![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Żonaty, kocha nas obie
przez jakiś czas byłam na bieżąco ale niestety, jestem w plecy. Czy któraś z Was mogłaby napisać w bardzo dużym skrócie jak historia się potoczyła?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Żona się wyprowadziła i zyli długo i szczęśliwie. Tak przynajmniej podejrzewam, od jakiegos czasu nie było tu autorki, pewnie delektuje się wspólnym życiem z ukochanym i nie ma czasu na wizażowanie.
![]() |
#483 |
Zadomowienie
|
mam tylko nadzieję że żona mu dokopie na sprawie rozwodowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam nadzieje, ze nikt nikomu nie będzie dokopywał, bo to jest zawsze błędne koło,
ja mam nadzieje, ze żona pozna jakiegos fajnego faceta, który nie będzie jej oszukiwał i ułozy sobie zycie a o byłym niezbyt ciekawym męzu zapomni nie trując sie jadem nienawiści i zemsty, która do niczego nie prowadzi ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
ale sprawa rozwodowa jest jedyna okazją by dostać to co jej się należy. Powinien być rozwód z jego winy. Nie jestem zawistna ale w pewnych przypadkach jakaś sprawiedliwość powinna być.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
BAN stały
|
Zgadzam się z Madelaine87, żona ma prawo oczekiwać czegoś od męża. Będzie taki chodził po świecie bezkarnie, żenił się i zdradzał dopóki mu żona nie pokaże żeby z kobietami nie zadzierać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
mnie to też rozwaliło że ona się wyprowadziła choć nie pamiętam albo nie by lo wzmianki czyje to mieszkanie. Tak czy siak to chore, facet mógłby miec odrobinę przyzwoitości i dać jej dach nad głową chyba że uniosła się honorem, w sumie ja tez bym się uniosła i olała ale jak brać to po rozwodzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 |
Wtajemniczenie
|
tak, owszem powinna zachowac swój dotychczasowy poziom zycia, ale szczerze mówiąc czasem łatwiej jest to osiągnąc od faceta nie robiąc przy tym duzo błota...
owszem, jesli facet jest świnia i ostro stawia sprawe, to tez mu sie postawić, ale... mądra kobieta wie, że facet odchodząc ma duże poczucie winy i przez pierwsze miesiące umiejetnie mozna to wykorzystać zachowując się z klasą, moja znajoma mimo, że mąz odszedł bardzo znienacka po pierwszym szoko wszystko sobie przemyslała, mimo tzw dobrych rad znajomych pt. "zniszcz go" itd... ona spokojnie z nim rozmawiała, stworzyła klimat rozstania z klasa i facet bez wiekszych problemów zostawił jej ponad 100 metrowe mieszkanie, które nadal on spłaca, kupił jej auto, utrzymuje dzieci, wymieniaja sie opieką, a do tego płaci jej miesięcznie na utrzymanie jej samej dopóki ona nie stanie na nogi, a od jego odejścia mineło juz 3 lata i ona cały czas nie pracuje, gdyby była głupia to dostałaby 1/2 tego wszystkiego, bo weszła do tego małżeństwa duzo mniej "wyposażona" niż on, a małżeństwo trwało krótko. Podziwiam ja, naprawdę mądra kobieta, wszystko załatwiła na spokojnie, negocjowała i facet z wdzięczności robi to o co ona poprosi, a wiadomo, że ona nie robiła tego tylko dla siebie, maja dzieci i chce by cos dostały od tatusia... nie zdziwiłabym sie, gdyby sie okazało, ze kiedys do niej zapuka z powrotem... ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-02-25 o 00:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
On się zmienił odkąd jesteśmy razem i mam wątpliwości czy chcę z nim być ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skończył się romans a zaczęła proza??
![]() |
![]() |
#491 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- To chyba ma tu znaczenie, ze przez dlugi czas byliśmy w innej relacji - pięknej. Teraz, obie strony poczuły się pewniej, nie starają się tak, a do tego zmieniły się oczekiwania i reakcje na poszczególne zachowania. Przez rok było super - nie widzieliśy świata poza sobą, a teraz kłócimy się o każdy bzdet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie proza zycia skrzeczy, choć trochę za szybko, jak na taaakie wielkie podobno uczucie.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2010-02-25 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
BAN stały
|
:p
Edytowane przez B-52 Czas edycji: 2010-09-08 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Popieram kolezanke powyżej, kochanka kochanką, ale skoro juz weszłas w związek z tym facetem, on zostawił swoja żone dla Ciebie, to byłoby bardzo przykre, gdyby to sie okazało po nic... no ale może on potrzebował tylko wymówki by odejśc od żony, a tak naprawdę nie kocha żadnej z was?
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Zadomowienie
|
A wg mnie to i Ty i Twój facet nie wiecie co to miłość. Dzieciom w główkach zaszumiało i oooooo. Masz babo placek.
![]() |
#497 |
Wtajemniczenie
|
oj tam, każdy związek przezywa kryzysy, przeciez jak zwyczajna para ludzi zmaieszkuje ze soba, to tez czesto musi sie dotrzec, początki mieszkania razem nie zawsze sa fajne i wtedy sie okazuje wóz albo przewóz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Raczkowanie
|
Ja powiem tak rozwaliłaś małżeństwo... życie tej kobiecie a teraz nie jesteś pewna?? a taka wielka miłość to podobno była... żal mi takich dziewczyn... Rozwalić małżeństwo można szybko ale naprawić krzywdy jaką się wyrządziło nie da się już tak łatwo... postawiłaś się kiedyś w sytuacji jego żony? jak ona się musi teraz czuć jak cierpieć... moim zdaniem jesteś po prostu egozistką..
To na tyle z mojej strony.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#500 |
Zadomowienie
|
Dobra już nie dobijajcie dziewczyny.
![]()
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
Ale taka jest prawda. A zwłaszcza w przypadku autorki wątku, bo jak widać, ten pan nie ma żadnego problemu z wymianą kobiety na inny model, gdy dotychczasowemu coś zaczyna szwankować.
![]() |
#502 |
Zadomowienie
|
może uznacie mnie za świnię ale ja mam mega ubaw jak to czytam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo niestety, o ile jakos tam z trudem jestem w stanie zrozumieć Ciebie, Twoje zaslepienie, potrezbę bycia kochaną, to jednak brakło mi w tym wszystkim odrobiny rozumy. A na to nigdy za późno- pijesz piwo którego sama sobie naważyłaś. fakty miałas przed oczami- zakochałaś się w kłamcy, manipulatorze, oszuście. czy naprawde nie otrzeźwiło cię że to jest człowiek, który stanął w kosciele(? w urzędzie?) i przed ludzmi, ta kobietą, i Bogiem (urzęnikiem państwowym?) przysięgał "że do grobowej deski będzie ją kochał i nie opuści"? czy ktoś kto jest w stanie przed świadkami i Bogiem zrobić z własnej mordy ścierkę jest godzien Twojej miłości? jesteś w stanie mu zaufać? ja bym go zostawiła i jeszcze zrobiła na odchodnym piekło na ziemi a na koniec życzyła zeby szedł do diabła i po drodze nogę złamał. ![]() Przemyśl 100razy czy chcesz z nim być, bo to nie jest żaden argument, ze powinnaś walczyć bo rozbiłas małżeństwo. jak nie Ty to inna by to zrobiła. ja bym nie chciała. Żonie krzywda, ale lepiej ze teraz jak młoda i jeszcze ułoży sobie życie, niż by miała się z takim kłamca całe życie męczyć i na koniec odkryć jak je sobie zmarnowała. Ty tez nie zmarnuj sobie życia, tylko z poczucia winy czy obowiązku.
![]() |
![]() |
#504 |
Przyczajenie
|
Sytuacja jest patowa ze zwględu na to, że ja od niego ''za dużo" wymagam... Żona była osobą dużo mnie j wymagającą, która sama nie zwracała uwagi na wiele rzeczy a do tego dużo bardziej uległą i tolerancyjną. Przywyczaiła go do tego, że tolerowała wszystko co robił niczego od niego nie wymagając. Moim zdaniem zrobiła mu tym krzywdę, bo on wychodzi teraz z założenia, że skoro ona coś akceptowała, to każda inna też powinna. A ja niestety na to się nie godzę.
Wyszło na to, że mamy inne oczekiwania od partenra i związku ![]() Okropnie jest mi przykro, gdyż tak dużo kosztowało mnie łez, nerwów i wszystkiego, On także sporo poświęcił żebyśmy byli razem, a teraz to wszystko nagle się rozleciało. Byliśmy zabójczo w sobie zakochani - w przeciwnym razie nie posunęlibyśmy się do takich kroków jakie poczyniliśmy (głównie On). Jestem w totalnej rozsypce i myślę, że na dniach wróci do żony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#506 |
Zadomowienie
|
mam nadzieję że nie będzie taka naiwna i go nie przyjmie z otwartymi ramionami ;/ zasługujecie na siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
BAN stały
|
![]() ![]() ![]() Normalnie niezla telenowela, czytam ten watek od poczatku i czuje sie jakbym serial ogladala. No ciekawe ciekawe, czy maz wroci z kwiatami do zony blagajac o przebaczenie? czy moze bedzie chcial powrocic do dawnego ukladu z kochanka i zona? Czy zostanie na lodzie bo obie panny go opuszca ![]() ![]() ![]() ![]() sorry kochanko ale masz co chcialas ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2010-02-25 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Zadomowienie
|
Człowiek uczy się na błędach. Szkoda tylko że przy tym cierpią niewinni. Masz nauczkę na przyszłość.
![]() |
#510 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.