|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Warmińsko- Mazurskie Panny Młode :)
Ja również dołączam do waszego grona
co prawda jestem już po cywilnym ale za rok planujemy ślub kościelny ![]() mam już salę, fotografa i dj'a a jutro jadę po sukienkę! martusienka ja na cywilnym też miałam sukienkę do kolan całą z koronki
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i mamy w Austerii! ale to juz wiesz ![]() witam nowe PMki ![]() dawno mnie nie bylo
|
|
|
|
|
|
#483 |
|
Rozeznanie
|
teraz jestem na momencik bo mamy takie mini wakacje z TŻ także odezwę się w środę wieczorem jak wrócę
dodam jakieś fotki- pokaze Wam sukienkę i napisze coś więcej o zespole itd. Pozdawiam Was gorąco i udanego weekendu
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Aniagran żadnej wpadki i bezproblemowej soboty życzę!
|
|
|
|
|
#485 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje
oby to już mieć za sobą
|
|
|
#486 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny znacie może jakąś dobrą krawcową? Musze poszerzyć trochę suknię i boję się jak to będzie wyglądało jak dam to komuś niesprawdzonemu
|
|
|
#487 |
|
Rozeznanie
|
No to jestem
więc tak jak pisałam wesele w naszej Olsztyńskiej villi, bardzo nam się podoba styl tej sali zastanawiamy się tylko jak z miejscem, tzn. "parkietem" do tańczenia, bo jest go dosyć mało. Kierownik zapewnia że przy weselach do 100 osób w zupełności wystarcza, ale ja i tak się denerwuje troche dlatego jeśli ktoś już był tam na weselu to proszę o wypowiedź. Zespół już wybrany, po znajomości zespół Trio z Olsztyna w składzie męskim. Nie możemy jeszcze podjąć decyzji co do fotografa i Kościoła. A sukienkę już gdzieś wklejałam, ale robię to jeszcze raz. Zdjęcia z przymiarki w pośpiechu nie zdjęłam stanika więc nie zwracajcie uwagi no i suknia jeszcze sporo za duża.
|
|
|
#488 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z restauracji polecam jeśli chodzi o Menu MALTA CAFE natomiast jeśli chodzi o obsługę to jak wszędzie kiepsko(jestem po 4 weselach i niestety kelnerzy w d*** mają dbanie o napoje i czyste talerze-szczególnie jedno wesele to był koszmar,ale nie było w Olsztynie,więc myślę,że nie będą potrzebne namiary )) a jeśli chodzi o wystrój + menu to Park Cafe.Nie wiem niestety jak obsługa się będzie zachowywać przy większej ilości gości niż 2 Ale jakbym robiła wesele to ze względu na wygląd sali chcę tam-elegancko i z klasą czego brakuje mi tzw. domach weselnych.No i menu kuchni włoskiej,którą uwielbiam..![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o wnętrze to mi się podobało ,a jestem baaardzo wymagająca Menu-super smakowite! Z tym,że nie przebije ilości jedzenia w RELAKSie (Zakątki Europy) gdzie płaci się za os 140 zł i po prostu nie da się przejeść ilości ciepłych dań ,sałatek..Ale za to się to wspomina dobrze )) Wracając do Villi-mają fajny ogródek ze stolikami gdzie goście mogą sobie odpocząć,przewietrzyć się Jedyny mankament to jak napisałam wyżej-obsługa..Jeśli rodzice i świadkowie nie będą chętni do pomocy to może się zdarzyć ,że będzie brakowało napojów na stołach..Ale tak po za tym to bardzo dobre miejsce.
Edytowane przez Lila_Róż Czas edycji: 2010-09-02 o 12:13 |
||
|
|
|
|
#489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo wystrój też baaardzo w moim guście! A orientujesz się czy organizują tam wesela i jak z opłatami za takie weselne menu?
|
|
|
#490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszelkie uwagi mile widziane ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- a nie już się doczytałam, zmęczona jestem po pracy stąd to roztrzepanie. Czyli jednak w villi obsługa się ociągała.. hmm i to przy tak małej ilości osób. Będę musiała wziąć ich w obroty tyle kasy biorą to niech na uszach stają żeby się wyrobić
|
|
|
|
#491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wesel mają sporo bo jak chciałam zamówić obiad na 14 osób na 24 kwietnia(mój ślub) to mieli na 17 wesele.
|
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lokal nowy,jak na dom weselny to urządzony na prawdę ze smakiem.Ciężka sprawa z weselem,ale każdej z was życzę by goście wspominali wasze wesela tak jak ja wspominam mojej koleżanki
|
|
|
|
|
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
Lila_Róż, czy mogłabyś dokładniej opisać jak wyglądał wasz obiad? Nie chodzi mi teraz o jedzenie, ale raczej o atmosferę. Czy nie było hmm... drętwo? I skoro zaprosiłaś tylko 14 osób, czy reszta rodziny się nie obraziła? Mnie to właśnie martwi, boję się, że się pogniewają, chociaż i tak chcę zaprosić tylko rodziców+babcie+chrzestny ch na obiad, a mama proponuje reszcie wysłać powiadomienia. No a z drugiej strony, tak mało osób w kościele to też chyba jakoś głupio wygląda? Nie wiem, mam dylemat.
Ale na wesele mnie nie stać, więc w sumie nie ma co myśleć... Interesuje mnie po prostu jak to wygląda, taka mała uroczystość. Będę wdzięczna jeśli opiszesz swoje doświadczenia, bo jak widzę reszta dziewczyn tutaj planuje wielkie weseliska.
Edytowane przez martusienka Czas edycji: 2010-09-04 o 16:01 |
|
|
|
|
#495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cały weekend jeździłam z zawiadomieniami ,bo tak się nazywa zaproszenie na ślub bez wesela.Wszystkim uczciwie od razu powiedziałam,że nie robię imprezy,nie chcę prezentów i zamiast kwiatów to niech lepiej kupią karmę dla zwierząt.Poinformowałam też jak ma się rzecz z obiadem.Na uroczystość w USC stawiła się praktycznie cała rodzina,znajomi nie wszyscy bo nie wszyscy mieszkają w Olsztynie i nie wszystkim powiedzieliśmy Także było ok 50 os myślę... Na wszelki wypadek miałam dla mojej rodziny przygotowane dwie wódki,żeby opili nasze szczęście gdzieś u kogoś )) Na obiad zaproszonych było teraz liczę 16 os.-rodzice nasi ,a ponieważ są po rozwodach to od strony męża są podwójni (mama z mężem,tata z żoną). Ode mnie nie, bo mój tata nie żyje(więc tylko mama z ojczymem).Moja babcia ,bo męża babcie już nie żyją,nasi koledzy-świadkowie z parami-Mój świadek to nasz wspólny dobry kumpel ,a jego dziewczyna to moja koleżanka z LO u drugiego dziewczyna też nam znana,więc bez problemu,a świadek obrotny,kontaktowy-fajny chłopak i do tego jeszcze fotograf z mężem ,którzy prywatnie są naszymi znajomymi i mój braciszek(10lat).Czyli sami najbliżsi,więc bardziej okroić by się nie dało tej listy,więc nikt nie mógł się czuć za to obrażony.Siedzieliśmy tak, że świadkowie przy nas po obu stronach wraz z parami ,a rodzice na przeciwko siebie po obu stronach.Więc młodzi z młodymi ,a starzy ze starymi Obiad nie trwał długo bo ok 4 h.Były śmiechy,było miło Tylko mój braciszek się niestety nudził,ale wiadomo 10 lat to jeszcze dzieciak.Po tym obiedzie u nas w domu zorganizowaliśmy spotkanie dla znajomych ,a nasi rodzice zorganizowali spotkania dla naszych rodzin u siebie w domach.W związku z tym nikt nam za złe nie miał i te 4 h nie zdążyły wprowadzić atmosfery drętwości.Tylko ta koszmarna obsługa popsuła nam humory..
|
|
|
|
|
|
#496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie z Olsztyna jest właśnie tylko chrzestna, reszta rozsiana po Polsce, więc bardzo wątpię, aby przyjechali na sam ślub do kościoła. Prezentów też nie chcę, no bo w sumie sama nic nie oferuję w zamian. I też już delikatnie "informuję", że robię tylko obiad i zapraszam na niego samych najbliższych. I mam nadzieję, że reszta to zrozumie.I na taką mała imprezę, na którą się zdecydowałam szukam teraz krótkiej sukni ślubnej. Tylko widzę mały wybór u nas w Olsztynie, ale najwyżej pojadę do jakiegoś większego miasta, gdzie mają coś ciekawego. Jakbyście miał7 jakieś namiary, piszcie. ![]() I jeszcze coś. Nie wiem, czy któraś z was ma/będzie miała suknię z tej kolekcji, ale wydaje mi się, że suknie są tam bardzo nietypowe i naprawdę inne niż wszystkie, mnie się strasznie podobają. Salon znajduje się w Białymstoku, ale podobno gdzieś w Olsztynie mają je w którymś z salonów. http://angelsuknie.pl/kategorie,58.html Kilka modeli z tej strony. Jak Wam się podobają?
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
poczekaj na kolekcje 2011 bo gdzieś coś podobnego widziałam na necie
|
|
|
|
|
#498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#499 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
U mnie w końcu coś się ruszyło. Mam zarezerwowaną sukienkę w Madame Danuta na 2 terminy w sierpniu za rok, w ciągu kolejnego tygodnia muszę któryś potwierdzić, więc w poniedziałek wybieram się jeszcze do paru restauracji po menu obiadu weselnego i podejmiemy decyzję.Lila_Róż, nie byłam jeszcze w Cafe Park, czy kojarzysz jaką cenę oferują tam na obiad za osobę? Bo nie wiem, czy sie tam w ogóle fatygować. 150 zł to dla mnie dużo... No i miałam mieć krótką sukienkę, ale stwierdziłam, że tylko raz w życiu będę mogła założyć prawdziwą ślubną suknię i chcę, żeby była piękna i długa. No i wybrałam tę, w której zakochałam się już dawno. Już ją tu kiedyś wklejałam, zdjęcie niżej.
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
No i u nas sie w koncu cos ruszylo!
![]() zarezerowaliśmy wreszcie kamerzyste i fotografa ![]() jeszcze tylko DJ w tym miesiacu,a w listopadzie kosciol i do stycznia spokój
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.parkcafe.pl/
|
|
|
|
|
|
#502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
Niestety pytałam rok temu w sierpniu orientacyjnie(w sensie bez szczegółów) ,ale cena-140/os to na prawdziwe wesele była.Na zorganizowany obiad nie wiem niestety,bo jak wspomniałam wcześniej nie mieli terminu na 24.04..
|
|
|
|
|
#504 |
|
Rozeznanie
|
Moja fotografka już niestety nie ma terminu także zdecydujemy się chyba na Michała Topa. Zdjęcia na jego stronie wyglądają obiecująco Czy któraś z Was miała już z nim do czynienia? kogo polecacie z fotografów z Olsztyna? Jeśli chodzi o Kościół to też już załatwiony ale się spóźniliśmy trochę bo przed nami są już dwa śluby na 16 i 17 także nam została 18 ;/ trochę późno ale trudno. Na szczęście z Kościoła do restauracji jest rzut beretem.
Edytowane przez emiii_87 Czas edycji: 2010-09-13 o 21:15 |
|
|
|
|
#505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi robiła Paulina Drozda(Immagine Paulina Drozda) i wszyscy strasznie się nimi zachwycają Ja sama jestem zachwycona i planuje powiesić niektóre na ścianie.Pokaże Ci przykładowe.Reszte mam na płycie i w pięknym fotoalbumie Godzina 18-SUPER! Ja sama brałabym ślub o 19 I tak zrobię jeśli się zdecydujemy na wesele i kościelny.( tu do moich zdjęć link: http://drozdaimmagine.blogspot.com/2...awa-cz-ii.html http://drozdaimmagine.blogspot.com/2...ki-i-pawa.html Edytowane przez Lila_Róż Czas edycji: 2010-09-14 o 21:55 |
|
|
|
|
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja właśnie też zastanawiałam się nad panem Topa, ale odpisał mi maila i podał cenę. Kopiuję:
koszt reportazu slubnego to 2200,- zl (plener, blogoslawienstwo, slub, wesele 3h) w cenie otrzymuja Panstwo: - album 60 zdjec w formacie 18x24 cm (papier jedwab) - 2 x album 30 zdjec w formacie 15x20 cm (papier jedwab) - caly material zdjeciowy po obrobce na dvd - prezentacja slajd show dvd 2200 zł to dla mnie troszkę dużo, więc teraz już mam dylemat i sama nie wiem co zrobić... Lila, a ile Ty płaciłaś za zdjęcia? A u mnie się póki co zmienia cały czas i jednak zamiast obiadu dla rodziny i oddzielnej imprezy dla znajomych będzie wspólne wesele dla 50 osób w Park Cafe najprawdopodobniej, idę się dziś chyba zapytać o wszystko.
Edytowane przez martusienka Czas edycji: 2010-09-15 o 12:26 |
|
|
|
|
#507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pakiet podstawowy (3 z 4 elementów) kosztuje 1500 zł. za 4 elementy 2000 zł. (Elementy to reportaż z przygotowań (fryzjer, makijaż, błogosławieństwo),ślub,,w esele do oczepin,plener).Za tą cenę jest: min. 60 zdjęć na płytce (starannie obrobionych) - fotoalbum ślubny w rozmiarze 30x30 cm i dwa fotoalbumy ślubne 20x20 cm - lub zamiast fotoalbumów album tradycyjny z odbitkami 15x21 (jedwab).Aha i jak masz konto na facebooku to na hasło Facebook masz zniżkę 10% .I fajnie,że się zdecydowałaś na wspólną impreze
|
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czy fotografa też należy rezerwować sobie wcześniej? Czy kilka miesięcy wystarczy? No i byliśmy w Park Cafe i mamy zarezerwowany termin. Na 06.08. I ceny tak jak pisałaś, 140 lub 150 zł/os. Cieszę się.
|
|
|
#509 |
|
Rozeznanie
|
Pan Topa jest dobrym fotografem no i co najważniejsze po szkole w tym kierunku więc zna się na rzeczy wie jak ustawić światło itp. Obecnie leżę chora w łóżku więc musiałam przełożyć spotkanie z nim na inny termin. Jak już będę po to napiszę co i jak. martusienka mi Topa przysłał taki sam cennik, nie wydaje mi się żeby było to dużo. Taka cena to raczej standard u tych porządniejszych fotografów. Można znaleźć sporo tańszych, cena adekwantna do jakości zależy jakie ma się priorytety. A jeśli chodzi o rezerwacje to trzeba wcześniej. Ja już się spóźniłam i jak pisałam moja fotografka jest już zajęta ale Topa jest po tej samej szkole, ma podobny styl więc może nie bedzie tak źle.
Lila_Róż bardzo ładne masz te zdjęcia dziękuje za odpowiedź Ps. ale miałaś rzęsiska super
Edytowane przez emiii_87 Czas edycji: 2010-09-16 o 13:08 |
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
zdjecia Topy sa b.ladne
jednak u nas liczy sie przede wszystkim oszczednosc w cenie 1400 wszystko.a zdjecia jak na ta cene <600zl>bardzo nam sie podobaja http://www.flow-studio.pl/index.php?go=1&pf=slub z tym,ze my mamy opcje bezl pleneru ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() ale do ksiedz aidziemy dopiero w listopadzie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.

co prawda jestem już po cywilnym ale za rok planujemy ślub kościelny