![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Poniedzialek 15 listopada 10
U mnie wszystko w normie, Cycek zdrowy ![]() ![]() mycie - odzywka myjaca Creme de la Curl / miss jessie's odzywka ds - Creme de la Creme / miss jessie's (30 min) stylizacja mokre - Strech Silkening Creme / miss jessie's wilgotne - Quick Curls / miss jessie's dyfuzor - 18 min
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-11-15 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
15.11
Mam trzeci dzień! ![]() Reanimacja: żel delia i joanna z miodem i cytryną Może nie jest super dobrze, ale NIGDY nie mogłam sobie pozwolić na trzeci dzień(czasami w drugim już miałam koszmarnie przetłuszczony skalp). ![]() W dodatku pojawił się pan puszak, ale to jestem w stanie zaakceptować z uwagi na ilość dni bez mycia. ![]() Załącznik 3533527Załącznik 3533528
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
12.11.2010 - 1 zdjęcie
potters ginko, naturvital, potters aloes, różowy żel z ross Tak ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-12-03 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
*olej kokosowy Parachute na noc na końcówki
*szampon Hipp *odżywka Nivea flexible curls *sprej Nivea intense repair na końce *odżywka Pantene loki i fale + kilka kropel TBS grapeseed glossing serum *na suche trochę TBS grapeseed glossing serum
![]() |
#485 |
Wtajemniczenie
|
13.11
Mycie: Pollena Malwa Czarna Rzepa(SLES) Odżywka d/s: Garnier karite Odżywka b/s: Isana z babassu Stylizacja: Żel delia, próba żelu tesco 14.11 wieczorem położona na włosy oliwa z oliwek 15.11 Mycie: Kallos Latte(niezgodny z cg) Odżywka d/s: Cien volume Odżywka b/s: Mrs Potter's Aloes Stylizacja: Żel delia, żel zielony z Rossmanna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Wtorek 16 listopada 2010
drugi dzien, nic nie musialam robic ![]()
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
16.11.2010
Mycie: balsam mrs potters ginko Maska: gloria + 10 kropli keratyny + 10 kropli pantenolu Odżywka b/s: joanna mięta i wrzos, ugniatanie, harmonijkowanie Stylizacja: żel lniany, ugniatanie chwilkę Jestem bardzo na tak ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-12-03 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
*szampon Ce Ce Med z jedwabiem
*odżywka Garnier żurawina&olej arganowy *sprej Nivea intense repair w końce *odżywka b/s Pantene loki i fale + kilka kropel TBS grapessed glossing serum
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
*olej kokosowy Parachute od ucha w dół na 2h
*mycie 2x Hipp *odżywka Fructis nutri gładka *sprej Nivea intense repair *odżywka b/s Pantene nature fusion + kilka kropel TBS grapeseed glossing serum
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
18.11.2010
Falki mi ładne wyszły, żel spisał się dobrze ![]() potters ginko, bingo shea + kilka kropli jojoby, joanna wrzos mięta, żel mariza 20.11.2010 Ok, miękko i bez puchu, tylko fale mogłyby być większe ![]() potters ginko, profis coco mask + kilka kropli kokosa, joanna pokrzywa zielona herbata, żel mariza Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-12-03 o 09:35 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
20.11
mycie: babydream metodą kubeczkową odżywianie: bingo 5alg + 10kropki gliceryny roślinnej + 10 kropli naturalnego czynnika nawilżającego + łyżeczka oleju kokosowego. trzymane 2h ![]() spłukiwanie ciepłą wodą, ostatnie zimną zabezpieczanie joaśka z lnem wyciskanie w bawełnianą ściereczkę harmonijkowanie bawełnianą koszulką stylizacji nie było ![]() efekt fajny. włosy mięciutkie i dobrze skręcone, jednak chyba lekko obciążone przez kokos (zmywany tylko wodą..) 21.11 moczenie + stylizacja żelem lnianym ![]()
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
22.11.2010
M: potters aloes O: bingo z shea + keratyna + panthenol Z: joanna len rumianek S: żel mariza Jak to po keratynce - włoski ładnie pofalowane, miękkie, nawilżone ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-12-03 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
*szampon HIPP
*odżywka Garnier kwiat tiare *sprej Nivea intense repair na końce *odżywka b/s Fructals różowa
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
*wczoraj 22.11.2010
-mycie BD na skalp/Mrs Potters na długość - Garnier Karite - pod czepek na noc *dzisiaj 23.11.2010 - spłukanie ciepłą a później zimną wodą - b/s joanna balsam regenerujący na ociekające - żel zielony rossmann na mokre/odciśnięte w koszulkę
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia ![]() 175cm/64,5 kg ![]() - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Wtajemniczenie
|
24.11
Poranne mycie: -skalp dermena -włosy szampon tigi curlesque (bez sles, silikon) odżywka d/s tigi curlesque odżywka b/s tigi curlesque nałożona w ociekające wodą włosy ugniatanie ugniatanie w ręcznik z mikro stylizacja: tigi krem do loków (amplifier) nałożony na osuszone ręcznikiem włosy ugniatanie odpoczywanie z włosami zwisającymi za łóżko ![]() efekt ![]()
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
*szampon Ce Ce z jedwabiem
*odżywka Gliss kur oil nutritive *sprej Nivea intense repair na końce *odżywka Fructals różowa *na suche trochę TBS grapeseed glossing serum
![]() |
#497 |
Strażnik Wizażu
|
23.11.2010:
-> Gloria maska + Kokos Efavit + olejek rycynowy + keratyna hydrolizowana z mazideł pod czepek na 1,5h -> szampon babydream -> odżywka d/s Artiste intensywnie regenerująca -> balsam b/s z apteczki babuni Joanna na ociekające wodą włosy + ugniatanie w ręcznik z mikrofibry -> żel lniany na lekko wysuszone + ugniatanie I jest lepiej niż było, o wiele lepiej. Zdjęcia niestety nie oddają tego jak włosy wyglądają, są w miarę błyszczące i bardziej skręcone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Jojoba dobrze na mnie działa
![]() Mycie: fioletowy hegron Odżywka ds: naturvital + kilka kropli jojoby Odżywka bs: joanna miód i cytryna Stylizacja: żel mariza Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-12-03 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Rozeznanie
|
1. Mycie odżywką Gloria
2. Po spłukaniu wodą z kranu jeszcze spłukałam wodą odfiltrowaną i przegotowaną 3. Garnier NP Awokado i Karite + 4 krople jojoba - rozprowadzony starannie na włosach podzielonych na 5 sekcji 4. Żel Bielenda Graffiti - wgnieciony w każdą z 5 sekcji 5. Odciśnięcie 5 razy w pieluszkę. 6. Plunking 10 minut 7. Podpięcie włosów na czubku głowy i suszenie z dyfuzorem Bardzo ładnie, błyszcząco i kręcono.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
Wczoraj po pracy - 24.11.2010
- w skalp - nalewka z żeń szenia Wieczorem (ok.22) - mycie - skalp BD, długość MrsPotters aloes - na noc pod czepek i koszulkę - Garnier Karite Dzisiaj - 25.11.2010 - spłukanie ciepłą i zimną wodą - b/s joanna balsam regenerujący - stylizacja żel rossmann zielony+żel aloesowy
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia ![]() 175cm/64,5 kg ![]() - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
mycie - odżywka Isana
maska - podgrzana gloria +olej rycynowy + olej kokosowy (olejow sporo bylo, kokosowy lyzeczka, rycynowy ok pol) , 2 godziny pod czepkiem i reczniekiem bez problemu zmylo się woda odżywka b/s - joanna z apteczki babuni *hm proteiny chcialam sprobowac, testuje) stylizacja: jakis zel och, i krem bootsa super miekko, gladko ![]() ![]()
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
OMO
O- Dr. Organics Aloe Vera M- Dr.Organics Aloe Vera O- Joico KPak Hydrator O/b - Tigi Love Peace Stylizator- Goldwell Move Control Edytowane przez Jennifer85 Czas edycji: 2010-11-26 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Raczkowanie
|
Wczoraj wieczorem:
- wcierka z mocnej herbaty skrzypowej połączonej z sokiem aloesowym; - maska z masła shea, żółtka, oliwy z oliwek, mocnej herbaty skrzypowej, soku aloesowego, olejku kokosowego, hydrolizowanej keratyny, d-panthenolu 75%, olejowego ekstraktu z rozmarynu. Składniki w kolejności proporcjonalnej, od największej ilości do najmniejszej. Herbata i sok zostały po wcierce i były użyte do rozcieńczenia, masło shea było bardzo gęstą bazą. Dzisiaj rano: - mycie szamponem Alepia 7 olejów; (masło shea muszę zmyć 2 razy) - mycie szamponem J.A.Y. Aubrey Organics; (żal mi go na oba mycia) - odżywka d/s J.A.Y Aubrey Organics; - odżywka b/s Yes to Cucumbers; - stylizacja żelem lnianym. Efekt: Zdecydowanie przesadziłam z odżywką b/s. Wchłonie się w nocy i jutro będzie lepiej ![]() Wewnętrznie: - Total Balance Xtend Life; - Omega 3 Premium Xtend Life; - łyżka siemienia lnianego zalana wrzątkiem na godzinę; - herbata z pokrzywy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
Włoski jeszcze trochę wilgotne, teraz już suche i bardziej pofalowane
M: hefron fioletowy O: gloria + gliceryna Z: joanna wrzos mięta S: nivea balsam loki i fale Podoba mi się, miękko, pofalowanie ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-12-03 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Raczkowanie
|
dołączam się
dziś rano mycie-babydream odzywka b/s-ziaja witamina stylizacja-taft mousse |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
dawno mnie nie bylo wiec maly update
![]() tydzien temu bylo farbowanie kremem koloryzujacym bez amoniaku z garniera, jasny braz (niby ma wytrzymac 6 tygodni ![]() a dzisiejsza pielegnacja wygladala tak: na noc - Hairveda Vatika Frosting na wlosy i skalp (mieszanka oleju kokosowego z amla i henna) rano mycie -Miss Jessie's Super Slip Sudsy Shampoo maska - Miss Jessie's Rapid Recovery Treatment (30 min pod czepkiem i recznikiem) stylizacja mokre - Miss Jessie's Strech Silkening Creme turban na 5 minut wilgotne - troszke Miss Jessie's Quick Curls dyfuzor ok. 15 min - dzisiaj bez pochylania glowy, jak trzymam glowe prosto to wiadomo gora sie lepiej uklada i po wyschnieciu wlosy nie leca mi na oczy ![]() fotki robione przed momentem, niestety ale u nas rowniez mrozno i sypie wiec do pracy szlam w czapce i na to mialam omotany wielgachny szalik wiec ciut oklapniete sa jednak i tak jestem zadowolona, moze troche oklaply ale za to sie nie rozprostowaly jak to mialy w zwyczaju w zeszlym roku
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
*na noc w końce TBS grapeseed glossing serum
*mycie Hipp *odżywka Garnier żurawina *sprej Nivea intense repair w końce *odżywka b/s Pantene loki i fale + kilka kropel TBS grapeseed glossing
![]() |
#508 |
Rozeznanie
|
Ostatnio polubiłam pielęgnację minimum - unikam ciężkich odżywek leave-in
Mycie: Mrs Potters ginko Po myciu spłukanie włosów wodą, a potem 1 kubkiem soku aloesowego. Schną na powietrzu.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
8 grudnia 2010
Mycie: balsam mrs. potters aloes Maska: bingo masło shea i algi + kilka kropli jojoby Odżywka bs: joanna pokrzywa i zielona herbata Stylizacja: nivea flexible curls Chyba nivea zagości u mnie na stałe, mam po nim takie miękkie i ładne fale. I wcale specjalnie długo nie ugniatałam, nawet w ogóle nie harmonijkowałam, chyba się na takie minimum przestawię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Mod-Śnieżynka
|
wtorek, 14.12.
mycie Potters aloesowy odżywianie garnier z żurawiną zabezpieczanie joanna naturia z miodem i cytryną stylizacja: troszkę Nivea FC i pianka Wella (wcześniej odciskanie pieluszką i plunking) suszenie suszarką z dyfozerm Efekt: bardzo dobry, rano ze ro reanimacji, w dzień spałam i dalej są ładne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.