![]() |
#5012 |
Zadomowienie
|
Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. IV
to ja zrobie wyjątek bo wcale nie zamierzałam sie uczyć przez świeta
![]() Dziś byłam w bibliotece ale okazała się zamknieta a chciałąm skserować zarzyckiego ![]() ![]() Ale angielskiego sie poucze ![]()
#5013 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ale do masażu czy do kąpieli?
![]() często wlewam do wanny zwykłe olejki, ostatnio np. olejek Nivea do bardzo suchej skóry, albo oliwkę LipoCell Ziai, świetnie pachnie pomarańczami. poza tym TŻ mi często przynosi jakieś saromatyczne olejki do kąpieli właśnie, albo do masażu, ale to są odlewki w zwykłych buteleczkach bo jego tata jest m.in. masażystą, nazw nie znam. ![]() Cytat:
![]() wczoraj zrobiłam prezentację na speaking, dziś siedzę nad gramatyką.. ![]() muszę jeszcze zrobić słownictwo, literaturoznawstwo, historię literatury, historię obszaru językowego.. ![]() ![]() a tak dla relaksu, to byłam dziś w Rossmannie. ![]() ![]() ![]() jak mi się nie chce robić tej grammy! ![]() dziewczyny, co robicie w sylwestra? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5014 |
Zakorzenienie
|
Coś nas zaniedbują z tym zamknięciem wątku
![]() Marta, przeczytałam w innym wątku o Twoim prezencie, cudo po prostu! Ja dostałam na osiemnastke od rodziców to, ale troche sie mojej mamie części pomyliły i w sumie wszytkach książek nie mam ![]() Spisał się, doceń go koniecznie, widać, ze mu zależy ![]() Ja sie niby uczę, ale wczoraj stwierdziłam, że w sumie wolno mi to idzie, patrząc na ilosc materiału ![]() Choc nie chce mi sie bardzo. W świeta mi sie dobrze uczyło, bo nudno było ![]()
![]() |
#5016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Postanowiłam pokazać moją Jeżycjade ![]() Ehh ja tż niby się ucze, mam pełno rzeczy do zrobiania,a idzie mi jak po grudzie ![]() Ywonula: Niestety po powrocie do domu przestałam robić a6w ale jeszcze zaczne ![]() Fuksja: Ja cię podziwiam, masz w sobie tyle energii na wszystko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co robimy w Sylwestra? Siedzimy w domu ![]() Wróciłam z wyprzedaży z gliwickiego FORUM. Chyba się starzeję, chyba już nie ma mnie takie rzeczy ![]() ![]() ![]() I powiem Wam, że zawiodłam się na tak wychwalanej tutaj na wizaży Berschce, Zarze, Stradivariusie itd. Miałam kupić spodnie i bluzki, a kupiłam same głupoty (ciepłe kapcie zimowe, kolejną "elegancką" piżamę <ciekawe po co mi ona ![]() ![]()
![]() |
#5018 | ||
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zwłaszcza Zarę, Stradivariusa, Cubusa, Bershkę, Oysho, Pull&Bear i H&M, bo mają więcej ciuchów niż u nas. jakie obniżki były? tzn. głównie chodzi mi o Stradivariusa, Bershkę, Oysho i P&B. ![]() muszę się wybrać koniecznie, ale myślę, że po nowym roku dopiero. ale czytałam, że sklepy Inditexu robią nowe promocje co 2 tygodnie, więc powinnam się załapać. ![]() EDIT: no i oczywiście pokaż swoje zakupy!. ![]() a co do sylwestra, to my z TŻem się wybieramy na taką bardziej oficjalną imprezę ze znajomymi TŻa z pracy. stresuję się. ![]() ![]() Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2008-12-27 o 17:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5019 |
Konto usunięte
|
Jest w tym prawda, że Fuksja i Em sprawaiają wrażenie bardzo energicznych, takich kobiet sukcesu (dla mnie, tj. ja również odnoszę takie wrazenie a psize wrażenie bo niestety nie poznałam Was w realu)
![]() Też byłam dziś na wyprzedażach ![]() Ale za wiele nie kupilam, bardzo skromnie wręcz w porównaniu do poprzedniego roku, to chyba dlatego, ze nabrałam dystansu do takich akcji i teraz też wybieram tylko te ubrania czy artykuły których naprawde potrzebuję lub które prawdziwie mi się podobają a nie tylko dlatego ze coś jest przecenione na przykładowe 29 zł z 99zł ![]() Tak więc przechodząc do konkretów kupiłam "japonizującą" sukienkę w Stradivariusie (49zł z 119zł), i 2 pary czerwonych majteczek w Oysho (9,90 z 19,90zł i 14,90 z 24,90zł ) ![]() Chciałam też kupić kalendarz w Empiku, taki notesowy na 2009rok. Znalazłam pozornie odpowiedni za 16 zł z kremowymi kartkami, duzą ilością na notatku i plany dnia, przejrzystym układem graficznym i w ładnej twardej okladce i zmierzajac do kasy zaczęłam go uwazneij przeglądać po czym tak przewracam kartki i patrze a tam jakiś powiedzmy 6 marca i wydrukowana notka - "Dzień spowiedzi świętej", kilka dni dalej inna data i przykładowa notka - "Dzień świecenia liturgii takiej a takiej...", gdzieś w trakcie - "Okres postu"....To był kalendarz liturgiczny czy jak tam to się poprawnie nazywa ![]() ![]() ![]() A sylwestra spędzam razem z Tż i jego koleżanką i jej chłopakiem u tego chłopaka w domu. Tak kameralnie w czwórkę ![]() Ja się w świeta nic nie uczyłam, ale dziś już zaczęłam dalsza naukę do matury, jescze tylko 4 miesiace ![]() Fuksjaa ilu angielskich słówek uczysz się dziennie? Czy też ilu jesteś w stanie? Edytowane przez 201707171556 Czas edycji: 2008-12-27 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#5020 | |
|
Cytat:
![]() okaże się kiedyś. ![]() ![]() ![]() podobnie jak Ty, nabrałam dystansu do wyprzedaży. kiedyś kupowałam masę ciuchów, które w gruncie rzeczy potem leżały (i teraz je wywalałam z szafy ![]() ![]() ![]() fajny taki kameralny sylwester. ![]() ![]() ja dziś kupiłam sobie kalendarz właśnie. ![]() ![]() ![]() a co do tego ile słówek się uczę, to nie mam pojęcia i chyba nawet nie jestem w stanie tego ocenić. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2008-12-27 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Sporo bluzek za 25zł. Stradivariusa i P%B tak średnio pamiętam, ale w Stradivariusie tłumy i wszystko porozwalane, więc pewnie dałoby się coś wybrać ![]() Zakupy pokażę jak kupuię cyfrówkę - a chyba kupię już niedługo ![]()
![]() |
#5022 | |
|
Cytat:
![]() coś czuję, że muszę się wybrać do Forum. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tutaj zebrałam w jednym poście wszystkie opinie dot. wyprzedaży w FORUM, może Cię to zainteresuje ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=877 Ja pewnie wybiorę się jeszcze w sobotę, po szkole.
![]() |
#5024 | |
|
Cytat:
![]() a potem muszę wreszcie wyprasować te ciuchy, bo same się w końcu nie wyprasują. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5025 | ||||
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czytałam, fajne toto na nudne dni. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Durga, kochana, jakbyś kiedyś prześledziła jakiś dzień z mojego życia, to duże szanse, że wyglądałoby to tak: zieeeew, oo już 12. co dziś jest? poniedziałek, no tak.. mam wykład.. ee, na jeden wykład to się nie opłaca. a po południu spotkanie azsu. eeee, skoro i tak nie idę na uczelnię to nie ma sensu wstawac, takie marnotrastwo czasu, pouczę się czegoś przynajmniej. a potem snucie się w piżamie po domu bez celu. i, oooo, już wieczór? ale ten czas zleciał.. ![]() pam, co Ty studiujesz? ![]() Ja mam ładniutki kalendarzyk z Glamour, taki biały w czarne kwiatki, podoba mi się. ![]() Dziś 10 godzin łaziłam po sklepach. ![]() ![]() A z takich zwykłych ciuchów, to 4 bluzki, golf, dwie bluzy, kolczyki [idealnie pasujące do mojej sylwestrowej wizji ![]() ![]()
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2008-12-27 o 21:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#5026 |
|
Em. 9 pasków?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5027 |
Zakorzenienie
|
Em:Dla mnie też to idealny prezent
![]() Mój tż doskonale wie co mi się podoba i z czego bede zadowolona, zna mnie już na wylot ![]() Zasmuciło mnie to, że coraz mniej ludzi czyta książki... Dzieci ciągle siedzą w internecie, grają w gry komputerowe, oglądają telewizje, ale nie czytają książek. Pamiętam moje dzieciństwo ,gdzie czytałam namiętnie Kubusia Puchatka czy Dzieci z Bullerbyn, teraz dziecku nie chce się czytać bo przecież może obejrzeć w telewizji, albo nawet po co zawracać sobie głowe jakimiśbzdurami w ksiązkach lepiej pograć w gre ![]() Stąd te wnioski o czytaniu, ponieważ spotkałam się z koleżanką i jej chłopakiem no i wiadomo pyta się co dostałam na prezent od tż, no i mówie zachwycona że 18 tomów Jeżycjady. Mina koleżanki bezcenna. Nie mogła zrozumieć jak można się cieszyć z książki. Ona potrafi czytać tylko Joya, Cosmopolitan itp gdzie więcej obrazków niż tekstu. Za to sama pokazała mi bransoletke od jej chłopaka i zachwycała się jaka to ona droga bo kupiona w aparcie. Jednak smutno mi się zrobiło jak popatrzyła na mnie jak na idiotke no bo przecież ona dostała biżuterie, a ja książki więc z czego to ja się tak ciesze... Ehh rozpisałam się ale targają mną jeszcze emocje... jak to dla niektórych licząsię tylko pieniądze ![]() Koniec mojego zaśmiecania wątku własnymi refleksjami. Czytając wizaż zauważyłam zakupowe szaleństwo, szkoda, że ja dopiero od 5 bede mogla pozwolić sobie na zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5028 |
Zakorzenienie
|
Mówicie, że nabrałyście dystansu do wyprzedaży... ja doszłam do wniosku, że ostatnio nabrałam dystansu do WSZYSTKIEGO.
Byłam dzisiaj ze znajomymi z liceum na piwie i... wróciłam o dziesiątej ![]() ![]() ![]() ![]() Co do kalendarza, to ja dostałam właśnie taki przefajny pod choinkę, z TeNeues ![]() Em pokazuj zakupy! Jezu, znów Eurotrip w telewizji... EDIT: Marta podobnego zdania jestem w kwestii książek. Sama siostrze kupiłam 2 książki teraz, bo wiem, jak to wszystko wygląda. W ogóle jakoś nie bardzo umiem to pojąć, bo dla mnie książka jest jednym z najlepszych pomysłów na prezent, bo przecież jest taaaaki wybór, dla każdego można by było coś znaleźć. No ale cóż.
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' Edytowane przez uhahana Czas edycji: 2008-12-27 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#5029 |
|
Książki to tak ogromna częśc mojego życia, że nawet nie wiem co na ten temat napisac..
![]()
![]() |
#5030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no, zaszalałaś z zakupami ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5031 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale to było jeszcze przed świętami, w trakcie okienka i ja taka obładowana na uczelnę poszłam ![]() A co do książek, to ja też uwielbiam czytać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5033 |
Zadomowienie
|
A ja czasami sobie wyobrazam ze siedze w wygodnym fotelu, z ogromnym brzuchem i czytam ksiązke o życiu płodowym
![]() A obok mąż robi obiad ![]() Marta rozumiem Cie, sama mam mnóstwo takich koleżanek, mam mnóstwo znajomych, którzy nie mogą tego pojąć po co się idzie na studia, bo im by się nie chciało już uczyc... Smutne to... A co do koleżanki, to zawsze może się zdarzyć tak, że zgubi bransoletke, a nawet jeśli Ty byś zgubiła książki to zostanę w Tobie te mądrości, które w nich znalazłaś ![]()
![]() |
#5034 |
|
ja też nie rozumiem ludzi dla których czytanie książek jest głupie i nudne.
![]() i zgadzam się z tym co napisałyście. a poza tym, mam cholernie zły dzień. ale o tym napisałam gdzie indziej. idę się uczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#5035 |
Zakorzenienie
|
Marta, jakoś tak mi pozytywnie, że znowu Wam się układa
![]() Ja miałam isc dzisiaj na zakupy do mojego FORUM, ale pozniej stwierdziłam, że mi się nie chce i nic sie w sumie nie uczyłam, wiec powinnam nadrobic. Ale czytajac Wasze posty...chyba nie wytrzymam! ![]() ![]() U mnie dzisiaj megaskacowany dzień. I to nawet nie ja mam kaca, ale mama, tata i brat, bo wszyscy wczoraj imprezowali ![]() Kurczę kompletnie we mnie brak zyciowej energii. I to nie tylko dzisiaj niesetety. W sumie to ja chyba..nie jestem naprawdę szczesliwa ![]()
![]() |
#5036 |
Rozeznanie
|
mi też się wydaje, że Em. to taka energiczna kobieta sukcesu
![]() ![]() ale! zmotywowałyście mnie i [pomijając, że niedziela] zrobiłam noworoczne porządki i powywalałam graty. Postawiła cały dom na nogi ![]() rodziców wygoniłam do kina. wzięłam kąpiel, teraz chwila na herbatę i zabieram się do Tż ![]() aa nauka? nie zając ![]() co do książek to macie rację ![]() ![]() Co do prezentów to moim zdaniem nie liczy się cena. Ważne, że Tż chce sprawić radość. Jeżeli ktoś ma bzika na punkcie perfum to będzie się cieszył z setnego flakonika a jeżeli dziewczyna lubi biżu to typowy prezent ędzie też udany. Zależy jak podchodzi do tego osoba która obdarowywuje. Gdyby sobie olał wtedy można byloby mu coś zarzucić. marta nie przejmuj się koleżanką, jej by to może nie ucieszyło. A właśnie to jest wyjątkowy prezent dla Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5037 | ||
|
Cytat:
I ja też nie. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5038 |
Zakorzenienie
|
O nauce pisać nie będę, bo tak się odzwyczaiłam od niemieckiego przez te święta, zdaję sobie sprawę, że w styczniu trudno będzie się przyzwyczaić.
Bliższym językiem jest teraz angielski od ilości oglądanego House'a. Miałam jechać do Warszawy, do koleżanki, ale sprawdziłam stan konta i gdybym kupiła bilety autobusowe, zostałoby zbyt mało pieniędzy. Nie jadę. Zostaję w moim mieście, nie wiem, co będę robić. |
![]() ![]() |
![]() |
#5039 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na zakupy nigdy nie jest za późno, szkoda, że od mojego miasta do najbliższego centrum handlowego jest 80km ![]() A dzień też mam taki zamulisty, troche mnie przeziębienie wzieło i łykam gripeksik, ale dalej nic mi się nie chce. Obejrzałam film, przeczytałam 40 stron ustawy i to wszystko przez caaaluuutki dzień ![]() Cytat:
Dziewczyny mam proźbe mogłaby któraś z was wysłać mi adres naszego forum bo nie mam na tym lapku go |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5040 |
|
Marta wysłałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.