Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka! - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-07, 14:13   #5011
Agg_s
Wtajemniczenie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Morelka, Pestka jak zawsze księżniczka

Devilek, zazdroszcze chusty! Ja jeszcze czekam aż młody będzie stabilniejszy i mam nadzieje ze ogarnę temat

Vadi, super ze waga rośnie

Cashmere, jestem ciekawa co tam wyjdzie z tym usg.. oby to nie było to o czym piszesz.. mój w nocy dzisiaj tak ulał na odległość, pierwszy raz mu się to zdarzyło.. muszę obserwować. Najgorzej jest go odbić - jak bierzemy go do odbicia to zaraz jest krzyk i rzucanie się na wszystkie strony zastanawiam się nad tym mlekiem ar przeciw ulewaniu ale chyba najpierw wybiorę się do pediatry i z nim to skonsultuje żeby nie narobić bałaganu

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Edytowane przez Agg_s
Czas edycji: 2017-08-07 o 14:32
Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 14:15   #5012
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Znajoma mi poradziła , ze jeśli mam dużo mleka to żebym karmiła małego na żabę bo wtedy mniej leci i rzeczywiście mały tak nie połyka jak bocian żaby. Nie łyka tyle powietrza i jest lepiej .

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 14:17   #5013
Agg_s
Wtajemniczenie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Taedio, brawo za wagę my idziemy jutro do szpitala na kontrole ucha to mam nadzieje ze tez mi go zważa będzie miał równo dwa tygodnie, oby ładnie przybrał...

My tez wróciliśmy ze spaceru w końcu się udało i bez płaczu! Spal całe dwie godziny, wróciliśmy, zjadł i znowu śpi
I tez mam pierożki

No Poprostu nam coś zamilkła, oby to Mikołaj zabierał jej każda wolna chwile

Stary 2017-08-07, 14:19   #5014
pestycyda
Zakorzenienie

Ano właśnie, co z Porostu? Halo halo!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 14:25   #5015
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ale jestem zła. W sobotę przyjechali do nas moi rodzice. Zostali do niedzieli. Zapowiedzieli się już bardzo dawno. Cieszę się z.ich przyjazdu bo mieszkają 150km stąd i ciezko im wyrwać się z domu. W czwartek siostra męża spytała czy może przyjechać do nas. Powiedzieliśmy że moi rodzice będą więc innym razem. A w niedzielę z zaskoczenia przyjechali do nas teście! Spoko drudzy dziadkowie. Przy okazji mogli się wszyscy razem spotkać. Nic do tego nie mam, nawet że przyjechali nieplanowo. Ale teściowa do męża 2 razy powtarzała jaka to jego siostra jest zawiedziona że nie mogła do nas przyjechać. No szlak mnie trafia jak o tym pomyśle. Straszne że nie przyjechała i trzeba tak nad tym ubolewac bardzo.. jakby innego terminu nie było. Guzik mnie obchodzi że dziś pojechali na 3 tyg wakacje. A teście chyba przyjechali na zwiady czy rzeczywiście są rodzice czy po prostu siostry z mężem i 2 małych dzieci nie chcemy...

Przepraszam musiałam się wygadać bo nie mam komu..

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2017-08-07 o 14:28
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 14:29   #5016
Mała!
Zakorzenienie

Ja usg bioderek mam dopiero 28 sierpnia, nie wiem czy nie za późno. ?

Samantha
Tez mam te szpare dość sporą na 3 palce co najmniej.

A kp w parku.ok, nie było ludzi, ale ja i tak.mam to.gdzieś

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 14:32   #5017
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Morelle
Cudna i faktycznie dużą a Pestka to sama słodycz

Corolles
Ja jem wszystko niby, ale np fasolkę po bretońsku odpuszcze, staram się uważać zwyczajnie.

Vadi
Brawa dla,Tymcia, super przybrał

Cashmere
Super lekarz ci sie trafil, oby wyniki wszystkie były prawidłowe O

Emilia
Może odsypiaj z nią w dzień, trzymam kciuki.

Pestycyda
Nie wiem jak czuć i jak wygląda przytkany.kanalik... wiem.jak.boli zastój i zapalenie :/

Devileek
Ekstra! Kurde dajesz rade sama go zawiązać?

Chilli coś milczy ostatnio...

Chilli co tam.u Was? Gra wszystko?

My byliśmy na 3 godzinnym spacerze, w parku musiałam.małego nakarmić, nie wiem czemu mi się wybudza w wózku. Zrobiłam też zakupy i mój ssak tak zgłodniał, że wydoił mnie do czysta jeszxze niech zasnie co.bym mogla obiad zrobić i będzie super, na razie samej mi powieki lecą.

Zazdroszczę spaceru. My od 6 rano na rękach bo non stop krzyk.
2 min temu chyba zasnęła. .. chyba. .. juz mi plecy i kręgosłup odpada.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Cashmere - kciuki za badania ✊��

Vadi - brawa za przybranie ����

Morelle - piękna pestka �� I fajna lalka

Xzora - diastasis się sprawdza tak ze kładziesz się na podłogę napinasz brzuch lekko jak byś chciała zrobić brzuszki i nad pępkiem wkładasz palce. Czuć idealnie jak się napna mięśnie czy jest przerwa.
U mnie jest przepaść poprostu wielkości pieści .

Karolinusia , Carolles - łącze się w bólu co do teściowych ��
U nas to samo z noszeniem. Ja się pytam teściowej kto potem będzie małego nosił skoro dobrze wie ze ja go nosić nie mogę . Ale jakby o ścianę ��

Mała - i jak się kp w parku? Masz jakiś patent?
Ja ze starszakiem jakoś nie miałam oporów a teraz mam stres :/

Devilek - super to wyglada . Zazdro ��
Tez bym chciała chustę w mojej sytuacji z przylepa ale nie mogę . Nie chce pogłębiać diastasis

Ja zasnęłam z małym zawiniętym w kokon na moim ramieniu na brzegu łóżka . Już tak sie wyćwiczyłam ze wiem ze nie spadnę .
Spałam Ok.4h i jestem wyspana. Mały walna kupę jak wstał i narobił ryku na cała chatę. Tz uciekł do starszaka
Ja trzymam glizde na rękach i chciałabym się uwolnić ale każda próba odłożenia i odejścia kończy się wybudzeniem ��

Dziękuje za życzenia urodzinowe urodziny mam jutro
Przypomniałaś mi zeby spróbować znowu na leżąco

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Cashmere super lekarka! Oby wszystko wyszło w normie

Carolles eh te teściowe
Moja dzisiaj do mnie zadzwoniła, odbieram nikt się nie odzywa. Oddzwaniam i mi mówi, że przez przypadek pewnie bo nic nie chciała. Dzwoniła do Ani bo akurat do niej jedzie. Mam wrażenie, że zrobiła to specjalnie bo ta Ania mieszka klatkę obok mnie a moje imię jest dużo niżej na liście No ale zła synowa jej nie zaprosiła

Byłam z młodym w przychodni, waży 3800 Przybiera bardzo ładnie pępek super się goi Potem poszliśmy na spacer i pojechałam do mamy do pracy na trochę. Przed chwilą wróciliśmy i zjadłam pierogi

Ja się nie budzę żeby sprawdzić czy młody oddycha

Devilek super! Czekam na taką samą chustę

Poprostu jak u Ciebie kochana?
Brawo za wagę!

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Morelka, Pestka jak zawsze księżniczka

Devilek, zazdroszcze chusty! Ja jeszcze czekam aż młody będzie stabilniejszy i mam nadzieje ze ogarnę temat

Vadi, super ze waga rośnie

Cashmere, jestem ciekawa co tam wyjdzie z tym usg.. oby to nie było to o czym piszesz.. mój w nocy dzisiaj tak ulał na odległość, pierwszy raz mu się to zdarzyło.. muszę obserwować. Najgorzej jest go odbić - jak bierzemy go do odbicia to zaraz jest krzyk i rzucanie się na wszystkie strony zastanawiam się nad tym mlekiem comfort ale chyba najpierw wybiorę się do pediatry i z nim to skonsultuje żeby nie narobić bałaganu

Zazdroszczę spaceru. Nie wiem kiedy ja e końcu sama z nią pójdę.

Juz nie śpi. .. nosz kurde oszaleje
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 14:33   #5018
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Taedio, brawo za wagę my idziemy jutro do szpitala na kontrole ucha to mam nadzieje ze tez mi go zważa będzie miał równo dwa tygodnie, oby ładnie przybrał...

My tez wróciliśmy ze spaceru w końcu się udało i bez płaczu! Spal całe dwie godziny, wróciliśmy, zjadł i znowu śpi
I tez mam pierożki

za uszko i wagę
za spacer
Piona ruskie?
Stary 2017-08-07, 14:35   #5019
pestycyda
Zakorzenienie

Karolina, nie dziwię się że się zdenerwowałaś. Dobrze zrobiłaś odmawiając siostrze tża. Nie słuchaj teściowej. Co za dużo to niezdrowo. Mogą przyjechać w innym terminie.

Moje chłopaki się pospały. Młody leży na klacie tża. Słodko

Jakiś mam hormonalnie cięższy dzień. Już płakałam bo jakoś mi cierpliwości brakuje. Przecież mam cudownego syna który na prawdę jest grzeczny oprócz epizodów wiadomo. A ja nie mam siły... Jutro TŻ wraca do pracy.moze to dlatego?

Stary 2017-08-07, 14:40   #5020
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Karolina, nie dziwię się że się zdenerwowałaś. Dobrze zrobiłaś odmawiając siostrze tża. Nie słuchaj teściowej. Co za dużo to niezdrowo. Mogą przyjechać w innym terminie.

Moje chłopaki się pospały. Młody leży na klacie tża. Słodko

Jakiś mam hormonalnie cięższy dzień. Już płakałam bo jakoś mi cierpliwości brakuje. Przecież mam cudownego syna który na prawdę jest grzeczny oprócz epizodów wiadomo. A ja nie mam siły... Jutro TŻ wraca do pracy.moze to dlatego?

Pewnie tak. Trzymaj się. Przejdzie.

Co z poprostu? Juz chyba urodzila?
Stary 2017-08-07, 14:55   #5021
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda
Każdy czasem ma dość nawet przy aniołku. Będzie dobrze

Sam
4 godziny Wow,!

Morelle
Kurde

Karola
Dobrze zrobiłaś, nie stresuj sie ta sytuacja. To wam.ma być z gośćmi komfortowo, będzie jeszcze sporo czasu na spotkania z siostrą tż.

Stary 2017-08-07, 15:01   #5022
morelle_
Zakorzenienie

Śpi. . Nie wiem ile.
Za 30 mijają kolejne 3h. Więc się pewnie obudzi :/

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

W ogóle nowy wątek by się przydał, ale poczekajmy na poprostu i KociaMatka
Stary 2017-08-07, 15:13   #5023
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny. Szlak mnie trafia. Tesciowa zawsze tak za córka obstaje się. Ostatnio przywiozła od siostry Męża taka metryczke dla naszej Alicji z datą urodzenia, masa ciała, długością itp. 5 razy dopytywala się czy napisałam do niej z podziękowaniem...

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Co do wątku to poczekajmy to od razu przeniesiemy wątek z poczekalni

Alicja

Stary 2017-08-07, 15:31   #5024
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
dziewczyny ktore mialy szwy rozpuszczalne mam pytanie - po jakim czasie one wam odpadly? mnie wiekszosc jeszcze w szpitalu. zostaly dwa z czego jeden tak uciążliwie mnie uwiera ze zwariuje! probowalam go wyciagnac ale nie da sie bo gdzies tam w srodku jeszcze sie trzyma. co z tym zrobic? isc do gin czy czekac az polozna przyjdzie? matko oszaleje tak mnie to drażni od wczoraj!
U mnie po około 2 tygodniach przestało boleć. Ale zanim się nie zagoiło tylko raz odwazylam się tam zajrzeć :P jak położna ma do Ciebie przyjść, poproś żeby Ci zdjęła. Nie będziesz musiała jeździć do gina.

Cytat:
Minini mi 2ctygodnie się rozpuszczały szwy. I też jeden był nie do wytrzymania. Na mokro tak nie boli więc podmywałam się często, przymoczki z tantum rosa i psikanie octaniseptem.

Mój dzieć przestał chwytać dobrze brodawkę. Pogryzł mnie jeszcze wczoraj w trakcie histerii brzuszkowe a dziś dokończył dzieła smaruje olejem kokosowym ale czuję że dziś będzie masakra. Do tego chyba przytkało mi się kanalik bo taka biala końcówka na brodawce się zrobiła. Póki co guzka żadnego nie ma ale już się martwię. Miała któraś z Was?

Ja ze starszakiem to chyba wszystko przerobiłam..
Poczytaj mleczne wsparcie,hafije. Mi się kojarzy że smarowalam wtedy olejem kokosowym żeby to rozmiękczyć.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 15:32   #5025
xzora
Zakorzenienie

Sam, dzieki za info o spr szczeliny. Jak moja glizda sie da odłożyć to sprawdzę jak to u mnie. Jak sie karmi na żabę?
Taedio - super, ze synek tak ładnie przybiera.
Karolinuusia - no mi tez sie wydaje ze nie ma co tak przezywać przełożenia wizyty.
Tez myśle co z Poprostu. Od razu mam wizje CC i znieczulenia ogólnego. Ja wtedy musiałam leżeć i nie mogłam dosięgnąć do telefonu zeby do was napisac.

U nas ciezko. Od rana znowu męczą Klaudię gazy i od rana nie moze zasnąć. Co zaśnie to po chwili sie budzi i przykurcza nogi.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 15:44   #5026
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

I tez mam pierożki

A co z uszkiem się dzieje ze macie kontrolę?

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ale jestem zła. W sobotę przyjechali do nas moi rodzice. Zostali do niedzieli. Zapowiedzieli się już bardzo dawno. Cieszę się z.ich przyjazdu bo mieszkają 150km stąd i ciezko im wyrwać się z domu. W czwartek siostra męża spytała czy może przyjechać do nas. Powiedzieliśmy że moi rodzice będą więc innym razem. A w niedzielę z zaskoczenia przyjechali do nas teście! Spoko drudzy dziadkowie. Przy okazji mogli się wszyscy razem spotkać. Nic do tego nie mam, nawet że przyjechali nieplanowo. Ale teściowa do męża 2 razy powtarzała jaka to jego siostra jest zawiedziona że nie mogła do nas przyjechać. No szlak mnie trafia jak o tym pomyśle. Straszne że nie przyjechała i trzeba tak nad tym ubolewac bardzo.. jakby innego terminu nie było. Guzik mnie obchodzi że dziś pojechali na 3 tyg wakacje. A teście chyba przyjechali na zwiady czy rzeczywiście są rodzice czy po prostu siostry z mężem i 2 małych dzieci nie chcemy...

Teście to się mogli zapowiedzieć. A siostra TZ będzie jakoś musiała przeżyć te 3 tygodnie :P przecież normalne że nie zawsze każdemu pasuje, nie bierz do głowy.

jestem mamą
Stary 2017-08-07, 15:45   #5027
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Ja jestem zadowolona wiem na co zwrócić uwagę i jak dobrze dociagac bo tego nie umiałam ogarnąć

Jeszcze musimy poćwiczyć bo nie jest idealnie ale praktyka czyni mistrza
Załącznik 7182551

Morelle Pestka jest słodka

My z małym od 3 dni mamy problem z kupka z rana nie umie sobie poradzić i codziennie o 10 puszcza j
I już jest dobrze . Nie wiem czy mogę mu jakoś szybciej ułatwić sprawę jak na razie masujemy i staramy się nosić

O jejku devilku jak super! Już się nie mogę swoich warsztatów doczekać

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość

a myślisz ze siostra męża faktycznie mogła mieć pretensje i żal ze im odmowiliscie Czy to teściowa przesadza? Nie przejmuj się

Morelle Pestka cudna, wystrojona jak dama

U nas była położna, nie zapomniała w cyckach nadal mam śmietanę wazy 4620, dziś mija trzy tygodnie od wyjscia ze szpitala, wiec przytył już ponad kilogram położna chwaliła bardzo🏻 następna wizyta 21 sierpnia.

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 15:51   #5028
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
A co z uszkiem się dzieje ze macie kontrolę?

Teście to się mogli zapowiedzieć. A siostra TZ będzie jakoś musiała przeżyć te 3 tygodnie :P przecież normalne że nie zawsze każdemu pasuje, nie bierz do głowy.

Nie chciał się wykonać zapis i nie mogli go sprawdzić czy dobrze słyszy. Uspokajali ze może jeszcze nie wszystkie wody się oczyściły bo tak bywa a mi wód przecież nie brakowało i kazali przyjść drugi raz. Za drugim razem strasznie płakał i nie dał sobie wsadzić sprzętu do ucha na dłużej niż 10sek :P wiec jutro idziemy trzeci raz mam nadzieje ze tym razem się uda i ze będzie ok. Jak nie to czeka nas ganianie po lekarzach...

Taedio, ruskie uwielbiam ale tym razem padło na pierożki z jagodami

Xzora, u nas z kolei dzisiaj bardzo spokojny dzień, w porównaniu do wczoraj... oby nie cisza przed burza bo widzę ze te nasze dzieciaczki to nieprzewidywalne i jednego dnia aniołki a drugiego potrafią dać do wiwatu.. trzymam kciuki żeby u was szybko przeszło

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość

a myślisz ze siostra męża faktycznie mogła mieć pretensje i żal ze im odmowiliscie Czy to teściowa przesadza? Nie przejmuj się

U nas była położna, nie zapomniała w cyckach nadal mam śmietanę wazy 4620, dziś mija trzy tygodnie od wyjscia ze szpitala, wiec przytył już ponad kilogram położna chwaliła bardzo🏻 następna wizyta 21 sierpnia.

Wow piękna waga!

Stary 2017-08-07, 15:52   #5029
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za kciuki, dziewczyny

Ze zgięcia łokcia, jak dorosłemu w szpialu za to miał z grzbietu dłoni.

nie zauważyłam nawet kiedy ale po 1.5 tygodnia było mi wyraźnie wygodniej, poza tym położna mówiła, że ostatni wypada szew z pętelką i faktycznie najdłużej go czułam i ciągnął :/ Co ciekawe, po jakimś tygodniu bolało mnie i ciągnęło bardziej, niż przy wyjściu ze szpitala
ten uwierający wlasnie ma pętelke.. ok, dzieki zamodpowiedz. bede czekac

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Cashmere dobrze ze Was doktorka nie zmyla. Termin na usg i tak masz do zniesienia. Ja umawialam małą do kardiologa na 14 listopada

Emmos powodzenia z teściową! Ja do swojej nie mam nerwów.
Xzora idealne okreslenie - rządzicielka.

Vadi brawa zw wagę! ☺

Mini ja jestem po porodzie 17 dni i wczoraj mi chyba ostatni szew odpadł właśnie taki ze środka który uwierał i szczypał niemilosiernie. Troche mu pomoglam wyjsc ale wczesniej probowalam i bardzo mocno sie trzymał nadal.

a cos sie dzieje z sercem ze umawialas wizyte u kardio?

dzieki za info nt. szwów. u mnie dopiero 9dni minelo. moze za szybko chce sie go pozbyc? no ale widze ze juz zagojone jest z zewn. wszystko to po co mi on..

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Brawa za kupkę my mamy króliczka z tej serii, takiego do wozka mniejszego skąd jest ta cudowna spódniczka? ❤

Tez brawa za kupę boję się igły przy szczepieniu

Super lekarka teraz mało takich

Tez ciagle sprawdzam czy oddycha
Moja teściowa tez nadgorliwa. Mała śpi w wózku na dworze a ta to kocyk poprawia, czapkę, lula śpi to śpi po co ja ruszać

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Mi się tak trzymał a za dwa dni już wyciągnęłam. W kąpieli jak był mokry
ok dzieki za.odpowiedz. bede męczyc w kąpieli aż odpadnie

teściowa nadpobudliwa z tym poprawianiem małej. przystopuj ją..

Cytat:
Minini mi 2ctygodnie się rozpuszczały szwy. I też jeden był nie do wytrzymania. Na mokro tak nie boli więc podmywałam się często, przymoczki z tantum rosa i psikanie octaniseptem.

Mój dzieć przestał chwytać dobrze brodawkę. Pogryzł mnie jeszcze wczoraj w trakcie histerii brzuszkowe a dziś dokończył dzieła smaruje olejem kokosowym ale czuję że dziś będzie masakra. Do tego chyba przytkało mi się kanalik bo taka biala końcówka na brodawce się zrobiła. Póki co guzka żadnego nie ma ale już się martwię. Miała któraś z Was?

nie wiem co Ci powiedziec nt. tego białego. nie mialam takiego czegos nigdy

no tak wiem ze na mokro ten szew łatwiejszy do zniesienia. ale juz teraz wyjątkowo drażni nawet na mokro.. poczekam jeszcze troche.

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Ja jestem zadowolona wiem na co zwrócić uwagę i jak dobrze dociagac bo tego nie umiałam ogarnąć

Jeszcze musimy poćwiczyć bo nie jest idealnie ale praktyka czyni mistrza
Załącznik 7182551

Morelle Pestka jest słodka

My z małym od 3 dni mamy problem z kupka z rana nie umie sobie poradzić i codziennie o 10 puszcza j
I już jest dobrze . Nie wiem czy mogę mu jakoś szybciej ułatwić sprawę jak na razie masujemy i staramy się nosić

super
znajomi mają dla nas chuste. najpierw spróbuje sama pocwiczyc troche z yt. a jesli nie bedzie mi to wychodzilo to pod koniec sierpnia w moim fitnes dla mam jest spotkanie wlasnie z nauką motania chust to sie zapisze w razie czego.

mąż pojechal do urzędu po dokumenty i zalatwic akt urodzenia. i pisze mi na whatsup: dajemy drugie imie Erykowi? moze byc Szymon? odpisz szybko bo tu siedze i wypisuje..
takze na szybko, drugie imie zalatwione w kilka sekund..
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 15:54   #5030
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

Mysle ze nie przeżywa za bardzo tyljo teściowa uroazona że jej córce odmówiło się

Alicja

Stary 2017-08-07, 16:28   #5031
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Sam, dzieki za info o spr szczeliny. Jak moja glizda sie da odłożyć to sprawdzę jak to u mnie. Jak sie karmi na żabę?
Taedio - super, ze synek tak ładnie przybiera.
Karolinuusia - no mi tez sie wydaje ze nie ma co tak przezywać przełożenia wizyty.
Tez myśle co z Poprostu. Od razu mam wizje CC i znieczulenia ogólnego. Ja wtedy musiałam leżeć i nie mogłam dosięgnąć do telefonu zeby do was napisac.

U nas ciezko. Od rana znowu męczą Klaudię gazy i od rana nie moze zasnąć. Co zaśnie to po chwili sie budzi i przykurcza nogi.

U mnie jest taki sam dzien
zasnela po raz setny. tym razem moze na dluzej bo na mnie. tylko czuje jak jej sie przewraca, budzi sie i placze. tule, zasypia i od nowa.

Cytat:

super waga1

Cytat:
Nie chciał się wykonać zapis i nie mogli go sprawdzić czy dobrze słyszy. Uspokajali ze może jeszcze nie wszystkie wody się oczyściły bo tak bywa a mi wód przecież nie brakowało i kazali przyjść drugi raz. Za drugim razem strasznie płakał i nie dał sobie wsadzić sprzętu do ucha na dłużej niż 10sek :P wiec jutro idziemy trzeci raz mam nadzieje ze tym razem się uda i ze będzie ok. Jak nie to czeka nas ganianie po lekarzach...

Taedio, ruskie uwielbiam ale tym razem padło na pierożki z jagodami

Xzora, u nas z kolei dzisiaj bardzo spokojny dzień, w porównaniu do wczoraj... oby nie cisza przed burza bo widzę ze te nasze dzieciaczki to nieprzewidywalne i jednego dnia aniołki a drugiego potrafią dać do wiwatu.. trzymam kciuki żeby u was szybko przeszło

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Wow piękna waga!

biedny z tym uszkiem

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

co do tesciowych ja mam free do chrzcin. w tym tyg bedzie moja mama, brat tz przylatuje i moja sis z narzeczonym. takze bedzie fajnie
Stary 2017-08-07, 16:28   #5032
Mała!
Zakorzenienie

Nonie
Tp.chyba tylko ja śmietany nie mam :/ piękna waga

Minini
Niech.położna ci ściąganie jak.może, zawsze to szybciej.

Aggs
Oby jutro badanie słuchu wyszło ok. U Hugo w szpitalu kilka razy podchodzili.do.jednego ucha, bo zawsze coś przeszkadzało. Ale jest ok!
U nas też dziś ( na razie) spokojnie. Oby tak juz zawsze było

Minini
U.nas też drugie imię wybrane błyskawicznie było 👍

Hugens śpi juz 3 godzinę, na spokojnie zjadłam.obiad i posiedziałam z mężem przy kawie i tv ale cycki juz trzy razy czułam jak napływają.

Stary 2017-08-07, 16:44   #5033
SteveS
Zakorzenienie

U nas była położna z wagą, mały ladnie przybiera po ok 38 g dziennie, obecnie waży już ponad 4 kg
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 16:54   #5034
Mała!
Zakorzenienie

Super Steves u nas bedzie jutro ostatni raz, ciekawe ile waży, bo niewiele przybierał.

Stary 2017-08-07, 17:07   #5035
Carolles
Zadomowienie

Minini pani doktor neonatolog wypisala nam skierowanie bo slyszala jakies szmery na serduszku. Natomiast byla u nas pani pediatra tydzień temu i ona z kolei zadnych szmerow nie słyszala ale poradzila zeby jednak sprawdzić u kardiologa.

Pestycyda nie wiedziałam ze taka biala kulka na brodawce to zatkany kanalik az zaczelam czytac i szukac zdjęć bo ja mam takie cos w sumie od poczatku. Ale pierś nie boli, brodawka jest wrażliwa i zawsze jak zaczyna mala jesc to boli jak skurczybyk. Mam nadzieje ze mi to zejdzie.

Karola teściowa wrażliwa na punkcie córeczki widać. A Ty się tym nie przejmuj 😉

Devileek super z ta chustą ☺

3h spaceru łoooł Mała podziwiam ☺ my wychodzimy na pół godziny czasami troche dluzej ale to musi Nela być najedzona bo nie wyskocze w srodku wsi i nie bede jej karmic 😂

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 17:11   #5036
cashmere
Zakorzenienie

Mój był dziś wazony w przychodni i waży 6200 kto da więcej?

jestem mamą
Stary 2017-08-07, 17:28   #5037
Mała!
Zakorzenienie

Omg! Waga ciężka, Tymon tyle ważył jak miał 3 miesiące

Stary 2017-08-07, 17:37   #5038
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Mój był dziś wazony w przychodni i waży 6200 kto da więcej?

Cashmere niezle, idziecie równo widzę z waga

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 17:53   #5039
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Wow dziewczyny ale wasze 'maluszki' mają wagę u nas położna teraz będzie 3 raz dokładnie w środę mam nadzieję że mała ma prawie 3900 ,bo ostatnio miała 3680 więc tak by mniej więcej wypadało u nas nocki są spokojne . Najgorsze są wieczory bo mała jest nie najedzona. Nie mam pojęcia o co jej chodzi bo walczy z cycem pręży się jęczy i rzuca na cyca jakby nic w nim nie było ,a jak puści to mi aż z brodawki kapie i jak ścianę to leci. Więc mleko jest . Nie czaje tej naszej Emci

Poprostu - cały czas mam kciuki zaciśnięte niech skończy się ta męczarnia już dla Ciebie ,a może już tulisz maleństwo :-*

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-07, 18:09   #5040
pestycyda
Zakorzenienie

Nonie, brawa za wagę i śmietanę

Minini, Eryk Szymon brzmi super

Carolles, mnie pierś tez nie boli ale brodawka już tak. Tylko nie wiem czy młody pogryzł czy to zatkane ujście kanalika...

Cashmere, kawał chłopa

Ja już się bałam dzisiejszego wieczoru ale posLa mega kupą i dziecko śpi

Czy ktoś mi powie czy może być jakaś zaleNosc między problemami z brzuchem Wojtusia a moimi zaparciami?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości