|
|
#5011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Anglia :)
|
|
|
|
#5012 |
|
Raczkowanie
|
olka a gdzie Ty bys chciala jechac ??
Ja planuje wczasy rodzinne w tropikach na Swieta Bozego Narodzenia )Na razie to w anglii niezle tropiki
|
#5013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez planuje ale to moze za kilka lat jak sie dorobie na takie wakacje
|
|
|
#5014 |
|
Raczkowanie
|
Myslelismy o Maldivach ale nie wiem jak moj starszy syn zniesie podroz - a raczej my w jego towarzystwie
|
#5015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#5016 |
|
Raczkowanie
|
no ja wlasnie marze juz od slubu
![]() mielismy jechac w podroz poslubna a wyladowalismy w Tunezji - dluga historia. Co roku cos, ale w tym sie chyba uda
|
#5017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nad tropikami sama myślałam, ale... oglądałam dzisiaj zdjecia z wycieczki z tropikalnej z kubańskiej wyspy Qayo coco i stwierdziłam ze zapłacić 1800 f za wycieczke i przez dwa tygodnie nic ie robić tylko widzieć tą samą plaże to nie dla mnie. Ładnie to jest w hotelu i jego terenie i n aplaży przy lazurowym morzu, ale w głąb wyspy idąc nie ma nic do obejrzenia... Ludzie biedni, jedzenie niespecjalne, strach jeść bo na mięsie pasą się muchy i nic sobie nikt z tego nie robi... nawet sama sylwunia pisała że na dominikanie tak samo jest. No i dlatego myślałam o tej Australii. Kraj bardziej cywilizowany, coś więcej do zobaczenia i ten sam błękit wody... Może jakaś wycieczka do Portugalii w której cenie jest od razu wynajem auta? Nie wiem w sumie mamy troche czaus jeszcze...
|
|
|
#5018 |
|
Raczkowanie
|
Wizazanki emigrantki, ciekawi mnie jedno. Przebywacie jak widze za granica nie od wczoraj, moglybyscie powiedziec czy wizerunek Polaka tam sie zmienia? I czy naprawde az tak zle nas postrzegaja (zgodnie z sugestiami mediow)?
|
|
|
|
#5019 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny grilika pale !!! Jak poczujecie zapach kielbaski to ode mnie
![]() Redsik, salateczki i takie tam ... Zapraszam !!!
|
#5020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No skoro zapraszasz Uwielbiam kiełbaski z grila My planujemy kiedyś pojechać na Miami , ![]() A w bliższym czasie mi sie marzą KARAIBY
|
|
|
|
|
#5021 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, oficjalnie mam urlop
![]() Jutro rano lecimy. Oczywiscie, zeby nie bylo rozowo, dopadl mnie katar sienny, kicham i mam zapchany nos . Az mi sie glos zmienil. Dzwonilam dzisiaj w pracy do supervisora i on mnie nie poznal . Ale nic mi nie popsuje humoru.Lece dokonczyc pakowanie. Pakowania tygryski nie lubia, oj nie
|
#5022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A słonko ma świecić cały czas (nie wiem dokładnie gdzie lecisz)witaszku u mnie dzisiaj grill na obiad był tylko bez redsika No i chyba jakaś zmiana pogody będzie bo mnie nostalgia dopadła
|
|
|
#5023 |
|
Raczkowanie
|
sysunia bardzo chetnie bym jakiegos grila wizazowego zjdla mniam...
mahora zycze udanego i relaksujacego urlopiku !! olka mi nikt humoru nie popsuje dzis ![]() ![]() a Ty co z ta nastalgi ? skad przypelzla ...
|
#5024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd moja nostalgia przypełzła? Z tęsknoty ![]() o niczym nie marze tylko żeby te dwa tygodnie mnęły jak najszybciej i był już piątek 8 sierpnia. Kotek mój w PL chory, nie wiem na ile poważnie, prawdopodobnie na kocią grypę, w końcu rozstrzygnie się sprawa czy będziemy mieli mieszkanie w PL, no i patrzałam (dla koleżanki na urlopie) ofert pracy w mieście w którym byłoby mieszkanie i nic tylko.... sprzedawca, sprzedawca, sprzedawca.....w tesco, w lidlu czy kauflandzie... No i mnie to podłamało troszkę, bo wizja mieszkania w takim mieście i zarabiania 1126 zł brutto nie pozwoli mi przeżyć... Wyprowadzka do innego miasta wiąże się z kupnem mieszkania, dużo droższego... Czyli trzeba na to nazbierać kasę, najlepiej właśnie pracując tutaj, tyle tylko że nie chcę żyć z ołówkiem w ręku i liczyć że w tygodniu mogę wydać max 40 f na zakupy, chipsy są za drogie i piwo też- a że są zbędne to można się ich wyrze i tak pomału ze wszystkim.... tak, tak wiem maurdzę... ALE NIE NARZEKAM.... Dopadły mnie tylko moje obawy gdzieś ukryte w głębokiej podświadomości ![]() A no i przeglądałam sobie forum podróże i widziałam zdjecia oraz opis wycieczki na dominikane. Nie wygląda to tragicznie jesli dokupuje się do tego inne atrakcje turystyczne dostępne na miejscu...
|
|
|
#5025 |
|
Zakorzenienie
|
hej
widzę,że temat wymarzonych urlopów kwitnie ![]() To a się przyznam,że nam się marzy urlop w Nowej Zelandii i wycieczka do Ziemii Świętej ![]() Na razie tylko planujemy... ![]() olka cóż to za nostalgia? Pogoda ma byc cudna i już. Jutro zamierzamy pojechać nad morze witaszku jakoś mi się skojarzyło, byłas w Leeds Castle, prawda? może następnym razem sie tam spotkamy, bo ja mam do zamku jakieś 10 minut z domu za grilla dziękuje (nawet wirtualnego), bo od jutra zaczynam dietkę ![]() mahora udanego urlopu annie oczywiście,że wizerunek emigranta się zmienia, ale zbyt wiele czynników na to wpływa by odpowiedzieć w dwóch zdaniach
|
|
#5026 |
|
Raczkowanie
|
Luna, a stereotyp anglika sie potwierdza? Zarozumialy, chamski pijak? :P
|
|
|
|
#5027 |
|
Zakorzenienie
|
Tez bym sobie w tropiki pojechała, albo chcociaz do Pl
wkleje wam zdjecie pajaka brat w swojej pracy zrobił, ja mam podobnego za wanna nie wiem jak go zabic
|
|
|
|
#5028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak w tropikach. I wizy nie potrzebujesz. Od nowego roku wymagaja tylko nowego paszportu biometrycznego i tyle.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#5029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Annie może przyjedź i zobacz. Zmijka my nie zabijamy pająków zwykle uwalniamy je na wolność
|
|
|
#5030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5031 |
|
Zakorzenienie
|
mój TŻ jest wielkim przeciwnikiem ich zabijania i to on sprząta, a ja go tylko wołam ![]() z drugiej strony znając życie to ten pająk robi tylko takie wrażenie, pewnie nie jest groźny. Jedno jest pewne, nie zostawiłabym go koło wanny, bo bym się bała,że mnie zaskoczy podczas kąpieli.(taki irracjonalny lęk) Co do łapania i uwalniania, kiedyś złapałam mysz i wyniosłam na pole ![]()
|
|
#5032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#5033 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie lubie zabijać . Ale pająki to inna sprawa, szczegolnie te duże
i ja dodatkowo mam uczulenie na jad jakis owadów ![]() I właśnie sie boje, że mnie kiedys zaskoczy |
|
|
|
#5034 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Na to bym się nie zdobyła, mimo że myszy się nie boję zbytnio ![]() Nienawidzę pająków- najpewniej mam arachnofobię. Kilka lat temu odrabiałam lekcję i paskudztwo zsunęło mi się do książki przez swoją niteczkę Ble.Inne robale są ok, ale pająki- nigdy! Ale nie zabijam. Piszczę i przychodzi mój brat, i wynosi ![]() Annie, ile ludzi, tyle obyczajów-> odnośnie Anglików, jak i wszystkich ludzi
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#5035 |
|
Zakorzenienie
|
TZ pająków nie lubi, wręcz nie toleruje i jak zobaczy to się trzęsie i je zabija.
a dzisiaj widziałam te podpaski białe z czerwonym kwiatkiem o ktorych mówiłyście po 2 f za 2 paczki i paczkę wkladek. Wypad na zakupy zrobiłam ale wróciłam po chwili nic nie kupiwszy bo ludu pełno a gorąco jak nie wiem co... Upocona wróciłam tak, ze bluzka była całą mokra... Jak wy sobie z tym radzicie? A może się nie pocicie? Trochę nieładnie wyglądają mokre plamy pod pachami... pogoda piękna więc spróbuję TZ nad morze wyciągnąć ![]() Miłego popołudnia dziewczyny ![]() PS Witaszka ni ema dzisiaj jeszcze na necie więc pewnie odsypia wczorajsze grillowanie hhihihi
|
|
#5036 |
|
Raczkowanie
|
olka och zebs Ty wiedziala - od trzech lat tak nie popilam... o 3 rano skonczylismy ....
|
#5037 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanko czy ktoras z WAS ma konto w Loyds TSB ??
|
#5038 |
|
Przyczajenie
|
ja nie ale moj narzeczony ma. a o co chodzi??? pozdrawiam
|
|
|
|
#5039 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A co??? ![]() Eh,nie wiem czy pójdziemy dzisiaj zobaczyć ten statek,jestesmy wykończeni łazeniem po mieście czytaj:sklepach.Dzisiaj ciepło jak nie wiem i duszno zwłaszcza w shopach. Kupiłam z tz-tem imieninowego sernika,bo nie chce mi się piec.
Edytowane przez atka83 Czas edycji: 2008-07-26 o 19:26 |
|
|
|
|
#5040 |
|
Zadomowienie
|
Moja rodzinka wybrala sie nad jeziorko, ja niestety musialam sobie darowac. Ciezkie dni nadchodza i jakas taka zmeczona jestem. dzisiaj spalam do 1. ja tez mam konto w Lloyd's. nawet 2, bo mamy wspolne z TZ i oszczednosciowe. Pajakow tez nie lubie, chyba kiedys pisalam o moich strasznych snach ![]() Bylam dzisiaj w miescie, tyle przecen naookolo, ale co z tego jak nie mialam na nic sily. Annie ja tez pierwsze slysze o takim stereotypie, bardziej mi pod stereotyp Polaka pasuje, szczegolnie w Anglii, ile ludzi tyle opinii.
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

). Tez piekny kraj. 

)

Pakowania tygryski nie lubia, oj nie

A słonko ma świecić cały czas (nie wiem dokładnie gdzie lecisz)