![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
Astrzyk ja biore te tabletki ale kiepsko u mnie z braniem ich o odpowiedniej porze....Myslalam ze sie przyzwyczaje ale jest coraz gorzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Rozeznanie
|
Chciałabym się pochwalić swoim maleństem
![]() Małgosia urodziła się 18 stycznia (w dniu swoich imienin) przez cesarskie cięcie, a już w niedzielę 21 byłyśmy w domu (taki mały prezent dla babć w ich dniu ![]() Zdjęcia są jeszcze ze szpitala |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zadomowienie
|
Gratulacje malelka przepięknego dzidziusia!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do suchości skóry, to mój synek miał baardzo suche nózki i dłonie chyba w 2 tyg. , ale wyczytałam w madrych źródlach ,że skóra może schodzić z dziecka całymi płatami!! I smarowałam oliwka po kapieli, zeszło co miało zejśc i jest spokój. Teraz tylko sucha skora-łupiez? pojawila sie na główce, zastanawiam się czy to nie poczatek ciemieniuchy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
My dzisiaj jedziemy do tej calej poradni patologii noworodka z nasza zoltaczka- brrr. Mam stracha ze wyjdzie wysoka bilirubina i zleca fototerapie w szpitalu. Trzymajcie kobitki , prosze, kciuki zeby nie bylo tak zle. Mielismy jechac dzisiaj wczesniej, ale ja rano nie mialam sily zwlec sie z lozka, jestem bardzo oslabiona od kilku dni. W dodatku przeziebienie mocne. W zyciu nie czulam sie taka slaba, ja nie mam sily naczyn umyc doslownie i poce sie jak swinia. Wczorajszej nocy musialam zmienic koszulke w srodku nocy, bo mozna bylo prawie wykrecac. Chyba kupie dzxisiaj jakies witaminy na wzmocnienie, biore na razie tylko zelazo a czuje sie fatalnie. Wy tez jestescie takie slabe?? Moze to wynik dlugiego porodu i cc i malej ilosci snu??? A jeszcze rano mala w konu zaczela ladnie jesc- z czego sie ciesze bo chudzina musi w koncu przybierac I tak wisi przy cycku z przewrwami od rana. Dzisiaj jeszcze rano ,,walczyl;ismy" z woreczkiem do moczu zeby zebrac do analizy. Na szczescie sie udalo i TZ popjechal zawiezc. Myslalam ze sie nie uda zebrac tego moczu ale kochane dziecko zdecydowalo sie wspolpracowac.
A na co bierzecie cezarete?? |
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cerazette to pigułka antykoncepcyjna - jedyna dozwolona w czasie karmienia. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 |
Zadomowienie
|
malelka Malgosia sliczniutka. Gratulacje!!
Schatzsi ja zawsze robie Malej 40ml, bo i tak wiecej nie wypije. Najczesciej spija 10-30ml. Raz tylko wypila 80!! Jedna 40ml i musialam jeszcze 2ga dorobic, bo jej malo bylo. Ja biore tez cerazette. Zaczelam w piatek. Co do regularnosci to jest ciezko, ale jakos chyba to przeboleje. Aha, moj gin powiedzial, ze przez pierwsze 2 tygodnie ich przyjmowania raczej nie dzialaja i zeby na nie nie liczyc za bardzo!! Niektorzy podbno po nich krwawia, tak bylo z moja kolezanka i siostra. U mnie narazie czysto, ale zobaczymy bo po dopiero 5ty dzien stosowania. |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Raczkowanie
|
Simono ,u nas już przeszła żołtaczka ,a Roksanka ja miała prawie miesiąc.
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
hej mamusie
Simona trzymam kciuki!!napewno wrocicie do domciu ![]() ![]() ![]() mojej corci wczoraj odpadl w koncu pepuszek ![]() ![]() ![]() ![]() a dzieci przesliczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Zadomowienie
|
Simona trzymam kciuki,zeby z Tamarka i zazolceniem wszystko bylo ok!
Sohf no to super,ze Kubus je chetnie i spiacy nie jest,ja sie na tym nie znam,ale polozna mo9wila o tej apatycznosci dzieci z zoltaczka,moj maly byl lekk0o zazolcony po wyjsciu ze szpitala.. dzis u nas byla polozna i troszke sie zmartwilam,bo vadala faldki malego na nozkach,maly lezal na brzuszku i nie wiem,czy mial jakos rozstawione dziewnie nozki,ale wszystkie faldki byly symetryczne jedna nie i polozna stwierdzila,ze warto z tym jechac do ortopedy..zmartwilam sie ![]() POzniej zeby sie zrelaksowac poszlismy z synkiem na spacerek,bylo lekko9 mrozne powietrze i bardzo przyjemnie,maly zachwycony spal..On w ogole potrafi przygladac sie wszystkiemu coraz dluzejm,zabawnie wtedy wyglada ![]() A co do tabletek cerazette,sama sie nad nimi zastanwiam,ale jeszcze nic nei postanowilam..Otoz czytam teraz rozne fora i wypowiedzi dziewczyn,jakie sa ich spostrzezenia i uwagi po tych tabletkach,no i wypadaja roznie,jesli chodzi o skutecznosc to na plus,ale niestety to nadal hormonalna ingerencja w organizm i jedna dziewczyna na jaims forum napisala,ze gin jej powiedizla,ze lepiej jesli te tabletki biora mati chlopcow niz dziewczynek,wiec chyba zupelnie obojetne dla dziecka nie sa..Sama nie wiem co wybrac w obliczu takich wypowiedzi..
#493 |
Zadomowienie
|
My juz po wizycie, pani doktor mila kobieta, powiedziala zeby nie panikowac jeszcze ale pobrali Tamarce krew zeby sprawdzic poziom bilirubiny. Jak nie przekroczy 14 to nic nie beda robic. Powyzej 14-15 niestety szpital i naswietlania, wiec juz mi slabo jak pomysle. Na razie nie dziekuje Wam kobitki jeszcze za kciuki dopoki nie ma wyniku. TZ bedzie dzwonil po 18 do szpitala do tej pani doktor jaki wyszedl ten wynik. Cale szczescie ze udalo sie nam zebrac rano ten mocz. Juz mamy wynik ogolny i bakterie pojedyncze tylko, pasma sluzu tez, wiec duze sanse ze to tylko prpbka zabrudzona skoro sluz obecny i duza szansa na jalowy posiew ( ten wynik bedzie dopiero na czwartek). Pani doktor twierdzi ze zoltaczka u Tamary moze byc wynikiem krwiaka na glowce ktory ma- na szcescie juz sie wchlania powoli. Teraz tylko zeby ta bilirubina za wysoka nie byla. Pani doktor w trakcie badania dosluchala sie u Tamarki szmerow nad serduszkiem i dostaniemy skierowanie na kontole kardiologiczna jeszcze. Zwazyli Tamarke i dzisiaj wazy 3 kg rowniutko- wczoraj pediatra ja chyba zle zwazyla ze bylo 2900 z kawalkiem??? I lekarka powiedzila dzisiaj ze mam sie tym przybieraniem na wadze nie martiwc.
Marti, a wczym kapiesz malutka? Balneum czy Oilatum? A zdjecia slodziarskie. Ja tez wkleje swoje zeby sie pochwalic. Anitko, mi sie wydaje ze do ortopedy trzeba miec skierowanie. Jak bylam w szpitalu to jedna z lekarek dopatrzyla sie u tamarki ze brzydko odwodzi nozki- podobno zamiast na boki totrzyma nozki w pozycji jeszcze embrionalnej. Byla u nas w szpitalu rehabilitantka i kazala szeroko pieluchowac i skontrolowac bioderka u ortopedy ale trzeba miec skierowanie od pediatry w rejonie. I my wczoraj takie dostalismy jak bylismy w przychodni. Moze wstrzymaj sie do tej wizyty w lutym i wtedy pediatra zbada i najwyzej da skierowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Konto usunięte
|
jeju Simona jakie włosy ma twoje dziecko, zupełnie jak nie noworodek, po kim ma taka czuprynę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Z Laury też skóka schodziła. Kąpałam ją w Emolium i się martwiłam czemu to dziecko takie suche się robi! I tak trwało to około tygodnia. Też masuję ją oliwką HIPP - naprawdę super produkty mają z tego HIPPa. Fajne jest też mleczko do ciała z wyciągiem z drożdzy! Teraz w Realu w jakiejś promocji jest cała gama tych kosmetyków. Laura śpi właśnie 2,5 godzinki ale wcześniej była marudna i nie dała mi wyjść do fryzjera! Mam nadzieję, że jutro mi pozwoli bo grzywkę ma jak dziki koń!
Co do szwów to była dziś położna i zagadałam ją o te moje szwy - bo niby rozpuszczalne ale cholerstwa już 3 tydzień a siedziały! No i kazała mi majty ściągać i mi 2 wyjęła. Okazało się, że mam 2 z tyłu i 2 z przodu. Te z tyłu ściągnęła bo były podobno tak króciutko ucięte i tak ciasno założone, że prawie wrastały! A te z przodu się rozpuszczają ale sama przyznała, że brzydko pękłam bo szwy są bliziutko łechtaczki na mniejszej wardze sromowej. Mam nadzieję, że nie popsuje mi to radochy z seksu... A pępek Laury - śmieszna sprawa odpadł podczas kąpieli wczoraj wieczorem, równo o 20! Czyli równiusieńko 3 tygodni po tym jak przyszła na świat! Właśnie się obudzila i już mnie pożera....
#497 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
Mam do was pytanie, bo jestescie juz doswiadczone mamy ![]() Jaki laktator polecacie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() a czy juz masz wizyte u lekarza w sprawie bioderek umówioną? jak bedziesz na gg to odezwij sie prosze. |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
Simona babowa ta Twoja cora jest
![]() ![]() dziewczyny moze to glupie o co zapytam ale mam pewne zmartwienie...otoz moja malutka ma dziwny tyleczek.jak sie schodza dwa posladki to ona nie ma takiego jednego rowka(przepraszam za wyrazenie)tylko dwa:/nie wiem czy to powod do zmartwien czy nie.moze ta pupcia jeszcze na tyle mala ze to sie wyksztaltuje.nie chodzi mi o walory estetyczne bo to nie ma dla mnie wiekszego znaczenia tylko o to czy cos takiego jest normalne.porownam to do procy...mamadzieje ze powiedzialam obrazowo co i jak,mam nadzieje tez ze mnie nie skarcicie i nie uznacie za wariatke ale pierwszy raz z czyms takim sie spotkalam inie wiem jak to ocenic...wydaje mi sie ze jakby cos nie tak bylo to w szpitalu by zwrocili na to uwage...ale nie jestem pewna.. Olif ja mam canpola premium i jest rewelacyjny ![]() Aranka mojej tez wczoraj odpadl pepolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Rozeznanie
|
Małgosia
![]() ![]() marti laurka to by nas zjadła na pierwszym zdjęciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja droga Tamarka nie wyglada na taka malizne- moja wazy teraz 3300, ale moim zdaniem wyglada na duzo drobniejsza od Twojej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Rozeznanie
|
marti
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
nasz kikutek wisi na jednej niteczce, chyba dziś w wodzie odpadnie. fajnie, że tak szybko, bo ładne to to nie jest
![]() wlepiam foto ze spaceru, z tatulkiem i z domku Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-03-02 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Zadomowienie
|
Kasiu, Anitko, Marti, bardzo bardzo dziekuje za kciuki- przydaly sie
![]() ![]() ![]() Martwi mnie natomiast ze pani doktor kazala mi odstawic Tamarke od piersi na 48 godz!!!! Nie wyobrazam sobie tego za bardzo. Tyle meki z cyckami mialam, teraz niunia ladnie je a ja mam ja odstawic. Ona nie bardzo z butelki potrafi jesc, poza tym boje sie ze jak ,,zalapie" z butelki to nie bedzie chciala juz piersi. Nie wiem co robic. Pani doktor uwaza ze ta zoltaczka moze byc pokarmowa. A jak Was poczytalam troche z tymi mlekami modyfikowanymi to nie wyglada to rozowo. |
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Rzabbocop
|
Simonko to dziwne
![]() Ja zauważyłam, ze mała mi lekko zżółkła, to połozna powiedziała że karmić jak najwiecej. TUtaj na żółtaczkę polecają właśnie pierś i świeże powietrze. A co masz małej podawać w tym czasie? Przeciez mleko z piersi jest najlepsze, reszta to substytuty, którym daleko do ideału. |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Rozeznanie
|
Simona a jaką masz butelke? avent ma dobre smoki bo z nich lest cieżej dzieciątku ciągnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam reczny aventu , udalo mi sie kupic nowy za 100zl- odsprzedala mi dziewczyna w szpitalu bo rozmyslila sie z karmieniem. Jest fajny, dzisiaj rano po karmieniu z prawej piersi sciagnelam jeszcze 50 ml bo bardzo mnie bolala |
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.