![]() |
#5011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#5012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() II - można zjeść jogurt ale naturalny tylko z otrębami bardziej bym poleciła, ale ja preferuję na II zjeść jakieś kanapki z razowca z dużą ilością chudego twarodu, pomidorem, szynką chudą i możesz wrzucić jakiś owoc ![]() Orzechy jedz na powieczorek, tak z garść z serkiem homo najlepiej naturalnym A co do kolacji to wieśniak z warzywami, chleb niekoniecznie, możesz jajko jakieś wrzucić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5013 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moj dzisiejszy jadlospij prosze o ocenke wydaje mi sie ze duzo wegli hm 1. kromka 50g zytniego z siemieniem lnianym z przysmakiem sojowym serkiem homo i wiejskim i warzywkami pol jablka 2. wasa 3 ziarna z danio warzywnym pomieszanym z twarogiem i warzywkami i zagryzana tym serkiem ;P 3. placek owsiany (z zalozenia- bo wyszedl mi placek puzzle ;d) duze jajo 4 lyzki owsianych otreby troche mleka suszona sliwka pare rodzynek ziarenka dwie morelki kawalek jablka garsc otrebuskow (ufff) popackane bogato miesznka twarogu kefiru serka homo i drzemu brzoskwiniowego teraz zagryzam suszone gruszki ale troszeczke tylko ![]() 4. wiesniak z rzodkiewka lub serek homo z orzeszkami i suszonymi sliwkami i dwa piwa pewnie bo mecz i do umilenia pracy ale za to pocwicze wiecej! (juz wiadomo od czego ten brzuch rosnie eh %) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5014 |
Raczkowanie
|
--> santos, stupify
Mogłabyś, proszę, wyjaśnić czemu masło nie margaryna? Zawsze myślałam, że masło jest "gorsze". I myślałam, że na R majonez jest zakazany na amen. ![]() To jeszcze raz: Ś: owsianka z bananen albo innym owocem, może do tego jakieś ziarno czy orzechy? II Ś: kanapka z jakiegoś pożywnego chleba z polędwicą i warzywkami lub owoc z jogurtem naturalnym lub (tu nie jestem pewna czy może być, najwyżej znowu mnie objedziecie) wieśniak z czymś słodkim typu owoc czy te dżemiki dołączone do serków A tak poza tym to nie mogę już patrzeć na te twarożki (choć dopiero zaczynam). Wieśniak jest ok, ale twarożki są dla mnie bez smaku (może złe wybieram albo źle przyrzadzam?) Bardzo Wam dziękuję dziewczyny za uświadomienie mnie! jesteście kochane. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5015 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5016 |
Rozeznanie
|
nie znam sie aż tak. ale te niektóre jadłospisy na wątku przykładowych jadłospisów sa troche beznadziejne.
mój dzisiajszy też jest troche beznadziejny jak zawsze. na R śniadanie: owsianka na mleku 0.5 % z kilkoma rodzynkami , ok pół miseczki 2śniadanie. 4wasy z orzechowym - wiem wiem mam zstąpić tą wase ;]] i jabłko obiad : filet z piersi kurczaka na parze pół woreczka kaszy gryczanej i 2 ogórki - konserwowe podwieczorek : nie było mnie w domu i nie miałam jak zjeść :/ kolacja : kawałek piersi z kurczaka na parze z obiadu i twarożek posypany cynamonem może jeszcze zjem jajko bo jest 19 a późno chodze spać. i jak ??
#5017 |
Rozeznanie
|
blablabla U.
1. dwie kromki słonecznikowego z masłem, twarożek domowy, jabłko, herbata 2. kanapka jw. z tym samym twarożkiem bo trochę zostało 3. makaron razowy z masłem cebulą i serem 4. duży lód włoski, jedna mamba, z litr wody min, jabłkowej 5. wiejski lekki, bułka z posypką owsiankową z masłem, herbata cztery czekoladki mon cheri i 4 kostki gorzkiej
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2009-05-19 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#5018 |
Zakorzenienie
|
A nie wpadlas na to, ze cos z twoim organizmem jest nie tak, skoro nie masz okresu i wypada sie zajac najpierw tym, a nie chudnieciem (zwlaszcza tak niewielkiej ilosci)? Masz dobre BMI?
![]() |
#5019 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do was pytanie, bo nie wiem jak sobie to wyjaśnić. Dlaczego węglowodany są tak bardzo odradzane na R wieczorem i po południu? Właściwie to będąc na diecie ok 1700 kcal schudłam kilka kilo jedząc węgle o każdej porze dnia, więc w czym problem? W tym, że powodują głód, czy utrudniają bezpośrednio chudnięcie??
Pytam tak z ciekawości... Bo te węgle chyba nie są wcale takie straszne, jak można się przekonać czytając ten wątek? |
![]() ![]() |
![]() |
#5020 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5021 |
Rozeznanie
|
Mój dzisiejszy RRR naukowy, czyli z serii cały dzień nad książkami
![]() śn: 2 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki Bran Flakes, łyżka rodzynek, jogurt naturalny (150g) śnII: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z 2 plastrami szynki drobiowej, rzodkiewka, pomidor obiad: grillowana pierś z kurczaka (jakieś 100g), mizeria z połowy ogórka i jogurtu naturalnego + kawa z odrobiną mleka (niesłodzona) podwieczorek: garść orzechów włoskich kol: serek wiejski lekki, rzodkiewka, przyprawa fit up i jak? z tą kawą to bardzo źle? musiałam sobie podnieść ciśnienie w taki deszczowy dzień ![]() proszę o ocenkę |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#5022 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5023 |
Raczkowanie
|
no właśnie, jak to jest? czy w przypadku braku okresu w wyniku odchudzania zaleca się P czy po prostu jakąś dietę bogatą w potrzebne składniki czy jak?
#5024 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- u: 1. przepyszna owsianka z bananem, orzeszkami ziemnymi, jaśkami i sosem toffi, kawa. 2. grahamka z camembertem i szynka drobiowa i keczupem, serek homogenizowany zmiksowany z truskawkami i wkrojone do niego truskawki. 3. zupa ryżowa z ryżem parbolied, ziemniaczki, grillowany schab, mizeria d; garście dwie ![]() 4. 3 gałki lodów, paczka lu GO! (50grrrrRr) 5. razowiec z masłem i serem żółtym, szynką i pomidorem x 3 ![]() jabłko, przekąska owsiana cynamonowa, w której się zakochałam. ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5026 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5027 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a może być taki chlebek? chyba 7 ziaren . pełnoziarnisty. a owsianką sie najadłam. dałam 5 łyżek i łyżkę otręb pszennych. jutro może zrobie z jabłkiem cynamonem i z czymś ;]] a na 2 śniadanie może być z sszynką ? bo z twarożkiem za bardzo do szkoły nie wezmę . a co z ta wasą ? zazwyczaj sie spotykałam z opinią zeby chcleb zastapić wasą.
![]() |
#5028 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego też zalezy mi na zrzuceniu ok3kg, nie więcej, bo wiem ze zrzucenie wiekszej ilosci kg. na pewno nie sprawi ze okres wróci. pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5029 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak zwykle , przepysznie ! ![]() ![]() i moje U przy okazji: śniadanie: grahamka na podzielona na dwie części , na jednej masło, fresek ziołowy, pół jajka, wędlina indycza, sałata i pomidor, na drugiej masło, twaróg i dżem truskawkowym+ kawa cykoriowa z mlekiem II: saszetka musli z lubelli (papaja, ananas,wiśnia, pestki słonecznika) z małym kubeczkiem białej gratki, jabłko obiad: około 3/4 woreczka kaszy jęczmiennej z gęstym sosem z mięsem wołowym chyba (marchewka w sosiku była), sałata zielona gdzieś w międzyczasie kawa z odrobiną mleka i przegryzione 1,5 marchewki podwieczorek: paczka(70g) paluszków z sezamem, znowu kawa z odrobiną mleka ![]() kolacja:puszka tuńczyka wsw z warzywami (ogórek kiszony, pomidor, trochę fasoli czerwonej, rzodkiewka-wyszła micha warzyw ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#5030 |
Raczkowanie
|
kurczę jaka szkoda, że ja nie lubię jajek...
![]() ![]() Proszę o ocenkę mojego dzisiejszego Rrrrr śń. owsianka: 3 łyżki płatków owsianych + 1/4 kostki chudego twarogu + 3/4 szklanki mleka 0,5% + cynamon + 5 rodzynek (wiem, niewskazane, ale mój TŻ nie lubi, a trzeba skończyć opakowanie) 2śń. 2 wafle ryżowe + 2 liście sałaty + pomidor + 85g tuńczyka wsw + łyżka kukurydzy (muszę skończyć puszkę ![]() obiad. makaron pełne ziarno + leczo z warzywami + 4 kotlety sojowe podwieczorek. pół serka wiejskiego + cynamon + 5 rodzynek kolacja. sałatka: sałata lodowa + pomidor + ogórek + 2 lyżki kukurydzy + papryka + łyżeczka oliwy + 5 orzechów laskowych od jutra wyeliminuję tą kukurydzę i rodzynki, więc chyba będzie lepiej, tak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5031 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To teraz ja wrzuce moje jadło,bo ostatnio mi sie jakos nie chcialo ![]() Moje P z prosba o ocene: Śn; owsianka z jabłkiem,rodzynkami,otręb ami, nerkowcami,orzechami laskowymi posypana fittela jablkowo cynamonowa i cynamonem:P/ Danio waniliowy/ Kaaawka z mleczkiem Przekąska: Kawa zbożowa, Kinder mleczna kanapka ![]() IIŚn; trzyyy male kromki jakiegos chleba z siemieniem lnianym, kazda z masłem, dwie z szynką z indyka i jedna z jakims turkiem szczypiorkowym z fuura warzyw:p Kefiross(150gr) z otrębami śliwkowymi ![]() Ob; ok. 1/2 woreczka kaszy jeczmiennej, piers z indyka w jakims sosie pomidorkowymmm, pol paczki minimarchewek posypanych plaktami migdalowyymi d;jogurt naturalny z rodzynkamiii, jabłko P;wieśniak lekki z dzemem malinowym i aromatem waniliowym, Grzesiek kakaowy bez czekolady, truuuskawki ![]() Przekąska; jeszcze ciepłe ciasto biszkoptowe z rabarbarem, kawa bezkofeinowa i troche mieszanki studenckiej przed tv ![]() Kolacjaa: omlet z pieczarkami,cebulka,papry kaa,oregano i ketchuuupem (dla dzieci ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5033 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5034 |
Raczkowanie
|
Witam.
![]() ![]() Zaczynam od jutra i tak sobie ułożyłam jadłospis. R I. Śn. Płatki z mlekiem; 2 mandarynki. II. Śn. 2 kromki pełnoziarnistego chleba, polędwica, świeży ogórek. Ob. I tu mam pytanie, czy na R można zjeść cuś takiego jak gołąbek jakiś malutki? [malutki gołąbek; kromka pełnoziarnistego chleba; świeży ogórek, papryka, sałata.] K. Jajko na miękko; surówka z kapusty pekińskiej; papryki czerwonej; marchewki, jabłka z kroplą oliwy. Bardzo prosiłabym o ocenę ![]()
#5035 |
Rozeznanie
|
Ppppp:
Ś: grahamka 100g obie połówki z masłem, szynką, jajkiem, rzodkiewką, ogórkiem, pomidorem i szczypiorem, banan, cappuccino z magnezem, chupa-chups bułka z kminkiem-pociąg ŚII: 2 paszteciki, jeden z serem i pieczarkami, drugi z jajkiem i szczypiorkiem, kubeczek barszczu czerwonego 0,5l coca-coli, drożdżówka z rodzynkami, orzechami i cynamonem ![]() ![]() O: zupa botwinka, 2 pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, buraki zasmażane D: 2 paski milki mlecznej, cappuccino ajerkoniakowe rożek kitkat P: sałatka jarzynowa, 2 kromki chleba z masłem, szynką i pomidorem 2xjabłko kisiel wiśniowy K: zapiekanka 300g(kupna) z serem, pieczarkami i salami, keczup włoski, szklanka soku truskawkowego banan Po: pewnie coś wpadnie ![]() ![]() Patka ![]() PS. I ja proszę o ocenkę ![]()
#5036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie nie najgorzej, ale pamiętaj że rano powinniśmy zjeść syte śniadanie żeby metabolizm rozkręcić (nie żałujemy płatków owsianych!) te wafle ryżowe to taka przekąska żaden posiłek - chlebek razowy dodajemy z twarożkiem albo tuńczykiem. Pamiętaj o podwieczorku, na r jemy białko + nnkt (orzechy!) suszonych owoców nie jemy na kolacje, ani orzechów o tym też pamiętaj ![]() Edytowane przez stupify Czas edycji: 2009-05-19 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5037 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5038 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5039 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie w delikatesach, było jeszcze wiosnenne, tez jadłam, bardzo dobre - z bananem, maliną, truskawką i wiśnią. w innym mieście widziałam także takie jesienne- bodjaże z pestkami dyni m.in i zimowe chyba z kokosem i czymś, sprawdź na stronie lubelli , są tam ![]() ojjj i czy nie powinnyśmy zacząć kolejnej odsłony wątku? bo jest już przeszło 5000 tysięcy ![]() ![]() ![]() ![]()
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-05-19 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5040 |
Zakorzenienie
|
R.
1. 2kromki pelnoziarnistego z maslem,100gr wiejskiego,jablko,cynamon , 2.100gr wiejskiego,4plasterki wedliny z kurczaka,pomidor,listki bazylii,jablko 3.piers z kurczaka gotowana na teflonie w przyprawach curry,chili,papryka ostra,2ududzone papryki i 2cebule,3lyzki kaszy gryczanej,łyzeczka musztardy 4.dwa jajka na twardo,pół ogorka 5.80g tunczyka wsw,2plasterki wedliny z kurczaka,pół ogórka zielonego.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.