Mamusie lutowe - część II - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-24, 18:12   #4981
agaczilla21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

No ja chciałam po lic iść na mgr to się okazało ze w ciąży jestem...Mikołaj z grudnia 2012. Potem myślałam jeszcze w zimie ze od października 2013 pójdę to w kwietniu wyszlo ze w ciąży jestem...w tym roku znów myślałam o studiach to znów ciąża...ja po prostu nie mogę o studiach myśleć bo od razu w ciążę zachodzę 😉
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 18:14   #4982
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pizza wlasnie sie piecze ! wyglada i pachnie bosko

Od sprzątania i działań w kuchni rozbolał mnie krzyż... Także zjem i sie położę, a jak odpocznę to zajmę sie nowym wątkiem
z czym pizza?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 18:15   #4983
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
z czym pizza?

Figa może lepiej nie pytaj bo jeszcze pizzy Ci się zachce 😉
Stary 2015-10-24, 18:15   #4984
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
No ja chciałam po lic iść na mgr to się okazało ze w ciąży jestem...Mikołaj z grudnia 2012. Potem myślałam jeszcze w zimie ze od października 2013 pójdę to w kwietniu wyszlo ze w ciąży jestem...w tym roku znów myślałam o studiach to znów ciąża...ja po prostu nie mogę o studiach myśleć bo od razu w ciążę zachodzę 😉
widać wystarczy, że przestaniesz myśleć o studiach i już po kłopocie ;-)
Stary 2015-10-24, 18:18   #4985
agaczilla21
Zakorzenienie

Mówiłam ostatnio do M o niezawodnej metodzie antykoncepcyjnej...szklan ka wody zamiast 😉
Stary 2015-10-24, 18:20   #4986
kaaasi
Zakorzenienie

aga musisz skończyć i koniec trzeba myśleć też o sobie, a dzieci poradzą sobie oby Patryk trochę podrósł i zapisujesz się Wy tu o pizzy a ja mam barszcz czerwony znów żelazo muszę zrobić przy tych badaniach i musi być dobre

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 18:22   #4987
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Figa może lepiej nie pytaj bo jeszcze pizzy Ci się zachce 😉

Cytat:
Mówiłam ostatnio do M o niezawodnej metodzie antykoncepcyjnej...szklan ka wody zamiast 😉
gdyby tak się jeszcze dało

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
aga musisz skończyć i koniec trzeba myśleć też o sobie, a dzieci poradzą sobie oby Patryk trochę podrósł i zapisujesz się Wy tu o pizzy a ja mam barszcz czerwony znów żelazo muszę zrobić przy tych badaniach i musi być dobre
ja już barszcz dziś jadłam próbowałaś pokrzywę?
Stary 2015-10-24, 18:23   #4988
agaczilla21
Zakorzenienie

Przed 30 może się wyrobię 😉 wiadomo że dzieci ważne ale ja tez cos w życiu chce zrobić tylko dla siebie...żeby móc robić to o czym marzę...
Stary 2015-10-24, 18:23   #4989
kaaasi
Zakorzenienie

figa nie a warto spróbować ?

Stary 2015-10-24, 18:25   #4990
agaczilla21
Zakorzenienie

A polecicie cos na wypadające włosy? Bo ja chyba niedługo łysa będę...
Stary 2015-10-24, 18:28   #4991
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
figa nie a warto spróbować ?
dawno temu na wege forach dziewczyny sobie przy anemii doradzały, a z tego co widzę w necie to nie ma większych przeciwwskazań w ciąży (z przeciwskazań np. branie leków na cukrzycę)

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
A polecicie cos na wypadające włosy? Bo ja chyba niedługo łysa będę...
nie mam z tym wogóle doświadczenia, niby ta pokrzywa też na wypadanie włosów, ale powiem szczerze, że nie wiem czy działa i po jakim czasie. Może ktoś ma coś sprawdzonego i bezpiecznego w ciąży.
Stary 2015-10-24, 18:28   #4992
agaczilla21
Zakorzenienie

Mój tata juz od 8 miesięcy na okrągło kisi sok z buraka i go pije...miał gleboka anemie a teraz jest ok ale pije nadal...
Stary 2015-10-24, 18:32   #4993
kaaasi
Zakorzenienie

figa anemii nie mam tylko wiem, że teraz może mi spadać więc pytałam gin jak podtrzymać poczytam o pokrzywie tylko nie wiem czy po niej nie ma czasem wysypu na twarzy kiedyś na włosy chyba piłam, ale nie wiem czy to na pewno była pokrzywa hmmm.... aga z czystym sumieniem poleciłabym Ci picie drożdży efekt jest zaskakujący tylko nie jestem pewna czy w ciąży można dobrze działają na włosy i paznokcie

Stary 2015-10-24, 18:34   #4994
badzia987
Wtajemniczenie

mamakarolci-łączę się w bólu. My też o tej porze chodzimy spać od miesiąca i wymiękamy. A wczoraj to TŻ poszedł wieczorem po chleb i jak przyszedł to Mała (cały czas wyjąca za nim) kazała sobie założyć buty, mi przyniosła i powiedziała, że idziemy na plac zabaw. Ale ponieważ ja już miałam dosyć tego wycia to wolałam wyjść. Tylko niechcący sąsiadów spotkalismy i dziwnie na nas patrzyli.
Ale o 22.40 sama kazała się przenieść na wózek i poszła spać. I chyba wolę iść o 22 na spacer usypiający niż się z nią bujać do 1.

Amb- ja miałam coś takiego na samej końcówce dzień przed porodem. Tylko to było bardzo mocne i jak już usiadła to nie mogłam wstać.Teraz mnie boli okolica kości ogonowej. Też czuję takie rozpieranie co jakiś czas.

A my dzisiaj byliśmy na cudownym spacerze w Łazienkach Królewskich i było super. Nie wiem kiedy ostatnio tam byłam ale wiewiórki i tarzanie się w liściach to coś co tygryski lubią najbardziej

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 18:40   #4995
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Heh na krótka metę ta metoda, ja meride wkładam oo 6 tygodniach juz niby mozna i 5 l z głowy
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 18:43   #4996
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
z czym pizza?

Z serem, szynka, kukurydza, pieczarkami i cebula Do tego sos czosnkowo-bazyliowy zrobiłam, a maz na spod pizzy super sos pomidorowy, genialny mu wyszedł Ciasto tez niezłe ukręcił

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Mój tata juz od 8 miesięcy na okrągło kisi sok z buraka i go pije...miał gleboka anemie a teraz jest ok ale pije nadal...

Sos z kiszonego buraka fuuuuuuu okropne to jest, ale fakt, ze zdrowe.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 18:46   #4997
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja miałam wkładkę anty i never...to nie dla mnie...
Stary 2015-10-24, 18:47   #4998
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
mamakarolci-łączę się w bólu. My też o tej porze chodzimy spać od miesiąca i wymiękamy. A wczoraj to TŻ poszedł wieczorem po chleb i jak przyszedł to Mała (cały czas wyjąca za nim) kazała sobie założyć buty, mi przyniosła i powiedziała, że idziemy na plac zabaw. Ale ponieważ ja już miałam dosyć tego wycia to wolałam wyjść. Tylko niechcący sąsiadów spotkalismy i dziwnie na nas patrzyli.
Ale o 22.40 sama kazała się przenieść na wózek i poszła spać. I chyba wolę iść o 22 na spacer usypiający niż się z nią bujać do 1.

Amb- ja miałam coś takiego na samej końcówce dzień przed porodem. Tylko to było bardzo mocne i jak już usiadła to nie mogłam wstać.Teraz mnie boli okolica kości ogonowej. Też czuję takie rozpieranie co jakiś czas.

A my dzisiaj byliśmy na cudownym spacerze w Łazienkach Królewskich i było super. Nie wiem kiedy ostatnio tam byłam ale wiewiórki i tarzanie się w liściach to coś co tygryski lubią najbardziej
Wiesz ale ja jej nie potrafię przestawić, wszyscy z rodziny mnie potępiają ze to mój błąd ze tak mi sypia o ktorej chce, moze i moj ale co ja winna jak ona wstanie rano i cały dzien jest wypoczęta pełna energii i tak do 18.30 chce pójść spać ale nie na noc a drzemać , w wakacje chodziła normalnie spać o 13 pózniej 22 a teraz i spacer nic nie pomogą.
Sąsiedzi juz pewnie mieli czujne oko na Was , cos nie tak o tej h wychodzą z dxieckiem ? Ciekawych w bloku jest duzo zaraz pomyśleli ze juz nie wytrzymałas z nerwów teraz tyle sie o tym słyszy
Stary 2015-10-24, 18:49   #4999
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
można wiedzieć dlaczego? bo ja będę myśleć po porodzie
Stary 2015-10-24, 18:50   #5000
agaczilla21
Zakorzenienie

Moje właśnie zasypiają...już się boję o której jutro wstaną....
Stary 2015-10-24, 18:51   #5001
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Ale jaka ta nowa meride czy miedziana ? Moja sie no sobie bardzo chwali meride, jest tez zdrowsza dla organizmu niż tamta miedziana no i okresu tez przy niej juz nie ma.Ale moze Twój organizm złle reagował na nią ,
Stary 2015-10-24, 18:53   #5002
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja miałam zwykłą miedzianą i ona w razie zapłodnienia nie dopuszcza do zagnieżdżenia się zarodka...i w związku z tym miałam straszne wyrzuty sumienia...poza tym miałam bardziej obfite miesiączki i raz gdzieś na początku mi sie wysunęła że w szyjce była i potem miałam stresa ze znów się wysunie...
Stary 2015-10-24, 18:56   #5003
Aninis
Zakorzenienie

jejuu ale stron naprodukowałyście od wczoraj zaraz poczytam, co tam popisałyście.

A póki co, wrzucam link do aukcji - co o tym sądzicie?
Wydaje się praktyczne: i do wózka i do fotelika i do spania.
I tak zastanawiam się, czy to nie byłoby fajniejsze na pierwszy miesiąc do spania w łóżeczku
http://allegro.pl/spiworek-do-gondol...724702892.html
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 18:56   #5004
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Wiesz ale ja jej nie potrafię przestawić, wszyscy z rodziny mnie potępiają ze to mój błąd ze tak mi sypia o ktorej chce, moze i moj ale co ja winna jak ona wstanie rano i cały dzien jest wypoczęta pełna energii i tak do 18.30 chce pójść spać ale nie na noc a drzemać , w wakacje chodziła normalnie spać o 13 pózniej 22 a teraz i spacer nic nie pomogą.
Sąsiedzi juz pewnie mieli czujne oko na Was , cos nie tak o tej h wychodzą z dxieckiem ? Ciekawych w bloku jest duzo zaraz pomyśleli ze juz nie wytrzymałas z nerwów teraz tyle sie o tym słyszy
Powiem Ci, ja Cię rozumiem z całego serca . My przez 2 lata nie możemy jej przesunąć, żeby wcześniej niż 23 chodziła spać. U nas 23 to jest lux.

Ja nie wiem co to znaczy mieć wieczór dla siebie. Jakby mi chodziła spać o 20 to ja bym chyba nie wiedziała co ze sobą zrobić

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 18:56   #5005
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Paula to Twój tz ma długofalowe plany 😉 ja to juz powoli dumam nad czymś anty bo z moją płodnością to bardzo szybko bym w kolejnej ciąży była...a juz bym chyba nie wyrobiła...
Hehe z ta polodnoscia to masz tak jak i ja, obie ciaze od razu w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek
Stary 2015-10-24, 18:57   #5006
agaczilla21
Zakorzenienie

Mama Karolci zapewne o Mirene Ci chodzi...wtedy co zakładałam to nie bylo mnie na nia stać...
Stary 2015-10-24, 19:04   #5007
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
jejuu ale stron naprodukowałyście od wczoraj zaraz poczytam, co tam popisałyście.

A póki co, wrzucam link do aukcji - co o tym sądzicie?
Wydaje się praktyczne: i do wózka i do fotelika i do spania.
I tak zastanawiam się, czy to nie byłoby fajniejsze na pierwszy miesiąc do spania w łóżeczku
http://allegro.pl/spiworek-do-gondol...724702892.html
mi się wydaje za ciepłe do spania w domu
Stary 2015-10-24, 19:07   #5008
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem siadł mi net, ale w sumie i tak nie miałabym wczesnie czasu do was zajrzeć, bo już kładamy wszystko i sprzątamy pod kątem remontu...jestem przerażona dziewczyny, ale niestety- trzeba się rozbudować,bo inaczej ciężko nam będzie się pomieścić, tym bardziej z łóżkami, klamotami itp. A dorabiając sobie sypialnię dorabiamy i garderobę i komórkę na rzadziej używane rzeczy...ech...

ja miałam w 21 tc bo moja gin twierdzi,że lepiej wcześniej wiedzieć.

Ale przecież połówkowe to właśnie prenatalne?
Te 3 usg w ciąży, które są tak dokładne to są badania prenatalne. pierwsze ma wykluczyć ryzyko wad typu z.downa, z.edwardsa, z.patau. Drugie ma na celu sprawdzenie czy wszystkie organy rozwijają się prawidłowo. A trzecie to nawet nie wiem co, bo poprzednio nie byłam i teraz raczej też nie pójdę.
A to drugie badanie to się tylko tak obiegowo nazywa połówkowym

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

z tego co widziałam to on nie pracuje w żadnym szpitalu.

i to jest super podejście, ja mam to samo i mam nadzieję,ze uda się córkę utrzymać z dala od kompa.
mój bratanek jest baaaaaardzo techniczno-informatyczny, ale to przez mojego brata informatyka-gadżeciarza. Także mały jak miał 3 lata to zaginał moich rodziców jeśli chodzi o obsługę kompa, komórki i tv...

ale połówkowe badanie to własnie badanie prenatalne. jest nazywane połówkowym przez pacjentki, taka obiegowa-potoczna nazwa, ale nie jest używana przez lekarzy.

refundowane jest zawsze po 35 rż, ja mam 29 lat i tez z innych przyczyn miałam skierowanie na nfz, więc nic nie płaciłam, a robiłam w prywatnej klinice.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

http://abcprenatalne.pl/

tu jest bardzo w skrócie rozpisane.
tak jak pisałam- wszystkie 3 usg to są prenatalne. Pierwsze nazywa się genetycznym, drugie- potocznie- połówkowym. A trzecie się chyba nie nazywa haha

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

też jestem roztrzepana i mam budyń w głowie

no popatrz popatrz Moja mama chciała mnie nazwać Beata albo Paulina, a również tata poszedł sobie do urzędu i dał Ania
Od początku tak chciał, mama nie chciała się zgodzić przez jej głupią koleżankę ale ojciec się uparł. Dobrze,że chociaż na drugie nie zapomniał mi dać tak jak ustalili
A jakbym była chłopcem to miałam być Maciek

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Marciar najlepszego na nowej drodze życia!!!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Marciar najlepszego na nowej drodze życia!!!
A no widzisz, tak się zastanawiałam, czy on w jakimkolwiek szpitalu pracuje i nie potrafiłam nic znaleźć
Ja jestem głupia z tych badań i cieszę się, że wizytę mam w poniedziałek, to o wszystko dopytam.
Lekarz jest bardzo sympatyczny, naprawdę. Jak o coś zapytam, to zawsze z uśmiechem odpowiada... tylko ja mało pytałam do tej pory i to pewnie mój błąd, bo jemu mają prawo mylić się pacjentki i to, co której mówił.
No nic okaże się w poniedziałek, jakie badania on do tej pory robił i co tam sobie w komputerze zapisuje. Bo w karcie to mam tylko ostatnie badania z krwi z lipca i z każdej wizyty ciśnienie i wagę - i to wszystko

ech... dziewczyny, będę wredna, ale cieszę się, że nie tylko mi się w głowie wszystko miesza hahaha i budyń zaćmiewa wszystko
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 19:07   #5009
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, ja Cię rozumiem z całego serca . My przez 2 lata nie możemy jej przesunąć, żeby wcześniej niż 23 chodziła spać. U nas 23 to jest lux.

Ja nie wiem co to znaczy mieć wieczór dla siebie. Jakby mi chodziła spać o 20 to ja bym chyba nie wiedziała co ze sobą zrobić
To jest trudne do wykonania. Podzielamy swój los oby teraz te małe nam normalnie chodziło spać bo inaczej będziemy podpieraly oczy zapałkami spiąć po 4 h jak ja ludziom zazdrościłem słysząc ze ich dziecko po 2-3 mies przesypialo noc. Zawsze odpowiadałem ze nie wiem co to znaczy bo js juz jsk lunatyk budze sie jak mała po 6 razy. I tak było do dnia urodzin uhh, oby te słodziaki urosły i były samodzielne. A u Was jak było z przesypianiem? My rownież nie mamy czasu dla siebie, juz do tego przywykliśmy ze córcii sie podporzadkowywujemy ze wszystkim dosłownie.
Stary 2015-10-24, 19:12   #5010
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Mama Karolci zapewne o Mirene Ci chodzi...wtedy co zakładałam to nie bylo mnie na nia stać...
Tak o mirene, przekrecilam nazwę ale mirene miałam na myśli .Wiesz teraz juz cena u producenta lekko poniżej 700 zł plus wizyta , no kosztuje trochę . Ja juz sie zdecydowałam ze po porodzie ja zakładam . Agata może pieniądze z becikowego na nią przeznacz jeśli myślałaś o niej ,
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości