|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Dziewczyny od 30 stycznia zazywam raz dziennie 1 tabletke Belissy-jest to preparat o bardzo duzej zawartosci skrzypu polnego, i dodatkowo dobrze wplywa na paznokcie ale mnie to nie dotyczy bo notorycznie obgryzam cholerka wiec nic mi nie odrasta
ale apropo wlosow to wiecie co, zauwazylam malutka ale jednak roznice, ze mi tych kudelkow wypada jakby mniej, a przygladam sie temu baaardzo dokladnie wiec moze to jest jakas nadzieja a dzis moze sie wybiore wreszcie do apteki po jakis szamponik bo chyba jednak warto wspomoc te tabletki nie |
|
|
|
#482 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#483 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja tez mam problem z wypadaniem...czy rzeczywiscie moze byc tak, ze liczba wypadających włosów sie nico zwiększa, gdyż te młode włoski wypychaja stare....?
Dzisiaj np użyłam olejku rycynowego i waxu Schwarzkopfa i strasznie dużo włosków mi poleciało... |
|
|
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, to zjawisko nazywa się linienie, ja tez to miałam
, przez ok. 2 miesiące pzy wcieraniu ampułek Radical, potem wszystko odrosło .
|
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oby tendencja się utrzymała
|
|
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
tak sobie pomyślałam, że skoro tauryna tak dobrze wpływa na włosy, a jest składnikiem odżywek dla kulturystów, to dlaczego Pudzian jest łysy?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może po prostu gdyby się nie golił codziennie na łyso, to ten gąszcz włosów, który "zapewne" ma po taurynie za bardzo by mu przeszkadzał w dźwiganiu ciężarów
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieje, że jak zacznę łykać tą taurynę to sylwetki Pudziana nie nabiore Dobra wiadomość Dziś grzebałam w apteczce mojej mamy i znalazłam 3 opakowania biostyminy Nic tylko wcierać
|
|
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
ja muszę sobie znowu zaaplikować tą biostyminę ale nie do wcierania tylko do picia. Po 7 ampułkach wypitych w październiku do dzisiaj nie pojawiło sie u mnie zimno (opryszczka)
może taka dawka przypominająca pomoże mi na jakiś czas uśpic tego wirusa
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ostatnio zauważyłam u siebie nadmierne wypadanie włosów. Mogę je wyciągać garściami
POMÓŻCIE!!!!
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz, może u niego ta muskulatura to sama natura - niektorzy mają takie geny...
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co to będzie u mnie jak odstawie tabletki za rok .. ![]() O rozregulowaniu to mogę powiedzieć że to NORMALNE zjawisko po odstawieniu tabletek bo ..organizm na nowo musi nauczyć się tej regulacji i jajeczkowania ..tak mi lekarz powiedział ![]() A właśnie ..czy takie moje popijanie "herbatki z pokrzywy" może jakoś pozytywnie wpłynąć na kondycje włosów..swego czasu piłam codziennie takie herbatki Od jakiegoś miesiąca czy trochę dłużej przestałam...
|
|
#494 |
|
Rozeznanie
|
I wszystko się wyjaśniło. Ona też nie kupiła tego szamponu, więc chyba takiego nie ma!
Przypomniało mi się,że kiedyś jak mojej cioci bardzo wypadały włosy, to z rozpaczy udała się do jakiegoś znachora. Przepisał jej jakąś wzierkę i zakupiła sobie taką specjalną szczotkę,żeby delikatnie wykonywać sobie masaż, tzn uderzać nią w główkę. Głupio zabrzmiało, wiem Pomogło jej to wtedy.
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia wcale nie głupio.
Wcierka za pewno złożona była z wyciągu z ziół, które i dzisiaj mają bardzo dobry wpływ na włosy, a specjalna szczotka i uderzanie, to również bardzo dobry patent, tylko dzisiaj temat jest bardziej rozbudowany i uderzanie jest wplatane w masaż skóry głowy, który jest jak najbardziej wskazany do stosowania przy włosach wypadających
|
#496 |
|
Przyczajenie
|
Witam, mi wlosy zaczely wypadac 8 miesiecy temu,zaczelam lykac witaminy i szamponu Seboradin i pomoglo na dzien dzisiejszy wypada mi mniej niz 100 wlosow na dzien czyli mieszcze sie w normie,
Jednak musze sie zafarbowac przed weselem, a boje sie ze znowu zaczna wypadac, czy znacie moze farbe ktora jest malo inwazyjna, chce zmienic kolor tylko o jeden ton z jasnego brazu na braz. |
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
ma któraś z was jakiś dobry patent na masaż skóry głowy podczas wcierek i mycia włosów ogólnie. bo ja nie wiem czy to właściwie robię
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się na niego natknę, spróbuję znaleźć to podrzucę Ci link
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
dzięki
też poszukam, ale jak będziesz szybsza to wklej "przepis" tutaj
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Mam, znalazłam
![]() Proszę bardzo: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4439
|
#501 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przy okazji mam pytanie, które też zadałam Ci na forum mazidłowym, czy skorzystałaś już z tego serum, które chciałaś kiedyś kupić na mazidłach?? kusi mnie składnikami i "naturalnością", a wolałabym się upewnić
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie chcę stosować wcierek na jej bazie. A poza tym koszt wyszedł zdecydowanie za duży...Na razie stawiam na naturę (zioła i rzepka ) I dopóki widzę efekty tego się trzymam
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
a co jes takiego złego z lipoderminą??
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
Muszę sie z Wami czymś podzielić
Trzymam za Was wszystkie kciuki i mam nadzieję, że znajdziecie swój KWC na piękne włosy |
|
|
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbowałam już raz zamawiać, ale nie mieli Może teraz się uda![]() Cytat:
![]() Dzisiaj oglądałam swoje stare zdjęcia i ...
|
||
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
Wiem równiez ze powodem osłabienia włosków była nieprawidłowa dieta(jak to na studiach)... Teraz jest juz o wiele lepiej..dokładnie ciezko mi oszacowac ile włosków mi leci, gdyz czesto w ciagu dnia szczotkuje, mam długie włoski i bez tego wygladałyby marnie...ale mysle ze wiecej nis 40-50 mi z łebka nie spada...czesto sie mówi ze norma jest do 100 włosów dziennie...ale czy to nie przesada 100X10 dni i mam niezły wynik....wiem ze rosna nowe ale i tak... ile msi ich w koncu spadac, zeby mówic o powaznych wychodzeniu włosów? |
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, że i tak chciałabym, żeby włosy wypadały ok. 50 przy myciu, ale do takiego ideału będę dążyć
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

ale apropo wlosow to wiecie co, zauwazylam malutka ale jednak roznice, ze mi tych kudelkow wypada jakby mniej, a przygladam sie temu baaardzo dokladnie wiec moze to jest jakas nadzieja a dzis moze sie wybiore wreszcie do apteki po jakis szamponik bo chyba jednak warto wspomoc te tabletki nie

.

ale oby tendencja się utrzymała
(Jantar)
(minerały, Himalaya Herbals Antisceptic)
(Chodakowska, Michaels, Mel B)

POMÓŻCIE!!!!

też poszukam, ale jak będziesz szybsza to wklej "przepis" tutaj