![]() |
#481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze wymówki gości weselnych
no niezły wątek
![]() przypomniało mi się że jak parę lat temu moja siostra brała ślub to chrzestna poinformowała młodych przed kościołem po uroczystości zaślubin, że na wesele nie idzie, moja siostra powiedziała że może chociaż na obiad pójdzie jak na całe wesele nie chce iść na to ona odpowiedziała że obiad to ona sobie już zjadła w domu ![]() teraz kolej na mnie i moje wesele, co prawda ślub w październiku więc jeszcze za wcześnie żeby zapraszać, ale ciekawe jakie wymówki będą u mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() aż nie wiem jak to skomentować ![]() cywilny czy kościelny ale jednak jeden z najważniejszych dni w życiu dla młodych........ Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Przyczajenie
|
Mnie już ręce opadają jak słyszę kolejne wymówki. Najczęstszą są chyba studia (wesele pod koniec lipca, nie wiem co Ci ludzie wtedy będą robić na uczelni), a w związku z tym, że młodzi mają studia, to ich rodzice oczywiście też nie mogą przyjść. Pozostałe wykręty to np. mój syn bardzo chce jechać na wycieczkę, która akurat jest dzień przed waszym weselem i muszę jechać razem z nim, córka ma aparat na zębach, więc nie przyjdzie. Ludzie nawet nie mają odwagi zadzwonić, tylko piszą sms o treści "Od nas nikt nie przyjdzie".
Ale i tak najbardziej rozwalił mnie tekst chrzestnej - Nas niestety nie będzie, bo nie zostawimy psa samego w domu... ale chyba nas rozumiecie, prawda??? Już nie wiem czy się śmiać czy płakać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, nie rozumiem co śmiesznego w tym ![]()
![]() |
![]() |
#485 |
BAN stały
|
My zawsze zabieramy kota ze sobą, rodzice TŻta psa ze sobą ale rozumiem, że niektórzy mają wielkie bydle, którego nie można zabierać do hotelu, więc jeśli nie wiadomo jaka jest sytuacja to nie wiem co myśleć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Śluby nie są zapowiadane z dnia na dzień więc takie sytuacje da się zaplanować. Dla chcącego nic trudnego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wystarczy "zaglądnąć" do psa jak opiekun wyjedzie
![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
już ich tak nie brońcie. mi by było przykro, gdyby ktoś nie przyszedł na mój ślub i tłumaczył się psem.
![]() |
#489 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Mój pies nie akceptuje nikogo innego niż moich rodziców i dziadków.Nie zostałby w hotelu dla zwierząt czy z moją przyjaciółką. To dziwna sytuacja, ale ja też to rozumiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja to rozumiem, a Ty jak sie domyślam nie masz psa ![]()
![]() |
![]() |
#491 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale są różni ludzie i różne psy, trzeba pamiętać. PS. My nie dajemy kota do hotelu dla zwierzat, tylko zabieramy do hotelu w którym jest wesele ![]() ![]() Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2012-06-11 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
jeśli Cię to interesuje, to mam. nawet dwa ![]() co nie zmienia faktu, że mogli podać jakikolwiek inną przyczynę nieobecności na ślubie, tak, by narzeczonym przykro nie było.
![]() |
#493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Owszem, czasem można coś wymyślić, żeby pies miał opiekę, czasem nie. Ale, szczerze mówiąc, zdaję sobie sprawę z tego, że psiak jest przygnębiony, kiedy właściciele wyjeżdżają i jeśli mam wybierać, to wolę zaoszczędzić mu tego psiego smutku, niż pojechać na wesele kogoś z rodziny czy znajomych. Reasumując: ktoś odmówił z powodu psa = pies jest dla niego ważniejszy niż Wy. I ma do tego prawo. Nie ma się co obruszać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Ekspert od Dupy Strony
|
A mi się wydaje, że to właśnie uzasadnia, że jest powód by się obruszać.
![]() |
#495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz mam wielkie opóźnienie w pisaniu magisterki, a chcę się bronić we wrześniu i każdą wolną chwilę wakacji mam zamiar na pisanie przeznaczyć. Jeśli chciałabym pójść na wesele to wypadłoby mi też parę dni na znalezienie sukienki i butów, i na dojazd - wesele jest dwu-dniowe i praktycznie na drugim końcu Polski, zajęłoby to kolejnych kilka dni. O jakości mojego kontaktu z kuzynką świadczy też fakt, że przekazała mi zaproszenie przez swoją siostrę zamiast wysłać, nie pofatygowała się ani na telefon ani nawet na smsa/maila do mnie... Zaprosiła mnie, bo tak wypada, a nie dlatego, że zależy jej na mojej obecności, więc myślę, że nie będzie bardzo rozpaczać jak nie przyjadę ![]() ![]() Edytowane przez Asji Czas edycji: 2012-06-11 o 22:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
a ja się powtórzę, ludzie nie są dziwni, im się po prostu nie chce na wesele iść ale taka odpowiedź jest oczywiście niedopuszczalna, więc kombinują jak mogą, aparat, pies, sesja i co tam jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
BAN stały
|
Na moją siostrę obraziła się kuzynka że na weselu nie była i wyszła z kościoła na początku mszy.Moja siostra ma małe dziecko,w tym czasie miało 6 tyg,owszem mogła zostawić teściowej ale piersi z mlekiem zostawić nie mogła ,więc nawet do kościoła pojechała z dzieckiem ale mały zaczął płakać i musiała wyjść aby nakarmić.Na mnie też sie obraziła bo ja wyjechałam z Pl przed jej slubem.Według niej mogłam przesunąć termin,niestety za późno dostałam zaproszenie.Mogła mnie wcześniej powiadomić ale ona nie chciała nikomu sie chwalić,tak twierdziła i że wszyscy zostali zaproszeni 4 miesiące wcześniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
rodzina to nie tylko ojciec czy matka
![]() |
#500 |
Przyczajenie
|
U mnie w domu od zawsze jest pies, obecnie mamy owczarka niemieckiego i nigdy nie było problemów z wyjazdami, być może dlatego nie rozumiem tej sytuacji. Tym bardziej, że pies chrzestnej biega sobie po podwórku, a 2 domy dalej mieszka jej teściowa, która mogłaby go nakarmić itd. Mimo wszystko jest nam przykro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I że jesteś pewna, że to wspaniali ludzie, którzy mnie uwielbiają i zapewnili mi zaje...ste dzieciństwo, tak? Super, zadzwoń do nich to się umówicie na weekend na kawę. I tak, pies jest mi bliższy od każdej z ciotek i kuzynek, które widziałam kilka razy w życiu, nawet od tych, które widuję kilka razy do roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Podaj numer to zadzwonię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Wtajemniczenie
|
No to chociaż Ty, bo ja z nimi kontaktu nie utrzymuję
![]() Z tej dyskusji wyłania się taki obraz myślenia panny młodej: "Ja będę miała białą suknię i będę "księżniczką", więc Ty masz się mnie słuchać i przyjść na wesele, żeby mnie podziwiać, nie ważne, czy chcesz, czy nie." Trochę tolerancji dla cudzych wyborów. Jeśli kogoś nie lubię, to nie pójdę na wesele, nawet jeśli będzie się ono odbywać 10 metrów od mojego bloku i nawet jeśli jedynymi planami, jakie mam na ten dzień, będzie oglądanie filmu z przyjaciółką lub czytanie książki. Ale oczywiście jak odmawiam komuś przyjścia na wesele, to kopertę daję mimo to. Bo mam wrażenie że trochę o to się rozbija. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Konto usunięte
|
Każdy ma prawo odmówić przyjścia na wesele.
A zwierzak to jak najbardziej powód, a nie wymówka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To że Ty nie utrzymujesz z nikim kontaktu to nie znaczy że taka sytuacja jest normalna i wszechobecna w rodzinach. Wydaje mi się że jest to mały procent ludzkości gdzie ktoś powie do swojej bliskiej rodziny "słuchaj, pies jest dla mnie ważniejszym członkiem rodziny niż ty, mam cię gdzieś". Dorosła osoba nie używałaby takich słów bo jest to zwyczajnie nielogiczne/śmieszne. Mnie byłoby wstyd powiedzieć tak komuś, nawet gdyby to nie była osoba z rodziny. Aha i powiedz mi gdzie w zdaniu: "mam wrażenie że masz 13 lat. Podaj numer to zadzwonię" jest ATAK? Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2012-06-12 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To, że taka jest prawda nie wyklucza faktu, że uprzejmie odmawiam. I nie mówię też, że nie idę przez coś konkretnego: muszę siedzieć z psem/pracuję/uczę się, nie usprawiedliwiam się wcale, bo nikomu nie muszę się spowiadać. Napisałam tylko, że to zrozumiałe, że ktoś, podejmując decyzję, czy idzie na wesele, czy nie, ma na względzie swojego domowego pupila. Cytat:
![]() Przedziwne, widzisz to gdzieś? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciekawa jestem gdzie w tych 2 zdaniach jest atak. Widzę wybiórczą sprawiedliwość jeśli chodzi o niektórych moderatorów. Nie po raz pierwszy ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- wydaje mi się że duma niektórych ponosi. Ten kto kliknął ZP wie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Wtajemniczenie
|
Uwierz lub nie, ale to nie ja Cię zgłosiłam. Zapomniałam nawet o takiej opcji na forum.
Ale to miło ze strony osoby, która zareagowała ![]() Na bezpośrednie zaczepki w tym temacie już nie będę odpowiadać. Przepraszam za offtop. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.