Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VIII - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 20:04   #5011
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VIII

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
dziewczyny odebralam wyniki moczu i krwi no i w moczu mam liczne bakterie reszta wynikow chyba ok ale ten mocz...jestem zalamana oczywiscie na necie jzu przeczytalam ze bakterie sa grozne ze moga doprowadzic do porodu wiec jestem przerazona .. moja siostra mowi ze przesadzam , ze infekcje mam jakas i to normalne w ciazy ze pewnie dostane jakis lek

czy wy mialyscie i co dostalyscie
Wiesz co ja po cytologii miałam info ze jakieś bakterie i to dziwnie napisane, pamietam ze mało nie padlam, a gin mi powiedział ze nie przejmować sie, ze jak nie piecze, nie ma jakiś uplawow itd to bez paniki i ze kobiety w ciazy czesto maja jakieś takie infekcje
Nie mówię ze masz bagatelizować, bo skonsultować trzeba, ale bez paniki i nie czytać netu
Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

My dopiero wróciliśmy. Więc tak z Szymkiem wszystko ok! 100% chłopak, siusior jest, jajeczka jak dzwony też są . Wszystkie paramety super, serducho, nerki itp. Mały waży równe 350 gram
Jestem trochę rozczarowana, bo mały zasłaniał twarz rączkami i słabo bużkę widać, filmiki też mam bardzo krótkie. Straszny wstydzioch z tego synka naszego, ale to po rodzicach Nizej fotki.
Gratulacje

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:51   #5012
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
taki??:
Materac Kokosowo-Piankowo-Gryczany....
chodzilo mi o te 3 skl materaca nie kolejnosc

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Ostatnio tylko zdaze was nadrbic npisac jeden lub dwa posty i to tyle.
Ale najwazniejsze ze jestem codziennie i nie mam zadnych zleglosci
ja tez zazwyczaj nadrabiam,czasem nawet po lebkach cos opisze i juz mnie nie ma

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Będzie wszystko dobrze. Trzymam kciuki

Są duże rozbieżności. Jak byłam w tamtym tygodniu na USG ( był koniec 20go tygodnia) to moja niunia ważyła 500 g. Powiedziałam lekarzowi, że to chyba dużo, bo w necie widziałam w jednym miejscu, że w tym okresie jest ok. 300 g, a on na to, że waży normalnie. Także pewnie w innych tygodniach są takie same rozbieżności......
a wam lekarz nie sprawdza po kazdym usg wymiarow na siatce centylowej?? moje sa zawsze albo na goirze albo na srodku i wiem ze jest ok,w necie nie ma co porownywac bo idzie zwariowac....

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Peperonik dla mnie to już skrajna głupota...
Jak można tak dziecko izolować?

Uwierzcie mi, że ja mam zamiar ......
popieram cie w wiekszosci punktow....moi ytez woda do picia,bez p0apci a na dworze na bosaka ile wlezie itp a ludzie tu w de patrza na mnie jak na dziwadlo....

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Bratnia duszo

Ja trójkę dopiero teraz rozpracowuję i na razie mam 2 dodatki (kariera i jak zostać gwiazdą chyba), ale szwagierka mi resztę pożyczy W trójce mi się same simy nie podobają - takie plastelinowe buzie ale opcji nowych jest masa i z przyjemnością zgłębiam w wolnym czasie Za to w dwójkę namiętnie tnę od lat

Jeszcze Peperonik ostatnio pisała że też lubi simsy i różne przygodówki. ja też
ja tez kocham simsy ale jakos ostatnio nie mam czasu poszpilać...moze jak mali beda oboje w przedszkolu

bylam dzis od 9 rano do 148,30 na basenie z dziecmi odkrytym.Wyszalaly sie kochane szkarby,poczytlam troszke itd ale mimo cienia bylo cieplo a na trawie niewygodnie.ale umiechniete buzie wynagradzaly wszelskie niedogodnosci

Edytowane przez muminek88
Czas edycji: 2012-08-01 o 21:00
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 23:38   #5013
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

My dopiero wróciliśmy. Więc tak z Szymkiem wszystko ok! 100% chłopak, siusior jest, jajeczka jak dzwony też są . Wszystkie paramety super, serducho, nerki itp. Mały waży równe 350 gram
Jestem trochę rozczarowana, bo mały zasłaniał twarz rączkami i słabo bużkę widać, filmiki też mam bardzo krótkie. Straszny wstydzioch z tego synka naszego, ale to po rodzicach Nizej fotki.
Ślicznie
Nie martw się, mój tak samo się pozasłaniał rączką. Chyba to jest standard u takich maluchów Ale się potem odsłonił i pokazał profil
Stary 2012-08-02, 10:54   #5014
evvelina88
Rozeznanie

Witam ponownie, wracam po bardzo długiej podróży do naszego świata, Świata Przyszłych Mam. Czytałam Was na bieżąco cały maj, czerwiec aż do momentu badań genetycznych, później już brakowało mi odwagi.

Postanowiłam wrócić i opisać Wam moją historię, dla wszystkich kobiet które znajdą się w takiej sytuacji jak ja, pamiętajcie cuda się zdarzają, a te kruszynki które nosimy pod sercami to największy cud jaki zdarzył się w naszym życiu.

Zacznę od początku, rok temu, zaraz po ślubie zrobiłam test, spóźniał się okres, ale sama w to nie wierzyłam, ginekolog zawsze mi mówił, oj z zajściem w ciąże będzie ciężko, jest Pani obciążona genetycznie.

Szok, pozytywny, jednak radość trwała 5 tygodni, serce mojego Aniołka nie zabiło.
Poronienie samoistne, wielki ból i żal… dlaczego ja?

Na początku tego roku postanowiliśmy z mężem, że to dobry czas na drugą próbę, tak bardzo oboje pragnęliśmy dziecka, tym razem to była ciąża zaplanowana, wcześniej witaminy, dieta, musiało się udać. W drugim miesiącu starań udało się i znów wielka radość, czekanie do 5 tygodnia-serduszko zabiło, myślałam wtedy że to będzie najwspanialszy okres w moim życiu.

Aż przyszło do badań genetycznych- przezierność karkowa (skrót NT). Poszłam na badanie proforma, jednak lekarz ciągle milczał, badał i nic nie mówił.
Wyniki Badania Genetycznego:
NT 7mm- dzie normą jest 2,5mm
brak kości nosowej- 90% dzieci z zespołem Downa nie posiadają kości nosowej,
reszta markerów prawidłowa
Trisotomia 21 ryzyko 1:6 - Zespół Down'a
Trisotomia 18 ryzyko 1:7 - Zespół Edward'a
Trisotomia 13 ryzyko 1:141 - Zespół Patau'a
Wielki szok i rozpacz.
Pytania czy moje dziecko będzie miało ZD?

Następnym krokiem były badania z krwi.
Badanie Pappa niestety zwiększyło ryzyko wady, nowe statystyki:
Trisotomia 21 ryzyko 1:2 !!!!!!!!!!!!!!!!!
Trisotomia 18 ryzyko 1:61
Trisotomia 13 ryzyko 1:125
Słowa lekarza- szansa na urodzenie zdrowego dziecka ma Pani jak pięćdziesięcioletnia kobieta. Musimy zrobić amniopunkcję.

Wielkie wyczekiwanie i jest 15 tydzień ciąży- amniopunkcja, wielki strach przed badaniem, ale po jeszcze większa ulga. Na USG znalazł się NOSEK!!! a wodniak się wchłonął. Ciężko uwierzyć że to dziecko miało takie wysokie NT, jednak nie było ono bez powodu.

To był najgorszy czas w moim życiu, miałam depresję, nie chciało mi się na początku z nikim gadać, rzadko wychodziłam z domu (nie chciałam pokazywać brzucha, bo w przypadku Zespołu Downa usunęlibyśmy ciążę), czekanie na wynik wydłużało każdy dzień…
Wyrzuty, czemu nie zrobiłam dodatkowych badań po pierwszym poronieniu?
Czemu brałam te tabletki na podtrzymanie ciąży, może pierwszy zarodek jak i obecny miały wady genetyczne, a za pierwszym razem organizm sam go odrzucił?
A może jednak wychowamy dziecko, nawet jeśli będzie chore?
Pytań, nieprzespanych nocy było tysiące.

Kilka razy dzwoniłam i nie ma wyników, aż nastał dzień 1 sierpnia, tak to wczoraj stał się cud.

Pani cichym głosem powiedziała: WYNIK JEST PRAWIDŁOWY!!
na pewno? TAK, W PONIEDZIAŁEK PROSZĘ ODEBRAĆ NA PIŚMIE.
MÓJ SYNEK BĘDZIE ZDROWY!!

Teraz będę miała szczegółowe badania pod kątem wad serca, możliwe że dlatego było tak wysokie NT, jednak na razie wszystkie wyniki prawidłowe, choć zawsze już będę miała wpisane w Kartę Ciąży- Ciąża Patologiczna.

Wiem, że przeczytają to osoby które były dla mnie w trudnym okresie dużym wsparciem, chciałabym podziękować im z całego serca.

Teraz podchodzę do ciąży i życia inaczej, to doświadczenie wiele mnie nauczyło, czuje się silniejsza, no i w końcu kupię pierwszą rzecz dla naszego synka.

PS. Mogę prosić o wpisanie na listę?
Evvelina88 (Ewelina, 24 lata) Synuś tp. 31.12.2012 ( Nikodem)

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 11:30   #5015
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Dziewczyny zapraszamy do nowego wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35639434

KONIEC!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości