|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zmieniam życie na zawsze! Odchudzanie od teraz! Dołączcie się! ;)
Aangel86, ale to siemie to takie zwykłe suche dosypujesz? Bo ja sypie tak okolo 2-3 łyżeczek otrebów pszennych, ale może mogłabym mieszać otręby i siemie.
![]() |
#482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Dobrze, jak nie za dobrze, nie zaszkodzi niepolepszenie, jak tylko można wytrzymać na głupi sposób swój... Twój wzrok na sobie czuję, wiem co Cię rozpala, najbardziej to Cię kręci, gdy ktoś Cię zniewala. Jeden gest, jeden ruch, i mogę mieć Was dwóch! Grrr ![]() [euc1]543150[/euc1] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
"
![]() |
![]() |
#484 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dzisiaj w miarę fajnie, bo nie miałam czasu na jedzenie, więc git ![]() Śn: musli z mlekiem II śn: 1 kanapka z masłem, szynką i ogórkiem , jogurt pitny kawowy (w szkole) Ob: kanapka z masłem, szynką i rzodkiewką (szkoła) Kolacja: risotto z kurczakiem brokułą i marchewką. Niecały talerz ![]() I to tyle... Do jutra! ![]()
![]() |
#485 |
Rozeznanie
|
Ale mi dzisiaj świetna owsianka wyszła, dawno takiej nie jadłam ;]
przez ginekologa i czekanie od 16:30 w kolejce (weszłam po 18) nie zjadłam pożywnej i odpowiedniej kolacji ;| zaczynam od nowa kajecik pisac, zeby sie móc kontrolować...
![]() |
![]() |
#486 |
Zadomowienie
|
Jestemz siebie dumna - wczoraj na plotkach u koleżanki obyło się bez slodyczy. Zrobiła zupe dyniową - zjadłam niedużą miseczkę, a do tego kawalek tarty szpinakowej (muszę zrobić!). Jak nas przycisnęło to kilka orzechów i ze 4 rodzynki były.
To jest niesamowite bo dopiero 2 dni pilnuję się z jedzeniem, a dziś po wstaniu mój brzuch nie byl już jak ogromny balon. Dziś menu 7.00 Ś - Kromka ciemnego chleba pół z wędlinka pół z żółtym serem, ogórek małosolny, jogurt Jogobella bez cukru z otrebami 11.00 II - Ś Jabłko i 3 manadrynki 14.00 O - 1 naleśnik z parówką i świeży ogór 16.30 P - Sałatka tuńczykowo jajeczna, ogórek małosolny ok 20. K - twarożek z pomidorem Na 21 mam fitness TBC, ale nie wiem czy nie zamienię tego trochę wcześniej na bieżnie i orbiterek. Dziś rano ledwo wstałam i tak sobie myślę, że jak dziś znowu pójdę spać o północy to jutro wcale nie wstanę na czas do pracy.
![]() |
#487 | |
Rozeznanie
|
Cześć dziewuszki!
![]() Cytat:
![]() tala gratuluję silnej woli ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz mykam na śniadanko ![]() ![]() ![]()
Dobrze, jak nie za dobrze, nie zaszkodzi niepolepszenie, jak tylko można wytrzymać na głupi sposób swój... Twój wzrok na sobie czuję, wiem co Cię rozpala, najbardziej to Cię kręci, gdy ktoś Cię zniewala. Jeden gest, jeden ruch, i mogę mieć Was dwóch! Grrr ![]() [euc1]543150[/euc1] |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 |
Rozeznanie
|
Hej Kobietki, ja już po póznim śniadaniu, bo zachciało mi się leniuchowania.
Ale dopadła mnie pustka twórcza, niewiem co zrobić na obiad żeby było smacznie , pysznie, zdrowo i dietowo ofkors ![]()
![]() |
#489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chociaż ja myślałam dzisiaj o oczyszczaniu jednodniowym, tzn. jeść same jogurty owocowe i naturalne, kefirki z otrębami i siemieniem lnianym... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim dietowiczkom
![]() Ja dzisiaj w miarę ładnie. Śn: 2 jajka na miękko, czerwona herbata II śn(już w domu bo mało lekcji): 4 różyczki kalafiora. Ob: niestety Spaghetti, ale mało I to tyle ![]()
![]() |
#491 |
Zadomowienie
|
Rock4ever moim zdaniem to Spaghetti nie takie złe, tylko ja bym do tego dolożyła warzywka. Obniżą indeks glikemiczny po jedzonku.
![]() |
#492 |
Raczkowanie
|
WITAM
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzięki
![]() Unikaj czterech białych produktów: mąki, soli, cukru i nabiału. Jeśli zastosujesz się do tej zasady, od razu zauważysz spadek na wadze. Pewnie wiedziałaś, żeby unikać białej mąki, soli i cukru, ale nabiału? Otóż tak. Nabiał jest jednym z powodów, dla których tak trudno jest niektórym schudnąć, poza tym, u wielu osób powoduje on różne dolegliwości min. problemy trawienne, wzdęcia czy stany zapalne w organizmie. Wapń zawarty w nabiale można zastąpić innymi produktami. Jego wspaniałym źródłem są konserwy rybne, kasze gruboziarniste oraz warzywa zielone min. jarmuż, brokuły, natka pietruszki, a także warzywa strączkowe jak fasola czy zielony groszek. Wapń znajduje się również w marchwi, selerze, pomarańczach, grejpfrutach oraz figach. Wiele osób, które w czasie stosowania „magicznych” zasad, zrezygnowały z jedzenia nabiału, od razu zauważyły spadek na wadze. ZASADA DRUGA: Pij tylko wodę, a od czasu do czasu zieloną herbatę. Całkowicie zrezygnuj z kolorowych, gazowanych napojów i wszystkich soków, a od razu zauważysz spadek na wadze. Wystrzegaj się szczególnie tych „bez cukru” czy „zero kalorii”. Pewnie zapytasz, skoro „zero kalorii” to dlaczego nie mogę ich pić? Ponieważ zawierają ogromne ilości sztucznych słodzików min. aspartam czy splenda, które są bardzo niezdrowe i powodują odkładanie się tłuszczu. Tyjesz po nich nawet szybciej niż od cukru. Woda i zielona herbata to znakomite, naturalne „spalacze” tłuszczu. Ułatwiają pozbycie się zalegających w organizmie toksyn i pomagają w transporcie zmagazynowanego tłuszczu. ZASADA TRZECIA: Wybieraj tylko zdrowe jedzenie i jedz je regularnie. Zdecydowana większość produktów dostępnych na rynku to niezdrowa, wysoko przetworzona żywność, zawierająca duże ilości wzmacniaczy smaku, barwników i sztucznych dodatków. Żadna z nas nie potrzebuje tych toksyn w organizmie, dlatego musisz się nauczyć odróżniać zdrowe jedzenie pozbawione tych „dodatków” od niezdrowego, które powoduje tycie. Wystrzegaj się produktów, których etykiet nie rozumiesz, bo od takiej żywności NIGDY nie schudniesz, a Twoje problemy z nadwagą będą coraz większe. Staraj się jeść regularnie. Oprócz dwóch-trzech głównych posiłków, jedz też dwie mniejsze, zdrowe przekąski. Unikniesz napadów głodu podczas, których najczęściej sięgasz po niezdrowe słodycze czy fast foody. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() działa jak miotełka, która wymiata toksyny odpowiedzialne za tycie i usuwa nadmiar zgromadzonej tkanki tłuszczowej, skutecznie oczyszczając Twój organizm. 1 LITR wody NA 30KG masy ciała każdy ma swój wyznacznik!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Rozeznanie
|
Twadre zasady ale warto chyba się ich trzymać
![]() Ale co do nabiału to niewiem czy dam radę całkiem z niego zrezygnować ![]() Widzę że mamy mniej więcej ten sam cel kilogramowy ![]() Ja na dzień dzisiejszy 62kg i do 56 jeszcze 6kg mam nadzieję że dam radę.
![]() |
#496 |
Zadomowienie
|
Halo, gdzie wszyscy wspieracze są?!
![]() Co do powyższych zasad mam troche wątpliwości co do tego nabialu, ale z resztą zgadzam sie 100%. Wczoraj u nas w biurze zorganizowali wykład, który prowadziła Alicja Kalińska, dietetyczka z programu "Chcę być piękna" na TVN Style. Miało byc o tym jak odżywiać się by nasz mózg pracowal lepiej a w zasadzie bylo o zdrowym odżywianiu. Zasady nam juz znanen- z nowości - wirus Rota likwiduje tylko ciepla, rozgazowana Coca Cola, nic inne żadne medykamenty. To dlatego że zawiera kwas ortofosforowy. Ale uważnie słuchałam ![]() Wczoraj było jedzeniowo zgodnie z planem, z małym grzechem, wieczorem wypiłam domowe grzane piwko, ale to dlatego, że jakoś tak lekko chorobowo się czułam. Dziś 7:00 Ś jogo bez cukru z otrebami, 2 kromeczki pełnoziarnistego pieczywa, chuda wędlina, ogórek kwaszony 11.00 II Ś Jabłko i 3 mandarynki (na wykładzie właśnie bylo też o cytrusach - trzeba jeść!) 14.00 O Potrawka z kurczaka (cyc kurzy, pieczarki, por, doprawione, zalane jogurtem, podsmażone na kropelkach oliwy), papryka 16.30 P Sałatka jajeczno tunczykowa (dobrze że juz się kończy bo 3 albo 4 dzień ją jem), papryka ok 20.30 K wieśniak z pomidorkiem (po silowni, bo wczoraj kiblowałam w pracy zamiast siłowni)
![]() |
#497 |
Rozeznanie
|
hello
![]() właśnie jestem po śniadanku: mixik jogurtowo0kefirowy z siemieniem i płatkami owsianym+2wafle ryżowe+kawka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj ładnie ![]() Śn: musli z mlekiem O: ziemniaczki, żołądki (mało), surówka z kiszonej P: jabłko (właśnie szamie ![]() Trzeba będzie zacząć ćwiczyć ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja dzisiaj sniadanie 3xpieczywo lekkie+zielona herbata obiad makaron brązowy z sosem 3x jabłko jeszcze przed kolacją ale pewnie chlebek pełnoziarnisty z wędliną i (pomidorem,ogórkiem)+herb ata zielona (Najważniejsze żeby udało się odstawić słodycze... ![]() ![]() Jestem trochę załamana bo jeszcze w wrzesniu waga spadła o 3kg w październiku o 2 kg i to bez diety jadłam wszystko i pozwalałam sobie cały czas na grzeszki typu chipsy, słodycze, popcorn...a teraz dieta już prawie tydzień i waga stoi w miejscu, ale pocieszam się tym, że za parę miesięcy córeczka zacznie raczkować i będę miała więcej ruchu goniąc ją ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Zadomowienie
|
![]()
Hej laseczki jestem
![]() byłam w Wawie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No koniecznie nam ją pokaż! Ja w złotych taras byłam raz w życiu a w Warszawie mieszkam! Weszłam tylko do Empiku i uciekałam gdzie pieprz rośnie - nie lubię takich zatłoczonych centów handlowych. Zazdroszczę, że mieszkasz w małym miasteczku. Dodojotka, a miesiączkujesz już po ciązy? Może jesteś przed @ i woda stoi w organizmie? No na bank ja maleństwo zacznie się ruszać to da mocno popalić. Co do menu to u mnie obowiązki w pracy przesunęły wszystko od obiadu więć było na już tragiczny głód dwa plastry żółtego sera, koło 14.45 był obiad, a o 19 zjadłam wieśniaka z ogromnym ząbkiem czosnku, kładzione na pokrojoną paprykę,i do tego kawałki wędzonego łososia. Bronię się domowymi sposobami przed chorobą , bo coś cieniutko ze mną. Dziś niestety zamieniłam siłownie na leżenie pod kocykiem z Wizażem, bo mam wrażenie że padłabym po 10 minutach na bieżni.
![]() |
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja jestem z Chełma
![]() ![]() ![]() ![]() a co do diety to jakoś mi nie wychodziło ostatnio ... ale już tak grzeszków nie będzie powodów do imprez też nie aż do właśnie 6.12... chrzciny.... poza tym chłopak mój ma żałobę więc nigdzie nie będziemy tak chodzić .... więc biorę się za siebie ... bo pewnie więcej bym zrzuciła.... ale grzechy były..... ale pizza była dobra boryna na hawajach ![]() ![]() Jakoś mi się ćwiczyć nie chce lenia mam dosłownie ..;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Raczkowanie
|
Tak pod koniec października zaczęłam mieć @, więc może to właśnie to, też o tym myślałam, przynajmniej mam taką nadzieję
![]() ![]() Tydzień temu kupiłam takie hula hop z masażerem i zamierzam kręcić po pół godz dziennie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ide się leczyć ;*
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() dzisiaj u mnie spacerek po mieście ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 | |
Rozeznanie
|
Dobry!!!
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja juz po śniadanku i po kawce, a teraz idu do czytelni... ![]() ![]() Czy mi się zdaje, czy to forum podupada?? Dziewczynki meldować mi się tu! ![]() Miłego dnia wszystkim!! ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Dzisiaj dietkowo ładnie, nawet bardzo ![]() Śn: 2 jajka na miękko; II sn: 2 kromki chleba z masłem i szynką Ob: pół ryby i buraczki (byly jeszcze kluchy śląskie, ale odmówilam sobie) Wlasnie zjadłam jabłko. I to tyle. Zaraz idę na spacer ![]() gosiafoteczki pokaż nam tą sukienkę prędko ![]()
![]() |
#509 |
Zadomowienie
|
![]()
No i dzisiaj jednak nie dodam..bo kabel mam u swojego chłopaka
![]() ![]() ![]() no ale brzuszek muszę wciągać.. jednak... no widać bo jest strasznie dopasowana... w styczniu u mojego jest bal licencjata więc jakby zgubić do niej 5 kg... to myślę że odrazu by inaczej leżała... ![]() a dzisiaj u mnie tako... wszystko na szybko i na zimno ale niestety słodkie było... ;/ no i nie mogę jakoś się odpędzić od tego... wszystkiego.. kurcze... ale już mniej jem niż ostatnio zapychałam się słodyczami.. ;/ wrrrr.... kurna trzeba szukać gdzieś silnej woli.... jak tu się zmobilizować... chwilkę poćwiczyłam.. o ile to można nazwać ćwiczeniami.. ![]() ![]() ![]() zjadłam...2 bułki grahamki...2 kanapki z 2 bułek=ser żółty, wędlinka, pomidor, ogórek. 2 kromki chleba orkiszowego 1 kanapa ![]() potem... 3 jabłka serek...owocowy słodycze to ;/ z 5 ciastek.. ;/ i 4 cukierki.. no tak czy tak dla mnie to dużo.. ;/ no i wymachy nóg w prawo .. lewo.... do tyłu lewą i prawą nogą .. nożyce.. pionowe poziome.... licząc do 50 ... ![]() muszę walczyć ze słodyczami... bo one wszystko mi psują bo tak dużo dzisiaj nie jadłam;/ + wypiłam z 1,5 l.. wody niegazowanej... ![]() + 4 tabletki błonnika i tyle.. na dzisiaj ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() A u mnie dzisiaj rano 4xpieczywo lekkie +herbata regulavit jabłko ok 13 bułka ciemna z ziarnami na sucho obiad pół woreczka kaszy jęczmiennej troche sałatki ze śledzia+surówka dzisiaj mnie wzięło na słodkie i niestety zjadłam pare takich kuleczek orzechowych ![]() teraz jabłko i pewnie będzie jakaś kanapka... dziś z rana przed śniadaniem stanęłam na wagę i pokazało 62,6 ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie forumowiczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.