Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-07, 07:32   #481
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
a propos przegryzek, obok grillowanych frankfurterek sokołowa, mam nową miłość - miśki haribo. Właśnie wtrąbalam drugą paczkę... tylko nie mogę w pełni się nimi delektować przez spuchnięte poniebienie
Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
To jest moja miłość od zawsze
moja miłość to była jak byłam mała, teraz za to mój mąż zjada kilogramami
a jeżeli chodzi o mojego męża, on zawsze jadł jak ciężarny, czyli to co dobre, i dużo, i koniecznie świeże jak ciężarna żeby czasem się nie zatruć
DZIEWCZYNKI! uważajcie na Siebie, przypadek świńskiej grypy w Polsce..
już jak mąż się dowie, a dowie się na bank, bo wiadomościami się interesuje, to już nawet do sklepu mnie nie wypuści...
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 07:35   #482
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Dzień dobry! Teraz już wiem, gdzie podział się wiatr, który u nas wczoraj szalał.
Tequilla - o 4 rano?
miss.hot Też mi się ostatnio głupie sny śnią...
aliisanka, tylko bez paniki. Więcej szumu nad tą grypą robią media. Normalnie dużo więcej ludzi umiera na świecie na powikłania po zwykłej grypie niż po tej "świńskiej".
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 07:37   #483
aniago25
Zadomowienie

A mnie właśnie naszło żeby włosy ściąć, w sumie ciepło sie robi i z długimi mi nie wygodnie, a tak po ramiona wygodniej by mi było pójdę w połódnie sie zapisać, ale mnie naleciało
Stary 2009-05-07, 07:46   #484
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
A mnie właśnie naszło żeby włosy ściąć, w sumie ciepło sie robi i z długimi mi nie wygodnie, a tak po ramiona wygodniej by mi było pójdę w połódnie sie zapisać, ale mnie naleciało
Ja już od 2 m-cy wybieram się do fryzjera, ale przed tym weselem muszę KONIECZNIE to zrobić

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 07:47   #485
gosiaizbyszek
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!!
Jestem mamusią październikową 2008 i jak zobaczyłam tytuł Waszego wątku to nie mogłam się powstrzymać, żeby nie zerknąć) Życzę Wam wszystkim dużo radości z ciąży (uwielbiałam być w ciąży) i lekkich porodów.
Polecam Wam bardzo poród rodzinny, ja rodziłam sn z mężem i gdyby nie jego wsparcie to nie wiem jakbym sobie poradziła. Naprawdę, czułam taką siłę od niego, gdy trzymał mnie za rękę, głaskał po twarzy albo masował bolące plecy (bóle krzyżowe - niestety), że nie zamieniłabym tego na nic. Kiedy zdecydujemy się na 2 dziecko na pewno też będziemy rodzić razem.

Aż łezka mi się w oku zakręciła, jak przypomniałam sobie swoją połowę ciąży, usg i to oczekiwanie. Piękne to było, cieszcie się tym ile wlezie) potem nie będzie już czasu na nic bobas skutecznie o to zadba

gosiaizbyszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 07:56   #486
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
aniu, ja też mam długie włosy, i swego czasu też chciałam ściąć, ale na szczęście mąż mnie przekonał żebym nie ścinała, i teraz mu dziękuję za to, długie włosy to wygoda, układać nie trzeba specjalnie bo zawsze ładnie wyglądają, czy związane czy rozpuszczone, czy kok...a na okazję zawsze można jakoś się super uczesać
..Iskierką malutką..

Stary 2009-05-07, 08:01   #487
zartownis
Zadomowienie

Czesc z rana
Wczoraj dzwonila matka TZ-a i mnie wkurzyla, zaraz wezme sie za sprzatanie to moze nerw mi przejdzie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
przegryzki mi pomagają na mdłości
Bardzo sie ciesze

Cytat:
Dostaliśmy dziś od kumpeli zaproszenie na ślub i przyjęcie weselne w formie małej imprezki na 13 czerwca No i jak prawdziwa kobieta zaczęłam się zastanawiać, co na siebie włożę Nie byłoby problemu, gdyby nie rosnący brzuszek, bo mam sporo sukienek na takie okazje. Będę musiała się chyba rozglądnąć po sklepach
My jestesmy zaproszeni na 40 urodziny znajomej mojego TZ-ta 13 czerwca, ale chyba nie pojdziemy bo ja za nia nie przepadam. Do tego ja znam i bedzie chciala zebysmy byli do konca, a ja ostatnio chodze wczesniej spac. A nawet gdybysmy do niej wpadli to tez nie mialabym sie w co ubrac, bo to jednak przyjecie bedzie z wieksza iloscia osob i trzaby jakos wygladac
Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Ja natomiast w ogóle o porodzie nie myślę. Wychodzę z założenia, że teraz hasam z brzuchem a później nastąpi cud i tajemniczym sposobem pojawi się bobas
moje siostry tak samo mowily, ale one jednak duzo mlodsze, a ja stara wiec zaczynam myslec, kombinowac i dlatego mam stracha

Cytat:
Myśmy wysterylizowali swoją sunię, bo ona w czasie cieczki bardzo się męczyła. Siedziała przy drzwiach i wyła. Poza tym ja miałam obsesje ropomacicza, nowotworów sutków, narządów rodnych Wystarczyło tylko, że miała smutny pyszczek a ja już biegałam po wetach z obawą, że to jedno z tych paskudztw
Nasza też już miała małe, tylko, że przy pierwszej cieczce. Niestety nie mieliśmy na to wpływu - to przybłęda i przygarnęliśmy ją z całym szczenięcym dobytkiem

No ja tak chodzę Ale nie wyobrażam sobie wyrywania na żywca, co ja piszę w ogóle wyrywania - to też moja obsesja. Bogu dzięki na razie mam komplet
popieram sterylizacje, tym bardziej, ze w Polsce jest bardzo duzo bezdomnych.

No ja znam taka dziewczyne (moja kumpela z Polski) i ona robi leczenie kanalowe bez znieczulenia. Ona to nawet przy porodzie pewnie nie pisnie

A co do porodow, to znam laske (i to jest 100% prawdy), u nas na wsi, ktora podczas porodu byla sama w domu, maz byl w pracy na noc i urodzila w domu sama. Jak maz wrocil rano to bylo juz wszystko posprzatane, a szczesliwa mamusia spala w lozku z coreczka.
Ps. Jej rodzina mieszka po drugiej stronie drogi, ale mimo to zdecydowala sie sama rodzic
Wiec jak ktos chce to mozna
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 08:02   #488
Nika1980
Zakorzenienie

Witam,
ale jestem w dobrym humorku! przespałam całą noc bez wstawania na siku wow

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
A ja siedzę nad książką "W oczekiwaniu na dziecko" - wczoraj zamówiłam i wpłaciłam pieniądze, a dziś już mam ją w rękach

Zauważyłam, że pod wieczór bolą mnie bardziej plecy
my mamy trzy książki o ciąży....więc u nas czytanie wygląda śmiesznie czytamy i sprawdzamy wszystko w trzech książkach

Cytat:
Ale się temat porodów rozwinął. Co do znieczuleń podczas porodów, to ja się już dużo nasłuchałam od teściowej. Kobiety mają często odjazdy jak po narkotykach. Ja bardziej od bólu fizjologicznego boję się wkłuwania w kręgosłup, by podać znieczulenie.

No i sorry, ale nie lubię takiego gadania, że poród drogami naturalnymi to średniowiecze. Dawniej kobiety rodziły w domach przy pomocy dobrej akuszerki. To XX wiek zmedykalizował coś, co jest zupełnie naturalne.

PS. Gdyby kobiety miały zawsze rodzić przez cesarkę (jak sama nazwa wskazuje zabieg wymyślony na dworze cesarskim, by Pani się nie męczyła), to Bóg stworzyłby je z zamkiem błyskawicznym na brzuchu
nie będę jeszcze raz przytaczała fragmentów , które wcześniej wkleiłam ale powtórzę: zgadzam się, żadne znieczulenie nie jest w pełni bezpieczne dla mamy i dziecka, poród naturalny jest lepszy niż cesarka - i dla dzieckai dla mamy ( wyłączając przypadki gdy cesarka jest konieczna)

Cytat:
Nigdy znieczulenie nie jest w 100% bezpieczne - to mówi moja teściowa położna, a to dlatego, że nie wiadomo nigdy do końca, jak zachowa się ciało kobiety, a człowiek bywa zawodny.

