|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej Kobietki
Jestem położną, piszę pracę magisterską na temat standardu opieki okołoporodowej i w związku z tym mam do Was gorącą prośbę o wypełnienie ankiety: moje-ankiety. pl/respond-52330.html (przy wklejaniu adresu trzeba usunąć spację przed "pl", inaczej nie umiałam wkleić adresu) Będę bardzo bardzo wdzięczna za pomoc. |
|
|
|
#4982 | |
|
Zakorzenienie
|
No i nasze najmłodsze dziecko wątkowe ma roczek
![]() Jasieńku wszystkiego pięknego Cytat:
Ale jak będzie starsza pewnie powiem prawdę jakoś delikatnie. |
|
|
|
|
#4983 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiu Sto lat Słoneczko
Samych radości |
|
|
|
#4984 |
|
Zakorzenienie
|
Dla naszego jubilata Jasia - wszystkiego najlepszego, słonka, zdrówka i usmiechu na codzień
|
#4985 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiu kochany samych radosnych,cudownych dni przepełnionych uśmiechem,miłością
Hej kochane U nas wczorajsze popołudnie caly czas ryk i rączki,temperatura podejrzewam ząbki lub szczepionkę bo ani kataru nie ma,kaszlu też nie. Noc też kiepska dopiero po ibumie zasnęła ale kręciła się strasznie bidulka moja. Teraz ma drzemkę wiec ogarniam domek bo wygląda jak pobojowisko,ostatnio nie miałam głowy przez to prawo jazdy do sprzątania. I chyba przez stres związany z prawkiem schudłam 2 kilo bo przed chwilą się ważyłam. Tamlin przykre że ojciec może tak postąpić,nie interesuje się wogóle dzieckiem,znam to z autopsji. Całe szczęście że masz kochającego Kropka i jest wspaniałym tatą dla Pauli i Matiego Lewek zdrówka dla Misia. Maggie jak się czujecie? Mam nadzieję że już lepiej u Was.
|
#4986 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U nas nocna masakra. Mała nie spała od 24 do 5 z małymi przerwami cały czas tylko cycek w końcu sama się od niego odwracała i za jakieś 30 minut znowu płacz Dałam jej w nocy nurofen ale nic nie pomógł Cytat:
A wieprzowinka po żeglarsku to wieprzowinka duszona z cebulką, tymiankiem, słodką papryką, pieprzem i na koniec dodany koncentrat pomidorowy pycha Cytat:
może nie skapnie się, że to ryba ![]() Cytat:
Zdrówka dla Michasia Dziewczyny głupie pytanie mam ![]() Jak się robi owsiankę? (tzn wiem, ze z płatków owsianych, ale jakie kupujecie? Błyskawiczne czy zwykłe? Gotujecie je czy tylko zalewacie wodą? mlekiem? Dajecie coś do nich? Np owoce czy coś?) A no i zapomniałam! ![]() Jasiu 100 lat kochanie ![]() Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-11-08 o 12:57 |
|||
|
|
|
#4987 | ||
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
oby tylko przez ząbki. A jak się dzisiaj Zuzia czuje?my już po kontroli i dalej mamy ciągnąc antybiotyk do wtorku.Syrop juz tylko raz dziennie, a antybiotyk co 8h.W ogóle nie cierpie naszej lekarki, dziś trafilam na jej zły humor i nakrzyczała mi na Jagodę no Jagoda po mnie ma wysoką barwę głosu no ale bez przesady to ja sie do dziecka tak nie odnoszęm,a ta stara wiedźma,jedna nogą nad grobem i mi na dziecko krzyczy aż się niunia rozpłakała. To dopiero jak jej płacz usłyzsałą to na korytarzu na receptę kazała czekać wyszła i mówi" niech już Pani idzie z tym krzykaczem do domu"---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Unas dzis wyjątkowo piękna noc ![]() wczoraj poszła spac koło 22 i pospała dzis do 7:30 tak późno,bo mąż miał wyjątkowo prace do 21 i od 21 siedziałą na przedpokoju i wołąła tata,tata a co owsianki to ja kupuje płatki górskie owsiane,błyskawiczne. Na porcję 170ml gotuje 100 wody, daje na oko platków, w reszcie rozrabiam mm. Jak płatki zgęstnieją przekładam do miseczki, dolewam mm i gotowe
|
|
#4988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda Jagódki
|
|
#4989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko staram się mniej przyprawione jej dawać, ale zrobiła się smakoszem i też chce wiecej przypraw![]() dziś ma prażonki na obiad, rybke i surówkę z buraczkow, z cebulą czosnkiem i cytryną bo zapomniałam bez dodatkow jej odłożyc hehe ale już taką raz jadłą i nic się nie działo. Tylko prażonki z mniejszą ilością skwarek,by za tłuste nie było---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
jak dzisiaj?
|
|
#4990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A lekarka szkoda gadać Macie możliwość zmiany przychodni/lekarza?
|
||
|
|
|
#4991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przykre to strasznie,że ojciec Pauli tak się zachował. Rozumiem dorosłym się życie mogło nie ułożyć wspólne. Ale to jego biologiczne dziecko nawet alimentów nie płacił. Dla mnie z kolei był najwspanialszym ojcem na świecie i gdyby nie on to nie wiem,czy by mnie mama sama wychowała przez swoją chorobę. Jednak gdy spotkałam się z braćmi jako już dorosła osoba,gdy tata nie żył kilka dobrych lat(oni już po ok.40lat mają) i mówili o tacie to serce mi się krajało. Tym bardziej,że jednego matka(tego co miał 9lat) z konkubinem go bili(wręcz katowali,bo kilka razy w szpitalu lezał po pobiciu), pili,a on chodził głodny i tylko marzył,że kiedys tata po niego przyjedzie i go zabierze nawet był u taty, jak miałam 3latka,a on 12lat ale moja mama go wygoniła i nawet chyba tacie nie powiedziała,że go szukał. Nigdy nie zrozumiem dlaczego tata dla mnie był cudownym ojcem,a o synach zapomniał![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
także zmiana przychodni zostaje ale czy tak można bez problemu zmienić? mąż mówi,że mam nie kombinować i jej odpyskowywać jak się będzie czepiała Jagody ale ja nie lubię takich niesympatycznych relacji i nie umiem być nieprzyjemna
|
|
#4992 |
|
Zakorzenienie
|
boziu jestem złą matką
piszę z Wami, nagle patrzę na Jagodę co ona tak cicho siedzi,a ta zasnęła podczas ćwiczenia chodzenia, na podłodze już chyba sił kolejny raz wstać nie miała nawet się nie obudziła przy przenoszeniu do łóżeczka
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-11-08 o 13:39 |
|
|
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie używała może któraś szynkowara?http://www.smakizycia.pl/kuchnia/akc...nne/szynkowar/
a może wie jak zrobic takie mięcho bez tego cuda
|
#4994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4995 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Jasieńku wszystkiego najlepszego dla Ciebie, zdróweczka i wesołego dzieciństwa! Dziękuję Wam wszystkim za troskę. Z Miśkiem lepiej. Więcej nie wymiotował, trzy razy raptem mu się to zdarzyło, ale tak że nosem szło. Jak wróciliśmy z pogotowia to trochę się pobawił i poszedł spać, a ja jeszcze czuwałam i podawałam mu po troszku tego picia. Spaliśmy później do 9. Teraz sobie uciął drzemkę to mogę napisać coś, bo tak przyklejony do mnie że nic zrobić nie mogę. Markotny jest i jeść za bardzo nie chce, za to rano wypił cały kubek wody. Nie mam pojęcia co to było i oby się nie powtórzyło. Podałam mu ok 22 ibuprom, bo kręcił się i popłakiwał, więc te ząbki mu pewnie przeszkadzają. Ale żeby od tego... Cytat:
![]() Współczuję nocki i łączę się w bólu, oby dzisiejsza była normalna. Cytat:
Cytat:
Nie wiedziałam, że masz przyrodnich braci, przykra ta historia, szczególnie z tym bitym Dziwne, że Twój ojciec tak postępował...Myślę, że przychodnię możesz zmienić bez problemu. |
|||
|
|
|
#4996 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przychodnie bym od razu zmieniła, jak pediatra może krzyczeć na dziecko i takie teksty walić. Dno. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a prażonki to: http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/prazoki/ a no mam braci ale niestety nie mamy zbyt dobrego kontaktu, ja bym chciała ale oni chyba mają zbyt duży żal do ojca i do mnie,że ja miałam z nim mimo biedy piękne dzieciństwo ten starszy co miał wtedy rok to miał super później ojczyma,tego drugiego mi najbardziej szkoda. Jeszcze nie mogą mieć z żoną własnych dzieci i ostatnio jak mnie odwiedził to się popłakał
|
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Angel za przepis. Szkoda, że taki słaby ten kontakt. Fajnie byłoby mieć rodzeństwo z prawdziwego zdarzenia. Może z czasem, kroczek po kroczku uda się naprawić te stosunki..
Misie śpi już ponad 2h. Mam nadzieję, że zje rosołku jak wstanie, bo jest tylko na kanapce z dżemem. Dziś w nocy jak z nim czuwałam wiercił się i wiercił i w końcu zasnął mi na brzuchu, ale dzidzia się rusza więc chyba nie zaszkodził Jaśkowi
|
|
|
|
#4999 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5000 | |
|
Zakorzenienie
|
niunia pospała 2h,zjadła pięknie obiadek i się bawi,a ja piekę drugi sernik
dla mamy,bo tak jej zasmakował,że kupiła ser bym jej drugi zrobiła![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
|
|
#5001 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie pomyślałam o tym
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#5002 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Tamlin
a jednak mam w niedziele coś mi się z planem pomyliło. Jutro lajtowe ćwiczenia i wykład ufff---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- co tu tak pusto dzisiaj jak nigdy,a akurat jestem
|
#5003 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehhh przykre to dziewczyny co piszecie o niektórych ojcach
no ale czasami faceci nie są na tyle dojrzali aby sprawdzić się w roli ojca ![]() Angel super, że Jagódka taka grzeczna ![]() No i szkoda tego Twojego brata ![]() Lewek jak Michaś? Nie wymiotował wieczorem? A może zjadł coś co mu zaszkodziło? No niech któraś założy nowy wątek już! ![]() A w ogóle jak to się stało, że Colds została nadworną matką założycielką? Bo nie znam tej historii
|
|
|
|
#5004 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś Nam Colds zaginęła
![]() pewnie wróci
|
|
|
|
#5005 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oj.zdrówka Cytat:
Cytat:
Cytat:
o masakra!co za baba ![]() Cytat:
100 latek dla Jasieńka!!! witam sie wieczorową porą bylismy na kontroli z tym uszkiem.czerwone juz nie jest tylko jakis plyn jej sie zbiera mamy dokonczyc antybiotyk i we wtorek jeszcze raz do kontroliczekam na gosci-szwagier z dziewczyna przyjezdzaja na pare dni
|
|
#5006 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy jakieś Wasze dziewczynki mają rozmiar nóżki 19-20, bo dostałam kilka par bucików, może by się którejś przydały. Jak coś to proszę wiadomość na priv to jutro zrobię zdjęcia. Są kapciuszki, kozaczki, adidaski.
|
|
|
|
#5007 |
|
Zakorzenienie
|
Colds żyjesz nam kochana???
Bo na db jesteś,a tu to co:p ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Sandra to widzę,że tak jak u nad do wtorku antybiotyk tylko z innego powodu. Dużo zdrowka ![]() Ale mi sie nudzi aaaaaa. Jeszcze tego mojego gada nie ma z roboty. Dziecko siedzi juz pół godziny na przedpokoju i czeka na ojca. Ciekawe co to będzie w niedzielę wieczorem,bo maz ma 6lecie firmy i imprezę z tej okazji. Także druga nasza noc w życiu we dwie będzie no nie cała,bo pewnie wróci ojciec marnotrawny koło 1/3,chyba że po drodze zasnie Będzie Jagoda tak siedzieć na tym przedpokoju,az zasnie ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Tamlin Jagoda obecnie nosi 19/20,a po ile te buciki? Kozaczki mają szeroka cholewkę? Bo nasze sie okazały za ciasne w łydce
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-11-08 o 20:57 |
|
|
|
#5008 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Wszystkiego najlepszego dla Jasia!! Lewek gratuluję synka Ale dużo chłopów będziesz miał w domu![]() Stęskniłam się za Wami ![]() Dobrej nocy
|
#5009 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym tylko za wysyłkę chciała, bo za darmo je dostaliśmy, kozaczki dość szerokie mi się wydają. Jutro zdjęcia zrobię to zobaczysz.
|
|
|
|
#5010 | |
|
Zakorzenienie
|
Michaś lepiej, nie wymiotował, tylko taki markotny i ciągle na rękach. Ale zjadł troszkę, wypił. Nie wiem chyba coś mu zaszkodzilo wczoraj, jadł jajecznice, pił mleko...
Angel słodka Jagodka, ona zawsze tak czeka na tatusia? wysłane z fona ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() A to czemu nie ma Cię z nami częściej? wysłane z fona
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

cały czas tylko cycek w końcu sama się od niego odwracała i za jakieś 30 minut znowu płacz
może nie skapnie się, że to ryba
ja też bo to pierwszy raz mu się zdarzylo. Co to nas się tak czepia ostatnio coś ciągle. Ciekawe jak jutro. 
oby tylko przez ząbki. A jak się dzisiaj Zuzia czuje?
no Jagoda po mnie ma wysoką barwę głosu no ale bez przesady to ja sie do dziecka tak nie odnoszęm,a ta stara wiedźma,jedna nogą nad grobem i mi na dziecko krzyczy
aż się niunia rozpłakała. To dopiero jak jej płacz usłyzsałą to na korytarzu na receptę kazała czekać

Widziałam na fb i te prażonki też muszę zrobić, tylko kwestia formowania ich - jak to robić, bo ja nie mam wyobraźni i jakoś nie mogę tego ogarnąć 

już chyba sił kolejny raz wstać nie miała
a jednak mam w niedziele
Bo nie znam tej historii
), dał leki. gorączki nie ma, żywiołowa jak zawsze. mam nadzieję, że dzięki szybkiej reakcji uda nam się ekspresowy powrót do zdrowia i bez przygód na ip się obędzie.
jak już dawno nie, przez cały dzień byłam w stanie pić tylko sok pomarańczowy z cząstkami owoców, bo wszystko inne lądowało wiadomo gdzie... ech... zakupiłam i sobie dicofrol dla dorosłych i będę się wspomagać.