![]() |
#5011 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czarna lista
Cytat:
![]() To wtedy Ty opisujesz sprawe na czarnej liscie , załaczasz fotki potwierdzajace ze stan jest idealny, z czego ewidentnie bedzie wynikało ze wizazanka zobaczyła,nie spodobało się jej i odesłała, i wystawiasz negatywa. Tylko ją uprzedz. Ja bym tak zrobiła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5014 |
Zakorzenienie
|
A co innego ma zrobić?
W ogóle to śmieszne odsyłać coś, co się komuś nie podoba. Wiadomo, że zdarza się, iż dana rzecz nie jest w naszym guście, no ale bez przesady... Od razu odsyłanie, bo się niby 'nie opłaca'? Wymiana to wymiana. Jeśli odeśle Ci ten płaszcz to wstaw fotki ![]() O ile ona prędzej jakoś nie 'podniszczy' go... |
![]() ![]() |
![]() |
#5016 |
Zakorzenienie
|
Wymiana to wymiana, wiąże was umowa więc nie ma czegoś takiego , odsyłam CI bo tak i już. Na samym początku ma CI pokazać dowody , czarno na białym i dopiero wtedy może oczekiwać zerwania umowy , odsyłki na twój koszt itp.
nie masz może nikogo znajomego z jej okolic ? Nie może być tak że ty tracisz 20 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugim zdaniem się zgadzam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5018 |
Zadomowienie
|
Wracam do mojego tematu - 19.10 (sprawdziłam datę) wysłałam wizażance przedmiot, do dnia dzisiejszego ja nic od niej nie mam - zgłosiłam to obsłudze poprzez przycisk zgłoś obok jej loginu, jednak nie mam opowiedzi. Co jeszcze mogę zrobić??
![]()
#5019 |
Wtajemniczenie
|
To samo napisałam wyżej, ale jeżeli wyśle np za pobraniem nie przedstawiajac wczesniej dowodów mozna jedynie wystawic negatywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5020 |
BAN stały
|
dziewczyna była zalogowana nie odpisała mi... niestety. Paczka kosztowała 20 zł, ponieważ wysłałam paczkę priorytetem płaszcz jest długi i dość ciężki plus do tego jeszcze był szalik. Nie znam nikogo z jej okolic skończy się pewnie tym, że strace te 20 zł ;/ a ona odeśle mi płaszcz z szalikiem... najgorsze jest to, że swój telefon sprzedałam bo miałam mieć telefon od niej.. przedtem ona wystawiła mi przekupkę, bez żadnego infomowania co z paczką, że się rozmyśliłam i że jestem kłamczuchą itp.. teraz gdy paczka do niej doszła miała ją zmienić, lecz do tej pory tego nie zrobiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5021 |
Rozeznanie
|
hmm..masz już trzy negatywy..chyba nie tak całkiem bez powodu? nie chce tutaj nikogo oskarżać oczywiście.
a jeżeli z tym płaszczem jest tak jak przedstawiłaś, to faktycznie wizażanka cię trochę zrobiła w konia..i przez nią jesteś stratna. uważam, że ona powinna odesłać ten płaszczyk i szalik na swój koszt, a ty powinnaś wystawić jej niegatywną przekupkę i na potwierdzenie tego wkleić tutaj zdjęcia płaszcza, które ewidentnie pokazują jego b.dobry stan i zarazem potwierdzają słuszność twojej decyzji co do przekupki.
![]() |
#5022 |
Zakorzenienie
Przekupka: 158 pkt / 99% pozyt.
|
tak troche offtopowo bo nawet nie ma gdzie pogadac o wymiankakch to powiem Wam ze bawia mnie czasem pewne rzeczy i nie rozumiem ich np jesli ktos za jakas rzecz chce kilku rzeczy z wish, a przeciez jesli to jest jakis sweter czy bluzka a wish ma samie takie nazwe to potezne rzeczt jak np buty to co sweter odda za buty i za bluzke jeszcze? smieszy mnie to jak osoby wystawiaja rzeczy ktore sa dla nich sentymentalne i chca za nich niewiadomo jakich skarbow, albo jesli dodaja podpis-nie wiem czy oddam ale kuscie-pisze sie do takiej osoby o ta rzecz a ona i tak ciagle pisze ze nic i nic za to. jeszcze jedno zauwazylam, takie moje prywatne spostrzezenie wg mojego gustu, czasami chcecie za taka zwylka jak dla mnie szmatke kokosow z nieba
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#5023 |
Zakorzenienie
|
Ja mam taką jedną dziewczynę upatrzoną której nie trawię i unikam jak ognia, zawsze pisze i oczekuje za swoje rzeczy Bóg wie czego, pamiętam jak kiedys wystawialam droższą sukienkę na wesele jeszcze z metkami i chciała mi za nią oddać jakąś sukienkę zwykłą co gorsze z metki wiem że na bank lumpeks. Nie dało jej się przetłumaczyć . Też mnie w takich sytuacjach krew zalewa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5024 |
Wtajemniczenie
|
Masz rację. Czasem można trochę więcej wymagać, ale takie rzeczy to przesada.
Ja miałam sytuację, kiedy dziewczyna uznała, że za mój sweter za jej krótkie spodenki i bluzeczkę to za mało, i powiedziała, że może mi oddać te 2 ciuszki, kiedy dorzucę jej inny sweter. 2 swetry za bluzeczkę i spodenki ? A potem jeszcze mi powiedziała, że mój sweterek jest zmechacony i nie odda za to nowych ubrań. Tylko gdzie ja napisałam, że jest zmechacony? Masz rację, kokosy za drobiazgi chcą niektórzy.
Edytowane przez kolorowa12 Czas edycji: 2009-11-24 o 09:19 Powód: pomyłka - "chcę", a miało być "chcą" |
![]() ![]() |
![]() |
#5025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5026 |
Zakorzenienie
|
podpisuje się pod Wami : )
pamiętam sytuację, jak zaczynałam wymianki: zero przekupek = zero doświadczenia - a w moim przypadku to akurat było nieprawdą. jedna wizażanka myślała, że da się mnie naciągnąć, ale niestety... efekt końcowy: Czarna Lista. Edytowane przez caat Czas edycji: 2009-11-24 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#5027 |
Zadomowienie
|
Ja raz spytalam sie jednej wizażanki czy znajdzie coś u mnie za nowy pasek a ona mi odp ze odda mi go za moją nową bluzkę z metką, nowy łancuszek i firmowa koszule raz zalozona bo pasek byl drogi... śmiech po prostu
![]()
![]() |
#5028 |
Zakorzenienie
|
Ode mnie raz dziewczyna za bluzkę chciała srebrny pierścionek, torebkę i tusz do rzęs. I jeszcze twierdziła, że pierścionek nie świeci się tylko jest bardziej matowy. A to przecież też zależy jak 'zrobią' pierścionek i czy ma być świecący, czy nie.
![]() Moja przyjaciółka kiedyś była zainteresowana serum na zniszczone końcówki z avonu, kosztuje bodajże ok.10 zł, a dziewczyna stwierdziła, że 2 bluzki to za mało za nie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5029 |
Zakorzenienie
|
a ja mam taką sprawę: od jakiegoś czasu dogaduję z jedną wizazanką wymiankę. Poprosiłam o wymiarki tej rzeczy, dostalam i wg nich ta rzecz powinna być na mnie dobra (w tej "górnej" granicy
![]() Coś mnie podkusiło i sprawdziłam jakie wymiary podawała innym dziewczynom i co ? wymiary te się różnią (nie o pół cm ale o 2-3 cm,co w sumie dość sporą różnicę robi... To chyba nie jest uczciwe... ?
#5030 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zapytaj się jej jeszcze raz, jakie są wymiary. Gdy powie, że są takie, o jakich wcześniej Cię informowała, spytaj się, dlaczego innym wizażankom podawała inne. ![]() ![]()
Edytowane przez kolorowa12 Czas edycji: 2009-11-24 o 15:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5031 |
Wtajemniczenie
|
TeżŮ miałąm tak z jedną Wizażanką
![]()
#5032 |
Zakorzenienie
|
oj tak, naprawdę niektóre chcą złote góry za coś. i to wcale nie jest jakiś kuferek LV czy inne Diory, ale zwykłe bluzki. jeszcze jakiś czas temu tu tak nie było, a może i było ale nie aż tak nasilone.
#5033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5034 | |
Zakorzenienie
Przekupka: 43 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
ja tez miałam sytuacje, podobała sie jednej osobie nowa torba..napisałam co mi sie podoba u niej..jak sie okazało to co najlepsze bylo w niby rezerwacji..sukienka niby sprzedana( teraz widziałam, ze jednak ja ma) i moze mi oddac apaszke i jakas kamizelke szydełkowa.. druga sprawa to jakies zmyslanie, ze cos jest w rezerwacji..albo sprzedane..po co to?? nie prosciej napisac, ze za te rzeczy sie nie wymieni..bo nie i juz ..nie musi sie przeciez tłumaczyc a takie ceregiele podwazaja tylko jej wiarygodnosc..i z taka osoba nie wymienie sie chocby miała cuda na wymiane..
![]() |
#5035 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#5036 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5038 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moncheeri z którą zdecydowałam się wymienić, posiada niewielką ilość przekupek w tym kilka negatywów. Niestety pomimo w/w przesłanek postanowiłam dokonać wymiany. I tak: 11.11 została ustalona wymiana. Wycofałam rzeczy przeznaczone dla Moncheeri ze swojego wątku. 16.11 miałam dostać potwierdzenie, iż paczka została wysłana. Oczywiście wizażanka nie potwierdziła. Napisała mi, cytuję: " Tak wysłałam tylko skaner mi sie popsuł, jutro zajdę do koleżanki i poproszę żeby zeskanowała nadanie" 18.11 nadal nie otrzymałam potwierdzenia nadania ani paczki ani żadnej innej wiadomosci 19. 11 po napisaniu wiadomości do Moncheeri, wystawiłam pierwszego w swojej wizażowej karierze negatywa oraz przywróciłam wycofane wcześniej rzeczy do wątku wymiankowego jako aktualne, tym samym oczywiście zakończyłam "wymianę" z Moncheeri. Po otrzymaniu negatywa Moncheeri wysłała do mnie paczkę na którą ja już nie czekałam. Po kilku wiadomościach od Moncheeri napisałam, że mimo wszystko jak z paczką będzie wszystko ok to odwołam negatywa i wyślę jej telefon. 23.11 dostałam paczkę. Po otworzeniu stwierdziłam, że płaszczyk który miał być w stanie idealnym: a) cuchnie staroscią- jak rzeczy leżące 15 lat na strychu b) jest jakiś obrzydliwy w dotyku, po przymierzeniu czułam się brudna c) dziurki na guziczki są poprute d) po przymierzeniu poły płaszcza dziwnie odstają i płaszcz uklada się tak jak wełniane rzeczy po wypraniu w zbyt ciepłej wodzie i przez to przykurczony i zbity. Zaznaczam, że prany musiał być dawno ![]() Napisałam, że odsyłam jej paczkę z powrotem, co oczywiście spotkało się z oburzeniem. Wczoraj wysłałam paczkę, a dziś odebrałam wiadomość od przyjaznej wizażanki, że ktoś mni oczernia. Oceńcie same...
![]() |
#5039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5040 |
Zakorzenienie
Przekupka: 18 pkt / 100% pozyt.
|
też myślę, że zamieszczenie zdjęć płaszcza to najlepsze wyjście, wtedy każda z nas będzie mogła ocenić jak było rzeczywiście, bo wersje obu wizażanek różnią się od siebie w kwestii "nowości" płaszcza, czekamy wiec na fotki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.