|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Imię dla dziecka - wątek zbiorczy
U nas synek ma na imie Dawid, wahalismy sie pomiedzy Dawidem a Jakubem, ale ze Jakubow jest duzo to zostal Dawid a na drugie Jakub
Teraz koncze 7 m-c i bedzie dziewczynka i tu mamy ogromny problem z imieniem Po wielkich bojach ograniczylam sie do wyboru: Nikola, Nadia, Martyna Ja chce Nikole, maz Martyne i trwa walka (ale pewnie wygram) i bedzie Nikola maz chcial Agatke ale mnie sie strasznie nie podoba i kojarzy z dziewczyna ktorej strasznie nie lubie, Martyna jakos dla mnie brzmi za twardo i nie moge sie przekonac do tego imienia, Nadia mi sie bardzo podoba ale jakos Nikola podoba mi sie bardziej, inne imiona srednio mi sie podobaja albo wcale albo w otoczeniu jest ich tyle ze az mdlo Wiec na 99% bedzie Nikola |
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Syna mam Łukasza ( 13 lat ) a córeczkę Luizę ( 5,5 m-ca ). Mąż mówi do nie Lusia
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałam synkowi dac na imię Kordian. Oryginalne, ładne...ale słyszałam od kilku osób, że jest to imię przynoszące nieszczęście...Nie jestem przesądna, o nie, ale jednak jakoś mnie to zastanowiło...
Wie teraz rozważam Dawida podoba mi się też Natan i Alan ,ale mąż mówił że to zbyt ,,zamerykanizowane,, ![]() Na dziewczynkę- Nadia, Natasza, Wioletta... i jeszcze przypomniało mi się imię córki mojej koleżanki,moim zdaniem piękne - Olimpia. Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2010-09-29 o 12:25 |
|
|
|
|
#484 |
|
BAN stały
|
Imiona dla dziewczynek:
AMELIA!!! (moja córeczka tak ma )JULITA JOWITA ELIZA MARIKA MARINA ZOFIA ZUZANNA AURELIA ANIELA LUIZA DOMINIKA |
|
|
|
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
Ja chyba dam córeczce na imie AMELIA
|
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Moje typy:
- Julia (wymarzone od lat, ale tyle Julek dookoła... )- Aurelia - Aurora - Łucja (też można zdrabniać: Lusia) - Gloria - Kubuś (wymarzone od lat, chyba nie muszę dodawać ile jest teraz Kubusiów... )- Natan/Nataniel (teraz się modlę, żeby nie było boom na to imię )- Emil - Adam - Nikodem
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2010-09-29 o 19:15 |
|
|
|
|
#487 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam córcię Maję (cztery lata) i synka Mikołaja (6 miesięcy). gdybym miała jeszcze jedna córkę nazwałabym ją Marcelina
a synka Maksymilian
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, jeszcze mi się podoba imię Anastazja. Ale po śląsku brzmi okropnie: STAZYJA
|
|
#489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, że zastanawiasz się nad Tymonem? Tymek teraz okrutnie popularny
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Kolezanka ma DORIANA i NATANIELA bardzo podoba mi sie taki zestawik imion i ogolnie te imioma ladnie brzmia ale czy bym tak swoje dzieci nazwala to nie wiem do konca ale u kogos mi sie podobaja
Choc Dorian nawet mi sie podoba Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-10-01 o 22:10 |
|
|
|
|
#491 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chłopięce imię też piękne, ale mój mąż to Adam a nie chcę mieć Adama juniora w domu, więc wahamy się między Michałem, Marcinem i Krzysztofem
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam córeczke Natalie a na drugie ma Aniela po mojej mamie
Babcia wniebowzięta hehe![]() A podobaja mi sie Aneta, Dominika A jak kiedys syna bede miala to prawdopodobnie bedzie Sebastian, Dawid mi sie podoba no ale niestety mąż tak ma na imie :P
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
Mi podobają się, dla chłopca:
Szymon, Miłosz, Artur Dla dziewczynki: Maria, Wioletta, Helena |
|
|
|
|
#494 |
|
Przyczajenie
|
Mój pierwszy syn ma bardzo popularne imię Kacper ale to wybór mojego mężą. Teraz ja wybieram!!!! A ja dam mojemu drugiemu synkowi który jest w drodze na imie Olek. Bardzo mi się podoba tylko niewiem czy Olgierd czy Aleksander.....
|
|
|
#495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się dziś dowiedziałam, że będzie chłopczyk czyli Adaś w drodze
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie podoba się:
-dla dziewczynki: Roksana,Nicola,Olivia,Jul ia,Maja,Wiktoria,Weronika ![]() -dla chłopca: Artur,Maksymilian
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
A co myslicie o imionach tj. Zosia i Karolinka? A dla chłopca Borys, Kamil lub Wojtuś? Ja na razie nie zgłębiam się w imię, które nadam mojemu dziecku, ale zawsze właśnie te imiona były moimi ulubionymi
Dodam jeszcze Paulę i Kubusia
|
|
|
|
|
#498 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajna Cytat:
Cytat:
Nie miałam chyba nigdy wymarzonego imienia, toteż przy wyborze dla córki były problemy - ale i tak się cieszę, że męskiego nie musiałam szukać, bo chyba żadne mi się nie podoba jakoś specjalnie
|
|||||
|
|
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
Witam. To mój pierwszy post.
Właśnie oczekuję maleństwa, ale nie wiem jeszcze co będzie. Podoba mi się wiele imion, ale mam problem z wyborem, bo mam hiszpańskie nazwisko i chciałabym, żeby pasowało...Bo np Stanisław odpada...
|
|
|
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
Dla dziewczynki póki co podobają mi sie Nina i Olimpia.
Dla chłopca Cyprian |
|
|
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
Mój Małż zażyczył sobie Liwię..
(choć jak przyznał myślał też nad Oliwią).Jak jest u Was z popularnością tego imienia? Bo u nas Oliwek jest co trzecia, ale z Liwiami się jeszcze nie spotkałam na taką skalę. |
|
|
|
|
#502 |
|
Przyczajenie
|
Ja rodzę w styczniu i imię wybraliśmy wspólnie ma być Lenka
Chociaż myślałam też nad Julitą, ale niestety nie udało mi się przekonać partnera...
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(ps. dzisiaj imieniny )a oliwii znam sporo, choć imię nie brzydkie, ale za dużo go dookoła jak dla mnie.
|
|
|
|
|
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
Liwia to rzeczywiście bardzo przyjemnie imię
![]() A znacie może odpowiednik tego imienia w obcojęzycznej formie? Ja preferuję imiona dobrze brzmiące w Polsce i na zachodzie, dlatego tym też kieruję się przy szukaniu i wyborze imienia dla mojego maleństwa!!
|
|
|
|
|
#505 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam problem z imieniem dla dziewczynki zupełnie żadne mi się nie podobało oprócz Julii i tak też dałam swojej córce na imię mimo, iż Julek pełno dookoła a na drugie ma Tatiana. Teraz jestem w ciąży i bardzo chciałam mieć chłopca bo miałabym problem z imieniem dla dziewczynki no i na szczęście będzie chłopczyki będzie miał na imię Borys
A to dlatego, że mam słabość do rosyjskich imion Nawet psa nazwałam Sasza
"Szczenięta rasowe. Tanio. Promocja trwa do wyczerpania suki." Nim kupisz szczeniaka, sprawdź, w jakich warunkach żyje suka, która go urodziła. Kampania edukacyjna, mająca na celu zmniejszenie ilości bezdomnych zwierząt http://psia-mac.pl |
|
|
|
|
#506 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam Córeczkę Aurelkę a dla Synka zastanawiam się nad imionami Alan lub Armin (wiem że wiele osób kojarzy to imię z DJ-em, ale absolutnie nie jestem jakąś Jego zagorzałą fanką).
|
|
|
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje typy dla Dziewczynek:
Amelia Laura Alicja Melania Łucja Typy dla chłopców: Marcel - tak będzie miał na imię mój Synuś, który jest już w drodze ![]() Nikodem Maksymilian Tymoteusz Mateusz
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
dla dziewczynek Marianna, Aurelia, a dla chłopców Melchior, Gustaw... ostatnio uporczywie studiuję księgę imion, ale nic nie przychodzi mi do głowy...
|
|
|
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
Mnie z każdym dniem podoba mi się coraz bardziej imię ODETA - takie daliśmy córeczce(20 miesięcy). Piekne, klasyczna wymowa (a nie Dżesika, bez urazy), mówimy na nia Odetka, Odusia można też, lub Oda. Mmmmmm
![]() Niestety nie lubie imion już tak popularnych że aż strach... Oliwia, Wiktoria, Nikola, kiedyś lubiałam Wiktorie, ale teraz.... Dla chłopca - ciężko wybrac, choć kiedyś bym chciała mieć syna - mąż ma na imie Artur-podoba mi sie, żaden Antek, Franciszek, Stanisław czy Jan nie wchodzi w gre, odgrzewana popularnosc na siłę, myśle, bo modne. Koleżanka bliżniakom dała Marcin i Maciek - myśle zę to coś typu Artur, nie stare, nie strasznie oryginalne, a myśle że średnio nadawane. pozdro |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

maz chcial Agatke ale mnie sie strasznie nie podoba i kojarzy z dziewczyna ktorej strasznie nie lubie, Martyna jakos dla mnie brzmi za twardo i nie moge sie przekonac do tego imienia, Nadia mi sie bardzo podoba ale jakos Nikola podoba mi sie bardziej, inne imiona srednio mi sie podobaja albo wcale albo w otoczeniu jest ich tyle ze az mdlo 

)
)