![]() |
#5011 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
Cytat:
Buciki śliczne, na oko widać, że wygodne. Też takie lubię ![]() No i kolor piękny. Rajstopy tak, do pełnych butów pasują w kolorze 'natural', to kolor pośredni między białym a jaśniutkim beżowym. Mat. Taki kolor pięknie prezentuje się na opalonej nodze ( może być krem samoopalający ![]() Kupując rajstopy nie przykładam dużej wagi do firmy. Raczej patrzę, czy mi się podobają ![]() ![]() Kabaretki u kogoś tak, u mnie nie. Jedynie pod podarte modnie dżinsy tzw. z dziurami. No... wtedy to efekt podwójny ![]() ![]() Skarpetki do obuwia, tak ale do lat 20. Powyżej to często tzw. rycząca czterdziestka ![]() Oczywiście, każda ubiera się jak lubi. Ja w zeszłym roku miałam wizję pięknej plażowej krótkiej sukienki. takiej z falbanką i odkrytym ramieniem. Znalazłam w Calzedonii. Wyglądałam ślicznie...nie patrząc na twarz ![]() ![]() Przejdę płynnie ![]() ![]() Anyzkowa, chyba większość osób idących na emeryturę dotyka stres. Mieli ją np. moi rodzice, mocno zaangażowani w pracę zawodową. Liczyli na wnuki... Na poczatku przychodzi radość, a nawet euforia, że nareszcie wolne, że można zająć się swoją pasją. Niestety dopada kryzys. Jeśli ktoś ma hobby, które rozwijał już wcześniej kryzys przechodzi łatwiej. Gorzej, gdy dopiero na emeryturze planujemy. Pojawiają się schody pod postacią braku zdrowia, czy pieniędzy. Polskie realia ![]() Marjolka, jeśli Twoim gościem będzie malarz T. Sętowski to już Ciebie nie lubię ![]() ![]() Uwielbiam jego malarstwo ![]() ![]() 'miękkie zegary' to pierwszy kontakt z obrazem, jeszcze w szkole podstawowej. Przyznaję, że pamiętam do dziś uczucie, jakie wywarł na mnie obraz ( replika rzecz jasna ). Ile książek w bibliotece przewertowałam, bo wstydziłam się zapytać ![]() ![]() Powołanie... zastanowiło mnie dziewczyny, że któraś z Was zauważyła, że to słowo archaiczne... Może... To chyba ja użyłam w którymś poście... Mhyy... może ma wydźwięk bardziej katolicki ![]() ![]() Niech będzie pasja, miłość do zawodu ![]() A talent zwłaszcza pedagogiczny to chyba bardziej kojarzy mi się z umiejętnością, z dogadaniem się z uczniem/uczniami ![]() Marjolka, nauczyciele są świetni ![]() Może pozycja społeczno-zawodowa lekko nadszarpnięta ![]() ![]() ![]() Fakt, że kiedyś zawód nauczyciela miał większy prestiż. Wiem... Dziś postrzegany jest inaczej. Wystarczy zapytać młodzież, jakie są najłatwiejsze studia... Oczywiście pedagogiczne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5012 |
Zakorzenienie
|
LaMary, no wiem że to nie pasuje... szukam pretekstu żeby je kupić
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- ...ale tak jak Anyż - lubię awangardowe stylizacje ze skarpetkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5013 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Też tak mam ale z torebkami ![]() ![]() ![]() Zauważyłam ostatnio, że z zakupami mam podobnie jak Kama. Oglądam, przymierzam a na koniec stwierdzam, że po co mi, skoro w szafie mam coś podobnego. Mój ostatni zakup to sweterek w kolorze pudrowego różu z Solara i w podobnej kolorystyce bluzka z HM. Bardziej spodobała mi się bluzka ale zakup solarowy był pierwszy. zastanawiałam się trochę ![]() ![]() Tz stwierdził, że sweter wygląda jak nocna koszulka ![]() ![]() Zresztą robiąc wiosenne porządki w garderobie zauważyłam, że oprócz bieli i jakiś tam szaro-błękitów ( po drodze jakaś żółć się trafiła) od moich ubrań wieje nudą ![]() ![]() wstyd się przyznać ![]() Buty... trochę tego jest i nie zamierzam... no... może jak mi co rzuci się na oczy... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5014 |
Zakorzenienie
|
Nie mam problemu z eleganckimi butami, bo mam...2 pary
![]() ![]() ![]() Kiedys chciałam być nauczycielka, na szczęście mi przeszło, bo realizuje się w swoim zawodzie ( w pewnym zakresie). Lubie dzieci w ograniczonym wymiarze, na fotelu, dobrze mi się z nimi wspołpracuje i vice versa, bo chętnie przychodzą. Natomiast nie powiem , ze w ogole kocham dzieci, serce mi się do nich rwie, czuje jakies rozczulenie, ciagnie mnie do niemowlaków, zaglądam do wozków itd. A mój biologiczny zegar nigdy nawet nie pisnął ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5015 |
mar_jolka
|
Niestety.. inne sa dzieci teraz... potrafia sie tak zachowac ze rece mi opadaja.. ostatnio poskarzyla sie kolezanka co uslyszala na korytarzu:- na korytarz wypadla z klasy uczennica, klasa druga technikum ( sprawia duze problemy)nauczycielka nie usprawiedliwila jej spoznienia bo sie jakos bzdurnie dziewczyna tlumaczyla i spoznila sie 30 minut na lekcje. Ta wychodzac z klasy cytuje ,, zaj...e tą ci..e" rece opadaja. To nie jedyna taka w naszej szkole.. czasem mowie z gorycza ze nie skonczylam weterynarii zeby umiec pracowac z dzikimi ... ja sie gubie przy chamstwie.. zupelnie nie umiem reagowac... dziewczynie poradzilam zeby zglosila jako grozbe karalna. ... Nie zglosila.. wiec ja za nia tego nie zrobie... Tym bardziej ze to wiem z drugiej reki.
a co do sandałków i rajstop- wg mnie to zwyczajnie niebezpieczne- noga sie kreci okropnie wtedy. Mozna zrobic sobie krzywde. ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- acha.. mialam to napisac.. zrobilam ,,psa z glowa w dol" bez problemu.. moze cos zle? nogi proste, rece proste, dlonie na podlodze. Niewielka odleglosc rąk od stop. Cos zrobilam zle ze to mi łatwo wyszlo? Edytowane przez mar_jolka Czas edycji: 2017-04-11 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#5016 |
Zakorzenienie
|
LaMary, nosisz spodnie z dziurami...?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5017 |
Konto usunięte
|
Kama, tak, mam jedną parę Levisa boyfriendy. Bardzo je lubię. Kupiłam kiedyś pod wpływem emocji
![]() ![]() ![]() ![]() Ale ja do znudzenia powtarzam, że są chwile, że tracę zdolność racjonalnego myślenia... Powinnam zainwestować w koszulkę z takim napisem ![]() Nie żałuję, chociaż Tz nie kupił sobie i nie zamierza ![]() Z tyłu liceum, z przodu muzeum ![]() Oczywiście, że do pracy nie założyłabym ale po już tak ![]() W dresach nie chodzę, chociaż przyznaję, że po wakacjach ciężko mi wyjść z dresów. Właściwie to Tz mnie dyscyplinuje, bo nie znosi mnie w "takim stroju". Ulegam ![]() Marjolka, dobre ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5018 |
Gang Iren
|
Lubię spodnie z dziurami, ale ciężko kupić mi takie, które mnie zachwycą. Zwykle dziury są "nie takie"
![]() Ja się czuję młodzieżowo ![]()
#5019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja myślałam, że Gatta to taka marka bardziej "eksklusiv" No i z czego te drogie rajstopy w Calzednii? Może merino albo jedwab? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5020 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5021 |
Konto usunięte
|
A ja uwazam, ze mozna kupić fajne rajstopki które sa jednolite na palcach i mało zauważalne
![]() ![]() Ja nosze stopki do sportowego obuwia i koronkowe stopki do balerinek. Nie lubię chodzić bez. Witam ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Co do spodni z dziurami to hmm nie podobają mi sie te dziury gdzie pol uda do kolan sa wycięte. Wole takie małe przetarcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5022 |
Konto usunięte
|
Takie lubię -
Załącznik 7017601 Te juz odpadają Załącznik 7017606 A tu cała prawda ![]() ![]() Załącznik 7017611 |
![]() ![]() |
![]() |
#5023 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mon Cherry, to coś co przedstawia rusztowanie do spodni ![]() ![]() A poważnie to w takich spodniach czułabym się jak nędzarz albo inny łachudra ![]() Kama, dopiero wczytałam się w Twój post ![]() To tylko prognozowana emerytura na dzień dzisiejszy, do tego dochodzi coroczna waloryzacja i kolejne przepracowane lata. Im dłużej będziemy pracować, tym więcej składek uzbieramy. A jeśli załapałaś się na kapitał początkowy, to on również w jakiś sposób powinien ratować sytuację, czego po podanej wysokości emerytury nie widać ![]() Chciałam tak optymistycznie zacząć ![]() Jednak Twój wariant wysokości świadczenia ( emerytury ) jest b. malutki. Przecież pracujesz również popołudniami i płacisz 'zusy'. Na Twoim miejscu napisałabym do zus z prośba o ponowne przeliczenie. To jest po prostu niemożliwe ![]() zastanawiam się, co dziś zrobić na obiad... odwieczny problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5024 |
Zakorzenienie
|
Ależ okropna pogoda
![]() ![]() LaMary z tego co pamiętam wyliczenia, które ja dostałam z ZUS nie są również o wiele wyższe. Nie chce mi się ich szukać. Po przeczytaniu wkurzyłam się i szybko wrzuciłam do szuflady, aby o tym jak najszybciej zapomnieć. A ja lubię spodnie z dziurami i noszę latem ![]() ![]() Na dzisiejszy obiad potrawka z kurczaka ![]() MonChery a ja tylko na gołe stopy założę baleriny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5025 |
Gang Iren
|
U mnie też zimno 😏
#5026 |
Konto usunięte
|
Gosiu, kwiecie trzydziestopięcioletni
![]() ![]() Piękny wiek ![]() Na obiad 'zmontowałam ' naleśniki z mięsem i warzywami. Gorące, sycące i przede wszystkim szybkie danie ![]() ![]() Kupiłam czasopisma: Urodę Życia, Elle i Twój Styl. I teraz sobie tak kalkuluję, żeby nie wytracić nadmiaru energii ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Aussie, czy ta potrawka jest z ryżem i sosem na słodko? |
![]() ![]() |
![]() |
#5027 |
Zakorzenienie
|
LaMary- to stara niemiecka potrawa z sosem ze śmietaną
http://www.thegermankitchen.com/inde...ken-frikassee/ podawana z takich chatkach z ciasta francuskiego lub z ryżem |
![]() ![]() |
![]() |
#5028 |
Gang Iren
|
O Aussie, nie słyszałam o takim daniu. Smakowicie wygląda
![]()
#5029 |
Zakorzenienie
|
LaMary, ja wiem, ze to prognozowania na dzień dzisiejszy, gdy mi emerytura nie przysługuje jeszcze wcale i przez wiele lat tez nie
![]() ![]() ![]() Moja znajoma ( ta od bolu głowy ![]() ![]() Nie wiem, ja bym się chyba nie nudziła. Potrafie sobie znaleźć mnóstwo zajec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5030 |
BAN stały
|
Ubrać się i umalować jakoś jestem w stanie bez pracy. Zainteresowań mam sporo, mój facet też na nudę nie narzeka, chociaż jest właśnie na baaardzo wczesnej emeryturze. Nigdy nie zabijalam czasu. Żeby go dobrze spędzić jest tyle sposobów!
|
![]() ![]() |
![]() |
#5031 |
Zakorzenienie
|
Mariamalaria, a ja na przykład jestem leniwa, jak pracowałam tylko u siebie - to szminka albo błyszczyk tak, ale już reszta makijażu - nie
![]() ![]() ![]() Nudzic się nie nudze, we własnym towarzystwie również. Poki co - chce mi się pracować i chętnie to robie, ale już na własnych warunkach. Do południa mam Powera, po południu - zdecydowanie mniej. A już kompletnie i za żadne pieniądze nie wyobrażam sobie wieczorów w robocie - tego by mi nie wynagrodziła żadna kasa ani satysfakcja. Jestem po prostu daleka od pracoholizmu ![]() ![]() Wiecie, jak przeglądam wiadomości i czytam, co ludzie mowia o innych ludziach to się zastanawiam, czy podział naszego kraju zostanie kiedykolwiek zniwelowany ![]() ![]() Z kolei jakiś kretyn uważa za zabawne, ze robi obrazek katastrofy samolotowej za pomocą parówek i ketchupu... A spirala nienawiści się nakreca, |
![]() ![]() |
![]() |
#5032 |
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() Nie wyrobiliśmy się z malowaniem. Salon nam został, a jeszcze dziś coś mamy do skończenia. Ja trochę makijażu muszę mieć na papie, maluję się nawet jak nigdzie nie wychodzę.
#5033 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kamlisa, ja właśnie nic nie mam do dzieci, które uczę -lubię je. A instynkt macierzyński nigdy nie pisął i juz nie piśnie. Kobiety szczebioczące do wózków mnie wyjątkowo śmieszą. Nie zostałam nauczycielem z powołania, ale z konieczności w danym momencie, ale z czasem polubiłam, zwłaszcza w obecnej pracy, bo atmosfera dobra. I, tak, jestem profesjonalistą i dobrze robię to, co robię. Mogę więc powiedzieć, że nadrabiam powołanie profesjonalizmem. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Ja nie. Niech mi papa odpoczywa, bo wrażliwa. Nawet kremów wtedy raczej unikam. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5034 |
Konto usunięte
|
Hej,
Co do makijażu to maluje sie na weekend ![]() W tygodniu nie mam potrzeby. Nie widze sensu sie malować jak idę na zakupy albo z dziećmi do szkoły. Pielęgnacja buzi tak. Zreszta ja maluje tylko oko, usta i krem bb uzywam. Nie mam potrzeby nakładania podkładu. Mam fajna cerę. ![]() Nie uzywam nic do konkurowania twarzy. Jestem za minimum. |
![]() ![]() |
![]() |
#5035 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, kto mnie przytuli?
Mam grypę, i to jaką... z prawdziwego zdarzenia, niestety - bolą mnie wszystkie mięśnie, temperatura 39 stopni i lodowate dreszcze ![]() Jestem wściekła, tyle rzeczy do zrobienia przed Świętami a ja - nokaut totalny. Aussie - fajny przepis, zupełnie nie mam teraz apetytu, ale ta potrawka jakoś tak smacznie mi zabrzmiała. Tak rozgrzewająco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5036 |
Konto usunięte
|
<tuli> zdrówka!
|
![]() ![]() |
![]() |
#5037 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Piękne
![]() Caffeine, życzę zdrówka. Ja maluje się prawie codziennie, ale delikatnie ![]() Mam pytanie do Was odnośnie serum LIQ CQ z kwasem glikolowym. Na buteleczce jest napisane, że należy je zużyć w ciągu 3 miesięcy od otwarcia. Czy myślicie że można je jeszcze używać po tym czasie? Data ważności jest do lutego 2018. |
![]() ![]() |
![]() |
#5038 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja codziennie muszę rzęsy potraktować maskarą. Wydaje mi się, że oko lepiej wygląda i ja o co najmniej 10 lat młodsza ![]() ![]() M@skotka, data ważności może być i kilkuletnia, ale po otwarciu należy zużyć w ciągu 3 m-cy, skoro zaleca producent. Po tym okresie można używać dalej ale producent nie obiecuje, że serum będzie działało, bądź nie uczuli. Ja bym dokończyła ![]() Kama, Twoja znajoma ( ta od bólu głowy ![]() ![]() Dla wielu treścią życia są seriale TV i święty spokój. Bądź co bądź wiedza i nadmiar bodźców źle wpływa na zdrowie ![]() A polityka mnie mierzi... I tu powinnam postawić kropkę. Mierny, bierny... i wierny ![]() Myślenie w polityce jest praktyczne i bezkrytyczne ![]() ![]() ![]() No... to ma być dialog? Czy też chodzi wyłącznie o przekonanie o swojej mądrości i doskonałości ? Cisza...Teraz JA mówię ... ![]() Moją pasją m.in. jest literatura okresu staropolski a konkretnie jej zjawiska społeczno-obyczajowe. Może któraś też kocha te czasy, to możemy pogadać ![]() W każdym razie mam taką refleksję, która wypłynęła teraz przy pisaniu...że życie polityczne tamtego okresu coś na podobę dzisiejszego ![]() Już idea samowystarczalności byłaby dobrym przykładem. Ma być swojsko, gloryfikowanie zwłaszcza siebie...A język polski to przecież 'j. urzędowy' w niebie... I po cóż do Unii... Tylko dotacje możemy/nie musimy wziąć... A wolność słowa... no tu to można by się rozpisywać...Tu i hulaj i piekła nie ma ![]() ![]() Poziom kultury politycznej- kłótnie, kuchenna łacina, bijatyki...to dosyć niski poziom reprezentowany nagminnie wtedy a dziś chyba tym bardziej... Kama, również daleka już jestem od pracoholizmu. Bywało różnie. Ale macierzyństwo ustawiło mi priorytety. Przewartościowało nasze życie na maksa. Kiedyś szukałam towarzystwa, dziś już niekoniecznie, co nie znaczy, że stronię od towarzystwa ![]() Dziś również doceniam dobre relacje z innymi ale również a może przede wszystkim z moim mentorem Tz ![]() ![]() Mariamalaria, liczyłam na rozwinięcie tematu, przyznam... ![]() ![]() ![]() I czuję się z lekka zawiedziona ![]() Bo dla mnie profesjonalizm obowiązuje w każdym zawodzie, żeby był dobrze wykonany. A bycie dobrym nauczycielem, jak zauważyły to również koleżanki, to nie profesjonalizm lecz autorytet moralny tak powszechnie ceniony. Profesjonalizm to w końcu nie tylko wiedza ale również kontakt z dojrzewającym człowiekiem-dzieckiem-uczniem ![]() Więc nie można mówić/pisać o 'suchym' profesjonaliźmie ( i wybacz, tak go odbieram, jak o nim piszesz ) , w którym nie ma już miejsca dla ucznia. U mnie w ogrodzie zakwitły krzewy magnolii. Śliczne to krzewy do czasu, gdy przekwitną ![]() ![]() Miałam napisać kilka zdań... Aaaa... przypomniało mi się jeszcze, że do czasopisma był dołączony dodatek - próbka podkładu Lierene Perfect Tone, kolor: 120 natural. Z reguły nie korzystam z próbek, bo przez lata wiem, co już lubię, a na pewno to nie jest Lierene. Sorry, jestem szczera, próżna może... ale prawdziwa ![]() ![]() W każdym razie dziś rano położyłam na me lico " innowacyjne pigmenty soft focus z zawartością kwasu hialuronowego" i jestem pod wrażeniem ![]() Rozprowadza się świetnie, lepszy od niejednego podkładu Diora czy innej Estee Lauder. Wiadomo, krycie zależy od cery i jej kondycji. Dla mnie jest po prostu rewelacyjny. leciutki, bardzo delikatnie kryje, nie ściąga i do tego kolor dopasowany idealnie ![]() I zapewne kosztuje grosze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5039 |
Gang Iren
|
Caffe, dużo zdrowia
![]()
#5040 |
Zakorzenienie
|
Caffe, kuruj się, nie dasz rady nic robic, jak Cie grypa dopadła
![]() Maskotka, ja nadal używam to serum, choć czas 3 miesięcy już minał. W zasadzie kwas może być słabszy i tyle, zepsuc się nie ma co. LaMary, owszem, niedaleko odeszliśmy od staropolskich obyczajów... ![]() ![]() Oczywiście, ze umalowane oko wygląda lepiej ![]() ![]() Ja tam testuje/testowałam rozne podkłady, liczyło się dla mnie słabe krycie. lirene była kiedys niezła. a probki sa właśnie do testowania, furda, ze marka skromna ![]() ![]() Sernik wczoraj upieczony, polecam twarog pacynka ( w kostkach). smakuje, jak powinien ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.