Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-19, 16:32   #5011
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A w kuchni nie masz jak zjeść kolacji?

Będzie o teściowej
Dzwoni dziś do TŻ czy przyjedziemy jutro do niej- my krótka konsultacja i TŻ mówi to ok - przyjedziemy jutro po śniadaniu i wrócimy przed 18, bo wiadomo-kąpiemy Małego i idzie spać.

A ona, że nie nie, bo ona jutro ma do pracy i pracuje do 19, ale żebyśmy przyjechali o 19 to sobie posiedzimy i ona potuli i popieści Małego
TŻ mówi jej że nie ma mowy, bo on o tej porze idzie spać!
A ona dalej swoje, że raz nic mu się nie stanie jak pójdzie spać później!!!

TŻ już się wkurzył i się pyta dlaczego nie przyjechała w tygodniu w odwiedziny skoro miała urlop cały tydzień (!!) a ona "Bo pogoda była taka sobie"
No litości! Co ma piernik do wiatraka! Pogoda zresztą była ok, bo codziennie chodziłam na spacery.

Dzięki Bogu, że TŻ w tych kwestiach jest zgodny ze mną

nie bardzo bo kuchnia jest w pokoju

O matko, kolejna super tesciowka
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Pozdrawiam że spaceru po Ustroniu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
udanego odpoczynku
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
No niezła ta Twoja teściowa
Ja się wkurzyłam bo TŻ nagadał mi że zimno i z Antkiem na spacer nie poszłam a teraz tak pięknie słoneczko świeci ale już za późno. Poza tym TŻ poleciał na tą swoją siłownię jakby nie mógł z nami trochę w domu posiedzieć Chce mi się słodkiego a nie mam powinnam się uczyć a mi się nie chce no to pojęczałam
lacze sie w bolu, tz ma jedyny wolny weekend i pojechal na koncert, na spacerze bylam w taka ladna pogode tylko 30min i tez ie mam slodyczy kakao sobie pozniej zrobie chyba. a no i alek caly dzien wisi na cycky dobrze ze mm dzisiaj jakas nadprodukcje inaczej nie wiem czym bym go karmila
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrócę pewnie w nowym wątku dopiero Jutro się chrzcimy, w domu zamieszanie, mały nie śpi, TŻ strzela fochami Gdyby nie moja mama i siostra nie byłoby zrobione nic - mi się udało tylko upiec 2 ciasta... Teściowa i szwagierka przyjechały dzisiaj, rozsiadły się i ani myślą, że może by pomoc była potrzebna Dobrze, że chrzciny są tylko raz.
no to super pomocna rodzinka, mi byloby wstyd tak siedziec trzymam kciuki zeby wszystko poszlo sprawnie

Edytowane przez tweedledee
Czas edycji: 2013-10-19 o 16:36
tweedledee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 16:35   #5012
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:

Tej to dobrze

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 16:44   #5013
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Będzie o teściowej
Dzwoni dziś do TŻ czy przyjedziemy jutro do niej- my krótka konsultacja i TŻ mówi to ok - przyjedziemy jutro po śniadaniu i wrócimy przed 18, bo wiadomo-kąpiemy Małego i idzie spać.

A ona, że nie nie, bo ona jutro ma do pracy i pracuje do 19, ale żebyśmy przyjechali o 19 to sobie posiedzimy i ona potuli i popieści Małego
TŻ mówi jej że nie ma mowy, bo on o tej porze idzie spać!
A ona dalej swoje, że raz nic mu się nie stanie jak pójdzie spać później!!!

TŻ już się wkurzył i się pyta dlaczego nie przyjechała w tygodniu w odwiedziny skoro miała urlop cały tydzień (!!) a ona "Bo pogoda była taka sobie"
No litości! Co ma piernik do wiatraka! Pogoda zresztą była ok, bo codziennie chodziłam na spacery.

Dzięki Bogu, że TŻ w tych kwestiach jest zgodny ze mną[COLOR="Silver"]

Hejo

Ja dzis wstalam wczesniej z malym. Kwekal mi juz po godzinie od karmienia, ale nie dalam mu cycka przetrzymalam go 1,5h.
Teraz lezy na mnie i z zawzieciem zajada swoja raczke

Tz wstal przed karmieniem i gada " o bedziesz karmic? Okay" i poszedl znow spac. Ten to kurfa wiecznie nie wyspany jest
Ja jestem mega wyspana za to. Poszlam spac o 3:30 bo mialam taka zgage ze koszmar. Nie wiem od czego
Zaraz za godzine bylo karmienie i tyle se pospalam po 3h obudzilo mnie rycie nosem i szukanie cycka , a maly spal na moim ramieniu. Razem kimalismy wtuleni.
Potem kimnal jeszcze 45min.i obudzila go kupa.

Moj Tz tak samo nie umie nic ugotowac. Jedynie makaron , ryz czy z puszki cos. Kiedys robil schabowe, mam to nawet nagrane

Moj maly ma jedne rajstopki w biedroneczki
Zalozylam mu ostatnio pod pajaca na spacer i fajnie wygladal w nich i Tz o dziwo lubil tez. Nie widzialam chlopakich rajstop , ale dla dziewczynek tak i kupie mu tylko musze jakis kolor inny niz rozowy bo juz ma 3 babskie pieLuszki w kwiatki i motylki z rozowym

A ja ostatnio malego wsadzilam w cieply szpiworek do wozka. Ja mialan kurtke jesienna, ale w uszy mi bylo zimno i chodzilam w kapturze. Bylo zero slonca :/
Wlozylam malego w body , bluza polarowa, spodnie, skarpetki i zapielam go tak ze rece mial wzdluz ciala. Lezal spokojniutko i tylko obserwowal i zaraz padl.

Piekne slonce swieci. Trzeba isc na spacer. Zaraz budze tego lenia niech idzie z nami. Najlepiej jakby sam poszedl to ja bym kimnela, ale to marzenie scietej glowy

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 16:45   #5014
mela1234
Zakorzenienie

Zakłądam nowy wątek
Stary 2013-10-19, 16:46   #5015
misiaczka555
Wtajemniczenie

O myślałam że jak wrócę to będzie już nowy wątek
Zdążę nadrobić?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 16:46   #5016
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrócę pewnie w nowym wątku dopiero Jutro się chrzcimy, w domu zamieszanie, mały nie śpi, TŻ strzela fochami Gdyby nie moja mama i siostra nie byłoby zrobione nic - mi się udało tylko upiec 2 ciasta... Teściowa i szwagierka przyjechały dzisiaj, rozsiadły się i ani myślą, że może by pomoc była potrzebna Dobrze, że chrzciny są tylko raz.
Wytrwalosci zycze

Stary 2013-10-19, 16:48   #5017
mela1234
Zakorzenienie

Zapraszam na nowy wątek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723543

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 16:57   #5018
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
No niezła ta Twoja teściowa
Ja się wkurzyłam bo TŻ nagadał mi że zimno i z Antkiem na spacer nie poszłam a teraz tak pięknie słoneczko świeci ale już za późno. Poza tym TŻ poleciał na tą swoją siłownię jakby nie mógł z nami trochę w domu posiedzieć Chce mi się słodkiego a nie mam powinnam się uczyć a mi się nie chce no to pojęczałam [COLOR="Silver"]
??
Nienawidze tez tego jak Tz se jedzie na rowerek a ja sama w domu musze wsio ogarniac. Kuzwa juz go nastraszylam, ze w niedziele odciagam mleko i zostawiam mu malego na pol dnia.
A on do mnie gada, ze nie moge , ale ze chcial mi powiedziec ze niedlugo snieg w Michigan spadnie i on na narty jedzie. Pfff w doope na lodzie chyba. I gada wy ze mna mozecie posiedzicie se w aucie
W morde co ci faceci maja w glowie. I moj syn tez taki bedzie? No niedoczekanie

Stary 2013-10-19, 17:40   #5019
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Nienawidze tez tego jak Tz se jedzie na rowerek a ja sama w domu musze wsio ogarniac. Kuzwa juz go nastraszylam, ze w niedziele odciagam mleko i zostawiam mu malego na pol dnia.
A on do mnie gada, ze nie moge , ale ze chcial mi powiedziec ze niedlugo snieg w Michigan spadnie i on na narty jedzie. Pfff w doope na lodzie chyba. I gada wy ze mna mozecie posiedzicie se w aucie
W morde co ci faceci maja w glowie. I moj syn tez taki bedzie? No niedoczekanie

Eee tam Sam mam lepszy pomysl, zajmiecie mu kolejke do wyciagu co tak bezczynnie w aucie bedziecie siedziec.
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 17:58   #5020
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:

Ależ Ci zazdroszczę

Stary 2013-10-19, 19:18   #5021
skylie
Wtajemniczenie

Jeszcze.nie doczytalam, bo caly dzien mialam zabiegany

chcialam.wtracic trzy grosze odnownie tz-tow. Troche stane w ich obronie. Oni nie czuja jeszcze takiego instynktu jak my. Dla nich taki bobas to totalna nuda po 5 min, bo nie jest kontaktowy a ich nie bawi zabawa w "a gu". W sumie ich strata. Ale widze po tz i jak ewoluowaly wzajmne relacje pomiedzy nim a Wojtusiem. Szczegolnie teraz kiedy nie mam dla niego tyle czasu co kiedys chlopaki spedzaja ze soba mnostwo czasu. Chodza na wycieczki, ukladaja Lego, uprawiaja domowe "judo" od ktorego serce staje mi co 1s. I tak jest od jakis 2 lat tyle ze z kazdym rokiem jest coraz lepiej i juz nie potrzebuja mnie w poblizu jako "zabezpieczenia". Wszystko zaczelo sie zmieniac jak mozna bylo jakos sie z nim ponawic i zlapac kontakt. Dajcie czas tz-tom ale tez nie odpuszczajcie tylko starajcie sie wlaczyc ich w opieke nad dzieckiem U nas tz kapal Wojtusia od malego. To byla jedna z rzeczy ktore mieli tylko dla siebie. Swoje 5 min wspolnego czasu Ole tez kapie tz

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-10-19 o 19:30
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości