![]() |
#481 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Blogowe dzieciaczki 07/08
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#482 |
Rozeznanie
|
Mamo Ancys fajnie ze przyjelas zaproszenie
![]() KasiaMaja nie mam zamiaru dyskutowac z toba o tym co ci sie podoba a co nie, nikt ci nie kaze czytac mojego biadolenia.To ze ktos pochodzi z podlasia nie znaczy ze jest gorszy, wielka "zagraniczna' krolowo, dlaczego tylko na mnie zwracasz uwage, zazdroscisz czy poprostu sie nudzisz, jak sie nudzisz to wiesz jest takie powiedzenie - to sie ozen - oczywiscie zebys sie nie przyczepila zaraz do mowy podlasian - to wyjdz za mąz.Falszywa to ty jestes skoro slodzisz dwom osobom naraz, i nie udawaj swietoszki, bo wszyscy wiedza jak jest.Watek Agi zakonczyl sie jakis czas temu a ciebie wtedy nie bylo na forum, wiec skoro cie nie bylo to nie zaczynaj burzy od nowa.Tyle mialam do powiedzenia na twoj temat.
![]() |
#483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do tej gwary bo pewnie to Ci nasuneło wniosek ,ze ja uwazam Cie za gorsza ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#484 |
Rozeznanie
|
Mazury to tez podlasie.A ty co kamere mi zamontowalas w domu ze wiesz ze caly czas jestem na necie?Zagladam co jakis czas zeby zobaczyc co sie dzieje.Nigdy nie powiedzialam ze nie lubie Agi czy cos takiego, nie koloryzuj, wypowidzialam ze w tej jednej sprawie ale tobie jak widac to nieodpowiada.Jak widac tez nie doczytalas od konca skoro nie wiesz ze z tymi 300zl chodzilo o to ze Lenie dziadkowie dali "tylko" 300 a drugiemu wnukowi 1200!Widze ze popierasz kazdego w kazdej sprawie jesli tylko masz go w znajomych, przejedziesz sie kiedys na tym.A jakie ty masz dowody na to ze ja jestem falszywa? no prosze! nie masz zadnych bo to co napisalam jeszcze nic nie znaczy, nie wiesz o czym i z kim rozmawiam poza forum, poza tym jeszcze raz powtarzam ze wypowiedz odnosila sie do tej jednej sprawy ale jak widac ty pojac tego nie potrafisz!
Moja Niunka wlasnie probuje wyrwac metke z pieska pluszaka, nadal gardzi mleczkiem, za to miesko wsuwa az uszka sie tzresa.Mamy juz 2 zabki i ida nam kolejne - ale to troche potrwa bo narazie tylko dziaselka spuchniete i swedza.Lena ostatnio robi tylko jedna drzemke w ciagu dnia, dzieki temu juz o 200 jest padnieta - jak mucha.Olu z jakiej firmy uzywasz jogurcikow dla Mili?
![]() |
#485 |
Raczkowanie
|
Kasiu, Madziu -
![]() Poza tym nie będę się już o niej wypowiadać za jej plecami, jak to ona zrobiła w stosunku do mnie. I to w dość ordynarny i chamski sposób. Według mnie każdy ma wstęp do wypowiadania się o swoich pociechach dlatego tez pozwoliłam sobie zaprosić parę osób. Im więcej mam, tym lepiej ![]() ![]() Anikamax - na szczęście nigdy nie miałam plamień w ciązy, ale czytałam również, że mogą pojawić się w pierwszym trymestrze ciąży. Jednak jestem takiego samego zdania jak dziewczyny, które przez to przeszły - mykaj do lekarza i czym prędzej napisz, co Ci powiedział! Rada lekarza Cię uspokoi a my tylko możemy poradzić. Jednak specjalista to specjalista! Czekam na wieści. Nataliasz - ja wprowadziłam Mili kaszki od 4 miesiąca Bobovity ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ślicznie razem wyglądacie! ![]() Mamaancys - Witamy ![]() ![]() Trochę u nas gorąco, ale całkiem przyjemnie ![]()
Nasza Milenka przyszła na świat 9 stycznia 2008 o 6:13 w QMC w Nottingham W dniu narodzin: waga 3620 i 58cm wzrost i uroda po tatusiu oczy i dusza po mamusi ![]() www.bubus-malutki.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Przyczajenie
|
no i jestem juz po wizycie u lekarza i wszytko jest ****a do dupy jutro rano mam isc na badania i na 97% bede miec jutro zabieg czy ktoras z was maialm taki zabieg i moze mi powiedziec jak to wyglada i czy to boli a moze ktras z was tez byla w tak wczesnej ciazy 7 tydz miala krawawienie ze skrzepami i udal sie to uratowac ??? bo ja sie modle do boga by sie udalo staralismy sie o to dziecko ponad poltora roku pekam psychicznie juz jak mysle o tym co mowil lekaz ze jutro juz nie bedzie nic wemnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Przyczajenie
|
wiec czekam na wasze rady te co z was poronily napiszcie jak wyglda ten zabieg a moze ktorejs uratowali to dziecko mimo krwawien narazie laseczki papapapa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
Madziu - zapomniałam nazwy :P skleroza nie boli
![]() ![]() ![]() Dzidzia rośnie Ci na Herkulesa ![]() ![]() Anikamax - jest mi bardzo przykro i nie znajduję żadnych słów aby wyrazić mój żal. Na pocieszenie powiem, że moja znajoma miała taką samą sytuację i przez pewien czas obserwowali czy dzidzia rośnie. Zabieg miała już zaplanowany ale jak się okazało płód rósł wraz z wiekiem ciąży więc odstąpili od niego. Urodziła zdrowe dziecko. Kochana, nie załamuj się. Będziesz mieć robione jeszcze jakieś badania? Co dokładnie powiedział Ci lekarz?
Nasza Milenka przyszła na świat 9 stycznia 2008 o 6:13 w QMC w Nottingham W dniu narodzin: waga 3620 i 58cm wzrost i uroda po tatusiu oczy i dusza po mamusi ![]() www.bubus-malutki.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Przyczajenie
|
a powiedz mi w ktorym tyg byla twoja znajoma jak zaczela krwawic bo ja ciagle licze nia cud
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Raczkowanie
|
Anikamax: Czekamy na wiesci od ciebie musisz byc dobrej mysli wiesz jeszcze nic nie jest przesadzone modle sie o ciebie
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam was dziewczyny ![]() ![]() A wy jak macie dziewczyny z gotowaniem? Moj blog to natalia1981@blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Zadomowienie
|
Anikamx bardzao mi przykro
![]() ![]() ![]() Olu masz racje dlatego napisze ostatni raz bo rozmowa z drogą Madzią przypomina mi rozmowe z 5 letnim dzieckiem.... Więc kochana Madziu !!! prosze naucz się czytac ze zrozumieniem.... Najpierw piszesz ,ze na Mazurach ludzie mają taką gware ,ja odpisalam ,ze nie slyszalam ,a mam rodzinke na Mazurach ,a Ty na to ,ze Ty jestes z Podlasia i Podlasie to też mazury ![]() ![]() Po drugie w zdaniu o tym ,ze Ani też napisalas ze jak pochodzi z Irlandii to 300 zl dla niej powinno być mało ,naprawde nie chodzilo mi o te 300 zl bo mogloby to byc rowniez i 100 ,chodzilo mi tu o to ,że masz jakis problem do ludzi mieszkających za granicą i naprawde Twoja osobista historia mnei nie interesuje ![]() ![]() Co do Twojej fałszywoscie to doskonale wiesz o co chodzi i jeszcze jedno Ja nie popieram wszystkich z mojej listy znajomych ,jeśli mi cos nie pasuje ,a nikomu to nie szkodzi to zwyczajnie siedze cicho ![]() ![]() ![]()
![]() |
#492 |
Raczkowanie
|
Anikamax - to był początek ciąży, zaledwie pierwszy trymestr. Wiem, że nie dała za wygraną i robiła kolejne badania USG co tydzień. Na pierwszych USG wyszło, że dzidzia nie rośnie (miała także plamienie), potem skierowali ją na zabieg. Jednak robiła kolejne badania i jak się okazało, dzidzia rosła, ale z tygodniowym opóźnieniem. Była również u innego lekarza po poradę.
Kochana, nie wiem co zrobiłabym na Twoim miejscu, czy walczyła dalej czy posłuchała lekarza. Nie wiem co Twój specjalista Ci powiedział. Jeśli jednak masz możliwość zasięgnąć opinii innego lekarza, skorzystaj z tego. Miałaś wykonywane badania? Natalio - u mnie jest zupełnie tak samo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jak reszta dziewczyn? ![]() Widzę, że jest tu dużo mam ze Śląska ![]() Potraficie mówić w gwarze śląskiej? Moja mama zabraniała nam, a ja zawsze tak bardzo chciałam nauczyć się naszego śląskiego języka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Przyczajenie
|
Witajcie...
Niektore z Was moze mnie kojarza z bloga niektore nie. Jestem mama prawie rocznej dziewczynki Hanife... Na forum weszlam po calej aferze Agi z Ola chcialam poznac zdanie obojga dziewczyn i stwierdzam, ze wina lezy po srdku jak to przewaznie bywa...Olu moim zdaniem nie powinnas obrazac sie o wyraz "spoznialskich" bo nie jest to slowo obrazliwe i Agnieszce napewno nie chodzilo o to by cie obrazic... aga ty niepotrzebnie poddalas sie emocja...Obie niezbyt ladnie postapilyscie, bo niepotrzebnie takie rzeczy rozwiewac na forum nie lepiej zalatwic to sam na sam mailowo, czy na gg... Ty Aga nie powinas z powodu takiej blachostki zawieszac bloga, ja przynajmniej nie zrobilabym tak na twoim miejscu. Normalne jest to, ze nie kazdemu moze podobac sie to jak zyjesz, jak wychowujesz dziecko i kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie oczywiscie w sposob grzeczny i kulturalny...piszac bloga powinnas liczyc sie z ty, ze nie wszyscy stana murem za toba... Niepotrzebnie rozpetalyscie ta burze na forum bo tylko atmosfera sie zagescila... Mam nadzieje, ze nie naskoczycie na mnie odrazu i nie bedziecie sie gniewac napisalam tylko co mysle po przeczytaniu tego co sie wydarzylo... Pozdrawiam Iwona mama Hanife z www.hanife.blog.onet.pl
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
Klavell - witam i mam nadzieję, że będziesz częściej do nas wpadać
![]() Ja oczywiście nie obrażam się albo cokolwiek podobnego, jesli ktoś ma odmienne zdanie od mojego. Jesteśmy tylko ludźmi. Jednak w tym kontekście już się nie wypowiadam. Wszystko, co było do powiedzenia z mojej strony, zostało dosadnie wytłumaczone i napisane nawet po kilka razy. To forum o dzieciaczkach i na nich chcę się teraz skupić ![]() Pozdrawiam! Wpadaj do nas częściej!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Zadomowienie
|
Witaj klavell
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#496 |
Przyczajenie
|
No to sie ciesze, ze nie zostalam napadnieta
![]() uznajmy temat za zamkniety i cieszmy sie dzieciaczkami i ich umiejetnosciami a nie skupiajmy sie na pier.dolach... Zagladac oczywiscie w miare mozliwosci, jak dziecie moje mi pozwoli...
![]() |
#497 |
Rozeznanie
|
KasiaMaja nie mam zamiaru dyskutowac z toba na ten temat, dziwne tylko ze nie napadlas na Anie skoro ma podobne zdanie.
![]() |
#498 |
Rozeznanie
|
KasiaMaja tak tylko dla twojej wiadomosci, zeby nie bylo kto tu zablysl, chyba sie nie uczylas ani historii ani geografii z wikipedi:
Mazury sensu stricto jako kraina etnograficzno-geograficzno-historyczna to tereny leżące pomiędzy Żuławami i Warmią na zachodzie, Suwalszczyzną na wschodzie, Mazowszem na południu i granicą państwa z Obwodem Kaliningradzkim na północy Pojezierze Mazurskie obejmuje tereny leżące pomiędzy Niziną Staropruską (Górowo Iławeckie, Orneta) i Pojezierzem Iławskim (Iława, Ostróda) na zachodzie, Pojezierzem Litewskim (Augustów, Suwałki) na wschodzie i Niziną Północnomazowiecką (Mława, Płońsk, Ciechanów) na południu podkreslilam zebys zajarzyla o co chodzi.
![]() |
#499 |
Zadomowienie
|
Nie naskoczylam na Anie bo wyrazila swoje zdanie w kulturalny sposob w przeciwienstwie do Ciebie ,ale Ty nudna jestes przekopiowalas kawalek z wikipedi i super mądra jestes ,a błędy sadzisz niesmowite ehhh nie chce mi sie pisac z Toba
![]() ![]() A My dzis z Patrykiem mamy 3 rocznice z tej okazji dostala śliczny pierścionek ![]() ![]()
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny nie klócie sie juz
![]() ![]() Witam KLAVELL czesto wpadam na twojego bloga ![]() Duza ta twoja córeczka juz oh moja dopiero ma trzy miesiace a wiem ze za niedlugo bedzie tez juz swoje psikusy mamie pokazywac ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Przyczajenie
|
do miszalinkowow
badania mam miec robione jutro rano podejrzewam ze jelsi lekarz da mi choc 1% nadzieji to bede walczyc bo staralismy sie o ta dzidzie juz ponad poltora roku jutro wszytko sie wyjasni ps a powiedzcie mi laski jeszcze taa jedna rzecz te ktore z was juz kiedys poronily to co wam pwiedzial lekarz ze kiedy mozecie ponownie zajsc w ciaze po jakim czasie bo mnie wgel dzis zdolowala cala gadka i zastanaiwm sie nad jego wiarygodniascia jeli tylko jutro mnie wypuszcza do domu to napisze co i jak co wiem narazie ide sie polozyc bo wszytko mnie boli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Raczkowanie
|
Iwonko- witaj, jestem stałą czytelniczką Twojego bloga więc bardzo miło Cię tu widzieć
![]() ![]() Mamaancys / Aniu- witam serdecznie ![]() ![]() Kasiu- niezłościuj się już ![]() ![]() Anikamax- Kochana jesli nie zostawili Cię od razu to jeszcze jakieś szanse są, bo niepozwoliliby Ci chodzić doby z obumarłym na 100% płodem bys niedostała krwotoku lub sepsy. Będę gorąco o Tobie myśleć i mam nadzieję, że Twoja fasoleczka będzie cała i zdrowa. Jeśli będzie Ci dane niestety przeżyć poronienie to życze dużo siły i wiary... Ja utraciłam maluszka w 14 tygodniu, ale niestety w Irlandii gdzie z silnym krwawieniem bez zabiegu odesłano mnie do domu. Wszystko się zatkało i zaczęło zbierać w środku, kolejnego ranka nie byłam w stanie wstać- ręce do łokci i nogi do kolan zimne i drętwe, goraczka, groziła mi sepsa. Koleżanka Polka- pielęgniarka mnie odratowała, tym razem irlandzki szpital mnie zatrzymał, lekarz <mój Łukasz tuż obok za parawanem> zaczął mnie czyścić na żywo, bez znieczulenia <w Polsce tak robiono w latach '80>, ja zaczęłam krzyczeć w niebogłosy, lekarz zapytał "Czy chcemy zobaczyć co wyjął".... Pielęgniarka go zabrała, inna lekarka <już kobieta> dokończyła już w znieczuleniu po 12 goddzinach... Ja nikomu tego nie życzę. Utrata maluszka to coś strasznego, ale dobrze moja droga że jesteś pod opieką dobrych lekarzy, którzy wiedzą co robią i nawet jeśli bedziesz musiała przeżyć zabieg- to godnie i bezboleśnie!!! Każde poronienie zmniejsza szanse na zajście w kolejną ciążę o ok 60-70%. Niezaczynaj starań tak od razu- bo organizm musi odpocząć, ale też niezwlekaj zbyt długo. Ja ponownie spróbowałam po 4 miesiącach i po 2 <6 msc od poronienia> zaszłam w ciążę, którą już prowadziłam w Polsce, tu też urodziłam. Musisz wierzyć w to, że bedziesz miec silnego, zdrowego maluszka i tak w końcu kiedyś będzie!!!! A ja kobiety jestem dziś strasznie załamana. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny jak dlugo istnieje to forum????
Czy zawsze byla tu taka napieta atmosfera, jedna drugiej do oczu skacze, klotnie... ja od dosc dawna udzielam sie na innym forum do ktorego jestem bardzo przywiazana, dziewczyny zzyte, zadnych klodni, zali, a tu jestem od dzis i o dwoch sprzeczkach juz slysze, a to przeciez forum o dzieciach rozumie ze wy tez chcecie sie wygadac, ale po co odrazu sie klocic, to tylko zniecheca do odwiedzania forum...
![]() |
#504 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Kochana trzymaj sie bedzie dobrze, musi byc... ![]()
![]() |
![]() |
#505 |
Rozeznanie
|
Kasiu nie widze w mojej wypowiedzi nic niekulturalnego.skonczyla m dyskusje z toba, wiec nie magluj tego.
Anikamax trzymam za was kciuki, miejmy nadzieje ze sie uda, kiedys byla taka dziewczyna u nas w miescie, ktorej lekarz stwierdzil ze plod obumarl jechala juz na czyszczenie ale poprosila o kolejne badanie by byc pewną i inny lekarz stwierdzil ze trzeba jeszcze walczyc, ma sliczna coreczke teraz..Ja wierze. Lenka zasnela wyczerpana, mialysmy 2 spacerki, raz po zakupki drugi raz nad zalew, bylo chlodniej wiec mozna bylo posiedziec i nie spiec sie na skwarke. Troszke Malej krew leciala z tego drugiego zabka a raczej dziaselka, bo wychodzi mocniej.babcia lenki mowila ze dziadek juz upatrzyl malej hustawke i piaskownice, zeby miala jak przyjedzie, pewnie by caly piasek wyjadla z tej piaskownicy.
![]() |
#506 |
Przyczajenie
|
dzikuje wam dziwczyny z cale serducha ze jestescie zemna i mnie wspieracie a tobie aniu wspolczuje ogormnie jak ci to mogli do cholery robic na zywca jezu masakra wspolczuje i jeszcze raz wam dziewczyny dziekuje i do jutra
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ja jestem z mam Mikołajowych, ale nie raz jak mam za "dużo czasu"
![]() ![]() Ps. Ale u Was gorąca atmosfera bez kija nie podchodź ![]()
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
Anikamax - Kochana, trzymam mocno kciuki aby konsultacja wyszła jak najbardziej pozytywnie! Nie można się poddawać. Wierzę, że będzie dobrze!
Madziu - domeną dziadków jest rozpieszczanie wnuków ![]() ![]() ![]() ![]() Aniu - nie do wiary! Jak Ty przeszłaś tę straszną gehennę? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Rozeznanie
|
Olu z tymi owocami to tez cos wiem, odkad leny dziadek sie dowiedzial ze mala lubi banany dostarcza je za kazdym razem, wlasnie dzis dostalismy kolejne kilo, a poprzednich nie zjedlismy jeszcze, chyba musze sasiadow obdzielic
![]() Dobrej nocki dziewczyny!
![]() |
#510 |
Przyczajenie
|
Witajcie! Tez sie ciesze że z wami jestem. A jak moi synkowie - wspaniale! Nowa notka na moim blogu plus mnóstwo foteczek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.