|
|
#481 |
|
amor vincit omnia
Wiadomo¶ci: 20 156
|
Dot.: S£ODKODUPKI -> odwyk od s³odyczy !!!
nie wiem czy to kwestia zbli¿aj±cego siê @, ale jako¶ od 2 dni czujê siê jakby ciê¿sza ...
|
|
|
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 228
|
Jestem ju¿ po ¶niadaniu i po rozci±ganiu i z wieeeelk± niechêci± wybywam do szko³y... Uh, za du¿o soku wypi³am. Nawet poranne æwiczenia niezawiele pomog³y.
|
|
|
|
|
#483 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 425
|
ja te¿ w³asnie zjad³am baaaaaaaardzo dobre ¶niadanie
nie biega³am dzisiaj bo ciemno i zimno :/ kurde, po¼no ju¿, musze lecieæ, bede gdzie¶ o 18 mi³ego dnia
TERAZ jestem wielkim t³ustym potworem , ale pierwszego dnia LATA, czyli 21 CZERWCA bêdê mo¿e nie piêkna, ale piêkniejsza ni¿ teraz! ![]() waga: 70kg wzrost(ok.): 174cm talia: 81 biodra: 94 udo: 57 ³ydka: 40 70kg --> 60kg 70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60
|
|
|
|
|
#484 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 564
|
Cytat:
![]() A dzi¶ na drugie ¶niadanie mam chlebek i pasztecik w³asnej roboty (zrobi³am taki w s³oiczku jak puszkowe z kogucikiem tyle ¿e zdrowy i dietetyczny - pycha) do tego pomidorek i ju¿ mam dietetyczne ¶niadanko
|
|
|
|
|
|
#485 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 300
|
nie z³ama³am siê wczoraj!!
![]() dzi¶ przede mn± czekolady i ciasta ale ich unikam
|
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
Hej dziewczyny
mo¿na do³±czyæ? co prawda piszê ju¿ w jednym w±tku dietkuj±cym, ale tytu³ tego mnie powali³ pomimo, ¿e jestem na redukcji, dzisiejsze wa¿enie pokaza³o, ¿e od ubieg³ego poniedzia³ku waga wzros³a o 1.3 kg. co prawda jestem jeszcze w trakcie @, ale strasznie mnie to za³ama³o, jednak te¿ zmotywowa³o do zupe³nie poprawnej redukcji - bez s³odyczy (pozwalam sobie tylko na gorzk± czekoladê) i podjadania (regularne posi³ki co 2.5-3 godziny). Mam nadziejê, ¿e mnie przyjmiecie
|
|
|
#487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ka¿dy mi³o widziany
|
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 564
|
|
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
No to witam was wszystkie w takim razie
moj± zmor± s± wszelakie ciastka, ciasteczka, ciasteczuñka :P chipsy, orzeszki, s³odkie napoje - z tym nie mam problemu, ale jak pojawia siê ciastko francuskie, jakie¶ markizy, babeczki.. jestem ugotowana :P choæ z racji diety takich typowych s³odyczy ju¿ nie jem. no ale zawsze warto to kontrolowaæ, z gorzk± czekolad± te¿ da siê przeholowaæ ja ju¿ dzi¶ swoj± kostkê zaliczy³am - star³am j± do porannej owsianki ostatnio mam te¿ ogromn± ochotê na mas³o orzechowe i ciê¿ko mi siê ograniczyæ do ³y¿ki dziennie - muszê nad tym popracowaæ w domu mamy z t¿ pe³no s³odyczy, ale dopóki s± w koszyku na nawy¿szej pó³ce, to przecie¿ same do mnie nie przyjd±, prawda?:P
|
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny podziwiam was. Ja jak codzieñ nie zjem czegos s³odkiego to a¿ mnie trzêsie! Mimo ¿e moja waga jest stabilna to chcia³a bym je ograniczyæ ale to nie takie ³atwe... Uwielbiam czekoladê...
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
zawsze warto siê ograniczyæ
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#492 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
to nirmalne ¿e przed i w trakcie @ waga wzrasta o ok. kilogram, bo przecie¿ zatrzymuje siê w naszym organizmie wiêcej wody ni¿ normalnie. u mnie waga stoi (ewentualne wahania =/-0,5kg), ale te¿ zrzucam to na nadchodz±cy @. tak czy siak ¿yczê powodzenia kochana. a, jeszcze jedno... z redukcji wnioskujê, ze siê odchudzasz wiêc powiedz proszê ile i w jakim czasie schud³a¶? |
|
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 113 781
|
Oczywi¶cie, ¿e lepiej zje¶æ jab³ko ni¿ batona, ale owoc to dla mnie owoc, a nie s³odycz niestety.
Dzi¶ bezgrzesznie.
|
|
#494 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 50 575
|
ja dzisiaj tylko frytki..
zaraz co¶ zjem (mo¿e kanapkê z serem..) i idê spaæ... brzuch mnie boli (@) |
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zaczê³am siê odchudzaæ z 57 przy 171 cm. Dosz³am do 54 (nie muszê chyba dodawaæ, ¿e wygl±da³am nieciekawie, strasznie chudo), ale ja oczywi¶cie by³am zachwycona i ¿eby utrzymaæ wagê, a jednocze¶nie je¶æ to, co lubiê, zaczê³am stosowaæ ¶rodki przeczyszczaj±ce.. niezwykle durne posuniêcie, jeszcze kilka tygodni czego¶ takiego i pewnie wpad³abym w jak±¶ chorobê.. no ale na szczê¶cie moi bliscy zauwazyli, ¿e co¶ jest nie tak, ja sama stwierdzi³am, ¿e rzeczywi¶cie nie jest jako¶ super i ¿e za ma³o jem i w ogóle, ¿e fcos powinnam zmieniæ. zaczê³am wiêcej je¶æ, ale zwi±zane to by³o z przytyciem. potem trafi³am na wiza¿, przesz³am redukcjê, wróci³am do 57 i by³o ¶wietnie, z tym, ¿e mia³am s³abe wyj¶cie z diety i nie uda³o mi siê utrzymaæ wagi. potem zacze³y siê studia, nieregularne jedzenie, trochê sie ogranicza³am, potem jakas impreza, wyrzuty sumienia, waga szala³a we wszystkie strony.. w styczniu tego roku przesz³am na south beach - przez miesi±c schud³am 5 kg. i wszystko by³oby fajnie, gdyby nie to, ¿e dla mnie ta dieta zdecydowanie nie jest dobra - denerwowa³o mnie liczenie ¶liwek (bo limit to 5,a ja zjad³am 6),to ¿e wydzielane sa porcjê qwêglowodanów itd. zarzuci³am SB i przesz³am na normaln± redukcjê - w efekcie wróci³am do wagi sprzed diety. redukujê siê od pocz±tku marca, uda³o mi siê schudn±æ 2 kg od tej wagi po przej¶ciuz SB na redukcjê, potem by³ zastój, no i teraz ten wzrost o 1.3 kg.. generalnie mam nie¼le rozregulowany metabolizm, problemy z zaparciami ( i tu moja przestroga przed ¶rodkami przeczyszczaj±cymi, bo to wy³±cznie przez nie..), ale te¿ motywacjê i chêæ do powrotu do dawnej wagi i wygl±du alez siê rozpisa³am no ale mam nadziejê, ¿e kto¶ przeczyta i nie bêdzie bra³ przyk³adu z moich wcze¶niejszych g³upich zachowañ
|
|
|
|
#496 |
|
amor vincit omnia
|
no to faktycznie mia³a¶ trochê pod górkê z tymi dietami. Twoja historia to przestroga dla wszytskich odchudzaj±cych siê- trzeba bardzo uwa¿aæ! ¿yczê Ci du¿o szczê¶cia, zarówno na dietetycznej drodze jak i w ¿yciu
oby¶ osi±gnê³a swój cel i zdrowo sz³a przez ¿ycie!
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadziejê, ¿e tym razem uda siê doj¶æ do wyznaczonego celu zdrowo, na sportowo, ale przede wszystkim dobrze wyj¶æ z diety - co podobno jest trudniejsze ni¿ sama dieta.. a Ty jeste¶ na jakiej¶ szczególnej dietce?
|
|
|
#498 |
|
amor vincit omnia
|
rygorystyczne diety to nie dla mnie- nie lubiê schematów, grafików i liczenia kalorii. po prostu od¿ywiam siê zdrowo (bez t³ustego, fast foodów, s³odyczy, majonezów itd), pijê wodê i soki i do tego staram siê æwiczyæ chociaz te 20 minut dziennie... pierwsze efekty s± i bardzo mnie motywuj± do dalszej pracy nad sob±
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
No to gratulujê i mam nadziejê, ¿e dalej bêdzie sz³o Ci równie dobrze
te pierwsze efekty bardzo ciesz± i s± bardzo motywuj±ce a mogê zapytaæ, ile masz wzrostu? ja jestem na wiza¿owej redukcji zgodnie z 10 przykazaniami ¿ywieniowymi, no i æwiczê czekam na efekty
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#500 |
|
amor vincit omnia
|
niestety mam tylko 170cm wzrostu... niestety, bo przy takim wzro¶cie wa¿ê o 5-6 kg za du¿o (ale spokojnie- zrzucê to
). po mnie nie widaæ, ¿e wa¿ê tyle ile wa¿ê bo 'nie ociekam t³uszczem' ale wiadomo jak to jest- same cyferki na wadze denerwuj± cz³owieka a i gdzieniegdzie t³uszczyku troszkê jest
|
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
O, to mamy podobny wzrost
bo ja 171-172 (muszê siê w koñcu zmierzyæ, ostatnio kilka osób powiedzia³o, ¿e uros³am ) nie no, jasne, zreszt± moim zdaniem najwa¿niejsze jest, ¿eby dobrze czuæ siê z samym sob±
|
|
|
#502 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
odk±d zaczê³am siê widzieæ w lepszym ¶wietle- lepiej siê czujê, jestem troszkê pewniejsza!
|
|
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat z samoakceptacj± nie mam problemów, byæ mo¿e dlatego, ¿e niezale¿nie od tego, ile wa¿ê, top zwykle rozk³ada mi siê to w do¶æ proporcjonalny sposób, tzn. nie jest tak, ¿e idzie mi wy³±cznie w brzuch czy biodra
zawsze staram siê ubieraæ w taki sposób, ¿eby wygl±daæ ³adnie, moim recenzentem jest t¿ i nikt lepiej tego zadania wype³niaæ nie móg³by
|
|
|
#504 |
|
amor vincit omnia
|
ja staram siê ubieraæ tak, by ³adnie podkre¶liæ to co mam najfajniejsze (np bardzo proporcjonalna do bioder i biustu talia), ale przede wszytskim chce siê w ubraniu czuæ pewnie. nie noszê np wgl spodni (hoho, nie pamietam kiedy mia³am na sobie je ostatni raz
on pierwszy zawsze zauwa¿a ka¿da pozytywn± zmianê w moim ciele.
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
No to ¶wietnie, bo tacy t¿towie sa najlepsi
mój teraz tez siê odchudza
|
|
|
#506 |
|
amor vincit omnia
|
mój ci±gle mówi 'zawsze by³a¶ piêkna, ale teraz to ju¿ jest ponad wszystko' a za chwilê dodaje 'ja chyba siê zapisze na dodatkowe treningi, bo nied³ugo to bêdê wygl±daæ przy Tobie jak misiu'
ah Ci nasi faceci, cudowni s±!
|
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Cudo, nie facet! ja z moim zarówno dietkujê, jak i æwiczê
zabawnie to wygl±da, jak skaczemy na skakankach i w pewnej chwili oboje ju¿ nie mamy si³y, ¿eby rozmawiaæ a mo¿e zaczê³yby¶my wstawiaæ tu swoje jad³ospisy? tak dla wzajemnej motywacji?
|
|
|
#508 |
|
amor vincit omnia
|
co jaki¶ czas zdarza nam siê wrzucaæ tutaj to, co zjadamy (najczê¶ciej s± to ¶niadania i kolacje), ale faktycznie- mo¿na by³o by to robiæ czê¶ciej
ah, jak ja uwielbiam czytaæ o pysznym i kolorowym jedzeniu. jestem ³akomczuchem strasznym ![]() u mnie dzi¶ ¶niadanie: owsianka (standardowo ) z jab³kiem i cynamonem, II ¶niadanie: wie¶niak z pomidorem i kromka ciemnego pieczywa, obiad: pieczony kurczak z warzywami gotowanymi na parze ... nie mam ostatnio czasu na wyszukane dania i jadam do¶æ klasycznie. a jak twój dzisiejszy jad³ospis?
|
|
|
|
|
#509 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 50 575
|
a ja was zaskoczê
![]() ostatnio jego brat siê mnie pyta ile mi na³o¿yæ obiadu.. (a oni tyle wal± ¿e kurde nawet ja nie jestem w stanie tyle zje¶æ )to ja mówiê ¿e ja jadam po³owê tego co oni.. a T¯ powiedzia³ : tak? nie widaæ ![]() ale nie krzyczcie ![]() mój T¯ ju¿ taki jest
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Ahahahaha
kopnienta, dobre ale wa¿ne, ¿e nie bierzesz tego do siebie, tylko traktujesz to z przymru¿eniem oka mój dzisiejszy jad³ospis:¶niadanie - owsianka z bananem II ¶niadanie - bu³ka wieloziarnista otoczona w jajku i usma¿ona na ³y¿eczce oleju rzepakowego obiad: zupa-krem z broku³ów na jogurcie z grzankami z razowca podwieczorek (w³a¶nie jem) - 6 ³y¿ek serka wiejskiego z wielk± ³ych± s³onecznika kolacja - bêdzie opiekany filet z makreli, pewnie co¶ warzywnego
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

nie biega³am dzisiaj bo ciemno i zimno :/ kurde, po¼no ju¿, musze lecieæ, bede gdzie¶ o 18
mi³ego dnia
, ale pierwszego dnia LATA, czyli 21 CZERWCA bêdê mo¿e nie piêkna, ale piêkniejsza ni¿ teraz! 

szkoda ze ju¿ jest zmiana czasu, to bêdzie jakbym wstawa³a o 4.30 

niezwykle durne posuniêcie, jeszcze kilka tygodni czego¶ takiego i pewnie wpad³abym w jak±¶ chorobê.. no ale na szczê¶cie moi bliscy zauwazyli, ¿e co¶ jest nie tak, ja sama stwierdzi³am, ¿e rzeczywi¶cie nie jest jako¶ super i ¿e za ma³o jem i w ogóle, ¿e fcos powinnam zmieniæ. zaczê³am wiêcej je¶æ, ale zwi±zane to by³o z przytyciem. potem trafi³am na wiza¿, przesz³am redukcjê, wróci³am do 57 i by³o ¶wietnie, z tym, ¿e mia³am s³abe wyj¶cie z diety i nie uda³o mi siê utrzymaæ wagi. potem zacze³y siê studia, nieregularne jedzenie, trochê sie ogranicza³am, potem jakas impreza, wyrzuty sumienia, waga szala³a we wszystkie strony.. w styczniu tego roku przesz³am na south beach - przez miesi±c schud³am 5 kg. i wszystko by³oby fajnie, gdyby nie to, ¿e dla mnie ta dieta zdecydowanie nie jest dobra - denerwowa³o mnie liczenie ¶liwek (bo limit to 5,a ja zjad³am 6),to ¿e wydzielane sa porcjê qwêglowodanów itd. zarzuci³am SB i przesz³am na normaln± redukcjê - w efekcie wróci³am do wagi sprzed diety. redukujê siê od pocz±tku marca, uda³o mi siê schudn±æ 2 kg od tej wagi po przej¶ciuz SB na redukcjê, potem by³ zastój, no i teraz ten wzrost o 1.3 kg.. generalnie mam nie¼le rozregulowany metabolizm, problemy z zaparciami ( i tu moja przestroga przed ¶rodkami przeczyszczaj±cymi, bo to wy³±cznie przez nie..), ale te¿ motywacjê i chêæ do powrotu do dawnej wagi i wygl±du