Nasze Codzienne Jadłospisy XV - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 17:07   #5011
agataskate
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Ervisha - no to wtedy zmieniam serek wiejski na to na co mam ochotę. choć powiem szczerze że ja to na nic ne mam ochoty, po prostu nie czuje głodu a jem przez rozum
agataskate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 17:09   #5012
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agataskate Pokaż wiadomość
Ervisha - no to wtedy zmieniam serek wiejski na to na co mam ochotę. choć powiem szczerze że ja to na nic ne mam ochoty, po prostu nie czuje głodu a jem przez rozum
Nie czujesz głodu ??? A czujesz jakikolwiek smak potraw? Są jakieś potrawy, które szczególnie lubisz, które Ci smakują i których zjedzenie sprawia Ci przyjemność?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 17:30   #5013
nikol12
Rozeznanie

Moje Uuu :
śniadanie : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, gruby plaster chudego białego twarogu, jogurt Fruvita, jabłko
Szkoła: -princessa mleczna maxi
-jabłko
- pierniczek w czekoladzie ( zostałam poczęstowana )
Obiad: ogromna porcja ryby po grecku ( tu nie wyolbrzymiam - zjadłam o wiele więcej niż tata, 2 ziemniaki
Podwieczorek: danio brzoskwiniowe i 2 herbatniki
Kolacja: pewnie jogurt naturalny i kromka razowca z polędwicą ( wiem, że tu skromnie , ale brzuch mnie pobolewa- chyba dostanę @)
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 17:38   #5014
Irish lady 28
Zadomowienie

Utrzymanie
  1. jasna bułka z pestkami słonecznika, masłem, szynka, pomidorem, cebulą + biała kiełbaska z musztardą, na ciepło
  2. znów kiełbaska, tym razem z keczupem, cała pomarańcza
  3. kilka orzechów laskowych, talerzyk bigosu
  4. 2 kawałki pizzy greckiej- domowej roboty (feta, ser, warzywa, oliwki), ciasto razowe

i jak?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 17:46   #5015
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Utrzymanie
  1. jasna bułka z pestkami słonecznika, masłem, szynka, pomidorem, cebulą + biała kiełbaska z musztardą, na ciepło
  2. znów kiełbaska, tym razem z keczupem, cała pomarańcza
  3. kilka orzechów laskowych, talerzyk bigosu
  4. 2 kawałki pizzy greckiej- domowej roboty (feta, ser, warzywa, oliwki), ciasto razowe

i jak?
weź nie jedz tak duzo, od tego sie pęka az kielbaska? cała? i orzechow tez wiesz, nie wiecej niz 3

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Moje Uuu :
śniadanie : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, gruby plaster chudego białego twarogu, jogurt Fruvita, jabłko <w porzadku
-jabłko
- pierniczek w czekoladzie ( zostałam poczęstowana ) <batonik i owoc to troche za malo, choc uwielbiam te princessy
Obiad: ogromna porcja ryby po grecku ( tu nie wyolbrzymiam - zjadłam o wiele więcej niż tata, 2 ziemniaki <fajno
Podwieczorek: danio brzoskwiniowe i 2 herbatniki <tu troszke mało, tzn serek jest okej ale brakuje mi jeszcze czegos
Kolacja: pewnie jogurt naturalny i kromka razowca z polędwicą ( wiem, że tu skromnie , ale brzuch mnie pobolewa- chyba dostanę @) <jezeli boli brzucho, to ok
ogolem jest troszke mało jedzenia, i brakuje mi warzyw fajnie za to ze pojawia sie chleb razowy, rybka, owoce
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 17:48   #5016
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
weź nie jedz tak duzo, od tego sie pęka az kielbaska? cała? i orzechow tez wiesz, nie wiecej niz 3

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

ogolem jest troszke mało jedzenia, i brakuje mi warzyw fajnie za to ze pojawia sie chleb razowy, rybka, owoce

akurat dzisiaj nie wiem, czego sie czepiasz..myślałam,że jest ok...

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

poza tym, jadłospis Nikol skomentowałaś pozytywnie, a tam jest dużo mniej jedzenia niz w moim....
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 18:17   #5017
nikol12
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

poza tym, jadłospis Nikol skomentowałaś pozytywnie, a tam jest dużo mniej jedzenia niz w moim....
chyba sobie żary robisz
Stary 2011-12-19, 18:18   #5018
Pia Gizela
Zadomowienie

Cytat:

co Ty całymi dniami robisz, leżysz w łóżku i oglądasz seriale? ja na takim jadłospisie nie byłabym w stanie funkcjonować normalnie (czyli studia plus nauka) a co dopiero na V biegu tak jak teraz. czemu nie jesz porządnego śniadania? (chociaż tutaj rozumiem jeżeli np wstajesz bardzo wcześnie bo ja np o 6 rano nie tknę więcej niż małą kanapkę bo zwyczajnie mi niedobrze później) czemu nie jadasz obiadów? jedyne co mi się podoba w Twoim jadłospisie to kolacja o ile kawałki pizzy słuszne.

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 18:21   #5019
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
moje Uuu;p

śniad; jajecznica na maśle z 2 jaj z cebulką i pieczarkami, pełnoziarnista bagietka z masłem,polędwicą sopocką i papryką pyycha

2śniad; domowe ciasto drożdżowe z borówkami jakieś 3 plastry, cappuccino czekoladowe milka, jabłko zazdroszczę drożdżówki

obiad; pieczone dzwonko łososia w piekarniku z masełkiem, pieczone ziemniaczki w mundurkach z sosem tzatzki, szpinak duszony z czosnkiem i jogurtem nat, sok marchwiowy mojego wyrobu;p ok

podw; serek wiejski z orzechami zapiekanymi w miodzie, gruszką i pszenicą z melasą, kilka mandarynek może być pyszne- muszę spróbować

kolacja; 2 kromki żytniego ze słonecznikiem z masłem, puszka tuńczyka w pomidorach, i jeden świeży pomidorek z solą;D fajnie

mile widziane komentarze i ocenki;p
jak dla mnie super muszę sie przyznać , że staram się wzorować na Twoich jadłospisach - jesz, różnorodnie, zdrowo, luźno no i widać , że po ed też można jeść normalnie
Stary 2011-12-19, 19:08   #5020
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość

elegancko i zdrowo, dobre jest mięso wołowe? nigdy nie jadłam, jakoś trudno mi przekonac się do czegoś innego od ryb i drobiu.

U.
1. dwa naleśniki z budyniem waniliowym, jagodami i wiórkami kokosowymi
2. kanapka z dwóch kromek razowca z masłem, szynką drobiową i ogórkiem kiszonym. serek homogenizowany truskawkowy
tu wpadły dwa małe wafelki w gorzkiej czekoladzie i 0,5l coli zero / wiem wiem, ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że potrzebowałam energii na próbie i w ogóle jakaś nienażarta chodziłam
3. talerz gęstej pomidorowej z ryżem (ryżu z pomidorową bardziej)
kawa z mlekiem
4. pół bułki z pestkami dyni z masłem, porcja pasty z makreli, jajek, majonezu i czegoś tam.
Mięso wołowe spróbuj na prawdę dobre, szczerze polecam np. do gulaszu
A Twoje jedzonko super, luzu zazdroszczę choć ostatnio też go czuję
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 19:16   #5021
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Moja R-ka na jutro

I. Owsianka na mleku z siemieniem lnianym i pomarańczą, słodzona miodem

II. Kanapka z 2 kromek razowca, szynki i sera żółtego z sałatą, smarowana masłem

III. Pierś z kurczaka z prażonym słonecznikiem, kukurydzą i papryką

IV. Duszony udziec indyczy z połową woreczka kaszy i jakąś surówką

V. 100g twarogu z wkrojonymi migdałami

VI. 100 g twarogu z łyżką oliwy z oliwek i papryką.

Razem kcal: 1600, BWT: 127/139/59

Ujdzie jakoś?

PS. Macie może jakieś fajne propozycje na podwieczorki? Najlepiej z niskimi węglami
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 19:38   #5022
agataskate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Nie czujesz głodu ??? A czujesz jakikolwiek smak potraw? Są jakieś potrawy, które szczególnie lubisz, które Ci smakują i których zjedzenie sprawia Ci przyjemność?

wcale nie czuję. mogłabym wgl nie jeść przez nie wiem le czasu. nie nie mam ohoty na żadną potrawę wszystko jest dla mnie bezpłciowe i ohydne, jedzenie nie sprawia mi przyjemności żadnej
Stary 2011-12-19, 19:48   #5023
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:

a) tego co zwykle, dwa posilki są takie w miare, a dwa to jakies przekąski typu kielbaska, pol bulki, pol jajka, kabanos, owoc, talerzyk bigosu
b) bez jaj, naprawde, nikol ma pięć posiłków, z czego trzy są bardzo fajne, a dwa trochę zbyt ubogie, a ty masz cztery z czego dwa się nadają do nazwania ich "posiłkami", przy czym i sniadanie nie do konca

Nephasis jak zwykle bomba

Edytowane przez riddle92
Czas edycji: 2011-12-19 o 19:49
Stary 2011-12-19, 19:52   #5024
agataskate
Raczkowanie

Cytat:
Utrzymanie
  1. jasna bułka z pestkami słonecznika, masłem, szynka, pomidorem, cebulą + biała kiełbaska z musztardą, na ciepło (ładnie)
  2. znów kiełbaska, tym razem z keczupem, cała pomarańcza (a gdzie jakieś pieczywo, trochę mało jak na II śniadanie)
  3. kilka orzechów laskowych, talerzyk bigosu (to przekąska nie posiłek)
  4. 2 kawałki pizzy greckiej- domowej roboty (feta, ser, warzywa, oliwki), ciasto razowe (ok)

i jak?

jest trochę za mało pełnowartościowych posiłków

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31139047]Moja R-ka na jutro

I. Owsianka na mleku z siemieniem lnianym i pomarańczą, słodzona miodem (ładnie)

II. Kanapka z 2 kromek razowca, szynki i sera żółtego z sałatą, smarowana masłem (może troszkę więcej warzywek)

III. Pierś z kurczaka z prażonym słonecznikiem, kukurydzą i papryką (a jakieś ziemniaczki albo ryż)?

IV. Duszony udziec indyczy z połową woreczka kaszy i jakąś surówką (fajnie)

V. 100g twarogu z wkrojonymi migdałami (mało twarogu i brak węgli)

VI. 100 g twarogu z łyżką oliwy z oliwek i papryką. (mało węgli i twarogu)

Razem kcal: 1600, BWT: 127/139/59

Ujdzie jakoś?

PS. Macie może jakieś fajne propozycje na podwieczorki? Najlepiej z niskimi węglami[/QUOTE]

kilka drobnych poprawek i będzie super, mało warzyw
Stary 2011-12-19, 19:55   #5025
Konto usunięte

Cytat:
jest trochę za mało pełnowartościowych posiłków

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

kilka drobnych poprawek i będzie super, mało warzyw
Sałaty w kanapce jest dosyć sporo i tato często daje pomidora, ale do szkoły trudno więcej tam upchnąć W III specjalnie nie ma kaszy ze względu na to, że ograniczam węgle i nie chcę dodawać ich za dużo.
No i staram się żeby podwieczorek i kolacja były bez węgli i lekkie, bo wtedy najlepiej się czuję, a na dodatek słyszałam, że na R nie powinno się jeść dużo nabiału, dlatego nie chcę wykraczać poza te 200g dziennie.

Dzięki
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 20:05   #5026
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

agataskate - przepraszam, ale 100g to mało twarogu? chyba zartujesz to jest akurat jak na jeden posilek, 100 g to okolo 20 g bialka(tak pi razy oko, zalezy od sera), ile ona ma jesc? organizm nie przyswaja wiecej niz 30 g bialka jednorazowo
dodatkowo węgle w V, a tym bardziej w VI posilku są niewskazane na redukcji.
czepiasz sie tutaj szczegolow, a Irish Lady piszesz ze sniadanie jest ładnie? Tam jest jakas jedna buleczka i kielbaska, to bardzo malo (zwazywszy na to, ze je rowniez malo pozniej, wiec to nie jest tak ze rano nie moze przelknac).
Stary 2011-12-19, 20:29   #5027
sweettoy
Raczkowanie

1.bułka, 200 g serka wiejskiego z piątnicy, kawa z mlekiem
2.banan, jabłko
4,jajo sadzone , szpinak ze smietaną z frosty,pół bułki z dynią
5. mały jogurt z jabłkiem bananem i chrupkami błonikowymi
6.bułka z bieluchem, ogórkiem, resztka szpinaku lub serek wijski lekki

Czuje się przejedzona........

w ciągu dnia 300 ml soku z sycylijskiej pomarańczy i 300 ml soczu marchewkowego
sweettoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 20:37   #5028
Anianiani
Raczkowanie

Utrzymanie:

Śniadanie:
Dwie kromki razowca z masłem, szynką drobiową, camembertem i pomidorem,
mandarynka, mocne espresso.
II śniadanie:
Twaróg ze śmietaną, cynamonem, orzechami laskowymi i suszonymi śliwkami, kawa z mlekiem, jabłko.
Obiad:
Sałatka z brązowym ryżem, kawałkami kurczaka, kukurydzą, kapustą pekińską i papryką z sosem czosnkowym (własnej roboty, jedzona w pracy)
Podwieczorek:
Banan na ciepło z wiórkami kokosowymi i rozpuszczoną gorzką czekoladą, kawa zbożowa na szklance mleka.
Kolacja:
Dwa dzwonki z karpia pieczone z pieczarkami + pomidor, papryka, ogórek kiszony, sałata - z ziołami i oliwą z oliwek.

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 21:50   #5029
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez sweettoy Pokaż wiadomość
1.bułka, 200 g serka wiejskiego z piątnicy, kawa z mlekiem <ok
2.banan, jabłko <owoce to nie posilek
4,jajo sadzone , szpinak ze smietaną z frosty,pół bułki z dynią <mogla byc cala bułka i dwa jajka
5. mały jogurt z jabłkiem bananem i chrupkami błonikowymi <to zaden posilek, maly jogurcik i owoce
6.bułka z bieluchem, ogórkiem, resztka szpinaku lub serek wijski lekki <ok

Czuje się przejedzona........ < cooo?

w ciągu dnia 300 ml soku z sycylijskiej pomarańczy i 300 ml soczu marchewkowego
to utrzymanie? bo wygląda jak skromna redukcja.
brak warzyw trochę, brak węgli zlozonych, brak jakiegos porzadnego obiadu.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
Utrzymanie:

Śniadanie:
II śniadanie:
Twaróg ze śmietaną, cynamonem, orzechami laskowymi i suszonymi śliwkami, kawa z mlekiem, jabłko.
Obiad:
Sałatka z brązowym ryżem, kawałkami kurczaka, kukurydzą, kapustą pekińską i papryką z sosem czosnkowym (własnej roboty, jedzona w pracy) <wyglada pycha, chyba zrobie sobie taka sama
Podwieczorek:
Banan na ciepło z wiórkami kokosowymi i rozpuszczoną gorzką czekoladą, kawa zbożowa na szklance mleka.
Kolacja:
Dwa dzwonki z karpia pieczone z pieczarkami + pomidor, papryka, ogórek kiszony, sałata - z ziołami i oliwą z oliwek.
Bardzo ladnie !

Ja sie dzis nie przyznaje bo mam dzien niejedzenia, nie wiem co mi jest.
Stary 2011-12-20, 07:07   #5030
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Ja sie dzis nie przyznaje bo mam dzien niejedzenia, nie wiem co mi jest.
czyli prawidłowo, bo zdrowy człowiek jak nie ma ochoty, to nie je, a nie wmusza w siebie
ja ostatnio też miałam taki dzień w którym zjadłam 2 liche posiłki. i kilka pierniczków podczas pieczenia. strasznie dużo

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:14   #5031
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Moje Uuu :
śniadanie : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, gruby plaster chudego białego twarogu, jogurt Fruvita, jabłko
-jabłko
- pierniczek w czekoladzie ( zostałam poczęstowana )
Obiad: ogromna porcja ryby po grecku ( tu nie wyolbrzymiam - zjadłam o wiele więcej niż tata, 2 ziemniaki
Podwieczorek: danio brzoskwiniowe i 2 herbatniki
Kolacja: pewnie jogurt naturalny i kromka razowca z polędwicą ( wiem, że tu skromnie , ale brzuch mnie pobolewa- chyba dostanę @)
troszkę za mało na II śniadanie i podwieczorek - tu powinnaś coś dodać. Mało też owoców i warzyw

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
Utrzymanie:

Śniadanie:
II śniadanie:
Twaróg ze śmietaną, cynamonem, orzechami laskowymi i suszonymi śliwkami, kawa z mlekiem, jabłko. też to lubię
Obiad:
Sałatka z brązowym ryżem, kawałkami kurczaka, kukurydzą, kapustą pekińską i papryką z sosem czosnkowym (własnej roboty, jedzona w pracy) pychotka
Podwieczorek:
Banan na ciepło z wiórkami kokosowymi i rozpuszczoną gorzką czekoladą, kawa zbożowa na szklance mleka. nigdy nie jadłam banana z czekoladą a tym bardziej wiórkami kokosowymi Pewnie było smaczne
Kolacja:
Dwa dzwonki z karpia pieczone z pieczarkami + pomidor, papryka, ogórek kiszony, sałata - z ziołami i oliwą z oliwek. brzmi smacznie
Bardzo dobry jadłospis. Mogę szczerze powiedzieć, ze bez obaw można się na nim wzorować (tak jak na jadłospisach Pia_Gizela i olik) Luźno, smacznie i zdrowo. Są warzywa, owoce, białko, zdrowe węglowodany i coś słodkiego (przyjemność dla duszy i podniebienia )

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
wcale nie czuję. mogłabym wgl nie jeść przez nie wiem le czasu. nie nie mam ohoty na żadną potrawę wszystko jest dla mnie bezpłciowe i ohydne, jedzenie nie sprawia mi przyjemności żadnej
Moim zdaniem brak uczucia łaknienia to niepokojący objaw. Może pij jakieś ziółka albo herbatki by go odczuwać? A moze potrawy Ci nie smakują bo nie są doprawione albo źle przyprawione ?

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-12-20 o 10:15
Stary 2011-12-20, 13:09   #5032
siostraelwa
Zadomowienie

1śn (nieprzełknęłabym więcej bo trochę zaspałam i od razu po wstaniu):
banan, garść dyni łuskanej, herbata

2śn
kawałek surowej pietruszki i selera,
owsianka (2łyżki owsiancyh+ 3łychy homo nat), pół baton owsiano-zytni z syropem ryżowym (sklep ze zdrową żywnością- miałam zjeść cały, ale za dużo dla mnie), wielka kawa kokosowa biała

obiad
soczewica or kasza gryczana+ tuńczyk wsw + ogórasy kiszone

podwieczorek
omlet z cynamonem + trochę serka homo
mała kawa biała

kolacja
wieśniak z jakimś warzywkiem
siostraelwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 13:39   #5033
agataskate
Raczkowanie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31139799]Sałaty w kanapce jest dosyć sporo i tato często daje pomidora, ale do szkoły trudno więcej tam upchnąć W III specjalnie nie ma kaszy ze względu na to, że ograniczam węgle i nie chcę dodawać ich za dużo.
No i staram się żeby podwieczorek i kolacja były bez węgli i lekkie, bo wtedy najlepiej się czuję, a na dodatek słyszałam, że na R nie powinno się jeść dużo nabiału, dlatego nie chcę wykraczać poza te 200g dziennie.

Dzięki [/QUOTE]

jeśli nie jesteś głodna to ok. a zastanawiałaś się nad zabieraniem surówek czy sałatek w pojemniczkach?

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Oto mój dzisiejszy jadłospis na "Przytycie" Czy jet prawidłowy? Proszę o poprawę ewentualnych błędów.

Śniadanie - 2 bułki pszenne z masłem, 2 białe kiełbasy, sos tatarski, sałatka jarzynowa z majonezem, szklanka kawy zbożowej z mlekiem

Po śniadaniu - 2 spore pomarańcze, banan

II Śniadanie - bułka grahamka z masłem, jedna połowa z twarogiem i miodem, druga połowa z powidłami śliwkowymi, kubek kakao na mleku 3,2%

Obiad - zupa pieczarkowa z makaronem na gęsto zabielana śmietaną 18%, łosoś pieczony na grillu w różnych ziołach (nie wiem jakich bo mama robi), ziemniaki, warzywa na patelnię i surówka, szklanka soku ananasowego

Deser - danio waniliowe, rodzynki i orzechy

Podwieczorek - 2 kromki chleba razowego z masłem, jedna z pastellą z krewetek a druga z jajkiem na twardo, pomidorem i szynką, szklanka herbaty z miodem

Kolacja - 2 bułki kajzerki z masłem, jedna z serem pleśniowym i pomidorem i sałata, a druga zapiekana w piekarniku: ser, pieczarki i spora ilość ketcupu. szklanka herbaty z miodem

Po kolacji - suszone śliwki i morele
Stary 2011-12-20, 13:43   #5034
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli nie jesteś głodna to ok. a zastanawiałaś się nad zabieraniem surówek czy sałatek w pojemniczkach?

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Oto mój dzisiejszy jadłospis na "Przytycie" Czy jet prawidłowy? Proszę o poprawę ewentualnych błędów.

Śniadanie - 2 bułki pszenne z masłem, 2 białe kiełbasy, sos tatarski, sałatka jarzynowa z majonezem, szklanka kawy zbożowej z mlekiem

II Śniadanie - bułka grahamka z masłem, jedna połowa z twarogiem i miodem, druga połowa z powidłami śliwkowymi, kubek kakao na mleku 3,2%

Obiad - zupa pieczarkowa z makaronem na gęsto zabielana śmietaną 18%, łosoś pieczony na grillu w różnych ziołach (nie wiem jakich bo mama robi), ziemniaki, warzywa na patelnię i surówka, szklanka soku ananasowego

Podwieczorek - 2 kromki chleba razowego z masłem, jedna z pastellą z krewetek a druga z jajkiem na twardo, pomidorem i szynką, szklanka herbaty z miodem

Kolacja - 2 bułki kajzerki z masłem, jedna z serem pleśniowym i pomidorem i sałata, a druga zapiekana w piekarniku: ser, pieczarki i spora ilość ketcupu. szklanka herbaty z miodem

Przecież wiesz że to jest dobry jadłospis

Stary 2011-12-20, 14:42   #5035
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
czyli prawidłowo, bo zdrowy człowiek jak nie ma ochoty, to nie je, a nie wmusza w siebie
ja ostatnio też miałam taki dzień w którym zjadłam 2 liche posiłki. i kilka pierniczków podczas pieczenia. strasznie dużo
o ty grubasie
ja juz wiem ze to byl dziwny wyjątek od objadania się przed @, wyjątkowo zjadlam przed snem tylko dwie kromki bialego chleba z maslem ;d ale dzis juz jest normalnie ;d

siostraelwa-jest ladnie, poza pierwszym i drugim posilkiem, ktore sa zbyt skromne
Stary 2011-12-20, 14:42   #5036
agataskate
Raczkowanie

Ervisha - może i tak... słyszałam że osoby z ED nie mają potrzeby jedznia....
Stary 2011-12-20, 14:48   #5037
siostraelwa
Zadomowienie

Cytat:
o ty grubasie
ja juz wiem ze to byl dziwny wyjątek od objadania się przed @, wyjątkowo zjadlam przed snem tylko dwie kromki bialego chleba z maslem ;d ale dzis juz jest normalnie ;d

siostraelwa-jest ladnie, poza pierwszym i drugim posilkiem, ktore sa zbyt skromne
dzięki, dzięki pierwszy to wiem, że słabizna :P
ale 2gi... tak sobie wydedukowałam, że skoro zawsze jem owsiankę z 4/5 łyżek owsianych, to teraz dam dwie+ ten baton owsiano-żytni. Zjadłam pół, a on był takiej wielkości jak 1,5 dużego Corny. Tylko białko słabe w serku homo
siostraelwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 15:44   #5038
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ervisha - może i tak... słyszałam że osoby z ED nie mają potrzeby jedznia....
Mają bo każdy ma. Osoby chore nie czują głodu bo mają to zakodowane w głowie. Takim osobom w szpitalu najczęściej dają tabletki pobudzające apetyt, ale to chemia

Stary 2011-12-20, 15:57   #5039
Konto usunięte

Cytat:

Zastanawiałam się, ale przyznam szczerze, że przy moim natłoku zajęć robocizna w kuchni i tak zajmuje mi za dużo czasu... Więc muszę odpuścić. A z warzywami nie jest też tak źle - dzisiaj w kanapce miałam sałatę, pomidora i rzeżuchę, do kurczaka gotowana marchewka, cebula, rzeżucha, do obiadu rzeżucha, buraczki gotowane i fasolka szparagowa i do kolacji będzie rzeżucha (tak, tak, dzień rzeżuchy )

A jadłospis bardzo ładny Powiem Ci, że też bym chciała nieraz móc tak jeść

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2011-12-20 o 16:00
Stary 2011-12-20, 16:39   #5040
nikol12
Rozeznanie

Moje UUUUUUUUUUU :
śniadanie: 5 łyżek pł. owsianych na szklance mleka, mała pomarańcza, dużo cynamonu
Szkoła :- 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym i pl. drobiową
- jabłko
Obiad: talerz gęstej zupy pomidorowej z ryżem, omlet z 2 jajek z białym serem i dżemem
Podwieczorek: duża marchew, jabłko, jogurt nat. - 180g
cappucino, pasek gorzkiej czekolady, 3 pierniczki 2 herbatniki
Kolacja:serek wiejski ze szczypiorkiem, kromka razowca, marchewka, 2 pl. polędwicy, pl. pomidora

nie za dużo ? bo mam mega wyrzuty ;(

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2011-12-20 o 18:32
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości