Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 19:05   #4981
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Poza tym chyba nigdy nie naucze sie pisac na tym komputerze.Odzwyczaiłam się

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Śliczne macie dziewczynki brzuszki.
Stokrotka czekam

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:06   #4982
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

juz odpowiadam dziewczynki doradzają różnie,ale ja jestem za tym,żeby powiedzmy 2-3x dziennie spryskać ranę octaniseptem (lub aseptem-m tańszy) i przetrzeć JAŁOWYM gazikiem. zostawić do wyschnięcia. tak robimy w szpitalu wystarczy kupić z dwie trzy paczki tych jałowych gazikówi używać za każdym razem tylko jednego.ale to tak powiedzmy przez tydzień,dwa. później kąpiecie się normalnie,delikatnie myjecie okolice rany, i osuszacie ręcznikiem takim ruchem przykładającym. nie pocierać mam w tej kwestii osobiste doświadczenie więc mogę akurat doradzić jak to w domku

Dzieki Kochana, a ile razy dziennie?
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:06   #4983
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Załączę Wam kilka zdjęć parkietu i zaczątki kuchni Jak będzie coś więcej, to będę pokazywała
Przy moich możliwościach ja bym z takiej kuchni nie wyszła, bo non stop bym musiała sprzątać Zazdroszczę wielkości kuchni
Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

Takie pytanko mam, na stronie szpitala jest napisane, że dla Dzidziusia mam wziąć chusteczki nawilżone i krem do pupy... a ja się tak zastanawiam czy brać ze 3 pieluszki tetrowe i kocyk, pampersy w razie czego, jak myślicie? Czy szkoda pakować? Co do ciuszków i pampersów to jest napisane, że MOŻNA swoje, więc może wezmę chociaż kilka sztuk w razie w? Dylemat mam, bo nie chcę za dużo pakować bo torba pojemna nie jest
Pampersy bym wzięła, ale ciuszków nie, bo i tak ich nie odzyskasz, a szkoda, kocyka też bym nie brała.
Ja biorę to co każą, czyli pieluchy, chusteczki i krem do pupy.

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
---

częściowo spakowalam torbe do szpitala
kapcie pod prysznic
2 ręczniki
3 koszule
gacie jednorazowe plus wielorazowe
2 opakowania podkladow belli, podpaski większe tez dokupie
2 saszetki tamtum rosa
chusteczki odświeżające
5 sztuk podkladow poporodowych
szczoteczka do zębów
nakladki na sedes
krem na sutki
stanik do karmienia
dla dzidzi

sudokrem
chusteczki do pupci nivea
smoczki???
nożyczki??
gruszka do nosa???
szczoteczka do wloskow??

niedrapki
czapeczka
gaziki nasączone spirytusem

mam zamiar dopakowac
dla mnie
3 x buletelki wody 0,5 l
gumy do rzucia
pomadke nawilżająca rada szpitala
szampon, zel do ciala, szczotka, tusz, lusterko, atypespirant
ladowarka do tel
pasta do zębów
kapcie, papcie
laktator??
pojemnik na pokarm??
butelka??

wkladki laktacyjne
stanik do karmienia drugi
dla dzidzi
pieluszka tertrowa x 2
pampersy klika sztuk

na wyjście dla dzidzi

pajacyk jak będzie zimno
cieniutki kocyk
czapeczka
skarpetki
niedrapki

body na krotki rękaw lub rampersy jak będzie cieplo
czapeczka
skarpetki
niedrapki

nosidelko

czy brać ręcznik dla dzidzi i przybory do mycia?
To co zaznaczyłam na czerwono moim zdaniem jest zbędne. Jeśli nie wiesz co wziąć to zadzwoń na oddział i zapytaj, one ci powiedzą, bo nie ma sensu targać ze sobą rzeczy, których nie użyjesz.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Piękna kuchnia-wpadne kiedyś coś w niej ugotowac.
To ja wpadnę skonsumować

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Widze ze dzisiaj kurierowy dzien, ja mialam az trzech
Ja dwóch

Pamiętacie jak pisałam o karuzeli z Kubusiem? Właśnie dziś dotarła. I żeby być szczerą:
1 wygląd- cudo, cudo, cudo Prezentuje się naprawdę pięknie, wykonana solidnie.
2. Ma 3 melodyjki: jedna to śpiew ptaków, druga spokojna melodyjka do usypiania, trzecia kojarzy mi się wstępem do bajki, jest "żywa" po prostu
3. Lampka świeci delikatnie, i może służyć sama bądź z dźwiękiem,
4. Miśki kręcą się powoli i mają w sobie grzechotkę, więc jak dzieciątko będzie starsze i będzie je dotykać to przy okazji "zadzwonią"
5. Jedyne co mnie troszkę przeraziło to to, że jeśli muzyka puszczona jest na minimum bądź też na troszkę mniej niż pół to słychać mechanizm karuzelki Ale nie wiem czy to standard czy tylko ta tak ma.
Podsumowując, nic a nic nie żałuję
3.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:07   #4984
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Ja normalnie tp. mam na 12-14 maja, ale jako że będę miała CC to robi się je parę dni przed normalnym tp. W moim przypadku termin na CC mam wyznaczony na 7 maja Ja jednak liczę, że dzidzia postanowi wyjść szybciej bo jest duża i bardzo rozwinięta(3680g)
No widzisz, zapomniałam teraz już kojarzę, ciekawiła mnie właśnie ta rozbieżność w suwaczkach. Mój też dosyć duży, ale chciałabym do przyszłego tygodnia donosić jeszcze
Cytat:
tak jest czasem przychodziłam na wizyty środowiskowe po porodzie,pytanie: pielęgnuje pani pępek? tak,oczywiście! mam takie gaziki nawet specjalne.. ja patyczek w ruch,a tam aż brązowo i mokro.. dzisiaj zajmowałam się przesłodkim chłopczykiem, piotrusiem niecałe 3kg, trochę słabszy bo przed terminem lekko urodzony, i wałczyłam z jego mamą o to,żeby pobudził laktację i jadł z piersi. pojawiło się mleczko, piotruś ładnie ssie,mama puchnie z dumy,tata dzielnie pomaga,czyli dzien skończony pozytywnie
Miss a powiedz mi co z tymi preparatami do pępka? Czy jest sens kupować w ogóle Asept albo Octanisept??

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:08   #4985
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki Kochana, a ile razy dziennie?
2-3 razy dziennie

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
No widzisz, zapomniałam teraz już kojarzę, ciekawiła mnie właśnie ta rozbieżność w suwaczkach. Mój też dosyć duży, ale chciałabym do przyszłego tygodnia donosić jeszcze

Miss a powiedz mi co z tymi preparatami do pępka? Czy jest sens kupować w ogóle Asept albo Octanisept??
ja do pępka plecam stary wypróbowany spirytus 70%. po tych płynach spetycznych ślimaczą się pępki,gorzej goją. przynajmniej tak wynika z mojego ( co prawda niewielkiego) doświadczenia.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:10   #4986
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
u mnie koleżanka tak samo straciła przytomność i zatrzymała się jej akcja serca masakra,a odnośnie znieczulenia zewnontrzoponowego trzeba miec badanie na krzepliwość krwi min 2 tyg przed porodem.
ja myślę, że badania na krzepliwość krwi powinna zrobić każda z nas, bo żadna tak na prawdę nie wie, czy nie wyląduje na stole

Dziewczyny, mam do Was prośbę.
Jak skończymy ten wątek, to dajcie mi z 30min na ogarnięcie nowego wątku, ok?
Jestem laikiem, a i kism zaleciła zmiany. Muszę podzielić posty.
Zgadzacie się?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:14   #4987
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
ja myślę, że badania na krzepliwość krwi powinna zrobić każda z nas, bo żadna tak na prawdę nie wie, czy nie wyląduje na stole

Zgadzacie się?
Ja tak, tylko błagam napisz ile jednorazowo mogę wysłać na maila??
Jak będzie już 5000post to mamy przez pół godz nie pisać tak??

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Udało się, udało się zapraszam na maila hehe, ależ jestem szczęśliwa, że to było takie proste

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:19   #4988
anulka4771
Wtajemniczenie

Stokrotka niezły brzuszek,na brak ciuchów nie będzie twoje dziecko narzekac

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-19, 19:19   #4989
clauudik
Rozeznanie

Cytat:

Zgadzacie się?
To może zacznij już teraz "tworzyć" nowy wątek? Bo wiesz jak to z nami gadułami jest nie wiem czy damy radę milczeć przez pół godziny

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-04-19, 19:20   #4990
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
ja bardzo bym chciala taka profesjonalana sesje, max 15zdjec ale jestesmy zabiegani i nie wiem kiedy mialabym to zrobic. no ale zadnych zdjec prawie nie mam z ciazy juz zaluje
a czemu nie robilas sobie sama zdjec? Ja staralam sie co 2-3 tyg robic zeby miec na pamiatke I tak jak piszesz 20 zdjec profesjonalnych zdecydowanie wystarczy

Dziewczyny Wy pralyscie wszystkie ochraniacze i posciele do lozeczka nie? Na delikatnym czy normalnym praniu?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:22   #4991
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Stokrotka niezły brzuszek,na brak ciuchów nie będzie twoje dziecko narzekac
Nie będzie, przynajmniej nie na początku

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
a czemu nie robilas sobie sama zdjec? Ja staralam sie co 2-3 tyg robic zeby miec na pamiatke I tak jak piszesz 20 zdjec profesjonalnych zdecydowanie wystarczy

Dziewczyny Wy pralyscie wszystkie ochraniacze i posciele do lozeczka nie? Na delikatnym czy normalnym praniu?
Ja prałam w 40 st, na normalnym wirowaniu.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-04-19, 19:24   #4992
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Udało się, udało się zapraszam na maila hehe, ależ jestem szczęśliwa, że to było takie proste
Nooo zapas ciuszków masz niezły, ja chyba jeszcze przed porodem do lumpka się muszę przejść, bo mam wrażenie, że wszystkiego za mało mam. Brzusio rzecz jasna piękny a na torcik możesz wrzucić przepis aaa no i nie mogę patrzeć na Wasze kuchnie!! Ja też chcę tyle szafek!!

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-04-19, 19:25   #4993
Gaabbi
Wtajemniczenie

kism, gdzie jesteś?
z jedną rzeczą nie mogę sobie poradzić
Stary 2012-04-19, 19:26   #4994
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja prałam w 40 st, na normalnym wirowaniu.

ok , dziekuje

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
kism, gdzie jesteś?
Moze My damy rade pomoc?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-19, 19:26   #4995
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
jutro ide do gin. trzymajcie kciuki zeby dostac zwolnienie w sobote zaczynam 37tc wiec to chyba lekka przesada ze ja dalej w pracy.... ledwo juz tam siedze, nogi okrakiem jak na porodowce widok - bezcenny

Cytat:
tzn trzeba rozcieńczyć spirytus 70% w proporcjach 1:2 ( jedna porcja spirytusu i dwie wody) i moczyć patyczki,przemyć mokrym,a potem suchymi też w tej rynience aż patyczek będzie suchy, dookoła rynienki,z zewnątrz też i ten kikucik też.
ok dzięki

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

Pamiętacie jak pisałam o karuzeli z Kubusiem? Właśnie dziś dotarła. I żeby być szczerą:
1 wygląd- cudo, cudo, cudo Prezentuje się naprawdę pięknie, wykonana solidnie.
2. Ma 3 melodyjki: jedna to śpiew ptaków, druga spokojna melodyjka do usypiania, trzecia kojarzy mi się wstępem do bajki, jest "żywa" po prostu
3. Lampka świeci delikatnie, i może służyć sama bądź z dźwiękiem,
4. Miśki kręcą się powoli i mają w sobie grzechotkę, więc jak dzieciątko będzie starsze i będzie je dotykać to przy okazji "zadzwonią"
5. Jedyne co mnie troszkę przeraziło to to, że jeśli muzyka puszczona jest na minimum bądź też na troszkę mniej niż pół to słychać mechanizm karuzelki Ale nie wiem czy to standard czy tylko ta tak ma.
Podsumowując, nic a nic nie żałuję
3.
Gratuluję udanego zakupu
Ja tylko mogę mieć nadzieję, że może ktoś nam kupi jakąś karuzelę

Cytat:

Zgadzacie się?
ok, może wytrzymamy

Cytat:

piękny brzucholek
ubranka słodkie a torty - mega kuszące

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:26   #4996
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
kism, gdzie jesteś?
Spokojnie, na pewno dasz radę kończę spamować i idę pod prysznic

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-04-19, 19:31   #4997
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Nooo zapas ciuszków masz niezły, ja chyba jeszcze przed porodem do lumpka się muszę przejść, bo mam wrażenie, że wszystkiego za mało mam. Brzusio rzecz jasna piękny a na torcik możesz wrzucić przepis aaa no i nie mogę patrzeć na Wasze kuchnie!! Ja też chcę tyle szafek!!
http://mojewypieki.blox.pl/2009/01/T...rest-Cake.html

A szafek mam za mało

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-19, 19:31   #4998
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

ale masz dużo ciuszków ja nawet pół z tego nie mam,dzisiaj byłam w lumpku ale kurcze same bodziaki były z krótkim rękawem,spodniczki za to kupiłam dwie i bluzeczki juz takie troszke większe,kuchnia cudna
Stary 2012-04-19, 19:37   #4999
andzya
Zakorzenienie

no to czekamy na nowy wątek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 19:37   #5000
anulka4771
Wtajemniczenie

Chyba dostane baty

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-19, 19:37   #5001
Gaabbi
Wtajemniczenie

Nie wiem jak zrobić, żeby były dwa posty jeden pod drugim (moje posty)
Nie wiem jak zrobić odnośnik do tej części
Nie wiem jak wkleić Wam tutaj odnośnik do następnej części

Wklejam po prostu link do tego co udało mi się zrobić, ale nie wiem, czy dobrze...
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33659434

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-19 o 19:38
Stary 2012-04-19, 19:38   #5002
Ewunia_1984
Zadomowienie

Stokrotko, jak na 32tc masz pokaźny brzuszek A te torty...ślinka cieknie
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:39   #5003
onething
Zadomowienie

wątek zamknięty, zapraszamy do nowej części !
2013/2014

Edytowane przez onething
Czas edycji: 2012-04-19 o 19:40
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:39   #5004
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
nie odnośnik, może jak założysz wątek to wklej tutaj po prostu linka do tej kolejnej części
a co do postów to nie wiem
Stary 2012-04-19, 19:40   #5005
ania_85
Rozeznanie

Cytat:

Wklejam po prostu link do tego co udało mi się zrobić, ale nie wiem, czy dobrze...

zadzwon do kism,nr jest na mailu
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:41   #5006
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Bardzo ładna, super wyszła naprawdę.
Zgadzam się, czapeczka wyszła prześliczna
Cytat:
Dziewczyny chcecie dreszczyk porodowy?

Mam skurcze co 5 min...ale u mnie to normalka
Czyżbyś była następna?
Doczytałam, że u Ciebie to normalka ale jak bym miała przez 6 godzin skurcze co 5 min to na pewno już bym koczowała na IP

Cytat:
tak jest czasem przychodziłam na wizyty środowiskowe po porodzie,pytanie: pielęgnuje pani pępek? tak,oczywiście! mam takie gaziki nawet specjalne.. ja patyczek w ruch,a tam aż brązowo i mokro.. dzisiaj zajmowałam się przesłodkim chłopczykiem, piotrusiem niecałe 3kg, trochę słabszy bo przed terminem lekko urodzony, i wałczyłam z jego mamą o to,żeby pobudził laktację i jadł z piersi. pojawiło się mleczko, piotruś ładnie ssie,mama puchnie z dumy,tata dzielnie pomaga,czyli dzien skończony pozytywnie
Haha no to do mnie jak byś przyszła przy Oliwce to byłoby podobnie. Miałam obawy, że jak mocniej odegnę kikut to ją to będzie bolało a jak zobaczyłam jak robi to położna to aż mnie zatkało
Gratulacje sukcesu laktacyjnego

No to czekamy na nowy wątek
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 19:45   #5007
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Musisz zacytowac swoj pierwszy post ( tak jak robisz to tutaj jak chcesz komus odp )

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-19, 19:45   #5008
Gaabbi
Wtajemniczenie

Zapraszam

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-19 o 19:46
Stary 2012-04-19, 20:42   #5009
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
W ciągu 3 tygodni przytyłam 3 kg, najprawdopodobniej przez to, że spuchłam, powiedziałam ginowi, że strasznie dużo ostatnio piję i dostałam nakaz leżenia z nogami położonymi wyżej niż reszta ciała i mogę wypić 2l płynów dziennie, jak męczy mnie mega pragnienie to mam wziąć wodę do ust, popłukać i wypluć ( szkoda wody...), ja mam ostatnio pragnienie jak smok.
No i dziad nie dał mi skierowania do anestezjologa, coś tam kręcił pod nosem, że jak jest poród i anestezjolog jest dostępny to po prostu daje to znieczulenie i tyle, ach...brak mi słów, a skoro konsultacja kosztuje 100zł ( moniczka chyba tak pisała) to mogę sobie pomarzyć o zzo w razie "w".
Następna wizyta 8 maja.
Jej, to ciekawe, co Ci powiedział. Konsultowałas to z kimś jeszcze? Ja też straszliwie piłam i w pierwszej ciąży i w drugiej. Sama poleciałam ze strachu od razu na cukier, bo bałam się jakichś przebojów z cukrzycą, ale cukier miałam i mam dobry. Mocz zawsze wychodzi troszkę rozcienczony w badaniach, ale wszystko jest w porządku. W pierwszej ciąży nawet miałam specjalistyczne badania m.in. na osmolalność itp., żeby wykluczyć jakieś komplikacje. Nie ukrywam, że bardzo mnie to niepokoiło, bo naprawdę od zrobienia testu nie rozsstwałam się z butlą wody i odwiedzałam wszystkie toalety w mieście. 20 minut bez siusiania to max. Ale że wszystkie badania wyszły dobrze, więc lekarze kazali mi pić tyle ile chcę. Nawet teraz moja mówiła, że normalnie w ciąży spokojnie pije się 3 litry i więcej, ja piję akurat jeszcze więcej. Orzekli, że taka moja uroda, ale nikt nie kazał mi ograniczać picia, mało tego, powiedzieli mi, że to konieczne dla zapewnienia odpowiedniej ilości wód. Z tego tylko co się dowiedziałam, takie picie w ciąży może świadczyć o tym, że kiedyś w dalekiej przyszłości można mieć problemy z cukrzycą, więc trzeba dbać o odpowiednie odżywianie i badać się co jakiś czas... jej, ja po prostu nie wyobrażam sobie, że mogłabym nie pić, jak chce mi się pić... nawet zasnąć nie mogę wtedy z pragnienia...a naprawdę czasem wlewam w siebie szklankę za szklanką wody...
Jeszcze z tego, co wiem, to takie puchnięcie przed porodem jest dość normalne, bo organizm gromadzi wodę na wypadek porodu, gdzie będzie tracił krew i wodę. Po porodzie przez kilka dni nic się nie robi, tylko sika i poci jak mysz Może jeszcze to skonsultuj z kimś, bo bez sensu się męczyć z pragnienia, no i żeby jeszcze sobie nie zaszkodzić odwodnieniem...nerki nieźle pracują w ciąży, żeby się potem nie okazało, że ta ilośc wody to jednak za mało, bo jeszcze zrobisz sobie krzywdę... Ja na pewno bym to jeszcze skonsultowała z innym lekarzem.

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-19 o 20:51
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:09   #5010
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

[QUOTE=onething;33658965]Przy moich możliwościach ja bym z takiej kuchni nie wyszła, bo non stop bym musiała sprzątać Zazdroszczę wielkości kuchni

Pampersy bym wzięła, ale ciuszków nie, bo i tak ich nie odzyskasz, a szkoda, kocyka też bym nie brała.
Ja biorę to co każą, czyli pieluchy, chusteczki i krem do pupy.

To co zaznaczyłam na czerwono moim zdaniem jest zbędne. Jeśli nie wiesz co wziąć to zadzwoń na oddział i zapytaj, one ci powiedzą, bo nie ma sensu targać ze sobą rzeczy, których nie użyjesz.

z łapkami się nie zgodze bo są wręcz zalecane,dziecko po urodzeniu ma długie pazurki i może sie zadrapać a w tedy latwo o paskudną szpitalną infekcję
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości