|
|
#4981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
No ja chciałam po lic iść na mgr to się okazało ze w ciąży jestem...Mikołaj z grudnia 2012. Potem myślałam jeszcze w zimie ze od października 2013 pójdę to w kwietniu wyszlo ze w ciąży jestem...w tym roku znów myślałam o studiach to znów ciąża...ja po prostu nie mogę o studiach myśleć bo od razu w ciążę zachodzę 😉
|
|
|
|
#4982 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4983 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4985 |
|
Zakorzenienie
|
Mówiłam ostatnio do M o niezawodnej metodzie antykoncepcyjnej...szklan ka wody zamiast 😉
|
|
|
|
#4986 |
|
Zakorzenienie
|
aga musisz skończyć i koniec
Wy tu o pizzy a ja mam barszcz czerwony znów żelazo muszę zrobić przy tych badaniach i musi być dobre
|
#4987 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
próbowałaś pokrzywę?
|
||
|
|
|
#4988 |
|
Zakorzenienie
|
Przed 30 może się wyrobię 😉 wiadomo że dzieci ważne ale ja tez cos w życiu chce zrobić tylko dla siebie...żeby móc robić to o czym marzę...
|
|
|
|
#4989 |
|
Zakorzenienie
|
figa nie
|
#4990 |
|
Zakorzenienie
|
A polecicie cos na wypadające włosy? Bo ja chyba niedługo łysa będę...
|
|
|
|
#4991 |
|
Zakorzenienie
|
dawno temu na wege forach dziewczyny sobie przy anemii doradzały, a z tego co widzę w necie to nie ma większych przeciwwskazań w ciąży (z przeciwskazań np. branie leków na cukrzycę)
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- nie mam z tym wogóle doświadczenia, niby ta pokrzywa też na wypadanie włosów, ale powiem szczerze, że nie wiem czy działa i po jakim czasie. Może ktoś ma coś sprawdzonego i bezpiecznego w ciąży. |
|
|
|
#4992 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tata juz od 8 miesięcy na okrągło kisi sok z buraka i go pije...miał gleboka anemie a teraz jest ok ale pije nadal...
|
|
|
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
figa anemii nie mam tylko wiem, że teraz może mi spadać więc pytałam gin jak podtrzymać
poczytam o pokrzywie tylko nie wiem czy po niej nie ma czasem wysypu na twarzy kiedyś na włosy chyba piłam, ale nie wiem czy to na pewno była pokrzywa hmmm.... aga z czystym sumieniem poleciłabym Ci picie drożdży efekt jest zaskakujący tylko nie jestem pewna czy w ciąży można dobrze działają na włosy i paznokcie
|
#4994 |
|
Wtajemniczenie
|
mamakarolci-łączę się w bólu. My też o tej porze chodzimy spać od miesiąca i wymiękamy. A wczoraj to TŻ poszedł wieczorem po chleb i jak przyszedł to Mała (cały czas wyjąca za nim) kazała sobie założyć buty, mi przyniosła i powiedziała, że idziemy na plac zabaw. Ale ponieważ ja już miałam dosyć tego wycia to wolałam wyjść. Tylko niechcący sąsiadów spotkalismy i dziwnie na nas patrzyli.
Ale o 22.40 sama kazała się przenieść na wózek i poszła spać. I chyba wolę iść o 22 na spacer usypiający niż się z nią bujać do 1. Amb- ja miałam coś takiego na samej końcówce dzień przed porodem. Tylko to było bardzo mocne i jak już usiadła to nie mogłam wstać.Teraz mnie boli okolica kości ogonowej. Też czuję takie rozpieranie co jakiś czas. A my dzisiaj byliśmy na cudownym spacerze w Łazienkach Królewskich i było super. Nie wiem kiedy ostatnio tam byłam ale wiewiórki i tarzanie się w liściach to coś co tygryski lubią najbardziej
|
|
#4995 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#4996 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Z serem, szynka, kukurydza, pieczarkami i cebula ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Sos z kiszonego buraka fuuuuuuu okropne to jest, ale fakt, ze zdrowe.
|
|
#4997 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam wkładkę anty i never...to nie dla mnie...
|
|
|
|
#4998 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
Sąsiedzi juz pewnie mieli czujne oko na Was , cos nie tak o tej h wychodzą z dxieckiem ? Ciekawych w bloku jest duzo zaraz pomyśleli ze juz nie wytrzymałas z nerwów teraz tyle sie o tym słyszy
|
|
|
|
|
#4999 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5000 |
|
Zakorzenienie
|
Moje właśnie zasypiają...już się boję o której jutro wstaną....
|
|
|
|
#5001 |
|
MamaKarolci28
|
Ale jaka ta nowa meride czy miedziana ? Moja sie no sobie bardzo chwali meride, jest tez zdrowsza dla organizmu niż tamta miedziana no i okresu tez przy niej juz nie ma.Ale moze Twój organizm złle reagował na nią ,
|
|
|
|
#5002 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam zwykłą miedzianą i ona w razie zapłodnienia nie dopuszcza do zagnieżdżenia się zarodka...i w związku z tym miałam straszne wyrzuty sumienia...poza tym miałam bardziej obfite miesiączki i raz gdzieś na początku mi sie wysunęła że w szyjce była i potem miałam stresa ze znów się wysunie...
|
|
|
|
#5003 |
|
Zakorzenienie
|
jejuu ale stron naprodukowałyście od wczoraj
zaraz poczytam, co tam popisałyście.A póki co, wrzucam link do aukcji - co o tym sądzicie? Wydaje się praktyczne: i do wózka i do fotelika i do spania. I tak zastanawiam się, czy to nie byłoby fajniejsze na pierwszy miesiąc do spania w łóżeczku ![]() http://allegro.pl/spiworek-do-gondol...724702892.html |
|
|
|
#5004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie wiem co to znaczy mieć wieczór dla siebie. Jakby mi chodziła spać o 20 to ja bym chyba nie wiedziała co ze sobą zrobić
|
|
|
#5005 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5006 |
|
Zakorzenienie
|
Mama Karolci zapewne o Mirene Ci chodzi...wtedy co zakładałam to nie bylo mnie na nia stać...
|
|
|
|
#5007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem głupia z tych badań i cieszę się, że wizytę mam w poniedziałek, to o wszystko dopytam. Lekarz jest bardzo sympatyczny, naprawdę. Jak o coś zapytam, to zawsze z uśmiechem odpowiada... tylko ja mało pytałam do tej pory i to pewnie mój błąd, bo jemu mają prawo mylić się pacjentki i to, co której mówił. No nic okaże się w poniedziałek, jakie badania on do tej pory robił i co tam sobie w komputerze zapisuje. Bo w karcie to mam tylko ostatnie badania z krwi z lipca i z każdej wizyty ciśnienie i wagę - i to wszystko ![]() ech... dziewczyny, będę wredna, ale cieszę się, że nie tylko mi się w głowie wszystko miesza hahaha i budyń zaćmiewa wszystko
|
|
|
|
|
#5009 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
oby teraz te małe nam normalnie chodziło spać bo inaczej będziemy podpieraly oczy zapałkami spiąć po 4 h jak ja ludziom zazdrościłem słysząc ze ich dziecko po 2-3 mies przesypialo noc. Zawsze odpowiadałem ze nie wiem co to znaczy bo js juz jsk lunatyk budze sie jak mała po 6 razy. I tak było do dnia urodzin uhh, oby te słodziaki urosły i były samodzielne. A u Was jak było z przesypianiem? My rownież nie mamy czasu dla siebie, juz do tego przywykliśmy ze córcii sie podporzadkowywujemy ze wszystkim dosłownie.
|
|
|
|
|
#5010 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
ale mirene miałam na myśli .Wiesz teraz juz cena u producenta lekko poniżej 700 zł plus wizyta , no kosztuje trochę . Ja juz sie zdecydowałam ze po porodzie ja zakładam . Agata może pieniądze z becikowego na nią przeznacz jeśli myślałaś o niej ,
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

żelazo muszę zrobić przy tych badaniach i musi być dobre 

dobrze działają na włosy i paznokcie 
okropne to jest, ale fakt, ze zdrowe.