|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Cytat:
25 tydz ![]() A co do wanienki - śliczna własnie podobnej szukam ![]()
![]() |
#4982 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
vikki ja jem i zbieram tylko podgrzybki i prawdziwki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4983 |
Zakorzenienie
|
A ja mialam znowu dziwne sny: najpierw koniec swiata- na niebie pojawialy sie napisy,ze wszyscy zginiemy i tak dalej, a poznie , ze malutka znowu wystawiala mi raczke przez pepek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Zakorzenienie
|
ja tez mysle ze na poczatek im mniej tej chemii tym lepiej, po co dziecko juz smarowc i papciać wszystkim co drogeria daje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4985 |
Zakorzenienie
|
pelnia ale sudocrem jest suchy i wysusza skore, a zeby odoarzenie sie nue zrobilo to trzeba natluszczac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
Zakorzenienie
|
apoolonia dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4987 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4988 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mi się konsystencja sudo nie podoba więc na codzień wolała bym coś innego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4989 |
Zadomowienie
|
KOOTKU
![]() ARTYKUŁY PIELĘGNACYJNE nAJLEPIEJ Z JEDNEJ FIRMY - chusteczki nawilżane - nie żałujcie ich kupić idą jak woda, chyba że ktoś pupkę chce myć w misce za każdym razem lub pod kranem... - pieluszki jednorazowe - firm mnóstwo - mydełko i szampon LUB 2 w 1 szampon wraz z płynem do kąpieli np, NIVEA - oliwka (niektóre dz. ucuzlone) lub oliwa z oliwek lub aksamitne mleczko nawilżające - krem do pielęgnacji pupy - SUDOCREM polecam - krem na czerwone plamki, także pomocne przy odparzeniach, super przy zadrapaniu się KREM NIVEA SOS! - krem na spacery na zimno wiatr, chłód... - szczoteczka do włosów z miękkiego włosia - nożyczki do paznokci z zaokraglonymi końcówkami! - gruszka do noska lub aspirator - sól fizjologiczna w małych plastikowych buteleczkach do przemywania oczek od str., uszka do noska - woda morska - np, marimer jest i w sprayu (nie wszystkie dzieci lubia) i jest w buteleczkach malych plastikowych tak jak sol fizjol. - do noska powinno sie koniecznie zakraplac przy ogrzewaniu, w lecie, przy przeziebieniach... - patyczki z zaokraglona koncowka - platki kosmetyczne do oczek - termometr kapielowy - wanienka - reczniki najwieksze od razu kupujcie ! z kapturkiem (np, 110-90) 3 szt - ceratki do wietrzenia pupki - przewijak lub ceratka do przewijania - spirytus 70 % lub pioktanina do pepka - Aphtin - do dokazania jamy ustnej przed plesniawkami lub/i na nie - pieluchy tetrowe 20 wzwyz - pieluchy flanelowe - to na ogol na wyjscie sie stosuje (lekarz, goscie etc..) 3 to juz spokojnie wystarcza - apteczka - poza sola fizjol. i woda morska, wacikami i patyczkami (czyli tym co potrzebne do mycia dziecka) to: APTECZKA - GAZA - super na kompresy zwlaszcz po szczepionkach jak dz, ma opuchniecia - bandaz zwykly - bandaz elastyczny - pioktanina lub spirytus 70 % - pepuszek - plasterek delikatny - w razie gdyby nozyczki wam odskoczyly :/ - Sudocrem - odparzenia, zaczerwienienia pupy, okolic - krem NIVEA SOS - zaczerwienienia, zadrapania etc... - Bepanten - dla mam na brodawki, dla dz., tez moze byc - masc majerankowa - katarek - smaruje sie po noskiem - termometr - Fenistil - raczej w porze letniej - zel na dziasla - np. Dentinox... - czopki glicerynowe przeciw zaparciom - malutkie rozm. - Lacidofil lub Lakcid, Enterol - zazwyczaj przy antybiotykach - nie zapominajcie o pre i probiotykach - Paracetamol - czopki - czopki VIBURCOL- stany niepokoju, zabkowania, przy przeziebieniach - dla nas okazal sie superrrr - syropek przeciwgor. - dla chlopcow na ogol: na kolki (ale kupcie to dopiero jak pojawi sie problem, w razie w szkoda kasy...) Espumisan np., lub Esputikon lekarz przepisze matkom karmiacym WIT. K i WIT D3 SPRAWDZAJCIE DATY WAZNOSCI! :d to chyba tyle z tego co pamietam |
![]() ![]() |
![]() |
#4990 |
Zakorzenienie
|
Kootekk, ja bym nie wytrzymała z kolei, jakby mi te bzdury brzęczały koło ucha
![]() Nawet muzyka mnie drażni ostatnio, a co dopiero reklamy ![]() Aliszcze, zgadzam się z tym, co napisałaś o uczuleniach. Ja na początek kupię coś do kąpieli (pewnie z Hippa albo Babydream, a może zwykłe mydełko dla dzieci), coś do natłuszczania ciałka, chusteczki do pupy i nie wiem czy coś jeszcze. Sudocrem mam w domu od dawna, bo sama używam na różne skaleczenia na przykład, tylko nie wiem, czy on wystarczy zapobiegawczo, czy lepiej pupkę np. zasypywać tylko talkiem ![]()
#4991 |
Zadomowienie
|
ja to sie wogole nie znam na tych kosmetykach dla dzieci
![]()
#4992 |
Zadomowienie
|
Mila że też miałaś siłę pójść na grzyby
![]() ![]() no i gdzie ta Anecka? nie wiem jak tego kuraka przyrządzić ![]()
#4993 |
Zakorzenienie
|
apolonia juz pisalam, Ja kupie krem posladkowy z ziajki, perfekty albo hippa. pomacam w rossmanie i ktorys wybiore
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- a sudocrem to mi sie onsystenja kojarzy z mascia cynkowa ![]() pelnia oliwka chcesz smarowac dzieciaka po kazdej zmianie pieluchy ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4994 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kopalnia wiedzy na ten temat https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77486 i jeszcze czego ile kupować: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=370468 Edytowane przez Gustawek Czas edycji: 2010-08-18 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Zakorzenienie
|
Ja kosmetyki dla dzidzi mam z Bambino - niedrogie, ładnie pachną i są ok - przy młodej też używałam
![]() Za szampon dałam koło 8zł (300ml) za oliwkę ok 10zł (300ml) mydełko 1,30zł, mam jeszcze krem do buzi z nivea ok 10zł no i kupię jeszcze sudocrem (u młodej stosowałam cały czas i ani raz nie miała odparzonej pupki) duże opakowanie koło 25zł chyba kosztuje i to tyle z kosmetyków. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4996 |
Zakorzenienie
|
pelnia dziekuje
![]() a jeszcze pytanie, jak przewine dziecko to za kazdym razem trzeba mu czyms pupe smarowac? aha i po kupce mozna wilgotna chusteczka wycierac, nie trzeba woda i mydlem za kazdym razem myc?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pakujcie się powoli, za chwile przenosimy się do 4 części, która już istnieje
![]()
#4998 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja osobiście jestem maniaczką kosmetyków dla siebie ale te dla nie niemowlaków też sprawiają że robię się głupia ![]() każdy mówi mało ale tego jest tyle i każdy na inna okolicznośc pogubić się można |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Zakorzenienie
|
ten sudocrem mnie przeraza, ta konsystencja jest okropna, kotek smarowałas przy kazdej zmianie pieluchy tym sudocremem? ale jak dziecko mialo odparzenie czy profilaktycznie tez?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#5000 |
Zakorzenienie
|
No to ja tu się żegnam i spadam na nową część
![]()
#5001 |
Zakorzenienie
|
Pelnia, oczopląsów dostałam od tej listy kosmetyków
![]() ![]() ![]()
#5002 |
Zakorzenienie
|
kootek jak sie okupka na plecy to lepiej i szybciej umyjesz pupe pod woda
![]() za kazdym razem po zmianie pieluchy sie smaruje, by skora nie miala stycznosci z siusikami ![]() \ Mozecie dac linka do kolejnej czesci? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5003 |
Zakorzenienie
|
mallinka ty jestes dobra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5004 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sudocrem uzywalam 2 razy dziennie rano po nocce i na wieczor jesli A. mial czerwona pupke to patrzylam szybkim okiem czy jest wysuszona skora i podraznienie jest od wysuszenia czy to poczatek odparzenia jesli wysuszona dawal NIVEA KREM SOS (czerwony napis) jesli do odparzenia powodujace zaczerwienienie SUDOCREM konsystencja tez mi nie odpowiada probowalam na poczatku probki hippa i d... a po sudo jak cudo ! pisze z doswiadczenia nie z wymyslow ale zrobicie jak uwazacie za sluszne najwyzej bedziecie probowac i same dojdziecie do cennych wnioskow - swoich - takie najcenniejsze ![]() dodatkowo codziennie wietrzylam maluszka i nie potrzebowalam czesto tego uzywac ale jak nie masz pod reka to pozniej plujesz sobie w brode a malenstwo sie meczy nic dziwnego ze pozniej placze przy przewijaniu etc... poza tym masazyki z mleczka robilam 2 razy dziennie - nie szczedzilam na ociepleniu.... :/ i moglam sobie na to pozwolic... - choc teraz doplata bedzie hehe ale stymulacja rozwoju A. byla dla mnie najwazniejsza tymbardziej ze przy kolkach okazalo sie to zbawienne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5005 |
Zakorzenienie
|
kolejna cześc
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=458930 |
![]() ![]() |
![]() |
#5006 |
Zakorzenienie
|
Pozwole sobie linka podać
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post21450632
#5007 |
Zadomowienie
|
Zapraszam do 4 części naszego wątku
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=458930
![]() |
#5008 |
Wtajemniczenie
|
Witam po długiej nieobecności
![]() ![]() Ja już po ślubie ![]() ![]() ![]() Po weselu na tydzień została u nas moja Sister ![]() ![]() ![]() Zaczęliśmy też chodzić do szkoły rodzenia. I bardzo się cieszę, że się zapisaliśmy, bo wielu rzeczy nie wiedziałam (np. tego, że dziecko od razu po porodzie jest poddawane wielu badaniom, w tym zakłada się sondę do żołądka ![]() Z TŻ ustaliliśmy, że przed porodem nie kupujemy żadnych kosmetyków i kupimy takie same, którymi dziecko będzie myte w szpitalu. Bo boimy się, że córeczka odziedziczy po mnie skłonność do alergii a nie chcemy wyrzucać potem całych opakowań. Jakby co mamy trochę próbek, to będziemy je stosować póki nie znajdziemy czegoś co nie uczula ![]() Co do wyprawki, to już pospisywałam ile i jakie ciuszki mamy. Brakuje mi kombinezonu na wyjście ze szpitala (mam taki na 74cm) i jakiejś jeszcze jednej sukieneczki (mam 2 sztuki). Wczoraj kupiłam proszek i zabieram się za pranie (zacznę od wózka, leżaczka, itp). Jakby co to w Rossmannie jest promocja Loveli (1,8kg) za 17,99zł. Nie wiem czy się opłaca czy nie, ale w Carrefourze widziałam za 20,99zł, więc trochę taniej. Trochę mi się skomplikowało z lekarzem, bo moja pani dr miała operację i wraca dopiero w połowie września. Muszę do tego czasu iść do kogoś innego na wizytę, bo mi kiepskie wyniki krwi wyszły. A tak poza tym to leci mi już 30tc ![]() ![]() Trochę niefajne też się zrobiły kopniaki małej - są takie mocne i bolesne. Do tego praktycznie czuję je zawsze, jak leżę lub siedzę (dziś jest jakiś wyjątek, ufff ![]() ![]() ![]() PS. A tak na marginesie, to macie niezłe tempo pisania - musiałam nadrobić jakieś milion stron ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie lubię Sudocremu. Za to świetny jest Bepanthen ![]() Na codzień jakiś zwykły krem pupciowy typu Penaten. A jak zacznie się coś dziać, to właśnie krem Bepanthen. ( nie maść, tylko krem) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.