Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-19, 17:28   #5011
santos
Zakorzenienie

GG do santos
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez Tuppence_ Pokaż wiadomość
Oj, dostało mi się po głowie. Dziękuję bardzo. Czy w takim razie mogłoby być:
Ś: 6 łyżek płatków owsianych na mleku/wodzie z serkiem smakowym Danio ???
II Ś: jogurt z musli???
K: wieśniak i warzywa i do tego kromka lub dwie chleba razowego lub zwykłego czy juz bez chleba? (po razowym mam problemy z żołądkiem więc się przerzuciłam na biały)
Staram się upychać to białko gdzie się da, ale sądziłam, że na śniadanko można zjeść węglowodanów trochę więcej. Smażę zawsze na oleju. Kanapki smaruję cienko margaryną. Będę jadła jeszcze trochę orzechów. Czy to wystarczy na tłuszcze?
Dodaj oliwe z oliwek do obiadu (mozesz na niej smazyc), margaryne zmien na maslo. Jesli masz klopoty z pelnoziarnistym to jedz chociaz taki bialy z duza iloscia ziaren, albo taki "mokry" zytni pakowany w folii (sprzedaja np z pestkami dyni, ze sliwka itd). IIS - ZLE> jogurt to same wegle, a tu jeszcze musli. Zmien na twarog, albo kromke ziatnistego z jakas wedlina, albo np jajecznica czy jajka z majonezem. Na sniadanie mozna jesc wegle, ale nie SAME wegle, a mleko+ platki = same wegle. Mozna jesc i bialko i tluszcz i wegle (choc lepiej nie laczyc tluszczy i wegli) np jajecznice z chlebem albo owsianke. Po co ci ten smakowy danio? Zrob owsianke na mleku, dorzuc troche pestek slonecznika i np wkroj banana czy jablko. Bedzie slodka, pozywna i z bialkiem. Bialko jest tez w cieciorce, soczewicy, fasoli. Zamiast tego jogurtu zjedz na 2 sn salatke z ktoryms z tych produktow.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 17:29   #5012
stupify
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tuppence_ Pokaż wiadomość
Oj, dostało mi się po głowie. Dziękuję bardzo. Czy w takim razie mogłoby być:
Ś: 6 łyżek płatków owsianych na mleku/wodzie z serkiem smakowym Danio ???
II Ś: jogurt z musli???
K: wieśniak i warzywa i do tego kromka lub dwie chleba razowego lub zwykłego czy juz bez chleba? (po razowym mam problemy z żołądkiem więc się przerzuciłam na biały)
Staram się upychać to białko gdzie się da, ale sądziłam, że na śniadanko można zjeść węglowodanów trochę więcej. Smażę zawsze na oleju. Kanapki smaruję cienko margaryną. Będę jadła jeszcze trochę orzechów. Czy to wystarczy na tłuszcze?
serków smakowych na R nie jadamy koleżanko hm 6 łyżek owsianych na mleku ok, ale dodaj coś więcej do nich może jakiś cynamon, otręby jabłko? <; poza tym możesz dodać serek wiejski, albo twarożek
II - można zjeść jogurt ale naturalny tylko z otrębami bardziej bym poleciła, ale ja preferuję na II zjeść jakieś kanapki z razowca z dużą ilością chudego twarodu, pomidorem, szynką chudą i możesz wrzucić jakiś owoc
Orzechy jedz na powieczorek, tak z garść z serkiem homo najlepiej naturalnym
A co do kolacji to wieśniak z warzywami, chleb niekoniecznie, możesz jajko jakieś wrzucić
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 17:42   #5013
Anarchia
Rozeznanie

Cytat:
lubi!

okres? hm, za dużo błonnika? może coś Ci zaszkodziło?
proroku. okres! ale kurde okres to jest balon a nie fałda jak ja mam, taka co sie siedzi i wisi nad portkami.. O.o za duzo przy kompie eh. ale taki moj los, przyszlego grafika komputerowego chyba.

moj dzisiejszy jadlospij prosze o ocenke wydaje mi sie ze duzo wegli hm

1. kromka 50g zytniego z siemieniem lnianym z przysmakiem sojowym serkiem homo i wiejskim i warzywkami pol jablka
2. wasa 3 ziarna z danio warzywnym pomieszanym z twarogiem i warzywkami i zagryzana tym serkiem ;P
3. placek owsiany (z zalozenia- bo wyszedl mi placek puzzle ;d) duze jajo 4 lyzki owsianych otreby troche mleka suszona sliwka pare rodzynek ziarenka dwie morelki kawalek jablka garsc otrebuskow (ufff) popackane bogato miesznka twarogu kefiru serka homo i drzemu brzoskwiniowego
teraz zagryzam suszone gruszki ale troszeczke tylko
4. wiesniak z rzodkiewka lub serek homo z orzeszkami i suszonymi sliwkami i dwa piwa pewnie bo mecz i do umilenia pracy ale za to pocwicze wiecej! (juz wiadomo od czego ten brzuch rosnie eh %)
Anarchia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 17:44   #5014
Tuppence_
Raczkowanie

--> santos, stupify
Mogłabyś, proszę, wyjaśnić czemu masło nie margaryna? Zawsze myślałam, że masło jest "gorsze". I myślałam, że na R majonez jest zakazany na amen.

To jeszcze raz:
Ś: owsianka z bananen albo innym owocem, może do tego jakieś ziarno czy orzechy?
II Ś: kanapka z jakiegoś pożywnego chleba z polędwicą i warzywkami
lub owoc z jogurtem naturalnym
lub (tu nie jestem pewna czy może być, najwyżej znowu mnie objedziecie) wieśniak z czymś słodkim typu owoc czy te dżemiki dołączone do serków

A tak poza tym to nie mogę już patrzeć na te twarożki (choć dopiero zaczynam). Wieśniak jest ok, ale twarożki są dla mnie bez smaku (może złe wybieram albo źle przyrzadzam?)
Bardzo Wam dziękuję dziewczyny za uświadomienie mnie! jesteście kochane.
Tuppence_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 17:53   #5015
suzana1618
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
To czemu jestes na R?
Czemu nu R? Bo zle sie czuje w swoim ciele i chciałabym zrzucić jakies 3kg
suzana1618 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 17:56   #5016
agussssia
Rozeznanie

nie znam sie aż tak. ale te niektóre jadłospisy na wątku przykładowych jadłospisów sa troche beznadziejne.

mój dzisiajszy też jest troche beznadziejny jak zawsze.
na R
śniadanie: owsianka na mleku 0.5 % z kilkoma rodzynkami , ok pół miseczki
2śniadanie. 4wasy z orzechowym - wiem wiem mam zstąpić tą wase ;]] i jabłko
obiad : filet z piersi kurczaka na parze pół woreczka kaszy gryczanej i 2 ogórki - konserwowe
podwieczorek : nie było mnie w domu i nie miałam jak zjeść :/
kolacja : kawałek piersi z kurczaka na parze z obiadu i twarożek posypany cynamonem
może jeszcze zjem jajko bo jest 19 a późno chodze spać.

i jak ??

agussssia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 17:57   #5017
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

blablabla U.

1. dwie kromki słonecznikowego z masłem, twarożek domowy, jabłko, herbata
2. kanapka jw. z tym samym twarożkiem bo trochę zostało
3. makaron razowy z masłem cebulą i serem
4. duży lód włoski, jedna mamba, z litr wody min, jabłkowej
5. wiejski lekki, bułka z posypką owsiankową z masłem, herbata
cztery czekoladki mon cheri i 4 kostki gorzkiej

Edytowane przez moniczkaaSnk
Czas edycji: 2009-05-19 o 18:31
moniczkaaSnk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 17:59   #5018
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez suzana1618 Pokaż wiadomość
Czemu nu R? Bo zle sie czuje w swoim ciele i chciałabym zrzucić jakies 3kg
A nie wpadlas na to, ze cos z twoim organizmem jest nie tak, skoro nie masz okresu i wypada sie zajac najpierw tym, a nie chudnieciem (zwlaszcza tak niewielkiej ilosci)? Masz dobre BMI?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 18:00   #5019
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4

Dziewczyny mam do was pytanie, bo nie wiem jak sobie to wyjaśnić. Dlaczego węglowodany są tak bardzo odradzane na R wieczorem i po południu? Właściwie to będąc na diecie ok 1700 kcal schudłam kilka kilo jedząc węgle o każdej porze dnia, więc w czym problem? W tym, że powodują głód, czy utrudniają bezpośrednio chudnięcie??
Pytam tak z ciekawości... Bo te węgle chyba nie są wcale takie straszne, jak można się przekonać czytając ten wątek?
Stary 2009-05-19, 18:25   #5020
stupify
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agussssia Pokaż wiadomość
nie znam sie aż tak. ale te niektóre jadłospisy na wątku przykładowych jadłospisów sa troche beznadziejne.

mój dzisiajszy też jest troche beznadziejny jak zawsze.
na R
śniadanie: owsianka na mleku 0.5 % z kilkoma rodzynkami , ok pół miseczki weź to mleczko zamień na 2% i dorzuć coś jeszcze do tej owsianki, jakiś owoc, banan, jabłko ile łyżek sypiesz owsianych? mam nadzieję że się najadłaś
2śniadanie. 4wasy z orzechowym - wiem wiem mam zstąpić tą wase ;]] i jabłko WAWALIĆ WASĘ I TO RAZ! Chlebek razowy z twarożkiem lekkim (z piątnicy najlepszy ) chuda szynka, pomidor albo ogórek i am am! ;d jabłko ok
obiad : filet z piersi kurczaka na parze pół woreczka kaszy gryczanej i 2 ogórki - konserwowe ok
podwieczorek : nie było mnie w domu i nie miałam jak zjeść :/ proszę mi tu jakieś nnkt wrzucić tj. orzeszki z serkiem homo naturalnym najlepiej
kolacja : kawałek piersi z kurczaka na parze z obiadu i twarożek posypany cynamonem
może jeszcze zjem jajko bo jest 19 a późno chodze spać. może być

i jak ??
Ogólnie dobrze, ale ta owsianka wydaje mi się marna, weź ją jakoś urozmaicaj będzie lepsza W II śniadaniu musi być białka trochę, twarożek na kanapkę ma być, i na podwieczorek jemy orzeszki nnkt ma być

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudynka4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do was pytanie, bo nie wiem jak sobie to wyjaśnić. Dlaczego węglowodany są tak bardzo odradzane na R wieczorem i po południu? Właściwie to będąc na diecie ok 1700 kcal schudłam kilka kilo jedząc węgle o każdej porze dnia, więc w czym problem? W tym, że powodują głód, czy utrudniają bezpośrednio chudnięcie??
Pytam tak z ciekawości... Bo te węgle chyba nie są wcale takie straszne, jak można się przekonać czytając ten wątek?
Jedząc węglowodany na noc, kiedy zapotrzebowanie organizmu na nie jest bardzo male narazamy sie na to iz nadmiar glukozy trafi do tkanki tluszczowej. Więc jemy posiłki czystobiałkowe na kolacje, białko 'dba' o mięsnie i pomaga w zrzuceniu tłuszczyku Jeśli chodzi o obiad to powinien zawierać węgle jak najbardziej. Tyle, że złożone (ryż brązowy, kasza) ponieważ nie podnoszą one gwałtownie poziomu cukru we krwi i tym samym jesteśmy dłużej syci, tak więc na obiad jemy węgle złożone + białko
Stary 2009-05-19, 18:25   #5021
aniaesz88
Rozeznanie

Mój dzisiejszy RRR naukowy, czyli z serii cały dzień nad książkami

śn: 2 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki Bran Flakes, łyżka rodzynek, jogurt naturalny (150g)
śnII: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z 2 plastrami szynki drobiowej, rzodkiewka, pomidor
obiad: grillowana pierś z kurczaka (jakieś 100g), mizeria z połowy ogórka i jogurtu naturalnego + kawa z odrobiną mleka (niesłodzona)
podwieczorek: garść orzechów włoskich
kol: serek wiejski lekki, rzodkiewka, przyprawa fit up

i jak? z tą kawą to bardzo źle? musiałam sobie podnieść ciśnienie w taki deszczowy dzień
proszę o ocenkę
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 18:56   #5022
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez aniaesz88 Pokaż wiadomość
Mój dzisiejszy RRR naukowy, czyli z serii cały dzień nad książkami

śn: 2 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki Bran Flakes, łyżka rodzynek, jogurt naturalny (150g)
śnII: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z 2 plastrami szynki drobiowej, rzodkiewka, pomidor
obiad: grillowana pierś z kurczaka (jakieś 100g), mizeria z połowy ogórka i jogurtu naturalnego + kawa z odrobiną mleka (niesłodzona)
podwieczorek: garść orzechów włoskich
kol: serek wiejski lekki, rzodkiewka, przyprawa fit up

i jak? z tą kawą to bardzo źle? musiałam sobie podnieść ciśnienie w taki deszczowy dzień
proszę o ocenkę
do śniadania dorzuć z jeszcz jedną łyżkę płatków owsianych, czemu do obiadu nie ma węgli? do podwieczorka, mogłaś dodac jakieś białko np. serek homo z tą kawą to nie wiem czym się przejmujesz, naprawdę ah i w śniadaniu brak białka

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 18:58   #5023
gosienkaa
Raczkowanie

Cytat:
skoro nie masz okresu i wypada sie zajac najpierw tym, a nie chudnieciem
no właśnie, jak to jest? czy w przypadku braku okresu w wyniku odchudzania zaleca się P czy po prostu jakąś dietę bogatą w potrzebne składniki czy jak?

gosienkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 19:09   #5024
olalola24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pidzamcia Pokaż wiadomość
Zapominasz o tym zeby napisać R /U /P trzeba się domyslać na czym jestes, ocenie jako R

I śniadanie 5.00wisianka: 4 łyżki płatków owsianych ( zwiększyłam ilość tak jak mi zasugerowano ) łyżka otrąb pszennych, 3/4 szklanki mleka 2%, serek homo naturalny 130 g, kawa ze słodzikiem.fajnie dodałabym tu jeszcze jakiegos owocka jablko/gruszka/kiwi/arbuz

II śniadanie 9.30: kromka chleba pełnoziarnistego żytniego, szynka z indyka, serek wiejski lekki kilka plastrów ogórka, pół pomidora, sałata, jabłko. Radzilabym zjesc 2 kanapki plus owoc bez tego wiesniaka

III śniadanie 13:30: kromka chleba pełnoziarnistego żytniego, szynka z kurczaka, pomidor, sałata. Tu bym zjadla tego wieśniaka z jakimś warzywem, np pomidor

Obiad: 16:30: pół woreczka brązowego ryżu, filet z mintaja pieczony w folii na 1 łyżce oleju, 250g gotowanych brokuł. mniam pycha,

Będzie kolacja: 19:00: 100g serka chudego białego, z odrobiną mleka i łyżeczka cynamonu. ok

mam nadzieje że do końca dnia nie zgrzesze

Prosze o ocene
mysle ze powinnas jesc 6 posiłków o 19 zjesc podwieczorek a o 22 kolacje czysto białkową. Bo wstajesz bardzo wczesnie No chyba ze o 22 kladizesz sie spac. robisz duuuze przerwy pomiędzy posilkami, nie jestes glodna pomiędzy nimi?
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 19:17   #5025
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez gosienkaa Pokaż wiadomość
no właśnie, jak to jest? czy w przypadku braku okresu w wyniku odchudzania zaleca się P czy po prostu jakąś dietę bogatą w potrzebne składniki czy jak?
po pierwsze - tłuszcze, a co do przytycia, zależy od wagi, którą osiągnęła odchudzająca się. ale bardzo często musi trochę przybrać, jeżeli waga jest na granicy normy na przykład.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

u:

1. przepyszna owsianka z bananem, orzeszkami ziemnymi, jaśkami i sosem toffi, kawa.

2. grahamka z camembertem i szynka drobiowa i keczupem, serek homogenizowany zmiksowany z truskawkami i wkrojone do niego truskawki.

3. zupa ryżowa z ryżem parbolied, ziemniaczki, grillowany schab, mizeria
d; garście dwie orzeszków w miodzie, kaFFFFFka

4. 3 gałki lodów, paczka lu GO! (50grrrrRr)

5. razowiec z masłem i serem żółtym, szynką i pomidorem x 3

jabłko, przekąska owsiana cynamonowa, w której się zakochałam.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 19:19   #5026
chanelkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bertha233 Pokaż wiadomość
Redukcja - dobrze ?

9.20 szklanka wody
9.40 dwie kwadratowe kromki razowego na miodzie, pół łyżki margaryny, dwa plastry pomidora, herbata zielona posmaruj raczej jakimś serkiem, margaryna niezdrowa
14.00 miseczka surówki wielowarzywnej, pół kalafiora "z wody", herbata zielona
15.00 średnie zielone jabłko, kilka orzechów ziemnych - koniec opakowania
18.00 średnia pierś z kurczaka (bez panierki, tylko troche przyprawy do kurczaka), pół papryki czerwonej

21-22 bieganie, 22.10 - 23 troszkę ćwiczeń, na koniec rozciąganie

za malutko i to dużo za malutko posiłek na 18 + kasza/ryż powinien byc na 14, a ten z 14 na 18
chanelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 19:20   #5027
agussssia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stupify Pokaż wiadomość
Ogólnie dobrze, ale ta owsianka wydaje mi się marna, weź ją jakoś urozmaicaj będzie lepsza W II śniadaniu musi być białka trochę, twarożek na kanapkę ma być, i na podwieczorek jemy orzeszki nnkt ma być

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Jedząc węglowodany na noc, kiedy zapotrzebowanie organizmu na nie jest bardzo male narazamy sie na to iz nadmiar glukozy trafi do tkanki tluszczowej. Więc jemy posiłki czystobiałkowe na kolacje, białko 'dba' o mięsnie i pomaga w zrzuceniu tłuszczyku Jeśli chodzi o obiad to powinien zawierać węgle jak najbardziej. Tyle, że złożone (ryż brązowy, kasza) ponieważ nie podnoszą one gwałtownie poziomu cukru we krwi i tym samym jesteśmy dłużej syci, tak więc na obiad jemy węgle złożone + białko
wiem wiem tylko że nie miałam w domu chleba akurat .
a może być taki chlebek? chyba 7 ziaren . pełnoziarnisty.
a owsianką sie najadłam. dałam 5 łyżek i łyżkę otręb pszennych.
jutro może zrobie z jabłkiem cynamonem i z czymś ;]]
a na 2 śniadanie może być z sszynką ? bo z twarożkiem za bardzo do szkoły nie wezmę .
a co z ta wasą ? zazwyczaj sie spotykałam z opinią zeby chcleb zastapić wasą.

agussssia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 19:22   #5028
suzana1618
Rozeznanie

Cytat:
A nie wpadlas na to, ze cos z twoim organizmem jest nie tak, skoro nie masz okresu i wypada sie zajac najpierw tym, a nie chudnieciem (zwlaszcza tak niewielkiej ilosci)? Masz dobre BMI?
Doskonale zdaje sobie sprawę z tego, ze cos jest nie tak, jesli nie mam okresu. Brałam hormony okres sie pojawił, ale pozniej po odstawieniu cisza od stycznia. Słyszałam rózne opinie nt. wywoływania okresu hormonami, dlatego teraz chce by on pojawił sie naturalnie.
Dlatego też zalezy mi na zrzuceniu ok3kg, nie więcej, bo wiem ze zrzucenie wiekszej ilosci kg. na pewno nie sprawi ze okres wróci.
pozdrawiam
suzana1618 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 19:27   #5029
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
po pierwsze - tłuszcze, a co do przytycia, zależy od wagi, którą osiągnęła odchudzająca się. ale bardzo często musi trochę przybrać, jeżeli waga jest na granicy normy na przykład.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

u:

1. przepyszna owsianka z bananem, orzeszkami ziemnymi, jaśkami i sosem toffi, kawa.

2. grahamka z camembertem i szynka drobiowa i keczupem, serek homogenizowany zmiksowany z truskawkami i wkrojone do niego truskawki.

3. zupa ryżowa z ryżem parbolied, ziemniaczki, grillowany schab, mizeria

4. 3 gałki lodów, paczka lu GO! (50grrrrRr)

5. razowiec z masłem i serem żółtym, szynką i pomidorem x 3

jabłko, przekąska owsiana cynamonowa, w której się zakochałam.

jak zwykle , przepysznie ! kurcze, u mnie nigdzie nie ma takiej przekąski owsianej, a chętnie bym spróbowała, tak samo jak twarożku domowego , który jadłaś i ty i nasturcja, mam nadzieję, że w jakimś większym mieście jak będę to może znajdę...

i moje U przy okazji:

śniadanie: grahamka na podzielona na dwie części , na jednej masło, fresek ziołowy, pół jajka, wędlina indycza, sałata i pomidor, na drugiej masło, twaróg i dżem truskawkowym+ kawa cykoriowa z mlekiem

II: saszetka musli z lubelli (papaja, ananas,wiśnia, pestki słonecznika) z małym kubeczkiem białej gratki, jabłko

obiad
: około 3/4 woreczka kaszy jęczmiennej z gęstym sosem z mięsem wołowym chyba (marchewka w sosiku była), sałata zielona

gdzieś w międzyczasie kawa z odrobiną mleka i przegryzione 1,5 marchewki

podwieczorek: paczka(70g) paluszków z sezamem, znowu kawa z odrobiną mleka

kolacja:puszka tuńczyka wsw z warzywami (ogórek kiszony, pomidor, trochę fasoli czerwonej, rzodkiewka-wyszła micha warzyw) , kromka razowca z masłem, herbata zielona

175, 83/62/89

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 19:32   #5030
chanelkaa
Raczkowanie

kurczę jaka szkoda, że ja nie lubię jajek... bo dopiero drugi dzień układania jadłospisów, a mi już brakuje pomysłów

Proszę o ocenkę mojego dzisiejszego Rrrrr

śń. owsianka: 3 łyżki płatków owsianych + 1/4 kostki chudego twarogu + 3/4 szklanki mleka 0,5% + cynamon + 5 rodzynek (wiem, niewskazane, ale mój TŻ nie lubi, a trzeba skończyć opakowanie)

2śń. 2 wafle ryżowe + 2 liście sałaty + pomidor + 85g tuńczyka wsw + łyżka kukurydzy (muszę skończyć puszkę)

obiad. makaron pełne ziarno + leczo z warzywami + 4 kotlety sojowe

podwieczorek. pół serka wiejskiego + cynamon + 5 rodzynek

kolacja. sałatka: sałata lodowa + pomidor + ogórek + 2 lyżki kukurydzy + papryka + łyżeczka oliwy + 5 orzechów laskowych

od jutra wyeliminuję tą kukurydzę i rodzynki, więc chyba będzie lepiej, tak?

Stary 2009-05-19, 19:35   #5031
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość

u:

1. przepyszna owsianka z bananem, orzeszkami ziemnymi, jaśkami i sosem toffi, kawa. -nie lubie Cie za ta owsiane;( nie znalazlam dzis ani Jaśków ani sosuuu buuu;(

2. grahamka z camembertem i szynka drobiowa i keczupem, serek homogenizowany zmiksowany z truskawkami i wkrojone do niego truskawki.grahamkomaniaczKa:P

3. zupa ryżowa z ryżem parbolied, ziemniaczki, grillowany schab, mizeriamniaam, co to za zupa

4. 3 gałki lodów, paczka lu GO! (50grrrrRr)smacznie

5. razowiec z masłem i serem żółtym, szynką i pomidorem x 3gites

jabłko, przekąska owsiana cynamonowato takie jakby ciacho z eloveny?, w której się zakochałam.
Nie musze komentowac
To teraz ja wrzuce moje jadło,bo ostatnio mi sie jakos nie chcialo

Moje P z prosba o ocene:
Śn; owsianka z jabłkiem,rodzynkami,otręb ami, nerkowcami,orzechami laskowymi posypana fittela jablkowo cynamonowa i cynamonem:P/ Danio waniliowy/ Kaaawka z mleczkiem
Przekąska: Kawa zbożowa, Kinder mleczna kanapka
IIŚn; trzyyy male kromki jakiegos chleba z siemieniem lnianym, kazda z masłem, dwie z szynką z indyka i jedna z jakims turkiem szczypiorkowym z fuura warzyw:p
Kefiross(150gr) z otrębami śliwkowymi
Ob; ok. 1/2 woreczka kaszy jeczmiennej, piers z indyka w jakims sosie pomidorkowymmm, pol paczki minimarchewek posypanych plaktami migdalowyymi
d;jogurt naturalny z rodzynkamiii, jabłko
P;wieśniak lekki z dzemem malinowym i aromatem waniliowym, Grzesiek kakaowy bez czekolady, truuuskawki
Przekąska; jeszcze ciepłe ciasto biszkoptowe z rabarbarem, kawa bezkofeinowa i troche mieszanki studenckiej przed tv
Kolacjaa: omlet z pieczarkami,cebulka,papry kaa,oregano i ketchuuupem (dla dzieci )
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 19:50   #5032
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
Nie musze komentowac

Moje P z prosba o ocene:
Śn; owsianka z jabłkiem,rodzynkami,otręb ami, nerkowcami,orzechami laskowymi posypana fittela jablkowo cynamonowa i cynamonem:P/ Danio waniliowy/ Kaaawka z mleczkiem
IIŚn; trzyyy male kromki jakiegos chleba z siemieniem lnianym, kazda z masłem, dwie z szynką z indyka i jedna z jakims turkiem szczypiorkowym z fuura warzyw:p
Ob; ok. 1/2 woreczka kaszy jeczmiennej, piers z indyka w jakims sosie pomidorkowymmm, pol paczki minimarchewek posypanych plaktami migdalowyymi
P;wieśniak lekki z dzemem malinowym i aromatem waniliowym, Grzesiek kakaowy bez czekolady, truuuskawki
Przekąska; jeszcze ciepłe ciasto biszkoptowe z rabarbarem, kawa bezkofeinowa i troche mieszanki studenckiej przed tv
Kolacjaa: omlet z pieczarkami,cebulka,papry kaa,oregano i ketchuuupem (dla dzieci )
jest naprawdę dużo, dużo, dużo lepiej niż było i Izunia jest z Ciebie dumna!!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 20:03   #5033
stupify
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agussssia Pokaż wiadomość
wiem wiem tylko że nie miałam w domu chleba akurat .
a może być taki chlebek? chyba 7 ziaren . pełnoziarnisty.
a owsianką sie najadłam. dałam 5 łyżek i łyżkę otręb pszennych.
jutro może zrobie z jabłkiem cynamonem i z czymś ;]]
a na 2 śniadanie może być z sszynką ? bo z twarożkiem za bardzo do szkoły nie wezmę .
a co z ta wasą ? zazwyczaj sie spotykałam z opinią zeby chcleb zastapić wasą.
może być z szynką, możesz jakiegoś pomidorka dodać Wasa jest bezwartościowa, taka zwykła tektura, chleb pełnoziarnisty zawiera błonnik, ziarna i węgle, a co najważniejsze jest sycąca

Cytat:
II: saszetka musli z lubelli (papaja, ananas,wiśnia, pestki słonecznika) z małym kubeczkiem białej gratki, jabłko
gdzie żeś dorwała to musli
Stary 2009-05-19, 20:03   #5034
InnocentEyes
Raczkowanie

Witam. Hmm..dopiero zaczynam zdrowe odchudzanie, więc prosiłabym o wszelkie sugestie
Zaczynam od jutra i tak sobie ułożyłam jadłospis.
R
I. Śn. Płatki z mlekiem; 2 mandarynki.
II. Śn. 2 kromki pełnoziarnistego chleba, polędwica, świeży ogórek.
Ob. I tu mam pytanie, czy na R można zjeść cuś takiego jak gołąbek jakiś malutki? [malutki gołąbek; kromka pełnoziarnistego chleba; świeży ogórek, papryka, sałata.]
K. Jajko na miękko; surówka z kapusty pekińskiej; papryki czerwonej; marchewki, jabłka z kroplą oliwy.

Bardzo prosiłabym o ocenę

Myśli się materializują!
InnocentEyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 20:05   #5035
Kawwaa
Rozeznanie

Ppppp:

Ś: grahamka 100g obie połówki z masłem, szynką, jajkiem, rzodkiewką, ogórkiem, pomidorem i szczypiorem, banan, cappuccino z magnezem, chupa-chups

bułka z kminkiem-pociąg

ŚII: 2 paszteciki, jeden z serem i pieczarkami, drugi z jajkiem i szczypiorkiem, kubeczek barszczu czerwonego

0,5l coca-coli, drożdżówka z rodzynkami, orzechami i cynamonem jakoś na p się zwała patata-coś tam---pociąg

O: zupa botwinka, 2 pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, buraki zasmażane
D: 2 paski milki mlecznej, cappuccino ajerkoniakowe

rożek kitkat

P: sałatka jarzynowa, 2 kromki chleba z masłem, szynką i pomidorem
2xjabłko
kisiel wiśniowy

K: zapiekanka 300g(kupna) z serem, pieczarkami i salami, keczup włoski, szklanka soku truskawkowego
banan

Po: pewnie coś wpadnie Długiiii wieczór przede mną....

Patka Lepiej, dużo lepiej i wierzę, że będzie jeszcze LEPIEJ!!!!!!
PS. I ja proszę o ocenkę
Stary 2009-05-19, 20:12   #5036
stupify
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chanelkaa Pokaż wiadomość
kurczę jaka szkoda, że ja nie lubię jajek... bo dopiero drugi dzień układania jadłospisów, a mi już brakuje pomysłów

Proszę o ocenkę mojego dzisiejszego Rrrrr

śń. owsianka: 3 łyżki płatków owsianych + 1/4 kostki chudego twarogu + 3/4 szklanki mleka 0,5% + cynamon + 5 rodzynek (wiem, niewskazane, ale mój TŻ nie lubi, a trzeba skończyć opakowanie) na śniadanie możesz dodać bez problemu te kilka rodzynek, mleko bym zamieniła na 2%, bo 0,5 to wodzianka nie za mało tych płatek? ale jak się najadłaś to dobrze Możesz też jabłko wkroić będzie smaczna z cynamonkiem

2śń. 2 wafle ryżowe + 2 liście sałaty + pomidor + 85g tuńczyka wsw + łyżka kukurydzy (muszę skończyć puszkę) ładnie, ale może zamiast tych wafli wstawić tu chleb razowy? na ten chleb sałata, pomidor i tuńczyk też może być. Twarożek lekki też wskazany. Możesz też jakiś owoc wrzucić

obiad. makaron pełne ziarno + leczo z warzywami + 4 kotlety sojowe ok, mam nadzieję, że było trochę tego makaronu, nie 3 kluski

podwieczorek. pół serka wiejskiego + cynamon + 5 rodzynek troszeczkę nieodpowiednio, rodzynki to węgle czyli na podwieczorek nie za bardzo, lubisz serek homo naturalny? jeśli tak to na podwieczorek będzie dobry z garścią orzechów

kolacja. sałatka: sałata lodowa + pomidor + ogórek + 2 lyżki kukurydzy + papryka + łyżeczka oliwy + 5 orzechów laskowych orzechy tu nie, nnkt dajemy na podwieczorek, na kolacje najlepiej samo białko, tutaj mogłabyś wrzucić tuńczyka, albo serek wiejski z tymi warzywami

od jutra wyeliminuję tą kukurydzę i rodzynki, więc chyba będzie lepiej, tak?

rodzynki możesz dodać do owsianki, na kolacje już unikamy

Ogólnie nie najgorzej, ale pamiętaj że rano powinniśmy zjeść syte śniadanie żeby metabolizm rozkręcić (nie żałujemy płatków owsianych!) te wafle ryżowe to taka przekąska żaden posiłek - chlebek razowy dodajemy z twarożkiem albo tuńczykiem. Pamiętaj o podwieczorku, na r jemy białko + nnkt (orzechy!) suszonych owoców nie jemy na kolacje, ani orzechów o tym też pamiętaj

Edytowane przez stupify
Czas edycji: 2009-05-19 o 20:16
Stary 2009-05-19, 20:13   #5037
beaufyf00l
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
Nie musze komentowac

Moje P z prosba o ocene:
Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Ppppp:

Ś: grahamka 100g obie połówki z masłem, szynką, jajkiem, rzodkiewką, ogórkiem, pomidorem i szczypiorem, banan, cappuccino z magnezem, chupa-chups

bułka z kminkiem-pociąg

ŚII: 2 paszteciki, jeden z serem i pieczarkami, drugi z jajkiem i szczypiorkiem, kubeczek barszczu czerwonego

0,5l coca-coli, drożdżówka z rodzynkami, orzechami i cynamonem jakoś na p się zwała patata-coś tam---pociąg

rożek kitkat

2xjabłko
kisiel wiśniowy

K: zapiekanka 300g(kupna) z serem, pieczarkami i salami, keczup włoski, szklanka soku truskawkowego
banan

PS. I ja proszę o ocenkę
Super!! Jecie coraz fajniej Trzymam kciuki !!

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 20:13   #5038
chanelkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez InnocentEyes Pokaż wiadomość
Witam. Hmm..dopiero zaczynam zdrowe odchudzanie, więc prosiłabym o wszelkie sugestie
Zaczynam od jutra i tak sobie ułożyłam jadłospis.
R
I. Śn. Płatki z mlekiem; 2 mandarynki. płatki na redukcji wymień na owsiankę
II. Śn. 2 kromki pełnoziarnistego chleba, polędwica, świeży ogórek.
Ob. I tu mam pytanie, czy na R można zjeść cuś takiego jak gołąbek jakiś malutki? [malutki gołąbek; kromka pełnoziarnistego chleba; świeży ogórek, papryka, sałata.] jeżeli ten gołąbek jest z ciemnego ryżu i chudego, drobiowego mięska to czemu nie? tylko bez tłustego sosu pomidorowego!jeżeli gołąbek jest z ryżem to już nie bierz chleba, zjedz poprostu troszkę większego gołąbka + surówka
a podwieczorek?
K. Jajko na miękko; surówka z kapusty pekińskiej; papryki czerwonej; marchewki, jabłka z kroplą oliwy.

Bardzo prosiłabym o ocenę
co do reszty posiłków niech Ci dziewczyny bardziej doświadczone coś poradzą
Stary 2009-05-19, 20:14   #5039
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Ppppp:

bułka z kminkiem-pociąg

rożek kitkat

2xjabłko
kisiel wiśniowy

banan

PS. I ja proszę o ocenkę
no co ja mam mówić , Kawuś jak zwykle jest pięknie , cudownie i wspaniale, ale dobre jest to, że zawsze moge posłużyć się tymi słowami w stosunku do twojego jedzenia ! tak trzymać, kochana

Cytat:
Napisane przez stupify Pokaż wiadomość

gdzie żeś dorwała to musli
u mnie w delikatesach, było jeszcze wiosnenne, tez jadłam, bardzo dobre - z bananem, maliną, truskawką i wiśnią. w innym mieście widziałam także takie jesienne- bodjaże z pestkami dyni m.in i zimowe chyba z kokosem i czymś, sprawdź na stronie lubelli , są tam

ojjj i czy nie powinnyśmy zacząć kolejnej odsłony wątku? bo jest już przeszło 5000 tysięcy

175, 83/62/89

Edytowane przez gorzkakawa
Czas edycji: 2009-05-19 o 20:16
Stary 2009-05-19, 20:18   #5040
orzeszek01
Zakorzenienie

R.
1. 2kromki pelnoziarnistego z maslem,100gr wiejskiego,jablko,cynamon ,
2.100gr wiejskiego,4plasterki wedliny z kurczaka,pomidor,listki bazylii,jablko
3.piers z kurczaka gotowana na teflonie w przyprawach curry,chili,papryka ostra,2ududzone papryki i 2cebule,3lyzki kaszy gryczanej,łyzeczka musztardy
4.dwa jajka na twardo,pół ogorka
5.80g tunczyka wsw,2plasterki wedliny z kurczaka,pół ogórka zielonego.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości