![]() |
#4951 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A skąd taka decyzja? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zakorzenienie
|
Lilo, bardzo mi przykro, że tak się Tobie wszystko potoczyło - trzymam kciuki, aby teraz było już tylko lepiej!
Właśnie sobie uświadomiliśmy wczoraj, że jeśli zajdę we wrześniu, to będę miała TP na ślub naszych przyjaciół... Więc przydałoby się wcześniej, lipiec i sierpień są super, w obu przypadkach dzidzia zrobi nam prezenty urodzinowe ![]() Tymczasem jednak widzę, że szykuje się nowy wątas - mam nadzieję zapisać się, zanim pojedziemy. Urlop już tuż-tuż, nie będzie mnie 2 tygodnie (więc nie skreślajcie mnie, jak będę milczeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |||
Zadomowienie
|
[QUOTE=__malaMi__;62980826]wiem wiem, wszystko zniosę
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Raczkowanie
|
W przyszłym roku chce wrócić do pełnowymiarowej pracy. Teraz pracuje z domu. I przynajmniej ten rok w nowej pracy muszę odczekać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4955 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Rozeznanie
|
Hej Kochane! Ja mam znowu doła, więc nie odzywam się, żeby i Was nie dołować. Coraz poważniej myślę o drugim psie, to chyba jedyne teraz co by moje myśli od starań odciągnęło. Najśmieszniejsze, że rok temu chcieliśmy drugiego psa, ale po przemyśleniu postanowiliśmy wcześniej mieć dzidzię (planowaliśmy zacząć starania w te wakacje), minął rok, dzidzi nie ma, może ten pies był nam przeznaczony?
![]() Miłego dnia, Dziewczyny!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mogę dołączyć?
Jestem weteranką staraniową, 3 lata za mną. Pierwszy rok na spokojne, potem lekarz, ostatnie pół roku znowu na spokojnie. U mnie przede wszystkim coś się poprzestawiało w organiźmie i potrafię nie mieć okresu pół roku :/ Od kwietnia trafiłam do endo która mocno zwiększyła mi dawkę leków, suplementów i 3 tyg temu dostałam w końcu swój pierwszy okres od pół roku ![]() Jako, że byłam ostatnio u nowego gina (który sam się określa jako ekspert od niepłodności) który nie zlecił mi żadnych badań, stwierdził,że jednak nie mam pco (wcześniejszy uparcie twierdził, że mam ![]() ![]() ![]() ![]() Widzę, że u Was też niestety sporo weteranek staraniowych ![]() Postanowiłam zapomnieć o ostatnich 3 latach, zwłaszcza, że ostatni rok odpuściłam dość mocno i startuje pełna optymizmu od początku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4958 | ||||
Wtajemniczenie
|
SteveS, a gdzie mkniecie na urlop?
![]() ![]() ![]() Dobrze, że chociaż w pierwszym tygodniu wyjechaliśmy, bo miałabym depresję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Z tym psiakiem to super pomysł! ![]() ![]() My z TŻ od początku roku myślimy o psiaku... ale po 1. dużo pracujemy, i jakoś nie mam serca zostawiać zwierzaka na tyle czasu samego w domu ![]() ![]() ![]() A jaką rasę psa masz obecnie? Czy bierzesz np. ze schroniska? ![]() U mnie @ za drzwiami, ale zaczęłam wmawiać sobie jak kiedyś tutaj Jelonekhihi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() To smutne, że tyle czasu się starasz ![]() Mam nadzieję, że ten wątek przyniesie Ci szczęście! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
Cavagirl jestem psiarą, więc pomysł z drugim psem uważam za dobry. Odciągnie twoje myśli, a potem będzie cudownym towarzyszem dla maleństwa. Moja córa z psem dogaduje się cudownie, szaleją razem. Mam ogromnego owczarka, który przy niej zmienia się w słodkiego, czułego psiaka. My też myślimy o drugim.
Luzia, witaj i rozgość się, choć życzę, by nie na długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że przyniesiecie mi szczęście
![]() Bardzo liczę na nowego lekarza i mam nadzieję, że nie zawiodę się w sobotę. Po 3 latach to już o drugie powinnam się starać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do psa - my mamy od 5 lat, w sumie cała rodzina uważała to za zły pomysł, bo praca, bo wyjazdy itd. Ale to są bzdury i straszliwe mity. Co do pracy - zdrowy pies z zaspokojoną potrzebą ruchu w domu śpi i już. Nieważne, czy Ty jesteś w domu, czy Cię nie ma ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Madd dodatkowo jeszcze drzwi zarygluj
![]() ![]() Hej Bruised. Powiedz coś o sobie. SteveS podpisuję się wszystkimi kończynami pod twoim wpisem o psach. Nie wyobrażam sobie życia bez mojego kosmatego. Dużo osób nam mówiło, że jak urodzi się dziecko, to miłość mi przejdzie i nawet, że go oddamy, bo gdzie taki olbrzym przy małym dziecku. Pukałam się w głowę i tyle. Moja córa na najlepszego na świecie towarzysza. |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
Jakieś pół roku temu chciałam namówić męża na psa (po zmianie mieszkania na większe) ale uparł się, że przy dwóch kotach to byśmy już mieli małe zoo. Na szczęście teściowie mieszkają na tym samym osiedlu i mają dużego kochanego Huskiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Raczkowanie
|
Maddd do 30 mam 3 lata
Więc musiałabym faktycznie zajść za 2 lata mac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
Luzia witaj
![]() Bruised ooo dobrze Cię tu widzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Planujemy próbować od razu jak lekarz pozwoli, na razie to zbyt ryzykowne. Chociaż hormony buzują i pozwalamy sobie na przytulanki i różne takie mizianie ![]() Po takiej stracie bliskość męża, nie tylko wsparcie psychiczne, jest przecież szalenie potrzebne ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Luzia Bruised ![]()
![]() |
#4968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam się w nieco lepszym humorze. Co do starań to nie napinam się az tak. Uskuteczniamy przytulanki tak często jak się da. Po poronieniu nawet testu nie mam w domu. Postanowiłam nie robić żadnego, żeby niepotrzebnie się nie nakręcać. Jeśli chodzi o używki to ja nie pale i nie pije w ogóle nigdy. Alkoholu w ustach nie miałam ponad 3 lata, ale tylko dlatego, ze nie lubię a papierochów nienawidzę. Walcze z mężem, żeby rzucił. ![]() ![]() Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2016-07-14 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lilotka nawet takich domowych frytów nie mozesz,ze sama przygotujesz i usmażysz?to ja bym ciezko miala w pierwszej ciazy bo tylko fryteczki mi wchodzily na poczatku,na nic innego patrzec nie moglam ![]() Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2016-07-14 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
![]()
madd
Kochana mam PCOS i nie reagowałam tak jak lekarz by chciał na stymulacje cyklu ![]() Laparoskopia to zabieg diagnostyczny - sprawdzają czy nie ma zrostów, jak są to je w miarę możliwości udrażniają. U mnie było to usuwanie malutkich pęcherzyków (PCOS) okalających jajniki i blokujących mój cykl. Już w drugim cyklu po zabiegu miałam piekną naturalną owulację bez żadnych wspomagaczy. Jestem dozgonnie wdzięczna mojemu lekarzowi, że tak szybko zareagował ![]()
![]() |
#4971 |
Wtajemniczenie
|
Też się cieszę, że widzę znajome twarze
![]() Tak w skrócie: leci nam 4 cs. W marcu odstawiłam anty, w pierwszym cyklu jak głupia narobiłam sobie nadziei, bo trwał ponad 40 dni, gdzie u mnie norma to 28-29. Poszło wtedy kilka testów, trochę łez, wizyta u gin, a jak po wizycie emocje opadły, to i @ przyszła. Potem kolejny cykl się spinałam, że musi być wszystko na już. Dopiero pod koniec 3 cyklu się ogarnęłam i zrozumiałam, że nie jest tak łatwo jak to może z boku wyglądać i to, że mi się wydaje, że wszyscy dookoła tak łatwo mają dzieci nie oznacza wcale, że tak jest. Bo przecież nikt nie opowiada znajomym, że stara się o dziecko i nie wychodzi, tylko wszyscy chwalą się jak już się udaje. Więc teraz wyluzowałam, czekam spokojnie do końca lipca na @ lub testowanie. Chociaż wiadomo, suple oboje bierzemy - ja Inofem i kwas foliowy, a TŻ witaminy. A tak poza tym, to mamy po 28 lat, 9 miesięcy do ślubu i jako trzeci członek rodziny towarzyszy nam prawie roczna kicia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też byłam na styczniówkach moj aniołek odleciał do nieba w 7 tc . ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dziewczyny ide we wtorek do nowego gina, zobaczymy co powie... To będzie 10 dc. Mam nadzieję, że usłyszę coś konkretnego a nie jakieś pierdoły. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mogę sn. Pierwszy poród zaczął się naturalnie, jednak po 14 h skonczyl sie cc, ponieważ mimo bóli nie miałam rozwarcia. Drugi porod już ze wskazaniem lekarza na cc. Teraz już dr. zapowiedział ze inna forma rozwiązania nie wchodzi w grę. Mam felerna budowę, ponieważ kości łonowe mi sie nie rozchodzą i poród naturalny nie jest możliwy. ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Może spróbuj dezaftan? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Lilotka;63001611]Hejka
![]() ![]() Ja też byłam na styczniówkach moj aniołek odleciał do nieba w 7 tc . ![]() Kurcze, a ja się dowiedziałam że muszę zrobić hormonalne i infekcyjne (podobno gin mi powie dokładnie jakie, tego się w szpitalu dowiedziałam) i że po podwójnym czyszczeniu macicy mam odczekać co najmniej 3 miesiące a najlepiej ze 4-5 bo mam słabe endometrium. Ja już głupieje od tego wszystkiego ![]() Ale postanowiłam że będę się ściśle trzymać zaleceń gina, jak powie- robić badania to zrobię, a jak nie to to ona się na tym przecież zna, nie ja.
#4976 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Miałaś wcześniej hsg? lekarz u którego byłam teraz sprawdzić co i jak po okresie uparł się właśnie na to badanie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Raczkowanie
|
Lilotka I bardzo mi przykro że ciebie też to spotkało
![]()
Najlepsze jest jeszcze przed nami Edytowane przez lilo Czas edycji: 2016-07-14 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
Ja widzę uogólnienie, ponieważ było napisane, ze zmarła przez to ,że miała cc. Z tego co wiem to sprawa jest dopiero zgłoszona do prokuratury a przyczyna śmierci nie jest jeszcze znana. Że tak napisze równie "dobrze" mogła umrzeć po porodzie sn. Jednak zgadzam się, że cc to nie jest zwykły zabieg i powikłania po nim mogą być poważne, ale po porodzie sn także.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zadomowienie
|
Pisz to częściej :-D Ty mi utkwilas w pamięci najbardziej, bo miałyśmy laparo w tym samym czasie :-P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.