|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#5011 |
|
Wtajemniczenie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Morelka, Pestka jak zawsze księżniczka
![]() Devilek, zazdroszcze chusty! Ja jeszcze czekam aż młody będzie stabilniejszy i mam nadzieje ze ogarnę temat ![]() Vadi, super ze waga rośnie ![]() Cashmere, jestem ciekawa co tam wyjdzie z tym usg.. oby to nie było to o czym piszesz.. mój w nocy dzisiaj tak ulał na odległość, pierwszy raz mu się to zdarzyło.. muszę obserwować. Najgorzej jest go odbić - jak bierzemy go do odbicia to zaraz jest krzyk i rzucanie się na wszystkie strony zastanawiam się nad tym mlekiem ar przeciw ulewaniu ale chyba najpierw wybiorę się do pediatry i z nim to skonsultuje żeby nie narobić bałaganuWysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Mój Eden jest tam gdzie Twój rytm bicia serca, Jeden uśmiech ponad wszystko do życia zachęca. ❤ Edytowane przez Agg_s Czas edycji: 2017-08-07 o 14:32 |
|
|
|
#5012 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Znajoma mi poradziła , ze jeśli mam dużo mleka to żebym karmiła małego na żabę bo wtedy mniej leci i rzeczywiście mały tak nie połyka jak bocian żaby. Nie łyka tyle powietrza i jest lepiej .
|
|
#5013 |
|
Wtajemniczenie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Taedio, brawo za wagę
my idziemy jutro do szpitala na kontrole ucha to mam nadzieje ze tez mi go zważa będzie miał równo dwa tygodnie, oby ładnie przybrał...My tez wróciliśmy ze spaceru w końcu się udało i bez płaczu! Spal całe dwie godziny, wróciliśmy, zjadł i znowu śpi ![]() I tez mam pierożki ![]() No Poprostu nam coś zamilkła, oby to Mikołaj zabierał jej każda wolna chwile ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#5014 |
|
Zakorzenienie
|
Ano właśnie, co z Porostu? Halo halo!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5015 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła. W sobotę przyjechali do nas moi rodzice. Zostali do niedzieli. Zapowiedzieli się już bardzo dawno. Cieszę się z.ich przyjazdu bo mieszkają 150km stąd i ciezko im wyrwać się z domu. W czwartek siostra męża spytała czy może przyjechać do nas. Powiedzieliśmy że moi rodzice będą więc innym razem. A w niedzielę z zaskoczenia przyjechali do nas teście! Spoko drudzy dziadkowie. Przy okazji mogli się wszyscy razem spotkać. Nic do tego nie mam, nawet że przyjechali nieplanowo. Ale teściowa do męża 2 razy powtarzała jaka to jego siostra jest zawiedziona że nie mogła do nas przyjechać. No szlak mnie trafia jak o tym pomyśle. Straszne że nie przyjechała i trzeba tak nad tym ubolewac bardzo.. jakby innego terminu nie było. Guzik mnie obchodzi że dziś pojechali na 3 tyg wakacje. A teście chyba przyjechali na zwiady czy rzeczywiście są rodzice czy po prostu siostry z mężem i 2 małych dzieci nie chcemy...
Przepraszam musiałam się wygadać bo nie mam komu.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-08-07 o 14:28 |
|
|
|
#5016 |
|
Zakorzenienie
|
Ja usg bioderek mam dopiero 28 sierpnia, nie wiem czy nie za późno. ?
Samantha Tez mam te szpare dość sporą na 3 palce co najmniej. A kp w parku.ok, nie było ludzi, ale ja i tak.mam to.gdzieś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5017 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 min temu chyba zasnęła. .. chyba. .. juz mi plecy i kręgosłup odpada. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Juz nie śpi. .. nosz kurde oszaleje
|
|
#5018 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
za uszko i wagę za spacer Piona ruskie?
|
|
|
|
|
#5019 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, nie dziwię się że się zdenerwowałaś. Dobrze zrobiłaś odmawiając siostrze tża. Nie słuchaj teściowej. Co za dużo to niezdrowo. Mogą przyjechać w innym terminie.
Moje chłopaki się pospały. Młody leży na klacie tża. Słodko ![]() Jakiś mam hormonalnie cięższy dzień. Już płakałam bo jakoś mi cierpliwości brakuje. Przecież mam cudownego syna który na prawdę jest grzeczny oprócz epizodów wiadomo. A ja nie mam siły... Jutro TŻ wraca do pracy.moze to dlatego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co z poprostu? Juz chyba urodzila?
|
|
#5021 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Każdy czasem ma dość nawet przy aniołku. Będzie dobrze ![]() Sam 4 godziny Wow,! Morelle Kurde Karola Dobrze zrobiłaś, nie stresuj sie ta sytuacja. To wam.ma być z gośćmi komfortowo, będzie jeszcze sporo czasu na spotkania z siostrą tż. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5022 |
|
Zakorzenienie
|
Śpi. . Nie wiem ile.
Za 30 mijają kolejne 3h. Więc się pewnie obudzi :/ ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- W ogóle nowy wątek by się przydał, ale poczekajmy na poprostu i KociaMatka
|
#5023 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny. Szlak mnie trafia. Tesciowa zawsze tak za córka obstaje się. Ostatnio przywiozła od siostry Męża taka metryczke dla naszej Alicji z datą urodzenia, masa ciała, długością itp. 5 razy dopytywala się czy napisałam do niej z podziękowaniem...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Co do wątku to poczekajmy to od razu przeniesiemy wątek z poczekalni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poczytaj mleczne wsparcie,hafije. Mi się kojarzy że smarowalam wtedy olejem kokosowym żeby to rozmiękczyć.
|
|
#5025 |
|
Zakorzenienie
|
Sam, dzieki za info o spr szczeliny. Jak moja glizda sie da odłożyć to sprawdzę jak to u mnie. Jak sie karmi na żabę?
Taedio - super, ze synek tak ładnie przybiera. Karolinuusia - no mi tez sie wydaje ze nie ma co tak przezywać przełożenia wizyty. Tez myśle co z Poprostu. Od razu mam wizje CC i znieczulenia ogólnego. Ja wtedy musiałam leżeć i nie mogłam dosięgnąć do telefonu zeby do was napisac. U nas ciezko. Od rana znowu męczą Klaudię gazy i od rana nie moze zasnąć. Co zaśnie to po chwili sie budzi i przykurcza nogi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#5027 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O jejku devilku jak super! Już się nie mogę swoich warsztatów doczekać ![]() Cytat:
a myślisz ze siostra męża faktycznie mogła mieć pretensje i żal ze im odmowiliscie Czy to teściowa przesadza? Nie przejmuj się Morelle Pestka cudna, wystrojona jak dama ![]() U nas była położna, nie zapomniała w cyckach nadal mam śmietanę wazy 4620, dziś mija trzy tygodnie od wyjscia ze szpitala, wiec przytył już ponad kilogram położna chwaliła bardzo 🏻 następna wizyta 21 sierpnia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#5028 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chciał się wykonać zapis i nie mogli go sprawdzić czy dobrze słyszy. Uspokajali ze może jeszcze nie wszystkie wody się oczyściły bo tak bywa a mi wód przecież nie brakowało i kazali przyjść drugi raz. Za drugim razem strasznie płakał i nie dał sobie wsadzić sprzętu do ucha na dłużej niż 10sek :P wiec jutro idziemy trzeci raz ![]() Taedio, ruskie uwielbiam ale tym razem padło na pierożki z jagodami ![]() Xzora, u nas z kolei dzisiaj bardzo spokojny dzień, w porównaniu do wczoraj... oby nie cisza przed burza bo widzę ze te nasze dzieciaczki to nieprzewidywalne i jednego dnia aniołki a drugiego potrafią dać do wiwatu.. trzymam kciuki żeby u was szybko przeszło ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Wow piękna waga! ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#5029 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki za info nt. szwów. u mnie dopiero 9dni minelo. moze za szybko chce sie go pozbyc? no ale widze ze juz zagojone jest z zewn. wszystko to po co mi on.. Cytat:
![]() teściowa nadpobudliwa z tym poprawianiem małej. przystopuj ją.. Cytat:
no tak wiem ze na mokro ten szew łatwiejszy do zniesienia. ale juz teraz wyjątkowo drażni nawet na mokro.. poczekam jeszcze troche. Cytat:
![]() znajomi mają dla nas chuste. najpierw spróbuje sama pocwiczyc troche z yt. a jesli nie bedzie mi to wychodzilo to pod koniec sierpnia w moim fitnes dla mam jest spotkanie wlasnie z nauką motania chust to sie zapisze w razie czego. mąż pojechal do urzędu po dokumenty i zalatwic akt urodzenia. i pisze mi na whatsup: dajemy drugie imie Erykowi? moze byc Szymon? odpisz szybko bo tu siedze i wypisuje.. takze na szybko, drugie imie zalatwione w kilka sekund..
|
|
|
#5030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#5031 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zasnela po raz setny. tym razem moze na dluzej bo na mnie. tylko czuje jak jej sie przewraca, budzi sie i placze. tule, zasypia i od nowa. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- co do tesciowych ja mam free do chrzcin. w tym tyg bedzie moja mama, brat tz przylatuje i moja sis z narzeczonym. takze bedzie fajnie
|
|
#5032 |
|
Zakorzenienie
|
Nonie
Tp.chyba tylko ja śmietany nie mam :/ piękna waga ![]() Minini Niech.położna ci ściąganie jak.może, zawsze to szybciej. Aggs Oby jutro badanie słuchu wyszło ok. U Hugo w szpitalu kilka razy podchodzili.do.jednego ucha, bo zawsze coś przeszkadzało. Ale jest ok! U nas też dziś ( na razie) spokojnie. Oby tak juz zawsze było ![]() Minini U.nas też drugie imię wybrane błyskawicznie było 👍 Hugens śpi juz 3 godzinę, na spokojnie zjadłam.obiad i posiedziałam z mężem przy kawie i tv ale cycki juz trzy razy czułam jak napływają.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5033 |
|
Zakorzenienie
|
U nas była położna z wagą, mały ladnie przybiera po ok 38 g dziennie, obecnie waży już ponad 4 kg
|
|
|
|
#5034 |
|
Zakorzenienie
|
Super Steves
u nas bedzie jutro ostatni raz, ciekawe ile waży, bo niewiele przybierał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5035 |
|
Zadomowienie
|
Minini pani doktor neonatolog wypisala nam skierowanie bo slyszala jakies szmery na serduszku. Natomiast byla u nas pani pediatra tydzień temu i ona z kolei zadnych szmerow nie słyszala ale poradzila zeby jednak sprawdzić u kardiologa.
Pestycyda nie wiedziałam ze taka biala kulka na brodawce to zatkany kanalik az zaczelam czytac i szukac zdjęć bo ja mam takie cos w sumie od poczatku. Ale pierś nie boli, brodawka jest wrażliwa i zawsze jak zaczyna mala jesc to boli jak skurczybyk. Mam nadzieje ze mi to zejdzie. Karola teściowa wrażliwa na punkcie córeczki widać. A Ty się tym nie przejmuj 😉 Devileek super z ta chustą ☺ 3h spaceru łoooł Mała podziwiam ☺ my wychodzimy na pół godziny czasami troche dluzej ale to musi Nela być najedzona bo nie wyskocze w srodku wsi i nie bede jej karmic 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5036 |
|
Zakorzenienie
|
Mój był dziś wazony w przychodni i waży 6200
kto da więcej?
|
#5037 |
|
Zakorzenienie
|
Omg! Waga ciężka, Tymon tyle ważył jak miał 3 miesiące
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5038 |
|
Zadomowienie
|
Cashmere niezle, idziecie równo widzę z waga ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5039 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow dziewczyny ale wasze 'maluszki' mają wagę
u nas położna teraz będzie 3 raz dokładnie w środę mam nadzieję że mała ma prawie 3900 ,bo ostatnio miała 3680 więc tak by mniej więcej wypadało u nas nocki są spokojne . Najgorsze są wieczory bo mała jest nie najedzona. Nie mam pojęcia o co jej chodzi bo walczy z cycem pręży się jęczy i rzuca na cyca jakby nic w nim nie było ,a jak puści to mi aż z brodawki kapie i jak ścianę to leci. Więc mleko jest . Nie czaje tej naszej Emci ![]() Poprostu - cały czas mam kciuki zaciśnięte niech skończy się ta męczarnia już dla Ciebie ,a może już tulisz maleństwo :-*Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5040 |
|
Zakorzenienie
|
Nonie, brawa za wagę i śmietanę
![]() Minini, Eryk Szymon brzmi super ![]() Carolles, mnie pierś tez nie boli ale brodawka już tak. Tylko nie wiem czy młody pogryzł czy to zatkane ujście kanalika... Cashmere, kawał chłopa ![]() Ja już się bałam dzisiejszego wieczoru ale posLa mega kupą i dziecko śpi ![]() Czy ktoś mi powie czy może być jakaś zaleNosc między problemami z brzuchem Wojtusia a moimi zaparciami? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

mój w nocy dzisiaj tak ulał na odległość, pierwszy raz mu się to zdarzyło.. muszę obserwować. Najgorzej jest go odbić - jak bierzemy go do odbicia to zaraz jest krzyk i rzucanie się na wszystkie strony 

O

za spacer

jak super! Już się nie mogę swoich warsztatów doczekać 
w cyckach nadal mam śmietanę
położna chwaliła bardzo
🏻 następna wizyta 21 sierpnia. 

my mamy króliczka z tej serii, takiego do wozka mniejszego