rzadko wizyty bo gin gdzieś pojechał miałam 17.05 a teraz dopiero w sobotę tj. 21.06 ogólnie gin mówił że jak jest ok to nie trzeba częściej chociaż ja bym wolała żeby był na miejscu. Ja poszłąm prywatnie na ktg bo się bałam czy wszystko ok i tam źle zinterpretowali wyniki i wylądowałam na IP gdzie się okazało że wszytsko ok. Ale jak masz się martwić to lepiej pójść na USG lub Ktg i sprawdzić czy wszytsko ok, ja ogólnie od wizyty na IP jestem spokojniesza. Ines jak czytam o Twoich przebojach to nie mogę uwierzyć że mamy taki sam termin porodu, ja jakoś nie czuję że to już ![]() Edytowane przez Marianna 54 Czas edycji: 2014-06-18 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.