Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-03, 08:44   #5011
poli230
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Ja mam canpol i bella. Bella ponoc slabe.

Ja juz zglupialam z tymi pampersami. Mam takie, to dobre czy zle? Stara czy nowa wersja? Bo mam 88 roz 1 i tez dużą pake roz 2 1499067879420.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 08:46   #5012
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Schmetterling ile opakowań w sumie kupilas tych podpasek?

Leslye ale ładne. Kocham białe meble. Córcia ma taki pokoik. My w mieszkaniu ciemne i mi się już odwidzialy. Ale co zrobić

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 08:46   #5013
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez Leslye Pokaż wiadomość
z bella mamma są połowe tańsze te wielorazowe majtki siateczkowe, tylko jakoś nie mogę na nie trafić nigdzie...

Blond- ja też mam Belli - u mnie w szpitalu powiedzieli, że mają być bez kleju i w sumie dwóch ginekologów mi poleciło - zobaczymy jak się będą sprawdzać zawsze mogę męża wysłać po inne
no właśnie, jak coś to mąż poleci po inne apteka w szpitalu jest więc nie powinno być problemu

Schmett nie wiem, serio może to zależy od tego jakie podforum
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 08:48   #5014
juka_juka
Wtajemniczenie

Ja miałam kupić z belli ale skoro mówicie że lipa to wezmę chyba te z canpola i jeszcze jakies.A majtki czytałam żeby faktycznie wziąć rozmiar większy żeby podpaska sie zmieściła.Marta nie wiem co Ci powiedzieć.Może wpłyń jakoś na męża żeby nie jeździł?Za duży stres dla Ciebie..I za duże ryzyko.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 08:51   #5015
Leslye
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Ja mam canpol i bella. Bella ponoc slabe.

Ja juz zglupialam z tymi pampersami. Mam takie, to dobre czy zle? Stara czy nowa wersja? Bo mam 88 roz 1 i tez dużą pake roz 2 Załącznik 7133356

wydaje mi się, że to jest nowa wersja - chyba chodzi o ten znaczek w prawym górnym rogu na opakowaniu. Ale może powiedzą Ci dziewczyny, które ich używały

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Leslye ale ładne. Kocham białe meble. Córcia ma taki pokoik. My w mieszkaniu ciemne i mi się już odwidzialy. Ale co zrobić

dziękuję my właśnie jesteśmy w trakcie przeprowadzki do naszego nowego domku i całość mamy w kolorystyce i stylu prowansalsko/skandynawskim biało-szaro-drewniano zobaczymy kiedy mi się znudzi
Leslye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 08:54   #5016
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Ja miałam kupić z belli ale skoro mówicie że lipa to wezmę chyba te z canpola i jeszcze jakies.A majtki czytałam żeby faktycznie wziąć rozmiar większy żeby podpaska sie zmieściła.Marta nie wiem co Ci powiedzieć.Może wpłyń jakoś na męża żeby nie jeździł?Za duży stres dla Ciebie..I za duże ryzyko.
Nie będzie jeździł, jak dostanie to pismo z decyzją o wstrzymaniu to idzie oddać blankiet i urlop. Na ten moment jeszcze starosta nie wydał decyzji o wstrzymaniu.
Stres będzie dalej - nie mam pojęcia jak finansowo pociągniemy, ale konsekwencje jazdy są dużo gorsze.

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 08:58   #5017
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Raczej za dużo - 7 paczek czyli 70 sztuk

Chociaż je powinno się często zmieniać, przy każdej wizycie w toalecie więc jakieś 8-10 dziennie?
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-03, 09:05   #5018
juka_juka
Wtajemniczenie

No strasznie przykro że akurat teraz się to przytrafiło..Dobrze że już od dawna masz wyprawkę to chociaż tym nie musisz się martwić.Jakoś sobie poradzicie.Może w ostateczności rodzice pomogą przez jakiś czas póki staniecie na nogi.Ja też mam rozkminy różne.Mąż miał być dlugo na miejscu.Okazało się że bedzie do końca września a potem niewiadomo.W dodatku boję się czy dadzą mu urlop po urodzeniu córci bo wtedy akurat najwięcej spraw bedzie musial dopilnować w pracy.I ogólnie tak sobie pomyślałam ze boje się jak dam radę jakby jednak dalej miał delegacje..Bedzie gadał z szefem żeby chociaż te pierwsze najtrudniejsze miesiące był tutaj ale różnie może być.No nic okaże się jak bedzie.Nie mamy na to wpływu..Czytałam ostatnio sierpniowki.Twierdzą że się wleczemy z wątkiem 😒
Stary 2017-07-03, 09:17   #5019
Leslye
Raczkowanie

Cytat:
.Czytałam ostatnio sierpniowki.Twierdzą że się wleczemy z wątkiem 😒
a ja nie wiedziałam, że to jakieś wyścigi
Stary 2017-07-03, 09:20   #5020
poli230
Zadomowienie

Cytat:
No strasznie przykro że akurat teraz się to przytrafiło..Dobrze że już od dawna masz wyprawkę to chociaż tym nie musisz się martwić.Jakoś sobie poradzicie.Może w ostateczności rodzice pomogą przez jakiś czas póki staniecie na nogi.Ja też mam rozkminy różne.Mąż miał być dlugo na miejscu.Okazało się że bedzie do końca września a potem niewiadomo.W dodatku boję się czy dadzą mu urlop po urodzeniu córci bo wtedy akurat najwięcej spraw bedzie musial dopilnować w pracy.I ogólnie tak sobie pomyślałam ze boje się jak dam radę jakby jednak dalej miał delegacje..Bedzie gadał z szefem żeby chociaż te pierwsze najtrudniejsze miesiące był tutaj ale różnie może być.No nic okaże się jak bedzie.Nie mamy na to wpływu..Czytałam ostatnio sierpniowki.Twierdzą że się wleczemy z wątkiem 😒
Hmm.. Podobno tego tatusioweho 2tyg noe mogą odmówić, ale wiadomo, ze w rzeczywistości różnie bywa niestety.

Stary 2017-07-03, 09:27   #5021
juka_juka
Wtajemniczenie

Poli no ponoć nie.Tylko mąż ma bardzo odpowiedzialną prace i dlatego się boje troche.Następnym razem jak będzie widział szefa to z nim pogada żeby potem nie miał pretensji że mówi mu w ostatniej chwili.Zobaczymy.Mam nadzieje że problemu nie bedzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-03, 09:30   #5022
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Poli no ponoć nie.Tylko mąż ma bardzo odpowiedzialną prace i dlatego się boje troche.Następnym razem jak będzie widział szefa to z nim pogada żeby potem nie miał pretensji że mówi mu w ostatniej chwili.Zobaczymy.Mam nadzieje że problemu nie bedzie.
Mój już dawno uświadomił swojego szefa, że jestem w ciąży, rodzę w okolicach sierpnia/września i powiedział, że ma zamiar wykorzystać 2 dni urlopu okolicznościowego plus 2 tygodnie urlopu ojcowskiego.
Im szybciej powie, tym lepiej
Stary 2017-07-03, 09:38   #5023
poli230
Zadomowienie

I u nas w szkolw rodzenia mówili, że mąż może tez wykorzystac 2 tygodnie L4 na opiekę nad żoną, bez względu na rodzaj porodu. Tylko płatne jak za zwykle zwolnienie 80% to razem juz może być miesiąc, ale wiadomo, nie w każdej pracy można pozwolić sobie na takie luzy, lepiej to wcześniej ustalić, żeby nie było zgrzytów.

Stary 2017-07-03, 09:44   #5024
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
I u nas w szkolw rodzenia mówili, że mąż może tez wykorzystac 2 tygodnie L4 na opiekę nad żoną, bez względu na rodzaj porodu. Tylko płatne jak za zwykle zwolnienie 80% to razem juz może być miesiąc, ale wiadomo, nie w każdej pracy można pozwolić sobie na takie luzy, lepiej to wcześniej ustalić, żeby nie było zgrzytów.

A ja właśnie słyszałam, że coś się w tym zakresie zmieniło i dają tylko po cc. Ogólnie lekarze nie chcieli raczej wystawiać zwolnienia po porodach naturalnych

No i gdzie ten nowy wątek
Stary 2017-07-03, 09:49   #5025
Leslye
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
A ja właśnie słyszałam, że coś się w tym zakresie zmieniło i dają tylko po cc. Ogólnie lekarze nie chcieli raczej wystawiać zwolnienia po porodach naturalnych

No i gdzie ten nowy wątek
u nas na szkole w szpitalu również powiedzieli, że l4 na opiekę dla męża tylko po cc.
Stary 2017-07-03, 09:52   #5026
poli230
Zadomowienie

Cytat:
u nas na szkole w szpitalu również powiedzieli, że l4 na opiekę dla męża tylko po cc.
Ale może je też wystawić lekarz rodzinny, nie wiem jak ginekolog. Ale może tez to zależy od rejonu kraju, glupota

Stary 2017-07-03, 10:02   #5027
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Ale może je też wystawić lekarz rodzinny, nie wiem jak ginekolog. Ale może tez to zależy od rejonu kraju, glupota

Nie wiem czy tak chętnie rodzinny wystawi, nie widząc ciężarnej i nie wiedząc jaki był poród

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Już jest, zapraszam do 2 części

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1159346
Stary 2017-07-03, 10:04   #5028
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
a ja nie wiedziałam, że to jakieś wyścigi

Co to w ogóle znaczy ze sie wleczemy? To teraz jeden wątek ocenia drugi? Świat stanął na głowie

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości