Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-27, 22:08   #481
toro10
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

[QUOTE=CatchyKathy;1394027 4]No masz! Zapomniałam sobie i zapisałam się na 25 września 21 mam rano prawdopodobnie egzamin ( mam nadzieje ze mnie ominie ten drugi termin ) ale z miłą chęcią bym sobie z kimś do pana P. pojechała bo w autobusie zawsze nudno ( choć dziś dzadzio jakiś zabawiał mnie rozmową do samego Poronina ) , zastanowię się i dam Ci znać Ale jak ja Cię bym poznała - bo na pewno nie po aparacie na zębach ( żarcik mały )

Ja to mogę jeździc do Zakopanego tylko w poniedziałki bo pracuję i musiałbym brac dwa dni wolnego a nawet trzy. To może za miesiąc Będzie to już październik więc wszyscy studenci geodezji biegają z teodolitami i tyczkami po trawnikach na AGHu i robią te same pomiary od czterdziestu lat Ja Ciebie poznam, znaki szczególne: pomaranczowa kamizelka, biało-czerwona tyczka, aparat na zębach

Wizyta kontrolna 200zł
Aparat lingwalny 7000 zł
Reakcja znajomych którym mówię że mam aparat na zębach - bezcenna
toro10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 22:56   #482
rapifen
Zakorzenienie

Ej czy te aparaty "kosmetyczne" nosi się na małe wady ?:s

Mi orto powiedziała że nawet jak się zęby poustawiają ładnie trzeba jeszcze kilka miesięcy ponosić dla utrwalenia efektu, a potem nie rozstanę się z retencyjnym :s

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 06:47   #483
milutek
Wtajemniczenie

Nie sądzę, żeby kosmetyczne nosiło się tylko na małe wady (przykład - moje zębole). ale spotkałam się na tym forum z opiniami, że orto nie chciała założyć kosmetycznego, bo potrzebne były większe siły działania, ale ja w to nie wierzę. ja wierzę mojej orto, że wszystko działa tak samo, tylko dużo zależy od samej orto.

co do utrwalania efektu - zawsze tak jest, że trzeba jeszcze aparat nosić mimo że zęby są równe, a potem jeszcze retencyjny kilka lat lub do końca życia. dlatego wszystkie tak się zdziwiłyśmy przypadkiem pearl
Stary 2009-08-28, 07:09   #484
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Nie sądzę, żeby kosmetyczne nosiło się tylko na małe wady (przykład - moje zębole). ale spotkałam się na tym forum z opiniami, że orto nie chciała założyć kosmetycznego, bo potrzebne były większe siły działania, ale ja w to nie wierzę. ja wierzę mojej orto, że wszystko działa tak samo, tylko dużo zależy od samej orto.

co do utrwalania efektu - zawsze tak jest, że trzeba jeszcze aparat nosić mimo że zęby są równe, a potem jeszcze retencyjny kilka lat lub do końca życia. dlatego wszystkie tak się zdziwiłyśmy przypadkiem pearl
może ona ma takie zeby . mi orto tez powiedziała rok temu i 4 miesiące ze ja tylkozałoże aparat korekcyjnie w celu wypchniecia dwójek i ustawienia bo wszytsko inne było git, tylko to wyciagnac w przód i ze założe aparat na pół roku pół roku minęło a moje zęby ledwo co sie przesuneły i to z zastosowaniem wyciagów moze i 10-go stopnia i musiałam przetrzymać do teraz. ten miesiac nosze gratisowo a moze pearl ma takie zabiszcza co sie dobrze przesuwają i moze tyle jej starczy jeżeli cos nie wypadnie podczas prania.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 07:36   #485
Niunia20
Rozeznanie

kasia_no87 za kryształ dałam 2400 zł
Stary 2009-08-28, 08:56   #486
gorzalkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martenwolfen Pokaż wiadomość
a wiecie co? mam mały kryzysik. ledwo 2,5 miesiąca mija, to co przeszkadzało mi najbardziej, czyli dwójki poza łukiem, wlazło na miejsce i generalnie szczerzę się jak głupi do sera co lustro zobaczę, ale.. jakoś mnie męczy ten aparat.. może to złe słowo, nie wiem. są momenty, że mam ochotę go zdrapać i nie że boli, tak po prostu.. glupia jestem. ja tak ze wszystkim mam, kazdy kurs tańca, języka, każde nowe hobby rzucam po 3 miesiacach. gdyby to byl aparat zdejmowany już by wylecial za okno, ale (na szczęście w sumie) się nie da.
echh wybaczcie marudzenie. ja po prostu chcialabym wszystko teraz, szybko i już, a ta perspektywa 2 lat jest taaaka długa..
Spokojnie, główka do góry mam taki sam problem!!
Nawet 2 miesiące nie minęły, a już mam ochotę złoma wywalic.
Cóż, pocieszające jest to, że cel uświęca środki, nie jesteśmy z tym same a nagrodą za wytrwałość będą śliczne ząbki [/QUOTE]

i ja tez bym sie go juz chetnie pozbyla.. a jeszcze moja orto chce mi wcisnac na dol aparat na co ja juz kasy nie mam i poprera swoje zdanie argumanetami ze czasami poprostu trzeba.. a nie da sie tak ze ja kiedys sobie dol zaloze ./ tak za jakis czas jak bede miec kase? ja i tak zaplacilam za aparat + hyrax 1900
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 09:02   #487
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gorzalkaa Pokaż wiadomość
i ja tez bym sie go juz chetnie pozbyla.. a jeszcze moja orto chce mi wcisnac na dol aparat na co ja juz kasy nie mam i poprera swoje zdanie argumanetami ze czasami poprostu trzeba.. a nie da sie tak ze ja kiedys sobie dol zaloze ./ tak za jakis czas jak bede miec kase? ja i tak zaplacilam za aparat + hyrax 1900
Czasem trzeba, problem polega na tym, że jeśli nie ustawisz dołu może się okazać, że góra się pokrzywi.
Także pomyśl jak znaleźć pieniądze, może masz ciocię w ameryce?
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-28, 09:03   #488
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Czasem trzeba, problem polega na tym, że jeśli nie ustawisz dołu może się okazać, że góra się pokrzywi.
Także pomyśl jak znaleźć pieniądze, może masz ciocię w ameryce?
ale spytac sie czy dół mozna na raty albo cos w tym stylu ja mimo ze dół miałam prosty i tak musiałam go ząłozyć, wyrwać dolne czwórki i nie było marudzenia ze nie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-28, 09:23   #489
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość

Mi orto powiedziała że nawet jak się zęby poustawiają ładnie trzeba jeszcze kilka miesięcy ponosić dla utrwalenia efektu, a potem nie rozstanę się z retencyjnym :s
ja mam ten kosmetyczny i nigdy nie słyszałam, żeby orto mi mówił, że on jest na małe wady.. on się różni od metalu tylko tym kolorkiem no i metalowym więcej kombinacji podobno można robić niż na tym

A poza tym witam wszystkich po 1-dniowej nieobecności a już nie wspomnę ile nabazgrałyście hi
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 09:24   #490
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
2 lata to długo, mi mówiła orto na wstępie, że będzie to pół roku
Spokojnie jeszcze trochę, dasz radę !
Cytat:
Napisane przez martenwolfen Pokaż wiadomość
Spokojnie, główka do góry mam taki sam problem!!
Nawet 2 miesiące nie minęły, a już mam ochotę złoma wywalic.
Cóż, pocieszające jest to, że cel uświęca środki, nie jesteśmy z tym same a nagrodą za wytrwałość będą śliczne ząbki
Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
BOŻE skąd ja to znam??? sama lepiej bym tego nie napisała! ach, jak ja Cię rozumiem. i nie chodzi tu tylko o aparat, ale generalnie wiem, jakie to głupie uczucie.
Cytat:
Napisane przez Rozczochranna Pokaż wiadomość
Oj ja też tak czasami mam... ALE trzeba myśleć pozytywnie czyli o efekcie końcowym Wytrzymasz.
Cytat:
i ja tez bym sie go juz chetnie pozbyla..
echh, a myślałam, że tylko ja tak mam, bo wszyscy tu zacieszają tylko dzięki dziewczyny

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

Edytowane przez sincarne
Czas edycji: 2009-08-28 o 09:33
sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 09:31   #491
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
echh, a myślałam, że tylko ja tak mam, bo wszyscy tu zacieszają tylko dzięki dziewczyny
ja tak miałam z pierwszym aparatek nie trawiłam go od pierwszego dnia aż do ostatniego wygladałam jak pies na kagańcu bo taka mała szczeka i tyle tego metalu i bardzo sie cieszyłam jak mi orto ściagła

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-28, 09:38   #492
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja tak miałam z pierwszym aparatek nie trawiłam go od pierwszego dnia aż do ostatniego wygladałam jak pies na kagańcu bo taka mała szczeka i tyle tego metalu i bardzo sie cieszyłam jak mi orto ściagła
heheh. u mnie to nawet nie jest kwestia, że go nie trawię (choć ten kosmetyczny wygląda jakbym sobie ryż poprzyklejała do zębów..) tylko.. no tak jakoś mnie drażni. pewnie za kilka dni przejdzie a potem pewnie znów wróci bredzę. czy to już się kwalifikuje pod chorobę psychiczną? aparatofobia?

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 09:39   #493
gorzalkaa
Raczkowanie

dziewczyny myslalam o ratach ale najpeirw musze splacic ten jeszcze ;D tzn juz splacony ale to mi siostra kase pozyczyla ;pp ehh jakos to bedzie poki co pocieszam sie bo orto powiedziala ze ' skupimy sie na gorze'
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 09:40   #494
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny myslalam o ratach ale najpeirw musze splacic ten jeszcze ;D tzn juz splacony ale to mi siostra kase pozyczyla ;pp ehh jakos to bedzie poki co pocieszam sie bo orto powiedziala ze ' skupimy sie na gorze'
u mnie na górze kupiała sie rok a potem zaczeła skupiac sie na dole

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-28, 09:44   #495
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
u mnie na górze kupiała sie rok a potem zaczeła skupiac sie na dole
dobre
Stary 2009-08-28, 09:47   #496
farbowana26
Raczkowanie

witam ,pierwsza noc za mną.Obudziłam sie w nocy z uczuciem znieczulenie na zębach.Popłukałam usta zimną wodą i przeszło.A rano cały przód mnie boli-nie duzo ale są bardzo wrazliwe i obolałe.Rany tez juz mam na policzkach,dostałam wosk ale mysle ze z nim poczekam bo tragedi nie ma jeszcze-łzy nie ciekną wiec jest znosnie.Zjadlam normalny obiad wczoraj -a tak na marginesie to aparat mozna porównac do tasiemca lub pasozyta bo tyle jedzenia mi zabiera bez mojej zgody
O dziwo nie miałam problemu z umyciem zebów po posilku-wypłukałam usta wodą i prawie wszystko jedzonko samo z drutów wypłyneło.Moze cos zle robie??napiszcie cos o higienie zębow.

Wczesniej przejęzyczyłam sie z tego zachwytu i ma sie rozumiec ze u mnie była redukcja etatu a nie aparatu.Dzis juz do mnie doszło ze bez pracy jestem ,ale cóz..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zeby 006.jpg (33,5 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zeby 005.jpg (22,8 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zeby 004.jpg (23,1 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zeby 003.jpg (30,2 KB, 122 załadowań)
farbowana26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 09:51   #497
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farbowana26 Pokaż wiadomość
witam ,pierwsza noc za mną.Obudziłam sie w nocy z uczuciem znieczulenie na zębach.Popłukałam usta zimną wodą i przeszło.A rano cały przód mnie boli-nie duzo ale są bardzo wrazliwe i obolałe.Rany tez juz mam na policzkach,dostałam wosk ale mysle ze z nim poczekam bo tragedi nie ma jeszcze-łzy nie ciekną wiec jest znosnie.Zjadlam normalny obiad wczoraj -a tak na marginesie to aparat mozna porównac do tasiemca lub pasozyta bo tyle jedzenia mi zabiera bez mojej zgody
O dziwo nie miałam problemu z umyciem zebów po posilku-wypłukałam usta wodą i prawie wszystko jedzonko samo z drutów wypłyneło.Moze cos zle robie??napiszcie cos o higienie zębow.

Wczesniej przejęzyczyłam sie z tego zachwytu i ma sie rozumiec ze u mnie była redukcja etatu a nie aparatu.Dzis juz do mnie doszło ze bez pracy jestem ,ale cóz..
ze sie tak spytam, to na dole tzn, ten zab cały brązowy to ząb czy co?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-28, 09:55   #498
farbowana26
Raczkowanie

a ten ząb na dole to sztuczny- tylko korzen zywy ma juz ponad 22 lata dlatego taki brzydki.Lekarka powiedziała ze musu nie ma bym przed załorzeniem aparatu go wymieniac -bo chciałam to zrobic po sciągnięciu ale mąz kasiorke mi dał to na drugi tydzien go wymienie na nowy.

mile wspominam wybór gumek.Byłam w takim szoku ze nie potrafiłam zadecydowac.Więc lekarka sama za mnie wybrała i chyba sie kierowała moim wyglądem bo miałam rózowe okularu ,paznokcie i buty -i bardzo mi sie gumeczki podobają

Edytowane przez farbowana26
Czas edycji: 2009-08-28 o 09:58
Stary 2009-08-28, 09:58   #499
88Ekaterina88
Zakorzenienie

aa bo myślałam ze to jakas kukurydza hehe
ale jak wymienisz to juz super bedzie wyglądać a na dół zakąłdasz aaprat?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-28, 10:10   #500
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
Morfinko - to chociaz mnie troche pocieszylas zed nbie bede tej blachy musiala tyle nosic ja jestem tez z kokolic Rzeszowa jak cos zmozna sie kiedys spotkac ;D
a tak wogole to ja mam juz 20 lat i boje sie ze jestem za stara na hyraxa.. i slyszlam i czytalam o skutkach ubocznych .. masakra ja nie chce prostowac zebow zeby zaraz pozniej je stracxic ;((
hehe no pewnie, że można się spotkać ja mam 19 lat za 3 dni więc razem nam najwyżej zęby powypadaja

co do szpary między jedynkami... wczorajsze przerkęcenie bardzo bolało... najbardziej z wszystkich do tej proy. Dzisiejsze- w ogóle.... (11) no i mam szparę między jedynkami na 3 milimetry wyglądam hm... śmiesznie

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 10:11   #501
farbowana26
Raczkowanie

zakładam ,ale tak jak pisałam wczesniej lekarz chce bym w dolnych 7 zrobiła leczenia kanałowe-choc nie ma potrzeby ale powiedziała ze to tak na wszelki wypadek.
Stary 2009-08-28, 10:16   #502
Morfina
Rozeznanie

QUOTE=farbowana26;1394901 0]witam ,pierwsza noc za mną.Obudziłam sie w nocy z uczuciem znieczulenie na zębach.Popłukałam usta zimną wodą i przeszło.A rano cały przód mnie boli-nie duzo ale są bardzo wrazliwe i obolałe.Rany tez juz mam na policzkach,dostałam wosk ale mysle ze z nim poczekam bo tragedi nie ma jeszcze-łzy nie ciekną wiec jest znosnie.Zjadlam normalny obiad wczoraj -a tak na marginesie to aparat mozna porównac do tasiemca lub pasozyta bo tyle jedzenia mi zabiera bez mojej zgody

Wczesniej przejęzyczyłam sie z tego zachwytu i ma sie rozumiec ze u mnie była redukcja etatu a nie aparatu.Dzis juz do mnie doszło ze bez pracy jestem ,ale cóz..[/QUOTE]

porównanie do tasiemca mnie rozbroilo

paznokcie; włosy; skóra
Stary 2009-08-28, 10:16   #503
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farbowana26 Pokaż wiadomość
zakładam ,ale tak jak pisałam wczesniej lekarz chce bym w dolnych 7 zrobiła leczenia kanałowe-choc nie ma potrzeby ale powiedziała ze to tak na wszelki wypadek.
Przepraszam, ale co to znaczy na wszelki wypadek?
Jakieś uzasadnienie??
Skoro nie ma potrzeby, to o co chodzi?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-28, 10:19   #504
Morfina
Rozeznanie

zapomnialam dodać, że 10.09 mam dłutowanie drugiej ósemki dolnej o 13 siadam na fotel.....

paznokcie; włosy; skóra
Stary 2009-08-28, 10:25   #505
Rozczochranna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
zapomnialam dodać, że 10.09 mam dłutowanie drugiej ósemki dolnej o 13 siadam na fotel.....
Oh, skąd ja to znam... Nie zazdroszczę.

Dotychczasowe koszty: 1540 zł.

Don't give up the fight
.

Rozczochranna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 10:32   #506
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
to były czasy ...
ale badziej podobało mi sie jak wyrywali mi 3-go migdała na zywca i oplułam lekarza krwią na bialuteńki fartuch

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-28, 10:38   #507
xxbiankaoo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość

Moja orto nie chce zakładac kosmetycznych, podobno sa słabe.

Jestem po drugiej wizycie Zamiast gumeczek mam drut Zeby ładnie mi sie prostuja, wiec prawdopodobnie bede nosic aparat mniej niz 2 lata Za miesiac bedziemy umawiac sie na założenie dołu No i jeszcze musze rozprawic sie z moimi osemkami po drugiej stronie Ale to zima jak nie bede miała co robic
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 10:40   #508
Starlett
Wtajemniczenie

Hej! Już dość dawno nie pisałam i nie zaglądałam do Was, a tutaj stronki lecąąą.. Ja dzisiaj idę na czwartą wizytę do orto i mam nadzieję, że wreszcie będzie dziś ten stripping, bo chcę efektów!!! Chcę już widzieć te moje prostsze zęby! Jak coś zauważę to wkleję zdjęcia
Przez ostatni miesiąc walczyłam z bolącymi dziąsłami różnymi sposobami, ale pomogła mi w końcu pasta Meridol, więc jeśli komuś już dokuczają to polecam! nieznośny ból już prawie przeszedł
A tak btw czy któraś z obecnych albo przeszłych Aparatek była w ciąży podczas noszenia aparatu?

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 10:49   #509
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
aa bo myślałam ze to jakas kukurydza hehe
ale jak wymienisz to juz super bedzie wyglądać a na dół zakąłdasz aaprat?
kukurydza.. Ekaterina śmiać mi się chce z Ciebie czasem, że nie wiem
farbowana26 nie ukrywam.. jest sporo pracy u Ciebie z ząbkami.. ale mówię Ci, będzie super!! trochę czasu i będziesz mogła być dumna z siebie
Zastanawiam się tak samo jak rudo-zielona czemu dr mówi, że nie ma potrzeby z leczeniem kanałowym.. to dziwne.. chyba, że może chce te zęby wyrwac???
Stary 2009-08-28, 10:55   #510
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
farbowana26 nie ukrywam.. jest sporo pracy u Ciebie z ząbkami.. ale mówię Ci, będzie super!! trochę czasu i będziesz mogła być dumna z siebie
U osób u których jest sporo pracy z zębami piękne i namacalne są efekty.. Aż dziw człowieka później bierze jaki ma śliczny kształt zębów..
Farbowana26 wrzucaj fotki na bieżąco a my będziemy się cieszyć razem z Tobą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości