Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-14, 12:13   #5011
lilo
Raczkowanie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Ja też poproszę o dopisanie, Monika, 29 lat, cos jeszcze jest potrzebne do dopisania?

Najlepsze jest jeszcze przed nami
lilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 12:14   #5012
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mogę dołączyć?
Witaj

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość

Cava... pewnie przez tą pogodę masz doła Leje u Ciebie?

Z tym psiakiem to super pomysł! Jeśli masz warunki w domu, żeby trzymać dwa psy, to bym się nawet nie zastanawiala!

My z TŻ od początku roku myślimy o psiaku... ale po 1. dużo pracujemy, i jakoś nie mam serca zostawiać zwierzaka na tyle czasu samego w domu A po 2.moi rodzice...nie mieszkają z nami co prawda, ale ciągle nam odradzają ten pomysł, z tego względu co napisałam w pkt.1, i z tego, że będziemy ograniczeni wyjazdowo (bo przynajmniej 2 razy do roku wyjeżdżamy na trochę...), i się bronią, że oni nie mają czasu się zaopiekować pod naszą nieobecność bo też pracują są kochani, bo naprawdę dużo nam pomagają i wiele im zawdzięczamy, ale tutaj to mnie zawiedli na maksa

A jaką rasę psa masz obecnie? Czy bierzesz np. ze schroniska?

U mnie @ za drzwiami, ale zaczęłam wmawiać sobie jak kiedyś tutaj Jelonekhihi - zaciskam nogi i nie wpuszczam Fajnie, jakby i mi coś to dało hehe
Kciuki, żeby małpa nie przyszła!!!!
Mam Parson Russell Terriera I chciałam drugiego ze schroniska, ale chyba nie dam rady nie wziąć drugiego Parsona.
Może jednak da się jakoś rodziców zagadać? Moja mama była antypsowa, o drugim nie chciała słyszeć, ale powiedziałam jej szczerze, że to moje lekarstwo na obecny stan i się ugięła juz
Leje u mnie non stop, ponuro, że hej.

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Cavagirl jestem psiarą, więc pomysł z drugim psem uważam za dobry. Odciągnie twoje myśli, a potem będzie cudownym towarzyszem dla maleństwa. Moja córa z psem dogaduje się cudownie, szaleją razem. Mam ogromnego owczarka, który przy niej zmienia się w słodkiego, czułego psiaka. My też myślimy o drugim.
Psiarze zawsze się zrozumieją
Mój matczyny instynkt zostanie zaspokojony przez psią dzidzię i wiem, że mi się poprawi

Cytat:
Napisane przez Bruised Pokaż wiadomość
Hej Można dołączyć? Od jakiegoś czasu Was podczytuję i chyba wreszcie wypadałoby się ujawnić
Hej

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Dokładnie tak samo mieliśmy! Miał być jack albo parson, a wyszło, że dziecko - tylko mam wrażenie, że w momencie, gdy wezmiemy psa, natychmiast zajdę

Jedziemy w góry, jak co roku. Mamy możliwość, bo oboje pracujemy w domu, oboje przez cały tydzień prawie non stop, ja mam własną firmę Więc przed wyjazdem musiałam bardzo dużo nadrobić, aby potem móc spokojnie wyjechać...

Co do psa - my mamy od 5 lat, w sumie cała rodzina uważała to za zły pomysł, bo praca, bo wyjazdy itd. Ale to są bzdury i straszliwe mity. Co do pracy - zdrowy pies z zaspokojoną potrzebą ruchu w domu śpi i już. Nieważne, czy Ty jesteś w domu, czy Cię nie ma A co do ograniczenia wyjazdowego - znam masę ludzi podróżujących z psami nawet na wycieczki zagraniczne, my osobiście zawsze zabieramy ze sobą psa, w góry też jedzie z nami i chodzi z nami tam, gdzie można. Jedynie na naszym ślubie był u sąsiadów, żeby mieć spokój - a tak nigdy nie zostawialiśmy go rodzicom czy znajomym. Zresztą jak go wzięliśmy, to nasi rodzice mieszkali po kilkaset km dalej Powiem więcej - nie wyobrażam sobie po tym czasie zostawić psa komukolwiek, bo jestem pewna, że nie dość, że odebrałabym potwora (no, chyba że zostałby z którąś z moich dwóch zapsionych przyjaciółek), to jeszcze straszliwie bym się nudziła
Parsony uzależniają!!! Ja jak brałam moja psiunię to jeszcze mieszkałam z rodzicami, moja mama traktuje ją jak wnusię i ją uwielbia! Zostawiamy ją bardzo rzadko (tylko u rodziców), bo mam świra na jej punkcie i strasznie tęsknie. Tam, gdzie możemy zabieramy ją ze sobą. I potwierdzam, nawet jak mam urlop czy jestem chora i jestem w domu to ona cały czas śpi i ma mnie w nosie
I też podejrzewam, że zajdę zaraz jak będzie drugi piesek, ale jak to ma pomoc to bardzo dobrze. Będę siedzisz w domu z całą gromadką! Obu mi się wtedy trojaczki nie urodziły!
Cytat:
Napisane przez lilo Pokaż wiadomość
Musiałam sobie to trochę poukładać i zmienić radykalnie patrzenie na przyszłość. Boję się że będzie to odbierane jako znieczulica- dopiero co poroniła a już myśli o kolejnym i nie płacze non stop za stratą. Ale ja tak nie umiem.

Planujemy próbować od razu jak lekarz pozwoli, na razie to zbyt ryzykowne. Chociaż hormony buzują i pozwalamy sobie na przytulanki i różne takie mizianie Ale ostrożnie wszystko.

Po takiej stracie bliskość męża, nie tylko wsparcie psychiczne, jest przecież szalenie potrzebne

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Luzia Bruised
Kochana, nie myśl o tym co inni pomyślą! Jak tam pomyślą to są idiotami! Ogromne kciuki za Was!

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Cava Ja na pocieszenie zainstalowałam sobie simsy Będę sobie robić wirtualną rodzinę xD W wypasionym domu.

Hej hej!

Ja dziewczyny ide we wtorek do nowego gina, zobaczymy co powie... To będzie 10 dc. Mam nadzieję, że usłyszę coś konkretnego a nie jakieś pierdoły.

Kciuki za nowego gina!
Rozbawiłaś mnie z tymi simsami! Trzeba sobie radzić
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 12:15   #5013
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilo Pokaż wiadomość
Ja też poproszę o dopisanie, Monika, 29 lat, cos jeszcze jest potrzebne do dopisania?
Od kiedy się staracie jeszcze
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 12:15   #5014
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post63008276
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 12:16   #5015
VelaLuca
Wtajemniczenie

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości