Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-27, 16:32   #4951
Marzena_83
Rozeznanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Kamila, no ten pakiet wygląda ciekawie, rzeczywiście trzeba by przeliczyć, ale dużym plusem jest to, że wszystkie transfery są w tej cenie, nie jeden.
A jak myślicie, ile jeszcze trzeba dołożyć do tego na badania przed i na leki? Ze 4 tys zł czy więcej?
Stary 2016-04-27, 16:53   #4952
iliybr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimi181 Pokaż wiadomość
Teraz to mnie zastrzeliłaś iliybr pisała, że można mieć hybrydy. A byłaś w Dębicy na laparo? To może faktycznie lepiej ściągnąć. Wątek pazurów już był, tylko nie wiele z niego pamiętam .
Kochana ja napisałam na swoim przykładzie że można, ponieważ sama miałam hybrydy (tak naprawdę mam pół na pół żel z hybrydą żeby mi się lepiej trzymało) i nikt nawet uwagi mi nie zwrócił, a jedna laska po mnie poszła na laparo z makijażem (nie wulgarnym bo delikatny ale miała) Jedyne o co miałam pytanie czy jestem "tam" wygolona bo jak nie to pielęgniarki to sprawdzą i jak coś to mnie ogolą na szczęście nie musiały tego robić
ps. ja laparo miałam w Dębicy
iliybr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 17:10   #4953
kamilamimila
Wtajemniczenie

Musze zobaczyć co wchodzi w sklad tego pakietu żeby to przeliczyć,ja tam nie licze na kilka transferów,nie ma szans zebym miala więcej zarodków,to bylo marzenie.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 17:19   #4954
Ani_ka3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marzena_83 Pokaż wiadomość
Kamila, no ten pakiet wygląda ciekawie, rzeczywiście trzeba by przeliczyć, ale dużym plusem jest to, że wszystkie transfery są w tej cenie, nie jeden.
A jak myślicie, ile jeszcze trzeba dołożyć do tego na badania przed i na leki? Ze 4 tys zł czy więcej?
Rzeczywiście dużym plusem są wszystkie transfery w cenie. Myślę, że leki przed jak i po to już osobną drogą tak samo i badania.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez INDILA1 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
INDILA, mnie też dr mówił o tym pakiecie skuteczne ivf za 9800.
Dlaczego mówisz, że same problemy? Co się stało? Mnie też dr nastraszył na początku i dziś bo mam niskie amh i mniej komórek może być.
witaj Ani_ka3 no i co bedziesz sie decydowac na ten pakiet?bo ja juz sama nie wiem co mam robic za pierwszym razem jak podchodzilam w programie do ivf doktor robil mi usg guz na tarczycy dzis robil zmniejszyl sie ten guz dalej w lewej piersi mialam usunietego guza nic groznego dzis w prawej okazalo sie ze mam 2 guzy do tego po lewej spronie mam 2 torbiele ktore wczesniej fajnie po marwelonie mi schodzily i byla jedna teraz sa 2 do tego jeszcze biore od psychologa leki uspokajajace bo juz bylo kiepsko .teraz mam powtórzyć badania bo wiekszosci minelo juz 6 mies 8 maja mam zaczac gonapeptyl a pozniej mam menopur .[/QUOTE]
Jeszcze nie wiem, ale być może zdecyduję się na ten pakiet. Zawsze to coś taniej wyjdzie, sam dr tak powiedział. Trzeba będzie to przeliczyć.
Oj to dużo przeszłaś, bardzo Ci współczuje i mocno kciuki trzymam, żeby tym razem CI się udało. To w sumie będziemy szły w tym samym czasie .
Ani_ka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 17:26   #4955
chal
Rozeznanie

Mimi trzymam kciuki nic sie nie martw nawet sie nie obejrzysz a będzie juz po wszystkim

Migotka trzymam kciuki zeby torbiel sie wchlone. Na własnej skurze przez 4 lata chodzenia do dr Baryla zawsze stresowalam sie kolejka jak mialam pojsc na monitoring lub zastrzyk to bylam chora i pozniej to juz kombinowalam bo panie trafialy sie w kolejce rozne.
Indila - glowa do gory masz myslec pozytywnie a jak nie to jak mnie tylko wypuszcza to przyjade i zrobie co obiecalam przez tel
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 17:34   #4956
asiorekkkk
Rozeznanie

Mimi pierwsze slysze ze nie uznają wszędzie tej karty kiedy ona jestem wszystkimi twoimi danymi a grupa krwi sie nie zmienia. Ja ja mam i jestem zadowolona i nigdy mi sie nie zdarzyło zeby mi jej nie zaakceptowali.
asiorekkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 18:29   #4957
jazzjazz
Raczkowanie

Dziewczynki melduję
Jestem po punkcji , pobrano mi 10 pęcherzyków
Jutro będę wiedzieć ile udało się zapłodnić.
Dr.P wypoczęty jak mówi Kamilka, zadowolony będzie działał!
będą wysokie bety
Pozdrawiam Was wszystkie
Chal,Nadzieja wysłałam Wam priv

Edytowane przez jazzjazz
Czas edycji: 2016-04-27 o 18:31
jazzjazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 18:40   #4958
maskaw
Raczkowanie

Hej moze ktos wie czy w piatek sa juz monitoringi?jeszcze jedno czy ktos mial jakies skutki uboczne pi zazywaniu clo?
maskaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 18:43   #4959
201707171038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jazzjazz Pokaż wiadomość
Dziewczynki melduję
będą wysokie bety
Pozdrawiam Was wszystkie
no to będzie nowy wątek z pozytywnymi nowymi betami
201707171038 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 18:46   #4960
iliybr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maskaw Pokaż wiadomość
Hej moze ktos wie czy w piatek sa juz monitoringi?jeszcze jedno czy ktos mial jakies skutki uboczne pi zazywaniu clo?
Jeśli chodzi o clo to ja miałam ostatnio skutki uboczne: zawroty głowy, ciemno przed oczami, omdlenie, ból głowy, ciarki itp okazało się że miałam za dużą dawkę 2x2 więc Nasz dr P zmniejszył mi automatycznie 2x1, a wcześniej miałam 3x1 i nic mi się nie działo
Stary 2016-04-27, 19:01   #4961
maskaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iliybr Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o clo to ja miałam ostatnio skutki uboczne: zawroty głowy, ciemno przed oczami, omdlenie, ból głowy, ciarki itp okazało się że miałam za dużą dawkę 2x2 więc Nasz dr P zmniejszył mi automatycznie 2x1, a wcześniej miałam 3x1 i nic mi się nie działo
Czy te objawy mialas w trakcie brania czy po tez?ja przed wczoraj skonczylam brac a wczoraj i dzis mnie glowa boli jak diabli i podczas brania tez sie zle czulam,czyli mam mu powiedziec o tym?
Stary 2016-04-27, 19:08   #4962
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Cytat:
Dziewczynki melduję
będą wysokie bety
Pozdrawiam Was wszystkie
jazzjazz super trzymamy mocno kciuki i informuj nasz na bieżąco

Ja na laparo miałam hybrydy i wystarczyło, że zmyłam paznokcie u stóp, także bez paniki
Stary 2016-04-27, 19:15   #4963
iliybr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maskaw Pokaż wiadomość
Czy te objawy mialas w trakcie brania czy po tez?ja przed wczoraj skonczylam brac a wczoraj i dzis mnie glowa boli jak diabli i podczas brania tez sie zle czulam,czyli mam mu powiedziec o tym?
Clo brałam przez 5 dni.
Przez pierwsze 2 dni było w miarę oki chociaż nie czułam się rewelacyjnie ponieważ bolała mnie głowa, najgorzej było w 3 dzień - rano przed dawką 2x2 zrobiło mi się ciemno przed oczami - nic nie widziałam. w momencie oblały mnie zimne poty i zemdlałam na momencik (pech tak chciał że akurat byłam sama w domu i ledwo do czołgałam się do łóżka), powtórkę ale lżejszą miałam po południu tego samego dnia, dlatego napisałam wieczorem do dr P sms i odpisał mi abym zmniejszyła dawkę na 2x1.
Koniecznie mu o tym powiedz, nie ma co skutków ubocznych bagatelizować pewnie zmniejszy dawkę leku
Stary 2016-04-27, 19:32   #4964
maskaw
Raczkowanie

Ok dzieki wielkie powiem mu na monitoringu to na nastepny raz mi pewnie zmniejszy.pozdrawiam
Stary 2016-04-27, 19:51   #4965
Kinia191
Raczkowanie

Dziewczyny zastanówcie się dobrze nad tym pakietem za 9800 zł . Ja go wybrałam. Podano mi 1 zarodek, reszta nie przetrwała, nie mam po co wracać. Kasa przepadła. P. powiedział że nie spodziewał się że to tak wyjdzie.
Kinia191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 19:53   #4966
kamilamimila
Wtajemniczenie

Kinia,no,wlasnie tak myslalam,ze nie zawsze ten pakiet sie oplaca,w moim przypadku chyba średnio,dlatego chyba Dr P mi go w ogóle nie polecal.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
Stary 2016-04-27, 19:53   #4967
201801291006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kasia_ekonomia Pokaż wiadomość
Migotka ciesze się ze i ty się wkrecilas w ten blog czasem myślałam, że dziewczyna pisze jakby o mnie...
Kasiu, na ten blog trafiłam juz kilka miesięcy temu, jak zaczęłam się leczyć u P, także jest mi znany

Cytat:
Napisane przez paulinajazy Pokaż wiadomość
Co do monitoringu to faktycznie chamstwo. Hmm pewnie zachodziły w bezproblemowe ciąże albo zapomniały jak to jest sie starać...
Dziewczyny nawet nie wiedziały co to jest monitoring, mówiłam im ze to szybkie usg, i tyle, żadnych recept, zwolnień itp, wiec zajmie to kilka minut, ale niestety, żadna się nie ugiela. A ja nie lubię się prosić, czy błagać, nie o to chodzi, wystarczy trochę dobrych chęci. A wszystkie były albo w 2-giej ciąży, lub w 3-ciej z tego co mówiły, wiec na pewno niegdy nie przeżyły tego co my mamy co miesiąc.

Cytat:
Napisane przez Nowa_1987 Pokaż wiadomość

Migotka
Wszędzie tak jest teraz, każdy nerwowy, brak życzliwości coraz częściej się zdarza.
Ja raz byłam na monitoringu czekałam 2 godz i nic sięnie zmniejszała kolejka (ciągle ktoś na wizyty jeszcze dochodził), a miałam pilny wyjazd jeszcze, a dodam, że mam godzinę drogi. Zawsze siedzę cierpliwie, mój rekord ponad 5 godzin w kolejce, ale wtedy tak pilnie musiałam być wieczorem w 1 miejscu i przeliczyłam to plus godzinna droga, no nie ma szans nie zdążę, ale nie śmiałam spytać, bo widziałam, że dziewczyny przede mną nerwowe, bo one jeszcze dłużej czekały niż ja przez te opóźnione wizyty, odwołałam moja pilną sprawę, bo aż bałam się spytać, choć ja chciałam tylko zastrzyk dostać. Wiadomo każdemu się spieszy i każdy ma pilne sprawy, nie śmiałam, a nawet obawiałam sie spytać, taki ze mnie cykor
Też nie chciałam pytać od razu jak przyszłam, bo to by było chamskie, tak wpaść i się "wpychac". Na monitoringu u naszego dr siedziałam nieraz po kilka godzin, raz zdarzyło mi się wyjść z monitoringu dopiero po 23, ale jeśli jest typowy monitoring to wiadomo, siadam w kolejce i czekam ile trzeba. Choć nawet jeśli u p zaczną się wizyty, to dziewczyny pomiędzy wizytami i tak wpuszczają po 2 osoby , bo wogóle by nie weszły na monit.

Nie ważne dziewczyny. Nasz Dr juz jest, więc do p B nie będę musiala iść, także nie ma tematu

Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość
Może zadzwońcie do CDK,powiedzą co z monitoringiem ale na gabinecie jest kartka,ze nieobecny do 30.04,wiec chyba jeszcze go nie będzie,tylko do in vitro bierze osoby.Mial wrocic pozniej o dwa dni ale linie cos namieszały z biletami to teraz ma chwile wolnego od tych nocnych monitoringow
Dokładnie, skoro oficjalnie nie ma go cały kwiecień, I pomimo tego że jest nadal wisi info ze monitoringów nie ma, to ja bym się nie pchala. Dajcie mu jeszcze odpocząć

Cytat:
Dziewczynki melduję
będą wysokie bety
Pozdrawiam Was wszystkie
Jazzjazz super wiadomosc, melduj na bieżąco

Edytowane przez 201801291006
Czas edycji: 2016-04-27 o 19:59
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 20:00   #4968
sabeth2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
sabeth2 ja biorę 4 mg rano. Dzisiaj jestem w 7 tygodniu i 4 dniu, a w niedzielę mam wizytę, także na pewno dr już będzie mi to odstawiał. Kiedyś wspomniał, że będę go zażywała do 8 tygodnia.
Justyna a o której masz wizytę w nd? Udało mi się zarejestrować też na niedzielę

A odnośnie wpuszczania lub nie-nie traćcie wiary w ludzi - 2 tyg temu byłam u dr B, spóźniłą się, w trakcie czekania weszła dziewczyna z apteki "do poprawki recepty"-siedziała 15 min i raczej była to zwykła wizyta, a potem wywołała jeszcze 1 osobę spoza kolejki, a ja miałam na 18 do pracy i musiałam jeszcze dojechać pół godz, gdyby nie przemiła osoba przede mną, która mnie przepuściła o 17.15 i której jestem ogromnie wdzięczna- na pewno nie zdążyłabym.

Edytowane przez sabeth2
Czas edycji: 2016-04-27 o 20:09
sabeth2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 20:09   #4969
justyna183

Cytat:
Napisane przez sabeth2 Pokaż wiadomość
Justyna a o której masz wizytę w nd? Udało mi się zarejestrować też na niedzielę
O 13:00, a Ty?
Stary 2016-04-27, 20:23   #4970
sabeth2
Raczkowanie

Cytat:
sabeth2 ja biorę 4 mg rano. Dzisiaj jestem w 7 tygodniu i 4 dniu, a w niedzielę mam wizytę, także na pewno dr już będzie mi to odstawiał. Kiedyś wspomniał, że będę go zażywała do 8 tygodnia.
Cytat:
O 13:00, a Ty?
o 15.30 miniemy się , ale trzymam kciuki za wszystkie 3 serduszka!!!

Edytowane przez sabeth2
Czas edycji: 2016-04-27 o 20:25
Stary 2016-04-27, 20:51   #4971
justyna183

Cytat:
Napisane przez sabeth2 Pokaż wiadomość
o 15.30 miniemy się , ale trzymam kciuki za wszystkie 3 serduszka!!!
No to szkoda Kochana, ale te kciuki to za 2 serduszka i te 3-cie to moje, tak?
Stary 2016-04-27, 21:09   #4972
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Twoje bije mocno :-P
Wiec chyba dr nie będzie go badał :-P
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-27, 21:21   #4973
sabeth2
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Cytat:
No oczywiście! Mama też jest ważna!
Stary 2016-04-28, 07:33   #4974
kamilamimila
Wtajemniczenie

Dziewczyny,przejrzalam co jest w tym pakiecie i nie widzę żeby tak bardzo sie oplacal,owszem,dla mlodych moze tak jeśli zostanie kilka zarodków,ja nie mam na to szans,to mi taniej wychodzi placic za wszystko osobno,myslalam,ze to jest bardziej opłacalne,a w nim niewiele jest zawarte.
Stary 2016-04-28, 08:48   #4975
Nowa_1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość
Może zadzwońcie do CDK,powiedzą co z monitoringiem ale na gabinecie jest kartka,ze nieobecny do 30.04,wiec chyba jeszcze go nie będzie,tylko do in vitro bierze osoby.Mial wrocic pozniej o dwa dni ale linie cos namieszały z biletami to teraz ma chwile wolnego od tych nocnych monitoringow
No widzicie jak los czuwa na nami, że dr jest wcześniej
Jak tak pisze to nie ma co się mu narzucać, Wy na in vitro jesteście teraz ważniejsze, my na zwykły monitoring poczekamy na przyszły tydzień, tyle czekałyśmy to poczekamy i parę dni ważne ze dr bezpiecznie wrócił do nas
Nowa_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:48   #4976
Ani_ka3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kinia191 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanówcie się dobrze nad tym pakietem za 9800 zł . Ja go wybrałam. Podano mi 1 zarodek, reszta nie przetrwała, nie mam po co wracać. Kasa przepadła. P. powiedział że nie spodziewał się że to tak wyjdzie.
Kinia, a ile miałaś zarodków zamrożonych? Czy w ogóle nie przetrwały mrożenia ? No to ja już nie wiem co robić. Jak tak liczę, to wychodzi taniej bo ok. 8200 zł bez pakietu. Ja pewno też za wiele zarodków mieć nie będę, bo przy amh 1,14 to sam dr powiedział ze może ok 5-4.
Ani_ka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 12:51   #4977
mimi181
Raczkowanie

iliybr, Justynka dziękuje, dlatego proszę o Wasze doświadczenia, żeby się odpowiednio przygotować.
Okazuje się, że pazury to najmniejszy problem, bo odebrałam dziś wyniki badań do laparo i mam słabą krzepliwość krwi tj. norma 26,76-40,12 mój wynik 42
oraz Ratio (cokolwiek to jest) 0,8-1,3 wynik 1,45. Powinnam się tym niepokoić?

Edytowane przez mimi181
Czas edycji: 2016-04-28 o 13:01
mimi181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 14:16   #4978
Nula_
Raczkowanie

Witam,

Mam takie pytanko. Ponieważ zostały mi dwie aplikacje Crinone. I tak się zastanawiam, czy tak nagle można to przestać stosować w ciąży (kończę 3 miesiąc). To jest duża dawka progesteronu i dlatego boję się tak nagle skończyć. Czy któraś z was podczas ciąży odstawiała to już?

Pzdr
Nula_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 14:19   #4979
201707171038
Konto usunięte

a ja mam pytanie czy któraś z was korzystała może w Tarnowie z pomocy psychologa lub psychoterapeuty?
201707171038 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 14:28   #4980
patrycja665
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nula_ Pokaż wiadomość
Witam,

Mam takie pytanko. Ponieważ zostały mi dwie aplikacje Crinone. I tak się zastanawiam, czy tak nagle można to przestać stosować w ciąży (kończę 3 miesiąc). To jest duża dawka progesteronu i dlatego boję się tak nagle skończyć. Czy któraś z was podczas ciąży odstawiała to już?

Pzdr
Wysłałam ci wiadomość na priv
patrycja665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości