![]() |
#481 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Cytat:
![]() Wyobrażasz sobie jaki zimny wpakuje się do wyrka nocą jak wróci ![]() Oryginalna randka ![]() Ja też mam dla swoich dzieci takie albumy ( do 5 latek) i również wiele frajdy sprawia mi wypełnianie tego ![]() Spijcie dobrze dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
22kamila22 Jutro rano odwiedź najbliższą aptekę i po prostu zamów sobie to balneum. Dostawy są kilka razy dziennie,więc powinnaś go mieć juz po południu. Tylko poproś,żeby przy tobie zadzwonili do hurtowni spytać się czy jest to dostępne w hurtowni. Oszczędzisz sobie chodzenia a jak już coś kłuje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Rozeznanie
|
mamz wyrwałam ząbka, wyrwałam
![]() ![]() ![]() ![]() Koralik mój mąż ogląda właśnie mecz w TV, ale myślę, że gdybyśmy mieszkali tam gdzie ten mecz się rozgrywa, to na pewno już by siedział na stadionie ![]() Kamilko ja też mam takie albumiki, od urodzenia, a później jeszcze do chrztu takie książeczki dostaliśmy, tam też się wkleja fotki z chrztu, kto jest chrzestnym, chrzestną itd... fajna pamiątka.. No ciekawa jestem bardzo, kiedy Majeczka będzie na tym świecie ![]() karolinka a mi wody wcale nie odeszły, ani za pierwszym, ani za drugim razem.. dopiero przy porodzie mi przebiła położna pęcherz płodowy i chlupnęło ![]() ![]() ![]() Dzieci uśpione, obejrzę Tap Madl i idę poczytać ![]() Miłego wieczoru i do juterka!
![]() |
#484 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Zamroziło Was czy jak ![]() Ja chyba jakbym już była na ostatnich nogach to bym na dwór w taką pogodę nie wychodziła ![]()
![]() |
#485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Racja ![]() ![]() Moja Nataleczka po zabawie na śniegu, zjadła dwie kiełbaski wypiła ciepłą kawkę Inke i padła ![]() Ach....... jak smacznie śpi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Zadomowienie
|
22Kamila22 jejku, Ty możesz już chyba w każdej chwili zacząć rodzić, super! Ale uważaj teraz z jakimiś dalszymi wypadami, bo wiesz, nie wiadomo kiedy te wody odejdą
![]() ![]() Co do olejku do kąpieli to polecam również Oilatum. U nas się super sprawdza do dziś, nie trzeba potem już niczym smarować, oliwkować itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Rozeznanie
|
Ja jestem, sprzątam w domu i tylko od czasu do czasu zerkam na wizaż
![]() Chyba się przeziębiłam, bo mam katar i kaszel... obym tylko dzieci nie zaraziła ![]() marejta ale masz fajny avatar, taki świąteczny ![]() ![]() koralik moje dzieciaki nie lubią Inki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli chodzi o avatarek to tak mnie ta dzisiejsza aura natchnęła a że akurat dzisiaj pakowałam mikołajkową paczkę dla chrześniaka żeby ją wysłać pocztą i żeby na poniedziałek dotarła (niestety mały z rodzicami wyprowadzili się 300km) to tak pomyślałam sobie że jakiś mały motyw można wprowadzić ![]()
![]() |
![]() |
#489 |
Rozeznanie
|
Cześc dziewczyny
![]() Ja od rana z moim R. załatwiałam w ZUSie sprawy z L4 ![]() ![]() ![]() koralik ale zazdroszczę twojemu mężowi ![]() ![]() ![]() ![]() mamzfaktycznie super tylko że najgorsze jest to wyczekiwanie.. Co do Oilatum to Balneum to prawie to samo tylko nie zawiera parafiny która czasami osadza się na wanienkach ![]() ![]() Uciekam się położyć ![]()
![]() |
#490 |
Rozeznanie
|
Kamila nie przejmuj się takim rzeczami... nic to nie da, tylko twoje samopoczucie będzie gorsze...
A ja coś jestem smutna dzisiaj... mam doła ![]()
![]() |
#491 |
Przyczajenie
|
![]()
Incomprehensible moje gratulacje również
![]() Dziewczyny a ja sie ostatnio wogóle nie wysypiam, tak wogóle to całym moim problemem jest karmienie. Niby pokarm mam ale wogóle nie czuje tego po piersiach Uczucie ich przepełnienia oraz twardości mnie nie dotyczy. Ciągle są takie same i mam bardzo mieszane uczucia bo nie wiem czy mały mi sie najada. W ciagu dnia niby ok bo np wczoraj possał i spał i tak cały dzień ale w nocy już nie dało się go uspać bez dodatkowej butelki -choc mam ogromne wyrzuty sumienia, że musiałam mu ja podać ale inaczej to byśmy się wykończyli oboje ze zmeczenia. Pierwszy sen złapał po butli na jekies 3 godziny i jak sie ok 3 obudził tak juz była jazda do rana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Musicie się pewnie dotrzeć, nauczyć sami siebie nawzajem. Nie poddawaj się ![]() ![]() ![]() ![]() Będzie dobrze ![]() 22kamila22 a dlaczego ty jedździsz do ZUS-u? Ja nigdy tam niczego z ciążą nie załatwiałam.Wszystko załatwiała szefowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A Ty jak się czujesz? Cytat:
![]() Nie mam pojęcia o karmieniu piersią, bo nie odczuwałam takiej potrzeby. Moje dzieci wychowały się na butli. Dlatego proszę nie obwiniaj się kiedy czasami ulegniesz i sięgniesz po butelkę ![]() Z czasem wszystko się unormuje i będzie działać jak w szwajcarskim zegarku ![]() ![]() Czasami pewnie ta butla a raczej dłuższa drzemka Kacperka po niej daje Tobie chwilę wytchnienia.... i to jest najważniejsze, bo kiedy mama jest spokojna to dziecku udziela się jej nastrój. Może wtedy na spokojnie będzie Wam łatwiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, macie już prezenty świąteczne dla swoich TŻ-ów? Zdradzicie co im kupujecie? Ja jak zwykle mam z tym problem i szukam inspiracji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Rozeznanie
|
karolinko nadal tak jest że powinna to robić szefowa, ale... no własnie i tu sie pojawia problem... Na nas pracowników nałozono termin 7 dni dostarczenia L4 do pracodawcy, za to pracodawca ma "w jak najkrótszym terminie" dostarczyć je do ZUS'u no i moja szefowa ( tak nawiasem mówiąc znajoma) stwierdziła że nie będzie specjalnie z L4 latać tylko jak bedzie miała sprawy do ząłatwienia w ZUSie co dla mnie wiąże się z niewiadomo jak długim oczekiwaniem na kasę :-/.. A niestety wyprawka dla dziecka, prywatne wizyty, badania no i życie kosztują i nie moge sobie na to pozwolić więc co miesiąc zasuwam 25 km w jedną stronę do tego ZUSu żeby wystac się w kolejkach i wiedzieć że pieniądze wpłyną. Ja taki kawał jadę a ona ma do ZUSu 400 m
![]() koralik wcale ale to wcale mu się nie dziwię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Farahh Słoneczko ![]() ![]() ![]() Zjechałam kolejne apteki o to Balneum i też braki... No i tak jak Karolina radziła zamówiłam sobie w najbliższej aptece. Jutro do odbioru. Tylko zastanawiam mnie że Oilatum są, jego polski odpowiednik też, inne firmy a Balneum nie ma tylko kojący i do atopowej ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- mamz prezent?? Ja mam w tym roku oryginalny dla TŻ'ta - maleńką córcię ![]()
![]() |
#497 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kamilko z opisu stanu Twojego brzuszka nasuwa mi się tylko jedna myśl - SKURCZE ![]() Ja w Anglii ![]() ![]() ![]() Balneum - świetna sprawa, używałam i byłam bardzo zadowolona. Oilatum stosowała przyjaciółka i też sobie ten specyfik chwaliła. Teraz zakochałam się w " Białym Jeleniu" mydło, mydło w płynie, proszek, żel pod prysznic a do włosów szampon z czarnej rzepy polskiej firmy Pollena Ostrzeszów i tego używamy my i dzieciaki. Farahh przesyłam Tobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Rozeznanie
|
koralik no i widzisz.. wszystko mi sie miesza ale już wiem czemu - sprawdziłam kto zagranica pisał że jest
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#500 |
Zadomowienie
|
Kamilko Mój kacperek też rozpycha się w brzuchu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mamz jeszcze nie mam pomysłu ale się obawiam,że pójdę po najmniejszej linii oporu-gra komputerowa, płyta z muzyką. Ale mam inspirację świąteczną-robię tak od zeszłego roku- robię córeczce świąteczne zdjęcie( z bombkami, choinką, prezentami, w czapce mikołaja itp.) i wysyłam jako kartka świąteczna . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ale mam dziś ochotę na sprzątanie. Już się pierze nasza pościel, w kolejce czeka dziecięca, pierzyny i poduchy wietrzą się na balkonie, w planie podłogi po kolanach ![]() ![]() Kamilko, karoinakoP103 Wy odpoczywajcie ![]() Brzuszkom należy się relaks ![]() Farahh jak się dziś czujesz? Jak się mają Twoje chłopaki ? Zdrówko dopisuje? U mnie Nikoś ma delikatny katar, a Natalka kaszel. Zgrany z nich duet ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Jejku, ale u nas dziś szaro i ponuro brrr....
Jak się mają nasze ciężaróweczki te już gotowe do wypakowania? karolinaP103 Ty jesteś zdaje się następna po Kamili, będziesz miała gorące święta ![]() ![]() Farahh jak tam u Ciebie? Dziś już lepiej? Dołki zakopane? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Przyczajenie
|
![]()
witajcie! muszę sie pochwalić, że mamy za soba pierwszy mały sukces z Kacperkiem. Wczoraj na wieczór nie dostał butelki i całą noc bardzo ładnie jadł z piersi i za chwile zasypiał i tak jest do teraz To już dokładnie doba bez wspomagacza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie gigantyczna śnieżyca i zastanawiam się jak przez te zaspy przyciągnę córeczkę na sankach ze żłobka ![]() ![]() A pijesz coś na laktację? nie wiem czy to wogóle działa ale może czasami jako placebo można sobie wciągnąć jakąś herbatkę? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Przyczajenie
|
Piłam najpierw z hipp teraz herbapol - ale grunt to pogodne mysli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ogromny sukces!!!! Trzymam kciuki, żeby tak już zostało!!! Ja uwinęłam się z porządkami ![]() Ciekawe jak długo...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zazdroszczę, ja dziś nic nie mogłam zrobić bo moje dziecię od rana marudzi i nie wie czego chce. Pogoda do niczego więc na spacerku nie byliśmy, a poza tym jest tyle śniegu, że wózek by mi chyba ugrzązł, a sanek na razie nie mamy, zresztą Ewcia jeszcze chyba za mała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Rozeznanie
|
karolinko no widzisz, Kacperek i Majeczka się wczoraj gimnastykowali. Dokładnie to samo robili
![]() ![]() ![]() koralik a nie chciałabyś na Śląsk wpaść i tu u mnie też troszkę posprzątać?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurde taka ogromna ilość śniegu spadła że szok normalnie ![]() ![]() ![]() Farahh czyżbyś korzystała z uroków zimowych spacerów z maluchami że się nie odzywasz?? ![]()
![]() |
#509 |
Zadomowienie
|
Jak tylko TZ jest w domu to idzie ze mną po małą. To przebieranie na tych małych ławeczkach jest dla mnie bardzo uciążliwe
![]() ![]() Niestety ostatnio mąż coraz więcej w pracy bo zajmuje się odśnieżaniem dróg a teraz jest co odśnieżać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- [QUOTE=22Kamila22;23552767]karolinko no widzisz, Kacperek i Majeczka się wczoraj gimnastykowali. Dokładnie to samo robili ![]() ![]() ![]() kamilko Czuję się OK tylko jakoś sił nie mam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jak u ciebie ze skurczami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Rozeznanie
|
Hej!
Czytam co piszecie, ale jakoś nie mam weny do pisania... ![]() U nas nudy, tż w pracy do nocy, jutro też będzie cały dzień w pracy, ja z dziećmi w domu, przez tą pogodę nigdzie nie wychodzimy... śniegu od groma... no ale wzięłam się za opieluchowanie starszego synka.. zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() idę zaraz robić sałatkę Gyros ![]() moje samopoczucie dzisiaj ok, po prostu czasami jestem przemęczona i znudzona tą codziennością i muszę sobie ponarzekać, ale dzisiaj mąż dał mi pospać i od razu człowiek inaczej patrzy na świat ![]() koralik ja też pomału sprzątam w zakamarach.. bo później przed świętami, może być szał i nic nie zdąrzę zrobić.. ![]() Kamila jak dzisiaj samopoczucie??? Telefon mam ciągle włączony także jak będziesz jechała na porodówkę to proszę o smsa ![]() malli grunt to pozytywne myślenie, ja nadal karmię piersią, a wierz mi, że na początku też były przeboje.. ale jakoś zęby zacisnęłam i daliśmy radę.. teraz starszy synek pije mleko modyfikowane, a młodszy jeszcze cyca ssie, ale pomału uczę go pić mleczko z butelki... karolina Ty może też daj jakiś namiar na siebie, żebyśmy wiedziały czy jedziesz rodzić ![]() zajrzę wieczorem ![]() Gdzie Was wywiało?! Ja wykąpałam dzieci, oglądają jeszcze bajkę i zaraz zmykam ich usypiać.. A co do prezentów, to też właśnie nie wiem, co temu mojemu małżowi kupić... chciałam jakąś fajną elektryczną maszynkę do golenia, ale czy ja wiem... Kamila Ty masz fajny prezent ![]() ![]() Otworzył, a tam test ciążowy i małe buciki ![]() ![]() ![]() To były Święta... Do dziś mówię, że wtedy dostałam prezent od Boga- byłam w upragnionej ciąży ![]() Ale mnie wzięło na wspomnienia ;P
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2010-12-03 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.