|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety wychowujące dzieci i zajmujące się domem- czas na plotkowanie;)
A ja wolałam przespać sylwester
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Witam po przerwie, nareszcie jestem w domu
![]() teraz pyta co chcę na urodziny, a mam już w niedzielę ![]() ![]() Czekam na księdza, ma chodzić od 15.30 ale jeszcze go nie było, mógłby się pośpieszyć bo jeszcze do sklepu chciałabym skoczyć. Jak ja nie lubię jak oni chodzą - czuję się taka kontrolowana... ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- nadal go nie ma, już jestem zła. Zazwyczaj od nas zaczynał a upilnować dzieci żeby nie bawili się na stole świeczkami i wodą jest naprawdę trudne ![]()
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
wciąż czekamy, jeszcze trochę i go nie wpuszczę...
jestem coraz bardziej zła co roku zaczynał od nas ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- poszedł
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
jeszcze trochę i nasz wątek upadnie
![]() ![]() kasiazabrze - jak tam Twoje maleństwo? masz już termin wyjęcia go? bo to już niedługo? miesiąc czy dwa Ci zostało? jakoś kojarzy mi się że chyba pod koniec lutego? a może się mylę? wzięłam się za porządki w szafach, wywaliłam wszystko i jakoś nie mogę się zabrać za porządkowanie. Jakoś po tych świętach nie mogę wejść w rytm ten przedświąteczny. Dzieci są drugi dzień w przedszkolu - zobaczymy ile tym razem uda im się pochodzić bez chorowania. Koniec siedzenia i obijania, zaczynam sprzątać, odzywajcie się.
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Zuzia ja powracam do Was
![]() ![]() U nas swieta spokojnie minely i Sylwester tez w miare... bylismy na imprezie (nawiasem mowiac lipaaa) Nie dosc ze maz poszarpal sie z jednym kolesiem (o nim to mozna by ksiazke napisac wrrr) to tak detwo bylo.. potem na rynek na powitanie Nowego Roku poszlismy no i tez lipaa :/ Kolo 1 bylismy wiec w domu. Musze z mloda jechac na badanie krwi znowu kurcze z ta anemia.. Ostatnio mi wynikow nie przyslali barany jedne no, ale im nagadam jak tam wparuje znowu ![]() Milej nocki odezwe sie jutro ![]()
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Miło że wróciłaś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co się dzieje z Twoją córeczką?? ona chyba z pół roku teraz ma? (jeżeli dobrze pamiętam) U mnie lekarz się zmienił i mam nadzieję, że wreszcie zacznę leczyć dzieci a nie wegetować i podleczać
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
Zuzia moja mala skonczyla 4 miesiace. A pisalam tam kiedys ze anemie ma no i dajemy jej zelazo i trzeba sprawdzic czy juz przeszlo czy nie dalej.
A dzis nudy :/ Mąż w domu , do pon ma wolne ![]()
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
Hej kobity
![]() Chłop drugi dzień wraca bardzo wcześnie ( kolo 13) więc siedzimy w trójkę i cieszymy się sobą ![]() Co do maleństwa to termin mam na 7 luty, ale dziś byłam u lekarza i 19 mam stawić się po skierowanie na cięcie do szpitala więc pewnie koło 21 będę mieć maleństwa po drugiej stronie. Pochwalę się że mąż w sobotę zamontował mi zmywarkę i ją namiętnie już kocham - cudowne urządzenie, nobla dla wynalazcy normalnie. Zuzia mnie nosi, chętnie bym porobiła porządki w szafkach młodego ale one są wysoko zawieszone i nie wskazane mi wygibasy na drabinie więc wszyscy mnie gonią od tego pomysłu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja myślałam, że jest tak z miesiąc czy dwa starsza - jakoś coś mi tak się przestawiło ![]() ![]() Zamiast szaleć z mężem to twierdzisz, że są nudy ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
Zazdroszczę zmywarki - ja mojego już od roku męczę a tu nic z tego - gdybym pracowała to bym sobie kupiła i wcale go o zdanie nie pytała - w końcu to ja stoję przy garach całe dnie. On twierdzi, że przecież to on myje naczynia - tylko, że robi to raz na dwa czy trzy dni - a ja myję kilka razy dziennie (staram się na bieżąco to robić) A jak przygotowania do powitania maleństwa? Nie boisz się cesarki i całej reszty? Mnie cesarka zawsze przerażała - wolałam naturalny poród. No i jak tam Wasz remont?
![]() |
![]() |
#490 |
Raczkowanie
|
Zuzia to zostaw mu jak on twierdzi że zmywa, górę do zmycia jak będzie jego kolej, od razu zmieni zdanie
![]() Co do wyprawki to muszę dokupić gondolę do wozka i drobiazgi, ale nie martwię się. Co do cesarki to będzie moja druga, wiem co i jak i kompletnie się nie boje. Fakt będę znów po leżeć 12 godz. plackiem bo takie procedury ale spoko da się przeżyć. Wolę ją od naturalnego ( choć nie wiem nawet jak skurcze bolą. nie przeżyłam ich na własnej skórze). U mnie w grę wchodzi tylko cesarka, po naturalnym mogłabym być ślepa więc żaden normalny lekarz nie zaryzykuje tego. Bo jestem po 2 operacjach na oczach + duża wada . Co do remontu to od połowy grudnia na razie cisza bo nie było czasu ani kasy by coś ruszyć. Jedynie meble kuchenne w IKEA kupiliśmy ![]() Fajny że jutro wolne, ojciec mój ma miły prezent od rządu na urodziny ![]() Edytowane przez kasiazabrze Czas edycji: 2011-01-05 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!! Jestem tu nowa, ale z przyjemnością poczytałam Wasze pogaduchy. Mam 43 lata, pracuję w szkole podstawowej jako nauczycielka n.poczatkowego( czyli mam teraz kl.2) Dorobilam się 2 córek, jedna ma 19 lat i studiuje polonistykę a druga ma 13 lat i chodzi do gimnazjum. Jestem mężatką od 20 lat i chyba zaczynamy przeżywać kryzys!!! Dziewczyna, jak on mnie zaczyna denerwować. Jestem szczęśliwa jak go nie ma w domu.Wiecznie jest nie zadowolony, coś mu przeszkadza tylko chyba on sam nie wie co....Czuję,że to co nas kiedyś lączyło, umarło bezpowrotnie. Trochę mi lżej, że mogłam się wygadać, bo z każdym dniem jest mi smutno i czuję się do niczega.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
Asia 67 - witamy - fajnie, że się dołączyłaś. Może Twój mąż przechodzi męską menopauzę
![]() No ale dosyć zanudzania o moim dziecku. Lepiej napisz jak to jest jak dzieci dojrzewają i mają ten słynny bunt nastolatka - a po osiemnastce z buntem dorosłości?? Mam kuzyna, który w swoje osiemnaste urodziny wszedł z papierosem w zębach do domu, twierdząc, że już jest dorosły ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- kasiazabrze - już mu zostawiałam olbrzymie góry garów do mycia. Mało tego - ja nawet specjalnie brudziłam i przypalałam naczynia, żeby miał ciężej - ale jego to nie rusza i to ja potem mam problem jak tu obiad ugotować, czy coś innego zrobić w kuchni... a tak wogóle to byłam z córką u lekarza wieczorem i ma znowu zapalenie ucha (pewnie było niedoleczone to co miała w Boże Narodzenie) a do kolekcji jeszcze zapalenie oskrzeli...
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
Ja gdybym zostawila mu gary do mycia to by tak stały do niewiadomo kiedy
![]() Zuzia a no anemia prawdopodobnie jest ale to sie okaze jak pojedziemy. Musze sie wybrac wkoncu moze w poniedzialek pojedziemy. Ja tez bym chciala pracowac i miec na jakies swoje zachcianki a nie uzgadniac wydatki z mężem... Masakra :P Lece spac dziewczyny dobrej nocki ![]()
![]() |
#494 |
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie mamy , choć nie jestem mamą postanowiłam się do was przyłączyć ,studiuję na drugim roku pedagogika i że tak napiszę mam kontakt z dzieckiem tzn opiekuję się (jako niania ) , aktualnie 15 miesięczna dziewczynką najpierw przez 15 miesięcy opiekowałam się chłopczykiem jak zaczęłam miał skończone dwa latka i nie spodziewałam się że tak się przywiążę , na szczęście mam dobry kontakt z rodzicami chociaż sporadycznie go odwiedzam (wiadomo rodzice bądź ja mam akurat wolne)
Wczoraj nie wytrzymałam i zadzwoniłam do jego mamy spytać się co tam w przedszkolu i wprosiłam się(na sobotę) wiem że to nie ładnie jednak nie widziałam się około miesiąca (i zastanawiam się czy może powinnam kupic jakis drobiazg typu książeczka) , powinnam sobie jakoś w głowie przestawić że moja opieka - pięć dni po 9 h się skończyła wraz z pójściem do przedszkola ale nie potrafię . Na poczatku myślałam że owszem będę tęsknic ale nie spodziewałam się że tak silnie , ciągle myślę jak tam sobie radzi w przedszkolu , że nie powiedziałam mu pewnych rzeczy , pomimo że rodzice mówią że pani go bardzo chwali że jest bardzo rozwiniety manualnie i komunikatywnie ale ja tęsknię już po tygodniu od ostatnch odwiedzin ( nie chodzi tutaj o kwestie finansowe za opiekę ) jak oglądam zabawki myslę o to by mu się spodobało, albo o taka fajna książeczka i nie wiem jak sobie z tym poradzić - opieka sie skończyła i moja rola też , ale aż wstyd się przyznac (dlatego w sumie tutaj piszę bo muszę z siebie wyżucić ) że wczoraj zaczęłam rozmyslać na temat naszych wspólnych chwil , zabaw i się poryczałam , wiem że nie dzieje się żadna krzywda i w przedszkolu nauczy się nowych rzeczy ale chciałabym go mieć obok siebie , czytać codziennie bajeczki wygłupiać się . a teraz inna kwestia co do 15 miesięcznej dziewczynki , swoja drogą nie sądziałam że dziecko w tym wieku tyle rozumie i codziennie mnie zadziwia, ale jest strasznym niejadkiem macie na to jakieś sposoby albo poradniki ? próbowałam tradycyjnych metod czytanie bajeczek , zabawianie , spiewanie piosenek ale to na nic może przez wyrastajace zęby ? malutka jest przesłodka , staram się dużo mówic , śpiewać , opowiadać póki wie jak mówią niektóre zwierzatka jak powiem krowa to ona automatycznie muuu , kura ko ko , umie powiedzieć kaczka tzn ka ka i że robi kwa kwa , na wrone ka , mleko mlemle , ananas -nanas , kiwi-kiki , pojazd na sygnale-ioio ładnie powie : nie , mama , tata, baba , ciocia, papcie ,tak , pić , daj, lala ,but, niestety ja w lutym musę robic praktyki 4 tygodnie w szkole podstawowej i dziewczynka pójdzie do żłobka ale w marcu kto wie jak sie potoczy ?? pozdrawiam wszystkie mamy i ich kochane dziecaczki ![]()
![]() |
![]() |
#495 | ||||
na drugie mam Irena
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja też ostatnio mam dosyć mojego faceta, ale sama nie wiem o co mi chodzi, drażni mnie dosłownie wszystko co nie jest po mojej myśli Cytat:
![]() nie odzywałam się ponieważ jakoś czasu nie było najpierw posprzątać po sylwku potem córki urodziny potem ta nieszczęsna kolęda a dziś kulig mieliśmy no i jestem już od stycznia całkowicie bezrobotna ( opiekowałam się dzieckiem)
![]() |
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
Hej kobity. Witam serdecznie nowe udzielające się .
Moje dziecię dziś spr. na ile mam żelazne nerwy. Koło 13 biegał z dużym autkiem i wyrznął orła, ma dwie ranki od wew. warg zrobione jedynkami górnymi, oczywiście krew się polała i łzy. Ja na zawał prawie zeszłam bo nie wiedziałam czy to zębów nie stracił. Na szczęście zęby na miejscu. A przed godz. poszedł do łazienki i zamknął zamek( mamy taki przekręcany pod klamką nigdy nie używany). Od zew. nie szło go otworzyć i mąż musiał wybić szybkę w drzwiach.Bo młody otworzyć nie umiał i powoli zacząć panikować. Na dziś mam dość. Niech już idzie spać to se nic nie zrobi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
My kolede mamy w sobote... jak sobie pomysle ze na tego za wielkim przeproszeniem frajera mam patrzec u mnie w domu to mnie telepie :[ Ten czlowiek wogole nie powinien sie ludziom na oczy pokazywac a co dopiero byc ksiedzem i w dodatku proboszczem
![]() My zaraz lecimy mała kapac bo juz mierzluch niezły ![]() Teraz na brzuch ja polzylam i miski pokazywalam to sie chichrala jak glupia i chowala ![]() ![]()
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
karolinaa - witamy w gronie
![]() evela28 - dobrze, że wróciłaś do nas ![]() kasiazabrze - proponuje smycz dla Grzesia ![]() ![]() Renatka_2108 - współczuję kolędy ![]() ![]()
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
Zuzia Grześ w kwietniu już 3 latka będzie miał a dalej takie pomysły ma , że boje się co dalej będzie. Na nowym mieszkanku nie chce klamek, same gałki ich tak szybko chyba nie opanuje choć ja już się boje.
Płacz też dziś był , łącznie 3 razy. Najgorzej było że jak się przewrócił dziś to od razu ryk a krew z dzioba leciała i nie widziałam za bardzo czemu leci. Na szczęście już od godz. śpiocha. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
moje szkraby jeszcze szaleją, o 21,30 daje córce antybiotyk, ale i tak pewnie jeszcze nie pójdą spać. Już nie wiem co robić, żeby zmusić ich do położenia się wcześniej
![]() ![]() A Grześ pewnie już nie wyrośnie z tego, tak samo zresztą jak moja Zuzia - wszędzie jej pełno. Wiecznie posiniaczona i co jakiś czas trochę krwi poleci, chwilę popłaczę a zaraz to samo robi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
Zuzia toś mnie pocieszyła.
Pocieszające jest to że odkąd młody nie śpi w dzień to o 19 jest już gotowy do spania i bez protestu zasypia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Moja już coraz rzadziej śpi w dzień a i tak późno chodzi spać. No i mam kolejną ciężką noc za sobą, najpierw kaszlała z odruchem wymiotnym a potem bardzo bolał ją brzuszek i znowu płakała...
kiedy to się skończy??? ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- A teraz zdjęłam jedno z pudeł z grami i będziemy grać - Zuzia już piranie rozłożyła i mnie woła, a mi się tak chce spać...
![]() |
#503 |
na drugie mam Irena
|
witam dzisiaj
moje dziewczyny są troche spokojniejsze niż wasze łobuziaki chociaż młodszej zdaza się przyjść z dworzu krwawiąca, najgorzej jak ona widzi tą krew to drze się wniebogłosy a dziś luzik, mamy wolne i leniuchujemy, chyba już dziś rozbiorę choinkę - znudziła mi się i zaczyna się trochę sypać
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
Raczkowanie
|
hej kobity, dziś już spokojniej choć mały wstał razem z chłopem po 6
![]() ![]() A ja właśnie piekę biszkopta ![]() ![]() Choinkę i ozdoby świąteczne ściągłam wczoraj, jak się okazało w tym roku nie mamy kolędy a nowe mieszkanie należy już do innego kościoła. Przyjmiemy kolędę od nich za rok ![]() Młody właśnie porwał jedną z misek kuchennych i lata z nią na głowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
na drugie mam Irena
|
a dlaczego w tym roku nie macie kolędy
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Ja tez chyba choinke rozbiore zaraz bo mnie wkurza! Stoi taka wielka gruba i mi przeszkadza no :P Nawet jak mam posprzatane to mi sie wydaje ze balagan przez nia :/ Wrrr... Mala poszla spac, ciekawe na jak długo
![]() Wymęczyla gazete i sie biedna zmeczyla juz ;]
![]() |
#507 |
Raczkowanie
|
Mój kościół ma tak dużą parafię że nie dają rady na raz wszystkich ulic obejść więc co rok jest inna część parafii, my mieliśmy kolędę 2 lata temu. A na przyszłą już się nie załapiemy.
Biszkopt upieczony stygnie, teraz trza zrobić śnieżkę i przełożyć. Na obiad mam dziś pulpeciki rybne z sosem pomidorowym i makaronem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy u Was w domu jest tak czysto, ze az blyszczy?
kurde, jestem takim leniem i nienawidze tych wszystkich prac domowych, ale staram sie i jakos to ogarniam (bez szalu, ale tez nie przewracamy sie na rzeczach), a Malzon ciagle sie czepia, ze jest brudno... zrobil sie strasznym zrzeda jesli o to chodzi
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
Monique czysto ogólnie mam, oczywiście na ile mogę zaszaleć
![]() A jak małżonkowi nie pasuje to niech się sam do szmaty podepnie, zrzędzić najłatwiej.Powiedz mu że dom jest dla ludzi, nie ludzie dla domu!! A tak w ogóle to czy on sprząta czy tylko zrzędzi?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż zawsze mówi jak ja sprzątam, żebym już przestała bo dom jest do mieszkania a nie do sprzątania. Jak trzeba to też sprząta, najczęściej odkurza. No ale ja mimo iż na okrągło sprzątam to cały czas mam bałagan z którym nie mogę sobie poradzić. Mam chyba za dużo gratów w tak małym mieszkaniu. I też dlatego muszę rozebrać choinkę, bo też mi się wydaje, że ona strasznie bałagani. Jest duża i potwornie przeszkadza
![]() A tak wogólę to jestem potwornie śpiąca ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.