Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 18:24   #4951
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Spokojnie....lekarze juz nie mja na mnie sily
te co 5 min pojawiaja sie od stycznia, ostatnio mialam je przez 6godz,na nastepny dzien mialam wizyte i bylo ok.tzn byly ale slabe. Dziwnie mi bedzie jak urodze,tak zyc bez skurczy
Andzya brzuch jest bardzo napiety, twardy jak skala, nie moge sie ruszyc, czesto odczuwam bol i dyskomfort, dzisiaj bol:/
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:26   #4952
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chcecie dreszczyk porodowy?

Mam skurcze co 5 min...ale u mnie to normalka
normalnie baty

moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:26   #4953
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja miałam 03.08. kurczę to może ja też powinnam się jednak nastawić na tego 10.05?? Ale mi z usg wychodzi teraz na 17.05. jest o tydzień przesunięcie.
mi na jednym USG też się przesunął o tydzień Ale już na kolejnym z powrotem był 10.05 . Poczekamy - zobaczymy

Uciekam poczytać książkę, Mały jakby wiedział o czym tutaj piszę z Wami, bo właśnie zaczął się ruszać w tą i z powrotem Ehh, się okaże kiedy zaszczyci mnie swoją obecnością.
Pewnie spotkam się z Wami już w nowym wątku
Stary 2012-04-19, 18:28   #4954
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
ja może aż tak drastycznych sytuacji nie biorę pod uwagę, ale nie powiem, bo przeraziło mnie jak moja siostra cioteczna, która rodziła 2 miesiące temu, mówiła, że kilka razy w trakcie porodu straciła przytomność
u mnie koleżanka tak samo straciła przytomność i zatrzymała się jej akcja serca masakra,a odnośnie znieczulenia zewnontrzoponowego trzeba miec badanie na krzepliwość krwi min 2 tyg przed porodem.
Stary 2012-04-19, 18:28   #4955
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
przepraszam ze to powiem,ale rzucają mi się w oczy te gaziki ze spirytusem.. zbędne. nie umyją dokładnie pępka.
Nam położna pokazywała żeby użyć patyczka do uszu namoczonego w spirytusie i jednym z jednej strony a potem wymienić na czysty i z drugiej strony i też mówiła że te gaziki to bez sensu.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:28   #4956
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Andzya brzuch jest bardzo napiety, twardy jak skala, nie moge sie ruszyc, czesto odczuwam bol i dyskomfort, dzisiaj bol:/
ano właśnie, ja przy tym odczuwam ból jak na okres, tylko już w tej chwili dużo mocniejszy. Ale takie skurcze są jeszcze u mnie bardzo rzadkie.
Wypoczywaj
Stary 2012-04-19, 18:29   #4957
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Hej Wam
Czytam Was, ale nie piszę, coraz gorzej się czuję Dzisiaj ciągnie mnie od krzyża, bolą mnie biodra, uda i pachwiny. Muli mnie trochę i w ogóle jest niefajnie. Jeśli ma to trwać jeszcze do 10 maja, to trochę lipka, bo do przyjemnych rzeczy to nie należy

Ja od wczoraj mam jakieś bóle w plecach ja do okresu,więcej śluzu,a dzisiaj ciocia powiedziała ze brzuch mi się obniżył he he moze to już nie długo
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 18:29   #4958
begie13
Zadomowienie

Ale zaszalałyście parę godzin człowieka nie ma i 4 strony do nadrobienia.
Wszystko oczywiście przeczytałam ale nie mam sił na cytowanie, wybaczcie jestem padnięta...
U mnie na wizycie nic ciekawego, nie było usg więc dzidziusia nie zobaczyłam gin posłuchał tylko tętna, idealne
W ciągu 3 tygodni przytyłam 3 kg, najprawdopodobniej przez to, że spuchłam, powiedziałam ginowi, że strasznie dużo ostatnio piję i dostałam nakaz leżenia z nogami położonymi wyżej niż reszta ciała i mogę wypić 2l płynów dziennie, jak męczy mnie mega pragnienie to mam wziąć wodę do ust, popłukać i wypluć ( szkoda wody...), ja mam ostatnio pragnienie jak smok.
No i dziad nie dał mi skierowania do anestezjologa, coś tam kręcił pod nosem, że jak jest poród i anestezjolog jest dostępny to po prostu daje to znieczulenie i tyle, ach...brak mi słów, a skoro konsultacja kosztuje 100zł ( moniczka chyba tak pisała) to mogę sobie pomarzyć o zzo w razie "w".
Następna wizyta 8 maja.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i przytulam te z Was, które mają jakieś problemy

_agata - kuchnia zapowiada się fenomenalnie fajnie, że dobrze się czujesz i masz jeszcze tyle sił na koniec ciąży

Gaabbi - czapeczka przecudna Ty to masz zdolności dziewczyno i z wątkiem też na pewno sobie poradzisz

ania85 - może na wszelki wypadek obserwuj te skurcze

bluelektron - bardzo ładny brzusio nosiłaś może kolczyk w pępku? jeśli mogę spytać, to nic Ci się nie dzieje z tą dziurką?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:29   #4959
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
te co 5 min pojawiaja sie od stycznia, ostatnio mialam je przez 6godz,na nastepny dzien mialam wizyte i bylo ok.tzn byly ale slabe. Dziwnie mi bedzie jak urodze,tak zyc bez skurczy

ania to moe zapytaj lekarza czy możesz przy tych skurczach oddychać przeponowo, u mnie na sr mówili, ze to pomaga, bo wtedy wypychasz macicę i ona sie rozluźnić musi.

Jutro zaczynam ćwiczenia z balonikiem i dodatkowo zaczynam 37tc wg. usg .
Stary 2012-04-19, 18:30   #4960
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ale lecicie z tymi postami... a ja nie wiem jak zacząć nowy wątek

Dobra, skończyłam dzisiejsze "dzieło"
pochwalę się (nieskromnie dodam, że w rzeczywistości dużo ładniejsza )
Piękna, zrób parę i na allegro ja sama bym chętnie kupiła
Stary 2012-04-19, 18:31   #4961
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
6 godzin ja bym gnała już do szpitala

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 18:31   #4962
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Dziewczyny chcecie dreszczyk porodowy?

Mam skurcze co 5 min...ale u mnie to normalka
Ale nie mogę się doczekać kolejnego porodu-trzymaj sie
Stary 2012-04-19, 18:33   #4963
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ewunia jak to jest z tym Twoim tp? Bo niby masz termin na dzień przede mną, a suwaczek wskazuje, że tydzień później. To co mamy się szykować na lada dzień?
Ja normalnie tp. mam na 12-14 maja, ale jako że będę miała CC to robi się je parę dni przed normalnym tp. W moim przypadku termin na CC mam wyznaczony na 7 maja Ja jednak liczę, że dzidzia postanowi wyjść szybciej bo jest duża i bardzo rozwinięta(3680g)
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:33   #4964
anulka4771
Wtajemniczenie

Ja prponuję założyc biznes szydełkowniczy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-19, 18:34   #4965
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Nam położna pokazywała żeby użyć patyczka do uszu namoczonego w spirytusie i jednym z jednej strony a potem wymienić na czysty i z drugiej strony i też mówiła że te gaziki to bez sensu.
tak jest czasem przychodziłam na wizyty środowiskowe po porodzie,pytanie: pielęgnuje pani pępek? tak,oczywiście! mam takie gaziki nawet specjalne.. ja patyczek w ruch,a tam aż brązowo i mokro.. dzisiaj zajmowałam się przesłodkim chłopczykiem, piotrusiem niecałe 3kg, trochę słabszy bo przed terminem lekko urodzony, i wałczyłam z jego mamą o to,żeby pobudził laktację i jadł z piersi. pojawiło się mleczko, piotruś ładnie ssie,mama puchnie z dumy,tata dzielnie pomaga,czyli dzien skończony pozytywnie

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:38   #4966
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Ja wczoraj siedziałam cicho, bo jak wspominałam miały być u mnie teściowa i szwagierka, a były we trzy z jeszcze drugą szwagierką, więc wręcz ledwo nadążałam z wymyślaniem im zajęć. Mam wszystko wyprane i wyprasowane (ubranka do 6m, pościele, ręczniki, pieluszki). Ubranka 6-12m popakowane ładnie w pawlaczach, a większe do 6 lat posegregowane rodzajami, latami i ładnie w piwnicy ułożone Jutro tylko odbieram jeszcze zasłonę i przewijak na komodę i pokoik będzie gotowy!
A dziś Was gonię...
Super wszystko masz już gotowe

Cytat:
u mnie bylo to objawem cukrzycy ciazowej
o kurcze...nie strasz mnie...

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
ja tez pije za trzech bardzo duzo ostatnio tylko to sie wiaze z tym ze spacery nocne są ech
ja też baaardzo często wstaję w nocy siku i dużo leci

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
wyniki gbs, owa i hbs.
Ja mam długie (do łopatek) i myję zawsze w wannie/pod prysznicem. Nie widzę mycia "w zwisie"
No ja mam daleko za łopatki i jakby mi się miały te włosiska przyklejać do ciała to chyba coś by mnie trafiło więc wolę w "zwisie"

Cytat:
Dziewczyny musze to wkleić bo nie daje mi spokoju
http://www.ciazowy.pl/back/images/art/lead/00000277.jpg
widzicie ten pierścien/ fałd skóry przy pępuszku? to przestrzeń między tym fałdem,a pozostałością pępowiny musi być dokładnie umyta. to jest taka jakby rynienka dookoła kikuta pępowiny. tam musi byc czyściutko i zdezynfekowane
aaaacha...nareszcie wiem jak to wygląda, czyli czyścić patyczkami do uszu namoczonymi w spirytusie tak?

Cytat:
dodatkowo zaczynam 37tc wg. usg .

Wanda
Stary 2012-04-19, 18:39   #4967
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
tak jest czasem przychodziłam na wizyty środowiskowe po porodzie,pytanie: pielęgnuje pani pępek? tak,oczywiście! mam takie gaziki nawet specjalne.. ja patyczek w ruch,a tam aż brązowo i mokro.. dzisiaj zajmowałam się przesłodkim chłopczykiem, piotrusiem niecałe 3kg, trochę słabszy bo przed terminem lekko urodzony, i wałczyłam z jego mamą o to,żeby pobudził laktację i jadł z piersi. pojawiło się mleczko, piotruś ładnie ssie,mama puchnie z dumy,tata dzielnie pomaga,czyli dzien skończony pozytywnie
missmalezji, a Ty kiedy planujesz dzidziusia??? Jak się tak na te dzidziusie napatrzysz to nie masz ochoty???

Dziewczyny, ilu procentowy powinien być spirytus? 96% czy 70%???
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:40   #4968
ania_85
Rozeznanie

Miss a jak pielegnowac rane po cc? czym przemywac itd?
Stary 2012-04-19, 18:41   #4969
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja prponuję założyc biznes szydełkowniczy
o! to jest myśl

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
missmalezji, a Ty kiedy planujesz dzidziusia??? Jak się tak na te dzidziusie napatrzysz to nie masz ochoty???

właśnie...?

Wanda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 18:46   #4970
Timii
Rozeznanie

uff jestem i ja ale ciezko byc na biezaco jak sie pracuje... wczoraj przyszla mi paczka z Polski i ogolnie bylam caly dzien zabiegana wiec nie mialam kiedy pisac ale dzis was przeczytalam (18stron!!) i znow jestem na biezaco jutro ide do gin. trzymajcie kciuki zeby dostac zwolnienie w sobote zaczynam 37tc wiec to chyba lekka przesada ze ja dalej w pracy.... ledwo juz tam siedze, nogi okrakiem jak na porodowce widok - bezcenny

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Witam
Na początku wieeelkie gratulacje dla rozpakowanych mamuś:roza :

Podczytuje Was cały czas, ale nie chce psuć atmosfery moim wisielczym nastrojem.

Dzisiaj byłam w klinice z wynikami badań i niestety moje złe przeczucia się potwierdziły
Mam cytomegalie w czynnej postaci, niedawna infekcja, wskaźniki nie spadają pani doktor powiedziała, że jest źle i jest duże ryzyko, że dziecko się zarazi, ale zrobić nic z tym nie możemy pozostaje czekać czyli jedna wielka niewiadoma a co będzie okaże się po porodzie. Jak usłyszałam listę możliwych komplikacji to mało nie zjechałam z krzesła.

Co do porodu to odebrano mi możliwość wyboru mam wpisane w kartę poród w klinice patologii ciąży na Kopernika i koniec ehhh a tak nie chciałam tam iść...
Czy wie może któraś z Was czy trzeba mieć tam ze sobą ubrania itd dla dziecka, a jeśli tak to jakie? Bo nie mogę nigdzie znaleźć takiej informacji

A najbardziej martwi mnie to, że większość czasu jestem w domu sama i nie ma nikogo kto mógłby w jednej chwili rzucić wszystko i zawieźć mnie do Krakowa, nie wiem jak ja tam mam niby dojechać
karozka - jestes pewna ze to jest tak ze dziecko na pewno sie zarazi? bo ja wlasnie czytalam ze niekoniecznie musi sie zarazic...
wiem ze to kiepskie pocieszenie ale ja zjadlam mieso surowe i musialam powtarzac toxo. jutro odbieram wyniki. oby bylo ok

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Zajefajne!!!!

Dziewczyny robicie sobie sesje zdjeciowa z brzuszkiem?
ja bardzo bym chciala taka profesjonalana sesje, max 15zdjec ale jestesmy zabiegani i nie wiem kiedy mialabym to zrobic. no ale zadnych zdjec prawie nie mam z ciazy juz zaluje

Cytat:
Dziewczyny musze to wkleić bo nie daje mi spokoju
http://www.ciazowy.pl/back/images/art/lead/00000277.jpg
widzicie ten pierścien/ fałd skóry przy pępuszku? to przestrzeń między tym fałdem,a pozostałością pępowiny musi być dokładnie umyta. to jest taka jakby rynienka dookoła kikuta pępowiny. tam musi byc czyściutko i zdezynfekowane
miss - dzieki dla mnie narazie to jakas czarna magia. mam nadzieje ze pokaza mi wiecej w szpitalu
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:47   #4971
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
To gratulacje że się udało wyobrażam sobie jak to satysfakcja jak można takiej mamie pomóc obie strony zadowolone
Stary 2012-04-19, 18:47   #4972
Timii
Rozeznanie

Cytat:
dobre pytanie, miss doradz cos
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:49   #4973
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
ania to moe zapytaj lekarza czy możesz przy tych skurczach oddychać przeponowo, u mnie na sr mówili, ze to pomaga, bo wtedy wypychasz macicę i ona sie rozluźnić musi..
moja macica nie wspolpracuje, nie chce sie rozrosnac i nie miesci dziecka, do tego dziecko powinno miec juz 2,5 kg,a ma dopiero 2, chce sie go od listopada pozbyc i tyle, relanium i fenoterol (8razy dziennie) nie pomaga na szczescie moja szyjka ma moj charakter i jest twarda no ale gdybym nie lezala to poronilabym. Na szczescie maly jesy ulozony miednicowo i nie naciska glowa na szyjke,bo tak to byloby niebezpiecznie,a tak giry czasem wlozy w szyjke,a tak to ma obok,dzisiaj ma w szyjce
Stary 2012-04-19, 18:53   #4974
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
uff jestem i ja ale ciezko byc na biezaco jak sie pracuje... wczoraj przyszla mi paczka z Polski i ogolnie bylam caly dzien zabiegana wiec nie mialam kiedy pisac ale dzis was przeczytalam (18stron!!) i znow jestem na biezaco jutro ide do gin. trzymajcie kciuki zeby dostac zwolnienie w sobote zaczynam 37tc wiec to chyba lekka przesada ze ja dalej w pracy.... ledwo juz tam siedze, nogi okrakiem jak na porodowce widok - bezcenny

karozka - jestes pewna ze to jest tak ze dziecko na pewno sie zarazi? bo ja wlasnie czytalam ze niekoniecznie musi sie zarazic...
wiem ze to kiepskie pocieszenie ale ja zjadlam mieso surowe i musialam powtarzac toxo. jutro odbieram wyniki. oby bylo ok

ja bardzo bym chciala taka profesjonalana sesje, max 15zdjec ale jestesmy zabiegani i nie wiem kiedy mialabym to zrobic. no ale zadnych zdjec prawie nie mam z ciazy juz zaluje

miss - dzieki dla mnie narazie to jakas czarna magia. mam nadzieje ze pokaza mi wiecej w szpitalu
Jasne że będziemy trzymać kciuki wielki czas odpocząć i przygotować się na przyjście maleństwa może zagadaj z gin że już Ci ciężko i że chciałabyś odpocząć.
Stary 2012-04-19, 18:56   #4975
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

Ja mam nadzieję że odstaniesz wkońcu to zwolnienie.Ilez można pracowac w ciazy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-19, 18:57   #4976
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Ekstra Ci to wyszło!!!

Cytat:
tak jest czasem przychodziłam na wizyty środowiskowe po porodzie,pytanie: pielęgnuje pani pępek? tak,oczywiście! mam takie gaziki nawet specjalne.. ja patyczek w ruch,a tam aż brązowo i mokro..
Czyli to trzeba przemywać spirytusem (patyczkiem) ten fałdek od wewnętrznej strony? Bo nie bardzo kumam
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 18:58   #4977
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Super wszystko masz już gotowe

o kurcze...nie strasz mnie...

ja też baaardzo często wstaję w nocy siku i dużo leci

No ja mam daleko za łopatki i jakby mi się miały te włosiska przyklejać do ciała to chyba coś by mnie trafiło więc wolę w "zwisie"

aaaacha...nareszcie wiem jak to wygląda, czyli czyścić patyczkami do uszu namoczonymi w spirytusie tak?

tzn trzeba rozcieńczyć spirytus 70% w proporcjach 1:2 ( jedna porcja spirytusu i dwie wody) i moczyć patyczki,przemyć mokrym,a potem suchymi też w tej rynience aż patyczek będzie suchy, dookoła rynienki,z zewnątrz też i ten kikucik też.
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

70% pewnie że bym chciała,ale na wszystko musi byc odpowiedni czas..
Cytat:
juz odpowiadam dziewczynki doradzają różnie,ale ja jestem za tym,żeby powiedzmy 2-3x dziennie spryskać ranę octaniseptem (lub aseptem-m tańszy) i przetrzeć JAŁOWYM gazikiem. zostawić do wyschnięcia. tak robimy w szpitalu wystarczy kupić z dwie trzy paczki tych jałowych gazikówi używać za każdym razem tylko jednego.ale to tak powiedzmy przez tydzień,dwa. później kąpiecie się normalnie,delikatnie myjecie okolice rany, i osuszacie ręcznikiem takim ruchem przykładającym. nie pocierać mam w tej kwestii osobiste doświadczenie więc mogę akurat doradzić jak to w domku

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ekstra Ci to wyszło!!!

Czyli to trzeba przemywać spirytusem (patyczkiem) ten fałdek od wewnętrznej strony? Bo nie bardzo kumam
tak tak dokładnie tak od wewnętrznej strony między tym fałdem skórnym a kikucikiem,tym czarnym zasychającym.

Edytowane przez missmalezji
Czas edycji: 2012-04-19 o 19:00
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 18:59   #4978
anulka4771
Wtajemniczenie

Przyznam sie że teraz kiedy M pojechał to sram po gaciach Boję sie jak mi się poród zacznie w nocy będe musiała wszystkich obudzic żeby do mnie przylecieli mianowicie mama do Filipa i koleżamnka która mnie podobno zawiezie.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-19, 19:01   #4979
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Ale lecicie z tymi postami... a ja nie wiem jak zacząć nowy wątek

śliczna macie talent
Stary 2012-04-19, 19:01   #4980
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dziewczynki uwaga ! Nadeszła wiekopomna chwila !! Wstawiam zdjęcia na maila hehe

ILE ZDJĘĆ JEDNORAZOWO MOGĘ PRZESŁAĆ??

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-04-19 o 19:08
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości