Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-10, 23:31   #481
beyza
Perfume Lover

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Nowy ogrodek Hermesa, to jak juz ktos tutaj pisal, popluczyny po Nilowym. Troche wiecej cytrusow, troche mniej zielska, mniejsza sila razenia i voila! gotowe. nie jest zly, ale no... nilowy bis

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 11:13   #482
selya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MeryJane Pokaż wiadomość
Zakochałam się w Feu de Bois Diptyque- jaki piękny dym
Wszystko przez Baśka.Wiedziała co mi dać.Warto spróbować jeżeli ktoś kocha dymy, drewno i kadzidło.
Brak paczuli wspaniałomyślnie wybaczam.
a znasz Bois d'Ombrie Eau d'Italie? dla mnie te zapachy mają coś wspólnego, ale w BdO wyczuwam głębię, której brak mi w FdB Diptyque
Cytat:
Moje największe rozczarowanie - najnowsza wersja L'eau Trois Diptyque.
Coś strasznego - początek to piękna zielona kamfora ale to na mnie trwa chwilę a potem anyżek - upiór anyżek, monstrum anyżek.Brrrrrrrr
to znaczy, że nie znam najnowszej wersji
sama jestem ciekawa, którą z nich posiadam

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
Nowy ogrodek Hermesa, to jak juz ktos tutaj pisal, popluczyny po Nilowym. Troche wiecej cytrusow, troche mniej zielska, mniejsza sila razenia i voila! gotowe. nie jest zly, ale no... nilowy bis
ogarnia mnie smutek
ale nadzieja umiera ostatnia, tym bardziej, że moja skóra sprawia mi różne niespodzianki

dear darkness

selya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 11:26   #483
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość
a znasz Bois d'Ombrie Eau d'Italie? dla mnie te zapachy mają coś wspólnego, ale w BdO wyczuwam głębię, której brak mi w FdB Diptyque

tylko ze to jest głębia zarośnietego stawu
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 11:28   #484
beeets
Zakorzenienie

kochane, a testowałyście już najnowsze JPG Classique summer 2011?
http://www.feelunique.com/p/Jean-Pau...-Edition-100ml

czy bardzo się różni od innych edycji letnich?

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 11:35   #485
selya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
tylko ze to jest głębia zarośnietego stawu
ale jest

a serio to nie wiem co znaczysz - że zgnilizna?
jedyne mokre skojarzenie w BdO to IMO początkowe nuty koniakowe

dear darkness

Stary 2011-04-11, 20:24   #486
darla13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Mnie się baaardzo Vanitas spodobał- okresliłabym go jako plastikowe mydlo, bardzo charakterny, mocny, trwały, o krok od czegoś jakby naftalina- ale nie przekracza granicy. Niby ostry, ale przez kosmetyczność miło otaczający- ma w sobie jednocześnie wiercącą nutkę, ktora może jednych drażnić, dla innych być wrecz uwodzicielska.

Nowy ogrodek Hermesa- no nie, no nie. Dodam, że nie jestem fanką Ogrodków, nilowy kiedyś lubiłam, póki mi się nie przejadły kompozycje Elleny (w typie Declaraction). Ten jest wg mnie najsłabszy- zapaszek cytrusowy, słonawy, aromatyczny, ale jednak i nudny

Chloe Rose- nie wyczuwam róznicy w stos. do klasyka
Hmmm myślę że podobnie jest z piątką Chanel ale to klasyka - niektórzy uważają go za babciny, a inni uwielbiają(uwielbiam...lu ksusowe mydło). Chociaż sama nie używam, bo do mnie nie pasuje, niestety.
Stary 2011-04-13, 00:51   #487
justynaneyman
Zakorzenienie

Nowa Aqua Allegoria Jasminorum
hm, zła nie jest, ale...
To bardzo typowy jaśmin- często spotykany w perfumach. Nie dymno- plastikowy jak w Jasmin Noir, tylko świetlisty, jasny, bez akcentów typu mokry pies. Ogólnie- jest dobrze, trwałość też, ale dla mnie zbyt banalny.

Lempicka Minuit Noir (?) ta ostatnia- powalająca słodycz. Pieprzu w niej nie czuję, tylko przypalony lekko karmel, jakby takie irysy ciemne w kolorze, najmniej smaczne. Może się podobać, dla mnie- przegięcie w stronę spożywczą, drażniący zapach. Wyobrazam sobie, że mogłabym być w lecie napadnięta przez stado os, nosząc ten wytwór szalonego nosa- łakomczucha.

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 09:58   #488
biala_malpeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
A dla mnie jest cudny. Nilowy uwielbiam ale nie na sobie, na dłuższą metę mnie męczy ta hermesowa cierpka nuta. A tu jest łagodniejsza, te cytrusy są jakby słodsze, dla mnie ten zapach to rewelacja To taka odmiana Nilowego szyta jak w sam raz dla mnie

Cytat:
hm, zła nie jest, ale...
To bardzo typowy jaśmin- często spotykany w perfumach. Nie dymno- plastikowy jak w Jasmin Noir, tylko świetlisty, jasny, bez akcentów typu mokry pies. Ogólnie- jest dobrze, trwałość też, ale dla mnie zbyt banalny.
Gdzie testowałaś nową Allegorię ? bardzo jestem jej ciekawa

biala_malpeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:34   #489
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

ja też jestem ciekawa nowych AA,już są u nas?

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:40   #490
Pin up girl
Zakorzenienie

W Poznaniu są we wszystkich Sephorach, więc w innych miastach też powinny być

A w temacie:
Wspominki z Innocentem i znowu jestem na nie. No nie jest to ładny zapach, zupełnie nie dla mnie. Otwarcie świeżo-zielono-słodkawe, jeszcze do wytrzytmania, ale potem pożoga... Miesza się to wszystko z jakąś podłą słodyczą i wychodzi męska woda kolońska po terminie...
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 08:31   #491
Srebrna Lisica
Zakorzenienie

Donna Karan by Donna Karan- pierwsze co mi przyszło do głowy, to Currara w wersji "na bogato" , ale i tak próbkę zużyję
Srebrna Lisica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 09:48   #492
felangel
Zadomowienie

GG do felangel

[QUOTE=Pin up girl;26332675]W Poznaniu są we wszystkich Sephorach, więc w innych miastach też powinny być

..są w Sephorach w całej Polsce..
felangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 19:32   #493
Pin up girl
Zakorzenienie

Badgley Mischka - karmelowo-owocowy szypr. Trochę przypomina Giordani White Gold, z tym, że jest bogatszy, cieplejszy, bardziej złożony i czuć bogactwo leśnych owoców.
Otwiera się alkoholowo, słodko-gorzko, z dodatkiem owoców leśnych, które przez ten alkohol robią się jakby szampanskie, musujace. Potem karmelowy akcent staje się wyraźniejszy, zapach wysładza się, ale nadal czuć alkohol i szypr, który w bazie wyraźnie dominuje. Nie jest to typowy, ostry, zielony szypr, a złagodzony alkoholową słodyczą oraz owocowym akcentem. Świetna kompozycja.

Caline, Gres - bardzo przyjemny, lekki, niezobowiązujący, w pewnym stopniu nawet naiwny. Udane połączenie nut kwiatowych z pralinkową słodyczą. Szczególnie fajny w pierwszej fazie, gdzie oba elementy ładnie się ze sobą komponują, potem ta słodycz zaczyna dominować i robi się jednostajnie, trochę nudno, ale mimo wszystko nadal przyjemnie. Coś mi ten zapach przypomina, ale na chwilę obecną nie mogę odgadnąć, co...
Stary 2011-04-15, 20:03   #494
Tsukichan
Rozeznanie

Nowy letni Angel. Słono-slodko-cytrusowy. Klasyka nie znoszę, a ten nosi mi się naprawdę świetnie.

Un Jardin sur le Toit - nuta kompostu dominuje i przytłacza. Całość śmierdzi wodą w wazonie, w którym łodygi kwiatów zaczęły gnić. Nie dla mnie niestety, a wszystkie inne ogródki bardzo lubię.

LezNez Unicorn Spell
Po raz pierwszy w życiu dostałam migreny i zrobiło mi się fizycznie niedobrze po przetestowaniu zapachu. Pół dnia zajęło mi pozbieranie się, a na jedzenie do teraz nie mogę patrzeć. Też dominuje tu jakaś zgniła nuta, jakas podmokła, gnijąca roslinność, duszno tu, gorąco, wilgotno, niby tajemniczo, ale jednak klimaty zupełnie nie dla mnie.
Stary 2011-04-15, 20:13   #495
hey
Wtajemniczenie

Cytat:
No turmalin i u mnie zamienił się w miętówkę.
U mnie Turmalin zmienia sie w mietówke na koszulce dnia następnego Ale jak to jest miętówka! - najpiękniejsza jaką znam Uwielbiam ten efekt, uwielbiam wwąchiwać sie w moje koszulki, co może wyglądać podejrzenie
Cytat:
Napisane przez agnes_bdg
Durbano Cristal de Roche - chylę czoła, co za zapach
Na mojej skórze, spocony, napalony fajkami facet, specyficzny, nie będę ściemniać, także trochę sexy ale nie chcę tym pachnieć
z takim skojarzeniem RC sie jeszcze nie spotkałam
Cytat:
Napisane przez MeryJane
Moje największe rozczarowanie - najnowsza wersja L'eau Trois Diptyque.
Coś strasznego - początek to piękna zielona kamfora ale to na mnie trwa chwilę a potem anyżek - upiór anyżek, monstrum anyżek.Brrrrrrrr
A cóż to takiego ta nowa wersja, czy to powrót po "dyskontynuacji"?

Kadzidła (z paczulami, skórami, przyprawami, drzewami w tym oudami)

Edytowane przez hey
Czas edycji: 2011-04-15 o 20:15
hey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-17, 12:42   #496
LillyS
Zadomowienie

Bvlgari Omnia - byłam ciekawa, czy wylezie na mnie ogór. No i wylazł - czuć go przez jakąś godzinę, nawet mój chłop stwierdził, że czuć ogóra a potem nieco metaliczny rosołek.

Jimmy Choo -inspirowany jak byk Flowerbomb. Ładny, ale wolę Bombkę. Po uleżeniu cukierkowaty i nieco metaliczny.

L'Eau par Kenzo Indigo - z początku słabo wyczuwalny, potem subtelnie pudrowy, śliwki na razie nie wyczuwam, ani nut męskich opisywanych w recenzjach, ale może jeszcze się pojawią.

Dune - nieco słony, gorzkawy, mroczny, i tak od dawien dawna kojarzył mi się z popielniczką. Ciekawy, z tych, których się nie zapomina.
i próbki
tu
LillyS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 12:56   #497
darla13
Rozeznanie

DKNY Pure - faktycznie to zapach czystości , czystość w najczystszej postaci Na mnie trwały, w zasadzie nie wiem, co w nim czuje, przeważnie wyodrębniam składniki, a tutaj nic - kojarzy się z takim świeżym praniem przyniesionym z dworu...Nie narzuca się, jest delikatny ale wyczuwalny, idealnie wyważony. Na pewno się zdecyduję na większą butelkę.
Stary 2011-04-17, 14:20   #498
Idealist
Wtajemniczenie

L`air Nina Ricci - nawiązanie do klasyka L`Air du Temps tylko w kształcie butelki bo sam zapach jest zupełnie odmienny. Otwarcie kwiatowo-owocowe i od razu mi się spodobał bo przypomina mi ... Ricci Ricci. Potem robi się coraz bardziej kwiatowy. W składzie jest wiciokrzew, jaśmin, magnolia i fiołek ale żaden z nich nie wybija się na pierwszy plan i nie dominuje nad pozostałymi.
Trwałość niezła, może być bardzo przyjemny na wiosnę, lato.

Edytowane przez Idealist
Czas edycji: 2011-04-17 o 14:22 Powód: literówki
Idealist jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 17:35   #499
eldl
Raczkowanie

Aura Swarovski- flakon naprawde piękny a sam zapach powinnien się nazywać Aura Thierry Mugler bo jest wierną kopią womanity.
eldl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-17, 17:56   #500
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
hm, zła nie jest, ale...
Dla mnie ten zapach to nie czysty jaśmin, ale herbata jaśminowa, niestety, ładny, trwały ale ta herbaciana nuta aż kręci w nosie

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 20:35   #501
soulie
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy Daisy eau so fresh są dostępne w sephorze lub marionnaud? Jestem trochę do tyłu z nowościami

Edit: znalazłam na stronie marionnaud, że tam jest. Czy widziałyście je jeszcze w sepho?

Edytowane przez soulie
Czas edycji: 2011-04-17 o 20:37
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 18:59   #502
MeryJane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość

to znaczy, że nie znam najnowszej wersji
sama jestem ciekawa, którą z nich posiadam

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

właśnie nie znam - jakoś tak do mnie docierała, docierała i nie dotarła
Ale sprawdzę przy najbliższej okazji

Ja nie wiem , która wersja jest która, ale ja mam tzw. europejską i ten anyżek - aż gęsią skórkę mam; coś strasznego.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez hey Pokaż wiadomość
U mnie Turmalin zmienia sie w mietówke na koszulce dnia następnego Ale jak to jest miętówka! - najpiękniejsza jaką znam Uwielbiam ten efekt, uwielbiam wwąchiwać sie w moje koszulki, co może wyglądać podejrzenie

A cóż to takiego ta nowa wersja, czy to powrót po "dyskontynuacji"?
Na mnie ta miętówka nie jest fajna...
a ta nowa wersja - nie wiem jakieś ostatnie zakupy tutaj - ale ja mam poważne zaległości; Basiek się ulitował nade mną i mi podesłał- z opisów pierwszej wynikało, że powinnam się zakochać a tu horror.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Srebrna Lisica Pokaż wiadomość
Donna Karan by Donna Karan- pierwsze co mi przyszło do głowy, to Currara w wersji "na bogato" , ale i tak próbkę zużyję

A te nowe AA... dużo ich ; gdzieś zgubiłam wieści o nadejściu i jestem zupełnie nie w temacie...
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

Edytowane przez MeryJane
Czas edycji: 2011-04-18 o 19:01
MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 19:45   #503
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Zaległości hurtem (coś ostatnio niepokojąco mało chodzę po perfumeriach, a tu tyyyyyle nowości... chociaż Ogródek i AA muszę testnąć. I Eisenbergi Tak ku pamięci )

Etat Libre d'Orange Nombril Immense - pierwszy nadgarstkowy test - i totalny odrzut, coś nieświeżego, zepsutego i oślizgłego, ale nastepnego dnia zdecydowałam się na ostrożny test globalny - porządek musi być! Dwa bardzo delikatne psiki - szłam tego dnia między ludzi Początek wciąż niefajny, ale w trakcie dnia do moich nozdrzy dofruwały jakieś intrygujące acz niesprecyzowane nutki. Teraz psiknęłam dla przypomnienia i jest fajnie, sucho, ziemiście i naturalnie. ki diabeł?

Demeter Always Focused
- bardzo fajny, superorzeźwiająco ziołowy zapach z cytrusowo-geraniumową nutką. I działa zgodnie z nazwą! Jestem na tak, nie wiem jeszcze, czy do tego stopnia, żeby nabyć całą flaszkę, ale blisko

Puma I'm Going - miły fruity-floral, ale z klasą i charakterkiem. I trwały bardzo

Marescialla
- kamforowo ziołowa, później pyliście ziemista, a później kwiatowa z nutką ziół. Bardzo staroświecki zapach.

Lolita Lempicka Minuit Noir - rozczarowanie. słabsza, mniej wyrazista, wykastrowana wersja nie moge powiedzieć, że nietrwała, ale do trwałości i mocy klasyka albo nieczarnego Minuit się nie umywa. W pewnym momencie wręcz męska, wetiwerowo-skórzana, poza tym lukrowana kompozycja fiołkowo-irysowa

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:52   #504
selya
Zadomowienie

Cytat:
właśnie nie znam - jakoś tak do mnie docierała, docierała i nie dotarła
Ale sprawdzę przy najbliższej okazji
jak chcesz poznać to chodź na priva
Cytat:
Ja nie wiem , która wersja jest która, ale ja mam tzw. europejską i ten anyżek - aż gęsią skórkę mam; coś strasznego.
no właśnie chodziło mi o ten anyżek, u mnie go nie ma
na szczęście
Cytat:
Na mnie ta miętówka nie jest fajna...
a ta nowa wersja - nie wiem jakieś ostatnie zakupy tutaj - ale ja mam poważne zaległości; Basiek się ulitował nade mną i mi podesłał- z opisów pierwszej wynikało, że powinnam się zakochać a tu horror.
co ciekawe, na mojej skórze z BT nie wychodzi żadna miętówka
nie żebym narzekała - Czarny Turmalin, nawet w nowej wersji, jest na mnie obłędny

a dodatkowo w Zagorsku brak marchewki
w T4T brak cukru
w Czarnym Serżu brak kaszanki
itepe, itede
jakaś upośledzona ta moja skóra, na szczęście

dear darkness

Stary 2011-04-22, 18:41   #505
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Zakochałam się w Rush, Gucci Słodko-kwaskowate, z nutą plastiku. Bezczelne, kiczowate, zawadiackie

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 10:44   #506
darla13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Zakochałam się w Rush, Gucci Słodko-kwaskowate, z nutą plastiku. Bezczelne, kiczowate, zawadiackie

Wszędzie je poznam! I bardzo lubię, ale nie na sobie...;p
Stary 2011-04-23, 10:57   #507
Pin up girl
Zakorzenienie

Arabian Diamond - czyli mniej dosłowne Chique za sześć stów, z dodatkiem pasty do podłóg w otwarciu.

Jette Joop - kwiatowo-owocowy proszek do prania, najpierw dość żrący i mocno chemiczny, potem łagodniejszy.

Caleche EdT - W otwarciu podobne do No 5 EdP, ale nie tak ostre, potem robią się bardziej ciepłe, suche, wyraźnie drzewne. Klasa.
Stary 2011-04-23, 20:28   #508
naiat
Zakorzenienie

O matulu, ile nowości
A ja tak zaniedbałam swoją podróż po perfumiarskim świecie.
Od wtorku zaczynam
Stary 2011-04-24, 09:04   #509
Tsukichan
Rozeznanie

Eau d'Italie Au Lac

Jak latami nie lubiłam kwiatków (a o wodnych akcentach juz nie wposmne), tak teraz wielkiim uczuciem zapałałam do Au Lac. Piekna kompozycja, harmonijna, lekka i delikatna. Za oknem zaraz będzie 25 stopni, a Au Lac będzie roztaczał nieziemski aromat.
Stary 2011-04-25, 09:56   #510
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Rush są obłędne, przyciągają mnie i odrzucają. Jeszcze nie dojrzałam do własnej flaszki

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości