Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 11:24   #5011
Ishka
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

dziewczyny dajcie jakiegos linka do 4 czesci??
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:25   #5012
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Dzięki, Edzia. Ja tam oglądać sal nie muszę, właśnie bardziej mi zależy, żeby z kimś tam porozmawiać, a świeżo upieczonym mamusiom wolałabym nie przeszkadzać
ja się strasznie głupio poczułam jak zaczęła otwierać drzwi od tych sal. Starałam się jak najszybciej wycofać i nie wchodziłam do nich tylko zaglądałam przez próg. Ale już nie wiedziałam co ze sobą zrobić

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:25   #5013
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
ja tez mysle ze na poczatek im mniej tej chemii tym lepiej, po co dziecko juz smarowc i papciać wszystkim co drogeria daje
to tylko ja robie tak ze soba
jestem kosmetoholiczka
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:29   #5014
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
ale penaten to tez taki bardziej pod apteczny
bardzo lubię tą markę bo moja mama sprawdzała te kosmetyki z zagranicy dla młodszego brata i kojarzą mi się z dzieciństwem

ja na początku kupuję apteczne jak zużyje po woli wprowadzę zwykłe produkty i zobaczę czy uczulają
teraz boje się podwójnego wydatku
kupie cały zestaw normalnych produktów a dziecko będzie uczulone i do kosza.....

a porównując ceny np. do J&J do na allegro przepłacam na tych moich produktach po kilka złotych
więc ogólnie nie jest aż tak źle
ja też kupuję z apteki ale zwykłe. A z apteki dlatego że np z kwiatów polskich mogę zamówić prawie wszystko i nie ponosić kosztów przesyłki tylko odebrać na miejscu, a wszystko zamówię sobie siedząc w domu i spokojnie obejrzę, a po drugie pracowałam w UK w markecie na kosmetykach i widziałam co się z nimi dzieje pod wpływem niewłaściwego przechowywanie, przegrzania itp. a aptekach są lepiej przechowywane.

Stary 2010-08-18, 11:29   #5015
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Kretencja ja wczoraj przepłakałam wieczór bo przypomniałam sobie jak moj siostrzeniec płakał-byliśmy u nich wczoraj na chwilę-i jak o tym myślę to tak mi go żal że też płaczę... dobrze że u siostry się powstrzymałam

u mnie też pochmurno a mam naszykowane kupki ubrań na co najmniej 3 prania i nie wiem czy wstawiać?

Anecka wspominałaś parę razy że szykujesz hawajskiego kurczaka-mogłabys wstawić przepis wczoraj w łóżku o tym myślałam i dziś muszę na obiad zrobić-mam ogromna ochotę
Podstrawa kurczaka po hawajsku sa ananasy i fix KNORRA "kurczak po hawajsku". Takze nie podam Wam przepisu bo wszystko jest na torebce napisane

Ja to robilam tak ze mialam ziemniaki juz ugotowane, wzielam je potłukłam a na patelni smazylam kawalki piersi z kurczaka, ananasa i potem dodalam ten fix (jest on najpierw rozrabiany chyba w mleku, ale nie pamietam).

Dzieki za odpowiedzi

Przegladalam ebaya i ja chce to w sumie napis to sobie mozna samemu strzelic jakikolwiek
http://cgi.ebay.co.uk/ME-AND-MY-DAD-..._Clothing&var=

Lutien! Swietna suknia! a malunek.. Swietnie ze wszystko sie udalo Goscie nie patrzyli sie jakos krzywo na biala suknie? bo u nas jak ktos jest w ciazy to od razu krzywo patrza w kosciele co dla mnie jest niezrozumiale

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:30   #5016
vikicullen
Zadomowienie

link do 4 czesci
:https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post21450888

tu juz koniec!

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:31   #5017
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
no, ja wreszcie porobilam troche zdjec niepotrzebnych rzeczy - wreszcie!! 2 mies. kartony staly :/ ale udalo sie hehe

dalej mnie zaczyna cmic u dolu prawie zemdlalam z bolu nagla potliwosc oslabienie dzwoneczki w uszach szok :/ jednak dobrze ze ta wizyta juz opjutrze :/ no a jutro na badnaia tsh musze pojechac :/ wcale mi sie nie chce - najlepiej bym wogole nie wychodizola z domu

TV hmmm u nas duuuuzo nie ogladamy ale jak mam dola to korzystam glownie z melodramatow lub romantykow no i wiadomosci musowo malemu tez juz teraz puszczam - nie sposob dz. uchronic przed tym a przy okazji moge go edukowac poprzez programy np. przyrodnicze - co innego jest gdy sie puszcza dz. tv po 1 na dlugo po 2 bez kontroli po 3 ile i co sie da reklamy nie reklamy...
wszystko ma swoje korzysci jesli z glowa sie robi

CHODZENIE DZIECKA
wszystko co spytacie sie o dziecko to zawsze jedna i ta sama odpowiedz!!
INDYWIDUALNOSC I WLASNY TOK ROZWOJU
druga kwestia czy sie wspomaga jego rozwoj czy pozostawia samemu sobie - ale wierzcie mi wiele rodzicow nie wie jak wspomagac! nie czytaja nie dowiaduja sie nie chodza na zaj. a jak pytaja znajomych to nie zawsze trafia na madre glowy""

chodzenie... do 18 m.ż chodzenie moze dz. nadrobic - nie musi byc odstajace pozniej, inna sprawa dlaczego nie chodzi - uwarunkowania genetyczne, leniwosc, stawy, wczesniactwo, lezenie pod lampami, inkubatorze, przyjmowanie lekow przez m. lub dz. zahamowanie rozwoju np, poprzez niedoczynnosc tarczycy i wiele innych czynnikow, lub poprostu ociezalosc i wygode

isteniej ajednak cwiczenia zabawy poprzez ktore stymulujemy rozwoj dziecka!

JEDZONKO
jako pedagog popieram karmienie piersia do 6 m.z
jako MATKA Tosia mimo karmienia piersia wprowadzilam mu owoce juz w 2 mies. ż. (jablka potem maliny etc...)
od 4 mies. wprowadzalam pokolei produkty - sugerowalam sie tym co maja na sloiczkach wymienione i dawalam zmielone blenderem - niezastapione urzadzenie w kuchni mlodej mamuski
i potem pokolei

SLOICZKI CZY WLASNE
mimo checi nie zawsze dalam rade gotowac sama... samopoczucie doskwierajace kolki etc... poprostu bym nie zdazyla na odpowiednia godzine a ZALEZALO MI NA PLANOWYM DNIU wiec obiad ok 13-13.30 czasem nie dalam rady wiec kupilam rezerwowe sloiczki i korxzystalismy OPLACALO SIE
bo dzieki temu ze wiele i wszystko dawalam (to co dozwolone) Toskowi teraz nie mam z niczym problemu jesli chodzi o pozywienie nie chcxe nawet ciastek jesc poki co woli wolac banan lub jako (jablko)
i to jest super!!!
dodatkowo w naszym okresie maluchow bedzie troche lepiej bo 4-6 mies. beda miec kiedy owoce i warzywa sa dostepne a nie chemikalne w wiekszosci no i wiele rzeczy bedzie do sprobowania juz nie mrozonki np
a mierzyłaś sobie ciśnienie?Może masz skoki i stąd to samopoczucie?
Ja też będę zawsze mieć rezerwowy słoiczek i planuję zakupić sobie najprostszy blender i nakładkę na garnek malutką do gotowania na parze(parowar mi się nie opłaca bo TŻ nienawidzi wszystkiego na parze). I strasznie się cieszę że akurat jak maluch troszkę podrośnie to będą malinki,jagody,arbuz,śliw kifantastycznie

Stary 2010-08-18, 11:32   #5018
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
pelnia dziekuje

a jeszcze pytanie, jak przewine dziecko to za kazdym razem trzeba mu czyms pupe smarowac? aha i po kupce mozna wilgotna chusteczka wycierac, nie trzeba woda i mydlem za kazdym razem myc??
Ja smarowalam ... ale kremem nivea sos lub bambino wlasnie

ale jak widzialam ze nie ma potrzeby i jest dobrze nawilzona i uzywalam lepszych chusteczek z nawilzaniem to nie musialam chyba ze byla potrzeba...

kazda skorka jest inna i trzeba sie dostosowac

nie uzywalam wody z mydlem - poszlam na latwizne i chusteczki sa i byly dla mnie zbawienne
zdazylo sie jedynie jak zaczal miec odparzenie to kapalam dwa dni po kupkach by ulge przyniesc skorce - etap zabkowania z biegunka jak mielismy...

zas moja mama tylko woda i mydlo ale jak sprobowala chusteczek mowi ze to i paklanki to najlepszy wynalazek hehe

NIE ZAPOMNIJCIE KUPIC KREMU PRZECIW ZIMNU WIATRU ETC na wyjscie...
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:34   #5019
vikicullen
Zadomowienie

Edzia tu juz NIE PISZEMY

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 11:46   #5020
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
pelnia emolium czy oilatum nie jest tylko dla dzieci atopowych. mozna stosowac u wszytskich noworodkow. przeciez sie nie zmarnuje skoro nie uczula. ja tez nie wiem jakie bedzie moje dziecie ale na pierwszy miesiac tez hcyba kupie emolium.
ja do kąpieli też kupuję oilatum i też uważam że nie tylko do atopowych. sama używam kosmetyków AA a nie jestem alergikiem. Po prostu uważam że jest to dobry kosmetyk i znajmowe mamuśki chwalą go bardzo.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
jak wy mozecie bez tv wytrzymac??? u mnie leci na okrągło ale dlatego ze caly czas leze i bym do głowy dostała jakby mi nic nie brzdękało
ja ogladam głownie niemieckie programy bo ja germanista całym sercem

a z tymi kosmetykami to oprocz tego ze wiem jakiej firmy kupie, to jestem zielona
te wszystkie kremy, jeden na odparzenia jeden nwilzajacy, taki sraki i owaki to człowiek zgłupieć moze

moze mi powiecie co z dzieckiem zrobic, czym go smarowac i co jest potrzebne na poczatek ?
u mnie TV leci z przyzwyczajenia-od tak bo nie lubię ciszygłupie to wiem...w między czasie siedze na necie, gotuję, sprzątam...a on sobie gra

ja kupuję:
oilatum do kąpieli, na wszelki wypadek będę miała oliwkę gdyby miało bardzo sucha skórę po mamie(jeśli dziecku się nie przyda to ja sobie zużyję-wpuszczam kilka kropel do swojej kąpieli), coś na ciemieniuszkę, sudocrem/linomag do pupy, krem na mróz ochronny z ziajki i jakieś mleczko dl ciała na później też z ziajki. chusteczki też ale nie mam zamiaru z nich dużo korzystać. sól fizjologiczna i chyba tyle.

a kiedy wprowadza się szampon?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
a ja bede miala dzisiaj na obiad mamine pierogi ruskie moja mamusia dba o nas jednak, odkad musze lezec to nawet gotowac nie moge rodzice mieszkaja 3 domy dalej, mama nie pracuje i jej sie nudzi to gotuje dla nas teraz też a na jutro krokiety z kapusta i grzybami zapowiedziała to jest życie
koc ham ruskie!A nie umiem robić

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
pelnia ale sudocrem jest suchy i wysusza skore, a zeby odoarzenie sie nue zrobilo to trzeba natluszczac i nie nadaje sie do codziennego stosowania po zmianie pieluchy
a linomag?to samo?ja myślałam, że zawsz przy przewijaniu daje się sudocrem lub linomag ochronnie??????

Stary 2010-08-18, 13:35   #5021
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
nie wiem czy kupić emulsje do kąpieli czy żel

zel kojarzy mi się w z prysznicem

podliczyłam podstawowe kosmetyki wyszło ponad 100zł
a pewnie drugie tyle będzie trzeba wydać
szok
Dziewczyny ostatnio radziłam sie mojej szwagierce jakich kosmetyków używała do mycie swojej córki (ma teraz roczek i 2 m-ce), i ku mojemu zaskoczeniu powiedziała ze kupowała tylko oliatum w aptece, wlewała go do wanienki i nic poza tym. Skóra malej idealna, nawilżona i bez problemw skórych. Nawet jej pediatra zwróciła na to uwagę, ze nie czesto spotyka się dziecko z tak idealną skórą. Teraz do jej kosmetyków dołączyl szampon, a oliatum zastąpiło delikatne mydełko, ale to dopiero po roku życia. Chyba nie ma co szaleć z kosmetykami. Polecam stronę www.oliatum.pl, w tej kąpieli chodzi raczej o komfort dziecka i jego zrelaksowanie przed snem, a codzienne mycie detergerntami z pewnością mu nie będzie służyło.
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 14:44   #5022
olajka
Zadomowienie

hej strasznie źle się czuje, mam okropny ból żołądka. Nie spałam od 3 w nocy (dopiero teraz kilka godzin) już pogotowie miałam wzywać. Wzięłam od nocy już 1,5 no-spy forte, ale nadal boli mocno, choć to nie to samo co w nocy. Nie mogłam się ruszyć ani nawet oddychać. Rano byłam u lekarza rodzinnego i jeszcze mi gniotła żołądek, że jak wróciłam do domu to bolało znowu gorzej. Wiem, że to od jedzenia Nikomu nie życzę takiego bólu. Nie wiem czy w szpitalu nie wyląduje bo to nie są żarty, a ból straszny ;(

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 18:42   #5023
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Zamykam
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości