S£ODKODUPKI -> odwyk od s³odyczy !!! - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-03-27, 22:02   #481
Eldo_rado
amor vincit omnia

Wiadomo¶ci: 20 156
Dot.: S£ODKODUPKI -> odwyk od s³odyczy !!!

nie wiem czy to kwestia zbli¿aj±cego siê @, ale jako¶ od 2 dni czujê siê jakby ciê¿sza ...
Eldo_rado jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-28, 05:44   #482
Just Diana
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 228

Jestem ju¿ po ¶niadaniu i po rozci±ganiu i z wieeeelk± niechêci± wybywam do szko³y... Uh, za du¿o soku wypi³am. Nawet poranne æwiczenia niezawiele pomog³y.
Just Diana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-28, 05:57   #483
_Fiume_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 425

ja te¿ w³asnie zjad³am baaaaaaaardzo dobre ¶niadanie nie biega³am dzisiaj bo ciemno i zimno :/ kurde, po¼no ju¿, musze lecieæ, bede gdzie¶ o 18 mi³ego dnia

waga: 70kg
wzrost(ok.): 174cm

talia: 81
biodra: 94
udo: 57
³ydka: 40

70kg --> 60kg

70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60
_Fiume_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-28, 07:16   #484
Aniap23
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 564

Cytat:
Napisane przez _Fiume_ Poka¿ wiadomo¶æ
ide spaæ, bo jutro wstaje 5.30 i biegam szkoda ze ju¿ jest zmiana czasu, to bêdzie jakbym wstawa³a o 4.30
Wspó³czujê, chocia¿ ja niewiele pó¼niej bo o 6

A dzi¶ na drugie ¶niadanie mam chlebek i pasztecik w³asnej roboty (zrobi³am taki w s³oiczku jak puszkowe z kogucikiem tyle ¿e zdrowy i dietetyczny - pycha) do tego pomidorek i ju¿ mam dietetyczne ¶niadanko
Aniap23 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-28, 08:09   #485
kluseczka kuleczka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 300

nie z³ama³am siê wczoraj!! dzi¶ przede mn± czekolady i ciasta ale ich unikam

Czasem warto zastanowiæ siê nad swym ¿yciem i po prostu co¶ zmieniæ...

talia: 63->jest 61-> bêdzie 60!!

walczê o swoje piêkno..
kluseczka kuleczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-28, 12:05   #486
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 988

Hej dziewczyny mo¿na do³±czyæ? co prawda piszê ju¿ w jednym w±tku dietkuj±cym, ale tytu³ tego mnie powali³ pomimo, ¿e jestem na redukcji, dzisiejsze wa¿enie pokaza³o, ¿e od ubieg³ego poniedzia³ku waga wzros³a o 1.3 kg. co prawda jestem jeszcze w trakcie @, ale strasznie mnie to za³ama³o, jednak te¿ zmotywowa³o do zupe³nie poprawnej redukcji - bez s³odyczy (pozwalam sobie tylko na gorzk± czekoladê) i podjadania (regularne posi³ki co 2.5-3 godziny). Mam nadziejê, ¿e mnie przyjmiecie
Stary 2011-03-28, 12:32   #487
kluseczka kuleczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny mo¿na do³±czyæ? co prawda piszê ju¿ w jednym w±tku dietkuj±cym, ale tytu³ tego mnie powali³ pomimo, ¿e jestem na redukcji, dzisiejsze wa¿enie pokaza³o, ¿e od ubieg³ego poniedzia³ku waga wzros³a o 1.3 kg. co prawda jestem jeszcze w trakcie @, ale strasznie mnie to za³ama³o, jednak te¿ zmotywowa³o do zupe³nie poprawnej redukcji - bez s³odyczy (pozwalam sobie tylko na gorzk± czekoladê) i podjadania (regularne posi³ki co 2.5-3 godziny). Mam nadziejê, ¿e mnie przyjmiecie
jasne, ¿e tak ka¿dy mi³o widziany

walczê o swoje piêkno..

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 12:40   #488
Aniap23
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 564

Cytat:
Napisane przez kluseczka kuleczka Poka¿ wiadomo¶æ
nie z³ama³am siê wczoraj!! dzi¶ przede mn± czekolady i ciasta ale ich unikam
U mnie tez Kole¿anki z pokoju wyjê³y ciastka... na szczê¶cie ich nie lubiê (ciastek oczywi¶cie)
Aniap23 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-28, 12:49   #489
Sunday Rose
Zakorzenienie

No to witam was wszystkie w takim razie moj± zmor± s± wszelakie ciastka, ciasteczka, ciasteczuñka :P chipsy, orzeszki, s³odkie napoje - z tym nie mam problemu, ale jak pojawia siê ciastko francuskie, jakie¶ markizy, babeczki.. jestem ugotowana :P choæ z racji diety takich typowych s³odyczy ju¿ nie jem. no ale zawsze warto to kontrolowaæ, z gorzk± czekolad± te¿ da siê przeholowaæ ja ju¿ dzi¶ swoj± kostkê zaliczy³am - star³am j± do porannej owsianki ostatnio mam te¿ ogromn± ochotê na mas³o orzechowe i ciê¿ko mi siê ograniczyæ do ³y¿ki dziennie - muszê nad tym popracowaæ w domu mamy z t¿ pe³no s³odyczy, ale dopóki s± w koszyku na nawy¿szej pó³ce, to przecie¿ same do mnie nie przyjd±, prawda?:P
Stary 2011-03-28, 12:53   #490
pacina9
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 76
GG do pacina9

Oj dziewczyny podziwiam was. Ja jak codzieñ nie zjem czegos s³odkiego to a¿ mnie trzêsie! Mimo ¿e moja waga jest stabilna to chcia³a bym je ograniczyæ ale to nie takie ³atwe... Uwielbiam czekoladê...

Nie jestem idealna, ale idealnie sobie z tym radzê
pacina9 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-28, 13:06   #491
kluseczka kuleczka
Raczkowanie

zawsze warto siê ograniczyæ i lepiej zje¶æ jab³ko jak batona

walczê o swoje piêkno..

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 13:19   #492
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
witaj w¶ród nas

to nirmalne ¿e przed i w trakcie @ waga wzrasta o ok. kilogram, bo przecie¿ zatrzymuje siê w naszym organizmie wiêcej wody ni¿ normalnie. u mnie waga stoi (ewentualne wahania =/-0,5kg), ale te¿ zrzucam to na nadchodz±cy @. tak czy siak ¿yczê powodzenia kochana.

a, jeszcze jedno... z redukcji wnioskujê, ze siê odchudzasz wiêc powiedz proszê ile i w jakim czasie schud³a¶?
Stary 2011-03-28, 13:49   #493
fioleciasto
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 113 781

Oczywi¶cie, ¿e lepiej zje¶æ jab³ko ni¿ batona, ale owoc to dla mnie owoc, a nie s³odycz niestety.
Dzi¶ bezgrzesznie.

Najszczê¶liwsza na ¶wiecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-28, 13:57   #494
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 50 575

ja dzisiaj tylko frytki..
zaraz co¶ zjem (mo¿e kanapkê z serem..)
i idê spaæ...
brzuch mnie boli (@)
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-28, 14:24   #495
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Poka¿ wiadomo¶æ
witaj w¶ród nas

to nirmalne ¿e przed i w trakcie @ waga wzrasta o ok. kilogram, bo przecie¿ zatrzymuje siê w naszym organizmie wiêcej wody ni¿ normalnie. u mnie waga stoi (ewentualne wahania =/-0,5kg), ale te¿ zrzucam to na nadchodz±cy @. tak czy siak ¿yczê powodzenia kochana.

a, jeszcze jedno... z redukcji wnioskujê, ze siê odchudzasz wiêc powiedz proszê ile i w jakim czasie schud³a¶?
Niby tak, ale to ju¿ ostatni dzieñ i nighdy wcze¶niej to nie mia³o wp³ywu na moj± wagê.. a co do redukcji - to u mnie d³uga historia, w zasadzie pierwszy raz schud³am (do¶æ samoistnie, bez ¿adnej diety) w I liceum, czyli 5 lat temu - sporo stresu, nauki, ale tez du¿o ruchu i æwiczeñ - schud³am 15 kilogramów w oko³o pó³ roku. przez kolejny rok waga siê trzyma³a, czasem wzrasta³a, czasem spada³a, w wakacje 2007 co¶ mi na mózg pad³o i zaczê³am siê odchudzaæ z 57 przy 171 cm. Dosz³am do 54 (nie muszê chyba dodawaæ, ¿e wygl±da³am nieciekawie, strasznie chudo), ale ja oczywi¶cie by³am zachwycona i ¿eby utrzymaæ wagê, a jednocze¶nie je¶æ to, co lubiê, zaczê³am stosowaæ ¶rodki przeczyszczaj±ce.. niezwykle durne posuniêcie, jeszcze kilka tygodni czego¶ takiego i pewnie wpad³abym w jak±¶ chorobê.. no ale na szczê¶cie moi bliscy zauwazyli, ¿e co¶ jest nie tak, ja sama stwierdzi³am, ¿e rzeczywi¶cie nie jest jako¶ super i ¿e za ma³o jem i w ogóle, ¿e fcos powinnam zmieniæ. zaczê³am wiêcej je¶æ, ale zwi±zane to by³o z przytyciem. potem trafi³am na wiza¿, przesz³am redukcjê, wróci³am do 57 i by³o ¶wietnie, z tym, ¿e mia³am s³abe wyj¶cie z diety i nie uda³o mi siê utrzymaæ wagi. potem zacze³y siê studia, nieregularne jedzenie, trochê sie ogranicza³am, potem jakas impreza, wyrzuty sumienia, waga szala³a we wszystkie strony.. w styczniu tego roku przesz³am na south beach - przez miesi±c schud³am 5 kg. i wszystko by³oby fajnie, gdyby nie to, ¿e dla mnie ta dieta zdecydowanie nie jest dobra - denerwowa³o mnie liczenie ¶liwek (bo limit to 5,a ja zjad³am 6),to ¿e wydzielane sa porcjê qwêglowodanów itd. zarzuci³am SB i przesz³am na normaln± redukcjê - w efekcie wróci³am do wagi sprzed diety. redukujê siê od pocz±tku marca, uda³o mi siê schudn±æ 2 kg od tej wagi po przej¶ciuz SB na redukcjê, potem by³ zastój, no i teraz ten wzrost o 1.3 kg.. generalnie mam nie¼le rozregulowany metabolizm, problemy z zaparciami ( i tu moja przestroga przed ¶rodkami przeczyszczaj±cymi, bo to wy³±cznie przez nie..), ale te¿ motywacjê i chêæ do powrotu do dawnej wagi i wygl±du alez siê rozpisa³am no ale mam nadziejê, ¿e kto¶ przeczyta i nie bêdzie bra³ przyk³adu z moich wcze¶niejszych g³upich zachowañ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 14:35   #496
Eldo_rado
amor vincit omnia

no to faktycznie mia³a¶ trochê pod górkê z tymi dietami. Twoja historia to przestroga dla wszytskich odchudzaj±cych siê- trzeba bardzo uwa¿aæ! ¿yczê Ci du¿o szczê¶cia, zarówno na dietetycznej drodze jak i w ¿yciu oby¶ osi±gnê³a swój cel i zdrowo sz³a przez ¿ycie!
Stary 2011-03-28, 14:39   #497
Sunday Rose
Zakorzenienie

Mam nadziejê, ¿e tym razem uda siê doj¶æ do wyznaczonego celu zdrowo, na sportowo, ale przede wszystkim dobrze wyj¶æ z diety - co podobno jest trudniejsze ni¿ sama dieta.. a Ty jeste¶ na jakiej¶ szczególnej dietce?
Stary 2011-03-28, 14:49   #498
Eldo_rado
amor vincit omnia

rygorystyczne diety to nie dla mnie- nie lubiê schematów, grafików i liczenia kalorii. po prostu od¿ywiam siê zdrowo (bez t³ustego, fast foodów, s³odyczy, majonezów itd), pijê wodê i soki i do tego staram siê æwiczyæ chociaz te 20 minut dziennie... pierwsze efekty s± i bardzo mnie motywuj± do dalszej pracy nad sob±
Stary 2011-03-28, 14:59   #499
Sunday Rose
Zakorzenienie

No to gratulujê i mam nadziejê, ¿e dalej bêdzie sz³o Ci równie dobrze te pierwsze efekty bardzo ciesz± i s± bardzo motywuj±ce a mogê zapytaæ, ile masz wzrostu? ja jestem na wiza¿owej redukcji zgodnie z 10 przykazaniami ¿ywieniowymi, no i æwiczê czekam na efekty

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 15:30   #500
Eldo_rado
amor vincit omnia

niestety mam tylko 170cm wzrostu... niestety, bo przy takim wzro¶cie wa¿ê o 5-6 kg za du¿o (ale spokojnie- zrzucê to ). po mnie nie widaæ, ¿e wa¿ê tyle ile wa¿ê bo 'nie ociekam t³uszczem' ale wiadomo jak to jest- same cyferki na wadze denerwuj± cz³owieka a i gdzieniegdzie t³uszczyku troszkê jest
Stary 2011-03-28, 15:32   #501
Sunday Rose
Zakorzenienie

O, to mamy podobny wzrost bo ja 171-172 (muszê siê w koñcu zmierzyæ, ostatnio kilka osób powiedzia³o, ¿e uros³am ) nie no, jasne, zreszt± moim zdaniem najwa¿niejsze jest, ¿eby dobrze czuæ siê z samym sob±
Stary 2011-03-28, 15:38   #502
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
O, to mamy podobny wzrost bo ja 171-172 (muszê siê w koñcu zmierzyæ, ostatnio kilka osób powiedzia³o, ¿e uros³am ) nie no, jasne, zreszt± moim zdaniem najwa¿niejsze jest, ¿eby dobrze czuæ siê z samym sob±
otó¿ to! kobieta jest poci±gaj±ca, gdy jest ¶wiadoma swojego cia³a, akceptuje je i potrafi podkre¶liæ swoje statuty w sposób niewulgarny, kobiecy... powszechnie wiadomo, ¿e tajemnicze i seksowne kobiety intryguj± facetów odk±d zaczê³am siê widzieæ w lepszym ¶wietle- lepiej siê czujê, jestem troszkê pewniejsza!
Stary 2011-03-28, 15:48   #503
Sunday Rose
Zakorzenienie

Ja akurat z samoakceptacj± nie mam problemów, byæ mo¿e dlatego, ¿e niezale¿nie od tego, ile wa¿ê, top zwykle rozk³ada mi siê to w do¶æ proporcjonalny sposób, tzn. nie jest tak, ¿e idzie mi wy³±cznie w brzuch czy biodra zawsze staram siê ubieraæ w taki sposób, ¿eby wygl±daæ ³adnie, moim recenzentem jest t¿ i nikt lepiej tego zadania wype³niaæ nie móg³by

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 15:56   #504
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja staram siê ubieraæ tak, by ³adnie podkre¶liæ to co mam najfajniejsze (np bardzo proporcjonalna do bioder i biustu talia), ale przede wszytskim chce siê w ubraniu czuæ pewnie. nie noszê np wgl spodni (hoho, nie pamietam kiedy mia³am na sobie je ostatni raz) ... u mnie tak samo jak u Ciebie- T¯ zawsze powie co mu siê najbardziej podoba, jak wszystko le¿y, sprawdzi 'namacalnie' czy wszystko jest na miejscu on pierwszy zawsze zauwa¿a ka¿da pozytywn± zmianê w moim ciele.
Stary 2011-03-28, 16:15   #505
Sunday Rose
Zakorzenienie

No to ¶wietnie, bo tacy t¿towie sa najlepsi mój teraz tez siê odchudza
Stary 2011-03-28, 16:17   #506
Eldo_rado
amor vincit omnia

mój ci±gle mówi 'zawsze by³a¶ piêkna, ale teraz to ju¿ jest ponad wszystko' a za chwilê dodaje 'ja chyba siê zapisze na dodatkowe treningi, bo nied³ugo to bêdê wygl±daæ przy Tobie jak misiu' ah Ci nasi faceci, cudowni s±!
Stary 2011-03-28, 16:30   #507
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cudo, nie facet! ja z moim zarówno dietkujê, jak i æwiczê zabawnie to wygl±da, jak skaczemy na skakankach i w pewnej chwili oboje ju¿ nie mamy si³y, ¿eby rozmawiaæ a mo¿e zaczê³yby¶my wstawiaæ tu swoje jad³ospisy? tak dla wzajemnej motywacji?

REKLAMA
Stary 2011-03-28, 16:35   #508
Eldo_rado
amor vincit omnia

co jaki¶ czas zdarza nam siê wrzucaæ tutaj to, co zjadamy (najczê¶ciej s± to ¶niadania i kolacje), ale faktycznie- mo¿na by³o by to robiæ czê¶ciej ah, jak ja uwielbiam czytaæ o pysznym i kolorowym jedzeniu. jestem ³akomczuchem strasznym

u mnie dzi¶ ¶niadanie: owsianka (standardowo) z jab³kiem i cynamonem, II ¶niadanie: wie¶niak z pomidorem i kromka ciemnego pieczywa, obiad: pieczony kurczak z warzywami gotowanymi na parze ...

nie mam ostatnio czasu na wyszukane dania i jadam do¶æ klasycznie. a jak twój dzisiejszy jad³ospis?
Stary 2011-03-28, 16:35   #509
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 50 575

a ja was zaskoczê
ostatnio jego brat siê mnie pyta ile mi na³o¿yæ obiadu..
(a oni tyle wal± ¿e kurde nawet ja nie jestem w stanie tyle zje¶æ )
to ja mówiê ¿e ja jadam po³owê tego co oni..
a T¯ powiedzia³ : tak? nie widaæ

ale nie krzyczcie
mój T¯ ju¿ taki jest
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-03-28, 16:41   #510
Sunday Rose
Zakorzenienie

Ahahahaha kopnienta, dobre ale wa¿ne, ¿e nie bierzesz tego do siebie, tylko traktujesz to z przymru¿eniem oka mój dzisiejszy jad³ospis:
¶niadanie - owsianka z bananem
II ¶niadanie - bu³ka wieloziarnista otoczona w jajku i usma¿ona na ³y¿eczce oleju rzepakowego
obiad: zupa-krem z broku³ów na jogurcie z grzankami z razowca
podwieczorek (w³a¶nie jem) - 6 ³y¿ek serka wiejskiego z wielk± ³ych± s³onecznika
kolacja - bêdzie opiekany filet z makreli, pewnie co¶ warzywnego

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.