![]() |
#4951 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4953 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie bedziemy musiały chodzic na ktg do szpitala? Moj poprzedni gin miał ktg w gabinecie, a teraz to nie wiem... ten nie ma. Za 2tyg wracam do PL i bede musiala na powaznie zaczac juz wszystko kupowac, bo nie mam nic poza ciuszkami ;p(ktore zreszta trzeba wyprac, poprasowac i gdzies umiejscowic ;/)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale te oponki mmm (nigdy nie jadłam) chce to! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paulina teraz nie masz wyjscia- chcemy oponki ![]()
![]() |
#4957 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziś jak zobaczyłam, że mimo stresu i płaczu radzi sobie, to jestem pierwszy raz spokojna, spokojna, że te płacze kiedyś miną i będzie ok i chyba polubię poniedziałki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie wiem czy już pisałam, ale powiem Wam, że albo to placebo, albo witaminy ciążowe działają ![]()
![]() |
#4958 |
Rozeznanie
|
Hejka Dziewczyny
W piątek byłam na wizycie końcówka 34TC mała ważyła 2079, łożysko mam 2 stopnia, przepływy w porządku. Gin kazała mi spakować torbę do szpitala bo szyjki to ja już nie mam jedynie to co pessar trzyma. I zaczełam się bać, bo oprócz ciuszków to ja nic praktycznie nie mam. Chociaż kuzynka ma mi przywieźć kołyskę na dniach i wanienkę. Wózek może zamówimy w przyszłym tygodniu bo dopadły nas mega problemy, mąż nadal nie odzyskał wypłaty za część lipca i za sierpień ;/ więc jedziemy na moim Zusie i jak tu zamawiać grrr Przez weekend nie miałam internetu i jakąś chandrę więc tylko mi się ryczeć chciało. Ehh no wygadałam się ciut więc mi już lepiej ![]() A dzisiaj zaczynam 35 TC |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
Silesiana moja corka tez miala najpierw wymaz z gardla i nosa robiony -wyszly bakterie i dopiero na tej podstawie lekarka przepisala szczepionke
![]() kuracja trwala 7 mcy i oby cos to dalo ![]()
#4960 |
Zadomowienie
|
Chałwowiec jest pyszny i łatwy
![]() I polecam zrobić biszkopt z "moje wypieki" A podczas studzenia budyniu to najlepiej go co jakiś czas przemieszac mikserem żeby się nie zgrudkował i był jednolity ![]()
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
obys wytrwala jeszcze do 38tc ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- ja zawsze wylewam budyn na 2 talerze i przykrywam woreczkiem foliowym dokladnie dociskajac- wtedy nie robi sie twarda skorupa na wierzchu
![]() |
#4962 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przed samym porodem chyba, że wytrwam do 39 to wtedy, stwierdziła ze jak zdejmie to pewnie od razu akcja porodowa będzie, mam tylko nadzieję i po cichu się modlę, że będzie szybko i łatwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4965 |
Wtajemniczenie
|
Laski ale pedzicie! Dzisiaj trzeba nowy watek zalozyc!
Zamowilismy komodę! Jupii ![]() ![]()
#4966 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale narobiłam sobie smaka ![]() Czekoladka - no tez dobry patent, ja ostatnio sobie zostawiłam ten budyń i zapomniałam , podbiegł mi wodą i się zgrudkował. Dlatego teraz zawsze zostawiam rózgę w garnku i co jakiś czas go tam przemieszam ![]()
![]() |
#4967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam do was pytanie bo jak czytam o nastawianiu 11 prania to wpadłam w lekką panikę, że moja córka z gołą ![]() rozmiar 56 body długi rękaw 7 szt kaftaniki 5 szt body krótki rękaw 5 szt sweterek 1 szt. półśpiochy i cienkie spodenki 9 szt pajacyki 5 szt rozmiar 62 body długi rękaw 6 szt kaftaniki 3 szt body krótki rękaw 3 szt półśpiochy i cienkie spodenki 8 szt śpiochy 1 szt sweterek 1 szt pajacyki 7 szt skarpetki 6 par czapeczki bawełniane 6 szt niedrapki 1 para kombinezon 1 szt Na pewno muszę dokupić ciepłą czapkę i rękawiczki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja Was normalnie uduszę za to gadanie o słodyczach ![]() Dzisiaj śniła mi się pierwszy raz nasza mała, jak się wierciła w łóżeczku, taka prawdziwa się wydawała że 100 razy bardziej nie mogę się już jej doczekać! ![]()
![]() |
#4971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4972 |
Rozeznanie
|
Udało się zapisać do gina na jutro uff.
Ja do tej pory miałam wizyty co 4 tygodnie. Pochodziłam z mamą trochę po mieście i teraz mnie brzuch boli ehhh.
![]() |
#4973 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj jakaś przymulona jestem. Gonia trzymam kciuki, żeby jeszcze dzidziuś poczekał chociaż do tego skończonego 36tc, bo to jednak nigdy nie wiadomo jak się narządy wykształciły i każdy dzień się liczy. Wiem jak to jest jak lekarz straszy ja mam szyjkę 2,3 a też mi się każą szykować i jak mnie coś zakłuje, albo zaboli to się nerwowa robię, bo wolę żeby mały poczekał. Szczerze to torbę mam wypraną, rzeczy też wszystko kupione nawet taką wodę z dziubkiem, żeby mi się łatwiej w szpitalu piło, ale z pakowaniem zwlekam, bo się boję. Wizyty mam różnie jak wszystko ok to co 4 tyg z komentarzem, że jak by się coś działo niepokoiło to przyjść, jak coś trzeba sprawdzić to nawet co 2 tyg, a teraz za 3 tyg, żeby zdążyć wymaz pobrać. Wizytę mam tak jak któraś z was 2.10 to będzie skończony 36tc i komentarz lekarza, że jak nie urodzę do tego czasu to będzie dobrze przerażający. Poza tym trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny dzisiaj wizytujące i gratulacje dla dziewczyn zaczynających nowe tyg ![]() Idę sobie zrobić kawę, bo dzisiaj mam chyba takie niskie ciśnienie, że masakra, a to że leżę w łóżku nie pomaga, bo jak poczuję podusię to mogę spać ciągle,a potem w nocy ciężko.
#4974 | ||||||
Zakorzenienie
|
Kostka jeśli chodzi o obrzęki - możesz na obrzęki pić pokrzywę. można kupić gotowy sok, najczęściej w ekoszopach lub w marketach w dziale ze zdrową żywnością, tani nie jest ale jest dość wydajny, bo butelka ma średnio pół litra a wypija się 1-2 łyżki dziennie; możesz też kupić ziółka do parzenia w sklepie zielarskim. albo, jeśli masz pokrzywową łąkę w okolicy - możesz zbierać świeże pokrzywy co rano i je parzyć
![]() ![]() pokrzywa zapobiega obrzękom, ale nie odwadnia w nadmiarze, a poza tym zawiera dużo wapnia, żelaza i witamin ![]() poza tym na obrzęki zaleca się (paradoksalnie) pić jak najwięcej wody - w naszym przypadku 3l dziennie ![]() Cytat:
![]() ja kupuję alantan, przy Malwince testowałam wszystkie trzy powyższe i w naszym przypadku alantan był najwydajniejszy ![]() małżonek mi do szpitala przynosił po 6-8 kanapek (kajzerka + podwójna szynka + sałata + pomidor) dziennie... niech to wystarczy za moją ocenę ilości i jakości szpitalnego jedzenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() chyba że to takie miękkie papcie bez podeszwy - to można wcześniej na spacer, ale do prób chodzenia nie ma po co ![]() ![]() mojej kupiłam pierwsze buty jak miała rok bez tygodnia, bo od 3 tygodni już chodziła sama i chciała chodzić też po dworze. i wtedy kupiłam jej rozmiar 20 (w 19 by weszła na długość, ale w podbiciu - no way). 21/22 nosiła jak miała z półtora roku. ale z dzieciakami jest bardzo różnie ![]() Cytat:
![]() standardowo noworodek ma obwod głowy około 33-38cm - wg statystyk. moja miała chyba 38... Lola, kołdrę i poduszkę po "nowości" przeleciałam tylko parą z żelazka ![]() nie prałam, bo w praniu się wypełnienie zbija ![]() dla trzylatki - kucyki my little pony, puzzle (do 50-100el), ksiażeczki z naklejkami - to jest to co chyba zawsze się sprawdzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Ty masz chyba gorzej, bo Twój na stałe w tygodniu poza domem? mój w delegacje jeździ, średnio nie ma go 2 tygodnie w miesiacu, choć teraz stara się jeździć mniej. natomiast nie wyjeżdżał prawie 2 miesiące ostatnie, więc ja się totalnie odzwyczaiłam :/ aż jestem w szoku że żadnej nawiedzonej terrorystki nie było ![]() ![]() Paulina żółtka możesz zamrozić ![]() ![]() ![]() zabiję Was za te oponki serowe... po przedszkolu idę do biedrony po ser :sciana: KTG - ja będę jeździć do szpitala - u nas zalecają pierwsze KTG na kilka dni przed terminem porodu, u mnie się trzeba zapisać telefonicznie na konkretną godzinę - dzięki temu nie ma kolejek. potem u mnie każą przyjeżdżać co drugi dzień, a po terminie porodu codziennie. ofkors jesli nie ma zadnych nieprawidłowosci. Gonia to Ty już zaraz mozesz rodzić! ![]() Cytat:
![]() Aleksandretta na moje oko ciuszków masz wystarczająco ![]() ![]() Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-09-15 o 12:05 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Wtajemniczenie
|
I przepadłam.
Pojechałam do sh, kupiłam 15sztuk odzieży dziecięcej za 29zł, ale połowa dla starszaka, w tym dość ciężkie bojówki. Muszę je posegregować na rozmiary, ale chyba wszystko mam i dużo. Nie mam nic eleganckiego, sztywnego i z masą ozdóbek, na święta dziecko będzie tak małe, że chyba nie ma sensu nawet do zdjęcia go męczyć. Rzeczy od rozmiaru 80 spakowałam i wyniosłam do piwnicy, kuzyn już tupie, że chcą nam rzeczy przynieść, ale ich córka kończy roczek, więc, mam nadzieję,że takie większe. Aleksandretta, ja bym dokupiła do tych spodenek jakieś bluzeczki ze dwie , takie jak do dresu i może jednak śpioszki albo pajace ze dwa na 56, jak nie chcesz używanych, to w pepco mają niedrogie, córcia i tak długo w nich nie pochodzi, chyba, że chcesz prać co drugi dzień. Moze na 62 albo 68 poszalejesz więcej, ale to bez pośpiechu. Zobaczysz, czy mała często ulewa, czy często robi kupy i zdarzają sie przecieki. A ręczniki, pieluchy tetrowe już masz? Gonia, trzymaj się, to ty juz na wylocie, a jak ci założyli pessar, to bardziej cię brzuch bolał albo wydzieliny sporo miałaś, bo ja to ostatnio wyszłam przed blok z synem nie założyłam wkładki, to wróciłam do domu z mokrymi majtkami, bardzo się wystraszyłam, ale jestem pewna, ze to był jednak śluz przezroczysty, ale bardzo rzadki.
#4976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie robilam sobie omlet i poczulam bol w podbrzuszu jak na@ , do tego brzuszek stwardnial
![]() |
#4977 |
Wtajemniczenie
|
Zajrzałam do starej karty ciąży,kiedy nie miałam żadnych problemów, to do 32 tygodnia miałam co 4 tygodnie wizytę, potem już co 2 tygodnie, a potem w 37 i za tydień w 38 i za tydzień w 39 a potem po 4 dniach urodziłam, 5 dni przed terminem.
Na ktg chodziłam od skończonego 38tc codziennie, ale wtedy było bezpłatne, a teraz mam mówi, że po 10zł jest.
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jakies sukieneczki, spodniczki ale to po starszej, specjalnie bym nie kupowala zeby malutka stroic. Mam tez stroj Mikolajki tylko mysle ze malutka sie w nim utopi raczej
![]() wlasnie mialam was pytac jaka teraz macie wydzieline?? ja mam raz przezroczysta taka jakby wodnista bardziej a raz gesta lekko zoltawa....i ogolnie wydzieliny jest wiecej
#4979 |
Wtajemniczenie
|
Ja ma duuużo wydzieliny, przezroczystej i półprzezroczystej, bezbarwnej albo lekko białej, bardzo rzadkiej. Ilosć zwiększyła sie znacząco od założenia pessara, a mam go pięc dni. Do tego czasem resztki luteiny wychodzą i taki biały proszek.
#4980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jakiejś bluzie czy swetrze myślałam ale chyba poczekam aż się urodzi. Od razu i tak na spacer nie wyjdziemy a w domu to bodziak plus kaftanik i rożek czy też body + pajacyk i rożek powinny wystarczyć chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.