Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusie2009 - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-27, 11:37   #5011
cassie24
Zadomowienie

Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Nic mi o tym nie wiadomo

A tak na serio to strasznie sie tego balam ze moga byc bliźniaki bo moja tesciowa miala siostre bliźniaczke (juz nie zyje) wiec jakies "ryzyko" jest
buziak powiem Ci tak że Nasi świadkowie weselni nie mają w rodzinie bliźniąt a urodzili im się dwaj chłopcy więc to nie zawsze tak jest
My się boimy ryzykować 3go bąbla bo akurat w bliskiej rodzinie męża są bliźnięta a jakby jeszcze nam przybyło dwóch łobuziaków to znowu musielibyśmy samochód zmieniać ale chyba tym razem na autobus

Obiadek się gotuje czerwona kapusta, kluski i taki mega udek indyczy (wielkościowo pojadłby z tego 4 dorosłe osoby).
Jak zjemy wyruszamy na "miasto"

Zapomniałam się pochwalić że od teściów dostałam an urodziny kolczyki i bieliznę do spania a od męża wiadomość że musi zostać w pracy do 14go lipca
cassie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 11:42   #5012
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

A w dalszej rodzinie tez nie mieli bliźniat? np pradziadkowie czy jeszcze wczesniej bo to nie musi byc 1-2 pokolenia wstecz a nawet i jeszcze dalej

Nie wiem czy slyszalyscie o takim przypadku gdzie laska i facet biali sa a dziecko sie im urodzilo czarne, facet oskarzyl zone o zdrade ale po DNA okazalo sie ze to jego dziecko wiec zaczeli dochodzic dlaczego czarne dziecko....i wyszlo ze jakis tam pra pra dziadek (czy jeszcze dalej) tej dziewczyny byl murzynem

Ostatnio na miescie widzialam biale malzenstwo z synkiem czarnym, ale nie wiem czy to adoptowane czy moze laska miala go z kims innym albo moze znowu geny iles pokolen wstecz daly o sobie znac

Faktem jest ze zawsze sie najblizej szuka czyli 1-2 pokolenia do tylu ale zdarza sie i odziedziczyc geny kilka pokolen wstecz...
no i jednak wieksze "ryzyko" urodzenia bliźniat jest wtedy kiedy w najbliźszej rodzinie sa bliźnieta...wiec moja tesciowa miala bliźniaczke wiec najblizsza rodzina...a bliźniat nie chcialabym miec
ewentualnie po in vitro czesto sa ciaze mnogie

Oj jak ja bym chciala od kogos dostac kolczyki i bielizne to sa rzeczy ktorych mi obecnie potrzeba wlasnie na allegro ogladalam jakies staniki na ciaze bo moje albo sa w obwodzie juz przymalawe albo te druty mnie raza i chodze w starych do karmienia po Dawidzie, ale one sa ochydne juz...takie po domu, jakosc slaba bo za 11 zl z marketu i jakies pizamy do spania by sie przydaly bo moje powywalalam juz na szmaty a spie w koszulach nocnych ktore kupowalam do szpitala z Dawidem

Ja czekam az tz wroci z pracy, zje obiad (bo ja nie moge patrzec na jedzenie) i tez wyruszamy gdzies bo laskawie brat tz nam pozyczyl auta...jedziemy do Pszczyny po zamku i parku pochodzic, na pyszne lody ktore tam sa, po drodze wysadzimy mame do babci

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2010-06-27 o 12:04
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 17:36   #5013
cassie24
Zadomowienie

buziak nie mieli bliźniąt ani w najbliższej ani dalekiej rodzinie Jedynie M miała cystę na jajnikach i lekarze podejrzewają że to z tego powodu. Na dodatek dwoje dzieci a zupełnie różnych, inna uroda, inne gabaryty, inne zachowanie.
Ja znowu czytałam że kobieta urodziła bliźnięta a dzieci po badaniach DNA mają dwóch różnych ojców http://elondyn.co.uk/newsy,wpis,3426
Moja koleżanka jest wręcz mulatką a rodzice maja tak jasną karnację że szok Jej syn też ma taką jasną karnację i w dodatku blondyn.

My wróciliśmy ze spaceru piękna pogoda mam nadzieję że taka już zostanie.
Stary 2010-06-27, 18:32   #5014
gabriellao0
Zakorzenienie

Mąż mi zrobi dziś wieczorem fotkę
to zobaczycie jak mi wywala brzuś na wieczór
tamten był "z rana"

my dziś dzień u rodziny na wsi
domek kawka na dworku
takie tam sprawy
miło było
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 18:48   #5015
cassie24
Zadomowienie

Jak się fachowo nazywa urządzenie do pompowania basenu????????? Szukam na allegro i znaleźć nie mogę.
Stary 2010-06-27, 19:10   #5016
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez cassie24 Pokaż wiadomość
buziak nie mieli bliźniąt ani w najbliższej ani dalekiej rodzinie Jedynie M miała cystę na jajnikach i lekarze podejrzewają że to z tego powodu. Na dodatek dwoje dzieci a zupełnie różnych, inna uroda, inne gabaryty, inne zachowanie.
Ja znowu czytałam że kobieta urodziła bliźnięta a dzieci po badaniach DNA mają dwóch różnych ojców http://elondyn.co.uk/newsy,wpis,3426
Moja koleżanka jest wręcz mulatką a rodzice maja tak jasną karnację że szok Jej syn też ma taką jasną karnację i w dodatku blondyn.

My wróciliśmy ze spaceru piękna pogoda mam nadzieję że taka już zostanie.

Czytalam o takim przypadku niedawno w jakiejs babskiej gazecie...babka przespala sie ze swoim mezem a potem kochankiem, jeden chlopczyk jest podobny do meza tej babki a drugi chlopczyk do kochanka i tylko ona o tym wie, to byla polka

A tz mama nie miala siostry bliźniaczki tzn ona nie jest jedna z bliźniaczek tylko miala 2 siostry bliźniaczki, pomylilo mi sie

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Jak się fachowo nazywa urządzenie do pompowania basenu????????? Szukam na allegro i znaleźć nie mogę.

Poprostu pompka do basenow

Zobacz TUTAJ i TUTAJ

Czas edycji: 2010-06-27 o 19:18
Stary 2010-06-27, 19:25   #5017
gabriellao0
Zakorzenienie

no to mam
świerzynki sprzed dwóch minut

ps. te bliźnięta z dwoma ojcami to "meksyk"
teraz każdy ojciec bliźniąt będzie się domagał badań
Stary 2010-06-27, 19:28   #5018
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
no to mam
świerzynki sprzed dwóch minut

ps. te bliźnięta z dwoma ojcami to "meksyk"
teraz każdy ojciec bliźniąt będzie się domagał badań

No jest wiekszy wieczorem masz taki jak ja rano....to ja juz nie pokazuje jak moj wieczorem wyglada bo mozna sobie wyobrazic ten balon taki mialam jak szlam z Dawidem do porodu ale miejmy nadzieje ze pozniej sie zatrzymaja bo jak nie to bedziemy jak slonie wygladaly

Mati pokaz brzuchol

Czas edycji: 2010-06-27 o 19:32
Stary 2010-06-27, 19:36   #5019
gabriellao0
Zakorzenienie

nie no co Ty
jak nam tylko brzuśki urosną to ....
pikuś
byleby nic więcej
Stary 2010-06-27, 19:39   #5020
Tun1a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
laski mam takie pytania
jeśli ma się mieszkanie własnościowe to nadal płaci się czynsz do spółdzielni?
nie chodzi mi o opłaty typu gaz, woda, ogrzewanie wody, światło na klatce i w piwnicy, wywóz śmieci, fundusz remontowy, eksploatacja liczników wodomierzy itp.
ale normalnie czynsz inaczej zwany eksploatacja za każdy metr kwadratowy mieszkania? no nie wiem taki mi to spokoju nie daje
nie wspominam o podatku od mieszkania i gruntu płaconego co rok
Ja mam bezczynszowe i płace zarządcy. Tak płacę jak Jo@n@: opłaty liczone od metra i opłaty licznikowe. Mam wyszczególnione wszystkie pozycje za co płacę. Za zarządzanie płacę 0,49 zł za metr Dostałam właśnie kartkę z podwyżką: 257,84 zł. Mało bo to młoda wspólnota jest i na fundusz remontowy nie płacimy na razie dużo. Bo większość na gwarancji naprawiają

Anya ale miałaś cyrk! Dobrze, że nic sie nie stało!

Cytat:
buziak może to bliźniaki będą

gabi taki brzuch to ja mam nieciążowy wieczorem jak się porządnie najem

Oba brzuszki urocze
Ja też
Stary 2010-06-27, 19:53   #5021
gabriellao0
Zakorzenienie

kłamczuchy
za duży ten mój brzuch żebyście miały podobne po jedzonku

no ale z drugiej
jeszcze jesteście (bo juz nie mogę napisać jesteśmy) świeżo PO ciąży
więc jeszcze brzuś "dochodzi" do siebie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-27, 20:04   #5022
cassie24
Zadomowienie

Znalazłam i kupiłam
Nie chce mi się dziennie targać 70kg kompresora na ogród łącznie z całą elektryką żeby powietrza dopuścić...
Sąsiad (konkubent sąsiadki) nam kradnie ryby ze stawu i ze złości że zwróciliśmy mu uwagę że sobie tego nie życzymy przebił mi basen dziennie teraz muszę powietrze dopuszczać (zła jestem bo rok temu go kupiliśmy i wcale do tanich nie należał).
Stary 2010-06-27, 20:07   #5023
dzikazaba
Raczkowanie

GG do dzikazaba

Dobry Wieczor.

jesli chodzi o brzuchy to rzeczywiscie urocze. ja mialam malutki brzuszek i szybko wrocil do normy... gorzej jest z piersiami. zawsze mialam male ale po ciazy sa jeszcze mniejsze. heh
Stary 2010-06-27, 20:07   #5024
gabriellao0
Zakorzenienie

Cassi
mieszkacie w małym miasteczku albo na wiosce? Macie staw???
super
a sąsiada
tez mu coś przebijcie
Stary 2010-06-27, 20:13   #5025
dzikazaba
Raczkowanie

GG do dzikazaba

nie ma to jak dobry, zyczliwy sasiad
Stary 2010-06-27, 20:20   #5026
cassie24
Zadomowienie

Mieszkamy na Śląsku, mamy bardzo duży ogród i teść ma staw karpi hodowlanych (sam dla siebie je hoduje, taka pasja).

Nie mam co przebić temu sąsiadowi bo on jest "dochodzący" i często nocujący, jak mu przebiję opony w aucie (np.) to może się tym samym odwdzięczyć. Z Niego i zresztą tej kobiety też to kawał h... pijaka, z takimi wolę nie zadzierać.
Stary 2010-06-27, 20:37   #5027
dzikazaba
Raczkowanie

GG do dzikazaba

bylam dzis na zakupach, kupilam taka spodniczke: (obok kawalek spiacego dziecka)

buziaczekk sliczna fotka!

Edytowane przez dzikazaba
Czas edycji: 2010-06-27 o 20:53
dzikazaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 20:55   #5028
cassie24
Zadomowienie

Piękna spódniczka i dziecko też
Mi ostatnio wpadła w oko za***ista różowa miniówa z paskiem ale niestety nie mają mojego rozmiaru bleeeeeee
Stary 2010-06-27, 20:57   #5029
cassie24
Zadomowienie

O taka właśnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-27, 21:12   #5030
dzikazaba
Raczkowanie

GG do dzikazaba

kolejna fanka mini!
kupilam tez sukienke, ale wyglada bardzo brzydko na wieszaku, dopiero "na osobie" widac jaka jest sliczna.
ta spodnica ma rozmiar 32 !!! jakas rozmiarowka z kosmosu.

Edytowane przez dzikazaba
Czas edycji: 2010-06-27 o 21:15
dzikazaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 21:32   #5031
cassie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzikazaba Pokaż wiadomość
kolejna fanka mini!
kupilam tez sukienke, ale wyglada bardzo brzydko na wieszaku, dopiero "na osobie" widac jaka jest sliczna.
ta spodnica ma rozmiar 32 !!! jakas rozmiarowka z kosmosu.
Zanim zaszłam w pierwszą ciążę śmigałam cały rok na obcasach min. 9cm a mini była na pierwszym miejscu
Teraz trochę uda klockowate więc częściej śmigam w leginsach/getrach niż mini.
Stary 2010-06-27, 21:54   #5032
dzikazaba
Raczkowanie

GG do dzikazaba

ja jestem jeszcze szczuplejsza jak przed ciaza. zawsze chodzilam na krotko, mini , szorty, male sukieneczki

klade sie juz spac, bo maly dal mi popalic w nocy i juz padam

Dobranoc.
Stary 2010-06-28, 07:03   #5033
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzikazaba Pokaż wiadomość
bylam dzis na zakupach, kupilam taka spodniczke: (obok kawalek spiacego dziecka)

buziaczekk sliczna fotka!
bardziej mi się podoba "kawałek śpiącego dziecka"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-28, 07:06   #5034
gabriellao0
Zakorzenienie

kiedyś też chodziłam przeważnie w takich długościach
a teraz ledwo doszłam do siebie
znowu grubne
może kiedyś jeszcze dojdę do stanu "chodzenia w mini długościach"
Stary 2010-06-28, 07:09   #5035
mati393
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Sa jeszcze takie mieszkania co sie nazywaja bezczynszowe ale nie mam pojecia na czym to polega ostatnio u nas widzialam wielki plakat na nowo budowanych blokach, pisalo "mieszkania bezczynszowe do sprzedania"

Nie mieszkam w bloku ale z tego co wiem to we wlasnosciowych mieszkaniach tez placi sie czynsz

Ale jestem nazarta z grilla wcisnelam 2 kielbaski, 2 plastry boczku, 2 skrzydelka i kilka plasterkow cukini i jestem taka pelna ze zaraz mi brzuch peknie! A wielkoscia to wyglada na 9 m-c !
Moja mama cos tam mowila o mojej ciazy z moim tata i sasiadka i mowi ze za 2 tygodnie bede miec polowe juz....a moj tata wielkie oczy i mowi "co? dopiero polowe? a ja myslalem ze ona juz za chwile bedzie rodzic" ci faceci to sa obledni! do tego jak wypija
Ja m am mieszkanie bezczynszowe. Place ok 180 zl. W tym jest woda plus oplata na fundusz remontowy (nalezymy do wspolnoty mieszkaniowej).

buziak- brzuch mam tez taki "ogromny" jak Ty, wszyscy pytaja mnie co bedzie bo mysla ze jestem gdzies w 6 miesiacu. Od poczatku przytylam juz 5 kg

dzien dobry,
w weekend pojechalismy do znajomych na noc do domku letniskowego. Bylo koszmarnie, Mikolaj starasznie broil, nie chcial spac ani w dzien ani w nocy. Nic nie wypoczelam wrocilam styrana i zaluje ze pojechalam. Zrobilam to dla meza bo on chcial bardzo jechac.
mati393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 08:44   #5036
cassie24
Zadomowienie

Dzień dobry!
Wiecie co zła jestem, wczoraj była piękna pogoda więc napuściłam nowej wody do basenu bo przypuszczałam że dzisiaj będzie równie pięknie a tu klops 18*C pochmurno jak diabli...
Na dodatek wyszperałam stare kolczyki, piękne srebrne z kryształem w kształcie gwiazdki no i dzisiaj rano wstaję a tu uszy spuchnięte, węzły chłonne obolałe i ropa pod kolczykami Teraz sobie przypomniałam dlaczego w nich nie chodziłam...

Jakieś koszmary mnie dręczą że mąż mnie zdradza
Za długo go już nie ma a wraca dopiero 14 lipca
Jutro mamy rocznicę ślubu i znowu nie poświętujemy

No i cierpię na bezsenność, młody tak często się budzi że mi się odechciewa chodzić spać. Coraz później się kładę i coraz wcześniej wstaję.
Stary 2010-06-28, 08:46   #5037
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

laski wróciłam w końcu mi naprawili neta

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-28, 08:56   #5038
cassie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
laski wróciłam w końcu mi naprawili neta
Stary 2010-06-28, 09:00   #5039
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

jeżeli chodzi o sny to mnie sie ostatnio jakieś paskudztwa śnią...ostatnio robale które zjadały ludzi od środka

co do spania to ostatnie dwie nocki mało fajne bo młody około 24-1 w nocy się budzi i drze strasznie ale chyba kolejne zęby....choć poprzednie nocki w sumie OK...

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

ej jest ponad 5000 postów a Wy nie założyłyście nowego wątku

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 09:42   #5040
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Dzień dobry!
Wiecie co zła jestem, wczoraj była piękna pogoda więc napuściłam nowej wody do basenu bo przypuszczałam że dzisiaj będzie równie pięknie a tu klops 18*C pochmurno jak diabli...
Na dodatek wyszperałam stare kolczyki, piękne srebrne z kryształem w kształcie gwiazdki no i dzisiaj rano wstaję a tu uszy spuchnięte, węzły chłonne obolałe i ropa pod kolczykami Teraz sobie przypomniałam dlaczego w nich nie chodziłam...

Jakieś koszmary mnie dręczą że mąż mnie zdradza
Za długo go już nie ma a wraca dopiero 14 lipca
Jutro mamy rocznicę ślubu i znowu nie poświętujemy

No i cierpię na bezsenność, młody tak często się budzi że mi się odechciewa chodzić spać. Coraz później się kładę i coraz wcześniej wstaję.
A ja widzialam wczoraj na onecie pogode na tych obrazkach ktore sie tam pokazuja ze sloncami i widzialam ze dzis ma byc pochmurno dlatego nie lalam wody stara woda spuszczona, basen umyty stoi i czeka na ladna pogode...ale jutro juz ma byc pieknie 25 stopni, pojutrze 27 i potem coraz cieplej, wiec moze jutro napuszcze wody

mati ja mam na plusie cos ok 1,5 kg

alkamor nie ma komu zalozyc i nawet nikt sie o to nie upomina bo ostatnimi czasy na palcach jednej reki mozna policzyc osoby ktore sie udzielaja regularnie bo reszta albo wogole albo wpadnie raz na jakis czas i napisze cos "na odczepne" i znowu znika, dlatego mi osobiscie to wszystko jedno czy bedzie nowy watek czy nie

Czas edycji: 2010-06-28 o 09:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości