|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze ulubione cytaty z Sagi Zmierzch część II :D
Cytat:
ale teraz juz tak świetny!!!! mogliby zrobic jeszcze taki o Rose i Emmecie
|
|
|
|
#482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() super by było ![]()
|
|
|
#483 |
|
Raczkowanie
|
"- Czy zakładanie ubrań naprawdę aż tak bardzo cię męczy? - spytałam. (...)
- Wiem, że nie jest ci zimno - ciągnęłam - ale powinieneś chyba zachowywać jakieś pozory normalności. Odgarnął włosy z czoła. Były mokre od deszczu. - Tak jest po prostu wygodniej - powiedział. - Wygodniej? Uśmiechnął się pobłażliwie. - Wierz mi, samo to, że muszę non stop mieć przy sobie te szorty, jest już dostatecznie denerwujące. Gdybym targał z sobą cały zestaw, to bym chyba zwariował. Czy ja wyglądam na tragarskiego muła? Ściągnęłam brwi. - O czym ty mówisz? Spojrzał na mnie z wyższością, jakbym nie rozumiała najprostszych rzeczy. - Nie mogę ot tak teleportować swoich ciuchów z miejsca, w którym zmieniam się w wilka, do miejsca, w którym zmienię się z powrotem w człowieka. Muszę nosić wszystko przy sobie. Więc wybacz mi, że ograniczam się do minimum. Poczerwieniałam. - Zapomniałam o tym, że wybuchacie."
|
|
#484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to za to ze w pewne mniejsce nie zaglądasz ![]() a wgl to Witamy Misy
|
|
|
|
|
|
#485 |
|
Raczkowanie
|
właśnie, MissHuffy
za to, że w jedno miejsce nie zaglądasz należą Ci się baty XDD(a tak w ogóle, to dopiero nowe emotki zauważyłam )no i mój ulubiony, tradycyjnie już: "Dlaczego? Kocham cię. Pragnę cię, tu i teraz."
|
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
"This hostage stuff is fun."
Alice, Zaćmienie
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
"- Czyżbyś się znowu potknęła, Bello? - spytał.
Zmroziłam go wzrokiem. - Nie, Emmett. Tym razem dałam wilkołakowi w twarz." Emmm <333 Ale mnie tu dawno nie było ;O
|
|
|
#488 |
|
Raczkowanie
|
no mnie te. w ogóle jakoś tu ruchu ostatnio nie ma
![]() "Before you, Bella, my life was like a moonless night. Very dark, but there were stars, points of light and reason. And then you shot across my sky like a meteor. Suddenly everything was on fire; there was brilliancy, there was beauty. When you were gone, when the meteor had fallen over the horizon, everything went black. Nothing had changed, but my eyes were blinded by the light. I couldn’t see the stars anymore. And there was no more reason for anything."
"Sexuality is universal. If something's attractive to you, it's attractive. Sexy is sexy." ~AL Adam & Kris & Robbie Edytowane przez Rogogon Czas edycji: 2009-10-12 o 16:31 |
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Nom cicho jak nigdy .. widać że szkoła się zaczeła .. ale poczekajmy do premiery KwN pełno wiary się zapewne zleci ....yhym.
"-Ty mnie kochasz! Nie mogłam się temu odkryciu nadziwić. Nagle wszystko stało się jasne. W oczach Edwarda malowało się jeszcze zatroskanie, ale jego usta wygięły się w tak uwielbianym przeze mnie łobuzerskim usmiechu. - Oczywiście, że cie kocham. Kocham jak wariat.''
|
|
|
#490 |
|
Przyczajenie
|
"Czas przemija nawet wtedy, kiedy wydaje się to niemożliwe. Nawet wtedy, kiedy rytmiczne drganie wskazówki sekundowej zegara wywołuje pulsujący ból. Czas przemija nierówno - raz rwie przed siebie, to znów niemiłosiernie się dłuży - ale mimo to przemija, nawet mnie to dotyczy."
"Nie raz nad ranem, kiedy z braku snu słabła moja silna wola, martwiłam się, że wszystko mi się wymyka. Moja pamięć była jak sito. Wzdrygałam się na myśl o tym, że pewnego dnia już nie przypomnę sobie koloru jego oczu, chłodu jego skóry, tembru jego głosu. Nie wolno mi było o tych cechach wspominać, ale moim obowiązkiem było o nich pamiętać."
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boziu moje dwa ulubione fragmenty wstawiłaś "Był na wyciągnięcie ręki, a mimo to niedostępny, niczym wytwór mojej wyobraźni". "Zapominasz o bólu, który nauczyłaś się tak doskonale ukrywać. Udaję, że nadejdzie ktoś inny i ocali mnie przed samym sobą. "
|
|
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
'Siedziałem w ciemności przez bardzo długą chwilę. Wydawało mi się, że czas się skończył.
Jakby wszechświat się zatrzymał.' ________ Wieki mnie tu nie było ;o Co tu tak cicho dziewczyny? Racja, niedługo premiera to zrobi się pewnie tłoczno ![]() ;** <3
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie nie wiem też tak myśle ![]() ,,Śmierć jest spokojna, łatwa. Życie jest trudniejsze"
|
|
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
Hejj ;d ;** dawno mnie tutaj nie było ;<
" Ranisz moje ego, Bello. Proszę cię o rękę, a ty myślisz, że to żart. " ;d
" (...) Pragnęłam go tak, jak pragnęłam powietrza, by oddychać. Nie był to wybór – ale konieczność." ♥ ... Daria, 22 lata. Nauczycielka wf i instruktorka fitness ![]() W trakcie mgr z bezpieczeństwa morskiego państwa. Służby mundurowe <3 |
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hooo ;* jak się wątek uspokoił maaaax ;P
"Naprawdę się cieszę, że Edward cię nie zabił – wyznał mi Emmett. – Dzięki tobie zawsze się coś dzieje." Emmett <3333 uwielbiam !
|
|
|
#496 |
|
Konto usunięte
|
Tak dawno tu nie byłam że aż mi wstyd.
Postaram się zaglądać częściej. ![]() 'Byłam niczym osamotniony księżyc - satelita, którego planeta wyparowała w wyniku jakiegoś kataklizmu. Mimo jej braku, ignorując prawo grawitacji, uparcie krążyłam wokół pustki po swojej dawnej orbicie.' |
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
"Emmett uśmiechnął się i wyciągnął dłoń ku bratu.
- Super plan -przybili piątkę. - Wcale nie - syknęła Rosalie. - Wcale nie – powtórzyła Bella. - A mi się podoba - wyznał Jasper. - Co za idioci - mruknęła Alice." ![]()
|
|
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
MS:
"Samo jej istnienie wystarczyło, by uzasadnić konieczność stworzenia całego świata."
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!"-Ty mnie kochasz! Nie mogłam się temu odkryciu nadziwić. Nagle wszystko stało się jasne. W oczach Edwarda malowało się jeszcze zatroskanie, ale jego usta wygięły się w tak uwielbianym przeze mnie łobuzerskim usmiechu. - Oczywiście, że cie kocham. Kocham jak wariat." <333
|
|
|
|
#500 |
|
Wtajemniczenie
|
ufff mnie też tu dawno nie było no ale jestem
![]() i od razu z cytatem :P ,,A potem równie starannie zapieczętowałam swoje serce... " ,,Byłam absolutnie pewna kilku rzeczy. Po pierwsze, Edward pochodził z rodziny wampirów. Po drugie dręczyło go pragnienie – na ile był je w stanie pohamować, tego nie wiedziałam – pragnienie, by posmakować mojej krwi. Po trzecie wreszcie, byłam w tym wampirze bezwarunkowo i nieodwołalnie zakochana. " :ślina: |
|
|
|
|
#501 |
|
Konto usunięte
|
'Jesteś moim słońcem, osobistym słońcem. Odganiasz dla mnie chmury.'
|
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
"Z chmurami sobie radzę, ale nie mogę walczyć z zaćmieniem" ;***
|
|
|
#503 |
|
Konto usunięte
|
"-Nie musisz ze mną siedzieć
-Posiedzę. I tak będę patrzył głównie na Ciebie - Gładził mnie po przedramieniu, zostawiając pasma gęsiej skórki. - Będziesz płakać? -Raczej tak.Jeśli pozwolisz mi się skupić. -W takim razie nie będę Ci przeszkadzał- oświadczył. Nie minęło jednak dziesięć sekund, a poczułam jego pocałunki na włosach , co bardzo , ale to bardzo, mnie dekoncentrowało. Film w końcu mnie wciągnął , bo Edward zmienił taktykę i zaczął szeptać mi do ucha kwestie Romea, które znał na pamięć. Ze swoim aksamitnym , męskim głosem był dużo lepszy od grającego młodego kochanka aktora." ![]()
|
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;15439052]"-Nie musisz ze mną siedzieć
-Posiedzę. I tak będę patrzył głównie na Ciebie - Gładził mnie po przedramieniu, zostawiając pasma gęsiej skórki. - Będziesz płakać? -Raczej tak.Jeśli pozwolisz mi się skupić. -W takim razie nie będę Ci przeszkadzał- oświadczył. Nie minęło jednak dziesięć sekund, a poczułam jego pocałunki na włosach , co bardzo , ale to bardzo, mnie dekoncentrowało. Film w końcu mnie wciągnął , bo Edward zmienił taktykę i zaczął szeptać mi do ucha kwestie Romea, które znał na pamięć. Ze swoim aksamitnym , męskim głosem był dużo lepszy od grającego młodego kochanka aktora." ![]() [/QUOTE]![]() ![]() ,,Bo życie jest do dupy a potem umierasz. Chciałoby się"
Edytowane przez Wajola Czas edycji: 2009-11-24 o 15:46 |
|
|
|
|
#505 |
|
Przyczajenie
|
"Trafiłam do nieba- w samym środku piekła" czy ktoś wie jak ten cytat brzmi w oryginale?
|
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
aaa. Chyba nigdy nie było tu tak ciiicho xD
Ale co sie dziwić chyba każde zdanie z książek jest juz zacytowane ;** "Było mi głupio, bo wszyscy się na mnie gapili. Na razie nie padły żadne złośliwe komentarze, ale Emmett już raz zachichotał. Gdybym popełniła jakiś błąd pewnie zacząłby tarzać się ze śmiechu po podłodze" Wiecie co? Chciałabym jeszcze raz przeczytać wszystkie części. Ale tak pierwszy raz. Jeszcze raz te wszystkie emocje. Ten płacz kiedy Edward opuszczał Belle. Śmieszne momenty. Zagrywki Jacoba. Płacz kiedy Bella go całuję. I ten żal, że już przeczytałam ostatnią część. ajj szkoda, że nie można przeżyć tego jeszcze raz ;D
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
mozna, mozna
ja czytalam ostatnio 2 raz zmierzch, a czulam sie jakbym czytala pierwszy raz ![]() a co do cytatow, na pewno przekrece, bo z pamieci, ale mniej wiecej brzmi tak: ,,- pokaze Ci jak przemieszczam sie po lesie - zamienisz sie w nietoperza? - taaa, moze jeszcze w batmana "albo fragment jak Edward mowi : sniadanie! , a Bella lapie sie za gardlo
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#508 |
|
Rozeznanie
|
a ja wlasnie czytam od poczatku.. po raz drugi, koncze pierwszą część i przyznam sie szczerze, ze mimo, iż widzialam film WIEEEEELE RAZY, ZNAM NA PAMIEC WIELE ZWROTÓW to przeżywam wszystko po raz kolejny czytając książki .. płaczę, wzruszam się, jestem ciekawa, zafascynowana i totalnie zauroczona wszystkimi bohaterami... poza tym ksiazka ma to do siebie,że zawiera wiecej szczegolow... o ktorych juz zapomnialam, bo pierwszy raz ksiazki czytałam bodajże w styczniu
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
" -Znów to robisz
-co takiego? - Mącisz mi w głowie " <333 .! "Czas przemija nawet wtedy, kiedy wydaje się to niemożliwe. Nawet wtedy, kiedy rytmiczne drganie wskazówki sekundowej zegara wywołuje pulsujący ból. Czas przemija nierówno - raz rwie przed siebie, to znów niemiłosiernie się dłuży- ale mimo to przemija"
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
"- To jak mam zareagować, na to co się stało?
- Chcę, żebyś wykrzyczał mi w twarz wszystkie wyzwiska, jakie ci tylko przyjdą do głowy, w każdym języku, który znasz. Chcę, żebyś powiedział mi, że się mnie brzydzisz i chcesz mnie rzucić, a ja padnę ci do stóp i będę się czołgać, i błagać cię, żebyś został. Westchnął. - Wybacz, ale nie spełnię twojej prośby. - To przynajmniej przestań mnie pocieszać. Pozwól mi cierpieć. Zasłużyłam sobie na to. - Nie ma mowy. Pokiwałam głową. - Wiesz co, masz rację. Bądź dalej taki miły. Tak chyba jest jeszcze gorzej. Czekałam na to, co powie. Jego głos przeszedł w szept: - W odróżnieniu od Jacoba, ja potrafię być szlachetny, Bello. Nie zamierzam zmuszać cię do tego, żebyś wybierała pomiędzy nami dwoma. Chcę, żebyś była szczęśliwa. Weź ze mnie, co tylko chcesz, albo i nic, jeśli tylko taka jest twoja wola. Nie czuj się do niczego zobowiązana, kiedy będziesz podejmować decyzję."
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

XDD

!

ja czytalam ostatnio 2 raz zmierzch, a czulam sie jakbym czytala pierwszy raz