|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Kobietki mam pytanie, moze i głupie ale zwariowałam już dziś.. Byliśmy z Mężem na zakupach i nie mogliśmy nigdzie znaleźć jogurtu naturalnego bez węgli tzn. z małą ilością węgli.. Przeczytałam ze zasada jest taka ze ilosć białek powinna być większa sumie węgli i tłuszczu.. Powiedzcie jakie jogurty naturalne kupujecie?? I zastanawiałm sie na kefirem 1,5% tłuszczu tylko że on tez ma trochę węgli...
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Ale są też Zott, etc. Z tego, co wiem, to chyba mały Danone wypada najmniej korzystnie ![]() Kefir też możesz. Na tej samej zasadzie, co jogurty ![]() Ogólnie nabiał do 6% tłuszczu. Tylko z umiarem, aby nabiał był dodatkiem do diety, a nie jej podstawą ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- ja np. dzisiaj nie znalazłam nigdzie wieśniaka light, to kupiłam... zwykłego z Krasnegostawu ![]() ![]()
![]() |
#483 |
Przyczajenie
|
Dzieki za rozwianie wątpliwości... Nie chciałabym wpaść też w jakąś paranoję... Przyznam sie że ja jogurtów naturalnych nie cierpię za to kefirek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Albo jogurt naturalny + słodzik ![]()
![]() |
#485 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- ![]()
![]() |
#486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zmykam, dobranoc kochane ![]()
![]() |
#487 |
Rozeznanie
|
Dobrze mowisz
![]() Ide spac ![]() ![]() Takze dobranoc i zycze duzych porannych spadkow ![]()
#488 |
Przyczajenie
|
Witam Was wytrwałe i dzielnie walczące kobiety!
dołączam do mojej siostry - Magdaleny. Ona zaczyna, ja już po pierwszej I fazie (5 dni -2 kg). Aktualnie czytam te Wasze wspaniale skomponowane przepisy, jutro zabieram się do dzieła z chlebem i jakąś małą słodkością. Pierwsza faza mnie lekko poddenerwowała przez brak warzyw, a za brokułami i szpinakiem przepadam okrutnie, teraz w końcu mogę już sobie na nie pozwolić. Mam tylko mały problem z wodą mineralną - krótko mówiąc nie jestem jej fanką. W pierwszej fazie w większości zastępowałam ją kefirem, ale widzę, że chyba zrobiłam błąd, bo jakby nie patrzeć zapychałam się kefirem i na więcej mięska, które dłużej organizm spala nie zostawało dużo miejsca. Nie wiem jak mam się zmusić do picia wody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Może po prostu pij na razie po jednej szklance do każdego posiłku. Powinnaś zjadać około 5 posiłków dziennie, więc to już jest prawie półtorej litra wody ![]() Dodaj do tego jakąś herbatę, kawę, colę light - i 2l pójdzie jak nic ![]() A jak nie możesz się przemóc - może zacznij od 3 szklanek wody i 2 szklanek herbaty? ![]() A'propo szpinaku. Jak robicie szpinak? Ja uwielbiam z duża ilością sera pleśniowego, czosnku i zielonego marynowanego pieprzu ![]() W wersji dukanowskiej chyba zrobię na odrobinie jogurtu (zamiast śmietany), z czosnkiem i pieprzem, hmm?? ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- ach.... no i ja też lecę spać.. Dobranoc ![]()
![]() |
#490 |
Przyczajenie
|
W wersji dietowej dzisiaj udusiłam go ze sprasowanym czosnkiem + jogurcik 0% pychota.
A co do picia to ogólnie piję dużo kawka zwykła i zbożowa + herbata zielona dziennie razem będzie z 6 kubków do tego te kefiry, które kocham też ze 4 i gdzie ja mam tą wodę wcisnąć? ![]() no nic, może mi się w nocy jakiś cudowny sen przyśni, który mnie nastawi pozytywnie do tej wody
ponowny start 20.05 cel 57 kg ![]() Edytowane przez edzia_pless Czas edycji: 2010-05-16 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Również się żegnam dziewczyny, koszule wyprasowane do pracy - można iść spać ![]() ![]()
![]() |
#493 |
Zadomowienie
|
no coz czas do spanka, bo moje chlopaki znow sie pewnie obudza o 6 rano a ja tak lubie spac choc do 7
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór.
Ale się cieszę, że ta niedziela się skończyłav ![]() Dziś miałam felerny dzień Wpadłam w poślizg i autko narzeczonemu rozwalilam ![]() R. wczoraj popił i ja dziś jeździłam. Na zakręcie wpadłam w poślizg przez ten okropny deszcz i prędkość... i nieszczęście gotowe. Rów był mój. Całe szczęście, że autko tylko z zewnątrz troszkę oberwało.Jutro czeka mnie szukanie zderzaka po szrotach :/ A jeżeli chodzi o dietkę to wszystko w najlepszym porządku ![]() ![]() Idę lulu, bo jestem strasznie wykończona tym zamieszaniem związanym z kolizją. Swoją drogą narzeczony zachował się wzorowo. Pierwsze co zrobił to mocno mnie przytulił i powiedział, że nic takiego się nie stało ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- dobranoc kochani znacznych spadków życzę ![]() ![]()
Początek dietki: 18.03.2010r: Wzrost:167cm Było 86,6 kg ![]() Dziś jest 65,1 kg ![]() Celem jest 63 18 marca - 86,6 kg 18 kwietnia - 80,2 kg(-6,4kg) 18 maja - 74,3 kg(-5,9kg) 18 czerwca - 70,0 kg(-4,3 kg) 18 lipca - 65,4kg(-4,6kg) |
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Wtajemniczenie
|
Drugi dzień PW i pół kilo do przodu. Mam nadzieję, że to tylko woda. Choć przyznam, nie poprawiło mi to dziś humoru, a mam naprawde ciężki dzień. Ale arsenał na uczelnie przygotowany (siedze tam od 8 do 20, czasem 22 jesli musze cos zrobic po zajęciach w grupie): pierś z pieczarkami, 2 kanapki z szynka, sałatka z jajkiem, jajo na twardo i 1.5l wody. No i sycące sniadanko przed wyjściem
![]()
![]() Edytowane przez broadwaydream Czas edycji: 2010-05-17 o 06:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
witam dziewczyny
![]() ![]()
#498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z samego rana melduję, że od piątku wzrost o 0,3kg pewnie z braku porcelanki porządnej no i z nadmiaru wody po warzywkach ![]() ![]() Śniadanko zjedzone, jadłospis zaplanowany, naukę czas zacząć! Kochani, dostałam w prezencie preparat poprawiający koncentrację, uodparniający na stres etc. Nie jestem jednak przekonana, czy przyjmowanie go nie zaburzy diety, byłabym wdzięczna gdybyście rzuciły okiem!! Skład: 100 ml preparatu zawiera: lecytynę 10,4 g (roślinny kompleks fosfolipidowy zawierający fosfatydocholinę, kefalinę i inozytofosfatyd); sól sodową fosforanu ryboflawiny 4,8 mg (odpowiada ca. 3,5 mg wit. 62); wit. B6 chlorowodorek 3,5 mg; wit. 612 cyjanokompleks 2,5 mcg; D-pantotenian sodowy 20 mg; amid kwasu nikotynowego 35 mg. Wszystkie preparaty buerlecytynowe podlegają stałej kontroli naukowej. W tym substancje pomocnicze- sacharozę i etanol Uwaga: Preparat zawiera 16,4 % alkoholu. Dzienna dawka (60 ml) preparatu zawiera 0,41 jedn. Chlebowej - 5 g węglowodanów. Opakowanie po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry,
młodszy terroryzm wstał już o 5 (zgroza), więc czuję się prawie jak zombie, zważając na to, że w wyrku wylądowałam po 1:00 ![]() Poszukam tych kropelek, które polecasz. Kiedyś przy innej diecie dolewałam kilka kropel octu jabłkowego, ale to była koszmara. A teraz kawka, śniadanko, przedszkole ze starszym terrorystą i walka dzień trzeci fazy II. Pozdrawiam wytrwałe forumowiczki ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- A przy okazji to prawo jazdy dzisiaj chyba na kartę rowerową zamienię z docelowym przeznaczeniem na rower wodny wrrrr
#500 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mieszkam nad Dunajcem, woda potwornie wysoka. Zaleje mi mieścinę jak dalej tak będzie ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o wodę: to TRZEBA PIĆ! Kochane z tym nie ma żartów, jesli nie oczyścicie nerek, to potem mogą być bardzo poważne komplikacje zdrowotne, a chore nerki to naprawdę poważna sprawa! Pijcie tą wodę dla zdrowia, nie ma, że boli. A jesli to nie zachęca, to bez wypijania wody można, jak to ujął Dukan "wygasić ogień" i nie chudnąć. I widzę to sama po sobie, bo też czasami mam problem z tą wodą ![]() Woda najlepsza ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() Bardzo ładnie się przygotowałaś na dzisiejszy dzień ![]() ![]()
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
ja też kiedyś zrobiłam się bardzo wrazliwa na zaoachy, a 9 miesięcy później urodziłam synka
![]() u mnie jak nie zastój to wzrost ![]() ![]() nie było ANI ŻADNEGO grzeszku, a tu takie niemiłe niespodzianki ![]() jak na udurzerniówce schudałam 2,8kg, tak od tego czasu poleciało mi tylko 0,3kg biorąc pod uwagę dzisiajszą wagę; czyli wychodzi na to, że 0,3kg w półtora tygodnia ![]() ![]() trwam dalej na diecie, ale nie ukrywam - troszkę mnie to zdemotywowało ![]() a do pracy mam: I śdniadanie (już zjedzone) - pół kostki twagoru, 2 jakja, plastek szynki babuni z łyżką jogo z przyprawami; II śniadanie - rozpustne placuszki ułożone w torcik na przemian z szynką; obiad (dziś na zimno) - galaratka z jajkiem i kurczakiem gotowanym, duuuuuzy pojemnik więc nie wiem czy zjem ![]() kolacja - to juz w domu, pewnie wieśniak, czy cuś; nie za dużo tego??
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-05-17 o 07:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry moje Drogie Kobietki.
Poranny raport składam. Od 3 dni zastój. Ale warzywka były, więc może coś drgnie od jutra, bo od dziś 5 dni proteinek. Miłego dzionka i duuużych spadków. |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Zadomowienie
|
HEJ LASECZKI
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- i jeszcze cos.,.. porcelanka... masakra ![]() ![]()
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
o kurcze, 3 dni mnie nie bylo a tu 10 część leci
![]() ![]() u mnie waga sobie skacze, dzis na szczescie jest ok i oby tak dalej |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Zadomowienie
|
Witam
U mnie dzisiaj +0,3 ![]() ![]()
#507 |
Przyczajenie
|
W naszej okolicy (Pszczyna) już niewiele zostało do zalania, pociągi nie kursują między Bielskiem, a Katowicami, nie trudno było przewidzieć, że Goczałkowice się rozpłyną. Park w Pszczynie zalany, teściowa zalana (łoj) wyjechać do roboty nie może.
A dietowo mam nadzieję, że z Wami załapię lepszą motywację, do śniadanka już były dwie szklanki wody, więc dobra droga się zaczyna. Mam jeszcze pytanie odnośnie suplementów diety, czy można wspomagać się np. Lineą? Te błonnikowce typu Xenea chyba odpadają, bo mają tam dużo suszonych owoców. tymczasem u mnie nie tak kolorowo z odwiedzaniem wc w tej grubszej sprawie.
#508 |
Raczkowanie
|
A u mnie wzrost 0,2 kg, ale byłam na noc w pracy więc trochę mi się wszystko poprzestawiało, poza tym jestem przed@ i bardzo dożo zjadłam (żadnych grzechów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#510 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Później tylko post za postem typu:mam wzrost albo waga mi stoi mimo że przez ostatnie dni jadłam Danio, odtłuszczone nutelki light, kabanosy i serniczki. Myśl przewodnia Dukana: wszystko albo nic. I tutaj najlepiej pasują przykłady dwóch starszych dukanek: Meggi i Dorota5-o ile pamiętam-bez "nadwyrężeń dietowych" i sru do celu. To moja opinia, ale mnie ruszają takie stwierdzenia na forum ![]() Cytat:
Witam wszystkich, słuchajcie u mnie kolejny spadek o 0,200 ![]() ![]() Któraś dziewczyna pisała że wolno jej schodzi z nóg-nie jesteś sama-przy mojej budowie ciała chudnę szybciej od pasa w górę niestety, ale wydaje mi się że dużą role odgrywa dziedziczenie budowy kości (wierzyć-nie wierzyć?). Moja mama też jest szczuplejsza u góry ale dół nieco bardziej tęgi. Także nie ma co w niektórych przypadkach porywać się z motyką na słońce. ![]() Edytowane przez aggie30 Czas edycji: 2010-05-17 o 07:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.