|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Dziewczyny,czy na pw się chudnie ?
|
|
|
|
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
monti
![]() ![]() klask i: super!!!!!to normalne ze na P zrzucamy wiecej, jakbysmy na warzywach zrzucaly tyle samo to po co bylaby faza bez warzyw??????? ewela ja pieklam ostatnio bez otrebow i byl duzo lepszy prawie jak normalny sernik!!! te poprzednie z otrebami nie byly takie dobre ale szukam mlynka(tutaj to jakas masakra zeby go kupic ) wtedy moze innych ciast sprobuje![]() wlasnie buleczki pieke http://www.wielkiezarcie.com/recipe56668.htmlgalaretka juz w lodowce ale bedzie pycha kolacyjka
|
|
#483 |
|
Przyczajenie
|
Hej! dziewczyny na jakich wagach sie ważycie? ja kupiłam sobie elektroniczną, bo mama wyrzuciła stara wagę i mnie denerwują te wahania nawet do 2kg w ciągu dnia. Czy ona może źle ważyć?
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
karadka jak możesz podaj przepis
domino pw raczej utrzymuje wagę najwięcej chudnie się na P(to tak z moich obserwacji) z książki też tak wynika, że pw jest raczej jako urozmaicenie i utrzymanie.... a P na zrzucanie ![]() karolina- ja też mam elektroniczną i tez mnie czasami irytuje ta dokładność.... a te wahania są całkiem możliwe- wszystko zależy ile płynów i jedzonka spożywamy w ciągu dnia dlatego powinno się ważyć rano na czczo ja właśnie dzisiaj schowałam wagę i wyciągnę dopiero w poniedziałek!!! Co by się za bardzo nie dołować wzrostem bądź zastojem (do jutra włącznie jestem na PW)....---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- No nic kochane ja się będe brała na siłownię
|
|
|
|
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() karadka-jak wyszły bułeczki? na zdięciu wyglądają rewelacyjnie i wiem już że jutro biorę się za nie i ja też proszę o przepis na sernik ![]() Dziewczyny ja ważę się na zwykłej wadze ale od czasu do czasu porównuję z elektroniczną,bardziej ufam zwykłym wagom Sypkie słodziki są też w Auchan,Carrefour.Ja dzisiaj dokupiłam sobie słodzik w płynie
|
|
#486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() BUŁECZKI: Okres czystych białek i faza z warzywami ![]() Składniki Porcja na dwa dni - 4 BUŁKI 1 jajo 2 czubate łyżki serka homogenizowanego 2 łyżki otrębów pszennych 4 łyżki otrębów owsianych pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia spora szczypta soli 4 papierowe papilotki do pieczenia Jajko ubić trzepaczką, tak by zwiększyło swoją objętość o połowę. ( około minutki ) dodać serek i wmieszać delikatnie do jajka. Dodać resztę składników. delikatnie wymieszać. Można dodać ulubionych ziół suszonych, np. bazylię czy oregano. Na blaszce wyłozyć 4 papierowe foremki do muffin przełożyć do nich ciasto łyżką. Piec w temp. około 200 stopni na delikatny rumiany kolor ( około 15-20 minut). Bułeczki są delikatne i wilgotne w środku. Po wystudzeniu papierki odchodzą bez najmniejszego problemu. Moim zdaniem pieczone w samych papierkach są najlepsze... Mogą być na kanapki ( np. z wędzonym kurczaczkiem, wędlinką drobiową ), lub jako "zapychacz" do obiadu Mozna dodac ziółka, cebulke, szyneczke itp juz ostygly i zjadlam jedna z szynka i na prawde dobre zaliczam je do podstawowego menu![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- a przepis na sernik to tak na oko troche robilam - ser - ja mialam 1,5 kostki - 4 jajka - skrobia kukurydziana -zapach waniliowy -proszek do pieczenia ser chudy wrzycilam go do misy z blendera z nozykami, zmiksowalam na mase, dodalam zoltka, troche zapachu waniliowego, na oko sypnelam skrobie kukurydziana ok 1,5 lyzki chyba, proszek do pieczenia - tak ok kopiatej lyzeczki, w osobnej misce ubilam bialka na sztywno dodalam slodzik tez na oko - zalezy od slodzika moj sernik troszke za slodki wyszedl, mysle ze ze 3 lyzki bedzie dosyc, i powoli wlewalam do niego ta mase serowa mieszajac na najwolniejszych obrotach - pieklam na ok 180 stopni az sie zrumienil. dodam ze pieklam w silikonowej tortownicy - juz ja kiedys zachwalalam, ale z tego co gdzies tam slyszalam to jak ktoras z Was takiej nie ma to oprocz tego ze polecam kupic to mozna normalna podobno olejem parafinowym posmarowac i owsianymi wysypac. ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- mozecie wiecej sera dac - ja tylko tyle mialam ( bo reszte wczesniej zjadlam ze szczypiorkie ) bo ten placek to tak 2,5 cm mi wyszedl, w czwartek maja mi serek przywiezc to moze z 3 kostek zrobie![]() ![]() a ha w innym przepisie znalazlam ze mozna kawalek marchewki zetrzec na drobnej tarce i wrzucic do tego - tak niby bakalie - ale ja sernika z bakaliami nie lubie wiec zobacze z ta marchewka ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- i dzisiaj na temat jedzenia juz nic nie pisze bo tyle zjadlam od rana ze wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
haha a ja zrobiła ten sernik tylko zapomniałam włozyc kukurydzianki
ale jaja no zaraz wyjme z piekarnika i zobacze co tam wyszło :P
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
tez bedzie dobry
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- diewczyny a wiorki kokosowe??? jedna lyzeczka do bezikow to bylby straszny wystepek???
|
|
#489 |
|
Rozeznanie
|
wy żarłoki
![]() ja zrobiłam zakupki a na obiad miałam pulpety wołowe z sosem chrzanowym mniammmmmmmmm
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
Ja robiłam sernik z otrębami bo nie mam skrobi i też wyszedł dobry.
Karadka słodzik miałam tylko w tabletkach bo nie ma u nas w sklepach sypkiego, jak będę w Toruniu to się zaopatrzę.Zresztą otrąb owsianych ,serka homo 0 % i wielu innych rzeczy też nie ma .Karadka jakie Ty fajne przepisy wynajdujesz ! Jutro zrobię te bułeczki tylko otręby mam tylko pszenne ale nic to ![]() Dziś na obiad zrobiłam zawijaski z piersi kurczaka z chudym twarogiem i malutkim kawałeczkiem ogórka kiszonego w środku.Upiekłam je w folii dorzuciłam trochę czosnku i cebuli do smaku.Wyszły całkiem całkiem tylko trochę suche |
|
|
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wyszedł ale zjadłam kawałeczeki jestem pełna... zostanie na jutro jesli moj go nie wtrąbi hehehe
|
|
|
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
karadka- dzięki za przepis myślę, że jutro się zmotywuję
wybieram się jutro na większe zakupki także mam nadzieje, że w końcu uda mi się kupić to czego u nas nie ma!!!!czarnulka- mój tak samo robi- "a dasz spróbować"? ciągle mnie wyjada... ach te chłopy ja już po siłowni- dałam sobie niezły wycisk może jutro tez pójdę a teraz musze konczyć bo synuś mi się do klawiatury dobiera hehhe
|
|
|
|
|
#493 |
|
Rozeznanie
|
a jak wy się czujecie na tych ćwiczeniach?
bo ja weszłam dziś trochę po schodach i znowu jakaś niemoc mnie ogarnęła zmęczenie
|
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
agamagda ja czuję totalną niemoc. Mam lenia do potęgi. I nie wiem czy to przez dietę czy przesilenie wiosenne
|
|
#495 |
|
Raczkowanie
|
ja wam powiem ze czasami tez mam lenia. jak mi sie chce to właże chwile na stepper a jak nie to troche polatam po chałupie atu odkurze a to a tamto... jakos nie bardzo sie tym przejmuje. jak ma zlecieć z nas to zleci
|
|
|
|
|
#496 |
|
Zadomowienie
|
meggi masz racje tez sobie to tlumacze jako przesilenie wiosenne
znowu jemwymienie wam co zjadlam tak dla pocieszenia ze jecie mało ![]() - serek wiejski z cynamonem i slodzikiem, activie waniliowa, troche gotowanego kurczaka, jajko, buleczke z szynka, activie waniliowa, puszke yunczyka, galaretke, lyzke otrebow z mlekiem, galaretke z buleczka i pieke beziki niech sie ten dzien juz skonczy bo sie boje co jeszcze zjem ale to znaczy ze juz za niedlugo @ ......
DUKAN od 15 luty 2010 88,4 - 67,4 obżarstwo 67,4 - 74.4 DUKAN od 7 marca 2011 74.4 - 73.9 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 Edytowane przez karadka Czas edycji: 2010-03-02 o 20:43 |
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak moge upiec te buleczki, jak nie mam tych papilotek, cokolwiek to jest
mam foremki do babeczek tylko
|
|
#498 |
|
Zadomowienie
|
papierowe ? to sa takie same jak na mufinki, a jak nie masz to na papier do pieczenia daj takie kupki w ksztalcie bulek, mi z tego 4 wyszly
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
nie te metalowe wlasnie
sprobuje z tymi kupkami![]() ile to jest kostka drozdzy 1x1 cm w przeliczeniu na sypkie?
|
|
#500 |
|
Rozeznanie
|
karadka- nie tylko ty dzisiaj wcinasz
ja dzisiaj dodatkowo zgrzeszyłam zjadłam 3 ruskie pierogi (tak ładnie się do mnie uśmiechały ) , i trochę serka paprykowego (27g tłuszczu ! ) A pozatym dużo wędliny, placki usmażyłam serowe(zjadłam 6szt), szaszłyki 4szt., znowu dużo wędliny.... ja za tydzień też @ się spodziewam ![]() Dobrze rozumiem że z tej ilości w przepisie wyszły Ci 4 szt bułeczek? To chyba od razu trzeba robić podwójną porcję
|
|
#501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
placki do tortilli z przepisowni, wlasnie wrzucilam, ale nie wiem jak te drozdze zamienic
|
|
#503 |
|
Rozeznanie
|
karadko widze, ze szalejesz
![]() ale powiem Ci, ze ja też młócę od groma i ciągle mam fazę na słodkie a okres taki bylejaki cały czas...
|
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
galloway
a co do buleczek to zrobilam z 1 porcji bo nie mam serka homo tylko jogurt naturalny dalam, a nam w sumie wolno tylko 2 zjesc powiem Ci ze ta buleczka z szynka(dalam jeszcze jako maselko moj majonez super light - pisalam o nim wczesniej) i szyneczke i to bylo takie prawie normalne jedzenie zrobilam beziki bleeeeeeeeeeeee przez ten slodzik to koło bezy to nawet nie stalo! chyba musialabym dac 3x wiecej slodziku ale predko ich nie zrobie!---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- szczyt desperacji - pomalowalam paznokcie zeby przez chwile nie moc nic zrobic do jedzenia
|
|
#505 |
|
Rozeznanie
|
a ja w szczycie desperacji że tak bardzo mi się pizzy chce napisałam na jednym forum (nie powiem jakim) czy ktoś zna przepis na dukanową pizze jeżeli takowa istnieje
Nikt nie odpisał !
|
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
Galloway to Ty jeszcze nie wiesz, że na wizażu jest wątek z przepisami Dukana? Myślałam, że wszyscy wiedzą ;P Ja najczęściej właśnie tam szukam "inspiracji"
![]() Przepis na pizze jest tam odrazu na pierwszej stronie, jest nawet fotka ^^ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...a#post12388979
|
|
#507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak Ci wyjdzie to na warzywkach sprobuje - wczoraj mowilam mezowi ze jak mi sie dieta skonczy kiedystam to pierwsze co zjem to pizze
|
|
|
#508 |
|
Rozeznanie
|
grewana-no pewnie że znam ten wątek, ale chyba ta pizza mi gdzieś umknęła
dziękikaradka- to nie było na Wizażu,tylko forum o gotowaniu
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochaniutki z samego rana
![]() agamagda- mi tez się czasem nie chce, ale się mobilizuje i po 5 min dostaję niesamowitego powera (po wysiłku jestem przez jakieś 15 totalny flak ) ale później wszystko wraca do normy![]() elskede u mnie w temacie@ też bez zmian teraz nawet plamienie zanikło, ale jak pisałam na forum ogólnym naszej diety to dziewczyny odpisały, że to normalne- część z nich miała właśnie plamienie a części w ogóle cykl się rozregulował....:confused : hmmmm ach my kobitki- zobaczymy co będzie dalej Ja dziś ostatni dzień PW ![]() a wiecie co w sobotę wybieram się z dziewczynami na dzień kobiet- i z tego wychodzi, że przy mineralnej będę się bawić |
|
|
|
|
#510 |
|
Rozeznanie
|
hej
czytam o sukcesach Dukanowych, ech, fakt ładnie chudną dziewczyny a ja boję się że będę się być może "łudzić" tą dietą i nic nie schudnę narazie drepczę w miejscu 2-3kg mniej 17 sty dzień, -2,7kg
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.

klask i:

.