|
|
#5011 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#5012 |
|
Zakorzenienie
|
No u gina do którego chodziłam wcześniej to Mirena z założeniem koszt 1000zł. Ja już nie chce wkładek żadnego typu bo bym miała znów stresa że się wysunie...jeszcze trochę czasu na przemyślenie jest...
|
|
|
|
#5013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Beskidzkim Centrum Medycznym mają w ofercie USG 4D, ale co się pod tym kryje to nie wiem. Jak Ty sprawdzasz, czy dany lekarz ma certyfikat FMF? Czy, któryś w BCM ma taki certyfikat? Gdzie byś mi poleciła wykonać takie badania prenatalne? |
|
|
|
|
#5014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już mi się tak dobrze zrobiło od pół roku a teraz ją na dorosłe łóżko przestawiamy więc są ze 2 pobudki do wyjącego w nocy dziecka plus ja 3 razy na siku. Więc tak praktycznie znów co godzinę-dwie się budzę Tylko też gdzieś tam w necie przeczytałam że teraz w ciąży dziecko uczy się rytmu dnia, który może się utrzymać po porodzie
|
|
|
#5015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaa... ja właśnie wróciłam od teściów, była taka rodzina, którą ostatni raz widziałam w kwietniu 2013, czyli jak byłam w ciąży z Tusią. Teraz są jak jestem znowu w ciąży. Śmiali się,żebym była gotowa na kolejną ciążę jak się znowu zapowiedzą Mój małż ciągle mnie namawia na trzecie, ale to w sumie odkąd Tusia się urodziła to mówił,że chce trójkę. Moja Teściowa też dzisiaj przebąkiwała,że byłoby fajnie, chociaż ona pewnie po prostu liczyłaby na dziedzica haha A moi rodzice z kolei są sceptyczni, uważają,że dwójka styknie. Ja też tak myślę![]() Oczywiście dzisiaj były zaczepki do mojego męża,że się nie postarał itepe. ale zlałam to i szybko się zmyłam. A w dodatku wątroba mnie tak boli i jeszcze coś wysoko po środku, oddychać mi ciężko ![]() ![]()
|
|
#5016 |
|
Zakorzenienie
|
Niektórzy to są beznadziejni...Przecież nie każdemu marzy się do pary...ważne żeby zdrowe było
|
|
|
|
#5017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś chciałam 3kę, a teraz cały czas powtarzam, że będzie jedynak/jedynaczka Ale tż się śmieje, że pogadamy jak już urodzę i zapomnę o bólu. |
|
|
|
|
#5018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem,że dziewczyny się same umawiają- można prywatnie (tu polecam dr Bogdana Fendera, aczkolwiek on robi też to usg w Galenie, tam też jest fajny Olszewski i po prostu dzwonisz do Galeny i się umawiasz na to badanie, bodajże 250 zł kosztuje).W Euroklinice jest babeczk dr Bylica i też jest fajna, uczyła się u Fendera na ten certyfikat ![]() Nie mam bladego pojęcia jacy lekarze przyjmują w BCM to CI nie powiem ![]() Certyfikat sprawdzam na ich stronie, mają podanych lekarzy z certyfikatem.
|
|
#5019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co się z Tobą dzieje ostatnio ? aż tak boli ?
|
|
#5020 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę! Ja w wieku 40 lat będę miała 7 letnie dziecko.
|
|
|
|
#5021 |
|
Zakorzenienie
|
no boli boli. Pewnie mała naciska... ale poprzednio nie miałam takich jazd
((
|
#5022 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5023 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo ja wiem czy jest czego tak bardzo zazdrościć? Zawsze są plusy i minusy
![]() Moja mama mnie późno miała i teraz jak jest na emeryturze to może czasem mi zostać z Małą. Mam znajomych gdzie babcie/ dziadkowie muszą pracować i nie zostaną w każdej chwili mimo, że by chcieli. Późne macierzyństwo coraz bardziej jest trendy i może Aga się skusi na 4
|
|
#5024 |
|
Zakorzenienie
|
a ja 13sto- i 11sto- letnie
![]() Ale jest dokładnie tak jak chciałam, bo zawsze mówiłam,że pierwsze chcę urodzić w wieku 27/28 lat a drugie przed 30stką![]() wszystko mi się w sumie ułożyło tak jak zawsze chciałam, bo też zawsze chciałam ślub w wieku 25 lat. A wcześniej no cóż...w ogóle nie myślałam o ślubach i dzieciach, zawsze się czułam dzieciakiem i w sumie do tej pory myślę o sobie: dziecko ma dziecko
|
#5025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Mój tż 3 lata starszy ode mnie i w ogóle się tym nie przejmuje. Ja czasami się stresuję, że będę starą mamą
|
||
|
|
|
#5026 |
|
Zakorzenienie
|
ja poznałam mojego jak miałam 14 i pół, jak miałam 15 i pół zaczęliśmy się spotykać
|
|
|
|
#5027 |
|
Zakorzenienie
|
figa84 i MamaKarolci28 tam można wybrać różne połączenia materiałów. A gdyby wybrać bawełna+bawełna? (nie brać z polarkiem), to może wtedy nie byłoby za ciepłe do spania?
|
|
|
|
#5028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie,że wszystko ma plusy i minusy. Tak samo jak z różnicą wieku między dziećmi ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Aninis a ten śpiworek to do wózka?Bo do spania to są inne, takie na szelkach. Jak do wózka to możesz po prostu kupić taki w komplecie do wózka, ja kupiłam z Tako po prostu ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Kaj ta Esorka, wszak już mocno przekroczyłyśmy 5 tys
|
|
#5029 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!!!!!!!!!!!!!!!! a co tu jeszcze wątek nowy nie założony ?
ja po slubie nnie obyło sie bez wpadki, tzn ja akt slubu podpisałam zamiast swoim nazwiskiem to podpisałam juz nazwiskiem tz i musiała babka jeszcze raz drukowac. ale moj tata zabawił towarzystwo. było super strasznie chicało mi sie smiac z tej babki w urzedzie cywilnym a i nie dalam rady włozyc tztowi obrączki hahah do połowy palca wsadziłam.z prezentow dostalismy kaske, robot kuchenny zelmera, jakies naczynie na podgrzewacze, zelazko, posciel. obzarłam sie jak szalona oczywiscie uboolewałam jak postawili szampana. na klubie wrzuciłam fotki ![]() dziwnie być już żoną ;D
|
#5030 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
GRATULACJE !!! A ja właśnie usiadłam na kompa i zaczynam robić nowy wątek, zaraz wrzucę linka Dajcie mi kwadransik
|
|
#5032 |
|
Zakorzenienie
|
Bo juz po slubie i po przyjeciu. Odpoczywam w domu
|
#5033 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5034 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie bo tz ledwo gada bo sie z tesciem.opil :-D
|
#5035 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi Patyś szaleje...po pęcherzu mi skacze Gadziszcz mały...
|
|
|
|
#5037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5038 |
|
Mamusia Luty 2016
|
ZAPRASZAM NA NOWĄ CZĘŚĆ WĄTKU
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post53221801 JEST CIĄGLE W BUDOWIE, ALE DAJE JUŻ LINKA BO PRZEKROCZYŁYŚMY 5000 POSTÓW ![]()
|
#5039 |
|
Zakorzenienie
|
...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

zaraz poczytam, co tam popisałyście.

to jak widac długość badania o niczym nie świadczy, ale ten wydruk już coś sugeruje
jak ja ludziom zazdrościłem słysząc ze ich dziecko po 2-3 mies przesypialo noc. Zawsze odpowiadałem ze nie wiem co to znaczy bo js juz jsk lunatyk budze sie jak mała po 6 razy. I tak było do dnia urodzin uhh, oby te słodziaki urosły i były samodzielne. A u Was jak było z przesypianiem? My rownież nie mamy czasu dla siebie, juz do tego przywykliśmy ze córcii sie podporzadkowywujemy ze wszystkim dosłownie.

co się z Tobą dzieje ostatnio ? 

:P