|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.
dziewczynki, zbieram sie juz do domku, zjem cos pewnie i pojade z TZtem na zakupki
|
|
|
|
#482 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.
Cytat:
|
|
|
|
|
#483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Emi, to Tz chce sobie cos do ubrania kupic, ale pewnie jak sie ladnie usmiechne i zrobie mine niewiniatka, to i ja cos skorzystam
. dobra ide juz, papatki |
|
|
|
#485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oni co prawda zalecają przerwę po tabletkach. Nie dlatego że miałyby wpływ na dzidzię ale dlatego że hormony w tym pierwszym miesiącu tak szaleją że może to sie skończyć utrata fasolki już na samym poczatku. Nie ma jednak co się łamać, bo jest wiele kobiet które zafasolkowały właśnie w tym pierwszym miesiącu po tabletkach. Ja również się do nich zaliczam. Więc życze powodzenia i zafasolkowania już na smamym poczatku starań. PS" Dobra rada - możesz już kupić sobie kwas foliowy w aptece jest jak najbardziej wskazany przed zajsciem w ciąże i podczas ciąży. Wskazany dla kobiet które brały tabsiki lekarz napewno powie Ci to samo. Pozdrawiam
|
|
#486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A dzidzia w jakim wieku? Ja już mam córeczkę ma 3 lata i 4 mce I myślę właśnie, że to pora, żeby postarać się o rodzeństwo dla małej...Dziękuje za odpowiedź.
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
anucha fm serdecznie witamy na forum
lekarz poradzi albo zaczac sie juz strac albo odczekac 3 miesiace ja radze juz dzialac bo to nie ma sensu zwlekac, wiele na internecie sie mowi o niebezpieczenstwach ciazy od razu po tabsach, ale dobry gin Ci powie, ze nie ma zadnych przeciwwskazan, nie pamietam o co dokladnie chodzilo z tymi tabsami, ale ze jak minie chyba doba to juz te hormony sie ulatniaja z organizmu, poza tym w tych nowych tabletkach jest duzo mniej zawartych hormonow a te wszytskie wariactwa i strach przed ciaza po tabsach wziely sie z dawnych czasow, gdzie kobiety mialy problemy po tabletkach naszprycowanych hormonami moja rada- zacznij juz od teraz przyjmowac kwas foliowy- do kupienia bez recepty, 1 tabletka dziennie |
|
|
|
#488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz planujemy i chcę, żeby wszystko było dobrze. Ten kwas foliowy to chyba bez recepty można kupić? W sumie nie iwem, mi lekarz chyba od razu to na receptę wpisywał z innymi lekami. Ile razy dziennie go brać? |
|
|
|
|
#489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kwas foliowy zakupie, będę zażywać regularnie. No to czeka mnie wizyta i dokładne badanie u Pana G
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez lekarz wpisywal kwas foliowy na rececie przy innych lekach ale jest on i tak bez recepty
|
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
Hej moje kochane dziewczynki
![]() Wyczytalam ze macie problemy z zaprawieniem zupki smietanka Zeby smietanka Wam sie nie zwazyla musicie ja zahartowac ![]() mezatka ja tez w Itrymetrze nie mialam ochoty na sex ale juz w 4 miesiacu Tomek musial przde mna uciekac bo niedalby rady Teraz troszeczke brzuszek Nam przeszkadza ale jakos sobie radzimy..nie wiedzialam ze sex maleznski moze byc taki przyjemny Mezus sie stara by zonka byla zadowolona hihihihi..kachula chcialas wiedziec jaka Tomus mi niespodzianke szykuje...hihihi...chyba ja wyczailam ale nie bede pisac na forum bo Tomus lubi mnie tu podczytywac wiec jak bedziesz chciec napisze Ci na PW hihihi..On mnie jednak kocha.. ..a wiecie jaki z Niego dobry maz?W Szczyrku sniadanka mi robi,zmywal,sprzatal a ja sobie lezalam na lozeczku W domku tez uwaza zebym sie nie przemeczala,pomaga mi w sprzataniu jest kochany..nie wiedzialam ze bedzie z niego tak8i dobry maz Nikitko wlasnie przyszla mi paczuszka..dziekuje Ci bardzo..ten komplecik jest sliczny anucha_fm ja tez bralam microgynon i lekarz nie zalecal mi zadnej przerwy..kazal tylko skonczyc opakowanie i zaczac staranka..zaszlam po 5 miesiacach i teraz jestem strasznie szczesliwa bo juz za 2 miesiace bede mamusia Wysylam Wam ze dwa zdjatka z wesele a reszte wysle kiedy dostane od fotorgafa Nie wyszlam na nich najlepiej ale co mi tam..patrzcie ![]() Na jednym ja z moim kochanym braciszkiem
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Gizelciu bardzo ladne zdjecia, az sie wzruszylam przypominajac sobie nasz slub
![]() ![]() |
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwas foliowy kupisz bez recepty, przyjmuje sie raz dziennie przynajmniej jeden cykl przed poczeciem....reszte powie ci lekarz, powodzenia
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Gizelciu śliczna z Ciebie Panna Młoda
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Anucha_fm - witam na naszym wąteczku
U nas jak w domciu więc spodoba Ci się!! Jeśli chodzi o zajście w ciąże po odstawieniu tabsów to sa różne teorie-niektórzy lekarze zalecają przerwę 3-mies ale raczej większość nie widzi takiej konieczności. Ta przerwa to po to, żeby uniknąć ciąży mnogiej a taka może w tym przypadku wystąpić z uwagi na zwiększoną owulację po odstawieniu - wiadomo hormony szaleją.... Ja teraz zaczęłam 2 cykl po odstawieniu i lekarz nie kazał mi czekać tylko działać!!! Wysłał mnie też na podstawowe badania krwi, moczu i przeciwciał na różyczkę i toksoplazmozę (te 2 ostatnie choroby są groźne w ciąży). Ważne - dobrze sie odżywiaj, dużo warzyw i owoców, soczek marchwiowy, jogurty, ryby. Dziewczyny już mówiły o Foliku - powinno sie brać przynajmniej na miesiąc przed planowanym poczęciem. Zyczę powodzenia w starankach i oby szybko zamieszkała fasolka w Twoim brzusiu!! Gizelciu - cieszę sie że w małżeństwie Ci sie podoba!!! U mnie też dużo lepiej po ślubie, chociaż nigdy nie narzekałam na mojego męża.... A zdjęcia ze ślubu śliczne-czekamy na jeszcze!!! Wyglądasz na nich super i jaka szcześliwa |
|
|
|
#496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nastepne planuje gdzies tak za trzy latka ale chce sie teraz zabespieczac zeby było przyjemniej a nie w gumce ciagle no bo pierwsze to tak jak twoje z wpadki ale kocham niesamowicie mocno![]() Gizelciu slicznie wyszłas mam nadzieje ze ja tez bede nie długo taka szczesliwa jak ty
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
...eee..mnie sie te zdjecia za bardzo nie podobaja ale skoro mowicie ze ladnie to tak musi byc
..ja juz sobie posprzatalam lazieneczke wiec moge troszkum z Wami posiedziec..mezus cos tam robi w garazu a ja jak zwykle buszuje w internecie Dzidzia tez sie za Wami stesknila bo az sie upomina zebym Was ucalowala od niej
|
|
|
|
#498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Gizelciu, sliczne fotki ze slubu, ciesze sie, ze jestes szczesliwa ze swoim mezusiem
|
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawaj dawaj nam caluski od Olisi-dziekujemy i poglaskaj sie po brzusiu,to takie pieszczotki dla Twojej coruni od cioc z wizazyku A niespodzianka?pewnie ze chce wiedziec,alez Ty jestes sprytna i juz obcykalas co ten Twoj Mezus dla Ciebie szykuje,napisz mi na Pw co to takiego bo ja taka ciekawska jestem ![]() ![]() A ja tak sie cieszylam ze mam wolne teraz 3 dni i ze przyjedzie Tz a tu chyba nici z jego przyjazdu bo wlasnie mi pisala ze chyba zostana na weekend za granica BUUUUUUUUUUUUUUUU ale jestem zla!!!!! Buziaczki dla wszyastkich dziewczynek i ich obecnych lub przyszlych fasolek Mi juz przeszedl dolek i juz jestem wesola ,tylko sie troszke wkurzylam ze Tz moze nie wrocic... |
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tutaj dzis cichutko o tej porze,widze ze dziewczyny najbardziej szaleja z rana i to jeszcze co niektore z pracy,no ladnie ladnie zamiast pracowac to na forum przesiaduja hehe
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Emi ciesze sie ze sprawa ruszyła i że masz juz termin u psychologa
![]() Może sprawa nabierze rozpedu i pójdzie szybciej niż myslisz ![]() Gizelcia super wyglądałaś i domyslam sie jaką treme miałas i stresa przed tym wszystkim ![]() Witam nowa dziewczyne Tak jak dziewczyny pisały podstawa to kwas foliowy i podstawowe badania reszte gin na pewno ci żleci zbada cię i bedziesz wiedziała czy organizm jest gotowy na ciąże, powodzonka życze Kachula przykro mi ze samiusia będziesz w weekend ja będe synka kurowac bo jutro wraca z Koloni w poniedziałek idziemy do szkoły na 11
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu kuruj synka bo chyba takie przedluzenie wakacji przez chorobe to wcale nic milego |
|
|
|
|
#505 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz sie doczekac nie mogeCytat:
![]() a synka kuruj bo niestety w poniedziaałek ławeczko witaj tylko zaraz ja zapomniałam jak sie długopis trzyma![]()
|
||
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu wiem ze sa zakazy przerabane
|
|
|
|
|
#507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#508 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
kachula przykro mi ze Twoj Tz nie wroci Nie lam sie kochana jeszcze masz Nas choc wiem ze to nie to samo..emi Olisia dziekuje za pozdrowionka |
|
|
|
#509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i jak tam sie czujesz?
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

lekarz napewno powie Ci to samo. Pozdrawiam

Teraz troszeczke brzuszek Nam przeszkadza ale jakos sobie radzimy..nie wiedzialam ze sex maleznski moze byc taki przyjemny 

ja będe synka kurowac bo jutro wraca z Koloni