|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5011 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kochana, pytasz się czy 1,3 kg w miesiąc to za szybko?? oszalałas? przepraszam, ale to na prawdę bardzo wolno! wg mnie powinnaś tyć szybciej. nie iwem ile masz lat, ale wnioskuje, że jesteś młoda, a brak okresu ma poważne konsekwencje. poza tym ważysz malutko, i to nie możliwe żeby ktokolwiek zauwazyl, że przytyjesz jeszcze 2 kg. zakryjesz jedynie wystające kości.. Wiem, że to nie jest łatwe, sama przez to przechodzę w tej chwili. ale zdrowie jest najważniejsze. Powtarzam jeszcze raz, to nie za szybko. więc o to się nie martw. Powinnaś martwić się raczej o to, że za wolno i później wróci okres... powinnaś skorzystać z pomocy psychologa, tak jest łatwiej ![]() Cytat:
![]() w każdym razie nie rezygnuj z przytycia! nie możesz. ![]()
![]() |
#5012 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Natomiast gdy troszkę pobudziłam się tymi hormonami i ździebko przytyłam, wrócił blask. ![]() ![]() W każdym razie nie ma co się bać terapii hormonami. Jeśli lekarz dobierze odpowiednią dawkę, będzie dobrze, a drobne skutki uboczne trzeba znieść w imię wyższego dobra. ![]() ![]() Tempo Twojego tycia jest OK, na pewno nie za szybkie, zazdroszczę Ci szczerze mówiąc, bo mi idzie dużo gorzej. Słuchaj lekarzy. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz biorę Duphaston, ma to na celu sprawdzenie, czy już wszystko w porządku, mam bowiem niski poziom estradiolu wciąż, ale może się podźwignie wraz z napływem tkanki tłuszczowej. ![]() ![]() Wszystko jest do naprawienia, jednym zajmie to mniej czasu, innym więcej, ale nasze organizmy naprawdę dobrze sobie radzą z regeneracją. ![]() Tylko jedz dużo i dbaj o siebie. ![]()
![]() |
#5013 |
Raczkowanie
|
Witajcie laseczki,jak Wam mija dzień? U mnie nawet ok,staram się jeść normalnie ale mi nie wychodzi ,zjem coś bardziej kalorycznego to już mam wyrzuty sumienia że za dużo zjadłam,zjem za mało to znów myślę o tym żeby cos zjeść chociaż do 1000 kcal ,wiem że muszę jeśc normalnie bo pracuję i wcale nie jest to lekka praca ale nie mogę
![]() ![]() No nic nie zanudzam,miłego dnia i dla wszystkich laseczek ![]()
#5014 |
Wtajemniczenie
|
Krytia, Słońce, ile masz lat? Jak zobaczyłam twoje zdjęcia aż coś mnie tknęło i nie pozwoliło podejmować dalszych prób odchudzania. Przepraszam, ale ty naprawdę jesteś wychudzona. Widzisz to w lustrze, ale dziwnie się czujesz gdy cyferki na wadze skaczą do góry? W twoim przypadku to ich "skakanie w górę" jest konieczne. Wiem, że jest ci ciężko, ale skoro wiesz, że jesteś za chuda powinnaś jeść, wpajać sobie do głowy, że musisz, że to dla twojego dobra, zdrowia, życia..więc jedz, na siłę, ale jedz! Wkońcu jedzenie ma być przyjemnością, a nie jakimś katowaniem się, a ty nawet nie powinnaś martwić się o jakieś nadprogramowe kcal! A tą koleżanką- nie przejmuj się. Ty akurat musisz przytyć, więc te uwagi typu "przytyłaś" niech cię nie martwią a cieszą, wkońcu chcesz lepiej wyglądać
![]()
#5015 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki. Miałam nie zaglądać na Wizaż. Jednak nie wytrzymałam,musiałam zobaczyć co tam u Was i jak sobie dajecie radę. Wczoraj nie weszłam,miałam sobie wszystko przemyśleć,jednak w końcu nie doszłam do żadnego wniosku.
Chyba jest jeszcze gorzej z moją samoakceptacją niż było. Nie mam już sił. Nie wiem czy jest jeszcze sens dalej walczyć. Zaczyna mnie to męczyć. Idąc do szkoły dzisiaj powtarzałam sobie jedynie jaka to jestem gruba,że muszę schudnąć,że jak ludzie na mnie patrzą to widzą grubasa. Nie wiem co TŻ we mnie widzi,nie rozumiem dlaczego ze mną jest,czasami chciałabym aby znalazł sobie inną dziewczynę,ładniejszą,szc zuplejszą. Bardzo go kocham,jednak nie potrafię zrozumieć,dlaczego on kocha mnie,skoro tak się zachowuję. Jestem za gruba moim zdaniem,nie jem większości rzeczy takich jak on,nie mogę patrzeć jak znajomi w szkole co chwila jedzą bułki słodkie,mini pizze,popijają to colą czy fantą i jest super. A ja znowu redukcja. Wczoraj 1300kcal, dzisiaj pewnie będzie podobnie. Mam ochotę nawet na mniej. Na szczęście ograniczyłam się jedynie do w-fu i chcę robić brzuszki. Wyglądam i czuję się okropnie. Nie mam siły już dłużej walczyć. Asilos Magdalena - Wzruszyła mnie Twoja historia,podziwiam Cię,że jesteś taka silna ![]() Nawet nie wiesz ile radości sprawiło mi przeczytanie postu o tym maśle orzechowym,niezmiernie się cieszę ![]() Plameczko - Ty i ja stoimy chyba w martwym punkcie. Jednak mam nadzieję,że znajdziesz siłę,aby dalej walczyć kochana ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#5016 |
Wtajemniczenie
|
Agness- mogłabym prosić o jakąś twoją fotkę? Bo ty masz raczej problem z samoakceptacją, a nie wyglądem. Napewno nie wyglądasz okropnie, to tylko twój zamazany obraz siebie. Skoro tyle Wizażanek mówiło ci, że masz świetną figurę, to raczej by nie kłamały, nie? Przecież nie umawiałaby się, żeby kłamać cię chociaż w rzeczywistości byłoby inaczej. Jak widzisz- na forum wyrażamy swoją opinię, więc kłamanie byłoby bezsensu, a ty, kobito, musisz pracować nad samoooceną, a nie co chwila się redukować
![]() ewelcia48@onet.eu
#5017 |
Zakorzenienie
|
Ewelko - zaraz wyślę i z chęcią przyjmę również i Twoje
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5018 |
Zadomowienie
|
hmm a ja dzisiaj nie byłam w szkole. sama napisałam sobie usprawiedliwienie i teraz mam trochę wyrzuty sumienia.. boję się co będzie jak mama się dowei, no ale zobaczymy. byłam przez cały czas w lesie, spacerowałam, przemyślałam sobie to i owo, głównie dot. moich osobistych problemów, o ED raczej nie myślałam.
aczkolwiek później i tak doznałam jakiegoś olśnienia. muszę wyzdrowieć. przyszłam do do domu, rodziców nie było a już na mnie czekała zupa pomidorowa z ryżem. widziałam tam ten tłuszcz. i już myślę sobie 'nie ma ich, nie dowiedza sie ze nie zjadłam'. ale zaraz pomyślałam, że skoro nie zjem obiadu to w zasadzie wieczorny napad na lodówkę mam zagwarantowany. więc zjadłam. potem miałam zrobić nalesniki. powtórka z rozrywki jednak przemogłam się, bo w sumie tą zupą się nie najadłam. no i again to samo 'a może jeden? a może coś tam' i wtedy stwierdziłam że nie moge tak robić. że jeśli za każdym razem, po kilku dniach będę ucinać, jeść mniej, to to się nigdy nie skończy i będzie tak w kółko. i zjadłam te naleśniki (orkiszowe - pochwalę się, że wyszły mi PYCHA ![]() ![]() poza tym doszłam do wniosku, że nie mogę oglądać się na innych. że co z tego, że ktoś waży tyle i tyle i nie musi przytyć. co z tego, że ktoś tyje w takim tempie a ktoś ( ![]() ahhh rozpisałam się, wybaczcie ![]()
#5019 |
Zakorzenienie
|
Zooosiu - bardzo się cieszę,że doszłaś do takich wniosków
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oby tak dalej ![]() Krytio,Ewelko - Fotki wysłane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5020 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Enex ty studiujesz medycyne, prawda? Moze cos nam madrego powiesz? Wytlumaczysz? Zajrzyj tu do nas i sie odezwij. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#5021 |
Wtajemniczenie
|
Angess, przestań, dziewczyno, nie odchudzaj się. Jak ci się nie podoba ten twój brzuch czy uda to cwicz, same ćwiczenia potrafią zdziałać cuda, a ty zamartwiasz się i katujesz dietą. Figurkę masz fajną, co się martwisz
![]() Zosia- gratuluję, że się przełamałaś i zjadłaś te naleśniki ![]() ![]()
#5022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Porównywanie jest złe,ale nie potrafię inaczej. A czemu nie wierzę? Bo tego nie widzę ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#5023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie potrafię siebie zaakceptować,nie znam się na treningach,jedyne na czym się znam to na ułożeniu redukcyjnego jadłospisu,choć wiem,że powinnam jeść trochę więcej,znam zasady,ale o treningach (skutecznych) nie mam zbytnio pojęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorka Aga ale tym BMI 15 mnie załamałas ![]() ![]() ![]() Zaraz bedzie nowy watek zapewnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5025 |
Zakorzenienie
|
Baby - jest chuda,ale nie widać,że ma same kości czy coś.
![]() Założyłabym nowy wątek,ale KZ zajmuje się Ludzia ![]() EDIT: Albo zrobię kontynuację,bo wątek przekroczył 5000 postów,a Ludzi na razie nie ma. ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no to czekamy na Ludzie ![]() A propos słyszałam ze teraz w Francji weszlo cos takiego ze maja nie przyjmowac modelek z BMI nizszym od 18. Norma to 19-25. Co o tym myslicie? Bo moim zdaniem to bardzo madre jest. Dziewczyny moze wkoncu przestały by sie odchudzac ,nie panowała by moda na wystajace zebra i kosci biodrowe. Moze wkoncu pokazali by ze nie nie wyglodzone i wychudzone jest piekne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5027 |
Zakorzenienie
|
Dobra,wątek zamykam,mam nadzieję,że się Ludzia nie pogniewa
![]() Zapraszam do kontynuacji : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=251220
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.