Kieleckie Panny Młode część XII :) - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-16, 11:02   #4951
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode część XII :)

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Mahoń współczuje. Ja mam lęki że nam dużo osób odmówi i wiatr będzie hulał na sali.
Dostaliśmy wczoraj zaproszenia. Na szczęście już są w porządku Jutro zaczynamy prosić.
W poniedziałek jesteśmy umówieni w hotelu gdzie będzie wesele. Muszę o kilka rzeczy dopytać. Dzisiaj Tż mnie zadziwił bo załatwił ZAIKS. Wstępnie miało być coś ok.250 zł,ale udało mu się wytargować 170 zł.Teraz trzeba tylko przelew zrobić. Ze spraw związanych ze ślubem kupiliśmy wczoraj cin&cin 5 sztuk.Mam nadzieję że starczy.Zostało jeszcze czerwone wino do kupienia.
Ja na próbny makijaż i fryzurę chyba dopiero w maju się wybiorę jak skończymy zapraszać gości.Chciałabym to na jeden dzień ustawić,ale przez prace będzie to raczej niemożliwe
Taki mały offtop: dziewczyny możecie mi polecić jakiegoś dobrego endokrynologa w Kielcach?Po wczorajszej wizycie u lekarza okazało się że nie obędzie się bez skierowania. Jutro idę zrobić badania krwi pod kątem tarczycy + dodatkowo glukoza (często w nocy budzę się cała mokra,jakby ktoś wiadro wody na mnie wylał).
*u mnie w miejscowości było raz takie wesele, gdzie nie przyszło ok 60% gości, normalnie panna młoda siedziała i płakala bo było pusto, ale podobno goście którzy byli spisali sie bardzo dobrze bo rozkręcili wesele ale bardzo dużo jedzenia i wszystkiego zostało...
*tak jak któraś dziewczyna już pisała, ja polecam dr Andrzeja Witczaka. ginegolog-endokrynolog. wizyta 150, dla studentek 120 ma bardzo dobrze wyposażony gabinet, wszystkie usg najnowsze i wgl...

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
O takie:
Picasso to ja nie jestem
(zaproszenia) bardzo piękne! klasyka zawsze wygrywa!

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ech… Raz jak się spowiadałam w Katedrze to dziewczyna przede mną odeszła od konfesjonału z płaczem, więc przeszłam do innej kolejki No i ksiądz był spoko
haha fajnie to musiało wyglądać jak stamtąd uciekałaś

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
Noo ja lubie spowiedz niestandardowa tj. Wiecie ; z ksiedzem face 2 face w formie rozmowy , nie lubie tych sztywnych form ale ja inna jestem
też zawsze chciałam sie tak wyspowadaća nie jakieś regułki i stres...jakbym nie wiadomo co zrobiła... mi ksiądz też raz takie kazanie po wyznaniu moich WIELKICH grzechów zrobił, że czułam sie jakbym kogoś faktycznie zabiła, czułam sie okropnie wtedy

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
taaa rób Miko!
tylko tak ładnie wyedytuj wszystko jak ja oczywiście
jej dopiero co pamiętam jak mahoniowa zakładała wątek...

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
My mamy białego i też jest oki dziś obwiązałam 94 butelki wstążkami mam 2 puste na wodę na nasz stół tylko nie umiem jej tam nalać

Ja jeszcze 2 dni bożesztymój jak to będzie
*
* Justynka będzie najlepiej!cudownie i wspaniale

Cytat:
Napisane przez Oluniuniunia Pokaż wiadomość
Ja miałam 3 lata temu podobnie, panieński, komunia, ślub, ślub. Fajnie było

Co?

Dziewczyny, odpisałam, to teraz napiszę, co u mnie
- Byłam u pani w sprawie ciast, powiedziała, że 6 blach wystarczy dla 50 osób na stoły i rozdawanie. hmm... Mahoń, może Ty to przeliczysz, czy to się zgadza? Mam pudełka na ciasto 19x9 cm (4 duże kawałki ciasta tam wchodzą).. Ja już zgłupiałam szczerze mówiąc z tymi plackami...
- Obdzwoniłam wszystkie kwiaciarnie, do ktorych znalazłam numer. Wszystkie panie mi powiedziały, że anemony są teraz, że będą za tydzień na 100%, a za dwa tygodnie to niewiadomo i one nic nie obiecują. I lepiej żebym obmyślała jakieś zastępstwo. Szlag!!! chcę anemony!!!!! A ceny też dobre.. Od 250zł za całość (2 bukiety, 2 butonierki) do 260 zł za jeden bukiet...
- Przyszły spinki dla świadka. szałowe.
- Dostałam pierwszy ślubny prezent żyrandole do naszego pokoju trochę z nienacka, ale ciotka zaproponowała, wiedziała, że mamy kupować i zapytała, czy to może być jej prezent. Już wiszą Dobry wybór to był
- Obgadałam trochę panieński z MoH. Zarobiłyśmy zakupy on-line, muszę dokupić jeszcze parę rzeczy i alko, ale okazuje się, że będą AŻ 3 pijące dziewczyny, więc nie ma co szaleć :P Odmówiła mi jedna koleżanka, niby jest chora, ale spodziewałam się, że nie przyjdzie, bo to nie jej towarzystwo.. Trochę mi przykro, bo ona ma takiego faceta zaborczego i pewnie on jej nagadał i zniechęcił i truł aż w końcu bidna zrezygnowała.. Tak mi się wydaje.. No trudno. To jej narzeczony, jej sprawa..
Jutro czeka mnie wycieczka do Urzędu Skarbowego, chyba, że któraś z Was się zna na podatkach?
Jutro też jadę do księdza z kartką z zapowiedzi i do pani w Różowym Kontrabasie dogadywać szczegóły.
Jutro też mają oddzwonić jeszcze 2 kwiaciarnie, ale pewnie powiedzą to samo, co reszta..
*też lubie jak jest tak dużo imprez sie dużo dzieje pozytywnych rzeczy w roku, ale niestety ciągnie to po naszych portfelach :/
*(te śluby bez panny młodej) mi koleżanka opowiadała, że u nich jest taka tradycja, że właśnie jak znajomy ma święcenia to jego znajome przebierają sie za panny młode i jakoś go tam prowadzą przez te wszystkie ceremonie... jeden warunek:m uszą być dziewicami
*Ola a może wykombinuj tak, że jeżeli już sie uda mieć te anemony (oby!) i bukiet z nich jest tak drogi to dla świadkowej i butonierkę dla świadka zrób z tych właśnie goździków(dobrze pamiętam?) z czarnym środkiem, taniej wyjdzie a ten sam styl bedzie zachowany...

Cytat:
Olano to jak 25 pudełek to 100 kawałków na same pudełka, ile wyjdzie z jednej blachy? reszta na stoły.. ale coś mi się zdaje, że jakoś mało tego;/
wydaje mi sie że z jednej blachyb takiej standardowej wychodzi ok 8 większych kawałków. takich że kroimy gruby pasek i on na pół - takie prawie kwadraty

Cytat:
Taniec ze swiecami widze nowa moda ;D widzialam na kilku filmikach
ja zawsze chciałam taniec ze sztucznymi ogniami, ale potem bedzie brzydki zapach na sali... wiec nie:/ ale coś jeszcze z nimi wymyśle

Cytat:
mogg wolna na poczatku, pozniej szybsza to moze TO wiem że oklepane może się wydawać ale jak na piosenkę do teledysku ślubnego wydaje mi się ok
bardzo dobra piosenka do teledysku! jestem na tak !
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-16, 11:04   #4952
melka1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
Ja na razie pertraktuję cenę 600PLN + alkohol Jeden Pan z CK nam powiedział 800-1000 bez baru, z barem przenośnym 1400 także no thx
600 zł to bez zastanowienia bym brała a robi jakies wymyślne drinki tzn. czy np ładnie ustraja owocami? I zapytaj ich do której na weselu są, bo mi jedni powiedzieli ze po północy to i tak sie zbieraja bo wtedy nawet nie ma komu juz drinków robić! i biora 1000 zł.

Cytat:
Napisane przez ttunia Pokaż wiadomość
niektóre te zabawy to po prostu masakra;/ z takich proponowanych przez dj zabaw integracyjnych podobał mi się jeszcze swing w uliczce
Co to ten swing
melka1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-16, 11:08   #4953
mogg
Zakorzenienie

a ja mam sztuczne ognie ale do zdjec

moj telefon zjada literki i polskie znaki :/

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

To jakby chcial dziewice za panny mlode to chyba 15/16 latki a i to nie do konca wiadomo

mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-16, 11:10   #4954
ttunia
Raczkowanie

swing to cos takiego https://www.youtube.com/watch?v=fTX5RJBnvPI

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

a tu jeszcze taniec ze świecami https://www.youtube.com/watch?v=WEbvJG0o39o
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-16, 11:13   #4955
mogg
Zakorzenienie

Moj brat z dziewczyna moze dadza popis swoich umiejetnosci tanecznych - prowadza szkole tanca lindy hop i swing 😄

Fajne te swiece ladnie na zdjeciach by wyszlo i filmie.

Co do piosenki to jeszcze spokojniejszy poczatek bym chciala ;D sklaniamy sie do love me like you do

Stary 2015-04-16, 11:15   #4956
melka1990
Raczkowanie

Ej ten swing to dobry jest najlepsze sa te skakające ciotki I swiece też daja super efekt, tylko ja tez bym zrobiła gdzies na poczatku to, przy torcie tak jak ktos zasugerował. Bo jednak trzeba z tym uważac troszke zeby sie nie zalac, a kiedy wszyscy sa w miare trzezwi to super wyjdzie bo np znajac mojego chłopa po alkoholu to on by zaczał sie zaraz tym bawić, kombinowac tak, że i ja bym sie ubrudziła i on
Stary 2015-04-16, 11:16   #4957
mogg
Zakorzenienie

Tort mamy miec smietankowo malinowy nie jadlam go ale wszyscy mowia ze nie jest bardzo slodki.

My chcielismy kupic fajerwerki na 12 ale to drogo by wyszlo ;(

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 11:18   #4958
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:
swing to cos takiego https://www.youtube.com/watch?v=fTX5RJBnvPI

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

a tu jeszcze taniec ze świecami https://www.youtube.com/watch?v=WEbvJG0o39o
no i się pobeczałam!
ech jednak nie jest ze mnie taki twardziel;p

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-16, 11:19   #4959
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
na koniec to średniasto bo zostanie 5 osób na krzyż i nie będzie takiego fajnego efektu
któraś z Was pisała, że fajnym połączeniem mógłby być taki taniec i wejście tortu na koniec piosenki

chodzi Ci o chustę Klanza? taką wielką tęczową kolorową? to jest super ale dla dzieci

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

a co to ten swing w uliczce?!
*z tym teńcem ze świecami też tak uważam, że koniec imprezy bedzie dla większości męczarnią i dla młodych pewnie też bo godziny, alkohol, zmęczenie i upust emocji i dużo gości już nie bedzie a przed samym tortem tk jak właśnie napisałaś mahoń będzie idealnie
*pierwsze słysze o tej huście i swing'u w uliczce... opowiedzcie

Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
Tak o tą chustkę..Dla mnie jest ona "odpustowa" trochę Byłam na weselu gdzie PMka musiała po niej biegać. Także..ekhm..:P
co???

wiecie co? wczoraj byłam na praktykach na Langiewicza(dziecięcy) na oddziale związanym ogólnie z chorobami brzucha
i kochana mamusia przyniosła swojemu 3 letniemu synkowi na obiad kebaba na frytkach, a oprócz tego leżały tam obok chyba ze 3 paczki z lejsów czitosów itp... przeraziłam sie jak można robić taką krzywde swojemu dziecku.. jeszcze takiemu maleństwu. eh...
Stary 2015-04-16, 11:21   #4960
ttunia
Raczkowanie

mogg taki pokaz taneczny byłby super atrakcja
a ten tort po tancu ze swiecami to wlasnie DJ nam sugerował, tak samo jak swing itp naprawde polecam Piotrka Gładkowskiego bo koleś bardzo dobrze zna się na tym co robi

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
no i się pobeczałam!
ech jednak nie jest ze mnie taki twardziel;p
na świeczkach??? dobra jesteś :P chociaż ja płakałam w kinie ostatnio na końcówce szybkich i wściekłych :P
Stary 2015-04-16, 11:23   #4961
melka1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
*z tym teńcem ze świecami też tak uważam, że koniec imprezy bedzie dla większości męczarnią i dla młodych pewnie też bo godziny, alkohol, zmęczenie i upust emocji i dużo gości już nie bedzie a przed samym tortem tk jak właśnie napisałaś mahoń będzie idealnie

co???

wiecie co? wczoraj byłam na praktykach na Langiewicza(dziecięcy) na oddziale związanym ogólnie z chorobami brzucha
i kochana mamusia przyniosła swojemu 3 letniemu synkowi na obiad kebaba na frytkach, a oprócz tego leżały tam obok chyba ze 3 paczki z lejsów czitosów itp... przeraziłam sie jak można robić taką krzywde swojemu dziecku.. jeszcze takiemu maleństwu. eh...
o jaa, to sie nie dziwie ze dzieciątko leży na takim oddziale jak matka go faszeruje takimi rzeczami! Az mi się nóż w kieszeni otwiera jak słysze takie rzeczy, czipsy najgorsze świństwo dla malucha..rosół by zrobiła a nie chemią faszerowała..Co to się dzieje na tym świecie..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 11:24   #4962
mogg
Zakorzenienie

Ej ja na krol lew , lilo i stitch i takie tam ale ns tym nieeee ;D

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez melka1990 Pokaż wiadomość
o jaa, to sie nie dziwie ze dzieciątko leży na takim oddziale jak matka go faszeruje takimi rzeczami! Az mi się nóż w kieszeni otwiera jak słysze takie rzeczy, czipsy najgorsze świństwo dla malucha..rosół by zrobiła a nie chemią faszerowała..Co to się dzieje na tym świecie..
Masakra. Zamiast owooce dac to chipsy

Stary 2015-04-16, 11:27   #4963
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:

co???

brak słów, ja jakbym była na miejscu personelu szpitala to by się pani nieźle dostało...
no ale jak ktoś charakteryzuje się brakiem mózgu no to nie jesteśmy w stanie na to nic poradzić...

Cytat:
mogg taki pokaz taneczny byłby super atrakcja
a ten tort po tancu ze swiecami to wlasnie DJ nam sugerował, tak samo jak swing itp naprawde polecam Piotrka Gładkowskiego bo koleś bardzo dobrze zna się na tym co robi

na świeczkach??? dobra jesteś :P chociaż ja płakałam w kinie ostatnio na końcówce szybkich i wściekłych :P
no nie było Cię chyba jak już poruszałyśmy wątek mojego beczenia - generalnie beczę na wszystkim, zdarza mi się np. na reklamach też i bez względu na mój cykl @
ale pocieszam się tym, że na swoim ślubie się podobno tak nie płacze jak na innych

09.05.2015
Stary 2015-04-16, 11:28   #4964
mogg
Zakorzenienie

Hyhy no ja tez placzek alw chyba nie az tak ;D

Stary 2015-04-16, 11:31   #4965
ttunia
Raczkowanie

Cytat:
Ej ja na krol lew , lilo i stitch i takie tam ale ns tym nieeee ;D

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Masakra. Zamiast owooce dac to chipsy

Cytat:
brak słów, ja jakbym była na miejscu personelu szpitala to by się pani nieźle dostało...
no ale jak ktoś charakteryzuje się brakiem mózgu no to nie jesteśmy w stanie na to nic poradzić...

no nie było Cię chyba jak już poruszałyśmy wątek mojego beczenia - generalnie beczę na wszystkim, zdarza mi się np. na reklamach też i bez względu na mój cykl @
ale pocieszam się tym, że na swoim ślubie się podobno tak nie płacze jak na innych
ja też beczę na bajkach a jaki tż ma wtedy ze mnie ubaw a jakis reportaży o chorych osobach a zwłaszcza dzieciach w tv to nie mogę oglądać bo mi się oczy świecą
Stary 2015-04-16, 11:32   #4966
mogg
Zakorzenienie

Ja nie lubie wladcy pierscienia tej czesci co zabijaja elfy ;((( powrot krola chyba. Kocham elfy !!
ja tez jsk sie dzieje krzywda dzieci starszych osob itp to mi sie oczy szkla

Stary 2015-04-16, 11:33   #4967
ttunia
Raczkowanie

masakra, siedzę od 9 nad mgr i napisałam 4 zdania bo albo jestem na forum albo gapie się w tv:P
Stary 2015-04-16, 11:33   #4968
mogg
Zakorzenienie

Ttunia pisz pisz !! ahh lubilam pisac do magisterki tekst ;D

Stary 2015-04-16, 11:34   #4969
ttunia
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie lubie wladcy pierscienia tej czesci co zabijaja elfy ;((( powrot krola chyba. Kocham elfy !!
ja tez jsk sie dzieje krzywda dzieci starszych osob itp to mi sie oczy szkla

ja teżdramatów nie oglądam, bo szkoda się katować w moim przypadku, bo od pierwszych minut ryczę :P
Stary 2015-04-16, 11:37   #4970
mahoniowa
Zadomowienie

no to mi się szklą jak szczęśliwa rodzinka przy ckliwej muzyce np reklamuje pralkę albo jakiś samochód czy coś

09.05.2015
Stary 2015-04-16, 11:37   #4971
ZakochanaZabka
Zadomowienie

ttunia a z czego piszesz magisterkę jak można wiedzieć ? :P
ja z TŻ zawsze ryczę na filmach i on czasem bardziej ode mnie ale mam wrażliwego narzeczonego
Stary 2015-04-16, 11:46   #4972
melka1990
Raczkowanie

Mahoniowa mocna jestes ja to nie zapomne jak płakałam gdy TŻ wyjezdzał na 3 tyg na wakacje, on był taki podekscytowany ze nie rozumiał mojego dramatu i mówi do mnie - nie płacz bo Cie głowa rozboli zamiast przytulić i pocieszyć
Stary 2015-04-16, 11:46   #4973
mahoniowa
Zadomowienie

ekstra! i ekstra, że się tego nie wstydzi
Mój jest twardziel ale tylko na zewnątrz

09.05.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 11:46   #4974
ttunia
Raczkowanie

Cytat:
no to mi się szklą jak szczęśliwa rodzinka przy ckliwej muzyce np reklamuje pralkę albo jakiś samochód czy coś
hahahaha

Cytat:
ttunia a z czego piszesz magisterkę jak można wiedzieć ? :P
ja z TŻ zawsze ryczę na filmach i on czasem bardziej ode mnie ale mam wrażliwego narzeczonego
powinnaś się cieszyć z takiego wrażliwca
a mgr piszę na katedrze chemii analitycznej... nie ma nic wspólnego z zawodem i studiami (oprocz kilku zajęć na pierwszym roku) ale poszłam tam bo fajna katedra i przyjemnie i bezproblemowo się pisze
Stary 2015-04-16, 11:52   #4975
mogg
Zakorzenienie

moj tez wrazliwiec jak dawal mi pierscionek wzruszyl sie a ja bylam tak zaskoczona ze nie zalapalam w pierwszej chwili ;D
a jak zrobi maslane oczy w kosciele to po mnie. Tz mowi ze sie bede smiac jak to ja mam w zwyczaju ;D

Stary 2015-04-16, 12:11   #4976
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
hahahaha

powinnaś się cieszyć z takiego wrażliwca
a mgr piszę na katedrze chemii analitycznej... nie ma nic wspólnego z zawodem i studiami (oprocz kilku zajęć na pierwszym roku) ale poszłam tam bo fajna katedra i przyjemnie i bezproblemowo się pisze
bardzo sie ciesze!
ja chodziłam do technikum na technika analityka
dziewczyny jakie fajne miejsce znajazłam 1,5 godz drogi od kielc! myśle czy by sie nie nadawało na sesje ślubną, troche w stylu ludowym ale tam jest tak kolorowo i pięknie do jest wieś Zalipie, macie linka do google obrazów : https://www.google.pl/search?q=Zalip...ih=667#imgrc=_ urzekł mnie ten mosteczek i ten zegar słoneczny i studzienka i wgl te kolory

a tu macie zdj z sesji pewnej pary robione przez fot. Łukasza Kota. :
http://www.blog-madameallure.pl/2015...rzemysawa.html

Edytowane przez ZakochanaZabka
Czas edycji: 2015-04-16 o 12:18
Stary 2015-04-16, 12:25   #4977
ttunia
Raczkowanie

oo ślubowali w mojej parafii wg mnie im pasuje bo widac że jakiś góralsko-swojski mieli motyw przewodni, ale sama bym się tam nie zdecydowała - troche za kolorowo jak na moj gust :P

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

zostały tylko 22 posty! ale pogoniłyśmy
Stary 2015-04-16, 12:37   #4978
melka1990
Raczkowanie

Cytat:
bardzo sie ciesze!
ja chodziłam do technikum na technika analityka
dziewczyny jakie fajne miejsce znajazłam 1,5 godz drogi od kielc! myśle czy by sie nie nadawało na sesje ślubną, troche w stylu ludowym ale tam jest tak kolorowo i pięknie do jest wieś Zalipie, macie linka do google obrazów : https://www.google.pl/search?q=Zalip...ih=667#imgrc=_ urzekł mnie ten mosteczek i ten zegar słoneczny i studzienka i wgl te kolory

a tu macie zdj z sesji pewnej pary robione przez fot. Łukasza Kota. :
http://www.blog-madameallure.pl/2015...rzemysawa.html
Żabka zobacz co znalazłam na tym blogu słodki
http://madameallure.pl/products/691

Podoba mi się bardzo ale ja już kupiłam i nie jest taki kolorowy jak ten
Stary 2015-04-16, 12:43   #4979
lyoness
Raczkowanie

to ja dolaczam coby szybciej doszlo do 5000,
dawno mnie nie bylo, bylismy na wielkanoc w polsce a pozniej w pracy koowrotek, trzy wazne terminy i wszystko na przestrzeni 3 dni ale wreszcie nadrobilam wasze wpisy i pomalu pisze co sie u mnie dzialo...

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

wazne dla wszytkich ktore chca wymieniac paszport:

pisalam wczesniej ze mozna dostac znizke przy wymianie za "niewykorzystane" lata...ale tylko jesli zdecydujecie sie na wymiane w ciagu 60 dni od slubu, pozniej placicie jak za nowy

Edytowane przez lyoness
Czas edycji: 2015-04-16 o 12:46
lyoness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-16, 12:44   #4980
anka1897
Wtajemniczenie

Zakochana Żabka bardzo fajne miejsce Nawiązując do krajobrazu - wzorzystą chustę można założyć, korale i zdjęcia będą cudowne

mogg śmietankowo malinowy jest b. dobry! To był typ Tż, ale wygrał mój wiśniowy

Justyna będzie idealnie - zobaczysz Pamiętaj że to jest Wasz dzień i nikt ani nic nie może go popsuć!

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości