![]() |
#4951 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Tak patrzę na tą naszą listę... połowa lasek zaginęła...
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Nie no przesadziłam... kilka...
#4952 |
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi, czy te musicie wypełniać kartę ruchów płodu wg Cardiff?
gin mi dał taką kartę i mam notować ruchy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Rozeznanie
|
Ja dolegliwości ciazowe jakoz znosze co prawda 3 noc z rzedu nie spalam rano z godzine w dzien tez nie daje rady. Nogi mi meeega spuchly brzuszek boli ehh to zniose bo jest dla kogo
Ale... moj maz dzisiaj mial zrobic zakupy i co wpadla jego mama z awantura ze cos mial pomoc o 9 rano i do mnie z tekstem jak powiedziałam, ze mial mnie dzis pomoc i porobic pare rzeczy ze Ty to sie lepiej ruszaj bo jak urodzisz.... Pojechal no ok to jeszcze znioslam ale, ze wrocil po 17 i zakupy pod niego platki, mleko, buleczki itp no jesc wkoncu musi ale nic nie kupil dla mnie. Godzina po 17 a ja bylam po 2 'posilkach' 2 lyzki platkow owsianych bo tyle zostalo to ten pierwszy a drugi 1 kromka chleba i 1 wygrzebana parowka. Cukier mi mega spadl, awantura na calego i jechal obrazony zrobic reszte zakupów dla mnie ehhh ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Tak ja mam i wypelniam |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Wtajemniczenie
|
Ja też mojego synka cały czas staram się jakoś upewniać w tym, że super jest być starszym bratem, że jest już taki duży i mądry i będzie mi pomagał przy Lilce, ale mam wyrzuty sumienia, że zamiast poświęcać mu więcej czasu, uczyć się czytanią i pisania to ja tego czasu będę miała mniej.
Ja kartę ruchów miałam w pierwszej ciąży, teraz kazała mi obserwować tylko.
#4956 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie, nie dawał mi nic takiego, ale z ciekawości sama czasem liczę.
![]() |
#4958 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super Ci wyszła ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
w ogóle kiepski dzień... jeszcze mąż mnie tak wkurza, że dzisiaj płacz zaliczyłam... Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Rozeznanie
|
dziewczyny
![]() ![]() Gonia,Kasia,Ela.. ![]() mnie moj tz tez dzis zagrzal..ostatnimi czasy calym jego swiatem jest budowa ![]() byla tesciowa na smutach..ja sprzatalam a ona na tv patrzyla..wspominalam kilka razy,ze musze sie wyrobic bo jutro do szkoly i nie bd miala kiedy ale ona chyba nie zczaila zeby mi pomoc.. ![]() maly teraz ma w brzucholu Jezioro Labedzie..wygina sie na wszystkie strony..brzuch ciagnie w dol i w pipce takie klucie..momentami az sobie posyczalam...i ZGAGA..potworna zgaga..od tygodnia kazdego dnia.. ![]()
#4960 |
Zakorzenienie
|
Gdzie ja mam te stopy dac.....co tak mnie rwa i dretwieja
![]()
#4961 |
Wtajemniczenie
|
Indra ja jak małego karmilam to ze starszym kolorowalam, czytalam mu, pozniej to juz taksie nauczyl ze jak widzial ze pora karmienia to juz wszystko przynosil, a ze adas lubil powisiec na cycku to mielismy czasu a czasu
![]() ![]() Pati ja nie mam takiej karty... Begie myslalam ze tylko ja sie tak czuje, a widzę że nie jestem wyjątkiem ![]() Zanet a gin nic nie mowi na to tetno? Moja to by od razu na oddzial polozyla, ostatnio przezywala ze chwilami bylo 153... norma do 150 ponoc.... Esti moja matula nic mi nie pomaga... nic a nic... dzisiaj jej fagas przyjechal to nawet nie zajrzala ani nie zadzwonila... Czekoladka wspolczuje tego puchniecia... No ja jakos poki co tfu tfu nie puchne wcale... az w szoku jestem bo liczylam ze bede jak balon... moze chociaz to mnie ominie... choc jeszcze miesiac...
#4962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Esti lacze sie w bolu! Tez mnie caly czas zgaga meczy.
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Ja karty ruchów nie mam i liczyć tez nie muszę.....
Muszę się położyć z nogami w gorze
#4964 |
Zadomowienie
|
Łączę się w bólu z podwójnymi mamami. Ja od wakacji się nie udzielam bo jakoś ciężko mi ogarnąć mała zrobiła sie strasznie absorbująca, A ja zamiast poświęcic jej czas będę musiała zająć sie małym. Jakos na nic czasu nie mam i ochoty. Nawet imienia małemu jeszcze nie wybrałam a za dwa tygodnie mam sie stawic w szpitalu i w sobote 25 pazdziernika cc. "
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zadomowienie
|
Gonią, co z Twoja kuzynka o której kiedyś pisalas, ze po porodzie ma gorączkę???
#4966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dałam małej syrop przeciwkaszlowy a ta się dalej dusi no zwariuje ;/ może większą dawka dać ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Wtajemniczenie
|
Anuszka a co za syrop dałaś?
#4968 | |
Raczkowanie
|
Dziękuję, dziekuję
![]() ![]() Kółko to z takiego tamborka do haftów. Cytat:
![]() Obżarłam się krówkami, a teraz mam ochotę na parówki ![]() Edytowane przez aleska Czas edycji: 2014-10-10 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Wtajemniczenie
|
No to jeszcze wysypke mam.... jakas plaga bez kitu....
Z prawej strony ba wysokosci majtek i pod brzuchem. ... boli mnie i piecze ta wysypka... leze z golym brzuchem na wierzchu bo nie idzie wytrzymac... Posmarowalam sobie emolium bo nic innego w domu nie mam ale nie wiem czy to cos da Glowa mnie boli Kaleka ze mnie Jeszcze krzyz msm taki sztywny caly dzien ze chodze jakbym kij polknela Padam na twarz A jeszcze o 23 musze malego na antybiotyk obudzic.... bedzie cyrk.... niby go uprzedzilam zanim zasnal ale sama bym zabila za pobudke podczas smacznego snu.... Maly odżył, widze dużą poprawe w oczkach i ucho tez juz nie boli... wieczorem szalal, jezcze tz przyjechał to w ogóle mial radosc na maksa Ja popijam karmi Nie rodze Torby nie mam, nic nie mam, Bozena nie ogolona Po prostu nie moge dzis urodzic i juz Wiec generalnie mam wywalone na to dzis i probuje sie zrelaksowac na tyle na ile to możliwe. ... ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Gonia wlasnie co ta kuzynka? Widze ze w ogole kiepskie nastroje panuja h nas na watku.... Kaleki jestesmy Bez humoru... Eh... no, ale co, musimy jakos dotrwac... Zeby jeszcze otoczenie nam w tym pomagało. ... Na szczescie u mnie wtej kwestii jest teraz super, pomijajac te dni kiedy jestem sama.... ![]() Ale na tate mogę liczyć tak jak dzis wiec spoks ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Aaaa i kanape mam zarzygana i samochod. ....
#4970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W szpitalu zalozyli jej saczki i sciagali rope. Teraz juz jest w domu goraczka odpuscila ale saczki nadal ma. Pati jak taka seria na raz to jako jeden a jak z lekkimi przerwami to licze jako kolejny ruch. Tylko tam kaza mierzyc od 9 a moja regularnie o 8 ma nadaktywnosc a po 9 odpoczywa :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Wtajemniczenie
|
Ela a czemu tak pozno antybiotyk? Ja zawsze daje 8.00 i 20.00 ...
Aleska też tak masz? To może faktycznie to bol od dzwigania wielkiego brzucha ![]()
#4972 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Wtajemniczenie
|
Tez dawałam ale max do 16.00, bo pozniej strasznie nasilał kaszel, az do wymiotów dochodziło przez sen...
#4974 |
Zakorzenienie
|
Ja też chcę krówki ;(( ale nigdy nie umiem rozpoznać które są te kruche ;( a takie kocham ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Wtajemniczenie
|
Kasia bo u lekarza bylismy pozno, potem apteka, potem zwymiotowal no i dalam dopiero o 11.30... lekarka kazala od razu no i co 12 h... ale plus minus godzina to bede cofać i wyjdzie o tej 20 w końcu.
Anuszka ja tez Dexa Pico no i w sumie zasypial laadnie dopiero w drugiej polowie nocy mial ataki...
#4976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no i powiem krotko dobijcie mnie .... smecta dala rade uspokoic wszystko na 5 h i od nowa jazda ..... zaczynam sie modlic zeby to sie juz skonczylo ... bylismy dzis u znajomych na kawie w moim okresie polepszenia, no i co potem zaczal brzuch bolec, Ci zaczeli myslec ze rodze, ja sie z bolu skrecam, dobrze ze maja 2 pietra / bo mam takie cos ze chocbym umierala to nie czuje sie dobrze/swobodnie jakbym miala sie ze tak powiem wysrac u kogos, a jeszcze przy tej 'sraczce' mam gazy to juz wogole stres/to poszlam na gore do toalety sie "wyproznic" /konsystencja bez zmian/ i polepszylo sie, wypilam znowu smecte, pojechalismy do domu i w domu kolejna akcja "umieram"... ale teraz to naprawde, jak sobie pomysle ze znowu bede miec akcje "umieram" to odechciewa mi sie oddychac ;/ ;( i teraz nie wiem mam jutro dzwonic do doktorka ze nadal umieram czy juz umrzec ? ![]()
![]() |
#4977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Wtajemniczenie
|
Kasia dexa pico dawalas?? Bo on jest przeciw kaszlowy a u Was nasilal kaszel?
#4980 |
Zakorzenienie
|
Szybkawolna a moze to organizm sie przed porodem oczyszcza? No, albo jakas jelitowka Cie dopadla...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.