Poród ze znieczuleniem nie jest już naturalny, ponieważ zaburzone jest wydzielanie hormonów i innych substancji, które wpływają na odpowiednie fazy porodu. Wydzielanie tych hormonów zaburza często również obecność męża (czytałam w zeszłym roku duży artykuł na ten temat).

No i nie wyobrażam sobie, żeby nie mieć kontroli nad swoim ciałem i porodem.
nie tylko twoja teściowa ale i specjaliści tak mówią.

Malinoo, co do obecności męża, to najnowsze badania wykazują, że obecność męża ( lub innej osoby bliskiej) pomaga w pokonaniu stresu i radzeniu sobie z bólem. Nikogo nie przekonuję do porodu rodzinnego, ale nigdy nie słyszałam, żeby jakaś kobieta żałowała takiego porodu. jak pogrzebię i znajdę to ci wkleję te badania.

co do znieczulenia mam takie samo zdanie, poczytałam o tym trochę i żadne znieczulenie nie jest bezpieczne dla dziecka.

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Ja też po śniadanku, spać nie mogłam, o 4 rano poczułam niepowściągliwą ochotę na placuszki z jabłkami, więc musiałam wstać i sobie usmażyć... Potem robiłam sweterek od Niki (już plecki skończone ) i czekałam aż szanowny małżonek raczy się obudzić..
Wstał, pojechał do pracy, a ja zostalam sama
woooow ale jesteś szybka!

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość

Taaak, wychodzę z tego samego założenia. Nie czytam na temat porodów, nie słucham, ani tym bardziej ich nie oglądam. Jedyne co zrobiłam w kierunku "oswojenia potwora" to zapisałam się do szkoły rodzenia. Do lipca jednak żyć będę w błogiej nieświadomości

Generalnie z założenia nie znoszę znieczuleń i nie biorę nawet małego zastrzyku u dentysty.
Igła w kręgosłupie mnie przeraża, ale z drugiej strony jak się słyszy, że poród to taki koszmar, to człowiek zaczyna się zastanawiać...

Jutro będzie za to Wielki Dzień!!!!
USG połówkowe. Jak zwykle podchodzę do tego z niezdrowym podnieceniem: bardzo się cieszę i bardzo boję.
Foczko, niektóre położne twierdza, że to dobre podejście, mówią: im mniej myslisz tym lepiej, twoje ciało będzie wiedzieć jak rodzić, musisz zaufać mu.

a za usg trzymamy już kciuki, na pewno będzie wszystko dobrze no i czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez gosiaizbyszek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!
Jestem mamusią październikową 2008 i jak zobaczyłam tytuł Waszego wątku to nie mogłam się powstrzymać, żeby nie zerknąć) Życzę Wam wszystkim dużo radości z ciąży (uwielbiałam być w ciąży) i lekkich porodów.
Polecam Wam bardzo poród rodzinny, ja rodziłam sn z mężem i gdyby nie jego wsparcie to nie wiem jakbym sobie poradziła. Naprawdę, czułam taką siłę od niego, gdy trzymał mnie za rękę, głaskał po twarzy albo masował bolące plecy (bóle krzyżowe - niestety), że nie zamieniłabym tego na nic. Kiedy zdecydujemy się na 2 dziecko na pewno też będziemy rodzić razem.

Aż łezka mi się w oku zakręciła, jak przypomniałam sobie swoją połowę ciąży, usg i to oczekiwanie. Piękne to było, cieszcie się tym ile wlezie) potem nie będzie już czasu na nic bobas skutecznie o to zadba
o jak miło posłuchać doświadczonej mamusi Gratulujemy dzidziusia i dziękujemy za dobre rady

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 08:05   #489
aniago25
Zadomowienie

allisanka no niby wygodniej ale długie mi się juz znudziły a i zniszczone mam, straszie mi wypadają w ciąży i może jak bym je ścieła to łatwiej by mi było zadbać o nie a mi bardzo szybko włosy rosną.

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-05-07 o 08:09
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 08:06   #490
zartownis
Zadomowienie

Zapomnialam o najwazniejszym, obdzilam sie w nocy, bo czulam jakby "cos" mnie skopalo
Pewnie kurdupel szalal
Stary 2009-05-07, 08:07   #491
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

wiecie co mnie dziwi?
wciąż dookoła mówi się że jak urodzi się dzidziuś to kobieta na nic nie ma już czasu..
a ja mam inne podejście, bo jeśli ktoś ma dobrego partnera, który jest odpowiedzialny, pomocny, i interesuje się dzieckiem w takim stopniu jak mama.. to nie ma szans by mama nie mogła sobie wyskoczyć do kosmetyczki/fryzjera/spotkanie z koleżanką..
a ja mam takiego męża, który jest po prostu..IDEALNY, i wiem że nie będzie problemu jeśli będę potrzebowała gdzieś wyjść..
..Iskierką malutką..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-07, 08:12   #492
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Jestem po prysznicu, nogi wygolone, maseczka z algami na twarzy. Szkoda że to środa, a nie piątek wieczór...
Podobno w ciąży algi odpadają... poczytaj sobie Malin w internecie.....

Cytat:

Taaak, wychodzę z tego samego założenia. Nie czytam na temat porodów, nie słucham, ani tym bardziej ich nie oglądam. Jedyne co zrobiłam w kierunku "oswojenia potwora" to zapisałam się do szkoły rodzenia. Do lipca jednak żyć będę w błogiej nieświadomości

Generalnie z założenia nie znoszę znieczuleń i nie biorę nawet małego zastrzyku u dentysty.
Igła w kręgosłupie mnie przeraża, ale z drugiej strony jak się słyszy, że poród to taki koszmar, to człowiek zaczyna się zastanawiać...

Co do zachcianek, to ja od 3 dni obsesyjnie wsuwam suche wafle z nutellą i popijam mlekiem.
Dziś też pracowicie u mnie będzie. Muszę rozpisać chociaż rozdziały do Księgi Jakości i zastanowić się jakich procedur potrzebujemy, potem zakupy, obiad i do weterynarza na kontrolę ze szczurcią.

Jutro będzie za to Wielki Dzień!!!!
USG połówkowe. Jak zwykle podchodzę do tego z niezdrowym podnieceniem: bardzo się cieszę i bardzo boję
.
Mnie też

Powidzenia na usg i proszę mi się tu nie stresować

Cytat:
Dzień dobry! Teraz już wiem, gdzie podział się wiatr, który u nas wczoraj szalał.
Tequilla - o 4 rano?
miss.hot Też mi się ostatnio głupie sny śnią...
aliisanka, tylko bez paniki. Więcej szumu nad tą grypą robią media. Normalnie dużo więcej ludzi umiera na świecie na powikłania po zwykłej grypie niż po tej "świńskiej".
Kurcze a mi się już 3 raz z rzędu śni kupa
Stary 2009-05-07, 08:13   #493
gosiaizbyszek
Raczkowanie

He he, alisanka, a ile masz już dzieci?) Zobaczysz, przez pierwsze tygodnie nie ma czasu się wysikać) no chyba, że masz idealnego męża, ale z doświadczenia wiem, że ideały nie istnieją)) no, ale wyjątek potwierdza regułę
poczytaj sobie na odchowalni
pozdrawiam i zmykam,

gosiaizbyszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 08:14   #494
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Malinoo, co do obecności męża, to najnowsze badania wykazują, że obecność męża ( lub innej osoby bliskiej) pomaga w pokonaniu stresu i radzeniu sobie z bólem. Nikogo nie przekonuję do porodu rodzinnego, ale nigdy nie słyszałam, żeby jakaś kobieta żałowała takiego porodu. jak pogrzebię i znajdę to ci wkleję te badania.
Ale też czytałam o najnowszych badaniach, które wskazywały coś zupełnie innego. Ja do wszystkich badań podchodzę sceptycznie, bo jedne mówią to, a drugie zaraz coś odwrotnego. Szczególnie badania dotyczące żywienia.
Co do porodu rodzinnego, to może nie słyszałaś o kobietach, ale pamiętać trzeba jeszcze o facetach. A ja znam takie przypadki, że faceci nigdy by się na to drugi raz nie zdecydowali, a i słyszałam o kobietach, które były zadowolone, że rodziły bez męża. To bardzo indywidualna sprawa i tak jak już pisałam, ostateczną decyzję podejmiemy po zajęciach w szkole rodzenia. Ja i tak mam o tyle komfortową sytuację, że teściowa będzie przy mnie, a jej doświadczenie w tym momencie będzie bardziej przydatne. No i nie da mi zrobić krzywdy
Stary 2009-05-07, 08:16   #495
Foka29
Zadomowienie

Problem polega na tym, że pewnych rzeczy się nie przeskoczy.
Tatuś, jaki kochany by nie był, to piersią maluszka nie nakarmi.... a to tak podobno co mniej więcej 4 godziny przez całą dobę. Stąd to początkowe uwiązanie.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-07, 08:16   #496
katarzinka
Wtajemniczenie

witajcie
Cytat:

PS. Gdyby kobiety miały zawsze rodzić przez cesarkę (jak sama nazwa wskazuje zabieg wymyślony na dworze cesarskim, by Pani się nie męczyła), to Bóg stworzyłby je z zamkiem błyskawicznym na brzuchu
zaczęłam od uśmiechu

Cytat:
Dostaliśmy dziś od kumpeli zaproszenie na ślub i przyjęcie weselne w formie małej imprezki na 13 czerwca No i jak prawdziwa kobieta zaczęłam się zastanawiać, co na siebie włożę Nie byłoby problemu, gdyby nie rosnący brzuszek, bo mam sporo sukienek na takie okazje. Będę musiała się chyba rozglądnąć po sklepach
no w końcu jakby na to nie patrzec kobietą jesteś i to się nie zmieni - wiec "co mam na siebie?:" włozyć to naturalne

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Ja natomiast w ogóle o porodzie nie myślę. Wychodzę z założenia, że teraz hasam z brzuchem a później nastąpi cud i tajemniczym sposobem pojawi się bobas
i znów się pośmiałam

Cytat:

a propos przegryzek, obok grillowanych frankfurterek sokołowa, mam nową miłość - miśki haribo. Właśnie wtrąbalam drugą paczkę... tylko nie mogę w pełni się nimi delektować przez spuchnięte poniebienie
ja miśki jak zaczęłam jeść gdzies w drugim miesiącu to nadal jem, ale za to nie ma żadnych innych zachcianek , tylko miski muszą być w domu
ciekawe co takiego jest w tych miskach

Cytat:
Cześć dziewczyny!!

fajnie poczytać nasze poprzedniczki

Cytat:
wiecie co mnie dziwi?
wciąż dookoła mówi się że jak urodzi się dzidziuś to kobieta na nic nie ma już czasu..
a ja mam inne podejście, bo jeśli ktoś ma dobrego partnera, który jest odpowiedzialny, pomocny, i interesuje się dzieckiem w takim stopniu jak mama.. to nie ma szans by mama nie mogła sobie wyskoczyć do kosmetyczki/fryzjera/spotkanie z koleżanką..
a ja mam takiego męża, który jest po prostu..IDEALNY, i wiem że nie będzie problemu jeśli będę potrzebowała gdzieś wyjść..
a tam wiesz gadanie, ja zawsze miałam mld zajęc i wszsyscy się dziwili jak mam czas na to, a po porstu im wiecej zajęc tym jestem bardziej zorganizowana i ogarniam wszsytko, fakt faktem ze dzidzia bardzo absorbuje, ale oboje jesteśmy rodzicami i skoro planowaliśmy świadomie i w ogóle to razem z konsekwenjam tej decyzji, a nie ja sie zajmuje dzieckiem, a mąz swoje zrobił (choć znam takie małżenstwa)
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 08:18   #497
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
wiecie co mnie dziwi?
Masz rację Aliisanko. Ja też mam kochanego męza i wiem ze będziemy razem wychowywać naszego szkraba i nie będzie problemu kiedy będę chciała zrobić sobie wychodne właśnie do fryzjera, na zakupy czy ploteczki z przyjaciółką.... Nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej
Stary 2009-05-07, 08:20   #498
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
He he, alisanka, a ile masz już dzieci?) Zobaczysz, przez pierwsze tygodnie nie ma czasu się wysikać) no chyba, że masz idealnego męża, ale z doświadczenia wiem, że ideały nie istnieją)) no, ale wyjątek potwierdza regułę
poczytaj sobie na odchowalni
pozdrawiam i zmykam,
Kochana uwierz mi że isnieją, w końcu mam na to dowód, dzieci nie mam, ale miałam już masę sytuacji żeby sprawdzić to jaki jest, a to po prostu jest ideał
widocznie mnie się trafiło
..Iskierką malutką..

Stary 2009-05-07, 08:20   #499
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Co do porodu rodzinnego, to może nie słyszałaś o kobietach, ale pamiętać trzeba jeszcze o facetach. A ja znam takie przypadki, że faceci nigdy by się na to drugi raz nie zdecydowali, a i słyszałam o kobietach, które były zadowolone, że rodziły bez męża. To bardzo indywidualna sprawa i tak jak już pisałam, ostateczną decyzję podejmiemy po zajęciach w szkole rodzenia. Ja i tak mam o tyle komfortową sytuację, że teściowa będzie przy mnie, a jej doświadczenie w tym momencie będzie bardziej przydatne. No i nie da mi zrobić krzywdy
My też wciąż się zastanawiamy i nie będę naciskać męża ani on mnie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-07, 08:21   #500
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

o proszę, margolcia tez ma ideała, jak widać kolezanka gosiaizbyszek która myśli inaczej źle trafiła
..Iskierką malutką..

Stary 2009-05-07, 08:23   #501
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Problem polega na tym, że pewnych rzeczy się nie przeskoczy.
Tatuś, jaki kochany by nie był, to piersią maluszka nie nakarmi.... a to tak podobno co mniej więcej 4 godziny przez całą dobę. Stąd to początkowe uwiązanie.
Na zakupy wystarczy

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
o proszę, margolcia tez ma ideała, jak widać kolezanka gosiaizbyszek która myśli inaczej źle trafiła
No może nie ideała ale w tych sprawach wiem że nie będzie problemu
Stary 2009-05-07, 08:29   #502
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Na zakupy wystarczy

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

No może nie ideała ale w tych sprawach wiem że nie będzie problemu

Racja
Tylko czy siły będą?

Mój też ideał.... nieee, nie mogę teraz zacząć o nim myśleć bo znów nic cały dzień nie zrobieeee, tylko jedno mi w głowie ostatnio
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 08:30   #503
aniago25
Zadomowienie

A mi się wydaje że po porodzie nikt nie będzie myślała o fryzjerze czy kosmetyczce, dziecko malusieńkie często przy piersi siedzi i nie ma mowy o jakimś wychodnym, a póżniej to już inna bajka dziecko większe można spokojnie dziecko z mężem zostawić , ja sobie nie wyobrażam żebym ja nie mogła gdzieś wyjść czy sie z kimś spotkać bo samotną matką nie jestem i dziecko ma dwoje rodziców
Stary 2009-05-07, 08:31   #504
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Kochana uwierz mi że isnieją, w końcu mam na to dowód, dzieci nie mam, ale miałam już masę sytuacji żeby sprawdzić to jaki jest, a to po prostu jest ideał
widocznie mnie się trafiło
Moj TZ od roku codziennie sie pytal kiedy bedzie dziecko, wiec jak ktos tak strasznie pragnie potomka to bedzie sie nim zajmowal i wiem, ze nie zostawi mnie z dzieckiem samej.
Stary 2009-05-07, 08:34   #505
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Podobno w ciąży algi odpadają... poczytaj sobie Malin w internecie.....
Poczytałam i w sumie podają różne informacje: albo wcale nie można, albo nie można tych stosowanych w zabiegach w salonach kosmetycznych, albo że nie można brać preparatów ze sproszkowanymi algami, albo przeciwnie - że można.
To była maseczka typu peel-off, którą miałam na twarzy jakieś 15 minut. Nie powinna więc zaszkodzić

Moja dentystka dwa miesiące po urodzeniu dziecka została "wyrzucona" przez męża na babską imprezkę. Mój mąż stwierdził, że ma takie samo podejście
Stary 2009-05-07, 08:38   #506
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:

Racja
Tylko czy siły będą?

Mój też ideał.... nieee, nie mogę teraz zacząć o nim myśleć bo znów nic cały dzień nie zrobieeee, tylko jedno mi w głowie ostatnio

Cytat:
A mi się wydaje że po porodzie nikt nie będzie myślała o fryzjerze czy kosmetyczce, dziecko malusieńkie często przy piersi siedzi i nie ma mowy o jakimś wychodnym, a póżniej to już inna bajka dziecko większe można spokojnie dziecko z mężem zostawić , ja sobie nie wyobrażam żebym ja nie mogła gdzieś wyjść czy sie z kimś spotkać bo samotną matką nie jestem i dziecko ma dwoje rodziców
Myślę że przez pierwsze tygodnie to na pewno. Zresztą będziemy tak zaabsorbowane maluszkiem że pewnie nie w głowie będą nam inne rozrywki. Ale z czasem jak już się oswoimy z dzieckiem to trzeba będzie i o sobie troszkę pomyśleć

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Poczytałam i w sumie podają różne informacje: albo wcale nie można, albo nie można tych stosowanych w zabiegach w salonach kosmetycznych, albo że nie można brać preparatów ze sproszkowanymi algami, albo przeciwnie - że można.
To była maseczka typu peel-off, którą miałam na twarzy jakieś 15 minut. Nie powinna więc zaszkodzić

Moja dentystka dwa miesiące po urodzeniu dziecka została "wyrzucona" przez męża na babską imprezkę. Mój mąż stwierdził, że ma takie samo podejście
A tak, mi kosmetyczka to mówiła że nie można ale pewnie miała na myśli taką maskę którą ona stosuje w swoim gabinecie. Pewnie te kupione w drogeriach mają słabsze działanie i nie przenikają do krwi
Stary 2009-05-07, 08:39   #507
zartownis
Zadomowienie

Ale wiecie, wy jak widze macie kogos do pomocy, rodzicow, tesciow.
A my nie, od rana od wiec bede sama z maluszkiem i TZ bedzie mogl mi pomoc dopiero jak wroci z pracy, wiec bedzie na pewno ciezko.
Taki sa uroki mieszkania za granicami kraju
Stary 2009-05-07, 08:43   #508
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Ale wiecie, wy jak widze macie kogos do pomocy, rodzicow, tesciow.
A my nie, od rana od wiec bede sama z maluszkiem i TZ bedzie mogl mi pomoc dopiero jak wroci z pracy, wiec bedzie na pewno ciezko.
Taki sa uroki mieszkania za granicami kraju
Zartowniś ja nie mieszkam poza granicami kraju a też nie będziemy mieć pomocy od rodzców ani tesciow ze wzgledu na duża odległość. Myślę że przez pierwsze 2 tygodnie mąż wezmie sobie urlop a potem zobaczymy Mam nadzieję że jakoś damy radę Wszystko wyjdzie "w praniu"... Grunt to dobra organizacja
Stary 2009-05-07, 08:45   #509
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

czy Nika wspominała coś dziś że jej nie będzie?
bo coś nie ma jej od rana...
..Iskierką malutką..

Stary 2009-05-07, 08:46   #510
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Dziewczyny, chyba w ostatnim M jak mama było, że po porodzie mąż może dostać 14 (?) dni zwolnienia płatnego w 80% (?)

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
czy Nika wspominała coś dziś że jej nie będzie?
bo coś nie ma jej od rana...
No przecież była
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości